Lot: 1

Current Price: 1 USD Starting Bid: 1 USD Estimated: 18.000 - 22.000 USD Losing Winning

OSMANLI SARAY İŞİ MİNELİ ALTIN ENFİYE KUTUSU

19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Altın, mineli. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Müstesna altın kutunun kapak yüzeyine üst seviye işçilik ile çok renk mine tekniği kullanılarak “Topkapı Sarayı Önünde Osmanlı Donanması” konulu muhteşem bir kompozisyon, yan yüzeylere ise sıralı madalyonlar içerisinde “İstanbul Boğazı” tasvirleri ve stilize floral motifler uygulanmış. Eserin kapak yüzeylerinden teki döneminde kasadan ayrılmış, haliyle. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında yer alan, estetik harikası ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir. Ölçüler: 5.5 x 8 cm. Ağırlık: 71 gr.

- USD
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • OSMANLI SARAY İŞİ MİNELİ ALTIN ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Altın, mineli. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Müstesna altın kutunun kapak yüzeyine üst seviye işçilik ile çok renk mine tekniği kullanılarak “Topkapı Sarayı Önünde Osmanlı Donanması” konulu muhteşem bir kompozisyon, yan yüzeylere ise sıralı madalyonlar içerisinde “İstanbul Boğazı” tasvirleri ve stilize floral motifler uygulanmış. Eserin kapak yüzeylerinden teki döneminde kasadan ayrılmış, haliyle. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında yer alan, estetik harikası ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir.

Ölçüler: 5.5 x 8 cm.
Ağırlık: 71 gr.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    OSMANLI SARAY İŞİ MİNELİ ALTIN ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Altın, mineli. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Müstesna altın kutunun kapak yüzeyine üst seviye işçilik ile çok renk mine tekniği kullanılarak “Topkapı Sarayı Önünde Osmanlı Donanması” konulu muhteşem bir kompozisyon, yan yüzeylere ise sıralı madalyonlar içerisinde “İstanbul Boğazı” tasvirleri ve stilize floral motifler uygulanmış. Eserin kapak yüzeylerinden teki döneminde kasadan ayrılmış, haliyle. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında yer alan, estetik harikası ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir. Ölçüler: 5.5 x 8 cm. Ağırlık: 71 gr.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ ALTIN MİNELİ ENFİYE KUTUSU -19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Altın, mineli. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Müstesna altın kutunun kapağına üst seviye işçilik ile çok renk mine tekniği kullanılarak hayali “Anadolu Hisarı ve İstanbul Boğazı’nda Kalyonlar” konulu kompozisyon, diğer yüzeyine ise Osmanlı müzik aletlerinden oluşan “Mızıka-ı Hümâyun” üslubunda muhteşem bir arma uygulanmış. Aynı üslup kutunun çepeçevre etrafına da tezyin edilmiş ve Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral motiflerle zenginleştirilmiş. Nadir siyah renkte ve fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 5 x 7 cm.
Ağırlık: 75 gr.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    OSMANLI SARAY İŞİ ALTIN MİNELİ ENFİYE KUTUSU -19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Altın, mineli. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Müstesna altın kutunun kapağına üst seviye işçilik ile çok renk mine tekniği kullanılarak hayali “Anadolu Hisarı ve İstanbul Boğazı’nda Kalyonlar” konulu kompozisyon, diğer yüzeyine ise Osmanlı müzik aletlerinden oluşan “Mızıka-ı Hümâyun” üslubunda muhteşem bir arma uygulanmış. Aynı üslup kutunun çepeçevre etrafına da tezyin edilmiş ve Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral motiflerle zenginleştirilmiş. Nadir siyah renkte ve fevkalade kondisyonda. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 5 x 7 cm. Ağırlık: 75 gr.

    USDSold
  • İNGİLİZ 19.YÜZYIL VICTORIAN DÖNEMİ GÜMÜŞ ORYANTALİST HEYKEL -“Edward, John & William Barnard”

19.Yüzyıl. İngiliz. Gümüş. Victorian dönemi. “Edward, John & William Barnard” imzalı. Londra imalat ve garanti damgalı. 1851 senesinde vurulan damga. Mermer kaideli. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze ve saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 30 x 26 x 14 cm.
Gümüş Ağırlığı: 1055 gr. (mermer hariç)

    Lot No: 3

    Lot: 3

    İNGİLİZ 19.YÜZYIL VICTORIAN DÖNEMİ GÜMÜŞ ORYANTALİST HEYKEL -“Edward, John & William Barnard” 19.Yüzyıl. İngiliz. Gümüş. Victorian dönemi. “Edward, John & William Barnard” imzalı. Londra imalat ve garanti damgalı. 1851 senesinde vurulan damga. Mermer kaideli. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze ve saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 30 x 26 x 14 cm. Gümüş Ağırlığı: 1055 gr. (mermer hariç)

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ GÜMÜŞ GİYDİRME KRİSTAL KARANFİLLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli müstesna eser yanları hazneli karanfillik formunda tasarlanmış. Tüm yüzeyine üst seviye işçilik kullanılarak ajurlu gümüş giydirmeler ile “Kız Kulesi” ve “Sultan Ahmed Meydanı” kompozisyonları uygulanmış, “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş. Gümüş kaideli. Benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan, estetik harikası yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 17 x 19 x 8 cm.
Ağırlık: 797 gr.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    OSMANLI SARAY İŞİ GÜMÜŞ GİYDİRME KRİSTAL KARANFİLLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli müstesna eser yanları hazneli karanfillik formunda tasarlanmış. Tüm yüzeyine üst seviye işçilik kullanılarak ajurlu gümüş giydirmeler ile “Kız Kulesi” ve “Sultan Ahmed Meydanı” kompozisyonları uygulanmış, “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş. Gümüş kaideli. Benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan, estetik harikası yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 17 x 19 x 8 cm. Ağırlık: 797 gr.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ BEYKOZ BİLLUR PARFÜM ŞİŞELERİ / 2 ADET-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi kalitede ve tasarımda “Beykoz” mamulâtı. Gümüş aplikeli 2 adet. Gümüş aplikeleri “Ay-yıldız” imalat, garanti ve usta damgalı. Çok renk mine tekniği ile stilize tezyinatlı. Billur gövde ön yüzeyleri altın yaldız ile Eski Türkçe “Osmanlıca” ibareli, çok renk mine ile dekorlu ve zengin altın yaldız bezemeli. Orijinal kapaklı. Türünün nadir ele geçen seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir.

Büyük Parfümlük Uzunluk: 20 cm.
Küçük Parfümlük Uzunluk: 12.5 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI SARAY İŞİ BEYKOZ BİLLUR PARFÜM ŞİŞELERİ / 2 ADET-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi kalitede ve tasarımda “Beykoz” mamulâtı. Gümüş aplikeli 2 adet. Gümüş aplikeleri “Ay-yıldız” imalat, garanti ve usta damgalı. Çok renk mine tekniği ile stilize tezyinatlı. Billur gövde ön yüzeyleri altın yaldız ile Eski Türkçe “Osmanlıca” ibareli, çok renk mine ile dekorlu ve zengin altın yaldız bezemeli. Orijinal kapaklı. Türünün nadir ele geçen seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir. Büyük Parfümlük Uzunluk: 20 cm. Küçük Parfümlük Uzunluk: 12.5 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “BROCARD” BİLLUR ASKI TOPU-“Philippe-Joseph Brocard”

19.Yüzyıl. Fransız. Brocard mamulâtı. Billur camdan imal edilmiş. Merkezi penç motifli eserin tüm yüzeyi yoğun altın yaldız ve mine kullanılarak Osmanlı zevkine uygun olarak tezyin edilmiş. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan, “Philippe-Joseph Brocard” tasarımı yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Çap: 12 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “BROCARD” BİLLUR ASKI TOPU-“Philippe-Joseph Brocard” 19.Yüzyıl. Fransız. Brocard mamulâtı. Billur camdan imal edilmiş. Merkezi penç motifli eserin tüm yüzeyi yoğun altın yaldız ve mine kullanılarak Osmanlı zevkine uygun olarak tezyin edilmiş. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan, “Philippe-Joseph Brocard” tasarımı yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Çap: 12 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ YILDIZ PORSELEN KAPAKLI VAZO-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Ay-Yıldız imalat damgalı. Hicri 1312/11 tarihli. Eski Türkçe “Osmanlı Toprağı” ibareli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimlerinden. Art-Nouveau üslubunda imal edilmiş. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sıraltı “İmparatorluk Mavisi” tabir edilen renkte. Dört yüzeyine altın yaldız çerçeveli paftalar içerisinde üst düzey fırça kalitesinde peyzajlar resmedilmiş. Yoğun altın yaldız bezemeli. 

Müstesna eserin tıpkı benzerleri Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda (Envanter No: 34/198 ve 34/199) ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda yer almaktadır. Kapak tutamağı kozalak formunda, restoreli. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Türk Porselen Sanatı’nın benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk bir şaheseridir.

Literatür: Eserin tıpkı benzerleri “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, Hülya Kalyoncu” kitabının 462. ve 463. sayfalarında yer almaktadır. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 25 x 11 x 11 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ YILDIZ PORSELEN KAPAKLI VAZO-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Ay-Yıldız imalat damgalı. Hicri 1312/11 tarihli. Eski Türkçe “Osmanlı Toprağı” ibareli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimlerinden. Art-Nouveau üslubunda imal edilmiş. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sıraltı “İmparatorluk Mavisi” tabir edilen renkte. Dört yüzeyine altın yaldız çerçeveli paftalar içerisinde üst düzey fırça kalitesinde peyzajlar resmedilmiş. Yoğun altın yaldız bezemeli. Müstesna eserin tıpkı benzerleri Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda (Envanter No: 34/198 ve 34/199) ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda yer almaktadır. Kapak tutamağı kozalak formunda, restoreli. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Türk Porselen Sanatı’nın benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk bir şaheseridir. Literatür: Eserin tıpkı benzerleri “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, Hülya Kalyoncu” kitabının 462. ve 463. sayfalarında yer almaktadır. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 25 x 11 x 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ YILDIZ PORSELEN TABAK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Ay-Yıldız imalat damgalı. Hicri “1310 Sene 1330” olarak çift tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimlerinden. Kallavi ebatlarda, kenarları dilimli, yayvan ve çukur forma sahip. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sıradışı ve görülmemiş dekora sahip eserin yüzeyine stilize floral tezyinat üzerinde uçuşan kelebekler tasvir edilmiş, üç noktalı çintemaniler ile zenginleştirilmiş. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Türk Porselen Sanatı’nın benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, yüksek kıymette ele geçmez müzelik bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 33 cm.
Derinlik: 5 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ YILDIZ PORSELEN TABAK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Ay-Yıldız imalat damgalı. Hicri “1310 Sene 1330” olarak çift tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimlerinden. Kallavi ebatlarda, kenarları dilimli, yayvan ve çukur forma sahip. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sıradışı ve görülmemiş dekora sahip eserin yüzeyine stilize floral tezyinat üzerinde uçuşan kelebekler tasvir edilmiş, üç noktalı çintemaniler ile zenginleştirilmiş. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Türk Porselen Sanatı’nın benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan, yüksek kıymette ele geçmez müzelik bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 33 cm. Derinlik: 5 cm.

    USDSold
  • MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ “SAX” PORSELEN BONBONNIÈRE-18.Yüzyıl. Sax. Meissen imalat damgalı (Çifte Meç), Kont Marcolini (1774-1815) dönemi. Osmanlı Sarayı ve yakın çevresi için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş “Sax” porseleni. Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sıraltına “Pompadour Pembesi” renkte. Yüzeyi yoğun altın yaldız stilize floral motiflerle çevrili madalyonlar içerisine üst düzey fırça kalitesinde tasvir edilmiş çiçek buketleri ile dekorlu, altın yaldız konturlu. Kapağı dalında gonca gül formunda realist tutamaklı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir.
 
Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 12 x 13 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ “SAX” PORSELEN BONBONNIÈRE-18.Yüzyıl. Sax. Meissen imalat damgalı (Çifte Meç), Kont Marcolini (1774-1815) dönemi. Osmanlı Sarayı ve yakın çevresi için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş “Sax” porseleni. Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sıraltına “Pompadour Pembesi” renkte. Yüzeyi yoğun altın yaldız stilize floral motiflerle çevrili madalyonlar içerisine üst düzey fırça kalitesinde tasvir edilmiş çiçek buketleri ile dekorlu, altın yaldız konturlu. Kapağı dalında gonca gül formunda realist tutamaklı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 12 x 13 cm.

    USDSold
  • VİYANA 18.YÜZYIL SARAY İŞİ “SAX” PORSELEN ZENNE LEĞEN İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl. Avusturya. Sax. Viyana imalat damgalı (mavi sepet damga). Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş “Sax” porseleni. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, “Zenne” tip. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer almakta. İbrik, sabunluk ve leğen olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına çok renk realist çiçek buketleri ve stilize floral motiflerle tezyinli. Krokodil desenli, altın konturlu. Rokoko üslubunda yoğun altın yaldız bezemeli. Leğeni kallavi ebatlarda, sabunluğu aykırı formda ve ajurlu. İbriği zenne boyda, taşıma kulplu ve emzikli, kapak tutamağı çiçek formunda. Fevkalade kondisyonda, eksiksiz ve kusursuz tam takım.

Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabının 105.sayfasında yer almakta. Osmanlı Sarayı ve çevresine 18.Yüzyıl’da Meissen ile birlikte en fazla sipariş edilen Viyana Porselenleri’nin yüksek kıymette ele geçmez bir şaheseri ve müzelik örneğidir. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

İbrik Ölçüsü: 27 x 19 cm.
Sabunluk Çap: 24 cm.
Leğen Ölçüsü: 8 x 32 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    VİYANA 18.YÜZYIL SARAY İŞİ “SAX” PORSELEN ZENNE LEĞEN İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl. Avusturya. Sax. Viyana imalat damgalı (mavi sepet damga). Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş “Sax” porseleni. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, “Zenne” tip. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer almakta. İbrik, sabunluk ve leğen olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına çok renk realist çiçek buketleri ve stilize floral motiflerle tezyinli. Krokodil desenli, altın konturlu. Rokoko üslubunda yoğun altın yaldız bezemeli. Leğeni kallavi ebatlarda, sabunluğu aykırı formda ve ajurlu. İbriği zenne boyda, taşıma kulplu ve emzikli, kapak tutamağı çiçek formunda. Fevkalade kondisyonda, eksiksiz ve kusursuz tam takım. Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabının 105.sayfasında yer almakta. Osmanlı Sarayı ve çevresine 18.Yüzyıl’da Meissen ile birlikte en fazla sipariş edilen Viyana Porselenleri’nin yüksek kıymette ele geçmez bir şaheseri ve müzelik örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ İbrik Ölçüsü: 27 x 19 cm. Sabunluk Çap: 24 cm. Leğen Ölçüsü: 8 x 32 cm.

    USDSold
  • İTALYAN 18.YÜZYIL OSMANLI ÜSLUBU VENEDİK İŞİ ÇATMA KADİFE-“Ottoman Gros Grain”

18.Yüzyıl. İtalyan, Venedik işi. Kupon. Osmanlı Bursa işi çatmaların üslubunda, Kadife-i Çatma-i Aselî tabir edilen renkte, taç motifli sonsuz tekrarlı sarmal beyzî madalyonlar ile bezeli, büyük ebatta. Çözgüsü ve favları ipek, atkısı pamuk. Zemin üzerine daha uzun tutulan ikinci bir takım iplikle hav oluşturularak sağlanan zeminden yüksek motiflerle dekorlanarak yüksek kalitede duvar askısı / pano veya divan örtüsü olarak tasarlanmış. Teşhir amaçlı şaseye gerili. 15.Yüzyıl’dan itibaren Avrupa’da “Ottoman Gros Grain” adı ile ünlenen Osmanlı çatmaları Avrupalı hükümdarların, soylu ve seçkin sınıfının, hatta Rus çarlarının dahi ilgi gösterdiği en kıymetli lüks tekstil ürünlerindendi, bu ilgi üslubun bu eserde olduğu gibi İtalyan kumaş tezgahlarında kopyalanmasına yol açtı. Tekstil Sanatı’nın benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan seçkin bir örneğidir. 

Ölçüler: 158 x 57 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    İTALYAN 18.YÜZYIL OSMANLI ÜSLUBU VENEDİK İŞİ ÇATMA KADİFE-“Ottoman Gros Grain” 18.Yüzyıl. İtalyan, Venedik işi. Kupon. Osmanlı Bursa işi çatmaların üslubunda, Kadife-i Çatma-i Aselî tabir edilen renkte, taç motifli sonsuz tekrarlı sarmal beyzî madalyonlar ile bezeli, büyük ebatta. Çözgüsü ve favları ipek, atkısı pamuk. Zemin üzerine daha uzun tutulan ikinci bir takım iplikle hav oluşturularak sağlanan zeminden yüksek motiflerle dekorlanarak yüksek kalitede duvar askısı / pano veya divan örtüsü olarak tasarlanmış. Teşhir amaçlı şaseye gerili. 15.Yüzyıl’dan itibaren Avrupa’da “Ottoman Gros Grain” adı ile ünlenen Osmanlı çatmaları Avrupalı hükümdarların, soylu ve seçkin sınıfının, hatta Rus çarlarının dahi ilgi gösterdiği en kıymetli lüks tekstil ürünlerindendi, bu ilgi üslubun bu eserde olduğu gibi İtalyan kumaş tezgahlarında kopyalanmasına yol açtı. Tekstil Sanatı’nın benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan seçkin bir örneğidir. Ölçüler: 158 x 57 cm.

    USDSold
  • İTALYAN 18.YÜZYIL OSMANLI ÜSLUBU VENEDİK İŞİ ÇATMA KADİFE-“Ottoman Gros Grain”

18.Yüzyıl. İtalyan, Venedik işi. Kupon. Osmanlı Bursa işi çatmaların üslubunda, Kadife-i Çatma-i Aselî tabir edilen renkte, taç motifli sonsuz tekrarlı sarmal beyzî madalyonlar ile bezeli, büyük ebatta. Çözgüsü ve favları ipek, atkısı pamuk. Zemin üzerine daha uzun tutulan ikinci bir takım iplikle hav oluşturularak sağlanan zeminden yüksek motiflerle dekorlanarak yüksek kalitede duvar askısı / pano veya divan örtüsü olarak tasarlanmış. Teşhir amaçlı şaseye gerili. 15.Yüzyıl’dan itibaren Avrupa’da “Ottoman Gros Grain” adı ile ünlenen Osmanlı çatmaları Avrupalı hükümdarların, soylu ve seçkin sınıfının, hatta Rus çarlarının dahi ilgi gösterdiği en kıymetli lüks tekstil ürünlerindendi, bu ilgi üslubun bu eserde olduğu gibi İtalyan kumaş tezgahlarında kopyalanmasına yol açtı. Tekstil Sanatı’nın benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan seçkin bir örneğidir. 

