Lot: 1

Current Price: 1 USD Starting Bid: 1 USD Estimated: 80.000 - 120.000 USD Losing Winning

WENCESLAUS WEHRLIN (1745-1780)

"Le Bourgeois Gentilhomme, Molière" İmzalı. 1768 tarihli. Turquerie. Ahşap üzeri yağlıboya. 18.Yüzyıl İtalyan Saray Ressamı Wenceslaus Wehrlin (Venceslao Verlin) tarafından “Le Bourgeois Gentilhomme, act IV scene XIII. peint par W.Wehrlin en 1768” şeklinde imzalı. “Molière”in Fransa Kralı XIV.Louis’in emri ile yazdığı “Le Bourgeois Gentilhomme” (Türkçe adı; Kibarlık Budalası) isimli teatral eserinden 4.Bölüm 13.Sahne “Turquerie” konusu ve “Turquerie” teriminin Molière ile bağı sebebiyle (belgesel) müzelik önem ve değere sahip. Molière’in kurguladığı mekan ve Türk kıyafetleri içerisindeki tüm karakterler (Cléonte ve uşağı Covielle, Mösyö Jourdain, Müftü, Türk zat, dervişler ve sağ altta aynadan yansıması gözüken Lucile) duygular dahil en ince ayrıntısına kadar resmedilmiş. “Turquerie” terimi ilk kez 1668 yılında Molière tarafından yazılan “L’Avare” isimli eserde şu şekilde kullanılmıştır; "Üstelik Türk kendisi, hem de herkesi ümitsizliğe düşürecek bir Turquerie’ye sahip". Tablodaki “Le Bourgeois Gentilhomme” oyununun sahneye konulmasıyla ise Avrupa’da ünlenmiş ve yayılmıştır. Eserleri Floransa’nın en önemli müzelerinden “Uffizi Müzesi”nde yer alan Saray Ressamı W.Wehrlin’in “Turquerie Sanat Akımı” başyapıtlarından sayılabilecek ele geçmez müzelik şaheseridir. Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 458 Ölçüler: 37 x 49.5 cm. → YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

*LE BOURGEOİS GENTILHOMME / KİBARLIK BUDALASI

1669’da Sultan IV.Mehmed Han’ın emri ile Hoşsohbet Nüktedan Süleyman Ağa Paris’e elçi olarak gönderilir. Ağa, Paris’te muhteşem bir tören ile karşılanır fakat etkilenmeyerek Fransız ihtişamına beklenen hayranlığı göstermez. Fransa Kralı XIV.Louis ise bu ilgisizliğin intikamını almak için Molière’e gülünç bir “Türk Balesi” sipariş eder. “Le Bourgeois Gentilhomme” işte bu şekilde ortaya çıkar. Eserde, Mösyö Jourdain kızı Lucile’in asilzade biri ile evlenmesini ister. Cléonte, Lucile’i istemekte fakat Mösyo tarafından asilzade olmadığı için kabul görmemektedir. Cléonte’nin uşağı Covielle zekice bir plan yapar ve bu fikirle tebdil-i kıyafet Mösyö’nün huzuruna çıkar. Bir Türk Şehzadesi’nin Paris’te olduğunu ve ne büyük şans ki kızı ile evlenmek istediğini, eğer evlilik gerçekleşirse Mösyö’nün çok yüksek bir mertebe olan “Mamamuşi” olacağını ifade ederek evlilik merasimi hazırlıklarına ivedi başlanmasına onu ikna eder. Covielle’in oyunundaki ritüele göre; Dervişler merasim için Osmanlı kıyafetleri içerisindeki Mösyö Jourdain’i Müftü ve Türk bir zatın bulunduğu odaya getirirler, diz çöktürerek rahle pozisyonuna sokarlar. Müftü sırtına Kuran-ı Kerim’i koyar ve ellerini iki yana açarak söylevine başlar. Merasim sonunda ise Türk zat kavuğu Mösyö’ye giydirerek onu “Mamamuşi” ilan eder.

- USD
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • WENCESLAUS WEHRLIN (1745-1780)-"Le Bourgeois Gentilhomme, Molière"

İmzalı. 1768 tarihli. Turquerie. Ahşap üzeri yağlıboya. 18.Yüzyıl İtalyan Saray Ressamı Wenceslaus Wehrlin (Venceslao Verlin) tarafından “Le Bourgeois Gentilhomme, act IV scene XIII. peint par W.Wehrlin en 1768” şeklinde imzalı.

“Molière”in Fransa Kralı XIV.Louis’in emri ile yazdığı “Le Bourgeois Gentilhomme” (Türkçe adı; Kibarlık Budalası) isimli teatral eserinden 4.Bölüm 13.Sahne

“Turquerie” konusu ve “Turquerie” teriminin Molière ile bağı sebebiyle (belgesel) müzelik önem ve değere sahip. Molière’in kurguladığı mekan ve Türk kıyafetleri içerisindeki tüm karakterler (Cléonte ve uşağı Covielle, Mösyö Jourdain, Müftü, Türk zat, dervişler ve sağ altta aynadan yansıması gözüken Lucile) duygular dahil en ince ayrıntısına kadar resmedilmiş. 

“Turquerie” terimi ilk kez 1668 yılında Molière tarafından yazılan “L’Avare” isimli eserde şu şekilde kullanılmıştır; "Üstelik Türk kendisi, hem de herkesi ümitsizliğe düşürecek bir Turquerie’ye sahip". Tablodaki “Le Bourgeois Gentilhomme” oyununun sahneye konulmasıyla ise Avrupa’da ünlenmiş ve yayılmıştır. Eserleri Floransa’nın en önemli müzelerinden “Uffizi Müzesi”nde yer alan Saray Ressamı W.Wehrlin’in “Turquerie Sanat Akımı” başyapıtlarından sayılabilecek ele geçmez müzelik şaheseridir. 

Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 458

Ölçüler: 37 x 49.5 cm.

→ YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

    Lot No: 1

    Lot: 1

    WENCESLAUS WEHRLIN (1745-1780)-"Le Bourgeois Gentilhomme, Molière" İmzalı. 1768 tarihli. Turquerie. Ahşap üzeri yağlıboya. 18.Yüzyıl İtalyan Saray Ressamı Wenceslaus Wehrlin (Venceslao Verlin) tarafından “Le Bourgeois Gentilhomme, act IV scene XIII. peint par W.Wehrlin en 1768” şeklinde imzalı. “Molière”in Fransa Kralı XIV.Louis’in emri ile yazdığı “Le Bourgeois Gentilhomme” (Türkçe adı; Kibarlık Budalası) isimli teatral eserinden 4.Bölüm 13.Sahne “Turquerie” konusu ve “Turquerie” teriminin Molière ile bağı sebebiyle (belgesel) müzelik önem ve değere sahip. Molière’in kurguladığı mekan ve Türk kıyafetleri içerisindeki tüm karakterler (Cléonte ve uşağı Covielle, Mösyö Jourdain, Müftü, Türk zat, dervişler ve sağ altta aynadan yansıması gözüken Lucile) duygular dahil en ince ayrıntısına kadar resmedilmiş. “Turquerie” terimi ilk kez 1668 yılında Molière tarafından yazılan “L’Avare” isimli eserde şu şekilde kullanılmıştır; "Üstelik Türk kendisi, hem de herkesi ümitsizliğe düşürecek bir Turquerie’ye sahip". Tablodaki “Le Bourgeois Gentilhomme” oyununun sahneye konulmasıyla ise Avrupa’da ünlenmiş ve yayılmıştır. Eserleri Floransa’nın en önemli müzelerinden “Uffizi Müzesi”nde yer alan Saray Ressamı W.Wehrlin’in “Turquerie Sanat Akımı” başyapıtlarından sayılabilecek ele geçmez müzelik şaheseridir. Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 458 Ölçüler: 37 x 49.5 cm. → YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

    USDSold
  • OSMANLI "SARAY İŞİ" ŞEHZADE KAFTANI -17./18.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. "Kemha" kumaştan çocuk şehzade için tasarlanmış. Saltanat motifi altın simli benekler ile bezeli. İpekle dokunmuş. Nohudi renkte pamukluyla astarlı, etrafı kırmızı renk taftayla pervazlı. Kaftanın arka yüzü ve bağları alınarak profesyonelce çerçevelenmiş. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda (Envanter No: TSM 13/1015), görseli ise “Osmanlı Sarayının Çocukları” kitabının kapağında ve 222-223.sayfalarında yer almakta. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın günümüze ulaşmış önemli örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.

Referans: Osmanlı Sarayının Çocukları - Şehzadeler ve Hanım Sultanların Yaşamları Giysileri, 2006 / Hülya Tezcan (Sayfa: 222-223)

Kaftan Ölçüsü: 89 x 68 cm.
Çerçeve Ölçüsü: 140 x 101 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    OSMANLI "SARAY İŞİ" ŞEHZADE KAFTANI -17./18.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. "Kemha" kumaştan çocuk şehzade için tasarlanmış. Saltanat motifi altın simli benekler ile bezeli. İpekle dokunmuş. Nohudi renkte pamukluyla astarlı, etrafı kırmızı renk taftayla pervazlı. Kaftanın arka yüzü ve bağları alınarak profesyonelce çerçevelenmiş. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda (Envanter No: TSM 13/1015), görseli ise “Osmanlı Sarayının Çocukları” kitabının kapağında ve 222-223.sayfalarında yer almakta. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın günümüze ulaşmış önemli örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Referans: Osmanlı Sarayının Çocukları - Şehzadeler ve Hanım Sultanların Yaşamları Giysileri, 2006 / Hülya Tezcan (Sayfa: 222-223) Kaftan Ölçüsü: 89 x 68 cm. Çerçeve Ölçüsü: 140 x 101 cm.

    USDSold
  • CELADON 15.YÜZYIL (MERTEBÂNİ) TABAK-15.Yüzyıl. Çin, Ming Hanedanı (1368-1644) dönemi. Osmanlı Sarayı için özel imalat. Kallavi boyda. Yuvarlak halka tabanlı, geniş ve çukur gövdeli. Merkezi “Sgraffito” tekniği ile kazınarak oluşturulmuş floral “lotus” motifli, etrafı oyma radyal dilimli. Tıpkı benzeri Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nda, görseli ise “Çin Seramikleri” kitabının 31.sayfasında yer almakta. Özellikle İslam ülkelerinde celadonların zehiri belli ettiği inancı tercih edilerek kullanılmalarına yol açmıştır, bu inanış İslam kaynaklarında da yer almaktadır. Kâtip Çelebi, Cihannüma adlı eserinde celadonların zehiri belli ettiğini detaylıca yazmış, Thévenot ise 1655-1656 anılarında “saraydan yeni çıkmış bir içoğlandan padişaha yemeklerin porselenden daha kıymetli Çin toprağından yapılmış zehire karşı panzehir olan kaplarda verildiğini öğrendim” sözleriyle Osmanlı Sarayı’nda da bu inanışın etkili olduğundan bahsetmiştir. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri “Topkapı Sarayı Müzesi” ve “Sadberk Hanım Müzesi” koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez nadirlikte koleksiyonluk eserdir.

Referans: Çin Seramikleri Sadberk Hanım Müzesi, 1995 / John Carswell (Sayfa: 31)
Chinese Ceramics in The Topkapı Saray Museum, 1986 / Krahl (Sayfa: 448, 459)

Çap: 31.5 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    CELADON 15.YÜZYIL (MERTEBÂNİ) TABAK-15.Yüzyıl. Çin, Ming Hanedanı (1368-1644) dönemi. Osmanlı Sarayı için özel imalat. Kallavi boyda. Yuvarlak halka tabanlı, geniş ve çukur gövdeli. Merkezi “Sgraffito” tekniği ile kazınarak oluşturulmuş floral “lotus” motifli, etrafı oyma radyal dilimli. Tıpkı benzeri Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nda, görseli ise “Çin Seramikleri” kitabının 31.sayfasında yer almakta. Özellikle İslam ülkelerinde celadonların zehiri belli ettiği inancı tercih edilerek kullanılmalarına yol açmıştır, bu inanış İslam kaynaklarında da yer almaktadır. Kâtip Çelebi, Cihannüma adlı eserinde celadonların zehiri belli ettiğini detaylıca yazmış, Thévenot ise 1655-1656 anılarında “saraydan yeni çıkmış bir içoğlandan padişaha yemeklerin porselenden daha kıymetli Çin toprağından yapılmış zehire karşı panzehir olan kaplarda verildiğini öğrendim” sözleriyle Osmanlı Sarayı’nda da bu inanışın etkili olduğundan bahsetmiştir. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri “Topkapı Sarayı Müzesi” ve “Sadberk Hanım Müzesi” koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez nadirlikte koleksiyonluk eserdir. Referans: Çin Seramikleri Sadberk Hanım Müzesi, 1995 / John Carswell (Sayfa: 31) Chinese Ceramics in The Topkapı Saray Museum, 1986 / Krahl (Sayfa: 448, 459) Çap: 31.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “EDİRNEKARΔ KONSOL SAAT-“Amel-ü Muhammed Edirnevî”

18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekarî. “Amel-ü Muhammed Edirnevî” usta imzalı. Konsol tip, Avusturya makineli. Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. İbrahim Edirnevî imzalı benzer örnek “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Rokoko üslubunda tezyinatlı pirinç kadranı “Accilû”, “ bi-s’salât”, ”kable’l”, “fevti” ibareli (Vakti çıkmadan namaza acele ediniz) aplike plakalar ile dekorlu. Edirnekarî ahşap zarfı tempera boya kullanılarak lale motifli kompozisyonlar ile bezenmiş, yoğun altın yaldız ile zenginleştirilmiş. Transparan olarak tasarlanmış, dört tarafı camlı ve kapaklı. Bronz “Rokoko” taşıma kulplu. Orijinal kurma anahtarı ile birlikte. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez müzelik eserdir.

Referans: Eserin benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda (Envanter No: 53/233) yer almaktadır.

Ölçüler: 22 x 15 x 9 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    OSMANLI 18.YÜZYIL “EDİRNEKARΔ KONSOL SAAT-“Amel-ü Muhammed Edirnevî” 18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekarî. “Amel-ü Muhammed Edirnevî” usta imzalı. Konsol tip, Avusturya makineli. Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. İbrahim Edirnevî imzalı benzer örnek “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Rokoko üslubunda tezyinatlı pirinç kadranı “Accilû”, “ bi-s’salât”, ”kable’l”, “fevti” ibareli (Vakti çıkmadan namaza acele ediniz) aplike plakalar ile dekorlu. Edirnekarî ahşap zarfı tempera boya kullanılarak lale motifli kompozisyonlar ile bezenmiş, yoğun altın yaldız ile zenginleştirilmiş. Transparan olarak tasarlanmış, dört tarafı camlı ve kapaklı. Bronz “Rokoko” taşıma kulplu. Orijinal kurma anahtarı ile birlikte. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez müzelik eserdir. Referans: Eserin benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda (Envanter No: 53/233) yer almaktadır. Ölçüler: 22 x 15 x 9 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL MİNELİ GÜMÜŞ ZARF-19.Yüzyıl başı. Osmanlı Sarayı ve çevresi için özel yapım. Gümüş, ajur işçilikli. “Rokoko” üslubunda tezyinatlı, üst seviye mine işçiliği ile etrafı “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş floral kompoziyonlu madalyonlar ile tezyinli. Altın vermeyli. Haliyle. Orijinal meşin muhafazası ile birlikte. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren estetik harikası koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 6 cm.
Ağırlık: 30 gr.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI 19.YÜZYIL MİNELİ GÜMÜŞ ZARF-19.Yüzyıl başı. Osmanlı Sarayı ve çevresi için özel yapım. Gümüş, ajur işçilikli. “Rokoko” üslubunda tezyinatlı, üst seviye mine işçiliği ile etrafı “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş floral kompoziyonlu madalyonlar ile tezyinli. Altın vermeyli. Haliyle. Orijinal meşin muhafazası ile birlikte. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren estetik harikası koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 6 cm. Ağırlık: 30 gr.

    USDSold
  • FABERGÉ İMZALI "GÜMÜŞ MONTELİ" KRİSTAL KARAF-19.Yüzyıl sonu. Rus. “K.Fabergé” ve “Moskova, 84" Kokoshnik (Gümüş) imalat ve garanti damgalı. Kallavi ebatlarda, silindirik gövdeli. Kristal haznesi kesme tekniği ile iki sıra halinde geometrik dekorlu. Gümüş boynu  “Griffon” figürleri ile oluşturulmuş mitolojik rölyefli, stilize estetik ve zarif tezyinatlı. Gümüş kapaklı ve taşıma kuplu. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. İmparatorların, çarların ve soylu zenginlerin mücevhercisi "Fabergé" tasarımı, yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 34 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    FABERGÉ İMZALI "GÜMÜŞ MONTELİ" KRİSTAL KARAF-19.Yüzyıl sonu. Rus. “K.Fabergé” ve “Moskova, 84" Kokoshnik (Gümüş) imalat ve garanti damgalı. Kallavi ebatlarda, silindirik gövdeli. Kristal haznesi kesme tekniği ile iki sıra halinde geometrik dekorlu. Gümüş boynu “Griffon” figürleri ile oluşturulmuş mitolojik rölyefli, stilize estetik ve zarif tezyinatlı. Gümüş kapaklı ve taşıma kuplu. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. İmparatorların, çarların ve soylu zenginlerin mücevhercisi "Fabergé" tasarımı, yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 34 cm.

    USDSold
  • FABERGÉ İMZALI “SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI” EMPERYAL KUTU-19.Yüzyıl sonu. Rus. “K.Fabergé” ve “St.Petersburg, 56” Zolotnik (Altın) imalat ve garanti damgalı. Akik (onyx) ve altın. İmparatorların, çarların ve soylu zenginlerin mücevhercisi “Karl Fabergé” tasarımı.  Müstesna eser tek parça damarlı akikten tasarlanılarak imal edilmiş, 14 ayar altın ile kapak merkezine “Sultan II.Abdülhamid Han”ın tuğrası (Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima) tatbik edilmiş. Hazne ve kapak olmak üzere iki parçadan müteşekkil, altın çerçeveli ve menteşeli. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası içerisinde. Muhafazası “Nicolas A.Iseotchakos / Arabadji Sokak 11-13. Grand Bazar, STAMBOUL.” ibareli. Emsaline hiçbir koleksiyonda rastlanılmamış estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Provenans: Pierre-Alain Le Brech, Paris 

Ölçüler: 16 x 81 x 51 mm.
Ağırlık: 90 gr.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    FABERGÉ İMZALI “SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI” EMPERYAL KUTU-19.Yüzyıl sonu. Rus. “K.Fabergé” ve “St.Petersburg, 56” Zolotnik (Altın) imalat ve garanti damgalı. Akik (onyx) ve altın. İmparatorların, çarların ve soylu zenginlerin mücevhercisi “Karl Fabergé” tasarımı. Müstesna eser tek parça damarlı akikten tasarlanılarak imal edilmiş, 14 ayar altın ile kapak merkezine “Sultan II.Abdülhamid Han”ın tuğrası (Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima) tatbik edilmiş. Hazne ve kapak olmak üzere iki parçadan müteşekkil, altın çerçeveli ve menteşeli. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası içerisinde. Muhafazası “Nicolas A.Iseotchakos / Arabadji Sokak 11-13. Grand Bazar, STAMBOUL.” ibareli. Emsaline hiçbir koleksiyonda rastlanılmamış estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Provenans: Pierre-Alain Le Brech, Paris Ölçüler: 16 x 81 x 51 mm. Ağırlık: 90 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN “SÜFÜN-İ HÜMÂYÛN” FİŞEK TABANCASI-19.Yüzyıl sonu. (1886) Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “A.H” (Ayın-Ha) “Abdülhamid Han” inisiyalli, “Hicri 1304” tarihli. İngiliz, “Webley & Scott Ltd. London & Birmingham” imalat ve garanti damgalı. Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Ordusu resmi tedarikçisi “Webley & Scott” tarafından “Sultan II.Abdülhamid Han” için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş işaret fişeği tabancası, “134133” seri numaralı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “III” numaralı “Süfün-i Hümâyûn-i Mülûkânede taraf-ı şâhâneden ihdâ olunmuştur / Padişahın Gemileri’nde Padişah tarafından hediye edilmiştir” ibareli. Yalın tasarımda, Sultan tuğrası ve numarası kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş çelenk motifleri ile taçlandırılmış. Tek atışlı, askı kancalı. Estetik “fildişi” kabzalı. “Osmanlı Saltanat Armalı” orijinal muhafazası içerisinde. Sultan II.Abdülhamid Han’ın “Donanma-ı Hümayun”a hediye ettiği benzer örnek “Hisart Canlı Tarih Müzesi” koleksiyonunda yer almakta. Sultana yapılmış olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden, tarihi ve belgesel değere sahip ele geçmez müzelik eserdir.

Uzunluk: 24 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN “SÜFÜN-İ HÜMÂYÛN” FİŞEK TABANCASI-19.Yüzyıl sonu. (1886) Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “A.H” (Ayın-Ha) “Abdülhamid Han” inisiyalli, “Hicri 1304” tarihli. İngiliz, “Webley & Scott Ltd. London & Birmingham” imalat ve garanti damgalı. Britanya İmparatorluğu ve İngiliz Ordusu resmi tedarikçisi “Webley & Scott” tarafından “Sultan II.Abdülhamid Han” için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş işaret fişeği tabancası, “134133” seri numaralı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “III” numaralı “Süfün-i Hümâyûn-i Mülûkânede taraf-ı şâhâneden ihdâ olunmuştur / Padişahın Gemileri’nde Padişah tarafından hediye edilmiştir” ibareli. Yalın tasarımda, Sultan tuğrası ve numarası kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş çelenk motifleri ile taçlandırılmış. Tek atışlı, askı kancalı. Estetik “fildişi” kabzalı. “Osmanlı Saltanat Armalı” orijinal muhafazası içerisinde. Sultan II.Abdülhamid Han’ın “Donanma-ı Hümayun”a hediye ettiği benzer örnek “Hisart Canlı Tarih Müzesi” koleksiyonunda yer almakta. Sultana yapılmış olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden, tarihi ve belgesel değere sahip ele geçmez müzelik eserdir. Uzunluk: 24 cm.

    USDSold
  • VEZİR AHMED REŞAD PAŞA’YA AİT LUGER PİSTOL-“Sultan II.Abdülhamid Han’ın Maliye Nazırı Vezir Ahmed Reşad Paşa”

19.Yüzyıl sonu. Vezir Ahmed Reşad Paşa (1848-1927) için özel yapım. Alman. Luger (Parabellum) imalat ve garanti damgalı, “1130” seri numaralı. Altın kakma tekniğiyle Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ahmet Reşat Paşa” ibareli ve “A.R” (Ayın-R) “Ahmed Reşad” inisiyalli. Rütbe yıldızları ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Orijinal deri kılıfı ve kemeri ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Şarjörü 8 mermi kapasiteli, etkili menzili 50 metre, 9x19 mm. Şarjör (aynı mekanizma ile 7.65 ve 9 mm) ve namlu (uzun namlu ile tüfeğe dönüşür) değiştirilebilir. Alman Ordusu’nun silah ihtiyacını karşılamak için üretilmeye başlanan (1898) bu ikonik silah döneminde Colt M1911’den menzilli, dayanıklılığı ve daha güçlü olması ile efsaneleşmiş Alman Ordusu dışında Sovyet, İngiliz, Amerikan ve Osmanlı Subayları tarafından da tercih edilmiştir. Sultan II.Abdülhamid Han Devri’nin en seçkin ve önemli devlet adamlarından Vezir Ahmed Reşad Paşa’ya ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Seri Numarası: 1130
Uzunluk: 23 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    VEZİR AHMED REŞAD PAŞA’YA AİT LUGER PİSTOL-“Sultan II.Abdülhamid Han’ın Maliye Nazırı Vezir Ahmed Reşad Paşa” 19.Yüzyıl sonu. Vezir Ahmed Reşad Paşa (1848-1927) için özel yapım. Alman. Luger (Parabellum) imalat ve garanti damgalı, “1130” seri numaralı. Altın kakma tekniğiyle Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ahmet Reşat Paşa” ibareli ve “A.R” (Ayın-R) “Ahmed Reşad” inisiyalli. Rütbe yıldızları ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Orijinal deri kılıfı ve kemeri ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Şarjörü 8 mermi kapasiteli, etkili menzili 50 metre, 9x19 mm. Şarjör (aynı mekanizma ile 7.65 ve 9 mm) ve namlu (uzun namlu ile tüfeğe dönüşür) değiştirilebilir. Alman Ordusu’nun silah ihtiyacını karşılamak için üretilmeye başlanan (1898) bu ikonik silah döneminde Colt M1911’den menzilli, dayanıklılığı ve daha güçlü olması ile efsaneleşmiş Alman Ordusu dışında Sovyet, İngiliz, Amerikan ve Osmanlı Subayları tarafından da tercih edilmiştir. Sultan II.Abdülhamid Han Devri’nin en seçkin ve önemli devlet adamlarından Vezir Ahmed Reşad Paşa’ya ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Seri Numarası: 1130 Uzunluk: 23 cm.

    USDSold
  • ŞEHZADE MEHMED ŞEREFEDDİN EFENDİ’YE AİT “1 NUMARALI” ENVERİYE HANÇERİ-Osmanlı. Enver Paşa tarafından Sultan Abdülmecid Han'ın torunu “Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi”ye takdim edilmiş “1” seri numaralı altın kakma Enveriye Hançeri. Müstesna eserin çelik bıçağının ön yüzünde altın kakma ile “Sultan VI.Mehmed Vahdeddin Han” tuğrası, “Ay-Yıldız” motifi, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Tüfenk Fabrikası”, “Numero 1” seri numarası ve “Hicri 1334” tarihi yer almakta. Arka yüzünde ise sülüs hattı ile altın kakma “Kelime-i Tevhid” (Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullâh) yazmakta. Her iki yüzü de altın kakma “Rumî” üslubu kompozisyonlarla zenginleştirilmiş. Kını ve kabzası pirinçten, yoğun stilize (repoussé) dekorlu, altın vermeyli. Askı kancalı, deri aparatı mevcut. Meşin muhafaza kutusu ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Askeri Eserlerin en kıymetlilerinden kabul edilen Enveriye hançerlerinin belgesel değere sahip “1” numaralı en özel örneği, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.

Provenans: Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Eski Koleksiyonu

Uzunluk: 36 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    ŞEHZADE MEHMED ŞEREFEDDİN EFENDİ’YE AİT “1 NUMARALI” ENVERİYE HANÇERİ-Osmanlı. Enver Paşa tarafından Sultan Abdülmecid Han'ın torunu “Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi”ye takdim edilmiş “1” seri numaralı altın kakma Enveriye Hançeri. Müstesna eserin çelik bıçağının ön yüzünde altın kakma ile “Sultan VI.Mehmed Vahdeddin Han” tuğrası, “Ay-Yıldız” motifi, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Tüfenk Fabrikası”, “Numero 1” seri numarası ve “Hicri 1334” tarihi yer almakta. Arka yüzünde ise sülüs hattı ile altın kakma “Kelime-i Tevhid” (Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Rasûlullâh) yazmakta. Her iki yüzü de altın kakma “Rumî” üslubu kompozisyonlarla zenginleştirilmiş. Kını ve kabzası pirinçten, yoğun stilize (repoussé) dekorlu, altın vermeyli. Askı kancalı, deri aparatı mevcut. Meşin muhafaza kutusu ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Askeri Eserlerin en kıymetlilerinden kabul edilen Enveriye hançerlerinin belgesel değere sahip “1” numaralı en özel örneği, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Provenans: Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Eski Koleksiyonu Uzunluk: 36 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ASKERİ ŞEHZADE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş, altın vermeyli. Osmanlı Şehzadesi için özel olarak yapılmış tuğralı gümüş çift apolet ve kemerden oluşan tam takım. Apoletleri “Hilal” formunda, kemer tokası “Ay-Yıldız” ile taçlandırılmış çelenk motifli, gösterişli kumaş detayları altın sırma işçilikli. Müstesna takımdaki çift apolet tuğralı gümüş olarak bilinen tek örnektir. Fevkalade kondisyonda. Hiçbir müze ve koleksiyonda emsaline rastlanılmamış yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir. 

Apolet Ölçüsü: 17 x 10.5 cm. (her biri)
Kemer Uzunluk: 77 cm.
Ağırlık: 76 gr.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ASKERİ ŞEHZADE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş, altın vermeyli. Osmanlı Şehzadesi için özel olarak yapılmış tuğralı gümüş çift apolet ve kemerden oluşan tam takım. Apoletleri “Hilal” formunda, kemer tokası “Ay-Yıldız” ile taçlandırılmış çelenk motifli, gösterişli kumaş detayları altın sırma işçilikli. Müstesna takımdaki çift apolet tuğralı gümüş olarak bilinen tek örnektir. Fevkalade kondisyonda. Hiçbir müze ve koleksiyonda emsaline rastlanılmamış yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir. Apolet Ölçüsü: 17 x 10.5 cm. (her biri) Kemer Uzunluk: 77 cm. Ağırlık: 76 gr.

    USDSold
  • I.DERECE "MURASSA" NİŞAN-I MECİDÎ ŞEMSESİ / MECİDİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Murassa Nişan-ı Mecidî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, elmaslarla bezeli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Osmanlı muhafazası ile birlikte. 1.derece murassa olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette müzelik eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Şemse Ölçüsü: 97 x 97 mm.
Kutu Ölçüsü: 7.5 x 29.5 x 17 cm.
Ağırlık: 144 gr.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    I.DERECE "MURASSA" NİŞAN-I MECİDÎ ŞEMSESİ / MECİDİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Murassa Nişan-ı Mecidî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, elmaslarla bezeli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Osmanlı muhafazası ile birlikte. 1.derece murassa olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette müzelik eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Şemse Ölçüsü: 97 x 97 mm. Kutu Ölçüsü: 7.5 x 29.5 x 17 cm. Ağırlık: 144 gr.

    USDSold
  • I.DERECE "MURASSA" KILIÇLI NİŞAN-I MECİDÎ / KILIÇLI MECİDİYE NİŞANI -19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Murassa Kılıçlı Nişan-ı Mecidî. “Halley, Palais Royal” ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Abdülaziz” ibareli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, elmaslarla bezeli. Savaşta çarpışan ve başarı gösterenlere verilen “Kılıçlı” nadir tip. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. 1.derece murassa olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette müzelik eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 59 x 59 cm.
Ağırlık: 45 gr.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    I.DERECE "MURASSA" KILIÇLI NİŞAN-I MECİDÎ / KILIÇLI MECİDİYE NİŞANI -19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Murassa Kılıçlı Nişan-ı Mecidî. “Halley, Palais Royal” ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Abdülaziz” ibareli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, elmaslarla bezeli. Savaşta çarpışan ve başarı gösterenlere verilen “Kılıçlı” nadir tip. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. 1.derece murassa olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette müzelik eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 59 x 59 cm. Ağırlık: 45 gr.

    USDSold
  • SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN İNİSİYALLİ “MURASSA” ALTIN CEP SAATİ -Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) için özel yapım. Saray işi. İsviçre. 14 ayar altın, imalat ve garanti damgalı. “F.Mbajador” imzalı. “No 1006 Répétition à Quarts” ibareli. Çeyrek çalar, saniye kadranlı. Makinesi “31328” seri numaralı. Estetik harikası eserin ön kapağında iri elmaslarla bezenmiş istifli kufi hat ile “Sultan Mehmed Reşad Han”ın lale formlu inisiyali yer almakta. Ana kadranı ve saniye kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Orijinal meşin muhafazası içerisinde. Muhafazası altın yaldız ile uygulanmış Sultan’ın saatteki (kufi) lale formlu inisiyaline sahip, altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor yüksek kıymette müzelik şaheserdir.

Kasa Numarası: 1006
Makine Numarası: 31328
Saat Çap: 50 mm.
Muhafaza Ölçüsü: 15 x 11.5 cm.
Ağırlık: 84 gr.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN İNİSİYALLİ “MURASSA” ALTIN CEP SAATİ -Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) için özel yapım. Saray işi. İsviçre. 14 ayar altın, imalat ve garanti damgalı. “F.Mbajador” imzalı. “No 1006 Répétition à Quarts” ibareli. Çeyrek çalar, saniye kadranlı. Makinesi “31328” seri numaralı. Estetik harikası eserin ön kapağında iri elmaslarla bezenmiş istifli kufi hat ile “Sultan Mehmed Reşad Han”ın lale formlu inisiyali yer almakta. Ana kadranı ve saniye kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Orijinal meşin muhafazası içerisinde. Muhafazası altın yaldız ile uygulanmış Sultan’ın saatteki (kufi) lale formlu inisiyaline sahip, altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor yüksek kıymette müzelik şaheserdir. Kasa Numarası: 1006 Makine Numarası: 31328 Saat Çap: 50 mm. Muhafaza Ölçüsü: 15 x 11.5 cm. Ağırlık: 84 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TASVİRLİ MİNELİ ALTIN CEP SAATİ-“Siegrist & Cie”

19.Yüzyıl. İsviçre. “Siegrist & Cie” imzalı, imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın. Benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı için 1850’lerde özel olarak Sultani özelliklerde tasarlanılarak imal edilmiş (diplomatik hediye olabilir), “Cylindre” sistemli makineye sahip. Üst seviye çok renkli transparan mine tekniği ile ön yüze “Sultan Abdülmecid Han Tasviri / Tasvir-i Hümâyûn”, arka yüze ise peyzaj fonlu floral bir kompozisyon uygulanmış. Üst seviye kalemişi ve kazıma (grave) işçiliği ile tezyinatlı, pervazı “champlevé” mine tekniği ile dekorlu. Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Saltanat Armalı orijinal muhafazası içerisinde. Sultan Abdülmecid Han tasvirli nadir saatler dünyanın önemli müzelerinin koleksiyonları içerisinde yer almaktadır, Amerika “Sir Salomons Collection of Watches and Clocks” gibi. Koleksiyon değeri paha biçilmez müzelik şaheserdir.

Referans: Benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almaktadır.

Makine Numarası: 10130
Saat Çap: 44 mm.
Kutu Ölçüsü: 4 x 9 x 11.5 cm.
Ağırlık: 53 gr.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TASVİRLİ MİNELİ ALTIN CEP SAATİ-“Siegrist & Cie” 19.Yüzyıl. İsviçre. “Siegrist & Cie” imzalı, imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın. Benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı için 1850’lerde özel olarak Sultani özelliklerde tasarlanılarak imal edilmiş (diplomatik hediye olabilir), “Cylindre” sistemli makineye sahip. Üst seviye çok renkli transparan mine tekniği ile ön yüze “Sultan Abdülmecid Han Tasviri / Tasvir-i Hümâyûn”, arka yüze ise peyzaj fonlu floral bir kompozisyon uygulanmış. Üst seviye kalemişi ve kazıma (grave) işçiliği ile tezyinatlı, pervazı “champlevé” mine tekniği ile dekorlu. Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Saltanat Armalı orijinal muhafazası içerisinde. Sultan Abdülmecid Han tasvirli nadir saatler dünyanın önemli müzelerinin koleksiyonları içerisinde yer almaktadır, Amerika “Sir Salomons Collection of Watches and Clocks” gibi. Koleksiyon değeri paha biçilmez müzelik şaheserdir. Referans: Benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almaktadır. Makine Numarası: 10130 Saat Çap: 44 mm. Kutu Ölçüsü: 4 x 9 x 11.5 cm. Ağırlık: 53 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN NİŞANLI MURASSA ALTIN MİNELİ KUTU -“Rémond, Lamy, Mercier & Co”  

19.Yüzyıl. İsviçre, Cenevre. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. 18 ayar altın. “Rémond, Lamy, Mercier & Co” imalat ve garanti damgalı, 6 damgaya sahip.  Wartski’ye göre eserdeki İngiliz damgalarına başka eserde rastlanmamıştır. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. İmparatorluk mavisi renkte, üst seviye çok renk mine tekniği ile dekore edilmiş. Elmaslar ile oluşturulmuş suyolları ile (üç sıra) bezeli. Merkezinde özel seçilmiş iri kesim elmaslar ile taçlandırılmış “Sultan Abdülmecid Han” tuğralı altın nişan bulunmakta, müstesna nişanın çelik kalıbı “Darphâne Koleksiyonu”nda, görseli ise “Osmanlı Saray Kuyumcuları” kitabının 64.sayfasında yer almakta. Bu tip taltifat amaçlı nişanlar “İlk Dönem Nişanlar Albümü”nün 96 ve 97.sayfalarında “Eflak ve Boğdan Boyarlarına” ve “Düvel-i Ecnebiyye Tercümanları ve Serkatip Vesaireye Verilen Nişanı Zişanlar” adı altında neşredilmiştir. Madalyonlar içerisi Osmanlı kalyonları, yelkenliler ve camii tasvirlerinin yer aldığı Oryantalist ekolde peyzajlar ile tezyinli. Çiçek buketleri ile oluşturulmuş stilize floral kompozisyonlar ile dekorlu, çepeçevre sıralı tekrarlı “Fleur de Lis” motifleri ile bezeli. Kapak içi grave “Argyle” desenli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en özel örneklerinden ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik şaheserdir.

Provenance: Wartski, Londra / 1977
Sotheby’s, New York / 21.10.2020 Style, Lot: 250

Referans: Osmanlı Saray Kuyumcuları, 2019 / Garo Kürkman
Osmanlı Madalyaları ve Nişanları - Ottoman Medals and Orders , 2001 / Metin Erüreten

Ölçüler: 24 x 82 x 57 mm.
Ağırlık: 175 gr.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN NİŞANLI MURASSA ALTIN MİNELİ KUTU -“Rémond, Lamy, Mercier & Co” 19.Yüzyıl. İsviçre, Cenevre. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. 18 ayar altın. “Rémond, Lamy, Mercier & Co” imalat ve garanti damgalı, 6 damgaya sahip. Wartski’ye göre eserdeki İngiliz damgalarına başka eserde rastlanmamıştır. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. İmparatorluk mavisi renkte, üst seviye çok renk mine tekniği ile dekore edilmiş. Elmaslar ile oluşturulmuş suyolları ile (üç sıra) bezeli. Merkezinde özel seçilmiş iri kesim elmaslar ile taçlandırılmış “Sultan Abdülmecid Han” tuğralı altın nişan bulunmakta, müstesna nişanın çelik kalıbı “Darphâne Koleksiyonu”nda, görseli ise “Osmanlı Saray Kuyumcuları” kitabının 64.sayfasında yer almakta. Bu tip taltifat amaçlı nişanlar “İlk Dönem Nişanlar Albümü”nün 96 ve 97.sayfalarında “Eflak ve Boğdan Boyarlarına” ve “Düvel-i Ecnebiyye Tercümanları ve Serkatip Vesaireye Verilen Nişanı Zişanlar” adı altında neşredilmiştir. Madalyonlar içerisi Osmanlı kalyonları, yelkenliler ve camii tasvirlerinin yer aldığı Oryantalist ekolde peyzajlar ile tezyinli. Çiçek buketleri ile oluşturulmuş stilize floral kompozisyonlar ile dekorlu, çepeçevre sıralı tekrarlı “Fleur de Lis” motifleri ile bezeli. Kapak içi grave “Argyle” desenli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en özel örneklerinden ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik şaheserdir. Provenance: Wartski, Londra / 1977 Sotheby’s, New York / 21.10.2020 Style, Lot: 250 Referans: Osmanlı Saray Kuyumcuları, 2019 / Garo Kürkman Osmanlı Madalyaları ve Nişanları - Ottoman Medals and Orders , 2001 / Metin Erüreten Ölçüler: 24 x 82 x 57 mm. Ağırlık: 175 gr.

    USDSold
  • MAREŞAL MUHAMMED ES-SÂDIK İNİSİYALLİ “MURASSA” ALTIN KUTU-19.Yüzyıl. İsviçre, Neuchâtel. (1866) İmalat ve garanti damgalı. 18 ayar altın. Osmanlı Mareşali ve Tunus Beyi Muhammed es-Sâdık (1813-1882) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde. Guilloché (aznavur) işçilikli, “Rokoko” üslubunda tezyinatlı, kobalt renk mine ile kaplı, özel seçilmiş elmas, zümrüt ve yakut taşlar ile bezeli. Tesadüf edilmemiş estetik ve "Emperyal" tasarımda. Merkezinde yer alan madalyon içerisine istifli hat ile ”Muhammed es-Sâdık” inisiyali tatbik edilmiş. Madalyon “Ay-Yıldız” ve lale motifleri ile taçlandırılmış, “Osmanlı Şefkat Nişanı” ile nihayetlendirilmiş. Tasarım çatılmış süngüler, mızraklar ve Osmanlı Sancakları (Devlet-Hilafet) ile tamamlanmış, dört köşesinde iri oktagon kesim zümrütler ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birllikte. Emsallerine müze koleksiyonlarında rastlayabileceğimiz, ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik şaheserdir.

*Tunus Beyi Muhammed III es-Sadık, 1855'te “Bey el-Mahalla / Veliaht” unvanına sahip oldu, 1859'da kardeşi II.Muhammed ibn el-Hüseyin’in yerine tahta geçti. 1855'te “Osmanlı İmparatorluğu Ordusu”nda önce tümen generalliği’ne atandı, daha sonra Mareşal rütbesine yükseltildi.