Ölçüler: 151 x 57 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    İTALYAN 18.YÜZYIL OSMANLI ÜSLUBU VENEDİK İŞİ ÇATMA KADİFE-“Ottoman Gros Grain” 18.Yüzyıl. İtalyan, Venedik işi. Kupon. Osmanlı Bursa işi çatmaların üslubunda, Kadife-i Çatma-i Aselî tabir edilen renkte, taç motifli sonsuz tekrarlı sarmal beyzî madalyonlar ile bezeli, büyük ebatta. Çözgüsü ve favları ipek, atkısı pamuk. Zemin üzerine daha uzun tutulan ikinci bir takım iplikle hav oluşturularak sağlanan zeminden yüksek motiflerle dekorlanarak yüksek kalitede duvar askısı / pano veya divan örtüsü olarak tasarlanmış. Teşhir amaçlı şaseye gerili. 15.Yüzyıl’dan itibaren Avrupa’da “Ottoman Gros Grain” adı ile ünlenen Osmanlı çatmaları Avrupalı hükümdarların, soylu ve seçkin sınıfının, hatta Rus çarlarının dahi ilgi gösterdiği en kıymetli lüks tekstil ürünlerindendi, bu ilgi üslubun bu eserde olduğu gibi İtalyan kumaş tezgahlarında kopyalanmasına yol açtı. Tekstil Sanatı’nın benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan seçkin bir örneğidir. Ölçüler: 151 x 57 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK "RUMΔ TABAK -18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Kütahya mamulatı. Kallavi ebatlarda. İznik ekolü. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı “ibrik” kompozisyonu tasvirli, suyun kutsiyetiyle ilişkilendirilen ibrik motifi ruhsal temizliği / arınmayı ifade etmekte. İznik üslubu saz yapraklı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Kütahya Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 31 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK "RUMΔ TABAK -18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Kütahya mamulatı. Kallavi ebatlarda. İznik ekolü. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı “ibrik” kompozisyonu tasvirli, suyun kutsiyetiyle ilişkilendirilen ibrik motifi ruhsal temizliği / arınmayı ifade etmekte. İznik üslubu saz yapraklı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Kütahya Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 31 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “İBRİKLİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı “ibrik” kompozisyonu tasvirli, suyun kutsiyetiyle ilişkilendirilen ibrik motifi ruhsal temizliği / arınmayı ifade etmekte. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 30 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “İBRİKLİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı “ibrik” kompozisyonu tasvirli, suyun kutsiyetiyle ilişkilendirilen ibrik motifi ruhsal temizliği / arınmayı ifade etmekte. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 30 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “İBRİKLİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı “ibrik” kompozisyonu tasvirli, suyun kutsiyetiyle ilişkilendirilen ibrik motifi ruhsal temizliği / arınmayı ifade etmekte. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 29 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “İBRİKLİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı “ibrik” kompozisyonu tasvirli, suyun kutsiyetiyle ilişkilendirilen ibrik motifi ruhsal temizliği / arınmayı ifade etmekte. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 29 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “KUŞLU” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı “kuş” figürü tasvirli. Kuş motifi eserde barış, özgürlük, inanç ve kudret gibi soyut kavramları ifade etmekte. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 27 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “KUŞLU” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı “kuş” figürü tasvirli. Kuş motifi eserde barış, özgürlük, inanç ve kudret gibi soyut kavramları ifade etmekte. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 27 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “KALLAVİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Kallavi ebatlarda. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı Selçuklu üslubu altı köşeli yıldız formunda geometrik dekorlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 35 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “KALLAVİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Kallavi ebatlarda. Merkezi stilize floral unsurların sarmaladığı Selçuklu üslubu altı köşeli yıldız formunda geometrik dekorlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, siyah konturlü. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Haliyle. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 35 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 16.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “AV SAHNELİ” TABAK-16.Yüzyıl sonu, 1590’lar. Osmanlı, İznik. Müstesna eserin merkezi stilize motiflerin sarmaladığı aslan, kaplan ve tavşan figürleri ile oluşturulmuş “Av Sahnesi” tasvirli. Aslan motifi güç, kuvvet ve taht sembolüdür, hayvan mücadele sahnelerinde ise gök unsuruna uygun olarak zafer kazanan bir durumdadır. Kaplan, güç ve yiğitlik sembolü, tavşan ise bolluk, kurnazlık ve iyi şansa işarettir. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Mercan kırmızısı, turkuaz ve yeşil renklerde, siyah konturlu. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette müzelik bir örneği ve şaheseridir.

Provenans: Eser, İngiltere Christie’s Müzayede Evi’nin 5.10.2012 tarihli “Arts of Islam” müzayede kataloğunda Lot 797 olarak yer almaktadır.

Literatür: Eser, “Osmanlı Dönemi İznik Çinilerinde Görülen Hayvan Motiflerinin İncelenmesi ve Özgün Uygulamalar, TC. Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü” isimli yayının 39.sayfasında yer almaktadır. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 31.5 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    OSMANLI 16.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “AV SAHNELİ” TABAK-16.Yüzyıl sonu, 1590’lar. Osmanlı, İznik. Müstesna eserin merkezi stilize motiflerin sarmaladığı aslan, kaplan ve tavşan figürleri ile oluşturulmuş “Av Sahnesi” tasvirli. Aslan motifi güç, kuvvet ve taht sembolüdür, hayvan mücadele sahnelerinde ise gök unsuruna uygun olarak zafer kazanan bir durumdadır. Kaplan, güç ve yiğitlik sembolü, tavşan ise bolluk, kurnazlık ve iyi şansa işarettir. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Mercan kırmızısı, turkuaz ve yeşil renklerde, siyah konturlu. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette müzelik bir örneği ve şaheseridir. Provenans: Eser, İngiltere Christie’s Müzayede Evi’nin 5.10.2012 tarihli “Arts of Islam” müzayede kataloğunda Lot 797 olarak yer almaktadır. Literatür: Eser, “Osmanlı Dönemi İznik Çinilerinde Görülen Hayvan Motiflerinin İncelenmesi ve Özgün Uygulamalar, TC. Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü” isimli yayının 39.sayfasında yer almaktadır. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Iznik / La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 31.5 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE 19.YÜZYIL ALTIN ÇERÇEVELİ BAĞA MAHFAZA-“Suleiman the Magnificent & Roxelana”

19.Yüzyıl. Turquerie Sanat Akımı’nın etkisinde bağa (kaplumbağa kabuğu) malzeme kullanılarak oval formda yüksek kenarlı olarak imal edilmiş. Altın çerçeveli. Merkezi üst düzey fırça kalitesinde çalışılmış temsili “Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan” tasvirli. 2 parçadan müteşekkil. Fevkalade kondisyonda. 1721 yılında Osmanlı Elçisi Yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın estetik harikası, yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 2 x 7 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    TURQUERIE 19.YÜZYIL ALTIN ÇERÇEVELİ BAĞA MAHFAZA-“Suleiman the Magnificent & Roxelana” 19.Yüzyıl. Turquerie Sanat Akımı’nın etkisinde bağa (kaplumbağa kabuğu) malzeme kullanılarak oval formda yüksek kenarlı olarak imal edilmiş. Altın çerçeveli. Merkezi üst düzey fırça kalitesinde çalışılmış temsili “Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan” tasvirli. 2 parçadan müteşekkil. Fevkalade kondisyonda. 1721 yılında Osmanlı Elçisi Yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın estetik harikası, yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 2 x 7 cm.

    USDSold
  • YAKUP CEM (1949)-"Sultan I.Bayezid Han”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçı, Yıldırım Bayezid Han’ın küpesini gerçek “inci” kullanarak tasvir etmiştir.

Ölçüler: 36 x 27 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    YAKUP CEM (1949)-"Sultan I.Bayezid Han” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçı, Yıldırım Bayezid Han’ın küpesini gerçek “inci” kullanarak tasvir etmiştir. Ölçüler: 36 x 27 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ESEDULLÂH” NAMLULU ALTIN KAKMA SULTANİ KILIÇ-18./19.Yüzyıl. Osmanlı. Namlusu (bıçağı) “Esedullâh” yapımı, usta alametli. Damascus, balçağı dahil. Sultan II.Abdülhamid Han’ın kılıcının namlusu ile benzer işçilik ve tezyinata sahip. Sultani özelliklerde balçaklı tip, altın kakma sanatının zirve örneklerinden. Altın kakma ile Rûmi üslubu stilize tezyinatlı. Namlu yüzü altın kakma ile “Ay-Yıldız” motifli, “Maşallah”, “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm” (Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah'ın yardımıyladır) ve “Ya Allah Ya Rabb” yazılı. Namlu ağzı boydan boya altın kakma ile mealen “Seni görüyorum ve sen yürüyorsun, El-Nusri bir gün El-Baydi'ye geldi, ... , Oradan düşman çıkardılar, Aramızda olanı seç ve kader anında yardımcın ... olmak istiyorum” yazılı. Topuzu gergedan boynuzundan. Kabartma motifli ve alametli ahşap kını bilezikli ve askı halkalı, derisi yenilenmiş. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri “Victoria and Albert Museum” ve “Metropolitan Müzesi” gibi önemli koleksiyonlarda yer alan, yüksek kıymete sahip ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir.

Uzunluk: 96 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    OSMANLI “ESEDULLÂH” NAMLULU ALTIN KAKMA SULTANİ KILIÇ-18./19.Yüzyıl. Osmanlı. Namlusu (bıçağı) “Esedullâh” yapımı, usta alametli. Damascus, balçağı dahil. Sultan II.Abdülhamid Han’ın kılıcının namlusu ile benzer işçilik ve tezyinata sahip. Sultani özelliklerde balçaklı tip, altın kakma sanatının zirve örneklerinden. Altın kakma ile Rûmi üslubu stilize tezyinatlı. Namlu yüzü altın kakma ile “Ay-Yıldız” motifli, “Maşallah”, “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm” (Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah'ın yardımıyladır) ve “Ya Allah Ya Rabb” yazılı. Namlu ağzı boydan boya altın kakma ile mealen “Seni görüyorum ve sen yürüyorsun, El-Nusri bir gün El-Baydi'ye geldi, ... , Oradan düşman çıkardılar, Aramızda olanı seç ve kader anında yardımcın ... olmak istiyorum” yazılı. Topuzu gergedan boynuzundan. Kabartma motifli ve alametli ahşap kını bilezikli ve askı halkalı, derisi yenilenmiş. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri “Victoria and Albert Museum” ve “Metropolitan Müzesi” gibi önemli koleksiyonlarda yer alan, yüksek kıymete sahip ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir. Uzunluk: 96 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SULTANİ” PİŞTOV / ESLAH-I RAMİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı, Kafkas. Çakmaklı tip. Hicri 1272 tarihli. Mekanizması “Amel-i Ali” usta damgalı, tezyinatı “Amel-i Ömer” sanatçı imzalı. Eslah-ı Ramiye sınıfına giren eser estetik boyutta ve Sultani özelliklerde imal edilmiş. Mekanizması altın kakma, gövdesi gümüş giydirme. Savat tekniği ile “Rûmi” üslubunda stilize dekorlu. Mors dişi dipçiği iri topuz formunda, askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 37 cm.
Ağırlık: 579 gr.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SULTANİ” PİŞTOV / ESLAH-I RAMİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı, Kafkas. Çakmaklı tip. Hicri 1272 tarihli. Mekanizması “Amel-i Ali” usta damgalı, tezyinatı “Amel-i Ömer” sanatçı imzalı. Eslah-ı Ramiye sınıfına giren eser estetik boyutta ve Sultani özelliklerde imal edilmiş. Mekanizması altın kakma, gövdesi gümüş giydirme. Savat tekniği ile “Rûmi” üslubunda stilize dekorlu. Mors dişi dipçiği iri topuz formunda, askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 37 cm. Ağırlık: 579 gr.

    USDSold
  • MISIR MELİKİ I.FUAD "GÜMÜŞ" TÖREN HATIRASI (TEZKAR)-Mısır, Kral I.Fuad dönemi. Tezkar. Gümüş, sıvama altın vermeyli. Grave (kazıma) tekniği ile “Hıdiv Tacı” ve “Nevdau’l-hacerel esasi li binai mesekin, li’l-ummali fi tel ma’meli’l barud fi ahdi, Hazret-i sahibu’l-celale, Fi Fuad’ül-evvel meliki Mısr, bi’l-Kahire fi yevmi’s-sülasai 27 Zilka’de 1347” ibareli. (Mısır Meliki I.Fuad Hazretleri, bu yapıya esas taşı koyuyoruz. Kahire, 7 Mayıs 1929) Fevkalade kondisyonda. Kral I.Fuad’a (1868-1936) ait olması sebebi ile büyük önem arz eden yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 3 x 16 x 5 cm.
Ağırlık: 481 gr.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    MISIR MELİKİ I.FUAD "GÜMÜŞ" TÖREN HATIRASI (TEZKAR)-Mısır, Kral I.Fuad dönemi. Tezkar. Gümüş, sıvama altın vermeyli. Grave (kazıma) tekniği ile “Hıdiv Tacı” ve “Nevdau’l-hacerel esasi li binai mesekin, li’l-ummali fi tel ma’meli’l barud fi ahdi, Hazret-i sahibu’l-celale, Fi Fuad’ül-evvel meliki Mısr, bi’l-Kahire fi yevmi’s-sülasai 27 Zilka’de 1347” ibareli. (Mısır Meliki I.Fuad Hazretleri, bu yapıya esas taşı koyuyoruz. Kahire, 7 Mayıs 1929) Fevkalade kondisyonda. Kral I.Fuad’a (1868-1936) ait olması sebebi ile büyük önem arz eden yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 3 x 16 x 5 cm. Ağırlık: 481 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL HIDİV “CHRISTOFLE” TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Devasa boyutlarda. Christofle imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Merkezi “Hıdiv Tacı” ve Eski Türkçe (Osmanlıca) istifli hat ile “İbrahim Hilmi” ibareli. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren kalite ve estetikte stilize floral tezyinatlı, çift kulplu. Kral Louis Philippe ile Orleans Ailesi’nin resmi üreticisi olan ve III.Napolyon'un desteği ile Tuileries Sarayı ve Maximilien Chapultepec Sarayı ile Osmanlı Sarayı’na özel siparişler yapan Christofle’ın özel üretimlerinden. Fevkalade kondisyonda. Hıdiv Hanedanı’na ait olması sebebi ile büyük önem arz eden yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 60 x 87 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    OSMANLI 19.YÜZYIL HIDİV “CHRISTOFLE” TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. Devasa boyutlarda. Christofle imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Merkezi “Hıdiv Tacı” ve Eski Türkçe (Osmanlıca) istifli hat ile “İbrahim Hilmi” ibareli. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren kalite ve estetikte stilize floral tezyinatlı, çift kulplu. Kral Louis Philippe ile Orleans Ailesi’nin resmi üreticisi olan ve III.Napolyon'un desteği ile Tuileries Sarayı ve Maximilien Chapultepec Sarayı ile Osmanlı Sarayı’na özel siparişler yapan Christofle’ın özel üretimlerinden. Fevkalade kondisyonda. Hıdiv Hanedanı’na ait olması sebebi ile büyük önem arz eden yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 60 x 87 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “DİPLOMATİK” TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Gümüş. Kallavi ebatlarda ve Sultani özelliklerde. Diplomatik amaçlı takdim edilmiş müstesna eserin arka yüzünde dönemin ileri gelenlerine ait 28 adet şahsi imza yer almakta. İsrailli Politikacı ve Bakan Eliyahu Sasson, Amerikalı Diplomat George Wadsworth II, İtalyan Diplomat Renato Prunas, Norveçli Diplomat Ernest Krogh-Hansen, Hindistanlı Politikacılar Bashir Ahmed ve T.K. Hamza gibi…
Osmanlı Rokokosu üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak dekore edilmiş. Oval formda, yüksek kenarlı, kenarları dilimli ve çift Rokoko kulplu. Çevresi habbelerden oluşturulmuş bir suyolu ile çevrili, yüzeyi stilize floral girlandlarla dekorlu, merkezi çiçek buketleri ile oluşturulmuş inisiyal merkezli iri bir madalyon ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken, tarihi ve belgesel öneme sahip ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 49 x 74 cm.
Ağırlık: 3249 gr.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “DİPLOMATİK” TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Gümüş. Kallavi ebatlarda ve Sultani özelliklerde. Diplomatik amaçlı takdim edilmiş müstesna eserin arka yüzünde dönemin ileri gelenlerine ait 28 adet şahsi imza yer almakta. İsrailli Politikacı ve Bakan Eliyahu Sasson, Amerikalı Diplomat George Wadsworth II, İtalyan Diplomat Renato Prunas, Norveçli Diplomat Ernest Krogh-Hansen, Hindistanlı Politikacılar Bashir Ahmed ve T.K. Hamza gibi… Osmanlı Rokokosu üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak dekore edilmiş. Oval formda, yüksek kenarlı, kenarları dilimli ve çift Rokoko kulplu. Çevresi habbelerden oluşturulmuş bir suyolu ile çevrili, yüzeyi stilize floral girlandlarla dekorlu, merkezi çiçek buketleri ile oluşturulmuş inisiyal merkezli iri bir madalyon ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken, tarihi ve belgesel öneme sahip ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 49 x 74 cm. Ağırlık: 3249 gr.

    USDSold
  • HALİL PAŞA (1857-1939)-“Zafer Anıtı”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası “İktisat Bankası Koleksiyonu” envanter etiketli.

Halil Paşa eserde "Avusturyalı heykeltraş Heinrich Krippel" imzalı Ankara Zafer Anıtı’nı (Atatürk’ü Sakarya isimli atının üzerinde mareşal üniforması ile tasvir ettiği) resmetmiştir.

Provenans: İktisat Bankası Erol Aksoy Eski Koleksiyonu (Envanter No:101) 

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 257

Ölçüler: 68 x 48 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    HALİL PAŞA (1857-1939)-“Zafer Anıtı” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası “İktisat Bankası Koleksiyonu” envanter etiketli. Halil Paşa eserde "Avusturyalı heykeltraş Heinrich Krippel" imzalı Ankara Zafer Anıtı’nı (Atatürk’ü Sakarya isimli atının üzerinde mareşal üniforması ile tasvir ettiği) resmetmiştir. Provenans: İktisat Bankası Erol Aksoy Eski Koleksiyonu (Envanter No:101) Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 257 Ölçüler: 68 x 48 cm.

    USDSold
  • ÇANAKKALE SERAMİK “ATATÜRK” TASVİRLİ VAZO-Çanakkale Seramik Sanatı’nın “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” hatırasına yapılmış en nadir örneklerinden. Kallavi ebatlarda. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, nadir renkte. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, platform kaideli, şişkin gövdeli, dar boyunlu, geniş ağızlı. Merkezine kabartma “Atatürk” büstü çalışılmış. Boyun kısmı iki adet aslan figürü ve ay-yıldızlı fors ile zenginleştirilmiş. Yoğun altın yaldız bezemeli. Tıpkı benzeri Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nda yer almakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tıpkı benzeri “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 130.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 56 x 20 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    ÇANAKKALE SERAMİK “ATATÜRK” TASVİRLİ VAZO-Çanakkale Seramik Sanatı’nın “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” hatırasına yapılmış en nadir örneklerinden. Kallavi ebatlarda. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, nadir renkte. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, platform kaideli, şişkin gövdeli, dar boyunlu, geniş ağızlı. Merkezine kabartma “Atatürk” büstü çalışılmış. Boyun kısmı iki adet aslan figürü ve ay-yıldızlı fors ile zenginleştirilmiş. Yoğun altın yaldız bezemeli. Tıpkı benzeri Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nda yer almakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tıpkı benzeri “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 130.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 56 x 20 cm.

    USDSold
  • PIETRO CANONICA (1869-1959)-“Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK”

İmzalı. 1927 tarihli. Seramik büst. Eserin tıpkı benzeri “Troya Müzesi Koleksiyonu”nda, bronz örnekleri ise Roma Canonica Müzesi ve Galatasaray Müzesi Koleksiyonu’nda yer almaktadır.

Pietro Canonica, Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı, Ankara Etnografya Müzesi önünde bulunan Atlı Atatürk Anıtı, Mareşal Atatürk Anıtı ve İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nı yapan heykeltıraştır.

Referans: E.Benezit / Cilt: 2 Sayfa: 499

Ölçüler: 22 x 15 x 12 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    PIETRO CANONICA (1869-1959)-“Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK” İmzalı. 1927 tarihli. Seramik büst. Eserin tıpkı benzeri “Troya Müzesi Koleksiyonu”nda, bronz örnekleri ise Roma Canonica Müzesi ve Galatasaray Müzesi Koleksiyonu’nda yer almaktadır. Pietro Canonica, Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı, Ankara Etnografya Müzesi önünde bulunan Atlı Atatürk Anıtı, Mareşal Atatürk Anıtı ve İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nı yapan heykeltıraştır. Referans: E.Benezit / Cilt: 2 Sayfa: 499 Ölçüler: 22 x 15 x 12 cm.

    USDSold
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT MENDİL-Tüm zamanların en şık lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait mendil. Latin harfleri ile “GMK” Gazi Mustafa Kemal inisiyalli. Atatürk’ün ceketinin cebinden hiç eksik etmediği, her daim yanında taşıdığı en ikonik aksesuarlarından. Eser, Makbule Atadan tarafından dönemin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı'na hediye edilmiş. Manevi ve koleksiyon değeri yüksek ele geçmez ve paha biçilmez ünik eserdir.

Provenans: Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan Eski Koleksiyonu. Koleksiyondaki eserlerin Makbule Hanım tarafından hediye edildiğine dair noter tasdikli evrak mevcuttur.

Ölçüler: 46 x 46 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT MENDİL-Tüm zamanların en şık lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait mendil. Latin harfleri ile “GMK” Gazi Mustafa Kemal inisiyalli. Atatürk’ün ceketinin cebinden hiç eksik etmediği, her daim yanında taşıdığı en ikonik aksesuarlarından. Eser, Makbule Atadan tarafından dönemin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı'na hediye edilmiş. Manevi ve koleksiyon değeri yüksek ele geçmez ve paha biçilmez ünik eserdir. Provenans: Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan Eski Koleksiyonu. Koleksiyondaki eserlerin Makbule Hanım tarafından hediye edildiğine dair noter tasdikli evrak mevcuttur. Ölçüler: 46 x 46 cm.

    USDSold
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT KRİSTAL YAZI TAKIMI-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait billur renk kristalden hazneli yazıhane takımı. Latin harfleri ile “KA” Kemal Atatürk inisiyalli. Eser, Makbule Atadan tarafından dönemin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı'na hediye edilmiş. Manevi ve koleksiyon değeri yüksek ele geçmez ve paha biçilmez ünik eserdir.