Ölçüler: 22.5 x 92 x 59.5 mm.
Ağırlık: 151 gr.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    MAREŞAL MUHAMMED ES-SÂDIK İNİSİYALLİ “MURASSA” ALTIN KUTU-19.Yüzyıl. İsviçre, Neuchâtel. (1866) İmalat ve garanti damgalı. 18 ayar altın. Osmanlı Mareşali ve Tunus Beyi Muhammed es-Sâdık (1813-1882) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde. Guilloché (aznavur) işçilikli, “Rokoko” üslubunda tezyinatlı, kobalt renk mine ile kaplı, özel seçilmiş elmas, zümrüt ve yakut taşlar ile bezeli. Tesadüf edilmemiş estetik ve "Emperyal" tasarımda. Merkezinde yer alan madalyon içerisine istifli hat ile ”Muhammed es-Sâdık” inisiyali tatbik edilmiş. Madalyon “Ay-Yıldız” ve lale motifleri ile taçlandırılmış, “Osmanlı Şefkat Nişanı” ile nihayetlendirilmiş. Tasarım çatılmış süngüler, mızraklar ve Osmanlı Sancakları (Devlet-Hilafet) ile tamamlanmış, dört köşesinde iri oktagon kesim zümrütler ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birllikte. Emsallerine müze koleksiyonlarında rastlayabileceğimiz, ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik şaheserdir. *Tunus Beyi Muhammed III es-Sadık, 1855'te “Bey el-Mahalla / Veliaht” unvanına sahip oldu, 1859'da kardeşi II.Muhammed ibn el-Hüseyin’in yerine tahta geçti. 1855'te “Osmanlı İmparatorluğu Ordusu”nda önce tümen generalliği’ne atandı, daha sonra Mareşal rütbesine yükseltildi. Ölçüler: 22.5 x 92 x 59.5 mm. Ağırlık: 151 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ “MURASSA” ALTIN ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl. İsviçre, Cenevre. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Murassa altın, mineli. Sultani özelliklerde ve kalitede, merkezi elmaslarla bezenmiş Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “A.H” (Ayın-Ha) “Abdülhamid Han” inisiyalli. Guilloché (aznavur) işçilikli yüzeyler yeşil renk mine ile kaplı. Rokoko üslubunda üst seviye kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kapak içi grave “Argyle” desenli, açma tuşu iri elmas taş finalli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı orijinal muhafazası içerisinde. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Ölçüler: 19.5 x 69 x 43.5 mm.
Ağırlık: 97 gr.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ “MURASSA” ALTIN ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl. İsviçre, Cenevre. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Murassa altın, mineli. Sultani özelliklerde ve kalitede, merkezi elmaslarla bezenmiş Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “A.H” (Ayın-Ha) “Abdülhamid Han” inisiyalli. Guilloché (aznavur) işçilikli yüzeyler yeşil renk mine ile kaplı. Rokoko üslubunda üst seviye kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kapak içi grave “Argyle” desenli, açma tuşu iri elmas taş finalli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı orijinal muhafazası içerisinde. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Ölçüler: 19.5 x 69 x 43.5 mm. Ağırlık: 97 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL MUKADDES EMANET MUHAFAZASI-"Mühr-i Saâdet Mahfazası"

19.Yüzyıl. Osmanlı. Kantaşından imal edilmiş, altın montürlü. Tıpkı benzeri Topkapı Sarayı Müzesi “Mukaddes Emanetler Koleksiyonu”nda yer almakta ve içerisinde Hz.Muhammed'in mührü olan “Mühr-i Saâdet” muhafaza edilmekte. Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’na “TSM Envanter No:21/167” olarak kayıtlı eserin görseli “Osmanlı Sultanları” ve “Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler” kitaplarında yer almaktadır. Fevkalade kondisyonda. Türk-İslam Sanatı’nın yüksek önem ve kıymet arz eden ele geçmez müzelik şaheseridir.

Provenans: Mehmet İbrahim Hilmi Bozcaadalı Eski Koleksiyonu

Referans: Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler, 2011 / Hilmi Aydın (Sayfa: 101)
Osmanlı Sultanları / ATO (Sayfa: 107)

Ölçüler: 25 x 50 x 35 mm.
Ağırlık: 40 gr.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    OSMANLI 19.YÜZYIL MUKADDES EMANET MUHAFAZASI-"Mühr-i Saâdet Mahfazası" 19.Yüzyıl. Osmanlı. Kantaşından imal edilmiş, altın montürlü. Tıpkı benzeri Topkapı Sarayı Müzesi “Mukaddes Emanetler Koleksiyonu”nda yer almakta ve içerisinde Hz.Muhammed'in mührü olan “Mühr-i Saâdet” muhafaza edilmekte. Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’na “TSM Envanter No:21/167” olarak kayıtlı eserin görseli “Osmanlı Sultanları” ve “Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler” kitaplarında yer almaktadır. Fevkalade kondisyonda. Türk-İslam Sanatı’nın yüksek önem ve kıymet arz eden ele geçmez müzelik şaheseridir. Provenans: Mehmet İbrahim Hilmi Bozcaadalı Eski Koleksiyonu Referans: Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler, 2011 / Hilmi Aydın (Sayfa: 101) Osmanlı Sultanları / ATO (Sayfa: 107) Ölçüler: 25 x 50 x 35 mm. Ağırlık: 40 gr.

    USDSold
  • KUR’AN-I KERİM FORMUNDA “HEART SHAPED” MİNELİ ALTIN SAAT-19.Yüzyıl. İsviçre. Sultan Abdülmecid Han dönemi. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı için 1850’lerde özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Bir benzeri “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. 18 ayar altın üzerine mine işçilikli. Kur’an-ı Kerim formunda, içi 3 yaprak (el yazma) altın çerçeveli. Beyaz porselen kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Makinesi kalp şeklinde (Heart Shaped Cylinder), orijinal kurma anahtarlı. Kalp şeklindeki bu makine 1848 yılında “Benjamin Haas” tarafından geliştirilmiştir. Bugün sadece müze koleksiyonlarında görebileceğimiz saatlerin sahip olduğu bu makine “2 mm.” kalınlığında olup o zamana kadar dünyada üretilen en ince ölçüye sahiptir. Kolye ucu özellikli, asma halkalı. Altın çerçeveler içerisine geç dönem hattat tarafından el yazma “Nas, Felak Sureleri”, “Şifa, Nazar Ayetleri” ve “Ayet-el Kürsi Duası” uygulanmış. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası içerisinde. Sultan Abdülmecid Han döneminde Saray ve çevresi için Avrupa’da üretilen üst seviye sanat eserlerinin en özel örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.

Referans: Benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almaktadır.

Ölçüler: 31 x 26 mm.
Makine Kalınlığı: 2 mm.
Ağırlık: 33 gr.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    KUR’AN-I KERİM FORMUNDA “HEART SHAPED” MİNELİ ALTIN SAAT-19.Yüzyıl. İsviçre. Sultan Abdülmecid Han dönemi. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı için 1850’lerde özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Bir benzeri “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. 18 ayar altın üzerine mine işçilikli. Kur’an-ı Kerim formunda, içi 3 yaprak (el yazma) altın çerçeveli. Beyaz porselen kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Makinesi kalp şeklinde (Heart Shaped Cylinder), orijinal kurma anahtarlı. Kalp şeklindeki bu makine 1848 yılında “Benjamin Haas” tarafından geliştirilmiştir. Bugün sadece müze koleksiyonlarında görebileceğimiz saatlerin sahip olduğu bu makine “2 mm.” kalınlığında olup o zamana kadar dünyada üretilen en ince ölçüye sahiptir. Kolye ucu özellikli, asma halkalı. Altın çerçeveler içerisine geç dönem hattat tarafından el yazma “Nas, Felak Sureleri”, “Şifa, Nazar Ayetleri” ve “Ayet-el Kürsi Duası” uygulanmış. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası içerisinde. Sultan Abdülmecid Han döneminde Saray ve çevresi için Avrupa’da üretilen üst seviye sanat eserlerinin en özel örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Referans: Benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almaktadır. Ölçüler: 31 x 26 mm. Makine Kalınlığı: 2 mm. Ağırlık: 33 gr.

    USDSold
  • ALLAM & CLEMENTS (GRISAILLE) MİNELİ ALTIN CEP SAATİ-“John Morecock”

18.Yüzyıl. İngiltere, Londra. Allam & Clements, 1778 üretimi. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Kasası ünlü “John Morecock” yapımı, “IM” damgalı. Bir benzeri İngiltere “British Museum Koleksiyonu”nda yer almakta. Çalarlı, zincirli (fusee) makineye sahip. 18 ayar altın, transparan tek renk mine ile “Grisaille” tekniğiyle çalışılmış. "Kleopatra" temalı kompozisyona sahip. “Grisaille” mine işçiliği bir ton değişikliği ile aynı ton kullanılarak gerçekleştirilen ve büyük ustalık gerektiren meşakkatli bir yöntemdir. Estetik harikası müstesna eserin açma tuşu eski kesim iri pırlanta ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Emsallerine müze koleksiyonlarında dahi zor tesadüf edilen yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. 

Referans: Eserin benzer örneği “British Musem Koleksiyonu’nda (Envanter No: 1983,1204.1) yer almaktadır. (Sadece kasa, saati eksik)

Makine Numarası: 1702
Çap: 47 mm.
Ağırlık: 101 gr.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    ALLAM & CLEMENTS (GRISAILLE) MİNELİ ALTIN CEP SAATİ-“John Morecock” 18.Yüzyıl. İngiltere, Londra. Allam & Clements, 1778 üretimi. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Kasası ünlü “John Morecock” yapımı, “IM” damgalı. Bir benzeri İngiltere “British Museum Koleksiyonu”nda yer almakta. Çalarlı, zincirli (fusee) makineye sahip. 18 ayar altın, transparan tek renk mine ile “Grisaille” tekniğiyle çalışılmış. "Kleopatra" temalı kompozisyona sahip. “Grisaille” mine işçiliği bir ton değişikliği ile aynı ton kullanılarak gerçekleştirilen ve büyük ustalık gerektiren meşakkatli bir yöntemdir. Estetik harikası müstesna eserin açma tuşu eski kesim iri pırlanta ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Emsallerine müze koleksiyonlarında dahi zor tesadüf edilen yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Referans: Eserin benzer örneği “British Musem Koleksiyonu’nda (Envanter No: 1983,1204.1) yer almaktadır. (Sadece kasa, saati eksik) Makine Numarası: 1702 Çap: 47 mm. Ağırlık: 101 gr.

    USDSold
  • ROSSEL & FILS “EMPERYAL” MURASSA ALTIN CEP SAATİ-“J.F. Bautte & Cie”

Rossel & Fils. İsviçre, Cenevre. 1880’ler. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın. “Emperyal tasarımda, merkezinde elmaslarla bezeli “Hanedan Tacı” ve “A” inisiyali yer almakta. “J.F. Bautte & Cie”, çeyrek çalar, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez nadirlikte ve kıymette koleksiyonluk eserdir. 

Makine Numarası: 9738
Seri Numarası: 97338
Çap: 50 mm.
Ağırlık: 124 gr.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    ROSSEL & FILS “EMPERYAL” MURASSA ALTIN CEP SAATİ-“J.F. Bautte & Cie” Rossel & Fils. İsviçre, Cenevre. 1880’ler. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın. “Emperyal tasarımda, merkezinde elmaslarla bezeli “Hanedan Tacı” ve “A” inisiyali yer almakta. “J.F. Bautte & Cie”, çeyrek çalar, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez nadirlikte ve kıymette koleksiyonluk eserdir. Makine Numarası: 9738 Seri Numarası: 97338 Çap: 50 mm. Ağırlık: 124 gr.

    USDSold
  •  PATEK PHILIPPE “GONDOLO” ALTIN CEP SAATİ-“Gondolo & Labouriau”

Patek Philippe. İsviçre, Cenevre. 1905-1910 üretimi. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın. Patek Philippe firmasının Gondolo & Labouriau için ürettiği model. Büyük boy, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Benzer örnekleri “Patek Philippe Museum (Envanter No: P-210-1907)” ve “Macau Timepiece Museum (Envanter No: PW1809046)” koleksiyonlarında yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmez nadirlikte koleksiyonluk eserdir.

“Patek Philippe Gondolo Chronometro” serisi adını 20.Yüzyıl başlarında Rio de Janerio’lu ünlü saat satıcısı “Gondolo & Labouriau”dan almıştır. Gondolo & Labouriau, Avrupa ekonomisinin I.Dünya Savaşı zorlukları ile mücadele ettiği dönemde “Patek Philippe” firmasının ürettiği saatlerin üçte birini satarak firmanın bir numaralı küresel müşterisi (1872-1927) olmuş, saat piyasasındaki bu dominasyondan dolayı Brezilya’da saatlere “Patek” denilmeye dahi başlanmıştır. 

Seri No: 143061
Kasa No: 249249

Referans: Benzer örnekler “Patek Philippe Museum (Envanter No: P-210-1907)” ve “Macau Timepiece Museum (Envanter No: PW1809046)” koleksiyonlarında yer almakta. 

Çap: 55.5 mm.
Ağırlık: 129 gr.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    PATEK PHILIPPE “GONDOLO” ALTIN CEP SAATİ-“Gondolo & Labouriau” Patek Philippe. İsviçre, Cenevre. 1905-1910 üretimi. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın. Patek Philippe firmasının Gondolo & Labouriau için ürettiği model. Büyük boy, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Benzer örnekleri “Patek Philippe Museum (Envanter No: P-210-1907)” ve “Macau Timepiece Museum (Envanter No: PW1809046)” koleksiyonlarında yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmez nadirlikte koleksiyonluk eserdir. “Patek Philippe Gondolo Chronometro” serisi adını 20.Yüzyıl başlarında Rio de Janerio’lu ünlü saat satıcısı “Gondolo & Labouriau”dan almıştır. Gondolo & Labouriau, Avrupa ekonomisinin I.Dünya Savaşı zorlukları ile mücadele ettiği dönemde “Patek Philippe” firmasının ürettiği saatlerin üçte birini satarak firmanın bir numaralı küresel müşterisi (1872-1927) olmuş, saat piyasasındaki bu dominasyondan dolayı Brezilya’da saatlere “Patek” denilmeye dahi başlanmıştır. Seri No: 143061 Kasa No: 249249 Referans: Benzer örnekler “Patek Philippe Museum (Envanter No: P-210-1907)” ve “Macau Timepiece Museum (Envanter No: PW1809046)” koleksiyonlarında yer almakta. Çap: 55.5 mm. Ağırlık: 129 gr.

    USDSold
  • CARTIER ART-DECO “TRANSPARAN” PLATİN CEP SAATİ-“Cartier Art-Deco Platinum Rock Crystal (Diamond-Set) Pocket Watch

Cartier. Fransa, Paris. Art-Deco dönemi. Cartier imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. (Makinesi ve kadranı imzalı, kasası numaralı) Cartier’in 1925’lere tarihlenen özel üretimlerden. Romen rakamlı, ince smokin tip. Transparan görünümlü rock crystal (necef) gövdesi, platin kasalı ve gümüş (guilloché) kadranlı, eski kesim pırlantalarla bezeli. Platin kasanın her iki yüzüne kenarları geometrik kesimli "rock crystal" yerleştirilmiş ve araya büyük ustalıkla kurmalı saat makinesi monte edilmiş. Platin rakamlar ve platin askı kancası eski kesim pırlantalar ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda.

Benzer örneği (sade altın modeli) İsviçre “The Beyer Watch and Clock Museum” Koleksiyonu’nda yer almakta. Cartier mücevher firması kendisine ait “European Watch & Clock Company” ile birlikte 1915-1940 yılları arasında bu tip çok az sayıda limitli özel üretimler yapmış ve bu eserlerin çok azı günümüze ulaşabilmiştir. Tüm dünyada müzelerin ve müzayedelerin aranan en özel ve kıymetli eserleri arasında yerini alan ve sınırsız Cartier yaratıcılığının ve Art-Deco Sanat Akımı’nın en özel örneklerinden olan ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Kasa Numarası: 27530
Çap: 45 mm.
Ağırlık: 32 gr.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    CARTIER ART-DECO “TRANSPARAN” PLATİN CEP SAATİ-“Cartier Art-Deco Platinum Rock Crystal (Diamond-Set) Pocket Watch Cartier. Fransa, Paris. Art-Deco dönemi. Cartier imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. (Makinesi ve kadranı imzalı, kasası numaralı) Cartier’in 1925’lere tarihlenen özel üretimlerden. Romen rakamlı, ince smokin tip. Transparan görünümlü rock crystal (necef) gövdesi, platin kasalı ve gümüş (guilloché) kadranlı, eski kesim pırlantalarla bezeli. Platin kasanın her iki yüzüne kenarları geometrik kesimli "rock crystal" yerleştirilmiş ve araya büyük ustalıkla kurmalı saat makinesi monte edilmiş. Platin rakamlar ve platin askı kancası eski kesim pırlantalar ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Benzer örneği (sade altın modeli) İsviçre “The Beyer Watch and Clock Museum” Koleksiyonu’nda yer almakta. Cartier mücevher firması kendisine ait “European Watch & Clock Company” ile birlikte 1915-1940 yılları arasında bu tip çok az sayıda limitli özel üretimler yapmış ve bu eserlerin çok azı günümüze ulaşabilmiştir. Tüm dünyada müzelerin ve müzayedelerin aranan en özel ve kıymetli eserleri arasında yerini alan ve sınırsız Cartier yaratıcılığının ve Art-Deco Sanat Akımı’nın en özel örneklerinden olan ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Kasa Numarası: 27530 Çap: 45 mm. Ağırlık: 32 gr.

    USDSold
  • TIFFANY & CO (GIRARD PERREGAUX) “CHATELAINE” CEP SAATİ -19.Yüzyıl. İsviçre. “Tiffany & Co” için 1870’lerde “Girad Perregaux” tarafından özel üretilmiş chatelaine cep saati. Tiffany & Co ve Girard Perregaux imzalı, imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın üzerine transparan mine tekniği ile çalışılmış, elmaslarla bezenmiş. Her iki yüzü kalp formlu madalyon içerisine floral kompozisyonlu kuğu ve kuş tasvirli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile tezyinli. Kadranı altın ve gümüş (guilloché) işlemeli, Romen rakamlı. Makinesi tepeden kurmalı. Estetik tasarlanmış askısı (chatelaine) altın, ajur işçilikli. Fevkalade kondisyonda. Tiffany & Co markası 1850-1900 yılları arasında bazı ünlü saat firmalarına kendi mağazalarında kendi markası ile satılmak üzere özel siparişler vermiştir, Girard Perregaux, Patek Philippe ve Piaget saat markaları bu limitli özel üretimleri karşılamıştır. Dünya müzayedelerinde dahi zor tesadüf edilen yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Kasa Numarası: 50159
Saat Çap: 40 mm.
Chatelaine Ölçüsü: 97 x 34 mm.
Ağırlık: 81 gr.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    TIFFANY & CO (GIRARD PERREGAUX) “CHATELAINE” CEP SAATİ -19.Yüzyıl. İsviçre. “Tiffany & Co” için 1870’lerde “Girad Perregaux” tarafından özel üretilmiş chatelaine cep saati. Tiffany & Co ve Girard Perregaux imzalı, imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. 18 ayar altın üzerine transparan mine tekniği ile çalışılmış, elmaslarla bezenmiş. Her iki yüzü kalp formlu madalyon içerisine floral kompozisyonlu kuğu ve kuş tasvirli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile tezyinli. Kadranı altın ve gümüş (guilloché) işlemeli, Romen rakamlı. Makinesi tepeden kurmalı. Estetik tasarlanmış askısı (chatelaine) altın, ajur işçilikli. Fevkalade kondisyonda. Tiffany & Co markası 1850-1900 yılları arasında bazı ünlü saat firmalarına kendi mağazalarında kendi markası ile satılmak üzere özel siparişler vermiştir, Girard Perregaux, Patek Philippe ve Piaget saat markaları bu limitli özel üretimleri karşılamıştır. Dünya müzayedelerinde dahi zor tesadüf edilen yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Kasa Numarası: 50159 Saat Çap: 40 mm. Chatelaine Ölçüsü: 97 x 34 mm. Ağırlık: 81 gr.

    USDSold
  • YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" KAPAKLI VAZO-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 8” tarihli. Altın yaldız bezemeler ile oluşturulmuş Osmanlı Rokokosu üslubu madalyonlar içerisine üst düzey fırça kalitesinde “Bayezid Camii, Fenerbahçe Burnu ve İstanbul Boğazı” peyzajları resmedilmiş. Nadir tesadüf edilen pembe renkte, yüzeyi mine ile uygulanmış floral motifler ve yoğun altın yaldız bezemeler ile zenginleştirilmiş. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Halka dipli, iri şişkin gövdeli ve geniş kısa boyunlu. Küp formunda kapaklı olarak tasarlanmış, kapağı haliyle. Altın konturlu. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116)
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu

Yükseklik: 48 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" KAPAKLI VAZO-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 8” tarihli. Altın yaldız bezemeler ile oluşturulmuş Osmanlı Rokokosu üslubu madalyonlar içerisine üst düzey fırça kalitesinde “Bayezid Camii, Fenerbahçe Burnu ve İstanbul Boğazı” peyzajları resmedilmiş. Nadir tesadüf edilen pembe renkte, yüzeyi mine ile uygulanmış floral motifler ve yoğun altın yaldız bezemeler ile zenginleştirilmiş. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Halka dipli, iri şişkin gövdeli ve geniş kısa boyunlu. Küp formunda kapaklı olarak tasarlanmış, kapağı haliyle. Altın konturlu. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116) Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu Yükseklik: 48 cm.

    USDSold
  • YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" TUĞRALI TABAK-“Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 5” tarihli. “Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” yapımı. Merkezinde altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası ve “el-Gazi” mahlası yer almakta. Yoğun altın yaldız ile tezhip tarzında “Rumî” üslubu tezyinatlı, çevresi halkâr bordürlü, altın konturlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Sarayın Başmüzehhib ve mücellidi olan Ali Ragıp tarafından yapılmış eserin tıpkı benzeri Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda, görseli ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 353. sayfasında yer almakta. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.
 
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116)
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu (Sayfa:353)

Çap: 24 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" TUĞRALI TABAK-“Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 5” tarihli. “Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” yapımı. Merkezinde altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası ve “el-Gazi” mahlası yer almakta. Yoğun altın yaldız ile tezhip tarzında “Rumî” üslubu tezyinatlı, çevresi halkâr bordürlü, altın konturlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Sarayın Başmüzehhib ve mücellidi olan Ali Ragıp tarafından yapılmış eserin tıpkı benzeri Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda, görseli ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 353. sayfasında yer almakta. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116) Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu (Sayfa:353) Çap: 24 cm.

    USDSold
  • YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" TUĞRALI TABAK-“Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” 

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 5” tarihli. Altın ile “Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” imzalı. Merkezinde altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası ve “el-Gazi” mahlası yer almakta. Yoğun altın yaldız ile tezhip tarzında “Rumî” üslubu tezyinatlı, çevresi halkâr bordürlü, altın konturlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Haliyle. Sarayın Başmüzehhib ve mücellidi olan Ali Ragıp tarafından yapılmış eserin tıpkı benzeri Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda, görseli ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 353. sayfasında yer almakta. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.
 
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116)
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu (Sayfa:353)

Çap: 23 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" TUĞRALI TABAK-“Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 5” tarihli. Altın ile “Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” imzalı. Merkezinde altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası ve “el-Gazi” mahlası yer almakta. Yoğun altın yaldız ile tezhip tarzında “Rumî” üslubu tezyinatlı, çevresi halkâr bordürlü, altın konturlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Haliyle. Sarayın Başmüzehhib ve mücellidi olan Ali Ragıp tarafından yapılmış eserin tıpkı benzeri Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda, görseli ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 353. sayfasında yer almakta. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116) Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu (Sayfa:353) Çap: 23 cm.

    USDSold
  • YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" TUĞRALI TABAK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 11” tarihli. Merkezde yer alan “Ay-Yıldız” motifinin içerisinde floral bir kompozisyon ve altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası yer almakta. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé) uygulanmış stlize floral dekorlu kalın bir bordür ile çevrelenmiş. Altın yaldız tezyinatlı, altın konturlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Haliyle. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.
 
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116)
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu

Çap: 24.5 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" TUĞRALI TABAK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 11” tarihli. Merkezde yer alan “Ay-Yıldız” motifinin içerisinde floral bir kompozisyon ve altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası yer almakta. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé) uygulanmış stlize floral dekorlu kalın bir bordür ile çevrelenmiş. Altın yaldız tezyinatlı, altın konturlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Haliyle. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116) Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu Çap: 24.5 cm.

    USDSold
  • YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" TUĞRALI TABAK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 14” tarihli. Merkezde yer alan “Ay-Yıldız” motifinin içerisinde floral bir kompozisyon ve altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası ve “el-Gazi” mahlası yer almakta. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé) uygulanmış stlize floral dekorlu kalın bir bordür ile çevrelenmiş. Altın yaldız tezyinatlı, altın konturlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.
 
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116)
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu 

Çap: 24.5 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    YILDIZ PORSELEN "SARAY İŞİ" TUĞRALI TABAK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 14” tarihli. Merkezde yer alan “Ay-Yıldız” motifinin içerisinde floral bir kompozisyon ve altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası ve “el-Gazi” mahlası yer almakta. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé) uygulanmış stlize floral dekorlu kalın bir bordür ile çevrelenmiş. Altın yaldız tezyinatlı, altın konturlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, Türk Porselen Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa:116) Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu Çap: 24.5 cm.

    USDSold
  • YILDIZ PORSELEN “SARAY İŞİ” BRONZ KULPLU VAZO-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu"

19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 6” tarihli. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile Yıldız Atölyeleri Baş Ressamı “Halid Naci” imzalı. Eserin görseli “Porselencilik Tarihi, 1941” (Görsel 39, tam sayfa) ve yayınlanacak olan “Türk Porselen Sanatı” kitabında yer almakta. Halid Naci imzalı benzer örnek “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda (Envanter No: 34/52), görseli ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 254 ve 255.sayfalarında yer almakta. Kallavi ebatlarda. Saray vazolarında görülen heybetli “bronz kulplu” tasarıma sahip. Emperyal “Sèvres” formunda, “Rokoko” üslubunda tezyinatlı. Nadir tesadüf edilen “su yeşili” renginde. Platform altıgen kaideli, yukarıya genişleyen şişkin gövdeli, silindirik boyunlu, geniş ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Repoussé (kabartma) uygulanmış “Rokoko” tezyinatı akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş, her iki yüzü “Halid Naci” tarafından üst düzey fırça kalitesinde realist peyzaj çalışmalı. Zengin altın yaldız bezemeli, altın konturlu. Sultan II.Abdülhamid Han tarafından “Sèvres Porselen Fabrikası”na Paris’e gönderilen ve dönüşünde Yıldız Çini Fabrika-i Hümayunu Baş Ressamlığı’na atanan üstad Halid Naci’nin ilk dönem “Sèvres Ekolü” başyapıt eserlerinden. Türk Porselen Sanatı’nın emsalleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan ele geçmez ve paha biçilmez müzelik şaheseridir. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Görsel 39, tam sayfa)
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu

Yükseklik: 55.5 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    YILDIZ PORSELEN “SARAY İŞİ” BRONZ KULPLU VAZO-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu" 19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 6” tarihli. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile Yıldız Atölyeleri Baş Ressamı “Halid Naci” imzalı. Eserin görseli “Porselencilik Tarihi, 1941” (Görsel 39, tam sayfa) ve yayınlanacak olan “Türk Porselen Sanatı” kitabında yer almakta. Halid Naci imzalı benzer örnek “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda (Envanter No: 34/52), görseli ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 254 ve 255.sayfalarında yer almakta. Kallavi ebatlarda. Saray vazolarında görülen heybetli “bronz kulplu” tasarıma sahip. Emperyal “Sèvres” formunda, “Rokoko” üslubunda tezyinatlı. Nadir tesadüf edilen “su yeşili” renginde. Platform altıgen kaideli, yukarıya genişleyen şişkin gövdeli, silindirik boyunlu, geniş ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Repoussé (kabartma) uygulanmış “Rokoko” tezyinatı akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş, her iki yüzü “Halid Naci” tarafından üst düzey fırça kalitesinde realist peyzaj çalışmalı. Zengin altın yaldız bezemeli, altın konturlu. Sultan II.Abdülhamid Han tarafından “Sèvres Porselen Fabrikası”na Paris’e gönderilen ve dönüşünde Yıldız Çini Fabrika-i Hümayunu Baş Ressamlığı’na atanan üstad Halid Naci’nin ilk dönem “Sèvres Ekolü” başyapıt eserlerinden. Türk Porselen Sanatı’nın emsalleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan ele geçmez ve paha biçilmez müzelik şaheseridir. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Görsel 39, tam sayfa) Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu Yükseklik: 55.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK LEĞEN-İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. İbrik, leğen ve sabunluk olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Yalın işçiliğe sahip müstesna eserin ibriği ve leğeni dilimli, sabunluğu ise ajur işçiliklidir. Leğeni yayvan ve geniş formda, ibriği ise platform kaideli, boğumlu, uzun emzikli ve taşıma kulplu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı kozalak formunda. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu sabunluğu hiç kullanılmamış. Tombağı fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze kusursuz kondisyonda ulaşmış, emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.

Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

İbrik Yükseklik: 31.5 cm.
Leğen Çap: 29 cm.
Sabunluk Çap: 18.5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK LEĞEN-İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. İbrik, leğen ve sabunluk olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Yalın işçiliğe sahip müstesna eserin ibriği ve leğeni dilimli, sabunluğu ise ajur işçiliklidir. Leğeni yayvan ve geniş formda, ibriği ise platform kaideli, boğumlu, uzun emzikli ve taşıma kulplu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı kozalak formunda. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu sabunluğu hiç kullanılmamış. Tombağı fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze kusursuz kondisyonda ulaşmış, emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları İbrik Yükseklik: 31.5 cm. Leğen Çap: 29 cm. Sabunluk Çap: 18.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL "SARAY İŞİ" TOMBAK KAPAKLI SAHAN-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amel-i Osman” usta damgalı. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Yalın işçilikli, mükemmel bir sadelikle tasarlanmış kallavi ebatlarda. Pedestal ayaklı, yayvan çukur gövdeli, boğumlu kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın emsallerine müze vitrinlerinde rastlayabileceğimiz yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.

Sertifika: Eserin, Sn.Güner Liman tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

Ölçüler: 18 x 23.5 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI 18.YÜZYIL "SARAY İŞİ" TOMBAK KAPAKLI SAHAN-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amel-i Osman” usta damgalı. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Yalın işçilikli, mükemmel bir sadelikle tasarlanmış kallavi ebatlarda. Pedestal ayaklı, yayvan çukur gövdeli, boğumlu kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın emsallerine müze vitrinlerinde rastlayabileceğimiz yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Sertifika: Eserin, Sn.Güner Liman tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları Ölçüler: 18 x 23.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL "SARAY İŞİ" TOMBAK İBRİK-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amel-i Hüseyin el Hac” usta damgalı. Kallavi ebatlarda. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi, kazıma (grave) ve kumlama tekniği ile Barok üslubunda fiyonk ve girlandlar ile zenginleştirilmiş stilize floral tezyinatlı. Aykırı forma sahip şişkin gövdeli, uzun emzikli ve taşıma kulplu.  Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı çok iyi kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın emsallerine müze vitrinlerinde rastlayabileceğimiz nadirlikte ve kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.

Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

Yükseklik: 31 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    OSMANLI 18.YÜZYIL "SARAY İŞİ" TOMBAK İBRİK-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amel-i Hüseyin el Hac” usta damgalı. Kallavi ebatlarda. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi, kazıma (grave) ve kumlama tekniği ile Barok üslubunda fiyonk ve girlandlar ile zenginleştirilmiş stilize floral tezyinatlı. Aykırı forma sahip şişkin gövdeli, uzun emzikli ve taşıma kulplu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı çok iyi kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın emsallerine müze vitrinlerinde rastlayabileceğimiz nadirlikte ve kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları Yükseklik: 31 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL MİNELİ TOMBAK İBRİK-18.Yüzyıl başı. Osmanlı. İstanbul işi. Kallavi ebatlarda. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Mine işlemeli madalyonlar ve hilal motifleri ile dekorlu. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize tezyinatlı, kartuşlarla ayrılmış gövdesi balık pulu desenli. Platform kaideli, aykırı forma sahip şişkin gövdesi silindirik boyunlu, uzun emzikli ve taşıma kulplu.  Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı iyi kondisyonda, haliyle. Benzer örneği “Tombak” kitabının 140 ve 141.sayfalarında yer almakta. Osmanlı Tombak Sanatı’nın emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir.

Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

Yükseklik: 35 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    OSMANLI 18.YÜZYIL MİNELİ TOMBAK İBRİK-18.Yüzyıl başı. Osmanlı. İstanbul işi. Kallavi ebatlarda. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Mine işlemeli madalyonlar ve hilal motifleri ile dekorlu. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize tezyinatlı, kartuşlarla ayrılmış gövdesi balık pulu desenli. Platform kaideli, aykırı forma sahip şişkin gövdesi silindirik boyunlu, uzun emzikli ve taşıma kulplu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı iyi kondisyonda, haliyle. Benzer örneği “Tombak” kitabının 140 ve 141.sayfalarında yer almakta. Osmanlı Tombak Sanatı’nın emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir. Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları Yükseklik: 35 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK LEĞEN-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile girlandlarla zenginleştirilmiş klasik üsluba sahip stilize floral tezyinatlı. Düz dipli, geniş ve yayvan hazneli, dışa dönük ağızlı. Tombağı iyi kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze az sayıda intikal etmiş seçkin örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2018 / Yapı Kredi Yayınları

Çap: 29 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK LEĞEN-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile girlandlarla zenginleştirilmiş klasik üsluba sahip stilize floral tezyinatlı. Düz dipli, geniş ve yayvan hazneli, dışa dönük ağızlı. Tombağı iyi kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze az sayıda intikal etmiş seçkin örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2018 / Yapı Kredi Yayınları Çap: 29 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK KAPAKLI SAHAN-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile girlandlarla zenginleştirilmiş klasik üsluba sahip stilize floral ve geometrik tezyinatlı, iç yüzeyi kalaylı. Pedestal ayaklı, şişkin gövdeli, kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı kozalak formunda. Tombağı iyi kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze az sayıda intikal etmiş seçkin örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Ekspertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

Ölçüler: 15 x 19 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK KAPAKLI SAHAN-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile girlandlarla zenginleştirilmiş klasik üsluba sahip stilize floral ve geometrik tezyinatlı, iç yüzeyi kalaylı. Pedestal ayaklı, şişkin gövdeli, kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı kozalak formunda. Tombağı iyi kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze az sayıda intikal etmiş seçkin örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Ekspertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları Ölçüler: 15 x 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK KAPAKLI SAHAN-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile girlandlarla zenginleştirilmiş klasik üsluba sahip stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Sahan dibi nadir tesadüf edilen iri floral rozet motifli. Pedestal ayaklı, yüksek şişkin gövdeli, kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı kozalak formunda. Tombağı fevkalade kondisyonda, haliyle. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze az sayıda intikal etmiş seçkin örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Sertifika: Eserin, Sn.Güner Liman tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

Ölçüler: 18.5 x 19.5 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK KAPAKLI SAHAN-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile girlandlarla zenginleştirilmiş klasik üsluba sahip stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Sahan dibi nadir tesadüf edilen iri floral rozet motifli. Pedestal ayaklı, yüksek şişkin gövdeli, kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı kozalak formunda. Tombağı fevkalade kondisyonda, haliyle. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze az sayıda intikal etmiş seçkin örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Sertifika: Eserin, Sn.Güner Liman tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları Ölçüler: 18.5 x 19.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK SAKIZLIK-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile girlandlarla zenginleştirilmiş klasik üsluba sahip stilize floral tezyinatlı. Pedestal ayaklı, silindirik gövdeli, kubbesel kapaklı. Kapağı menteşeli, kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı yüksek kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze az sayıda intikal etmiş seçkin örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

Ölçüler: 9 x 7 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK SAKIZLIK-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile girlandlarla zenginleştirilmiş klasik üsluba sahip stilize floral tezyinatlı. Pedestal ayaklı, silindirik gövdeli, kubbesel kapaklı. Kapağı menteşeli, kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı yüksek kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze az sayıda intikal etmiş seçkin örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Ekpertiz: Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları Ölçüler: 9 x 7 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi. Murassa. Badem formlu mercanlar ve firuze kabaralar ile oluşturulmuş zengin kompozisyonlar ile bezeli, örgülü tel işi spiral burgulu süslemeler ile tezyinli, yoğun altın vermeyli. Madalyonlar içerisine kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile kapak merkezinde lal (garnet) taşlar ile çevrelenmiş “Osmanlı İmparatorluk Arması”, gövdede ise “Ayasofya Camii” tasvirleri ile stilize floral tezyinat uygulanmış. Bakırdan oval formda, düz dipli, yayvan ve şişkin gövdeli olarak tasarlanmış. Bombe kapaklı, yanlardan (çift) taşıma kulplu, içi kadife (dönem) kaplı. Kilit mekanizmalı, orijinal kilidi mevcut. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Maden Sanatı’nın estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir şaheseridir.

Ölçüler: 14 x 21 x 18 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi. Murassa. Badem formlu mercanlar ve firuze kabaralar ile oluşturulmuş zengin kompozisyonlar ile bezeli, örgülü tel işi spiral burgulu süslemeler ile tezyinli, yoğun altın vermeyli. Madalyonlar içerisine kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile kapak merkezinde lal (garnet) taşlar ile çevrelenmiş “Osmanlı İmparatorluk Arması”, gövdede ise “Ayasofya Camii” tasvirleri ile stilize floral tezyinat uygulanmış. Bakırdan oval formda, düz dipli, yayvan ve şişkin gövdeli olarak tasarlanmış. Bombe kapaklı, yanlardan (çift) taşıma kulplu, içi kadife (dönem) kaplı. Kilit mekanizmalı, orijinal kilidi mevcut. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Maden Sanatı’nın estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir şaheseridir. Ölçüler: 14 x 21 x 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ ŞİFA TASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Kıymetli ve nadir “Deve tüyü” renginde, lüleci çamurundan imal edilmiş. “Lale” motifleri ile tasarlanmış tezyinatı alçak rölyefli, merkezi rozetli. Kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş bileziklerle çevrili. Zengin altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. 

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ  
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Çap: 12.5 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ ŞİFA TASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Kıymetli ve nadir “Deve tüyü” renginde, lüleci çamurundan imal edilmiş. “Lale” motifleri ile tasarlanmış tezyinatı alçak rölyefli, merkezi rozetli. Kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş bileziklerle çevrili. Zengin altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Çap: 12.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ HOKKA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Kıymetli ve nadir “Deve tüyü” renginde, lüleci çamurundan imal edilmiş. Zengin altın yaldız bezemeli rozet ve bordürler ile oluşturulmuş tezyinatı kabara rölyefli. 2 parçadan müteşekkil, kapak tutamağı “sikke” formunda. Altın zerefşanlı dekora sahip. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. 

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ  
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Ölçüler: 6 x 5.5 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ HOKKA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Kıymetli ve nadir “Deve tüyü” renginde, lüleci çamurundan imal edilmiş. Zengin altın yaldız bezemeli rozet ve bordürler ile oluşturulmuş tezyinatı kabara rölyefli. 2 parçadan müteşekkil, kapak tutamağı “sikke” formunda. Altın zerefşanlı dekora sahip. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Ölçüler: 6 x 5.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ BARDAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Kıymetli ve nadir “Deve tüyü” renginde, lüleci çamurundan imal edilmiş. “Lale” ve "sümbül" motifleri ile oluşturulmuş tezyinatı kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş. Zengin altın yaldız bezemeli, altın zerefşanlı. Tıpkı benzeri Tophane Lüleciliği kitabının 258.sayfasında yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın estetik harikası üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. 

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ  
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Yükseklik: 10 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ BARDAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Kıymetli ve nadir “Deve tüyü” renginde, lüleci çamurundan imal edilmiş. “Lale” ve "sümbül" motifleri ile oluşturulmuş tezyinatı kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş. Zengin altın yaldız bezemeli, altın zerefşanlı. Tıpkı benzeri Tophane Lüleciliği kitabının 258.sayfasında yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın estetik harikası üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Yükseklik: 10 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ MÜREKKEP HOKKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Merkezi "Sultan II.Abdülhamid Han" tuğralı. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Battal boy. Altın yaldız bezemeli, “Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, küresel şişkin gövdeli, primitif kulplu ve emzikli, tıpa kapaklı. Kapak tutamağı “Hilal” formunda, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın aykırı forma sahip nadir örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ  
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA 

Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ MÜREKKEP HOKKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Merkezi "Sultan II.Abdülhamid Han" tuğralı. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Battal boy. Altın yaldız bezemeli, “Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, küresel şişkin gövdeli, primitif kulplu ve emzikli, tıpa kapaklı. Kapak tutamağı “Hilal” formunda, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın aykırı forma sahip nadir örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Yükseklik: 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. "Hüsnü" usta imzalı. "Sultan II.Abdülhamid Han" tuğralı madalyonlar ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul'da Tophane'de Hendekbaşında Lüleci Hüsnü Efendi, Numara 45" ibareli kartuşlar ile dekorlu. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli, “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, şişkin armudi gövdeli, uzun emzikli ve primitif kulplu. Kapak tutamağı topuz formunda, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ   
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Yükseklik: 17 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. "Hüsnü" usta imzalı. "Sultan II.Abdülhamid Han" tuğralı madalyonlar ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul'da Tophane'de Hendekbaşında Lüleci Hüsnü Efendi, Numara 45" ibareli kartuşlar ile dekorlu. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli, “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, şişkin armudi gövdeli, uzun emzikli ve primitif kulplu. Kapak tutamağı topuz formunda, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Yükseklik: 17 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ ŞEKERLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Efsanevi “Tophaneli İbrahim" usta imzalı. "Sultan II.Abdülhamid Han" tuğralı madalyonlar ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul’da Tophane‘de Lüleci İbrahim” ibareli kartuşlar ile dekorlu. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş yaldızlı bezemeler ile stilize tezyinatlı. Yüksek kaide tabanlı, oval şişkin gövdeli. Kapak tutamağı iri topuz formunda, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ  
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA 

Ölçüler: 14.5 x 10 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ ŞEKERLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Efsanevi “Tophaneli İbrahim" usta imzalı. "Sultan II.Abdülhamid Han" tuğralı madalyonlar ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul’da Tophane‘de Lüleci İbrahim” ibareli kartuşlar ile dekorlu. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş yaldızlı bezemeler ile stilize tezyinatlı. Yüksek kaide tabanlı, oval şişkin gövdeli. Kapak tutamağı iri topuz formunda, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Ölçüler: 14.5 x 10 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ TÜTÜNLÜK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Efsanevi “Tophaneli İbrahim" usta imzalı. "Sultan II.Abdülhamid Han" tuğralı madalyonlar ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul’da Tophane‘de Lüleci İbrahim" ibareli kartuşlar ile dekorlu. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş yaldızlı bezemeler ile stilize tezyinatlı. Silindirik formda, düz oval dipli. Kapak tutamağı iri topuz formunda, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ  
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Ölçüler: 11 x 8.5 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ TÜTÜNLÜK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Efsanevi “Tophaneli İbrahim" usta imzalı. "Sultan II.Abdülhamid Han" tuğralı madalyonlar ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul’da Tophane‘de Lüleci İbrahim" ibareli kartuşlar ile dekorlu. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş yaldızlı bezemeler ile stilize tezyinatlı. Silindirik formda, düz oval dipli. Kapak tutamağı iri topuz formunda, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Ölçüler: 11 x 8.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ SÜTLÜK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. "Hüsnü" usta imzalı. Merkezinde Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul'da Tophane'de Hendekbaşında Lüleci Hüsnü Efendi, Numara 45" ibareli bir kartuş yer almakta. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli, “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, şişkin gövdeli, zarif emzikli ve primitif kulplu. Kapak tutamağı topuz formunda. Zengin altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ  
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ SÜTLÜK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. "Hüsnü" usta imzalı. Merkezinde Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul'da Tophane'de Hendekbaşında Lüleci Hüsnü Efendi, Numara 45" ibareli bir kartuş yer almakta. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli, “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, şişkin gövdeli, zarif emzikli ve primitif kulplu. Kapak tutamağı topuz formunda. Zengin altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın nadir tesadüf edilen üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Yükseklik: 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Efsanevi “Tophaneli İbrahim" usta imzalı. Merkezi “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğralı, etrafı Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “İstanbul’da Tophane‘de Lüleci İbrahim” ibareli kartuşlar ile çevrili. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş. Altın ve gümüş bezemeli, “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz dipli, geniş hazneli, dışa dönük sivri uçlu kıvrımlarla oluşturulmuş yüksek kenarlı. Haliyle. Döneminde yapımındaki zayiat ve meşakkat sebebi ile ustalar düzenli tepsi yapımından kaçınmışlar, bunu Tophane’de sadece “İbrahim Usta” başarmıştır. Osmanlı Tophane Sanatı’nın efsanevi ustası Tophaneli İbrahim Usta’ya ait yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA (İbrahim Usta Bölümü Sayfa: 318-326)