Provenans: Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan Eski Koleksiyonu. Koleksiyondaki eserlerin Makbule Hanım tarafından hediye edildiğine dair noter tasdikli evrak mevcuttur.

Ölçüler: 4 x 13 x 8 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT KRİSTAL YAZI TAKIMI-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait billur renk kristalden hazneli yazıhane takımı. Latin harfleri ile “KA” Kemal Atatürk inisiyalli. Eser, Makbule Atadan tarafından dönemin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı'na hediye edilmiş. Manevi ve koleksiyon değeri yüksek ele geçmez ve paha biçilmez ünik eserdir. Provenans: Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan Eski Koleksiyonu. Koleksiyondaki eserlerin Makbule Hanım tarafından hediye edildiğine dair noter tasdikli evrak mevcuttur. Ölçüler: 4 x 13 x 8 cm.

    USDSold
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT CAM MUHAFAZA-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait muhtemelen ilaç kutusu olarak kullandığı cam kapaklı muhafaza. Latin harfleri ile “KA” Kemal Atatürk inisiyalli. Eser, Makbule Atadan tarafından dönemin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı'na hediye edilmiş. Fevkalade kondisyonda. Manevi ve koleksiyon değeri yüksek ele geçmez ve paha biçilmez ünik eserdir.

Provenans: Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan Eski Koleksiyonu. Koleksiyondaki eserlerin Makbule Hanım tarafından hediye edildiğine dair noter tasdikli evrak mevcuttur.

Ölçüler: 5 x 7 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT CAM MUHAFAZA-Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait muhtemelen ilaç kutusu olarak kullandığı cam kapaklı muhafaza. Latin harfleri ile “KA” Kemal Atatürk inisiyalli. Eser, Makbule Atadan tarafından dönemin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı'na hediye edilmiş. Fevkalade kondisyonda. Manevi ve koleksiyon değeri yüksek ele geçmez ve paha biçilmez ünik eserdir. Provenans: Atatürk’ün kız kardeşi Makbule Atadan Eski Koleksiyonu. Koleksiyondaki eserlerin Makbule Hanım tarafından hediye edildiğine dair noter tasdikli evrak mevcuttur. Ölçüler: 5 x 7 cm.

    USDSold
  • ATATÜRK’ÜN EŞİ LATİFE HANIM TARAFINDAN İŞLENMİŞ YASTIK YÜZÜ-Atatürk’ün eşi Latife Hanım tarafından kadife üzerine gümüş tel ile işlenmiş Osmanlı yastık yüzü. Eserin provenans mektubunda “Kadife üzerine gümüş tel işlemeli yastık yüzü, Uşşakizade Latife Hanım tarafından işlenerek kız kardeşi olan anneannem Vecihi İlmen’e, Atatürk ile boşanmasından sonra tedavi için gittiği Çekoslovakya’nın Tatra Kentinden döndüğü 1927 yılında hediye ettiği çiftten birincisidir. Mehmet Sadık Öke, 05/01/2019 İstanbul” yazmakta. Koruma ve teşhir amaçlı çerçeve içine alınmış. Tarihi ve belgesel öneme sahip ele geçmez koleksiyonluk eserdir. 

Provenans: Latife Hanım Ailesi Eski Koleksiyonu. Eser Provenans mektubu ile birlikte teslim edilecektir.

Ölçüler: 40 x 60 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    ATATÜRK’ÜN EŞİ LATİFE HANIM TARAFINDAN İŞLENMİŞ YASTIK YÜZÜ-Atatürk’ün eşi Latife Hanım tarafından kadife üzerine gümüş tel ile işlenmiş Osmanlı yastık yüzü. Eserin provenans mektubunda “Kadife üzerine gümüş tel işlemeli yastık yüzü, Uşşakizade Latife Hanım tarafından işlenerek kız kardeşi olan anneannem Vecihi İlmen’e, Atatürk ile boşanmasından sonra tedavi için gittiği Çekoslovakya’nın Tatra Kentinden döndüğü 1927 yılında hediye ettiği çiftten birincisidir. Mehmet Sadık Öke, 05/01/2019 İstanbul” yazmakta. Koruma ve teşhir amaçlı çerçeve içine alınmış. Tarihi ve belgesel öneme sahip ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Provenans: Latife Hanım Ailesi Eski Koleksiyonu. Eser Provenans mektubu ile birlikte teslim edilecektir. Ölçüler: 40 x 60 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “TEŞKÎLÂT-I MAHSÛSA” AMBLEMLİ SEDEF KAKMA SEHPA-Osmanlı. 1913-1918 tarih aralığı, II.Meşrutiyet dönemi. Merkezinde İttihat ve Terakkî Cemiyeti bünyesinde Enver Paşa'ya bağlı olarak kurulan gizli teşkilat “Teşkîlât-ı Mahsûsa”nın amblemi yer almakta. İstanbul işi. Sedef ve abanoz kakma, stilize geometrik tezyinatlı. 1918'de İttihat ve Terakki liderlerinin yurt dışına gitmeden önce Teşkilât-ı Mahsusa’ya ait her şeyi imha ettikleri ileri sürülür, teşkilatın varlığı halen tartışılmakta kimi tarihçiler asla kurulmadığını ve var olmadığını ileri sürmektedir. Bu sebeple, belge özelliği de taşıyan müstesna eser ayrıca büyük önem ve kıymete sahiptir. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. 

Provenans: Teşkîlât-ı Mahsûsa’nın liderlerinden Kuşçubaşı Eşref Eski Koleksiyonu. 

Ölçüler: 47 x 35 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI “TEŞKÎLÂT-I MAHSÛSA” AMBLEMLİ SEDEF KAKMA SEHPA-Osmanlı. 1913-1918 tarih aralığı, II.Meşrutiyet dönemi. Merkezinde İttihat ve Terakkî Cemiyeti bünyesinde Enver Paşa'ya bağlı olarak kurulan gizli teşkilat “Teşkîlât-ı Mahsûsa”nın amblemi yer almakta. İstanbul işi. Sedef ve abanoz kakma, stilize geometrik tezyinatlı. 1918'de İttihat ve Terakki liderlerinin yurt dışına gitmeden önce Teşkilât-ı Mahsusa’ya ait her şeyi imha ettikleri ileri sürülür, teşkilatın varlığı halen tartışılmakta kimi tarihçiler asla kurulmadığını ve var olmadığını ileri sürmektedir. Bu sebeple, belge özelliği de taşıyan müstesna eser ayrıca büyük önem ve kıymete sahiptir. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Provenans: Teşkîlât-ı Mahsûsa’nın liderlerinden Kuşçubaşı Eşref Eski Koleksiyonu. Ölçüler: 47 x 35 cm.

    USDSold
  • OSMANLI MİRALAY KALPAĞI, İSTİKLÂL MADALYASI ve ROZETİ-Osmanlı Ay-Yıldız kokartlı ve şeritli Miralay Kalpağı, Mesrur İzzet Bey’in tasarladığı 1 Teşrînisânî 1338 tarihli (Latin harfli) İstiklâl Madalyası ve İstiklâl Rozeti. Yüksek kondisyonda set olarak tesadüf edilmesi zor koleksiyonluk örneklerdir.

Kalpak Ölçüsü: 17 x 27 cm.
Madalya Ölçüsü: 4 x 3.5 cm.
Rozet Ölçüsü: 2.5 x 2.5 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    OSMANLI MİRALAY KALPAĞI, İSTİKLÂL MADALYASI ve ROZETİ-Osmanlı Ay-Yıldız kokartlı ve şeritli Miralay Kalpağı, Mesrur İzzet Bey’in tasarladığı 1 Teşrînisânî 1338 tarihli (Latin harfli) İstiklâl Madalyası ve İstiklâl Rozeti. Yüksek kondisyonda set olarak tesadüf edilmesi zor koleksiyonluk örneklerdir. Kalpak Ölçüsü: 17 x 27 cm. Madalya Ölçüsü: 4 x 3.5 cm. Rozet Ölçüsü: 2.5 x 2.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “KILIÇLI” NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Darphane-i Âmire. Kılıçlı tip III.Rütbeden Nişan-ı Mecidî, kurdelesi, orijinal kutusu ve berat zarfı ile birlikte. Berat zarfınının üzerinde Eski Türkçe ile (Osmanlıca) “Nişan-ı Mecidi, Rical-i Devlet-i Aliyye’den Amedi Divan-ı Hümayunu Odası Mütemeyyizan-ı Hulefasından Saadetlü Ahmet Cevdet Beyefendi’ye III.Rütbeden ihsan buyurulan Mecid-i Nişan-ı zişanının Berat-ı Alisi Zarfı” yazmakta. 1851 senesinde Sultan Abdülmecid Han tarafından yaptırılmaya başlanan, altın ve gümüş üzerine mine işçilikli bu tip nişanların merkezinde altın Sultan tuğrası, etrafında ise kırmızı mineli kartuşlar içerisinde altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazmaktadır. Takım olarak ele geçmesi zor koleksiyonluk bir settir. 

Nişan Ölçüsü: 10 x 7 cm.
Zarf Ölçüsü: 15 x 22 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    OSMANLI 19.YÜZYIL “KILIÇLI” NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Darphane-i Âmire. Kılıçlı tip III.Rütbeden Nişan-ı Mecidî, kurdelesi, orijinal kutusu ve berat zarfı ile birlikte. Berat zarfınının üzerinde Eski Türkçe ile (Osmanlıca) “Nişan-ı Mecidi, Rical-i Devlet-i Aliyye’den Amedi Divan-ı Hümayunu Odası Mütemeyyizan-ı Hulefasından Saadetlü Ahmet Cevdet Beyefendi’ye III.Rütbeden ihsan buyurulan Mecid-i Nişan-ı zişanının Berat-ı Alisi Zarfı” yazmakta. 1851 senesinde Sultan Abdülmecid Han tarafından yaptırılmaya başlanan, altın ve gümüş üzerine mine işçilikli bu tip nişanların merkezinde altın Sultan tuğrası, etrafında ise kırmızı mineli kartuşlar içerisinde altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazmaktadır. Takım olarak ele geçmesi zor koleksiyonluk bir settir. Nişan Ölçüsü: 10 x 7 cm. Zarf Ölçüsü: 15 x 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 3 ADET SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI FERÂŞET-I ŞERİFE BERATI-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) altın matbu tuğralı 3 adet Ferâşet Beratı. Divani hat ile ferman kâğıdı üzerine is ve surh mürekkebi ile yazılmış, Konstantiniyye’de verilmiş. Sultan II.Abdülhamid Han iradesinde berat-ı şerife ile “Hizmet-i Müstevcibü’l-Mefharet”e yani iftihar edilecek hizmete layık olanlar;

1-Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Nebevî’de rubuʻ kîrât ferâşet vazifesinin sâhibi olan Seyyid Fahreddin’in vefâtı üzerine bu vazifenin, 2. Kolordu’nun 3. Fırkasının 5. Livasının 9. Alayı 2. Taburunun piyâde 3. Bölüğü yüzbaşısı Süleyman bin İsmail’e verilmesi hakkında, 8 Cemâziyelâhir 1308

2-Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Nebevî’de rubuʻ kîrât ferâşet vazifesinin sâhibi olan Hasan’ın vefâtı üzerine bu vazifenin, Defterhâne Nezâreti Senedât-ı Umûmiyye İdâresi’nin Dersaâdet Tedkik Cemiyeti memuru Hacı Süleyman oğlu Âbidîn’e verilmesi hakkında, 7 Şaban 1306

3-Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Nebevî’de rubuʻ kîrât ferâşet vazifesinin sâhibi olan Moralı Ahmed Bey’in hanımı Hafize Hanım’ın vefâtı üzerine bu vazifenin, Defterhâne Nezâreti Senedât-ı Umûmiyye İdâresi’nin Dersaâdet Tedkik Cemiyeti memuru Âbidîn’in hanımı Hanife Hanım’a verilmesi hakkında, 7 Şaban 1306

Ferâşet, Kâbe-i Muazzama ve Peygamberimiz’in Hücre-i Saadet’i başta olmak üzere mübarek mekânların süpürülmesi ve temiz tutulması için kullanılan kelimedir. Ferraş ise Haremeyn-i Şerifeyn’i yani Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’deki mukaddes yerleri temizleyen hizmetliler için kullanılan kelimedir. İslam Halifesi olan Osmanlı Sultanı iradesinde verilen bu görevlere “Hizmet-i Müstevcibü’l-Mefharet” yani iftihar edilecek hizmet denilirdi. Koleksiyonluk nadir eserlerdir.

Referans: Osmanlı Fermanları, 2003 / T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü

Ölçüler: 80 x 55 cm. (her biri)

    Lot No: 36

    Lot: 36

    OSMANLI 3 ADET SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI FERÂŞET-I ŞERİFE BERATI-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) altın matbu tuğralı 3 adet Ferâşet Beratı. Divani hat ile ferman kâğıdı üzerine is ve surh mürekkebi ile yazılmış, Konstantiniyye’de verilmiş. Sultan II.Abdülhamid Han iradesinde berat-ı şerife ile “Hizmet-i Müstevcibü’l-Mefharet”e yani iftihar edilecek hizmete layık olanlar; 1-Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Nebevî’de rubuʻ kîrât ferâşet vazifesinin sâhibi olan Seyyid Fahreddin’in vefâtı üzerine bu vazifenin, 2. Kolordu’nun 3. Fırkasının 5. Livasının 9. Alayı 2. Taburunun piyâde 3. Bölüğü yüzbaşısı Süleyman bin İsmail’e verilmesi hakkında, 8 Cemâziyelâhir 1308 2-Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Nebevî’de rubuʻ kîrât ferâşet vazifesinin sâhibi olan Hasan’ın vefâtı üzerine bu vazifenin, Defterhâne Nezâreti Senedât-ı Umûmiyye İdâresi’nin Dersaâdet Tedkik Cemiyeti memuru Hacı Süleyman oğlu Âbidîn’e verilmesi hakkında, 7 Şaban 1306 3-Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Nebevî’de rubuʻ kîrât ferâşet vazifesinin sâhibi olan Moralı Ahmed Bey’in hanımı Hafize Hanım’ın vefâtı üzerine bu vazifenin, Defterhâne Nezâreti Senedât-ı Umûmiyye İdâresi’nin Dersaâdet Tedkik Cemiyeti memuru Âbidîn’in hanımı Hanife Hanım’a verilmesi hakkında, 7 Şaban 1306 Ferâşet, Kâbe-i Muazzama ve Peygamberimiz’in Hücre-i Saadet’i başta olmak üzere mübarek mekânların süpürülmesi ve temiz tutulması için kullanılan kelimedir. Ferraş ise Haremeyn-i Şerifeyn’i yani Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’deki mukaddes yerleri temizleyen hizmetliler için kullanılan kelimedir. İslam Halifesi olan Osmanlı Sultanı iradesinde verilen bu görevlere “Hizmet-i Müstevcibü’l-Mefharet” yani iftihar edilecek hizmet denilirdi. Koleksiyonluk nadir eserlerdir. Referans: Osmanlı Fermanları, 2003 / T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Ölçüler: 80 x 55 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI HARBİYE NAZIRI ve BAŞKUMANDAN VEKİLİ ENVER PAŞA’ YA ÖZEL YAPILMIŞ “CENK HATIRASI” KALEMTIRAŞ-“Başkumandan vekili Enver Paşa Hazretlerine Çanakkale Harbi'nde Mevkii-ı Müstahkemi’nin Cereyan-ı Cenk Hatırası”

Hicri 1332 tarihli. Harbiye Nazırı Enver Paşa’ya ithaflı. Enver Paşa'nın eşi Naciye Sultan’ın kardeşi Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Koleksiyonu’ndan çıkma. Osmanlı hattat kalemtıraşı formunda tasarlanmış. Çanakkale Müstahkem Mevkii Kumandanlığı tarafından Enver Paşa’ya “Cenk Hatırası” olarak Çanakkale Bombardımanı’nda düşmanın attığı top mermisinden özel olarak yapılmış ve takdim edilmiş. Eserin sap ve bıçak kısmında kazıma/grave tekniğiyle Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Başkumandan vekili Enver Paşa Hazretlerine Çanakkale Harbi'nde Mevkii-ı Müstahkeminin cereyan-ı cenk hatırası. 5 (Rumî 18 Mart) Mart hücumunda düşmanın Dardanos Bataryası'na attığı tahrip danesinden mamuldür. Sene 1332" yazmakta. Fevkalade kondisyonda. Çanakkale Savaşı'yla ilgili eşsiz bir parça olması sebebiyle ayrıca büyük önem arz etmekte. Tarihi ve belgesel özellikli ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Provenans: Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Koleksiyonu.

Uzunluk: 20 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI HARBİYE NAZIRI ve BAŞKUMANDAN VEKİLİ ENVER PAŞA’ YA ÖZEL YAPILMIŞ “CENK HATIRASI” KALEMTIRAŞ-“Başkumandan vekili Enver Paşa Hazretlerine Çanakkale Harbi'nde Mevkii-ı Müstahkemi’nin Cereyan-ı Cenk Hatırası” Hicri 1332 tarihli. Harbiye Nazırı Enver Paşa’ya ithaflı. Enver Paşa'nın eşi Naciye Sultan’ın kardeşi Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Koleksiyonu’ndan çıkma. Osmanlı hattat kalemtıraşı formunda tasarlanmış. Çanakkale Müstahkem Mevkii Kumandanlığı tarafından Enver Paşa’ya “Cenk Hatırası” olarak Çanakkale Bombardımanı’nda düşmanın attığı top mermisinden özel olarak yapılmış ve takdim edilmiş. Eserin sap ve bıçak kısmında kazıma/grave tekniğiyle Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Başkumandan vekili Enver Paşa Hazretlerine Çanakkale Harbi'nde Mevkii-ı Müstahkeminin cereyan-ı cenk hatırası. 5 (Rumî 18 Mart) Mart hücumunda düşmanın Dardanos Bataryası'na attığı tahrip danesinden mamuldür. Sene 1332" yazmakta. Fevkalade kondisyonda. Çanakkale Savaşı'yla ilgili eşsiz bir parça olması sebebiyle ayrıca büyük önem arz etmekte. Tarihi ve belgesel özellikli ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Provenans: Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Koleksiyonu. Uzunluk: 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI ENVERİYE HANÇERİ / HİCRİ 1334-Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (1909-1918) dönemi. Enver Paşa tarafından üst rütbeli Türk ve Alman subaylara hatıra olarak hediye verilmek üzere sınırlı sayıda yaptırılmış. Çelik gövdesinin ön yüzünde Sultan Mehmed Reşad Han’ın tuğrası, Ay-Yıldız motifi, Osmanlıca “1623” seri numarası ve “Hicri 1334” tarihi bulunmakta. Arka yüzünde ise sülüs hatla “Kelime-i Tevhid” yazmakta. Harelerle bezeli pirinç kabza ve kına sahip. Koleksiyonluk bir örnektir.

Uzunluk: 36 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    OSMANLI ENVERİYE HANÇERİ / HİCRİ 1334-Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (1909-1918) dönemi. Enver Paşa tarafından üst rütbeli Türk ve Alman subaylara hatıra olarak hediye verilmek üzere sınırlı sayıda yaptırılmış. Çelik gövdesinin ön yüzünde Sultan Mehmed Reşad Han’ın tuğrası, Ay-Yıldız motifi, Osmanlıca “1623” seri numarası ve “Hicri 1334” tarihi bulunmakta. Arka yüzünde ise sülüs hatla “Kelime-i Tevhid” yazmakta. Harelerle bezeli pirinç kabza ve kına sahip. Koleksiyonluk bir örnektir. Uzunluk: 36 cm.

    USDSold
  • OSMANLI ENVERİYE HANÇERİ / HİCRİ 1334-Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (1909-1918) dönemi. Enver Paşa tarafından üst rütbeli Türk ve Alman subaylara hatıra olarak hediye verilmek üzere sınırlı sayıda yaptırılmış. Çelik gövdesinin ön yüzünde Sultan Mehmed Reşad Han’ın tuğrası, Ay-Yıldız motifi, Osmanlıca “1529” seri numarası ve “Hicri 1334” tarihi bulunmakta. Arka yüzünde ise sülüs hatla “Kelime-i Tevhid” yazmakta. Harelerle bezeli pirinç kabza ve kına sahip. Koleksiyonluk bir örnektir.

Uzunluk: 36 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    OSMANLI ENVERİYE HANÇERİ / HİCRİ 1334-Osmanlı. Sultan Mehmed Reşad Han (1909-1918) dönemi. Enver Paşa tarafından üst rütbeli Türk ve Alman subaylara hatıra olarak hediye verilmek üzere sınırlı sayıda yaptırılmış. Çelik gövdesinin ön yüzünde Sultan Mehmed Reşad Han’ın tuğrası, Ay-Yıldız motifi, Osmanlıca “1529” seri numarası ve “Hicri 1334” tarihi bulunmakta. Arka yüzünde ise sülüs hatla “Kelime-i Tevhid” yazmakta. Harelerle bezeli pirinç kabza ve kına sahip. Koleksiyonluk bir örnektir. Uzunluk: 36 cm.

    USDSold
  • MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK’A SUNULMUŞ ÖZEL CİLTLİ KİTAP-“Erkân-ı Harbiye-i Umûmiye Reisi Müşîr Fevzi Paşa” 

Osmanlı. Milli mücadelenin sembol ismi “Mareşal Fevzi Çakmak” için hazırlanmış özel cildi içerisinde. Eski Türkçe ile (Osmanlıca) “Erkân-ı Harbiye-i Umûmiye Reisi Müşîr Fevzi Paşa Hazretlerine” şeklinde ibareli, altın yaldız bezemeli. Hıfzı Tevfik, İhsan Ali ve Hamamizade İhsan Efendi tarafından 1926’da İstanbul Milli Matbaası’ndan yayınlanmış tek cilt “Türk Edebiyatı Numuneleri” isimli kitap. Kitap içerisinde Mareşal Fevzi Çakmak’ın kendi el yazısı ile notları bulunmaktadır. Fevzi Çakmak (1876-1950), Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki ikinci ve son mareşali, ilk Millî Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk Genelkurmay Başkanı ve Osmanlı İmparatorluğu’nun 1920’deki Harbiye Nazırı’dır. Fevkalade kondisyonda. Tarihi ve belgesel öneme sahip, nadir koleksiyonluk eserdir.

Cilt: 1 (Tek cilt olarak yayınlanmıştır)
Sayfa: 400 + 5
Ölçüler: 24 x 17 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK’A SUNULMUŞ ÖZEL CİLTLİ KİTAP-“Erkân-ı Harbiye-i Umûmiye Reisi Müşîr Fevzi Paşa” Osmanlı. Milli mücadelenin sembol ismi “Mareşal Fevzi Çakmak” için hazırlanmış özel cildi içerisinde. Eski Türkçe ile (Osmanlıca) “Erkân-ı Harbiye-i Umûmiye Reisi Müşîr Fevzi Paşa Hazretlerine” şeklinde ibareli, altın yaldız bezemeli. Hıfzı Tevfik, İhsan Ali ve Hamamizade İhsan Efendi tarafından 1926’da İstanbul Milli Matbaası’ndan yayınlanmış tek cilt “Türk Edebiyatı Numuneleri” isimli kitap. Kitap içerisinde Mareşal Fevzi Çakmak’ın kendi el yazısı ile notları bulunmaktadır. Fevzi Çakmak (1876-1950), Türkiye'nin Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki ikinci ve son mareşali, ilk Millî Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk Genelkurmay Başkanı ve Osmanlı İmparatorluğu’nun 1920’deki Harbiye Nazırı’dır. Fevkalade kondisyonda. Tarihi ve belgesel öneme sahip, nadir koleksiyonluk eserdir. Cilt: 1 (Tek cilt olarak yayınlanmıştır) Sayfa: 400 + 5 Ölçüler: 24 x 17 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY CİLTLİ DİVAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Yeşil renk kadife zemin üzerine altın yaldız ile “Ay-Yıldız” motifli saray cildi içerisinde. El-Mahrusa Matbaası’nda hazırlanmış. Hicri 1315 tarihli, Ümera-yı Mısriyeden merhum İsmail Timur Paşa’nın duhter-i ferhande gevher-i edibe-i zaman-ı nadire-i deveran Aişe İsmet Hanım’ın Farısî ve Türkî Divanı. Yüksek kondisyonda seçkin ve koleksiyonluk bir örnektir.

Yeşil Cilt Ölçüsü: 24 x 17 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY CİLTLİ DİVAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Yeşil renk kadife zemin üzerine altın yaldız ile “Ay-Yıldız” motifli saray cildi içerisinde. El-Mahrusa Matbaası’nda hazırlanmış. Hicri 1315 tarihli, Ümera-yı Mısriyeden merhum İsmail Timur Paşa’nın duhter-i ferhande gevher-i edibe-i zaman-ı nadire-i deveran Aişe İsmet Hanım’ın Farısî ve Türkî Divanı. Yüksek kondisyonda seçkin ve koleksiyonluk bir örnektir. Yeşil Cilt Ölçüsü: 24 x 17 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “FLAMA” SANCAK-18./19.Yüzyıl. Osmanlı. “Barış Güvercini” temalı flama tipi direğe takılan ipek saten sancak. Altın sırma saçaklı ve püsküllü. Ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 73 x 50 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    OSMANLI “FLAMA” SANCAK-18./19.Yüzyıl. Osmanlı. “Barış Güvercini” temalı flama tipi direğe takılan ipek saten sancak. Altın sırma saçaklı ve püsküllü. Ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 73 x 50 cm.

    USDSold
  • FATMA SULTAN ÇEYİZİ’NE AİT SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AJURLU AYNA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kallavi ebatlarda ve Sultani özelliklerde. Estetik harikası eser kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stlize dekorlu ve ajur işçilikli. Fatma Sultan Çeyizi’nden aynı takıma ait tuğralı gümüş mücevher sandığı "Arthill 28.Müzelik Eserler Müzayedesi'nde 26 lot numarası ile yer almaktadır. 1840-1884 yılları arasında yaşamış Fatma Sultan, Sultan Abdülmecid Han ve Gülcemal Kadınefendi'nin kızı, Sultan Mehmed Raşad Han’ın ise kız kardeşidir. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın üst seviye işçilik kalitesine sahip, ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 40 x 30 cm.
Ağırlık: 2148 gr.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    FATMA SULTAN ÇEYİZİ’NE AİT SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AJURLU AYNA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kallavi ebatlarda ve Sultani özelliklerde. Estetik harikası eser kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stlize dekorlu ve ajur işçilikli. Fatma Sultan Çeyizi’nden aynı takıma ait tuğralı gümüş mücevher sandığı "Arthill 28.Müzelik Eserler Müzayedesi'nde 26 lot numarası ile yer almaktadır. 1840-1884 yılları arasında yaşamış Fatma Sultan, Sultan Abdülmecid Han ve Gülcemal Kadınefendi'nin kızı, Sultan Mehmed Raşad Han’ın ise kız kardeşidir. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın üst seviye işçilik kalitesine sahip, ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 40 x 30 cm. Ağırlık: 2148 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Saray işi, Sultani özelliklerde. Orijinal muhafazası içerisinde bardak, şişe ve vidalı kapaktan oluşan tam takım. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş Osmanlı Rokokosu üslubunda iç içe geçmiş girlandlı kalp motifleri ve stilize floral unsurlarla bezeli. Üstten taşıma kulplu ve kilit mekanizmalı muhafazası stilize altın yaldız bezemeli, haliyle. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 21 x 13 cm.
Ağırlık: 568 gr.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Saray işi, Sultani özelliklerde. Orijinal muhafazası içerisinde bardak, şişe ve vidalı kapaktan oluşan tam takım. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş Osmanlı Rokokosu üslubunda iç içe geçmiş girlandlı kalp motifleri ve stilize floral unsurlarla bezeli. Üstten taşıma kulplu ve kilit mekanizmalı muhafazası stilize altın yaldız bezemeli, haliyle. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 21 x 13 cm. Ağırlık: 568 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren müstesna eser üst seviye işçilik ile savat, kazıma (grave), kalemişi ve kumlama teknikleri kullanılarak dekore edilmiş. Stilize çelenkler ile bezeli madalyonlar içerisine Osmanlı sancaklarından oluşturulmuş kompozisyonlar ve mimari yapı tasvirleri tatbik edilmiş, yoğun ve zengin altın vermeyli. Orijinal deri muhafazası içerisinde. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk bir örneğidir.

Tas Ölçüsü: 5 x 14 cm.
Deri Kap Ölçüsü: 11 x 27 x 17 cm.
Ağırlık: 225 gr.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI 18.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren müstesna eser üst seviye işçilik ile savat, kazıma (grave), kalemişi ve kumlama teknikleri kullanılarak dekore edilmiş. Stilize çelenkler ile bezeli madalyonlar içerisine Osmanlı sancaklarından oluşturulmuş kompozisyonlar ve mimari yapı tasvirleri tatbik edilmiş, yoğun ve zengin altın vermeyli. Orijinal deri muhafazası içerisinde. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmesi zor koleksiyonluk bir örneğidir. Tas Ölçüsü: 5 x 14 cm. Deri Kap Ölçüsü: 11 x 27 x 17 cm. Ağırlık: 225 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SERLİ BIDRİ NARGİLE -19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Tam takım. Saray Yüksek Erkânı'ndan biri için Sultani özelliklerde ve estetikte özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş, kallavi ebatlarda. Gümüş kakma “Bıdri” şişeli nargilenin tuğralı gümüş seri kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize dekorlu. Kubbe formunda kapaklı ve zincir aplikeli, kapak tutamağı kozalak formunda. Şişe ve ser takım olarak aynı üslupta tezyin edilmiş, bilezikli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ihtişamlı ve heybetli görüntüsü ile dikkat çeken, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir.

Referans: Eserin benzer örneği Hollanda “Amsterdam H.M.H Museum” Koleksiyonu’nda yer almaktadır. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 40 x 17 cm.
Ağırlık: 2166 gr. (Toplam ağırlık)
Ağırlık: 477 gr. (Ser ağırlık)

    Lot No: 46

    Lot: 46

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SERLİ BIDRİ NARGİLE -19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Tam takım. Saray Yüksek Erkânı'ndan biri için Sultani özelliklerde ve estetikte özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş, kallavi ebatlarda. Gümüş kakma “Bıdri” şişeli nargilenin tuğralı gümüş seri kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize dekorlu. Kubbe formunda kapaklı ve zincir aplikeli, kapak tutamağı kozalak formunda. Şişe ve ser takım olarak aynı üslupta tezyin edilmiş, bilezikli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ihtişamlı ve heybetli görüntüsü ile dikkat çeken, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir. Referans: Eserin benzer örneği Hollanda “Amsterdam H.M.H Museum” Koleksiyonu’nda yer almaktadır. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 40 x 17 cm. Ağırlık: 2166 gr. (Toplam ağırlık) Ağırlık: 477 gr. (Ser ağırlık)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TELKÂRİ GÜMÜŞ BUHURDAN TAKIMI-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Gümüş. Ermeni usta “TM” grave imzalı. Aykırı formda çift hazneli olarak tasarlanmış. Yalın işçilikli dörtgen bir tablanın üzerinde yer alan iki adet telkâri işçilikli buhur haznesinden oluşmakta. Yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı. Kubbesel kapağı ajurlu, kapak tutamağı yapraklarla zenginleştirilmiş palamut formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı forma sahip nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örneğidir. 

Ölçüler: 15 x 19 x 12 cm.
Ağırlık: 594 gr.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI 19.YÜZYIL TELKÂRİ GÜMÜŞ BUHURDAN TAKIMI-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Gümüş. Ermeni usta “TM” grave imzalı. Aykırı formda çift hazneli olarak tasarlanmış. Yalın işçilikli dörtgen bir tablanın üzerinde yer alan iki adet telkâri işçilikli buhur haznesinden oluşmakta. Yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı. Kubbesel kapağı ajurlu, kapak tutamağı yapraklarla zenginleştirilmiş palamut formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı forma sahip nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 15 x 19 x 12 cm. Ağırlık: 594 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TRABZON İŞİ” GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Trabzon işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda ve mimari formda tasarlanmış. Eserin Rokoko “S” kıvrımlı ayaklar üzerinde yükselen kubbesel kapağı altı minareli cami formunda. Yuvarlak geniş ve yüksek tablalı, yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı. Kapak tutamağı “Ay-Yıldız” formunda. Yüzeyi kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı, Osmanlı Rokokosu üslubunda floral kompozisyonlar ile bezeli. Telkâri işçiliği ile oluşturulmuş hareketli ve dallı lale motiflerinin merkezi zümrüt yeşili taşlar ile zenginleştirilmiş. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve tasarım harikası nadir koleksiyonluk örneğidir.

Sertifika: Eser, Sn.Garo Kürkman tarafından ekspertiz edilerek sertifikalandırılmıştır.

Ölçüler: 30 x 23 cm.
Ağırlık: 850 gr.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TRABZON İŞİ” GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Trabzon işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda ve mimari formda tasarlanmış. Eserin Rokoko “S” kıvrımlı ayaklar üzerinde yükselen kubbesel kapağı altı minareli cami formunda. Yuvarlak geniş ve yüksek tablalı, yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı. Kapak tutamağı “Ay-Yıldız” formunda. Yüzeyi kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı, Osmanlı Rokokosu üslubunda floral kompozisyonlar ile bezeli. Telkâri işçiliği ile oluşturulmuş hareketli ve dallı lale motiflerinin merkezi zümrüt yeşili taşlar ile zenginleştirilmiş. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve tasarım harikası nadir koleksiyonluk örneğidir. Sertifika: Eser, Sn.Garo Kürkman tarafından ekspertiz edilerek sertifikalandırılmıştır. Ölçüler: 30 x 23 cm. Ağırlık: 850 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ GÜLEBDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Sultani özelliklerde tasarlanılarak imal edilmiş, altın paralar, telkâri habbeler ve mercanlar ile zenginleştirilmiş. Kartuşlara ayrılmış yüzeyi kalemişi, kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) teknikleri kullanılarak stilize floral dekorlu. İki parçadan müteşekkil, dairesel yüksek tabanlı, boğumlu şişkin gövdeli ve dar uzun boyunlu. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görülmemiş estetik ve zenginlikte ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 30 x 8 cm.
Ağırlık: 260 gr.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ GÜLEBDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Sultani özelliklerde tasarlanılarak imal edilmiş, altın paralar, telkâri habbeler ve mercanlar ile zenginleştirilmiş. Kartuşlara ayrılmış yüzeyi kalemişi, kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) teknikleri kullanılarak stilize floral dekorlu. İki parçadan müteşekkil, dairesel yüksek tabanlı, boğumlu şişkin gövdeli ve dar uzun boyunlu. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görülmemiş estetik ve zenginlikte ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 30 x 8 cm. Ağırlık: 260 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “KOZALAK” EL BUHURDANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) Mısır tuğralı. Kozalak formunda tasarlanmış ve portatif el buhurdanına dönüştürülmüş. Kalemişi, kazıma (grave) ve kabartma (repousse) tekniği ile stilize dekorlu. Yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı. Kubbesel kapağı ajurlu, kapak tutamağı yapraklarla zenginleştirilmiş palamut formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 10 x 6 cm.
Ağırlık: 123 gr.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “KOZALAK” EL BUHURDANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) Mısır tuğralı. Kozalak formunda tasarlanmış ve portatif el buhurdanına dönüştürülmüş. Kalemişi, kazıma (grave) ve kabartma (repousse) tekniği ile stilize dekorlu. Yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı. Kubbesel kapağı ajurlu, kapak tutamağı yapraklarla zenginleştirilmiş palamut formunda. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 10 x 6 cm. Ağırlık: 123 gr.

    USDSold
  • MÜBİN ORHON (1924-1981)-“Soyut Kompozisyon”

İmzalı. 1958 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ekspertiz: Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından onaylıdır.

Referans: E.Benezit / Cilt: 7 Sayfa: 580

Ölçüler: 50 x 65 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    MÜBİN ORHON (1924-1981)-“Soyut Kompozisyon” İmzalı. 1958 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ekspertiz: Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından onaylıdır. Referans: E.Benezit / Cilt: 7 Sayfa: 580 Ölçüler: 50 x 65 cm.

    USDSold
  • FAHRELNİSSA ZEİD (1901-1991)-“Soyut Kompozisyon”

Kağıt üzeri karışık teknik. Arkası “Irène - Gérard Mouquin” mühürlü.

Ekspertiz: Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından onaylıdır.

Provenans: Irène - Gérard Mouquin Eski Koleksiyonu

Provenans: Societe Thierry de Maigret SARL / Paris, France

Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 878

Ölçüler: 30 x 23 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    FAHRELNİSSA ZEİD (1901-1991)-“Soyut Kompozisyon” Kağıt üzeri karışık teknik. Arkası “Irène - Gérard Mouquin” mühürlü. Ekspertiz: Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından onaylıdır. Provenans: Irène - Gérard Mouquin Eski Koleksiyonu Provenans: Societe Thierry de Maigret SARL / Paris, France Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 878 Ölçüler: 30 x 23 cm.

    USDSold
  • ALBERT MILLE (1872-1946)-İmzalı. Figüratif peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Osmanlı Donanması'nın Seyir Defteri / Sayfa:221

Ölçüler: 39 x 46 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    ALBERT MILLE (1872-1946)-İmzalı. Figüratif peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Osmanlı Donanması'nın Seyir Defteri / Sayfa:221 Ölçüler: 39 x 46 cm.

    USDSold
  • CHARLES THÉODORE FRÈRE (1814-1888)-“Rumeli Hisarı'nda Mesire”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit / Cilt: 4 Sayfa: 518

Ölçüler: 38 x 69 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    CHARLES THÉODORE FRÈRE (1814-1888)-“Rumeli Hisarı'nda Mesire” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt: 4 Sayfa: 518 Ölçüler: 38 x 69 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-İmzalı. Metal üzeri yağlıboya. 

Referans: E.Benezit / Cilt:5 Sayfa: 56

Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404

Ölçüler: 36 x 50 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-İmzalı. Metal üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt:5 Sayfa: 56 Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404 Ölçüler: 36 x 50 cm.

    USDSold
  • ALİ CEMAL BEN’İM (1881-1941)-“Türk Kalyonu”

İmzasız. Karton üzeri yağlıboya.

Ekspertiz: Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından onaylıdır.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 149

Ölçüler: 40 x 57 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    ALİ CEMAL BEN’İM (1881-1941)-“Türk Kalyonu” İmzasız. Karton üzeri yağlıboya. Ekspertiz: Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından onaylıdır. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 149 Ölçüler: 40 x 57 cm.

    USDSold
  • YÜZBAŞI NURİ (d.1868)-Eski Türkçe İmzalı. Hicri 327 tarihli. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 68

Ölçüler: 38 x 55 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    YÜZBAŞI NURİ (d.1868)-Eski Türkçe İmzalı. Hicri 327 tarihli. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 68 Ölçüler: 38 x 55 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Sahilde Balıkçılar”

İmzalı. 1949 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 41 x 61 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Sahilde Balıkçılar” İmzalı. 1949 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 41 x 61 cm.

    USDSold
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-Eski Türkçe imzalı. Hicri 1318 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından verilmiş ekspertiz raporu mevcuttur.

Ölçüler: 21.5 x 29 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-Eski Türkçe imzalı. Hicri 1318 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından verilmiş ekspertiz raporu mevcuttur. Ölçüler: 21.5 x 29 cm.

    USDSold
  • HALİD NACİ (1875-1927)-“Constantinople”

Eski Türkçe ve Latin harfleri ile çift imzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:118

Ölçüler: 20 x 30 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    HALİD NACİ (1875-1927)-“Constantinople” Eski Türkçe ve Latin harfleri ile çift imzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:118 Ölçüler: 20 x 30 cm.

    USDSold
  • NAMIK İSMAİL (1890-1935)-İmzasız. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından verilmiş ekspertiz raporu mevcuttur.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 242

Ölçüler: 35.5 x 53.5 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    NAMIK İSMAİL (1890-1935)-İmzasız. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından verilmiş ekspertiz raporu mevcuttur. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 242 Ölçüler: 35.5 x 53.5 cm.

    USDSold
  • BAHRİYELİ İSMAİL HAKKI (1863-1926)-“Tarihi Yarımada”

Eski Türkçe İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:86

Ölçüler: 9 x 14.5 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    BAHRİYELİ İSMAİL HAKKI (1863-1926)-“Tarihi Yarımada” Eski Türkçe İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:86 Ölçüler: 9 x 14.5 cm.

    USDSold
  • ALİ RIZA TOROSLU (1875-1935)-“Faselis Harabeleri”

İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. 

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 112

Ölçüler: 60 x 73 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    ALİ RIZA TOROSLU (1875-1935)-“Faselis Harabeleri” İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 112 Ölçüler: 60 x 73 cm.

    USDSold
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Rumeli Hisarı”

İmzalı. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Arkası sanatçı tarafından etiketli.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218

Ölçüler: 20.5 x 27 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Rumeli Hisarı” İmzalı. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Arkası sanatçı tarafından etiketli. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218 Ölçüler: 20.5 x 27 cm.

    USDSold
  • HASAN SAİM (HOCA SAİM)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Eserde yer alan mezar taşının üzerinde Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Mehmed Balcı Efendi bin Bekir Efendi burada hakkı gufran kılınmıştır. 3 Mayıs 1338 tarihinde 59 yaşında vefat etmiştir” yazmakta. Türk Resim Sanatı tarihinde Hoca Ali Rıza'dan sonra "Hoca" ünvanını hak eden sanatçının önemli eserlerindendir.