Çap: 26.5 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Efsanevi “Tophaneli İbrahim" usta imzalı. Merkezi “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğralı, etrafı Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “İstanbul’da Tophane‘de Lüleci İbrahim” ibareli kartuşlar ile çevrili. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş. Altın ve gümüş bezemeli, “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz dipli, geniş hazneli, dışa dönük sivri uçlu kıvrımlarla oluşturulmuş yüksek kenarlı. Haliyle. Döneminde yapımındaki zayiat ve meşakkat sebebi ile ustalar düzenli tepsi yapımından kaçınmışlar, bunu Tophane’de sadece “İbrahim Usta” başarmıştır. Osmanlı Tophane Sanatı’nın efsanevi ustası Tophaneli İbrahim Usta’ya ait yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA (İbrahim Usta Bölümü Sayfa: 318-326) Çap: 26.5 cm.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Fransız (kuğu) export damgalı. Gümüş. Saray işi estetik ve kalitede kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Madalyonlar içerisine “Muzika-i Hümâyun” üslubu asalet armaları ve “el âlemü tâlimen / Dünya durdukça” anlamındaki ibareler tatbik edilmiş. Kuş tasvirleri ile bezenmiş, girlandlar ile zenginleştirilmiş, akantus yaprakları ile nihayetlendirilmiş. Halka dipli, armudi gövdeli, Rokoko “S” kulplu, imbikli ve kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı mercan aplikeli kanat çırpan kuş formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 17 x 11 cm.
Ağırlık: 306 gr.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Fransız (kuğu) export damgalı. Gümüş. Saray işi estetik ve kalitede kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Madalyonlar içerisine “Muzika-i Hümâyun” üslubu asalet armaları ve “el âlemü tâlimen / Dünya durdukça” anlamındaki ibareler tatbik edilmiş. Kuş tasvirleri ile bezenmiş, girlandlar ile zenginleştirilmiş, akantus yaprakları ile nihayetlendirilmiş. Halka dipli, armudi gövdeli, Rokoko “S” kulplu, imbikli ve kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı mercan aplikeli kanat çırpan kuş formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 17 x 11 cm. Ağırlık: 306 gr.

    USDSold
  • BEHİYE SULTAN'A AİT TUĞRALI GÜMÜŞ LEĞEN-İBRİK TAKIMI / AZNAVUR İŞİ-"Devletlü İsmetlû Behiyye Sultan Aliyyetü'ş-Şân Hazretleri"

19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Fransız (kuğu) export damgalı. Devletlü İsmetlû Behiyye Sultan Aliyyetü'ş-Şân Hazretleri / Behiye Sultan “B.S” inisiyalli. Gümüş, tam takım. İbrik, leğen ve sabunluk olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Sultani özelliklerde ve estetikte tasarlanmış, üst seviye uygulanmış sıvama ipek aznavur işçiliği ile dekorlu. Osmanlı Rokokosu üslubunda madalyonlar ile zenginleştirilmiş, inisiyalli. Kubbesel sabunluğu yalın işçilikli ve ajurlu, ibrik tutma kulbu Rokoko “S” kıvrımlı, leğeni geniş ve yayvan formlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın Hanedan’a ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

*Behiye Sultan, Sultan V.Murad'ın oğlu Şehzade Mehmed Selahaddin Efendi ve Naziknaz Hanımefendi'nin kızıdır.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

İbrik Yükselik: 32 cm.
Leğen Çap: 35.5 cm.
Sabunluk Çap: 16.5 cm.
Ağırlık: 2595 gr.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    BEHİYE SULTAN'A AİT TUĞRALI GÜMÜŞ LEĞEN-İBRİK TAKIMI / AZNAVUR İŞİ-"Devletlü İsmetlû Behiyye Sultan Aliyyetü'ş-Şân Hazretleri" 19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Fransız (kuğu) export damgalı. Devletlü İsmetlû Behiyye Sultan Aliyyetü'ş-Şân Hazretleri / Behiye Sultan “B.S” inisiyalli. Gümüş, tam takım. İbrik, leğen ve sabunluk olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Sultani özelliklerde ve estetikte tasarlanmış, üst seviye uygulanmış sıvama ipek aznavur işçiliği ile dekorlu. Osmanlı Rokokosu üslubunda madalyonlar ile zenginleştirilmiş, inisiyalli. Kubbesel sabunluğu yalın işçilikli ve ajurlu, ibrik tutma kulbu Rokoko “S” kıvrımlı, leğeni geniş ve yayvan formlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın Hanedan’a ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. *Behiye Sultan, Sultan V.Murad'ın oğlu Şehzade Mehmed Selahaddin Efendi ve Naziknaz Hanımefendi'nin kızıdır. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. İbrik Yükselik: 32 cm. Leğen Çap: 35.5 cm. Sabunluk Çap: 16.5 cm. Ağırlık: 2595 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ FRUTIÈRE / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Kallavi ebatlarda. “Ziyafet-i Seniyye” (saray ziyafetleri) meyve sunumunda kullanılan “frutière” (meyvelik) olarak tasarlanmış. Tüm yüzeyi aznavur işçiliği ile estetik ve zengin dekorlu. Platform kaideli, geniş ve yayvan hazneli, dışa dönük ağızlı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “126-1” numaralı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ve seçkin bir örneği, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 13 x 24 cm.
Ağırlık: 671 gr.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ FRUTIÈRE / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Kallavi ebatlarda. “Ziyafet-i Seniyye” (saray ziyafetleri) meyve sunumunda kullanılan “frutière” (meyvelik) olarak tasarlanmış. Tüm yüzeyi aznavur işçiliği ile estetik ve zengin dekorlu. Platform kaideli, geniş ve yayvan hazneli, dışa dönük ağızlı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “126-1” numaralı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ve seçkin bir örneği, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 13 x 24 cm. Ağırlık: 671 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLILIK / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış eserin yüzeyi aznavur işçiliği ile zengin dekorlu, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize tezyinli. Ajurlu kaidesi çivi ayaklı. Kubbesel kapaklı, kapağı kuş figürü formunda zarif tutamaklı. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 22 x 11 cm.
Ağırlık: 523 gr.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLILIK / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış eserin yüzeyi aznavur işçiliği ile zengin dekorlu, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize tezyinli. Ajurlu kaidesi çivi ayaklı. Kubbesel kapaklı, kapağı kuş figürü formunda zarif tutamaklı. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 22 x 11 cm. Ağırlık: 523 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAŞIKLIK TAKIMI / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Çift. Saray işi estetik ve kalitede, nadir tesadüf edilen aykırı kupa formunda. Üst seviye aznavur işçiliği ile dekorlu. Platform kaideli, yanlardan çift kuplu gövdesi ajurlu bir bordür ile neticelendirilmiş. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen özel örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükselik: 13.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 764 gr.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAŞIKLIK TAKIMI / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Çift. Saray işi estetik ve kalitede, nadir tesadüf edilen aykırı kupa formunda. Üst seviye aznavur işçiliği ile dekorlu. Platform kaideli, yanlardan çift kuplu gövdesi ajurlu bir bordür ile neticelendirilmiş. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen özel örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükselik: 13.5 cm. (her biri) Ağırlık: 764 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ "BARON" ÇAY TAKIMI / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Avrupalı soylu bir “Baron” için özel olarak “Rokoko” üslubunda tasarlanılarak imal edilmiş. "Baron Tacı"na sahip Latince “His Tuentur et Pugnant” ibareli “Hanedan Armaları” ile dekorlu. Çay servisinde kullanılmak üzere boynuz saplı demlik, sütlük ve şekerlik olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Saray işi estetik ve kalitede, üst seviye aznavur işçiliği ile dekorlu, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş “Rokoko” madalyonlar ile tezyinli. Kapak tutamakları aplike kuş figürü formunda. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen özel örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. 

Çaydanlık Yükseklik: 18 cm.
Sütlük Yükseklik: 14 cm.
Şekerlik Yükseklik: 15 cm.
Ağırlık: 1392 gr.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ "BARON" ÇAY TAKIMI / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Avrupalı soylu bir “Baron” için özel olarak “Rokoko” üslubunda tasarlanılarak imal edilmiş. "Baron Tacı"na sahip Latince “His Tuentur et Pugnant” ibareli “Hanedan Armaları” ile dekorlu. Çay servisinde kullanılmak üzere boynuz saplı demlik, sütlük ve şekerlik olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Saray işi estetik ve kalitede, üst seviye aznavur işçiliği ile dekorlu, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş “Rokoko” madalyonlar ile tezyinli. Kapak tutamakları aplike kuş figürü formunda. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen özel örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çaydanlık Yükseklik: 18 cm. Sütlük Yükseklik: 14 cm. Şekerlik Yükseklik: 15 cm. Ağırlık: 1392 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Saray işi estetik ve kalitede, kaşıklık ve kapaksız tatlılık olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Üst seviye aznavur işçiliği uygulanmış, kabartma (repoussé) stilize kompozisyonlu rölyefler ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 14 cm. (her biri)
Ağırlık: 797 gr.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Saray işi estetik ve kalitede, kaşıklık ve kapaksız tatlılık olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Üst seviye aznavur işçiliği uygulanmış, kabartma (repoussé) stilize kompozisyonlu rölyefler ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 14 cm. (her biri) Ağırlık: 797 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SULTANİ AYNA -19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Sultani özelliklerde tasarlanmış, kallavi ebatlarda. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli, balık pulu desenli. Fevkalade kondisyonda. Özel tasarlanmış orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 38 cm.
Kutu Ölçüsü: 42 x 42 cm.
Ağırlık: 2372 gr. (Ayna dahil)

    Lot No: 57

    Lot: 57

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SULTANİ AYNA -19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Sultani özelliklerde tasarlanmış, kallavi ebatlarda. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli, balık pulu desenli. Fevkalade kondisyonda. Özel tasarlanmış orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 38 cm. Kutu Ölçüsü: 42 x 42 cm. Ağırlık: 2372 gr. (Ayna dahil)

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş. Kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Tek hazneli, üç askılı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 14 x 20 cm.
Ağırlık: 945 gr.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş. Kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Tek hazneli, üç askılı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 14 x 20 cm. Ağırlık: 945 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DEVASA KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Görülmemiş devasa ölçülerde. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Ajur işçilikli. Tek hazneli, üç askılı ve askı aparatlı, komple gümüş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görülmemiş ebatlarda koleksiyon değeri yüksek ele geçmez bir şaheseridir. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Kandil Ölçüsü: 29 x 45 cm.
Askı Ölçüsü: 16 cm.
Zincir Uzunluğu: 70 cm. (her biri)
Ağırlık: 4888 gr.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DEVASA KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Görülmemiş devasa ölçülerde. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Ajur işçilikli. Tek hazneli, üç askılı ve askı aparatlı, komple gümüş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görülmemiş ebatlarda koleksiyon değeri yüksek ele geçmez bir şaheseridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Kandil Ölçüsü: 29 x 45 cm. Askı Ölçüsü: 16 cm. Zincir Uzunluğu: 70 cm. (her biri) Ağırlık: 4888 gr.

    USDSold
  • SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “HALİL BİN MEHMED” USTA YAPIMI GÜMÜŞ DİVİT-“Abdülhamid Han bin Ahmed el-muzaffer daima”

18.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan I.Abdülhamid Han (1774-1789) tuğralı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Halil Bin Mehmed” usta damgalı. Gümüş. Battal boy. Cübbe kolunun içinde (yende) taşınan tip kol diviti, birbirine tesbit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Yalın işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, kapağı değerli taş montürlü. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 44.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5.5 x 29 x 6.5 cm.
Ağırlık: 390 gr.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “HALİL BİN MEHMED” USTA YAPIMI GÜMÜŞ DİVİT-“Abdülhamid Han bin Ahmed el-muzaffer daima” 18.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan I.Abdülhamid Han (1774-1789) tuğralı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Halil Bin Mehmed” usta damgalı. Gümüş. Battal boy. Cübbe kolunun içinde (yende) taşınan tip kol diviti, birbirine tesbit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Yalın işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, kapağı değerli taş montürlü. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 44.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5.5 x 29 x 6.5 cm. Ağırlık: 390 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAT TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş, hat (yazıhane) takımı. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinli. Kubbesel kapaklı rıhdan, mürekkeplik, orta hazne ve kalemlikten oluşmakta, küresel dört ayak üzerinde yer alan tepsisi yüksek kalem standlı. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ve seçkin bir örneği, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 17.5 x 27.5 cm.
Ağırlık: 1034 gr.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAT TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş, hat (yazıhane) takımı. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinli. Kubbesel kapaklı rıhdan, mürekkeplik, orta hazne ve kalemlikten oluşmakta, küresel dört ayak üzerinde yer alan tepsisi yüksek kalem standlı. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ve seçkin bir örneği, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 17.5 x 27.5 cm. Ağırlık: 1034 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KALEMDAN / VAN İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. “Van” imalat damgalı. Gümüş. Hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Madalyonlar içerisi savat işçiliği ile merkezde “Osmanlı Saltanat Arması” ve “Kızkulesi”, “Galata Kulesi”, “Topkapı Sarayı”, “İstanbul Boğazı” ve “Sultan Ahmed Camii” gibi İstanbul tasvirleri ile tezyinli, stilize floral kompozisyonlar ile bezeli. Altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5 x 23.5 x 5 cm.
Ağırlık: 751 gr.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KALEMDAN / VAN İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. “Van” imalat damgalı. Gümüş. Hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Madalyonlar içerisi savat işçiliği ile merkezde “Osmanlı Saltanat Arması” ve “Kızkulesi”, “Galata Kulesi”, “Topkapı Sarayı”, “İstanbul Boğazı” ve “Sultan Ahmed Camii” gibi İstanbul tasvirleri ile tezyinli, stilize floral kompozisyonlar ile bezeli. Altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5 x 23.5 x 5 cm. Ağırlık: 751 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA / SALİHLİ İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Salihli işi, Ermeni “H.R.Ğaralampos” usta damgalı. Gümüş. Savat işçiliği ile merkezde “Osmanlı Saltanat Arması”, madalyonlar içerisinde Eski Türkçe (Osmanlıca) sülüs hat ile “İkinci Nevi” ve “Deuxieme Qualite” ibaresi, altında divani hat ile “Müşterekü'l-mütenevvi'a İnhisâr-ı Duhân Devlet-i 'Aliyye-i Osmâniyye” ve “Régie Co-Intéresséedes Tabacs de l’Empire Ottoman” yazıları, kartuşlarda ise “20 Adet zivâsız ince sigara 2 Guruş 20 Para” ve “20 Cigarettes sanstube Minces Piastres 2.50” ibareleri yer almakta. Hilaller ile zenginleştirilmiş geometrik tezyinatlı. Altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın zor tesadüf edilen usta ve yer damgasına sahip ele geçmez nadirlikte koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 8 x 8 cm.
Ağırlık: 156 gr.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA / SALİHLİ İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Salihli işi, Ermeni “H.R.Ğaralampos” usta damgalı. Gümüş. Savat işçiliği ile merkezde “Osmanlı Saltanat Arması”, madalyonlar içerisinde Eski Türkçe (Osmanlıca) sülüs hat ile “İkinci Nevi” ve “Deuxieme Qualite” ibaresi, altında divani hat ile “Müşterekü'l-mütenevvi'a İnhisâr-ı Duhân Devlet-i 'Aliyye-i Osmâniyye” ve “Régie Co-Intéresséedes Tabacs de l’Empire Ottoman” yazıları, kartuşlarda ise “20 Adet zivâsız ince sigara 2 Guruş 20 Para” ve “20 Cigarettes sanstube Minces Piastres 2.50” ibareleri yer almakta. Hilaller ile zenginleştirilmiş geometrik tezyinatlı. Altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın zor tesadüf edilen usta ve yer damgasına sahip ele geçmez nadirlikte koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 8 x 8 cm. Ağırlık: 156 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ SULTANİ HANÇER / VAN İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Van işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ibareli. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Müstesna eserin tüm yüzeyi üst seviye uygulanmış savat tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kın merkezinde yer alan madalyonlar içerisine bir yüzde Sultan II.Abdülhamid Han tuğrasına sahip “Osmanlı İmparatorluk Arması”, diğer yüzde ise “Van Kalesi” tatbik edilmiş. Kabza başı “Sultan Tuğrası” dekorlu. Rokoko pabuçlu, yanlardan çift askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 40 cm.
Ağırlık: 631 gr. (Bıçak dahil)

    Lot No: 64

    Lot: 64

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ SULTANİ HANÇER / VAN İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Van işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ibareli. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Müstesna eserin tüm yüzeyi üst seviye uygulanmış savat tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kın merkezinde yer alan madalyonlar içerisine bir yüzde Sultan II.Abdülhamid Han tuğrasına sahip “Osmanlı İmparatorluk Arması”, diğer yüzde ise “Van Kalesi” tatbik edilmiş. Kabza başı “Sultan Tuğrası” dekorlu. Rokoko pabuçlu, yanlardan çift askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 40 cm. Ağırlık: 631 gr. (Bıçak dahil)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “HIDİV” GÜMÜŞ FES KALIBI-“Matat Ğazarosyan”

19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. “Matat Ğazarosyan” usta damgalı. Gümüş, üst seviye işçilik ile kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda çelenk ve girlandlar ile oluşturulmuş floral tezyinata sahip, yalın işçilikli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 30.5 cm.
Ağırlık: 1345 gr.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    OSMANLI 19.YÜZYIL “HIDİV” GÜMÜŞ FES KALIBI-“Matat Ğazarosyan” 19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. “Matat Ğazarosyan” usta damgalı. Gümüş, üst seviye işçilik ile kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda çelenk ve girlandlar ile oluşturulmuş floral tezyinata sahip, yalın işçilikli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 30.5 cm. Ağırlık: 1345 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “HIDİV” SUNUM-19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. “Hıdiv Hanedanı” için “Ziyafet-i Seniyye”de (saray ziyafetleri) kullanılmak üzere kapaklı sahan olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Merkezinde kazıma (grave) tekniği ile uygulanmış “Hıdivyal” bir taç yer almakta. Kallavi ebatlarda, sahan ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Yalın işçilikli. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş iri “palamut” formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın Hıdiv Hanedanı’na ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden koleksiyonluk seçkin bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 15 x 22.5 cm.
Ağırlık: 979 gr.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “HIDİV” SUNUM-19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. “Hıdiv Hanedanı” için “Ziyafet-i Seniyye”de (saray ziyafetleri) kullanılmak üzere kapaklı sahan olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Merkezinde kazıma (grave) tekniği ile uygulanmış “Hıdivyal” bir taç yer almakta. Kallavi ebatlarda, sahan ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Yalın işçilikli. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş iri “palamut” formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın Hıdiv Hanedanı’na ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden koleksiyonluk seçkin bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 15 x 22.5 cm. Ağırlık: 979 gr.

    USDSold
  • İNGİLİZ 19.YÜZYIL “HIDİV” GÜMÜŞ KUPA-“Goldsmiths & Silversmiths”

19.Yüzyıl. İngiliz. Osmanlı, Mısır “Hıdiv Hanedanı” için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Gümüş. “Goldsmiths & Silversmiths” yapımcı, “İngiltere, Londra” imalat ve garanti damgalı. “William Gibson” ve “John Lawrence Langman” tarafından 1880’de kurulan meşhur mücevher ve gümüş atölyesinin “Hıdiv Hanedanı” için özel üretimi. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş. Müstesna eserin merkezinde “Hıdivyal” bir taç ve altında Hanedan mensubu kişinin inisiyali olan “Ayın” harfi yer almakta. Barok üslubu, akantüs yaprakları ve istiridye kabukları ile zenginleştirilmiş dekorasyonu merkezde “Athena” rölyefi ile neticelendirilmiş, deniz kızı “Nereid” tasvirli kulp ile nihayetlendirilmiş. Zengin altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. İngiliz Gümüş Sanatı’nın eserleri İngiltere “British Museum Koleksiyonu”nda yer alan “Goldsmiths & Silversmiths”’in imzasını taşıyan yüksek kıymette ele geçmez bir şaheseridir. 