Provenans: Eser, KOCABAŞ Müzayede’nin düzenlediği 27.11.2008 tarihli müzayede de 163 lot numarası ile yer almıştır.

Ölçüler: 81 x 58 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    HASAN SAİM (HOCA SAİM)-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Eserde yer alan mezar taşının üzerinde Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Mehmed Balcı Efendi bin Bekir Efendi burada hakkı gufran kılınmıştır. 3 Mayıs 1338 tarihinde 59 yaşında vefat etmiştir” yazmakta. Türk Resim Sanatı tarihinde Hoca Ali Rıza'dan sonra "Hoca" ünvanını hak eden sanatçının önemli eserlerindendir. Provenans: Eser, KOCABAŞ Müzayede’nin düzenlediği 27.11.2008 tarihli müzayede de 163 lot numarası ile yer almıştır. Ölçüler: 81 x 58 cm.

    USDSold
  • FELIX WYGRZYWALSKI (1875-1944)-“Çölde İbadet”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 819

Provenans: Christie's London, United Kingdom / 21.11.2002 - Lot: 190

Ölçüler: 50 x 75 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    FELIX WYGRZYWALSKI (1875-1944)-“Çölde İbadet” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 819 Provenans: Christie's London, United Kingdom / 21.11.2002 - Lot: 190 Ölçüler: 50 x 75 cm.

    USDSold
  • ABDÜLKÂDİR GEYLÂNÎ TÜRBESİ (19.YÜZYIL)-Hicri 1313 tarihli. Interieur. Tuval üzeri yağlıboya.

Kitabesinde Eski Türkçe ile “Bağdat’ta Seyidimiz Sultanımız Abdülkâdir el-Geylânî Türbe-i Şerife’leridir” yazmakta. 

Ölçüler: 50 x 61 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    ABDÜLKÂDİR GEYLÂNÎ TÜRBESİ (19.YÜZYIL)-Hicri 1313 tarihli. Interieur. Tuval üzeri yağlıboya. Kitabesinde Eski Türkçe ile “Bağdat’ta Seyidimiz Sultanımız Abdülkâdir el-Geylânî Türbe-i Şerife’leridir” yazmakta. Ölçüler: 50 x 61 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ ASKI SÜSÜ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke işi. Ahşaptan imal edilmiş, püsküllü, zincir askılı. Zengin altın patineli. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 40 x 14 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ ASKI SÜSÜ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke işi. Ahşaptan imal edilmiş, püsküllü, zincir askılı. Zengin altın patineli. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 40 x 14 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL MİNYATÜR SEYAHAT HİLYESİ-18.Yüzyıl. Osmanlı. Minyatür boyda Hilye-i Şerife. Siyah renk mürekkeple yazılmış, oval formda. Orijinal altın sırmalı kesesi ile birlikte. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Kese Çap: 6 cm.
Hilye Çap: 2.5 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    OSMANLI 18.YÜZYIL MİNYATÜR SEYAHAT HİLYESİ-18.Yüzyıl. Osmanlı. Minyatür boyda Hilye-i Şerife. Siyah renk mürekkeple yazılmış, oval formda. Orijinal altın sırmalı kesesi ile birlikte. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Kese Çap: 6 cm. Hilye Çap: 2.5 cm.

    USDSold
  • MEHMED HULUSİ KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1238-19.Yüzyıl. Osmanlı. Mehmed Hulusi bin Hasan bin Ahmed ketebeli. Hicri 1238 tarihli. Hocası Ali Hilmi el-Rizevi. Sahibi Molla İsmail Gedikzade Hemşini. Nesih hattı ile yazılmış, her sayfası 15 satır. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Orijinal şemseli deri cildi içerisinde, cilt sırtı altın yaldız ile Ayet-i Kerime yazılı. Eksiksiz, haliyle. Cildin toparlanmaya ihtiyacı vardır. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 17 x 12 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    MEHMED HULUSİ KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1238-19.Yüzyıl. Osmanlı. Mehmed Hulusi bin Hasan bin Ahmed ketebeli. Hicri 1238 tarihli. Hocası Ali Hilmi el-Rizevi. Sahibi Molla İsmail Gedikzade Hemşini. Nesih hattı ile yazılmış, her sayfası 15 satır. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Orijinal şemseli deri cildi içerisinde, cilt sırtı altın yaldız ile Ayet-i Kerime yazılı. Eksiksiz, haliyle. Cildin toparlanmaya ihtiyacı vardır. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 17 x 12 cm.

    USDSold
  • OSMANLI HAFIZ OSMAN EKOLÜ HAT LEVHA KOLEKSİYONU / 6 ADET-17./18.Yüzyıl. Osmanlı. Muhtemelen Hafız Osman elinden çıkmış, ketebesiz. Ebrulu 6 adet (koltuklu) kıtadan oluşan koleksiyon. Sülüs ve nesih hattı ile Hadis-i Şerifler yazılı. Altın yaldız cetvelli ve tezhipli. Fevkalade kondisyonda. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.

Ölçüler: 18 x 23 cm. (büyük olan)
15 x 23 cm. (her biri)

    Lot No: 71

    Lot: 71

    OSMANLI HAFIZ OSMAN EKOLÜ HAT LEVHA KOLEKSİYONU / 6 ADET-17./18.Yüzyıl. Osmanlı. Muhtemelen Hafız Osman elinden çıkmış, ketebesiz. Ebrulu 6 adet (koltuklu) kıtadan oluşan koleksiyon. Sülüs ve nesih hattı ile Hadis-i Şerifler yazılı. Altın yaldız cetvelli ve tezhipli. Fevkalade kondisyonda. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir. Ölçüler: 18 x 23 cm. (büyük olan) 15 x 23 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇİFT KÂBE ÖRTÜSÜ-19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han Halifeliği dönemi. İki adet “İhlas Suresi” istifli Kâbe örtüsü madalyonu. İpek zemin üzerine altın suyuna batırılmış gümüş telle dolgu sarma tekniğinde tatbik edilmiş. Kâbe kapı perdesinin kapı açıklığının iki tarafında yer alan istifli iki levhadır. Arkası kırmızı ipek kumaşla astarlıdır. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Manevi ve kutsal kıymeti tarifsiz yüksek kıymette ele geçmez müzelik eserlerdir.

Sertifika: Eserin Prof. Dr. Hülya Tezcan tarafından 12.10.2022 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Al-Astaar al-Haramayn / Hülya Tezcan, 1996

Ölçüler: 90 x 90 cm. (her biri)

    Lot No: 72

    Lot: 72

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇİFT KÂBE ÖRTÜSÜ-19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han Halifeliği dönemi. İki adet “İhlas Suresi” istifli Kâbe örtüsü madalyonu. İpek zemin üzerine altın suyuna batırılmış gümüş telle dolgu sarma tekniğinde tatbik edilmiş. Kâbe kapı perdesinin kapı açıklığının iki tarafında yer alan istifli iki levhadır. Arkası kırmızı ipek kumaşla astarlıdır. Benzer örneği Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Manevi ve kutsal kıymeti tarifsiz yüksek kıymette ele geçmez müzelik eserlerdir. Sertifika: Eserin Prof. Dr. Hülya Tezcan tarafından 12.10.2022 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Al-Astaar al-Haramayn / Hülya Tezcan, 1996 Ölçüler: 90 x 90 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SURRE-İ HÜMÂYUN ALAYI SANDIĞI-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Surre-i Hümâyun Alayı sandığı olarak tabaklanmış manda derisinden yapılmış. Sıcak baskı tekniğiyle tatbik edilmiş motifler ile bezeli. Üstten kapaklı, çift taşıma kulplu, arkadan çift kayışlı ve tokalı. Hilal motifli pirinç kilit mekanizmasına sahip. İçi kalın kanvas dokumayla kaplı. Saraydan Haremeyn’e gönderilen hediyelerin, yardımların ve paraların muhafazası için kullanılan sandıkların farklı tasarıma ve ölçülere sahip aykırı örneği. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez müzelik eserdir.

Sertifika: Eserin Prof. Dr. Hülya Tezcan tarafından 23.06.2022 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur.

Ölçüler: 41 x 57 x 36 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    OSMANLI 19.YÜZYIL SURRE-İ HÜMÂYUN ALAYI SANDIĞI-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Surre-i Hümâyun Alayı sandığı olarak tabaklanmış manda derisinden yapılmış. Sıcak baskı tekniğiyle tatbik edilmiş motifler ile bezeli. Üstten kapaklı, çift taşıma kulplu, arkadan çift kayışlı ve tokalı. Hilal motifli pirinç kilit mekanizmasına sahip. İçi kalın kanvas dokumayla kaplı. Saraydan Haremeyn’e gönderilen hediyelerin, yardımların ve paraların muhafazası için kullanılan sandıkların farklı tasarıma ve ölçülere sahip aykırı örneği. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez müzelik eserdir. Sertifika: Eserin Prof. Dr. Hülya Tezcan tarafından 23.06.2022 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. Ölçüler: 41 x 57 x 36 cm.

    USDSold
  • OSMANLI DÖNEMİ GUBAR-İ ŞERİF VE KİSVE-İ ŞERİFELİ MURASSA GÜMÜŞ  MAHFAZASI-Osmanlı dönemi (Kâbe toprağı) Gubar-i Şerif. Siyah renk geç dönem Kisve-i Şerife (Kâbe iç örtüsü) ile birlikte. Cumhuriyet dönemi özel olarak tasarlanılarak yapılmış kubur formundaki murassa gümüş askı süsü muhafazası içerisinde, zengin altın vermeyli. Osmanlı döneminde Kâbe’de (Hücre-i Saâdet) yapılan temizlik ve bakım onarımdan toplanan toz ve topraklar kutsal sayılır, sıkıştırılarak sürre alaylarıyla yollanır, ileri gelen kişilere hediye edilirdi. Üst düzey işçilik ve tasarıma sahip muhafaza Osmanlı Rokokosu üslubunda yarı değerli taşlarla dekorlu. Kubbeleri hilal formlu tepeliklerle neticelendirilmiş, zincir askılı, alt kısmı ayrılarak masaüstü objesi olarak kullanılabilmekte. Fevkalade kondisyonda. İhtişamlı ve etkileyici görsele sahip, manevi değeri yüksek gerçek koleksiyonluk eserdir.

Muhafaza Ölçüsü: 30 x 10 cm.
Ağırlık: 501 gr.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI DÖNEMİ GUBAR-İ ŞERİF VE KİSVE-İ ŞERİFELİ MURASSA GÜMÜŞ MAHFAZASI-Osmanlı dönemi (Kâbe toprağı) Gubar-i Şerif. Siyah renk geç dönem Kisve-i Şerife (Kâbe iç örtüsü) ile birlikte. Cumhuriyet dönemi özel olarak tasarlanılarak yapılmış kubur formundaki murassa gümüş askı süsü muhafazası içerisinde, zengin altın vermeyli. Osmanlı döneminde Kâbe’de (Hücre-i Saâdet) yapılan temizlik ve bakım onarımdan toplanan toz ve topraklar kutsal sayılır, sıkıştırılarak sürre alaylarıyla yollanır, ileri gelen kişilere hediye edilirdi. Üst düzey işçilik ve tasarıma sahip muhafaza Osmanlı Rokokosu üslubunda yarı değerli taşlarla dekorlu. Kubbeleri hilal formlu tepeliklerle neticelendirilmiş, zincir askılı, alt kısmı ayrılarak masaüstü objesi olarak kullanılabilmekte. Fevkalade kondisyonda. İhtişamlı ve etkileyici görsele sahip, manevi değeri yüksek gerçek koleksiyonluk eserdir. Muhafaza Ölçüsü: 30 x 10 cm. Ağırlık: 501 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NECEF TESPİH-19.Yüzyıl. Osmanlı. Necef, 99’luk yuvarlak kesim, mercan duraklı. Müezzin, imame ve taneler tek parça. Orijinal kazaz gümüş kamçılı. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 45 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    OSMANLI 19.YÜZYIL NECEF TESPİH-19.Yüzyıl. Osmanlı. Necef, 99’luk yuvarlak kesim, mercan duraklı. Müezzin, imame ve taneler tek parça. Orijinal kazaz gümüş kamçılı. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 45 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE” KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Tête à tête, kahvedan ve çift tabaklı fincandan oluşan eksiksiz tam takım. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş. Madalyonlar içerisi Sultan tuğralı, hilal ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş, stilize dekorlu. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

İbrik Ölçüsü: 17 x 12 cm.
Fincan Tabak Çap: 9 cm. (her biri)
Fincan Ölçüsü: 4 x 7 cm. (her biri)

    Lot No: 76

    Lot: 76

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE” KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Tête à tête, kahvedan ve çift tabaklı fincandan oluşan eksiksiz tam takım. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş. Madalyonlar içerisi Sultan tuğralı, hilal ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş, stilize dekorlu. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA İbrik Ölçüsü: 17 x 12 cm. Fincan Tabak Çap: 9 cm. (her biri) Fincan Ölçüsü: 4 x 7 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE” ÇİFT KAHVE FİNCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Çift, iki adet tabaklı fincandan oluşan “Tête à tête” takım. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş. Madalyonlar içerisi Sultan tuğralı, hilal ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş, stilize dekorlu. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Fincan Tabak Çap: 9 cm. (her biri)
Fincan Ölçüsü: 4 x 7 cm. (her biri)

    Lot No: 77

    Lot: 77

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE” ÇİFT KAHVE FİNCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Çift, iki adet tabaklı fincandan oluşan “Tête à tête” takım. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş. Madalyonlar içerisi Sultan tuğralı, hilal ve “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş, stilize dekorlu. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Fincan Tabak Çap: 9 cm. (her biri) Fincan Ölçüsü: 4 x 7 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE” İŞİ BEKTAŞÎ ÇİFT FİNCAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. “Amel-i Kazım” usta damgalı. Çift. “On iki Terkli Bektaşî Tacı” formunda tasarlanmış fincan ve tabağından oluşan takım. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş. Osmanlı Tophane Sanatı’nın son derece nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Fincan Tabak Çap: 10 cm. (her biri)
Fincan Ölçüsü: 5 x 6 cm. (her biri)

    Lot No: 78

    Lot: 78

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE” İŞİ BEKTAŞÎ ÇİFT FİNCAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. “Amel-i Kazım” usta damgalı. Çift. “On iki Terkli Bektaşî Tacı” formunda tasarlanmış fincan ve tabağından oluşan takım. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş. Osmanlı Tophane Sanatı’nın son derece nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Fincan Tabak Çap: 10 cm. (her biri) Fincan Ölçüsü: 5 x 6 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ABANOZ ZARF TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Abanozdan konik formda imal edilmiş on adet fincan zarfından oluşan takım. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk takımdır.

Ölçüler: 6 x 4 cm. (her biri)

    Lot No: 79

    Lot: 79

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ABANOZ ZARF TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Abanozdan konik formda imal edilmiş on adet fincan zarfından oluşan takım. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk takımdır. Ölçüler: 6 x 4 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ BOYNUZ KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gergedan boynuzundan imal edilmiş. Üç parçadan müteşekkil takım, estetik tasarlanmış konik formda zarf, fincan ve çukur tabaktan oluşmakta. Takım olarak zor tesadüf edilen koleksiyonluk örneklerdir.

Lokumluk Ölçüsü: 3 x 8 cm.
Fincan Ölçüsü: 3.5 x 4.5 cm.
Zarf Ölçüsü: 4.5 x 3.5 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ BOYNUZ KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gergedan boynuzundan imal edilmiş. Üç parçadan müteşekkil takım, estetik tasarlanmış konik formda zarf, fincan ve çukur tabaktan oluşmakta. Takım olarak zor tesadüf edilen koleksiyonluk örneklerdir. Lokumluk Ölçüsü: 3 x 8 cm. Fincan Ölçüsü: 3.5 x 4.5 cm. Zarf Ölçüsü: 4.5 x 3.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ÇİFT ZARF-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak tasarlanmış. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Üzerleri hat dekorlu cam fincanları ile birlikte. Osmanlı Tombak Sanatı’nın koleksiyonluk örnekleridir.

Ölçüler: 4.5 x 6 cm. (her biri)

    Lot No: 81

    Lot: 81

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ÇİFT ZARF-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak tasarlanmış. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Üzerleri hat dekorlu cam fincanları ile birlikte. Osmanlı Tombak Sanatı’nın koleksiyonluk örnekleridir. Ölçüler: 4.5 x 6 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Rokoko “S” kıvrımlı üç ayak üzerinde, yuvarlak tablalı. Kubbesel kapağı ajurlu, kapak tutamağı tomurcuk formunda. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Osmanlı Tombak Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 20 x 18 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Rokoko “S” kıvrımlı üç ayak üzerinde, yuvarlak tablalı. Kubbesel kapağı ajurlu, kapak tutamağı tomurcuk formunda. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Osmanlı Tombak Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 20 x 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ŞAMDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Tek mumluklu, çan kaideli, boğumlu uzun gövdeli. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Osmanlı Tombak Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk ve nadir bir örneğidir.

Ölçüler: 40 x 20 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ŞAMDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Tek mumluklu, çan kaideli, boğumlu uzun gövdeli. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Osmanlı Tombak Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk ve nadir bir örneğidir. Ölçüler: 40 x 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL EDİRNEKÂRİ KAVUKLUK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Ihlamur ağacından Osmanlı Rokokosu üslubunda oyma tekniğiyle ajurlu olarak imal edilmiş. Gövde, kavuk rafı ve şahnişten müteşekkil. Yoğun altın yaldız ve tempera ile boyanmış, çark-ı felek motifli. Üst ve şahniş altı penç motifleri ile tezyin edilmiş. Topkapı Sarayı’nın hemen her köşesinde tüm ihtişamıyla göze çarpan Edirnekâri Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Provenans: Mehmet İbrahim Hilmi Bozcaadalı Eski Koleksiyonu

Ölçüler: 90 x 35 x 34 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    OSMANLI 18.YÜZYIL EDİRNEKÂRİ KAVUKLUK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Ihlamur ağacından Osmanlı Rokokosu üslubunda oyma tekniğiyle ajurlu olarak imal edilmiş. Gövde, kavuk rafı ve şahnişten müteşekkil. Yoğun altın yaldız ve tempera ile boyanmış, çark-ı felek motifli. Üst ve şahniş altı penç motifleri ile tezyin edilmiş. Topkapı Sarayı’nın hemen her köşesinde tüm ihtişamıyla göze çarpan Edirnekâri Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Provenans: Mehmet İbrahim Hilmi Bozcaadalı Eski Koleksiyonu Ölçüler: 90 x 35 x 34 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kadranı Eski Türkçe rakamlı, mekanizması seri numaralı. Büyük boy siyah lake ahşap kasalı, bronz aplikeli, sarkaçlı. Zengin altın vermeyli. İhtişamlı ve estetik görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 57 x 30 x 17 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    OSMANLI 19.YÜZYIL KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kadranı Eski Türkçe rakamlı, mekanizması seri numaralı. Büyük boy siyah lake ahşap kasalı, bronz aplikeli, sarkaçlı. Zengin altın vermeyli. İhtişamlı ve estetik görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 57 x 30 x 17 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BRONZ “CİVALI” İSKELET SAAT -19.Yüzyıl. Fransız, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Altın madalyalı “Japy Frères” üretimi. Kadranı Eski Türkçe rakamlı, mekanizması seri numaralı. İskelet tip altın vermeyli bronz kasası cam ile kaplı. Nadir tesadüf edilen “civalı” sarkaca sahip. İhtişamlı ve estetik görüntüsü ile dikkat çeken yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 32 x 20 x 15 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    OSMANLI 19.YÜZYIL BRONZ “CİVALI” İSKELET SAAT -19.Yüzyıl. Fransız, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Altın madalyalı “Japy Frères” üretimi. Kadranı Eski Türkçe rakamlı, mekanizması seri numaralı. İskelet tip altın vermeyli bronz kasası cam ile kaplı. Nadir tesadüf edilen “civalı” sarkaca sahip. İhtişamlı ve estetik görüntüsü ile dikkat çeken yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 32 x 20 x 15 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “LE ROY” BAĞA MAHFAZALI CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. Jn.Le Roy A. Paris. Osmanlı üst sınıfı için özel yapım. Gümüş imalat ve garanti damgalı, altın vermeyli. Kadranı ve makinesi “Le Roy” imzalı, seri numaralı. Fayton tip büyük ebat. Bağa (kaplumbağa kabuğu) muhafazalı, iç içe geçmiş iki kasalı. Kadranı Eski Türkçe rakamlı, çok renk mine tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Bombe camlı. Osmanlı Yüksek Erkânı'nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 84 x 71 mm.
Ağırlık: 208 gr.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “LE ROY” BAĞA MAHFAZALI CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. Jn.Le Roy A. Paris. Osmanlı üst sınıfı için özel yapım. Gümüş imalat ve garanti damgalı, altın vermeyli. Kadranı ve makinesi “Le Roy” imzalı, seri numaralı. Fayton tip büyük ebat. Bağa (kaplumbağa kabuğu) muhafazalı, iç içe geçmiş iki kasalı. Kadranı Eski Türkçe rakamlı, çok renk mine tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Bombe camlı. Osmanlı Yüksek Erkânı'nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 84 x 71 mm. Ağırlık: 208 gr.

    USDSold
  • İNGİLİZ 19.YÜZYIL “EDWARD PRIOR” CEP (KOYUN) SAATİ-19.Yüzyıl. İngiliz. Edward Prior, London. Osmanlı üst sınıfı için özel yapım. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı gümüş dış kasa, bağa (kaplumbağa kabuğu) iç muhafaza, “Mızıka-ı Hümayun” üslubu armalı gümüş iç muhafaza ile gümüş ana kasadan oluşmakta. Fayton tip büyük ebat, iç içe geçmiş dört kasalı. Kadranı ve makinesi “Edward Prior” imzalı, seri numaralı. Sultan tuğralı, imalat ve garanti damgalı gümüş yüzeyler kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize dekorlu, dış kasası “Mühr-ü Süleyman” motifli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Bombe camlı. Topkapı Sarayı Müzesi, New York Metropolitan ve Londra British Museum gibi dünyanın önemli müzelerinde eserleri sergilenen Edward Prior’un Osmanlı Yüksek Erkânı'nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtttığı örneklerden. Ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 74 x 63 mm.
Ağırlık: 179 gr.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    İNGİLİZ 19.YÜZYIL “EDWARD PRIOR” CEP (KOYUN) SAATİ-19.Yüzyıl. İngiliz. Edward Prior, London. Osmanlı üst sınıfı için özel yapım. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı gümüş dış kasa, bağa (kaplumbağa kabuğu) iç muhafaza, “Mızıka-ı Hümayun” üslubu armalı gümüş iç muhafaza ile gümüş ana kasadan oluşmakta. Fayton tip büyük ebat, iç içe geçmiş dört kasalı. Kadranı ve makinesi “Edward Prior” imzalı, seri numaralı. Sultan tuğralı, imalat ve garanti damgalı gümüş yüzeyler kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize dekorlu, dış kasası “Mühr-ü Süleyman” motifli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Bombe camlı. Topkapı Sarayı Müzesi, New York Metropolitan ve Londra British Museum gibi dünyanın önemli müzelerinde eserleri sergilenen Edward Prior’un Osmanlı Yüksek Erkânı'nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtttığı örneklerden. Ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 74 x 63 mm. Ağırlık: 179 gr.

    USDSold
  • OSMANLI “SULTANİ” YENİÇERİ ALAMETİ AKİK SORGUÇ TAŞI-Osmanlı. Saray işi. Sultani akik sorguç taşı. Müstesna eserin göbeğine “Yeniçeri Börkü”, etrafına istifli hat ile Topkapı Sarayı’nın girişindeki kitabede yazılı olan “Yâ Valiyete Külli Mazlûm (Bütün mazlumların sığınağı) lafzı ve merkezine “1.“ ibaresi (alameti) üst seviye işçilik ile kazınmış. Osmanlı İmparatorluğu’nda padişahlar Yeniçeri Ocağı'nın “1” numaralı neferleridir. Bu bir gelenektir ve bunu tahta çıktığı gün adını Yeniçeri Ocağı Defteri'ne 1'inci taburun 1 numaralı neferi olarak yazdıran Sultan I.Selim Han başlatmıştır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmez yüksek kıymette müzelik şaheserdir.

Ölçüler: 4 x 3 cm.
Ağırlık: 12 gr.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OSMANLI “SULTANİ” YENİÇERİ ALAMETİ AKİK SORGUÇ TAŞI-Osmanlı. Saray işi. Sultani akik sorguç taşı. Müstesna eserin göbeğine “Yeniçeri Börkü”, etrafına istifli hat ile Topkapı Sarayı’nın girişindeki kitabede yazılı olan “Yâ Valiyete Külli Mazlûm (Bütün mazlumların sığınağı) lafzı ve merkezine “1.“ ibaresi (alameti) üst seviye işçilik ile kazınmış. Osmanlı İmparatorluğu’nda padişahlar Yeniçeri Ocağı'nın “1” numaralı neferleridir. Bu bir gelenektir ve bunu tahta çıktığı gün adını Yeniçeri Ocağı Defteri'ne 1'inci taburun 1 numaralı neferi olarak yazdıran Sultan I.Selim Han başlatmıştır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmez yüksek kıymette müzelik şaheserdir. Ölçüler: 4 x 3 cm. Ağırlık: 12 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ ÇİFT PİŞTOV / ESLAH-I RAMİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift. Sultani özelliklerde ve kalitede. Çelik namlu ve mekanizmaları İngiliz “Coburgon London” ibareli, imalat ve garanti damgalı. Eslah-ı Ramiye sınıfına giren eserler Osmanlı Rokokosu üslubunda imal edilmiş. El oyma işçiliği ile bezeli ahşap gövdeleri gümüş aplikeli, kazıma (grave), kalemişi ve savat tekniği ile zarif dekorlu. Afyon işi stilize gümüş tezyinatlı kabzaları “Zülfikar Kılıcı” tasvirli, dipçikleri gümüş topuzlu. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmesi zor nadir koleksiyonluk eserlerdir.

Uzunluk: 51 cm. (her biri)

    Lot No: 90

    Lot: 90

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ ÇİFT PİŞTOV / ESLAH-I RAMİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift. Sultani özelliklerde ve kalitede. Çelik namlu ve mekanizmaları İngiliz “Coburgon London” ibareli, imalat ve garanti damgalı. Eslah-ı Ramiye sınıfına giren eserler Osmanlı Rokokosu üslubunda imal edilmiş. El oyma işçiliği ile bezeli ahşap gövdeleri gümüş aplikeli, kazıma (grave), kalemişi ve savat tekniği ile zarif dekorlu. Afyon işi stilize gümüş tezyinatlı kabzaları “Zülfikar Kılıcı” tasvirli, dipçikleri gümüş topuzlu. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmesi zor nadir koleksiyonluk eserlerdir. Uzunluk: 51 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA KAMA ve KEMERİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas. Fildişi kabzası altın kakma kabaralı, stilize tezyinatlı. Namlusu oluklu. Altın kakma kını bilezikli, deri kaplı. Altın kakma aplikelerle zenginleştirilmiş kemeri ile birlikte. Takım olarak zor tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 54 cm.
Askı Uzunluğu: 94 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA KAMA ve KEMERİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Kafkas. Fildişi kabzası altın kakma kabaralı, stilize tezyinatlı. Namlusu oluklu. Altın kakma kını bilezikli, deri kaplı. Altın kakma aplikelerle zenginleştirilmiş kemeri ile birlikte. Takım olarak zor tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 54 cm. Askı Uzunluğu: 94 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SULTANİ” MERCANLI KAMA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultani özelliklerde, kallavi ebatlarda. Mors kabzası mercanlarla zenginleştirilmiş, gümüş geçmeli ve kabaralı. Namlusu oluklu, stilize tezyinatlı. Kını deri kaplı, mercanlarla zenginleştirilmiş gümüş aplikeli, kabartma (repoussé) tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Alışılmışın dışı ebatlarda ve üst seviye kalitede, emsaline zor rastlanılacak yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 58 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SULTANİ” MERCANLI KAMA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultani özelliklerde, kallavi ebatlarda. Mors kabzası mercanlarla zenginleştirilmiş, gümüş geçmeli ve kabaralı. Namlusu oluklu, stilize tezyinatlı. Kını deri kaplı, mercanlarla zenginleştirilmiş gümüş aplikeli, kabartma (repoussé) tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Alışılmışın dışı ebatlarda ve üst seviye kalitede, emsaline zor rastlanılacak yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 58 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA YATAĞAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. “Amel-i Hüseyin” usta damgalı, “Sahib ve maliki İbrahim” ibareli. Fildişi kabzası mercan ve pirinç çakma, gümüş kakma stilize tezyinatlı. Namlusu kitabeli, altın kakma ile “Lâ fetâ illâ Alî, lâ seyfe illâ Zülfikār (Ali’den başka yiğit, Zülfikar’dan başka kılıç yoktur) yazılı. Deri kaplı kını gümüş püsküllü, mercan sallantılı. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 78 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA YATAĞAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. “Amel-i Hüseyin” usta damgalı, “Sahib ve maliki İbrahim” ibareli. Fildişi kabzası mercan ve pirinç çakma, gümüş kakma stilize tezyinatlı. Namlusu kitabeli, altın kakma ile “Lâ fetâ illâ Alî, lâ seyfe illâ Zülfikār (Ali’den başka yiğit, Zülfikar’dan başka kılıç yoktur) yazılı. Deri kaplı kını gümüş püsküllü, mercan sallantılı. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 78 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN KAKMA PALA-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Sahibi “Salih Ağa” ibareli. Kabzası gergedan boynuzundan, balçaklı. Kını deri kaplı, bilezikli ve askı kancalı. Namlusunda yer alan kitabe ve madalyonlarda altın kakma ile “Tevekkeltû Alâllah / Allah’a tevekkül ettim”, “Ya men Latifu” ve (esmâ-i hüsnâ) Allah’ın isimlerinden “El-Kavî / Her şeye gücü yeten” yazmakta. Sultani özelliklerde ve kalitede imal edilmiş. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Uzunluk: 88 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    OSMANLI 18.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN KAKMA PALA-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Sahibi “Salih Ağa” ibareli. Kabzası gergedan boynuzundan, balçaklı. Kını deri kaplı, bilezikli ve askı kancalı. Namlusunda yer alan kitabe ve madalyonlarda altın kakma ile “Tevekkeltû Alâllah / Allah’a tevekkül ettim”, “Ya men Latifu” ve (esmâ-i hüsnâ) Allah’ın isimlerinden “El-Kavî / Her şeye gücü yeten” yazmakta. Sultani özelliklerde ve kalitede imal edilmiş. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Uzunluk: 88 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA PALA-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Namlusu altın kakma ile “Mühr-ü Süleyman” motifli ve “Maşallah” ibareli, “Rumî” üslubu stilize tezyinatlı. Kabzası gergedan boynuzundan, balçaklı. Saray işi kalitede imal edilmiş. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 83 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA PALA-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Namlusu altın kakma ile “Mühr-ü Süleyman” motifli ve “Maşallah” ibareli, “Rumî” üslubu stilize tezyinatlı. Kabzası gergedan boynuzundan, balçaklı. Saray işi kalitede imal edilmiş. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 83 cm.

    USDSold
  • JAPON 18.YÜZYIL USTA İMZALI SAMURAY KILICI / KATANA-18.Yüzyıl. Japon. Katana. Namlu kabzası kazıma (grave) tekniği ile “Japon Kılıç Ustası” imzalı. Altın vermeyli. Kınlı, kını bilezikli, askı kancalı. Samuray kılıcı yapımı (Katana) çok uzun ve zahmetli bir süreçtir, büyük ustalık ve işçilik gerektirir. Kıymetli olanları, bu eserde olduğu gibi namlu kabzası kazıma (grave) tekniği ile usta imzalıdır. Yüksek kıymette ele geçmez, gerçek koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 93 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    JAPON 18.YÜZYIL USTA İMZALI SAMURAY KILICI / KATANA-18.Yüzyıl. Japon. Katana. Namlu kabzası kazıma (grave) tekniği ile “Japon Kılıç Ustası” imzalı. Altın vermeyli. Kınlı, kını bilezikli, askı kancalı. Samuray kılıcı yapımı (Katana) çok uzun ve zahmetli bir süreçtir, büyük ustalık ve işçilik gerektirir. Kıymetli olanları, bu eserde olduğu gibi namlu kabzası kazıma (grave) tekniği ile usta imzalıdır. Yüksek kıymette ele geçmez, gerçek koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 93 cm.

    USDSold
  • ÇİN 18.YÜZYIL “FLYING HORSE” FİGÜRLÜ BLEU-BLANC PORSELEN KASE-Çin. 18.Yüzyıl. Osmanlı Pazarı için üretilmiş. Bleu-Blanc Porselen. Ming dönemi “Flying Horse” (uçan at) tasvirleri ile bezeli. Halka dipli, platform kaideli, çukur gövdeli, geniş ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı'da her zaman güç ve zenginliğin göstergesi olmuş Çin porselenlerinin, yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 6 x 11 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ÇİN 18.YÜZYIL “FLYING HORSE” FİGÜRLÜ BLEU-BLANC PORSELEN KASE-Çin. 18.Yüzyıl. Osmanlı Pazarı için üretilmiş. Bleu-Blanc Porselen. Ming dönemi “Flying Horse” (uçan at) tasvirleri ile bezeli. Halka dipli, platform kaideli, çukur gövdeli, geniş ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı'da her zaman güç ve zenginliğin göstergesi olmuş Çin porselenlerinin, yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 6 x 11 cm.

    USDSold
  • ÇİN 18.YÜZYIL KANGXI DÖNEMİ BLEU-BLANC 3 ADET GÜLEBDAN-Çin. 18.Yüzyıl. Qing Hanedanı, Kangxi (1662-1722) dönemi. Bleu-Blanc Porselen, 3 adet. Osmanlı pazarı için özel imalat. Halka dipli, platform kaideli, şişkin gövdeli, dar uzun boyunlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. İki adedi “Sang de Boeuf” renginde konturlü. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı'da her zaman güç ve zenginliğin göstergesi olmuş Çin porselenlerinin, yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Uzunluk: 20 cm. - 18 cm. - 14 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    ÇİN 18.YÜZYIL KANGXI DÖNEMİ BLEU-BLANC 3 ADET GÜLEBDAN-Çin. 18.Yüzyıl. Qing Hanedanı, Kangxi (1662-1722) dönemi. Bleu-Blanc Porselen, 3 adet. Osmanlı pazarı için özel imalat. Halka dipli, platform kaideli, şişkin gövdeli, dar uzun boyunlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. İki adedi “Sang de Boeuf” renginde konturlü. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı'da her zaman güç ve zenginliğin göstergesi olmuş Çin porselenlerinin, yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Uzunluk: 20 cm. - 18 cm. - 14 cm.

    USDSold
  • SAFEVİ 18.YÜZYIL GÜMÜŞ KAPAKLI SERAMİK ŞİŞE-18.Yüzyıl veya öncesi. Safevi. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Firuzelerle zenginleştirilmiş telkâri işçilikli Osmanlı gümüş kapaklı. Halka dipli, platform kaideli, şişkin gövdeli, dar kısa boyunlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Stilize floral dekorlu. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 14 x 13 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    SAFEVİ 18.YÜZYIL GÜMÜŞ KAPAKLI SERAMİK ŞİŞE-18.Yüzyıl veya öncesi. Safevi. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Firuzelerle zenginleştirilmiş telkâri işçilikli Osmanlı gümüş kapaklı. Halka dipli, platform kaideli, şişkin gövdeli, dar kısa boyunlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Stilize floral dekorlu. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 14 x 13 cm.

    USDSold
  • HİNT GELENEKSEL “KERELA” MÜCEVHER SANDIĞI-19./20.Yüzyıl. Hindistan “Kerela” bölgesine ait. Etnik mücevher sandığı. Kallavi ebatlarda. Bronz aplikeli, taşıma kulplu, kilit mekanizmalı. Tüm yüzeyi el boyama stilize bezemeli. Türünün zor tesadüf edilen aykırı ve dekoratif bir örneğidir.

Ölçüler: 52 x 76 x 50 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    HİNT GELENEKSEL “KERELA” MÜCEVHER SANDIĞI-19./20.Yüzyıl. Hindistan “Kerela” bölgesine ait. Etnik mücevher sandığı. Kallavi ebatlarda. Bronz aplikeli, taşıma kulplu, kilit mekanizmalı. Tüm yüzeyi el boyama stilize bezemeli. Türünün zor tesadüf edilen aykırı ve dekoratif bir örneğidir. Ölçüler: 52 x 76 x 50 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “ODIOT” SARAY İŞİ TEPSİ-Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı'ndan biri için özel olarak yapılmış. Odiot “Paris” imalat damgalı, seri numaralı. Merkezi Eski Türkçe (Osmanlıca) müsenna harfler ile inisiyalli, Sultan II.Abdülhamid Han (“A.H”) olabilir. Gümüş kaplama, estetik ve zarif tasarıma sahip, çift kulplu.

Ölçüler: 38 x 55 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “ODIOT” SARAY İŞİ TEPSİ-Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı'ndan biri için özel olarak yapılmış. Odiot “Paris” imalat damgalı, seri numaralı. Merkezi Eski Türkçe (Osmanlıca) müsenna harfler ile inisiyalli, Sultan II.Abdülhamid Han (“A.H”) olabilir. Gümüş kaplama, estetik ve zarif tasarıma sahip, çift kulplu. Ölçüler: 38 x 55 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL MİNERVA “HENRI SOUFFLOT” TASARIMI GÜMÜŞ LİKÖR TAKIMI-“Tête de Minerve” imalat, garanti ve Paris “Henri Soufflot” usta damgalı, inisiyalli.

Orijinal çantası içerisinde gümüş tepsi, iki karaf ve altı likör kadehinden oluşan tam takım.

Kutu Ölçüsü: 12 x 36 x 30 cm.
Karaf Uzunluk: 24 cm. (her biri)
Likör Bardağı Uzunluk: 7 cm. (her biri)
Tepsi Ölçüsü: 23 x 32 cm.
Ağırlık: 1559 gr.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    FRANSIZ 19.YÜZYIL MİNERVA “HENRI SOUFFLOT” TASARIMI GÜMÜŞ LİKÖR TAKIMI-“Tête de Minerve” imalat, garanti ve Paris “Henri Soufflot” usta damgalı, inisiyalli. Orijinal çantası içerisinde gümüş tepsi, iki karaf ve altı likör kadehinden oluşan tam takım. Kutu Ölçüsü: 12 x 36 x 30 cm. Karaf Uzunluk: 24 cm. (her biri) Likör Bardağı Uzunluk: 7 cm. (her biri) Tepsi Ölçüsü: 23 x 32 cm. Ağırlık: 1559 gr.

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL “VIKTOR SAVINSKY” TASARIMI REPOUSSÉ GÜMÜŞ ÇİFT ŞAMDAN-Rus 84 Kokoshnik, 1873 Moskova imalat, garanti ve “Viktor Vasilyevich Savinsky” usta damgalı.

Ölçüler: 33 x 16.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 746 gr.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    RUS 19.YÜZYIL “VIKTOR SAVINSKY” TASARIMI REPOUSSÉ GÜMÜŞ ÇİFT ŞAMDAN-Rus 84 Kokoshnik, 1873 Moskova imalat, garanti ve “Viktor Vasilyevich Savinsky” usta damgalı. Ölçüler: 33 x 16.5 cm. (her biri) Ağırlık: 746 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “CHRISTOFLE” ROKOKO BUHURDAN-Christofle imalat ve garanti damgalı, seri numaralı, “EX” inisiyalli. 

Kral Louis Philippe ile Orleans Ailesi’nin resmi üreticisi olan ve III.Napolyon'un desteği ile Tuileries Sarayı ve Maximilien Chapultepec Sarayı ile Osmanlı Sarayı’na özel siparişler yapan Christofle’ın kıymetli özel üretimlerinden.

Ölçüler: 23 x 22 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “CHRISTOFLE” ROKOKO BUHURDAN-Christofle imalat ve garanti damgalı, seri numaralı, “EX” inisiyalli. Kral Louis Philippe ile Orleans Ailesi’nin resmi üreticisi olan ve III.Napolyon'un desteği ile Tuileries Sarayı ve Maximilien Chapultepec Sarayı ile Osmanlı Sarayı’na özel siparişler yapan Christofle’ın kıymetli özel üretimlerinden. Ölçüler: 23 x 22 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL FRANSIZ GÜMÜŞ “MEHTER DAVULZENİ” FİGÜRLÜ HOKKA TAKIMI-Fransız gümüş imalat, garanti damgalı.