Provenans: Köprülü Ailesi Eski Koleksiyonu

Referans: The Directory of Gold and Silversmith, 1987 Woodbridge / John Culme

Yükseklik: 29 cm.
Ağırlık: 1028 gr.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    İNGİLİZ 19.YÜZYIL “HIDİV” GÜMÜŞ KUPA-“Goldsmiths & Silversmiths” 19.Yüzyıl. İngiliz. Osmanlı, Mısır “Hıdiv Hanedanı” için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Gümüş. “Goldsmiths & Silversmiths” yapımcı, “İngiltere, Londra” imalat ve garanti damgalı. “William Gibson” ve “John Lawrence Langman” tarafından 1880’de kurulan meşhur mücevher ve gümüş atölyesinin “Hıdiv Hanedanı” için özel üretimi. Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş. Müstesna eserin merkezinde “Hıdivyal” bir taç ve altında Hanedan mensubu kişinin inisiyali olan “Ayın” harfi yer almakta. Barok üslubu, akantüs yaprakları ve istiridye kabukları ile zenginleştirilmiş dekorasyonu merkezde “Athena” rölyefi ile neticelendirilmiş, deniz kızı “Nereid” tasvirli kulp ile nihayetlendirilmiş. Zengin altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. İngiliz Gümüş Sanatı’nın eserleri İngiltere “British Museum Koleksiyonu”nda yer alan “Goldsmiths & Silversmiths”’in imzasını taşıyan yüksek kıymette ele geçmez bir şaheseridir. Provenans: Köprülü Ailesi Eski Koleksiyonu Referans: The Directory of Gold and Silversmith, 1987 Woodbridge / John Culme Yükseklik: 29 cm. Ağırlık: 1028 gr.

    USDSold
  • OSMANLI HIDİV 19.YÜZYIL “St.LOUIS” KÂSE TAKIMI-“Asiye Hanım Efendi”

19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Fransız “St.Louis” özel imalatı. Çift, kâse ve tabak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Billur camdan, merkezleri altın ile “Hıdiv Tacı” ve “Asiye Hanım Efendi” ibareli. Kazıma (grave) tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Hanedana ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden koleksiyonluk eserlerdir.

Kase Ölçüsü: 5 x 11 cm. (her biri)
Tabak Çap: 14.5 cm. (her biri)

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI HIDİV 19.YÜZYIL “St.LOUIS” KÂSE TAKIMI-“Asiye Hanım Efendi” 19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Fransız “St.Louis” özel imalatı. Çift, kâse ve tabak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Billur camdan, merkezleri altın ile “Hıdiv Tacı” ve “Asiye Hanım Efendi” ibareli. Kazıma (grave) tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Hanedana ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden koleksiyonluk eserlerdir. Kase Ölçüsü: 5 x 11 cm. (her biri) Tabak Çap: 14.5 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR KÂSE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) Han dönemi. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış stilize floral ve geometrik motiflerle bezeli. Nadir tesadüf edilen aykırı forma sahip. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Ölçüler: 9.5 x 13 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR KÂSE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) Han dönemi. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış stilize floral ve geometrik motiflerle bezeli. Nadir tesadüf edilen aykırı forma sahip. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 9.5 x 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR İBRİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) Han dönemi. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış “Beykoz Gülleri” ile bezeli, karakteristik “Maydanoz” motifleri ile zenginleştirilmiş. Altın konturlu. Platform kaideli, şişkin armudi gövdeli, uzun emzikli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Yükseklik: 20 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR İBRİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) Han dönemi. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış “Beykoz Gülleri” ile bezeli, karakteristik “Maydanoz” motifleri ile zenginleştirilmiş. Altın konturlu. Platform kaideli, şişkin armudi gövdeli, uzun emzikli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Yükseklik: 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR DALDIRMA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış baklava dilimleri arası “Beykoz Gülleri” ile bezeli, karakteristik “Maydanoz” motifleri ile zenginleştirilmiş. Altın konturlu. Platform kaideli, silindirik gövdeli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Yükseklik: 11 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR DALDIRMA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Zengin altın yaldız ile uygulanmış baklava dilimleri arası “Beykoz Gülleri” ile bezeli, karakteristik “Maydanoz” motifleri ile zenginleştirilmiş. Altın konturlu. Platform kaideli, silindirik gövdeli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Yükseklik: 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR LEĞEN-İBRİK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Kallavi ebatlarda. İbrik ve leğen olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Zengin altın konturlu, baklava dilimleri ve madalyonlar altın yaldız ile uygulanmış silik “Beykoz Gülleri” ve karakteristik “Maydanoz” motifleri ile bezeli. Leğeni yayvan ve geniş formda, ibriği ise platform kaideli, şişkin armudi gövdeli, uzun emzikli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

İbrik Yükseklik 33 cm.
Leğen Çap: 33.5 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR LEĞEN-İBRİK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul, geometrik tezyinli. Kallavi ebatlarda. İbrik ve leğen olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Zengin altın konturlu, baklava dilimleri ve madalyonlar altın yaldız ile uygulanmış silik “Beykoz Gülleri” ve karakteristik “Maydanoz” motifleri ile bezeli. Leğeni yayvan ve geniş formda, ibriği ise platform kaideli, şişkin armudi gövdeli, uzun emzikli ve kulplu. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan Beykoz Atölyeleri’nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU İbrik Yükseklik 33 cm. Leğen Çap: 33.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK SÜRAHİ-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Altın yaldız bezemeli lale motiflerinin öne çıktığı stilize “Bahar Dalı” tezyinli. Mercan kırmızısı, yeşil ve kobalt mavi renklerde, siyah konturlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve renksiz şeffaf sırlı. Platform kaideli, şişkin gövdeli ve taşıma kulplu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Benaki Museum, Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Iznik - La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Yükseklik: 24.5 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK SÜRAHİ-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Altın yaldız bezemeli lale motiflerinin öne çıktığı stilize “Bahar Dalı” tezyinli. Mercan kırmızısı, yeşil ve kobalt mavi renklerde, siyah konturlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve renksiz şeffaf sırlı. Platform kaideli, şişkin gövdeli ve taşıma kulplu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Benaki Museum, Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Iznik - La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Yükseklik: 24.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK SÜRAHİ-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Lale motiflerinin öne çıktığı stilize “Bahar Dalı” tezyinli. Mercan kırmızısı, yeşil ve kobalt mavi renklerde, siyah konturlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve renksiz şeffaf sırlı. Platform kaideli, şişkin gövdeli ve taşıma kulplu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Benaki Museum, Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Iznik - La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK SÜRAHİ-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Lale motiflerinin öne çıktığı stilize “Bahar Dalı” tezyinli. Mercan kırmızısı, yeşil ve kobalt mavi renklerde, siyah konturlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve renksiz şeffaf sırlı. Platform kaideli, şişkin gövdeli ve taşıma kulplu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Benaki Museum, Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Iznik - La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Yükseklik: 23 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi lale ve karanfil motifleri ile zenginleştirilmiş “Bahar Dalı” tezyinli. Mercan kırmızısı, yeşil ve kobalt mavi renklerde. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize motiflerden oluşmakta. Siyah konturlü. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Benaki Museum, Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 30 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi lale ve karanfil motifleri ile zenginleştirilmiş “Bahar Dalı” tezyinli. Mercan kırmızısı, yeşil ve kobalt mavi renklerde. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize motiflerden oluşmakta. Siyah konturlü. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Benaki Museum, Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 30 cm.

    USDSold
  • HALİFE ABDÜLMECİD EFENDİ (1868-1944)-“Kız Kulesi”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Tuğra” formunda imzalı. Hicri 1324 tarihli. Mukavva üzeri yağlıboya. Türk Resim Sanatı’nın ele geçmez bir başyapıtı ve paha biçilmez müzelik şaheseridir. 

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:97

Ölçüler: 24.5 x 17 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    HALİFE ABDÜLMECİD EFENDİ (1868-1944)-“Kız Kulesi” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Tuğra” formunda imzalı. Hicri 1324 tarihli. Mukavva üzeri yağlıboya. Türk Resim Sanatı’nın ele geçmez bir başyapıtı ve paha biçilmez müzelik şaheseridir. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:97 Ölçüler: 24.5 x 17 cm.

    USDSold
  • ŞEVKET DAĞ (1876-1944)-“Sultan Abdülhamîd-i Evvel Hazretlerinin Türbesi”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Hicri “20 Kânûn-i Sânî 1323” tarihli ve “Sultan Abdülhamîd-i Evvel Hazretlerinin Türbesi” ibareli. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:138

Ölçüler: 37.5 x 30.5 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    ŞEVKET DAĞ (1876-1944)-“Sultan Abdülhamîd-i Evvel Hazretlerinin Türbesi” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Hicri “20 Kânûn-i Sânî 1323” tarihli ve “Sultan Abdülhamîd-i Evvel Hazretlerinin Türbesi” ibareli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:138 Ölçüler: 37.5 x 30.5 cm.

    USDSold
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Mağara ve Deniz”

Mukavva üzeri yağlıboya. Türk Resim Sanatı’nın büyük üstadı Hoca Ali Rıza Bey’in fıstık ağacı, kahvehane, kayalık gibi ikonik konulu ele geçmez yapıtlarındandır.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:30

Ölçüler: 22 x 33 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Mağara ve Deniz” Mukavva üzeri yağlıboya. Türk Resim Sanatı’nın büyük üstadı Hoca Ali Rıza Bey’in fıstık ağacı, kahvehane, kayalık gibi ikonik konulu ele geçmez yapıtlarındandır. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:30 Ölçüler: 22 x 33 cm.

    USDSold
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Antik Kemer”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Hicri 1336 tarihli. Kağıt üzeri guaj boya.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:30

Ölçüler: 11.5 x 20.5 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Antik Kemer” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Hicri 1336 tarihli. Kağıt üzeri guaj boya. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:30 Ölçüler: 11.5 x 20.5 cm.

    USDSold
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Fıstık Ağaçları Altında Sohbet”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Hicri 1337 tarihli. Kağıt üzeri guaj boya.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:30

Ölçüler: 17 x 24.5 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Fıstık Ağaçları Altında Sohbet” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Hicri 1337 tarihli. Kağıt üzeri guaj boya. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:30 Ölçüler: 17 x 24.5 cm.

    USDSold
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Çardaklı Kıyı Kahvesinde Sohbet ve Yelkenliler”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Mukavva üzeri yağlıboya.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:30

Ölçüler: 16.5 x 28 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Çardaklı Kıyı Kahvesinde Sohbet ve Yelkenliler” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Mukavva üzeri yağlıboya. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:30 Ölçüler: 16.5 x 28 cm.

    USDSold
  • FAUSTO ZONARO / RESSAM-I HAZRET-İ ŞEHRİYARİ (1854-1929) -“İstanbul Boğazı Karadeniz Çıkışı”

İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya. Sertifikalı.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 917

Ölçüler: 13 x 26.5 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    FAUSTO ZONARO / RESSAM-I HAZRET-İ ŞEHRİYARİ (1854-1929) -“İstanbul Boğazı Karadeniz Çıkışı” İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya. Sertifikalı. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 917 Ölçüler: 13 x 26.5 cm.

    USDSold
  • GERMAIN FABIUS BREST (1823-1900)-“Boğaz’da Yelkenliler”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Provenans: Marambat de Malafosse, France / 07.12.2022 - Lot: 160

Referans: E.Benezit / Cilt: 2 Sayfa: 301

Ölçüler: 21 x 38 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    GERMAIN FABIUS BREST (1823-1900)-“Boğaz’da Yelkenliler” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Provenans: Marambat de Malafosse, France / 07.12.2022 - Lot: 160 Referans: E.Benezit / Cilt: 2 Sayfa: 301 Ölçüler: 21 x 38 cm.

    USDSold
  • LOUIS MAYER (1791-1843)-“Constantinople”

İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit / Cilt: 7 Sayfa: 285

Provenans: Tajan, Paris France / 12.04.2016 - Lot: 93

Ölçüler: 21 x 40.5 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    LOUIS MAYER (1791-1843)-“Constantinople” İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt: 7 Sayfa: 285 Provenans: Tajan, Paris France / 12.04.2016 - Lot: 93 Ölçüler: 21 x 40.5 cm.

    USDSold
  • HALİD NACİ (1875-1927)-“Constantinople”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Latin harfleri ile çift imzalı. Mukavva üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:118

Ölçüler: 27 x 35 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    HALİD NACİ (1875-1927)-“Constantinople” Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Latin harfleri ile çift imzalı. Mukavva üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:118 Ölçüler: 27 x 35 cm.

    USDSold
  • İBRAHİM ÇALLI (1882-1960)-“Balıkçılar”

İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya.

Ekspertiz: Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından onaylıdır.

Referans: E.Benezit Cilt: 2 Sayfa: 463

Ölçüler: 27 x 34.5 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    İBRAHİM ÇALLI (1882-1960)-“Balıkçılar” İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya. Ekspertiz: Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından onaylıdır. Referans: E.Benezit Cilt: 2 Sayfa: 463 Ölçüler: 27 x 34.5 cm.

    USDSold
  • İBRAHİM ÇALLI (1882-1960)-“Uzanan Çıplak”

İmzalı. 1939 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 
İbrahim Çallı Paris’te bulunduğu sürede farklı akımlar ile özgürlükçü resim anlayışından çok etkilendi ve 1914’te Akademi’ye hoca olarak geri döndüğünde Paris’te tanıdığı özgür ruhu bu tip çıplak / nü konulu eserleriyle anlatmaya başlayarak Türk Resim Sanatı’nda kökten bir değişimin öncülüğünü üstlendi.

Referans: E.Benezit Cilt: 2 Sayfa: 463

Ölçüler: 45 x 60 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    İBRAHİM ÇALLI (1882-1960)-“Uzanan Çıplak” İmzalı. 1939 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. İbrahim Çallı Paris’te bulunduğu sürede farklı akımlar ile özgürlükçü resim anlayışından çok etkilendi ve 1914’te Akademi’ye hoca olarak geri döndüğünde Paris’te tanıdığı özgür ruhu bu tip çıplak / nü konulu eserleriyle anlatmaya başlayarak Türk Resim Sanatı’nda kökten bir değişimin öncülüğünü üstlendi. Referans: E.Benezit Cilt: 2 Sayfa: 463 Ölçüler: 45 x 60 cm.

    USDSold
  • NEVZAD HANIM (1899-1974)-“Fal Bakan Güzide”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Mihri Müşfik Hanım’ın öğrencisi Osmanlı kadın ressamlardan Nevzad Hanım’ın koleksiyon değeri yüksek ele geçmez başyapıt eserlerindendir.

Sanayi-i Nefise’den mezun olduktan sonra Şişli Atölyesi’ne devam eden sanatçı 1919 Galatasaray Mekteb-i Sultânî ve 1921 Sanayi-i Nefise Sergileri’ne katılmış, eserleri Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi dönemin en önemli sanatçıları ile aynı salonda sergilenmiştir.

Provenans: Ressam Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 64 x 79 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    NEVZAD HANIM (1899-1974)-“Fal Bakan Güzide” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Mihri Müşfik Hanım’ın öğrencisi Osmanlı kadın ressamlardan Nevzad Hanım’ın koleksiyon değeri yüksek ele geçmez başyapıt eserlerindendir. Sanayi-i Nefise’den mezun olduktan sonra Şişli Atölyesi’ne devam eden sanatçı 1919 Galatasaray Mekteb-i Sultânî ve 1921 Sanayi-i Nefise Sergileri’ne katılmış, eserleri Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi dönemin en önemli sanatçıları ile aynı salonda sergilenmiştir. Provenans: Ressam Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 64 x 79 cm.

    USDSold
  • MÜFİDE KADRİ (1890 - 1912)-“İlkbahar”

İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Türk Resim Sanatı’nın ilk kadın sanatçılarından olan Müfide Kadri’nin koleksiyonluk değeri yüksek nadir tesadüf edilen yapıtlarındandır.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları, 1994 / Kaya Özsezgin (Sayfa:496)

Ölçüler: 27 x 22 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    MÜFİDE KADRİ (1890 - 1912)-“İlkbahar” İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Türk Resim Sanatı’nın ilk kadın sanatçılarından olan Müfide Kadri’nin koleksiyonluk değeri yüksek nadir tesadüf edilen yapıtlarındandır. Referans: Türk Plastik Sanatçıları, 1994 / Kaya Özsezgin (Sayfa:496) Ölçüler: 27 x 22 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Aynada Ben”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. “1 Temmuz 22” tarihli ve “Aynada Ben” ibareli. Tuval üzeri yağlıboya.

Eserde kendini askeri üniforma ile resmeden sanatçının sağ göğsünde Hicri 1333 tarihinde Sultan V.Mehmed Reşad Han tarafından I.Dünya Savaşı’nda üstün cesaret ve kahramanlık gösteren askerlere verilen Harp Madalyası, sol göğsünde ise topluma örnek olan sivil ve askeri kişilere verilen Liyakat Madalyası bulunmaktadır. 

Provenans: Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 73 x 60 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Aynada Ben” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. “1 Temmuz 22” tarihli ve “Aynada Ben” ibareli. Tuval üzeri yağlıboya. Eserde kendini askeri üniforma ile resmeden sanatçının sağ göğsünde Hicri 1333 tarihinde Sultan V.Mehmed Reşad Han tarafından I.Dünya Savaşı’nda üstün cesaret ve kahramanlık gösteren askerlere verilen Harp Madalyası, sol göğsünde ise topluma örnek olan sivil ve askeri kişilere verilen Liyakat Madalyası bulunmaktadır. Provenans: Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 73 x 60 cm.

    USDSold
  • II.DERECE NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM / MECİDİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, nişanı kurdeleli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Orijinal kutusu ile birlikte. 2.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Şemse Ölçüsü: 81 x 81 mm.
Nişan Ölçüsü: 60 x 60 mm.
Kutu Ölçüsü: 25.5 x 13.5 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    II.DERECE NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM / MECİDİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, nişanı kurdeleli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Orijinal kutusu ile birlikte. 2.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Şemse Ölçüsü: 81 x 81 mm. Nişan Ölçüsü: 60 x 60 mm. Kutu Ölçüsü: 25.5 x 13.5 cm.

    USDSold
  • II.DERECE NİŞAN-I OSMANÎ TAKIM / OSMANİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan İmparatorluğun en yüksek ikinci dereceden nişanı. Gümüş üzerine mine işçilikli, nişanı kurdeleli. Altın vermeyli. Merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. 2.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Şemse Ölçüsü: 80 x 77 mm.
Nişan Ölçüsü: 67 x 62 mm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    II.DERECE NİŞAN-I OSMANÎ TAKIM / OSMANİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan İmparatorluğun en yüksek ikinci dereceden nişanı. Gümüş üzerine mine işçilikli, nişanı kurdeleli. Altın vermeyli. Merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. 2.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Şemse Ölçüsü: 80 x 77 mm. Nişan Ölçüsü: 67 x 62 mm.

    USDSold
  • I.DERECE NİŞAN-I OSMANÎ TAKIM / OSMANİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan İmparatorluğun en yüksek ikinci dereceden nişanı. Gümüş üzerine mine işçilikli, orijinal kurdeleli. Merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. 1.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Şemse Ölçüsü: 91 x 91 mm.
Nişan Ölçüsü: 63 x 63 mm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    I.DERECE NİŞAN-I OSMANÎ TAKIM / OSMANİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan İmparatorluğun en yüksek ikinci dereceden nişanı. Gümüş üzerine mine işçilikli, orijinal kurdeleli. Merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. 1.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Şemse Ölçüsü: 91 x 91 mm. Nişan Ölçüsü: 63 x 63 mm.

    USDSold
  • I.DERECE NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM / MECİDİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. 1.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Şemse Ölçüsü: 88 x 88 mm.
Nişan Ölçüsü: 65 x 65 mm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    I.DERECE NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM / MECİDİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. 1.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Şemse Ölçüsü: 88 x 88 mm. Nişan Ölçüsü: 65 x 65 mm.

    USDSold
  • I.DERECE NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM / MECİDİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. 1.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten
Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Şemse Ölçüsü: 87 x 87 mm.
Nişan Ölçüsü: 60 x 60 mm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    I.DERECE NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM / MECİDİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası, etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. 1.derece takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Şemse Ölçüsü: 87 x 87 mm. Nişan Ölçüsü: 60 x 60 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ (ALTIN KAKMA) ÇİFT PİŞTOV-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Çift. Saray Yüksek Erkânı’ndan biri için özel olarak tasarlanılarak “Sultani” özelliklerde imal edilmiş. Üst seviye işçilik ve malzeme kalitesinde. Çakmaklı mekanizmaya sahip. Damascus çelik. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Altın kakma ile stilize estetik ve zarif dekorlu. Ahşap gövdeleri el oyma “Rokoko” tezyinatlı, gümüş kakma ile “Afyon İşi” dekorlu. Kabzaları aykırı form ve işçiliğe sahip. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir.

Uzunluk: 41 cm. (her biri)

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ (ALTIN KAKMA) ÇİFT PİŞTOV-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Çift. Saray Yüksek Erkânı’ndan biri için özel olarak tasarlanılarak “Sultani” özelliklerde imal edilmiş. Üst seviye işçilik ve malzeme kalitesinde. Çakmaklı mekanizmaya sahip. Damascus çelik. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Altın kakma ile stilize estetik ve zarif dekorlu. Ahşap gövdeleri el oyma “Rokoko” tezyinatlı, gümüş kakma ile “Afyon İşi” dekorlu. Kabzaları aykırı form ve işçiliğe sahip. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir. Uzunluk: 41 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL (ALTIN KAKMA TUĞRALI) ÇİFT PİŞTOV-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Çift. Çakmaklı mekanizmaya sahip, namluları altın kakma “Sultan” tuğralı. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış “Kalp” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Gümüş giydirmeleri Osmanlı silah ve sancaklarından oluşan armalar ile dekorlu. Tetik siperlikleri “sikke” ve “Ay-yıldız” motifli. Dipçikleri iri topuz formunda. Türünün nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir.