Ölçüler: 17 x 22 x 18 cm.
Ağırlık: 631 gr.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL FRANSIZ GÜMÜŞ “MEHTER DAVULZENİ” FİGÜRLÜ HOKKA TAKIMI-Fransız gümüş imalat, garanti damgalı. Ölçüler: 17 x 22 x 18 cm. Ağırlık: 631 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “KARABET CİZMECİYAN” USTA DAMGALI GÜMÜŞ LOKUMLUK-Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, ajurlu. Sepet formunda, bölmeli. Burgu saplı, sapı tavus kuşu figürü aplikeli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 94.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 22 x 20 x 17 cm.
Ağırlık: 869 gr.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “KARABET CİZMECİYAN” USTA DAMGALI GÜMÜŞ LOKUMLUK-Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, ajurlu. Sepet formunda, bölmeli. Burgu saplı, sapı tavus kuşu figürü aplikeli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 94.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 22 x 20 x 17 cm. Ağırlık: 869 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “RUM İŞİ” KANDİL / 1899-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 21 x 14 cm.
Zincir Uzunluğu: 47 cm.
Ağırlık: 365 gr.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “RUM İŞİ” KANDİL / 1899-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 21 x 14 cm. Zincir Uzunluğu: 47 cm. Ağırlık: 365 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 21 x 20 cm.
Ağırlık: 423 gr.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 21 x 20 cm. Ağırlık: 423 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BATTAL ÇAMÇAK / 1863-“Abdülaziz Han bin Mahmud el-muzaffer daima”

Çap: 16 cm.
Ağırlık: 250 gr.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BATTAL ÇAMÇAK / 1863-“Abdülaziz Han bin Mahmud el-muzaffer daima” Çap: 16 cm. Ağırlık: 250 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ-“Abdülmecid Han bin Mahmud el-muzaffer daima”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 23 x 30 cm.
Ağırlık: 464 gr.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ-“Abdülmecid Han bin Mahmud el-muzaffer daima” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 23 x 30 cm. Ağırlık: 464 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “REPOUSSÉ” KALLAVİ MÜCEVHER KUTUSU-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 20 x 32 x 22 cm.
Ağırlık: 1054 gr.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “REPOUSSÉ” KALLAVİ MÜCEVHER KUTUSU-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 20 x 32 x 22 cm. Ağırlık: 1054 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “REPOUSSÉ” ÇAMÇAK-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 6.5 x 16 cm.
Ağırlık: 178 gr.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “REPOUSSÉ” ÇAMÇAK-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6.5 x 16 cm. Ağırlık: 178 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ALTIN VERMEYLİ ÇİFT AJURLU KAŞIKLIK-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 14 x 12 cm. (her biri)
Ağırlık: 785 gr.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ALTIN VERMEYLİ ÇİFT AJURLU KAŞIKLIK-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 14 x 12 cm. (her biri) Ağırlık: 785 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” TATLILIK-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 20 x 11 cm.
Ağırlık: 607 gr.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” TATLILIK-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 20 x 11 cm. Ağırlık: 607 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” KÖRÜKLÜ SEYAHAT BARDAĞI-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 9.5 x 7.5 cm.
Ağırlık: 99 gr.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” KÖRÜKLÜ SEYAHAT BARDAĞI-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 9.5 x 7.5 cm. Ağırlık: 99 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “FIÇI FORMLU” KİBRİTLİK-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 6 x 4.5 cm.
Ağırlık: 103 gr.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “FIÇI FORMLU” KİBRİTLİK-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6 x 4.5 cm. Ağırlık: 103 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “YENİKAPI MEVLEVİHANESİ ve SEMÂ ZİKRİ” TASVİRLİ GÜMÜŞ TAS-Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. 

Merkezi sembolik “Yenikapı Mevlevihanesi”, etrafı ise Mevlevîlerin bir araya gelip Semâ gününde (Mukabele Günü) “Semahane”de yaptıkları “Semâ Zikri / Mukabele” tasvirli. Tasvirde selamlayan ve Mevlana’nın makamı kabul edilen postun üzerinde oturan şeyh efendi sarığı ile, semazenler ise başlarına giydikleri “sikke”, üstlerine giydikleri nefsi simgeleyen “hırka”ları ile baş keserken yani selamlarken, Kudümzenbaşı’nın Devr-i Veledî’nin bittiğini ikaz eden vuruşları ile sessizce başları önlerinde beklerken, kollarını iki yana açarak sağdan sola dönerken yani evreni kalbiyle kucaklarken canlandırılmış. 

Çap: 14 cm.
Ağırlık: 119 gr.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    OSMANLI 19.YÜZYIL “YENİKAPI MEVLEVİHANESİ ve SEMÂ ZİKRİ” TASVİRLİ GÜMÜŞ TAS-Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Merkezi sembolik “Yenikapı Mevlevihanesi”, etrafı ise Mevlevîlerin bir araya gelip Semâ gününde (Mukabele Günü) “Semahane”de yaptıkları “Semâ Zikri / Mukabele” tasvirli. Tasvirde selamlayan ve Mevlana’nın makamı kabul edilen postun üzerinde oturan şeyh efendi sarığı ile, semazenler ise başlarına giydikleri “sikke”, üstlerine giydikleri nefsi simgeleyen “hırka”ları ile baş keserken yani selamlarken, Kudümzenbaşı’nın Devr-i Veledî’nin bittiğini ikaz eden vuruşları ile sessizce başları önlerinde beklerken, kollarını iki yana açarak sağdan sola dönerken yani evreni kalbiyle kucaklarken canlandırılmış. Çap: 14 cm. Ağırlık: 119 gr.

    USDSold
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL FRANSIZ “JACOP PETIT” DAMGALI PORSELEN SULTAN FİGÜRÜ / TISANIÈRE-Referans: Eserin damgası “Porselencilik Tarihi, Hüseyin Kocabaş” kitabının 115.sayfasında mevcuttur. 

Ölçüler: 16 x 13 x 10 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL FRANSIZ “JACOP PETIT” DAMGALI PORSELEN SULTAN FİGÜRÜ / TISANIÈRE-Referans: Eserin damgası “Porselencilik Tarihi, Hüseyin Kocabaş” kitabının 115.sayfasında mevcuttur. Ölçüler: 16 x 13 x 10 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL FRANSIZ “JACOP PETIT” DAMGALI PORSELEN SULTAN FİGÜRÜ / TISANIÈRE-Referans: Eserin damgası “Porselencilik Tarihi, Hüseyin Kocabaş” kitabının 115.sayfasında mevcuttur. 

Ölçüler: 13 x 10 x 7.5 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL FRANSIZ “JACOP PETIT” DAMGALI PORSELEN SULTAN FİGÜRÜ / TISANIÈRE-Referans: Eserin damgası “Porselencilik Tarihi, Hüseyin Kocabaş” kitabının 115.sayfasında mevcuttur. Ölçüler: 13 x 10 x 7.5 cm.

    USDSold
  • VİYANA 18.YÜZYIL “SAX” PORSELEN BONBONNIÈRE-Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 15 x 15 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    VİYANA 18.YÜZYIL “SAX” PORSELEN BONBONNIÈRE-Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 15 x 15 cm.

    USDSold
  • MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ “SAX” PORSELEN BONBONNIÈRE-Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 12 x 12 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ “SAX” PORSELEN BONBONNIÈRE-Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 12 x 12 cm.

    USDSold
  • MEISSEN 18.YÜZYIL “SAX” PORSELEN ÇİFT (TABLALI) CACHE-POT -Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Saksı Tabağı Çap: 15 cm. (her biri)
Saksı Ölçüsü: 15 x 16.5 cm. (her biri)

    Lot No: 122

    Lot: 122

    MEISSEN 18.YÜZYIL “SAX” PORSELEN ÇİFT (TABLALI) CACHE-POT -Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Saksı Tabağı Çap: 15 cm. (her biri) Saksı Ölçüsü: 15 x 16.5 cm. (her biri)

    USDSold
  • FRANSIZ 18.YÜZYIL “SARAY İŞİ” PORSELEN (POMPADOUR PEMBESİ) KAPAKLI SAHAN TAKIMI / 4 ADET-Eserin benzer örnekleri "Musée des Beaux-arts de Paris Koleksiyonu"nda bulunmaktadır.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 12 x 23 cm. (her biri)

    Lot No: 123

    Lot: 123

    FRANSIZ 18.YÜZYIL “SARAY İŞİ” PORSELEN (POMPADOUR PEMBESİ) KAPAKLI SAHAN TAKIMI / 4 ADET-Eserin benzer örnekleri "Musée des Beaux-arts de Paris Koleksiyonu"nda bulunmaktadır. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 12 x 23 cm. (her biri)

    USDSold
  • VİYANA 18.YÜZYIL “SAX” PORSELEN (BRONZ TUTAMAKLI) ÇİFT KALLAVİ KAPAKLI SAHAN / 2 ADET-Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 11 x 24.5 cm. (her biri)

    Lot No: 124

    Lot: 124

    VİYANA 18.YÜZYIL “SAX” PORSELEN (BRONZ TUTAMAKLI) ÇİFT KALLAVİ KAPAKLI SAHAN / 2 ADET-Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 11 x 24.5 cm. (her biri)

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN” TUĞRA DEKORLU ORMOLU PORSELEN SAAT-Altın vermeyli, altın yaldız bezemeli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı.

Ölçüler: 38 x 21 x 12 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN” TUĞRA DEKORLU ORMOLU PORSELEN SAAT-Altın vermeyli, altın yaldız bezemeli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Ölçüler: 38 x 21 x 12 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK MANGAL-Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Tıpkı benzeri “Türk Devri Çanakkale Seramikleri isimli kitapta 100 no’lu eser olarak yayınlanmıştır. 

Ölçüler: 43 x 39 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK MANGAL-Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Tıpkı benzeri “Türk Devri Çanakkale Seramikleri isimli kitapta 100 no’lu eser olarak yayınlanmıştır. Ölçüler: 43 x 39 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK HÖRGÜÇLÜ DEVE FİGÜRÜ (KAP)-Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır.

Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 141.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 17 x 19 x 7 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK HÖRGÜÇLÜ DEVE FİGÜRÜ (KAP)-Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 141.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 17 x 19 x 7 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK VAZO ve DUVAR TABAĞI-Referans: Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell

Tabak Çap: 28 cm.
Vazo Yükseklik: 29 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    OSMANLI 19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK VAZO ve DUVAR TABAĞI-Referans: Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell Tabak Çap: 28 cm. Vazo Yükseklik: 29 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK “LEVİ USTA” İMZALI KALLAVİ KASE-Referans: Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell

Ölçüler: 17 x 28 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    OSMANLI 18.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK “LEVİ USTA” İMZALI KALLAVİ KASE-Referans: Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell Ölçüler: 17 x 28 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN KALLAVİ SERVİS TABAĞI-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Ay-Yıldız imalat damgalı. Hicri 1312 tarihli. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 25 x 54 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN KALLAVİ SERVİS TABAĞI-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Ay-Yıldız imalat damgalı. Hicri 1312 tarihli. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 25 x 54 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN KALLAVİ SERVİS TABAĞI-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Ay-Yıldız imalat damgalı. Hicri 1312 tarihli. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler:  32 x 45 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN KALLAVİ SERVİS TABAĞI-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Ay-Yıldız imalat damgalı. Hicri 1312 tarihli. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 32 x 45 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “SÜLEYMANİYE İŞİ” PLATFORM KAİDELİ MİNELİ SAKIZLIK-Osmanlı Süleymaniye işi zarf ile platform kaideye dönüştürülmüş.

Ölçüler:  19 x 8 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    OSMANLI 18.YÜZYIL “SÜLEYMANİYE İŞİ” PLATFORM KAİDELİ MİNELİ SAKIZLIK-Osmanlı Süleymaniye işi zarf ile platform kaideye dönüştürülmüş. Ölçüler: 19 x 8 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PULAT TEPSİ-“Dolmabahçe Sarayı ve Saltanat Kayığı, Constantinople”

18.Yüzyılın sonunda Batı’da yapılmaya başlanmış pulat tepsiler, 1851 yılındaki Büyük Dünya Fuarı’nda (The Great Exhibition) ilk defa sergilenmiş ve Osmanlı’nın günlük yaşamının bir parçası olarak Osmanlı Pazarı’nda görülmeye başlanmıştır. İstanbul Galata ve Haliç bölgesinde çoğunluğu Yahudi tüccarlara ait yerel atölyelerde üretilmeye başlanmış bu eserler “sanat” ve “zanaat” arasındaki ince çizgide durarak çok değerli kültür varlıklarımız arasındaki yerini almıştır.

Ölçüler: 64 x 47 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    OSMANLI 19.YÜZYIL PULAT TEPSİ-“Dolmabahçe Sarayı ve Saltanat Kayığı, Constantinople” 18.Yüzyılın sonunda Batı’da yapılmaya başlanmış pulat tepsiler, 1851 yılındaki Büyük Dünya Fuarı’nda (The Great Exhibition) ilk defa sergilenmiş ve Osmanlı’nın günlük yaşamının bir parçası olarak Osmanlı Pazarı’nda görülmeye başlanmıştır. İstanbul Galata ve Haliç bölgesinde çoğunluğu Yahudi tüccarlara ait yerel atölyelerde üretilmeye başlanmış bu eserler “sanat” ve “zanaat” arasındaki ince çizgide durarak çok değerli kültür varlıklarımız arasındaki yerini almıştır. Ölçüler: 64 x 47 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PULAT TEPSİ-“Dolmabahçe Sarayı ve Saltanat Kayığı, Constantinople”

18.Yüzyılın sonunda Batı’da yapılmaya başlanmış pulat tepsiler, 1851 yılındaki Büyük Dünya Fuarı’nda (The Great Exhibition) ilk defa sergilenmiş ve Osmanlı’nın günlük yaşamının bir parçası olarak Osmanlı Pazarı’nda görülmeye başlanmıştır. İstanbul Galata ve Haliç bölgesinde çoğunluğu Yahudi tüccarlara ait yerel atölyelerde üretilmeye başlanmış bu eserler “sanat” ve “zanaat” arasındaki ince çizgide durarak çok değerli kültür varlıklarımız arasındaki yerini almıştır.

Ölçüler: 64 x 47 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    OSMANLI 19.YÜZYIL PULAT TEPSİ-“Dolmabahçe Sarayı ve Saltanat Kayığı, Constantinople” 18.Yüzyılın sonunda Batı’da yapılmaya başlanmış pulat tepsiler, 1851 yılındaki Büyük Dünya Fuarı’nda (The Great Exhibition) ilk defa sergilenmiş ve Osmanlı’nın günlük yaşamının bir parçası olarak Osmanlı Pazarı’nda görülmeye başlanmıştır. İstanbul Galata ve Haliç bölgesinde çoğunluğu Yahudi tüccarlara ait yerel atölyelerde üretilmeye başlanmış bu eserler “sanat” ve “zanaat” arasındaki ince çizgide durarak çok değerli kültür varlıklarımız arasındaki yerini almıştır. Ölçüler: 64 x 47 cm.

    USDSold
  • MÜNİF FEHİM (1899-1983)-“Kıbrıs’ın Fethi”

İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 50 Türk Zaferi Serisi’nden.

Literatür: Eserin görseli “Yirminci Asır, 1952 (5.Sayı Cilt:1) Sayfa:36”da yer almaktadır.

Ölçüler: 64 x 47 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    MÜNİF FEHİM (1899-1983)-“Kıbrıs’ın Fethi” İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 50 Türk Zaferi Serisi’nden. Literatür: Eserin görseli “Yirminci Asır, 1952 (5.Sayı Cilt:1) Sayfa:36”da yer almaktadır. Ölçüler: 64 x 47 cm.

    USDSold
  • FENERCİ MEHMED ATÖLYESİ (18.YÜZYIL)-"Karakullukçu"

Kağıt üzeri suluboya ve guaj boya. Eski Türkçe ile "Karakullukçu" ibareli. 

Fenerci Mehmed’in eserleri, döneminde Osmanlı Sarayı’na kadar ulaşmış ve Türk Medeniyeti Tarihi bakımından önemli bir kaynak olan ''Mecmûa-i Tesâvîr-i Osmâniyye'' kitabında yer almıştır. Bilinen 3 adet albümü vardır. Bu albümlerden birincisi Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda Envanter No:A.3690 ile kayıtlıdır ve 97 resimden oluşur, ikincisi İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Koleksiyonu’nda Envanter No:9362 ile kayıtlı olup 32 resimden oluşur, 97 resimden oluşan üçüncü ve son albüm ise Rahmi Koç Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. 

Ölçüler: 24 x 18 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    FENERCİ MEHMED ATÖLYESİ (18.YÜZYIL)-"Karakullukçu" Kağıt üzeri suluboya ve guaj boya. Eski Türkçe ile "Karakullukçu" ibareli. Fenerci Mehmed’in eserleri, döneminde Osmanlı Sarayı’na kadar ulaşmış ve Türk Medeniyeti Tarihi bakımından önemli bir kaynak olan ''Mecmûa-i Tesâvîr-i Osmâniyye'' kitabında yer almıştır. Bilinen 3 adet albümü vardır. Bu albümlerden birincisi Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda Envanter No:A.3690 ile kayıtlıdır ve 97 resimden oluşur, ikincisi İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Koleksiyonu’nda Envanter No:9362 ile kayıtlı olup 32 resimden oluşur, 97 resimden oluşan üçüncü ve son albüm ise Rahmi Koç Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Ölçüler: 24 x 18 cm.

    USDSold
  • FENERCİ MEHMED ATÖLYESİ (18.YÜZYIL)-"Kayseri Kızı"

Kağıt üzeri suluboya ve guaj boya. Eski Türkçe ile "Kayseri Kızı" ibareli. 

Fenerci Mehmed’in eserleri, döneminde Osmanlı Sarayı’na kadar ulaşmış ve Türk Medeniyeti Tarihi bakımından önemli bir kaynak olan ''Mecmûa-i Tesâvîr-i Osmâniyye'' kitabında yer almıştır. Bilinen 3 adet albümü vardır. Bu albümlerden birincisi Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda Envanter No:A.3690 ile kayıtlıdır ve 97 resimden oluşur, ikincisi İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Koleksiyonu’nda Envanter No:9362 ile kayıtlı olup 32 resimden oluşur, 97 resimden oluşan üçüncü ve son albüm ise Rahmi Koç Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. 

Ölçüler: 24 x 18 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    FENERCİ MEHMED ATÖLYESİ (18.YÜZYIL)-"Kayseri Kızı" Kağıt üzeri suluboya ve guaj boya. Eski Türkçe ile "Kayseri Kızı" ibareli. Fenerci Mehmed’in eserleri, döneminde Osmanlı Sarayı’na kadar ulaşmış ve Türk Medeniyeti Tarihi bakımından önemli bir kaynak olan ''Mecmûa-i Tesâvîr-i Osmâniyye'' kitabında yer almıştır. Bilinen 3 adet albümü vardır. Bu albümlerden birincisi Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda Envanter No:A.3690 ile kayıtlıdır ve 97 resimden oluşur, ikincisi İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Koleksiyonu’nda Envanter No:9362 ile kayıtlı olup 32 resimden oluşur, 97 resimden oluşan üçüncü ve son albüm ise Rahmi Koç Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Ölçüler: 24 x 18 cm.

    USDSold
  • ORYANTALİST (19.YÜZYIL)-“Sultanın Gözdesi”

İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik.

Ölçüler: 48 x 35 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    ORYANTALİST (19.YÜZYIL)-“Sultanın Gözdesi” İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçüler: 48 x 35 cm.

    USDSold
  • JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ-“Turkse Janissariër”

18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçüler: 83 x 58 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ-“Turkse Janissariër” 18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 83 x 58 cm.

    USDSold
  • EUGENE LOUIS GINAIN (1818-1886)-“Cavaliers Arabes Acceptant Du Lait Dans Le Désert”

Tuval üzeri yağlıboya. Plaketli, altın varak orijinal çerçevesi içerisinde.

Referans: E.Benezit / Cilt: 5 Sayfa: 8

Ölçüler: 72 x 55 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    EUGENE LOUIS GINAIN (1818-1886)-“Cavaliers Arabes Acceptant Du Lait Dans Le Désert” Tuval üzeri yağlıboya. Plaketli, altın varak orijinal çerçevesi içerisinde. Referans: E.Benezit / Cilt: 5 Sayfa: 8 Ölçüler: 72 x 55 cm.

    USDSold
  • REYNELL ROOS-“Sultan Selim Mosque”

İmzalı. 1953 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Eserin arkasında “City Lights, Damascus. Sultan Selim Mosque and the lights. Damascus von Reynell Ross” ibareli sergi etiketi bulunmakta.

Provenans: Christie's, Amsterdam Netherlands / 16.01.2007 / Lot 303

Ölçüler: 67 x 75 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    REYNELL ROOS-“Sultan Selim Mosque” İmzalı. 1953 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Eserin arkasında “City Lights, Damascus. Sultan Selim Mosque and the lights. Damascus von Reynell Ross” ibareli sergi etiketi bulunmakta. Provenans: Christie's, Amsterdam Netherlands / 16.01.2007 / Lot 303 Ölçüler: 67 x 75 cm.

    USDSold
  • E.ROZAS (19.YÜZYIL)-“Vue de Bosphore”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 33 x 41 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    E.ROZAS (19.YÜZYIL)-“Vue de Bosphore” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 33 x 41 cm.