Uzunluk: 45 cm. (her biri)

    Lot No: 97

    Lot: 97

    OSMANLI 19.YÜZYIL (ALTIN KAKMA TUĞRALI) ÇİFT PİŞTOV-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Çift. Çakmaklı mekanizmaya sahip, namluları altın kakma “Sultan” tuğralı. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış “Kalp” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Gümüş giydirmeleri Osmanlı silah ve sancaklarından oluşan armalar ile dekorlu. Tetik siperlikleri “sikke” ve “Ay-yıldız” motifli. Dipçikleri iri topuz formunda. Türünün nadir tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir. Uzunluk: 45 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL (KİRPİ MODELİ) ÇİFT PİŞTOV ve KUBURU-18.Yüzyıl. Osmanlı, Balkanlar. Hicri 1185 / Miladi 1771 tarihli. Usta damgalı. Çift, Kirpi modeli. Çakmaklı mekanizmaya sahip. Altın kakma tezyinatlı. Gümüş giydirme, altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize tezyinatlı. Orijinal sırmalı deri kuburu ile birlikte. Takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 52 cm. (her biri)
Kubur Ölçüsü: 27 x 22 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    OSMANLI 18.YÜZYIL (KİRPİ MODELİ) ÇİFT PİŞTOV ve KUBURU-18.Yüzyıl. Osmanlı, Balkanlar. Hicri 1185 / Miladi 1771 tarihli. Usta damgalı. Çift, Kirpi modeli. Çakmaklı mekanizmaya sahip. Altın kakma tezyinatlı. Gümüş giydirme, altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize tezyinatlı. Orijinal sırmalı deri kuburu ile birlikte. Takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 52 cm. (her biri) Kubur Ölçüsü: 27 x 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ (ÇOCUK) ŞEHZADE PALASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Çocuk şehzade için küçük ebatlarda özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Namlusu (bıçağı) altın kakma tezyinatlı, kitabesi Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Maşallah” ibareli. Kabzası gergedan boynuzundan, gümüş balçaklı. Gümüş kını deri kaplı, bilezikli ve askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez nadirlikte ve kıymette koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 63 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ (ÇOCUK) ŞEHZADE PALASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Çocuk şehzade için küçük ebatlarda özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Namlusu (bıçağı) altın kakma tezyinatlı, kitabesi Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Maşallah” ibareli. Kabzası gergedan boynuzundan, gümüş balçaklı. Gümüş kını deri kaplı, bilezikli ve askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez nadirlikte ve kıymette koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 63 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI (SAVATLI) GÜMÜŞ ŞEHZADE YATAĞANI-19.Yüzyıl başı. (1821) Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralı. Hicri 1236 tarihli. Gümüş, altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Tuğralı gümüş kını sarmal ağızlı, askı kancalı, ejder başı finalli. Kabartma (repoussé) ve kazıma (grave) tekniği ile “Osmanlı Kalyonları” ve “Osmanlı Silahları”ndan oluşan armalar ile dekorlu, stilize floral tezyinatlı. Filkulak kabzası savat işçilikli, balçaksız. Namlu kitabesi Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Sene 1236” ibareli. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyon değeri yüksek nadir tesadüf edilen eserdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 43.5 cm.
Ağırlık: 463 gr. (Bıçak dahil)

    Lot No: 100

    Lot: 100

    SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI (SAVATLI) GÜMÜŞ ŞEHZADE YATAĞANI-19.Yüzyıl başı. (1821) Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralı. Hicri 1236 tarihli. Gümüş, altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Tuğralı gümüş kını sarmal ağızlı, askı kancalı, ejder başı finalli. Kabartma (repoussé) ve kazıma (grave) tekniği ile “Osmanlı Kalyonları” ve “Osmanlı Silahları”ndan oluşan armalar ile dekorlu, stilize floral tezyinatlı. Filkulak kabzası savat işçilikli, balçaksız. Namlu kitabesi Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Sene 1236” ibareli. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyon değeri yüksek nadir tesadüf edilen eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 43.5 cm. Ağırlık: 463 gr. (Bıçak dahil)

    USDSold
  • DEVR-İ SULTAN I.AHMED HAN “MİNYATÜRLÜ” MUHAMMEDİYE-“Muhammediye Fî Kemâlâti’l-Ahmediyye”

17.Yüzyıl başı. Sultan I.Ahmed Han'a atfen yazılmış. Saray işi, tezhipli ve minyatürlü. “Saray-ı Cedîde-i Âmire Hazinesi Dairesi (Edirne Sarayı) Hattatı Mehmed Selânikî Efendi” ketebeli. Hicri 1017 / Miladi 1608 tarihli. Sultan I.Ahmed Han ketebe ve ferağ kaydında “Âdil Sultan Sultan oğlu Sultan Sultan Gazi Mehmed Han oğlu Sultan Ahmed Han zamanında, Allah onun saltanatını âhir zamana kadar teyid eylesin, Allah onu en uzun zamana kadar ömürlü kılsın...” şeklinde yer almakta. Nesih hattı ile yazılmış. Altın üzerine “Rumî” ve “Hatayi” üslubunda üst düzey klasik tezhipli, altın cetvelli. Ketebe ve ferağ kaydı “Harrarahu el-fakîru kesîru’t-taksîri râcî ‘afve Rabbihi el-Kadîri Muhammed el-hakîru eş-şehîru bi-Selânikî fî serâyi’l-cedîdi fî dâri’l-hazîneti el-‘âmireti ‘ammerehallâhu Te’âlâ ilâ zemâni’l-ba’îdi fî zemeni es-Sultâni’l-‘âdili es-Sultânu ibni’s-Sultâni es-Sultâni Ahmed Hân ibni es-Sultân Muhammed Hân Gâzî eyyedallâhu Te’âlâ saltanatehu ilâ âhiri’z-zamâni fî seneti seb’a ‘aşera ve elfin Rahimallâhu limen de’â li-kâtibihi ve li-sâhibihi ve likâ Rabbihi” şeklinde atılmış. Eserin ismi altın zemin üzerine is mürekkebi ile, bölüm başlıkları ise altın ve surh (kırmızı) mürekkebi kullanılarak yazılmış. Eserde minyatürlü (sağ ve sol sayfaları kaplayan renkli tasvirlerin bulunduğu) özel bir bölüm yer almakta. Altın bezeme minyatürlü sayfaların üstünde uçları palmet motifli alemleri olan toplam 16 adet sancak ve sancakları taşıyan renkleri dağıtılmış belli belirsiz sahabe silüetleri dikkati çekmekte. Üzerinde altın ve beyaz renkli kutsal hale bulunan Hazreti Muhammed silüetinin elinde ise 3 dilimli “Muhammed'in Liva”sı (bayrağı) yer almakta. Bayrağın altın zemini üzerine sülüs hattı ile beyaz üstübeç mürekkebi kullanılarak “Besmele-i Şerife / Bismillahirrahmanirrahim” ve “Kelime-i Tevhid / Lailahe illallah Muhammeden Resul Allah” tatbik edilmiş.

Salbekli şemse motifli ve köşebentli orijinal deri cildi içerisinde. Cilt içerisine sonradan nesih hat ile “Bu Muhammediye Natık Hoca ... aleyhi rahmeten vâsia” notu düşülmüş. 15.Yüzyıl’da Yazıcıoğlu Mehmed tarafından ilk kez kaleme alınan Muhammediye, Kur’an-ı Kerim’den sonra en çok okunan eserdir. Ayrıca “Mesnevi”, “terkibi bent”, “terci-i bent”, “kıt’a” ve “kaside” gibi nazım şekilleri olan dokuz bin küsurluk beyitle en hacimli ilk manzum Türkçe eserdir. Üç geniş bölümden oluşur, ilk ölümde “Yaratılış”, ikinci bölümde “Hz.Peygamber'in doğumu, hayatı, savaşları, mucizeleri ve yakınları”, son bölümde ise “Kıyâmet alâmetleri, Âhiret hayatı ve hususiyetleri” kaleme alınmıştır. Günümüzde Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşiv ve Neşriyat Müdürlüğü Kütüphanesi’nde “nr.431/A” kaydı ile yer alan nüshanın dışında 32 tanesi İstanbul Süleymaniye Kütüphanesi’nde olmak üzere 58 tam, 7 eksik nüsha tespit edilmiştir. Bunların dışında Anadolu’nun çeşitli kütüphanelerinde (30’dan fazla) ve Kahire, Londra, Vatikan Kütüphaneleri’nde de 10’u aşkın yazma mevcuttur. Bütün bu nüshalar elle yazılarak çoğaltılmış (istinsah) eserlerdir, lakin çok azı minyatürlü ve zengin altın tezhiplidir. Türk Hat Sanatı’nın büyük önem ve kıymete sahip ele geçmez müzelik şaheseridir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 21.5 x 16.5 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    DEVR-İ SULTAN I.AHMED HAN “MİNYATÜRLÜ” MUHAMMEDİYE-“Muhammediye Fî Kemâlâti’l-Ahmediyye” 17.Yüzyıl başı. Sultan I.Ahmed Han'a atfen yazılmış. Saray işi, tezhipli ve minyatürlü. “Saray-ı Cedîde-i Âmire Hazinesi Dairesi (Edirne Sarayı) Hattatı Mehmed Selânikî Efendi” ketebeli. Hicri 1017 / Miladi 1608 tarihli. Sultan I.Ahmed Han ketebe ve ferağ kaydında “Âdil Sultan Sultan oğlu Sultan Sultan Gazi Mehmed Han oğlu Sultan Ahmed Han zamanında, Allah onun saltanatını âhir zamana kadar teyid eylesin, Allah onu en uzun zamana kadar ömürlü kılsın...” şeklinde yer almakta. Nesih hattı ile yazılmış. Altın üzerine “Rumî” ve “Hatayi” üslubunda üst düzey klasik tezhipli, altın cetvelli. Ketebe ve ferağ kaydı “Harrarahu el-fakîru kesîru’t-taksîri râcî ‘afve Rabbihi el-Kadîri Muhammed el-hakîru eş-şehîru bi-Selânikî fî serâyi’l-cedîdi fî dâri’l-hazîneti el-‘âmireti ‘ammerehallâhu Te’âlâ ilâ zemâni’l-ba’îdi fî zemeni es-Sultâni’l-‘âdili es-Sultânu ibni’s-Sultâni es-Sultâni Ahmed Hân ibni es-Sultân Muhammed Hân Gâzî eyyedallâhu Te’âlâ saltanatehu ilâ âhiri’z-zamâni fî seneti seb’a ‘aşera ve elfin Rahimallâhu limen de’â li-kâtibihi ve li-sâhibihi ve likâ Rabbihi” şeklinde atılmış. Eserin ismi altın zemin üzerine is mürekkebi ile, bölüm başlıkları ise altın ve surh (kırmızı) mürekkebi kullanılarak yazılmış. Eserde minyatürlü (sağ ve sol sayfaları kaplayan renkli tasvirlerin bulunduğu) özel bir bölüm yer almakta. Altın bezeme minyatürlü sayfaların üstünde uçları palmet motifli alemleri olan toplam 16 adet sancak ve sancakları taşıyan renkleri dağıtılmış belli belirsiz sahabe silüetleri dikkati çekmekte. Üzerinde altın ve beyaz renkli kutsal hale bulunan Hazreti Muhammed silüetinin elinde ise 3 dilimli “Muhammed'in Liva”sı (bayrağı) yer almakta. Bayrağın altın zemini üzerine sülüs hattı ile beyaz üstübeç mürekkebi kullanılarak “Besmele-i Şerife / Bismillahirrahmanirrahim” ve “Kelime-i Tevhid / Lailahe illallah Muhammeden Resul Allah” tatbik edilmiş. Salbekli şemse motifli ve köşebentli orijinal deri cildi içerisinde. Cilt içerisine sonradan nesih hat ile “Bu Muhammediye Natık Hoca ... aleyhi rahmeten vâsia” notu düşülmüş. 15.Yüzyıl’da Yazıcıoğlu Mehmed tarafından ilk kez kaleme alınan Muhammediye, Kur’an-ı Kerim’den sonra en çok okunan eserdir. Ayrıca “Mesnevi”, “terkibi bent”, “terci-i bent”, “kıt’a” ve “kaside” gibi nazım şekilleri olan dokuz bin küsurluk beyitle en hacimli ilk manzum Türkçe eserdir. Üç geniş bölümden oluşur, ilk ölümde “Yaratılış”, ikinci bölümde “Hz.Peygamber'in doğumu, hayatı, savaşları, mucizeleri ve yakınları”, son bölümde ise “Kıyâmet alâmetleri, Âhiret hayatı ve hususiyetleri” kaleme alınmıştır. Günümüzde Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşiv ve Neşriyat Müdürlüğü Kütüphanesi’nde “nr.431/A” kaydı ile yer alan nüshanın dışında 32 tanesi İstanbul Süleymaniye Kütüphanesi’nde olmak üzere 58 tam, 7 eksik nüsha tespit edilmiştir. Bunların dışında Anadolu’nun çeşitli kütüphanelerinde (30’dan fazla) ve Kahire, Londra, Vatikan Kütüphaneleri’nde de 10’u aşkın yazma mevcuttur. Bütün bu nüshalar elle yazılarak çoğaltılmış (istinsah) eserlerdir, lakin çok azı minyatürlü ve zengin altın tezhiplidir. Türk Hat Sanatı’nın büyük önem ve kıymete sahip ele geçmez müzelik şaheseridir. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 21.5 x 16.5 cm.

    USDSold
  • YEDİKULELİ SEYYİD ABDULLAH (1670-1731)-“Kıt’a”

17./18.Yüzyıl. Ketebeli. Ketebesi “Nemekahu es-Seyyid Abdullah gufira zünûbehu” şeklinde atılmış. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak sülüs ve nesih hattı ile “Hadis-i Şerif”ler yazılı, altın duraklı. İlk satırda “Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir”, diğer satırlarda ise “Yalnız şu iki kişiye gıpta edilmelidir; Biri, Allah’ın kendisine verdiği Kur’ân ile gece gündüz meşgul olan kimse, diğeri Allah’ın kendisine verdiği malı gece gündüz harcayan kimse” ve “Her zaman Kur’an okuyan kimseye şöyle denecektir; Oku ve yüksel, dünyada tertîl ile okuduğun gibi burada datertîl ile oku. Şüphesiz senin merteben, okuduğun âyetin son noktasındadır” yazmakta. Altın cetvelli. Altın ile “Hatayi” üslubunda tezhipli, zerefşanlı. Sultan III.Ahmed Han’ın iradesiyle Topkapı Sarayı “Hatt-ı Ta’lik Muallimi” olan Yedikuleli Seyyid Abdullah’ın elinden çıkmış yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 136)

Ölçüler: 15 x 23.5 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    YEDİKULELİ SEYYİD ABDULLAH (1670-1731)-“Kıt’a” 17./18.Yüzyıl. Ketebeli. Ketebesi “Nemekahu es-Seyyid Abdullah gufira zünûbehu” şeklinde atılmış. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak sülüs ve nesih hattı ile “Hadis-i Şerif”ler yazılı, altın duraklı. İlk satırda “Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir”, diğer satırlarda ise “Yalnız şu iki kişiye gıpta edilmelidir; Biri, Allah’ın kendisine verdiği Kur’ân ile gece gündüz meşgul olan kimse, diğeri Allah’ın kendisine verdiği malı gece gündüz harcayan kimse” ve “Her zaman Kur’an okuyan kimseye şöyle denecektir; Oku ve yüksel, dünyada tertîl ile okuduğun gibi burada datertîl ile oku. Şüphesiz senin merteben, okuduğun âyetin son noktasındadır” yazmakta. Altın cetvelli. Altın ile “Hatayi” üslubunda tezhipli, zerefşanlı. Sultan III.Ahmed Han’ın iradesiyle Topkapı Sarayı “Hatt-ı Ta’lik Muallimi” olan Yedikuleli Seyyid Abdullah’ın elinden çıkmış yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 136) Ölçüler: 15 x 23.5 cm.

    USDSold
  • RAMAZAN BİN İSMÂİL (Ö.1680)- “Kıt’a”

17.Yüzyıl. Ketebeli. Hicri 1082 / Miladi 1671 tarihli. Ketebesi “Ketebehu’l-hakîru el-ma’rûfu Ramazan ibn-ü İsmail, Sene 1082” şeklinde atılmış. Sultan IV.Mehmed Han (Avcı Mehmed) dönemi. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak sülüs ve nesih hattı ile “Hadis-i Şerif”ler yazılı, altın duraklı. İlk satırda sülüs hat ile “Üç duâ vardır ki icabet edilmesinde şüphe yoktur”, diğer satırlarda ise nesih hat ile İmam Gazalî’nin “İhyâü Ulûmiddîn” adlı eserinden “Meclislerin en hayırlısı en geniş olanıdır” ve “Yahudilere ve Hristiyanlara benzemeyin, Yahudilerin selam vermesi parmaklarla, Hristiyanların selam vermesi avuç içi iledir” yazmakta. Halkârî üslubunda tezhipli, battal ebru ile çevrelenmiş. Altın cetvelli. Şeyh Hamdullah Ekolü’nün en iyi temsilcilerinden kabul edilen Ramazan bin İsmâil’in elinden çıkmış yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 102)

Ölçüler: 18 x 24 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    RAMAZAN BİN İSMÂİL (Ö.1680)- “Kıt’a” 17.Yüzyıl. Ketebeli. Hicri 1082 / Miladi 1671 tarihli. Ketebesi “Ketebehu’l-hakîru el-ma’rûfu Ramazan ibn-ü İsmail, Sene 1082” şeklinde atılmış. Sultan IV.Mehmed Han (Avcı Mehmed) dönemi. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak sülüs ve nesih hattı ile “Hadis-i Şerif”ler yazılı, altın duraklı. İlk satırda sülüs hat ile “Üç duâ vardır ki icabet edilmesinde şüphe yoktur”, diğer satırlarda ise nesih hat ile İmam Gazalî’nin “İhyâü Ulûmiddîn” adlı eserinden “Meclislerin en hayırlısı en geniş olanıdır” ve “Yahudilere ve Hristiyanlara benzemeyin, Yahudilerin selam vermesi parmaklarla, Hristiyanların selam vermesi avuç içi iledir” yazmakta. Halkârî üslubunda tezhipli, battal ebru ile çevrelenmiş. Altın cetvelli. Şeyh Hamdullah Ekolü’nün en iyi temsilcilerinden kabul edilen Ramazan bin İsmâil’in elinden çıkmış yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 102) Ölçüler: 18 x 24 cm.

    USDSold
  • ŞEYHÜ’L-HATTÂTÎN ÖMER VASFİ EFENDİ (LÂZ ÖMER)-“İcâzet”

19.Yüzyıl başı. Ketebeli. Hicri 1231 / Miladi 1815 tarihli. Ketebesi “El-fakîru Omer el-Vasfî Hoca-i Meşk-ı Sarây-ı Âmire, Sene 1231” şeklinde atılmış. İcâzeti veren “Ömer Vasfi Efendi / Lâz Ömer”, icâzeti alan ise “Mehmed Nureddin Efendi”. Nohudi ve beyaz renkli aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak ilk satır “Sülüs”, iki ve üçüncü satırlar “Nesih”, son bölüm ise “İcâze” hattı ile yazılmış. İlk satırda “Bismillâhi teyemmünen bi-zikrihi’l-Celîl / Allah’ın celil ismini teberrüken Allah’ın adıyla” ibaresi, iki ve üçüncü satırlarda “Kâle Rasûlullâhi sallallahu aleyhi ve selleme yekûlu, Mâ lâ yef’alü ve yef’alü mâ lâ yü’meru ve yestevfâ ve lâ tüveffâ” şeklinde Hadis-i Şerif, alt kısımda ise “Bismillâhi teyemmünen bi-zikrihi’l-Celîli Ezintü bi-vaz’i’l-ketebeti li-nâmıkı hâzihi’l-kıt’ati’l-mergûbeti’l-meymûneti’l-mübâreketi’l-latîfeti’l-müstahsineti Mehmed Nûreddin’an Ağa Yazı Saray-ı Hümâyun fî Galata fî hânesi tavvelallâhu ‘umrehu ve zâdellâhu ‘ilmehu ve ma’rifetehu ve nâlellâhu mürâdehu âmîn el-fakîru Omer el-Vasfî Hoca-i Meşk-ı Sarây-ı Âmire, Sene 1231” şeklinde icâzet metni ve ketebe yazılı. Altın yaldız bezemeli, altın cetvelli. Klasik üslupta zengin tezhipli, ebrulu. Türk Hat Sanatı’nın belgesel özellikli yüksek kıymete sahip koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 195)

Ölçüler: 18 x 25 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    ŞEYHÜ’L-HATTÂTÎN ÖMER VASFİ EFENDİ (LÂZ ÖMER)-“İcâzet” 19.Yüzyıl başı. Ketebeli. Hicri 1231 / Miladi 1815 tarihli. Ketebesi “El-fakîru Omer el-Vasfî Hoca-i Meşk-ı Sarây-ı Âmire, Sene 1231” şeklinde atılmış. İcâzeti veren “Ömer Vasfi Efendi / Lâz Ömer”, icâzeti alan ise “Mehmed Nureddin Efendi”. Nohudi ve beyaz renkli aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak ilk satır “Sülüs”, iki ve üçüncü satırlar “Nesih”, son bölüm ise “İcâze” hattı ile yazılmış. İlk satırda “Bismillâhi teyemmünen bi-zikrihi’l-Celîl / Allah’ın celil ismini teberrüken Allah’ın adıyla” ibaresi, iki ve üçüncü satırlarda “Kâle Rasûlullâhi sallallahu aleyhi ve selleme yekûlu, Mâ lâ yef’alü ve yef’alü mâ lâ yü’meru ve yestevfâ ve lâ tüveffâ” şeklinde Hadis-i Şerif, alt kısımda ise “Bismillâhi teyemmünen bi-zikrihi’l-Celîli Ezintü bi-vaz’i’l-ketebeti li-nâmıkı hâzihi’l-kıt’ati’l-mergûbeti’l-meymûneti’l-mübâreketi’l-latîfeti’l-müstahsineti Mehmed Nûreddin’an Ağa Yazı Saray-ı Hümâyun fî Galata fî hânesi tavvelallâhu ‘umrehu ve zâdellâhu ‘ilmehu ve ma’rifetehu ve nâlellâhu mürâdehu âmîn el-fakîru Omer el-Vasfî Hoca-i Meşk-ı Sarây-ı Âmire, Sene 1231” şeklinde icâzet metni ve ketebe yazılı. Altın yaldız bezemeli, altın cetvelli. Klasik üslupta zengin tezhipli, ebrulu. Türk Hat Sanatı’nın belgesel özellikli yüksek kıymete sahip koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 195) Ölçüler: 18 x 25 cm.

    USDSold
  • BAKKAL ÂRİF EFENDİ (1836-1909)-“Meşk / Karalama”

19.Yüzyıl. Ketebeli. Şevkî Efendi’nin öğrencisi Filibeli (Bakkal) el-Hâc Ârif Efendi tarafından nohudi renkli aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak yazılmış. Sülüs ve nesih hattı ile “Rabbi Yessir ve Lâ Tu’assir Rabbi Temmim bi’l-hayr / Rabbim! Kolaylaştır, zorlaştırma Rabbim! Hayırla tamamla” yazılı. Harflerin tümü yalın halleriyle, “Be, Cim, Sin, Sad ve Tı” harflerinin diğer harflerle birleşimleri sülüs ve nesih formunda yazılmış ve kamış kalemin ucundaki nokta boyutunda ölçülendirilmiş. Altın cetvelli. Müzehhibi “Hilal Erkaya” tarafından altın ile “Barok” üslubunda tezhipli. Türk Hat Sanatı’ın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 238)

Ölçüler: 32 x 20 cm.
Çerçeve Ölçüsü: 55.5 x 41 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    BAKKAL ÂRİF EFENDİ (1836-1909)-“Meşk / Karalama” 19.Yüzyıl. Ketebeli. Şevkî Efendi’nin öğrencisi Filibeli (Bakkal) el-Hâc Ârif Efendi tarafından nohudi renkli aharlı kağıt üzerine is mürekkebi kullanılarak yazılmış. Sülüs ve nesih hattı ile “Rabbi Yessir ve Lâ Tu’assir Rabbi Temmim bi’l-hayr / Rabbim! Kolaylaştır, zorlaştırma Rabbim! Hayırla tamamla” yazılı. Harflerin tümü yalın halleriyle, “Be, Cim, Sin, Sad ve Tı” harflerinin diğer harflerle birleşimleri sülüs ve nesih formunda yazılmış ve kamış kalemin ucundaki nokta boyutunda ölçülendirilmiş. Altın cetvelli. Müzehhibi “Hilal Erkaya” tarafından altın ile “Barok” üslubunda tezhipli. Türk Hat Sanatı’ın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 238) Ölçüler: 32 x 20 cm. Çerçeve Ölçüsü: 55.5 x 41 cm.

    USDSold
  • BAKKAL ÂRİF EFENDİ (1836-1909)-“Hat Levha”

19.Yüzyıl. Ketebeli. Hicri 1303 tarihli. Şevkî Efendi’nin öğrencisi Filibeli (Bakkal) el-Hâc Ârif Efendi tarafından nohudi zemin üzerine is mürekkebi kullanılarak yazılmış. Sülüs hattı ile 4 satır halinde “Terk eyle cân u teni, Ara bul sen de seni, Gâfil olma gözün aç, Senden sorarlar seni” yazılı. Hatayi üslubunda hâlkar tezhipli. Altın cetvelli. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Sertifika: Eserin, Mimar Sinan Üniversitesi Hat Anasanat Dalı Başkanı Dr.Hüseyin Gündüz tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur.

Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 238)

Ölçüler: 30.5 x 22 cm.
Çerçeve Ölçüsü: 43 x 34 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    BAKKAL ÂRİF EFENDİ (1836-1909)-“Hat Levha” 19.Yüzyıl. Ketebeli. Hicri 1303 tarihli. Şevkî Efendi’nin öğrencisi Filibeli (Bakkal) el-Hâc Ârif Efendi tarafından nohudi zemin üzerine is mürekkebi kullanılarak yazılmış. Sülüs hattı ile 4 satır halinde “Terk eyle cân u teni, Ara bul sen de seni, Gâfil olma gözün aç, Senden sorarlar seni” yazılı. Hatayi üslubunda hâlkar tezhipli. Altın cetvelli. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Sertifika: Eserin, Mimar Sinan Üniversitesi Hat Anasanat Dalı Başkanı Dr.Hüseyin Gündüz tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur. Referans: Türk Hattatları, 1984 / Şevket RADO (Sayfa: 238) Ölçüler: 30.5 x 22 cm. Çerçeve Ölçüsü: 43 x 34 cm.

    USDSold
  • ESER-İ İSTANBUL 19.YÜZYIL HATTAT SANDIĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eser-i İstanbul. Kallavi ebatlarda. Ahşap üzerine bağa (kaplumbağa kabuğu), sedef ve kemik kakma tekniği ile stilize geometrik tezyinatlı. Kubbesel kapağı “Rumî” üslubunda şemse dekorlu. Kumaş kaplı zemini “Mühr-ü Süleyman” motifi ile zenginleştirilmiş. Dört ayaklı, tek hazneli ve kilit mekanizmalı. Fevkalade kondisyonda, bakımı yapılmış. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 30.5 x 48.5 x 30 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    ESER-İ İSTANBUL 19.YÜZYIL HATTAT SANDIĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eser-i İstanbul. Kallavi ebatlarda. Ahşap üzerine bağa (kaplumbağa kabuğu), sedef ve kemik kakma tekniği ile stilize geometrik tezyinatlı. Kubbesel kapağı “Rumî” üslubunda şemse dekorlu. Kumaş kaplı zemini “Mühr-ü Süleyman” motifi ile zenginleştirilmiş. Dört ayaklı, tek hazneli ve kilit mekanizmalı. Fevkalade kondisyonda, bakımı yapılmış. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 30.5 x 48.5 x 30 cm.

    USDSold
  • ESER-İ İSTANBUL 18.YÜZYIL “BLEU-BLANC” PORSELEN TABLALI SEHPA-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Eser-i İstanbul. “Rumî” üslubunda tasarlanmış, ahşap üzerine bağa (kaplumbağa kabuğu), sedef ve kemik kakma tekniği ile stilize geometrik tezyinatlı. Çin Bleu-Blanc porselen tablası 18.Yüzyıl “Kangxi” dönemi. Haliyle. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren ele geçmez koleksiyonluk eserdir.  

Ölçüler 64 x 52 cm.
Tabak Çap: 27 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    ESER-İ İSTANBUL 18.YÜZYIL “BLEU-BLANC” PORSELEN TABLALI SEHPA-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Eser-i İstanbul. “Rumî” üslubunda tasarlanmış, ahşap üzerine bağa (kaplumbağa kabuğu), sedef ve kemik kakma tekniği ile stilize geometrik tezyinatlı. Çin Bleu-Blanc porselen tablası 18.Yüzyıl “Kangxi” dönemi. Haliyle. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler 64 x 52 cm. Tabak Çap: 27 cm.

    USDSold
  • SAX MEISSEN 18.YÜZYIL “MARCOLINI” PORSELEN LEĞEN-İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl sonu. Sax, Kont Camillo Marcolini (1774-1815) dönemi. Meissen (Çifte Meç) imalat damgalı. Osmanlı Sarayı ve yakın çevresi için Rokoko üslubunda tasarlanılarak imal edilmiş. İbrik ve leğen olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sıraltına kobalt renkte. Altın yaldız bezemeli. Üst düzey fırça kalitesine sahip stilize floral motiflerle tezyinli, fiyonklu madalyonlar içerisi realist çiçek buketleri ile tasvirli, altın yaldız konturlu. Haliyle. Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.
 
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

İbrik Yükseklik: 33 cm.
Leğen Çap: 37 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    SAX MEISSEN 18.YÜZYIL “MARCOLINI” PORSELEN LEĞEN-İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl sonu. Sax, Kont Camillo Marcolini (1774-1815) dönemi. Meissen (Çifte Meç) imalat damgalı. Osmanlı Sarayı ve yakın çevresi için Rokoko üslubunda tasarlanılarak imal edilmiş. İbrik ve leğen olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sıraltına kobalt renkte. Altın yaldız bezemeli. Üst düzey fırça kalitesine sahip stilize floral motiflerle tezyinli, fiyonklu madalyonlar içerisi realist çiçek buketleri ile tasvirli, altın yaldız konturlu. Haliyle. Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ İbrik Yükseklik: 33 cm. Leğen Çap: 37 cm.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHUR MUHAFAZASI / BUHURLUK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili. Buhurdan için gerekli buhurun muhafaza edilmesini sağlayan “buhurluk” olarak tasarlanmış, yalın işçilikli. “Rokoko” çift kulplu, küre ayaklı tepsi üzerinde yer alan girlandlar ile zenginleştirilmiş platform hazneli. Menteşe kapaklı, kapak tutamağı palamut formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. 

Yükseklik: 17.5 cm.
Ağırlık: 393 gr.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHUR MUHAFAZASI / BUHURLUK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili. Buhurdan için gerekli buhurun muhafaza edilmesini sağlayan “buhurluk” olarak tasarlanmış, yalın işçilikli. “Rokoko” çift kulplu, küre ayaklı tepsi üzerinde yer alan girlandlar ile zenginleştirilmiş platform hazneli. Menteşe kapaklı, kapak tutamağı palamut formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 17.5 cm. Ağırlık: 393 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Tam takım, çift kaşıklık ve tatlılık olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, kazıma (grave) ve kalem işi tekniği ile stilize tezyinatlı. Ajurlu kaidesi çivi ayaklı. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı “tavus kuşu” figürü formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir ele geçen yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Tatlılık Yükseklik: 20.5 cm.
Kaşıklık Yükseklik: 15.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 1070 gr.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Tam takım, çift kaşıklık ve tatlılık olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, kazıma (grave) ve kalem işi tekniği ile stilize tezyinatlı. Ajurlu kaidesi çivi ayaklı. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı “tavus kuşu” figürü formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir ele geçen yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Tatlılık Yükseklik: 20.5 cm. Kaşıklık Yükseklik: 15.5 cm. (her biri) Ağırlık: 1070 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Tam takım, çift kaşıklık ve tatlılık olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, nadir tesadüf edilen boru çiçeği formunda. Yalın işçilikli gövdesi aplike floral unsurla zenginleştirilmiş. Ajurlu kaidesi çivi ayaklı. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı “tavus kuşu” figürü formunda. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir ele geçen yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Tatlılık Yükseklik: 22.5 cm.
Kaşıklık Yükseklik: 21 cm. (her biri)
Ağırlık: 1566 gr.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Tam takım, çift kaşıklık ve tatlılık olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, nadir tesadüf edilen boru çiçeği formunda. Yalın işçilikli gövdesi aplike floral unsurla zenginleştirilmiş. Ajurlu kaidesi çivi ayaklı. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı “tavus kuşu” figürü formunda. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir ele geçen yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Tatlılık Yükseklik: 22.5 cm. Kaşıklık Yükseklik: 21 cm. (her biri) Ağırlık: 1566 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAŞIKLIK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, nadir tesadüf edilen boru çiçeği formunda. Yalın işçilikli gövdesi aplike floral unsurla zenginleştirilmiş, kaidesi ajurlu, iri habbelerden oluşan küresel ayaklı. Zengin altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 17 cm. (her biri)
Ağırlık: 706 gr.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAŞIKLIK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, nadir tesadüf edilen boru çiçeği formunda. Yalın işçilikli gövdesi aplike floral unsurla zenginleştirilmiş, kaidesi ajurlu, iri habbelerden oluşan küresel ayaklı. Zengin altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 17 cm. (her biri) Ağırlık: 706 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Çift. Saray işi estetik ve kalitede tasarlanılarak imal edilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş stilize floral motiflerle tezyinli. Her biri sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Kapak tutamağı nadir tesadüf edilen iri “Nar” formunda, yaprak formlu taşıma kulbu aplike çiçek rozetli. Zengin altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Sahleplik Yükseklik: 13 cm. (her biri)
Tabak Çap: 12.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 700 gr.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Çift. Saray işi estetik ve kalitede tasarlanılarak imal edilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile akantus yaprakları ile zenginleştirilmiş stilize floral motiflerle tezyinli. Her biri sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Kapak tutamağı nadir tesadüf edilen iri “Nar” formunda, yaprak formlu taşıma kulbu aplike çiçek rozetli. Zengin altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Sahleplik Yükseklik: 13 cm. (her biri) Tabak Çap: 12.5 cm. (her biri) Ağırlık: 700 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ IHLAMUR TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Ihlamur servisinde kullanılmak üzere “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, demlik ve şekerlik olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Yalın işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş floral bezemeli “Rokoko” madalyonlar ile tezyinli. Kapak tutamakları nadir tesadüf edilen çilek formunda. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çaydanlık Yükseklik: 17 cm.
Şekerlik Yükseklik: 13 cm.
Ağırlık: 1110 gr.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ IHLAMUR TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Ihlamur servisinde kullanılmak üzere “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, demlik ve şekerlik olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Yalın işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş floral bezemeli “Rokoko” madalyonlar ile tezyinli. Kapak tutamakları nadir tesadüf edilen çilek formunda. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çaydanlık Yükseklik: 17 cm. Şekerlik Yükseklik: 13 cm. Ağırlık: 1110 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ LOKUMLUK -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Saray işi estetik ve kalitede imal edilmiş, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile tezyin edilmiş. Platform üç ayaklı kaide üzerinde yer alan sekiz dilimli haznesi stilize floral motifler ile oluşturulmuş kompozisyonlar ile bezenmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen aykırı tasarıma sahip yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 7 x 18 gr.
Ağırlık: 462 gr.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ LOKUMLUK -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Saray işi estetik ve kalitede imal edilmiş, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile tezyin edilmiş. Platform üç ayaklı kaide üzerinde yer alan sekiz dilimli haznesi stilize floral motifler ile oluşturulmuş kompozisyonlar ile bezenmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen aykırı tasarıma sahip yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 7 x 18 gr. Ağırlık: 462 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanılarak imal edilmiş. Yalın işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile tezyinatlı, stilize akantus yaprakları ile bezeli. Platform kaideli, Rokoko “S” kulplu, kubbesel kapaklı, kapak tutamağı kuş figürü formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 20.5 cm.
Ağırlık: 399 gr.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanılarak imal edilmiş. Yalın işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile tezyinatlı, stilize akantus yaprakları ile bezeli. Platform kaideli, Rokoko “S” kulplu, kubbesel kapaklı, kapak tutamağı kuş figürü formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 20.5 cm. Ağırlık: 399 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı (elif ibareli), sah ve çeşnili. “Buhurdan” ve “buhur kabı” olmak üzere çift hazneli, tablası “Mecid Şemsesi” dekorlu. Ajur işçilikli, kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) tekniği ile “Mızıka-ı Hümâyun” üslubu armalar ve stilize floral unsurlar ile tezyinli. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın zor tesadüf edilen koleksiyon değeri yüksek seçkin bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 15 x 16.5 x 13.5 cm.
Ağırlık: 335 gr.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı (elif ibareli), sah ve çeşnili. “Buhurdan” ve “buhur kabı” olmak üzere çift hazneli, tablası “Mecid Şemsesi” dekorlu. Ajur işçilikli, kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) tekniği ile “Mızıka-ı Hümâyun” üslubu armalar ve stilize floral unsurlar ile tezyinli. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın zor tesadüf edilen koleksiyon değeri yüksek seçkin bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 15 x 16.5 x 13.5 cm. Ağırlık: 335 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “BEKTAŞİ” TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili. “Bektaşi” konulu kompozisyona sahip, üst seviye repoussé (kabartma) işçiliği ile imal edilmiş. Madalyonlar içerisi “Hayvan Sembolizmi” ile desteklenmiş “Bektaşi” tasvirleri ile tezyinli. Omphalos’u ve yüzeyi floral motifler ile zenginleştirilmiş. Yayvan yuvarlak formlu ve yüksek kenarlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek ele geçmez bir örneğidir.   

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 16 cm.
Ağırlık: 171 gr.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “BEKTAŞİ” TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili. “Bektaşi” konulu kompozisyona sahip, üst seviye repoussé (kabartma) işçiliği ile imal edilmiş. Madalyonlar içerisi “Hayvan Sembolizmi” ile desteklenmiş “Bektaşi” tasvirleri ile tezyinli. Omphalos’u ve yüzeyi floral motifler ile zenginleştirilmiş. Yayvan yuvarlak formlu ve yüksek kenarlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek ele geçmez bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 16 cm. Ağırlık: 171 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ "ZEYBEKLİ" BARDAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili. “Kılıçlı Zeybek Dansı” konulu kompozisyona sahip, üst seviye repoussé (kabartma) işçiliği ile imal edilmiş. Zeybek dansı yapan “Efe” figürleri üzüm salkımları altında, selvi ve palmiye ağaçları önünde tasvir edilmiş, stilize “akantus” yaprakları ile zenginleştirilmiş. Platform kaidesi 3 ayaklı, “Rokoko” üslubunda ajurlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek ele geçmez bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 10.5 cm.
Ağırlık: 113 gr.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ "ZEYBEKLİ" BARDAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı, sah ve çeşnili. “Kılıçlı Zeybek Dansı” konulu kompozisyona sahip, üst seviye repoussé (kabartma) işçiliği ile imal edilmiş. Zeybek dansı yapan “Efe” figürleri üzüm salkımları altında, selvi ve palmiye ağaçları önünde tasvir edilmiş, stilize “akantus” yaprakları ile zenginleştirilmiş. Platform kaidesi 3 ayaklı, “Rokoko” üslubunda ajurlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek ele geçmez bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 10.5 cm. Ağırlık: 113 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MİNYATÜR GÜĞÜM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Minyatür boyda. Kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş, tüm yüzeyi stilize sarmal floral motifler ile tezyinli. Taşıma kulplu, emzikli. Kapak tutamağı sarık formunda, kulp bağlantısı akantus yaprağı şeklinde. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görülmemiş form ve ölçüye sahip ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 9.5 cm.
Ağırlık: 121 gr.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MİNYATÜR GÜĞÜM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Minyatür boyda. Kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş, tüm yüzeyi stilize sarmal floral motifler ile tezyinli. Taşıma kulplu, emzikli. Kapak tutamağı sarık formunda, kulp bağlantısı akantus yaprağı şeklinde. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görülmemiş form ve ölçüye sahip ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 9.5 cm. Ağırlık: 121 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ MİNYATÜR ÇAMÇAK / VAN İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Ermeni “Ç.Y.V” usta ve “Van” imalat damgalı. Gümüş. Minyatür boyda. Savat işçiliği ile madalyonlar içerisine merkezde “Osmanlı Saltanat Arması”, “Van Kalesi” ve görünümü uygulanmış, stilize floral motifler ile zenginleştirilmiş. Çan gövdeli, merkezinde hareketli balık figürü yer almakta. Rokoko kulplu, kulbu kuş figürü aplikeli. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ölçüleri dikkat çeken nadir koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 103.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 3 x 6.5 cm.
Ağırlık: 28 gr.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ MİNYATÜR ÇAMÇAK / VAN İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Ermeni “Ç.Y.V” usta ve “Van” imalat damgalı. Gümüş. Minyatür boyda. Savat işçiliği ile madalyonlar içerisine merkezde “Osmanlı Saltanat Arması”, “Van Kalesi” ve görünümü uygulanmış, stilize floral motifler ile zenginleştirilmiş. Çan gövdeli, merkezinde hareketli balık figürü yer almakta. Rokoko kulplu, kulbu kuş figürü aplikeli. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ölçüleri dikkat çeken nadir koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 103.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 3 x 6.5 cm. Ağırlık: 28 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KINA TASI / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Kına tası olarak tasarlanmış, zenne boy. İnisiyalli. Aznavur (guilloché) işçiliği ile estetik dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 12.5 cm.
Ağırlık: 137 gr.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KINA TASI / AZNAVUR İŞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Gümüş. Kına tası olarak tasarlanmış, zenne boy. İnisiyalli. Aznavur (guilloché) işçiliği ile estetik dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 12.5 cm. Ağırlık: 137 gr.

    USDSold