    USDSold
  • ALBERT MILLE (1872-1946)-“Tarabya”

İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Osmanlı Donanması'nın Seyir Defteri / Sayfa:221

Ölçüler: 27 x 21 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    ALBERT MILLE (1872-1946)-“Tarabya” İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Osmanlı Donanması'nın Seyir Defteri / Sayfa:221 Ölçüler: 27 x 21 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Constantinople”

Givanian Baptist “G.B” inisiyalli. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56

Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404

Ölçüler: 36 x 60 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Constantinople” Givanian Baptist “G.B” inisiyalli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56 Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404 Ölçüler: 36 x 60 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Constantinople”

İmzalı. Metal üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56

Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404

Ölçüler: 35 x 51 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Constantinople” İmzalı. Metal üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56 Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404 Ölçüler: 35 x 51 cm.

    USDSold
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Gölgede Kuzular”

İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Arkası sanatçı tarafından etiketli.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218

Ölçüler: 21 x 25 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Gölgede Kuzular” İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Arkası sanatçı tarafından etiketli. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218 Ölçüler: 21 x 25 cm.

    USDSold
  • MEHMET BEDRİ (19.YÜZYIL)-“Natürmort”

Eski Türkçe İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 54 x 64 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    MEHMET BEDRİ (19.YÜZYIL)-“Natürmort” Eski Türkçe İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçüler: 54 x 64 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Edirne Uzunköprü”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 45 x 60 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Edirne Uzunköprü” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 45 x 60 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Sultanahmet”

Eski Türkçe imzalı. Hicri 16/6/1334 tarihli. Kağıt üzeri pastel.

Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 23 x 31 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Sultanahmet” Eski Türkçe imzalı. Hicri 16/6/1334 tarihli. Kağıt üzeri pastel. Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 23 x 31 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Çengelköy”

Eski Türkçe imzalı. Hicri 9/4/1334 tarihli. Kağıt üzeri pastel.

Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 20 x 13 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Çengelköy” Eski Türkçe imzalı. Hicri 9/4/1334 tarihli. Kağıt üzeri pastel. Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 20 x 13 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELENLİ “CHAMPLEVÉ MİNE” BRONZ KONSOL SAAT-Altın madalyalı “Vincent” imalatı, damgalı. 1855 tarihli. “Roy” sanatçı imzalı. Kadranı Romen rakamlı. Yoğun altın vermeyli, kaya kristalleri ile bezenmiş. 

Ölçüler: 42 x 20 x 18 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELENLİ “CHAMPLEVÉ MİNE” BRONZ KONSOL SAAT-Altın madalyalı “Vincent” imalatı, damgalı. 1855 tarihli. “Roy” sanatçı imzalı. Kadranı Romen rakamlı. Yoğun altın vermeyli, kaya kristalleri ile bezenmiş. Ölçüler: 42 x 20 x 18 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELENLİ “BOULLE” KONSOL SAAT-III.Napolyon Dönemi (1852-1870) “W.Oppenheim” damgalı, seri numaralı. Kadranı Romen rakamlı. Yoğun altın vermeyli, nadir yeşil renk bağa (kaplumbağa kabuğu) ve bronz marküteri. 

Ölçüler: 40 x 22 x 12 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELENLİ “BOULLE” KONSOL SAAT-III.Napolyon Dönemi (1852-1870) “W.Oppenheim” damgalı, seri numaralı. Kadranı Romen rakamlı. Yoğun altın vermeyli, nadir yeşil renk bağa (kaplumbağa kabuğu) ve bronz marküteri. Ölçüler: 40 x 22 x 12 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL MİNELİ “MURASSA” SAAT-Kadranı Romen rakamlı. Yoğun altın vermeyli. Mine işçilikli, inci, lapis lazuli gibi yarı değerli taşlarla bezeli. 

Ölçüler: 23 x 15 x 10 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    FRANSIZ 19.YÜZYIL MİNELİ “MURASSA” SAAT-Kadranı Romen rakamlı. Yoğun altın vermeyli. Mine işçilikli, inci, lapis lazuli gibi yarı değerli taşlarla bezeli. Ölçüler: 23 x 15 x 10 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ELMAS KAKMA “TREMBLEUSE” BROŞ-Trembleuse (titrek) tarzda, elmas kakma, yakut ve zümrütlerle bezeli.

Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu

Ölçüler: 67 x 89 mm.
Ağırlık: 45 gr.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    OSMANLI 19.YÜZYIL ELMAS KAKMA “TREMBLEUSE” BROŞ-Trembleuse (titrek) tarzda, elmas kakma, yakut ve zümrütlerle bezeli. Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu Ölçüler: 67 x 89 mm. Ağırlık: 45 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ “VAN CLEEF & ARPELS” STİLİ ALTIN BROŞ-Love Birds modeli. Altın montür üzerine elmas kakma, inci, yakut ve zümrütlerle bezeli.

Ölçüler: 38 x 48 mm.
Ağırlık: 13 gr.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    FRANSIZ “VAN CLEEF & ARPELS” STİLİ ALTIN BROŞ-Love Birds modeli. Altın montür üzerine elmas kakma, inci, yakut ve zümrütlerle bezeli. Ölçüler: 38 x 48 mm. Ağırlık: 13 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL FANUSLU MÜCEVHER TEŞHİR VİTRİNİ-Kallavi ebatlarda. Zengin altın vermeyli. Ahşap standlı.

Ölçüler: 50 x 30 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    FRANSIZ 19.YÜZYIL FANUSLU MÜCEVHER TEŞHİR VİTRİNİ-Kallavi ebatlarda. Zengin altın vermeyli. Ahşap standlı. Ölçüler: 50 x 30 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN MONTÜRLÜ “KANTAŞI” MUKADDES EMANET MUHAFAZASI-"Mühr-ü Saâdet Mahfazası"

Tıpkı benzeri “Topkapı Sarayı Müzesi Mukaddes Emanetler Koleksiyonu”nda yer almakta ve içerisinde Hz.Muhammed'in mührü muhafaza edilmektedir.

Provenans: Mehmet İbrahim Hilmi Bozcaadalı Eski Koleksiyonu

Ölçüler: 25 x 50 x 35 mm.
Ağırlık: 40 gr.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN MONTÜRLÜ “KANTAŞI” MUKADDES EMANET MUHAFAZASI-"Mühr-ü Saâdet Mahfazası" Tıpkı benzeri “Topkapı Sarayı Müzesi Mukaddes Emanetler Koleksiyonu”nda yer almakta ve içerisinde Hz.Muhammed'in mührü muhafaza edilmektedir. Provenans: Mehmet İbrahim Hilmi Bozcaadalı Eski Koleksiyonu Ölçüler: 25 x 50 x 35 mm. Ağırlık: 40 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “AMPİR” GÜMÜŞ MİNELİ MÜHÜR-İmalat ve garanti damgalı. Altın vermeyli. Kallavi ebatlarda, içi hazneli. 

Uzunluk: 13 cm.
Ağırlık: 76 gr.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “AMPİR” GÜMÜŞ MİNELİ MÜHÜR-İmalat ve garanti damgalı. Altın vermeyli. Kallavi ebatlarda, içi hazneli. Uzunluk: 13 cm. Ağırlık: 76 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “RICHARD MATHIEU” TASARIMI MİNELİ OPERA DÜRBÜNÜ-“Richard Mathieu, Lyon” imzalı. Altın vermeyli, sedef aplikeli.

Ölçüler: 4.5 x 10 x 5.5 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “RICHARD MATHIEU” TASARIMI MİNELİ OPERA DÜRBÜNÜ-“Richard Mathieu, Lyon” imzalı. Altın vermeyli, sedef aplikeli. Ölçüler: 4.5 x 10 x 5.5 cm.

    USDSold
  • İTALYAN “GRASSI” İMZALI ALTIN APLİKELİ ve VERMEYLİ GÜMÜŞ CLUTCH-“Grassi” imalat, garanti ve 925 gümüş ayar damgalı. Altın aplikeli ve vermeyli. Makyaj organizer özellikli. 

Ölçüler: 13 x 10.5 x 2.5 cm.
Ağırlık: 721 gr.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    İTALYAN “GRASSI” İMZALI ALTIN APLİKELİ ve VERMEYLİ GÜMÜŞ CLUTCH-“Grassi” imalat, garanti ve 925 gümüş ayar damgalı. Altın aplikeli ve vermeyli. Makyaj organizer özellikli. Ölçüler: 13 x 10.5 x 2.5 cm. Ağırlık: 721 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN ve BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) İNİSİYALLİ KUTU-Ölçüler: 5 x 7 cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN ve BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) İNİSİYALLİ KUTU-Ölçüler: 5 x 7 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN ve BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) İNİSİYALLİ TAKIM-Orijinal muhafazası içerisinde. 2 parçadan müteşekkil.

Ölçüler: 12 x 7 cm. -  7.5 x 5 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN ve BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) İNİSİYALLİ TAKIM-Orijinal muhafazası içerisinde. 2 parçadan müteşekkil. Ölçüler: 12 x 7 cm. - 7.5 x 5 cm.

    USDSold
  • İNGİLİZ 19.YÜZYIL ALTIN ve BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) İNİSİYALLİ USTURA TAKIMI-“Kropp” marka, 2 adet. Orijinal ebrulu meşin muhafazası içerisinde. 

Ölçüler: 26 cm. - 25 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    İNGİLİZ 19.YÜZYIL ALTIN ve BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) İNİSİYALLİ USTURA TAKIMI-“Kropp” marka, 2 adet. Orijinal ebrulu meşin muhafazası içerisinde. Ölçüler: 26 cm. - 25 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN APLİKELİ “KEHRİBAR” AĞIZLIK / 7 ADET-Osmanlı Pazarı için özel imalat. 4 takım, 7 adet. İnisiyalli. Orijinal muhafazaları içerisinde. 

Ölçüler: 7.5 cm. - 7 cm. - 7 cm. - 7 cm. - 7 cm. - 6 cm. - 6 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN APLİKELİ “KEHRİBAR” AĞIZLIK / 7 ADET-Osmanlı Pazarı için özel imalat. 4 takım, 7 adet. İnisiyalli. Orijinal muhafazaları içerisinde. Ölçüler: 7.5 cm. - 7 cm. - 7 cm. - 7 cm. - 7 cm. - 6 cm. - 6 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “KEHRİBAR” AĞIZLIK / 3 ADET-Osmanlı Pazarı için özel imalat. 2 adedi altın aplikeli, teki gümüş üzerine savat tekniği ile Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli. Orijinal muhafazası içerisinde. 

Ölçüler: 13 cm. - 7 cm. - 7 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    OSMANLI 19.YÜZYIL “KEHRİBAR” AĞIZLIK / 3 ADET-Osmanlı Pazarı için özel imalat. 2 adedi altın aplikeli, teki gümüş üzerine savat tekniği ile Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli. Orijinal muhafazası içerisinde. Ölçüler: 13 cm. - 7 cm. - 7 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “KEHRİBAR” MARPUÇ / 2 ADET-Osmanlı Pazarı için özel imalat. Nadir kızıl renkte, altın aplike “F” inisiyalli. 

Ölçüler: 12.5 cm. - 10 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    OSMANLI 19.YÜZYIL “KEHRİBAR” MARPUÇ / 2 ADET-Osmanlı Pazarı için özel imalat. Nadir kızıl renkte, altın aplike “F” inisiyalli. Ölçüler: 12.5 cm. - 10 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL FİLDİŞİ BURGU SAPLI ABANOZ BASTON-Baston Sapı Uzunluk: 7.5 cm.
Baston Uzunluk: 91 cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    OSMANLI 19.YÜZYIL FİLDİŞİ BURGU SAPLI ABANOZ BASTON-Baston Sapı Uzunluk: 7.5 cm. Baston Uzunluk: 91 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ NARGİLE MARPUCU-Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde. Fildişi burgu gövdeli, mineli altın bilezikli, kehribar ağızlıklı. Orijinal muhafazası içerisinde.

Uzunluk: 17.5 cm.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTANİ NARGİLE MARPUCU-Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde. Fildişi burgu gövdeli, mineli altın bilezikli, kehribar ağızlıklı. Orijinal muhafazası içerisinde. Uzunluk: 17.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” ORİJİNAL MUHAFAZASINDA ÇUBUKLU LÜLE-Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Uzunluk: 24 cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” ORİJİNAL MUHAFAZASINDA ÇUBUKLU LÜLE-Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Uzunluk: 24 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” 3 ADET ÇUBUKLU LÜLE-Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Uzunluk: 19 cm. - 17 cm. - 11 cm.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” 3 ADET ÇUBUKLU LÜLE-Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Uzunluk: 19 cm. - 17 cm. - 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” 2 ADET ÇUBUKLU LÜLE-Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Uzunluk: 19 cm. - 18 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” 2 ADET ÇUBUKLU LÜLE-Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Uzunluk: 19 cm. - 18 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “JACOB” SERAMİK LÜLE GRUBU / 9 ADET-Gambler, Paris imalatı. “Je suis le vrai Jacob” ibareli, model numaralı.

Ölçüler: 8 x 6.5 cm. - 9 x 7 cm. - 10 x 7 cm. 
6 x 6 cm. - 6 x 6 cm. - 6 x 6 cm. - 
7 x 6 cm. - 5 x 5 cm. - 5 x 5 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “JACOB” SERAMİK LÜLE GRUBU / 9 ADET-Gambler, Paris imalatı. “Je suis le vrai Jacob” ibareli, model numaralı. Ölçüler: 8 x 6.5 cm. - 9 x 7 cm. - 10 x 7 cm. 6 x 6 cm. - 6 x 6 cm. - 6 x 6 cm. - 7 x 6 cm. - 5 x 5 cm. - 5 x 5 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ADÜLHAMİD HAN DÖNEMİ “YUMNΔ KETEBELİ 2 ADET MÜHÜR-Sultan II.Abdülhamid Han tarafından liyakat madalyası ile onurlandırılan Osmanlı’nın en önemli hakkâkı Osman Yumnî (1839-1919) ketebeli, 2 adet. Damla kehribar ve akik. Eski Türkçe istifli hat ile “Hüseyin Rahmi” ve “İbrahim Sırrı” kazınmış.

Kırmızı Mühür Ölçüsü: 15 x 20 mm.
Ağırlık: 3 gr.

Sarı Mühür Çap: 20 mm. 
Ağırlık: 2 gr.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    SULTAN II.ADÜLHAMİD HAN DÖNEMİ “YUMNΔ KETEBELİ 2 ADET MÜHÜR-Sultan II.Abdülhamid Han tarafından liyakat madalyası ile onurlandırılan Osmanlı’nın en önemli hakkâkı Osman Yumnî (1839-1919) ketebeli, 2 adet. Damla kehribar ve akik. Eski Türkçe istifli hat ile “Hüseyin Rahmi” ve “İbrahim Sırrı” kazınmış. Kırmızı Mühür Ölçüsü: 15 x 20 mm. Ağırlık: 3 gr. Sarı Mühür Çap: 20 mm. Ağırlık: 2 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ SAPLI AKİK MÜHÜR GRUBU / 7 ADET-Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, teki Osmanlı gümüş para sallantılı. 

Ölçüler: 22 mm. - 20 mm. - 15 mm. - 14 mm. - 14 mm. - 12 mm. - 12 mm. 

Ağırlık: 14 gr. - 6 gr. - 5 gr. - 5 gr. - 5 gr. - 4 gr. - 4 gr.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ SAPLI AKİK MÜHÜR GRUBU / 7 ADET-Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, teki Osmanlı gümüş para sallantılı. Ölçüler: 22 mm. - 20 mm. - 15 mm. - 14 mm. - 14 mm. - 12 mm. - 12 mm. Ağırlık: 14 gr. - 6 gr. - 5 gr. - 5 gr. - 5 gr. - 4 gr. - 4 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “YENİÇERİ” YÜZÜĞÜ-Hicri 1161 tarihli, kazıma (grave) tekniği ile stilize tezyinatlı.

Ölçüler: 22 x 10 x 14 mm.
Ağırlık: 6 gr.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    OSMANLI 18.YÜZYIL “YENİÇERİ” YÜZÜĞÜ-Hicri 1161 tarihli, kazıma (grave) tekniği ile stilize tezyinatlı. Ölçüler: 22 x 10 x 14 mm. Ağırlık: 6 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL MİNELİ (MERKEZİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI) TELKARİ TOKA -Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Sene 1” ibareli.

Ölçüler: 7 x 9 cm.
Ağırlık: 44 gr.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    OSMANLI 19.YÜZYIL MİNELİ (MERKEZİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI) TELKARİ TOKA -Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Sene 1” ibareli. Ölçüler: 7 x 9 cm. Ağırlık: 44 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “AY-YILDIZ” GÜMÜŞ TOKA -Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve “84” gümüş ayar damgalı.

Ölçüler: 7.5 x 7 cm.
Ağırlık: 73 gr.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    OSMANLI 19.YÜZYIL “AY-YILDIZ” GÜMÜŞ TOKA -Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve “84” gümüş ayar damgalı. Ölçüler: 7.5 x 7 cm. Ağırlık: 73 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KAMÇI-Latin harfleri ile sahibi “Alim Aga” ibareli.

Uzunluk: 48 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KAMÇI-Latin harfleri ile sahibi “Alim Aga” ibareli. Uzunluk: 48 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VATOZ” KABZA GÜMÜŞ KINLI ŞİMŞİR KILIÇ -Namlusu Osmanlıca ibareli. Kabzası yenilenmiş “Vatoz” derisi kaplı, balçaklı. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinatlı gümüş kını bilezikli, askı halkalı.

Uzunluk: 97 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VATOZ” KABZA GÜMÜŞ KINLI ŞİMŞİR KILIÇ -Namlusu Osmanlıca ibareli. Kabzası yenilenmiş “Vatoz” derisi kaplı, balçaklı. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinatlı gümüş kını bilezikli, askı halkalı. Uzunluk: 97 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL FİLDİŞİ KABZALI GÜMÜŞ KINLI YATAĞAN-Eski Türkçe ile “Amel-i Ömer” damgalı. Nadir boy. Gümüş kını Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu, kabartma (repoussé) tekniği ile “Mızıka-ı Hümâyun” arması ve mimari yapı tasvirli, mercan sallantılı.

Uzunluk: 66 cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    OSMANLI 19.YÜZYIL FİLDİŞİ KABZALI GÜMÜŞ KINLI YATAĞAN-Eski Türkçe ile “Amel-i Ömer” damgalı. Nadir boy. Gümüş kını Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu, kabartma (repoussé) tekniği ile “Mızıka-ı Hümâyun” arması ve mimari yapı tasvirli, mercan sallantılı. Uzunluk: 66 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL MERCAN APLİKELİ GÜMÜŞ PİŞTOV -Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Balkanlar, kirpi modeli. Kallavi ebatlarda.

Uzunluk: 57 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    OSMANLI 19.YÜZYIL MERCAN APLİKELİ GÜMÜŞ PİŞTOV -Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Balkanlar, kirpi modeli. Kallavi ebatlarda. Uzunluk: 57 cm.

    USDSold
  • OSMANLI-RUS SAVAŞI ve ANTLAŞMALARI İLE İLGİLİ MADALYONLAR / 3 ADET -18.Yüzyıl, 1779 Aynalıkavak Antlaşması (Tenkihnamesi) Ayasofya tasvirli (tek taraflı) 

19.Yüzyıl, 1828 Akhaltsikhe (Ahıska Muharebesi) Osmanlı-Rus Savaşı

19.Yüzyıl, 1829 Adrianopole (Edirne Antlaşması) Osmanlı-Rus Savaşı  

Ölçüler: 6.5 cm. (her biri)

    Lot No: 182

    Lot: 182

    OSMANLI-RUS SAVAŞI ve ANTLAŞMALARI İLE İLGİLİ MADALYONLAR / 3 ADET -18.Yüzyıl, 1779 Aynalıkavak Antlaşması (Tenkihnamesi) Ayasofya tasvirli (tek taraflı) 19.Yüzyıl, 1828 Akhaltsikhe (Ahıska Muharebesi) Osmanlı-Rus Savaşı 19.Yüzyıl, 1829 Adrianopole (Edirne Antlaşması) Osmanlı-Rus Savaşı Ölçüler: 6.5 cm. (her biri)

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN’IN LONDRA SEYAHATİ (1867) ve PARİS ULUSAL SERGİSİ (1855) İLE İLGİLİ MADALYONLAR / 3 ADET-“Abdulaziz Othomanorum Imperator Londinium Invisit MDCCCLXVII”

“Empereur Napoleon III, Exposition Universelle Agriculture Industrie Beaux Arts”

Sultan Abdülaziz Han’ın Londra seyahati anısına basılan bronz hatıra madalyonu ve 1855’te Osmanlı İmparatorluğu’nun da katıldığı III.Napoleon tasvirli ve “Ay-yıldız” bayraklı “Paris Ulusal Sergisi”ne ait 2 adet madalyon.

Ölçüler: 7 cm. - 6 cm. - 6 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN’IN LONDRA SEYAHATİ (1867) ve PARİS ULUSAL SERGİSİ (1855) İLE İLGİLİ MADALYONLAR / 3 ADET-“Abdulaziz Othomanorum Imperator Londinium Invisit MDCCCLXVII” “Empereur Napoleon III, Exposition Universelle Agriculture Industrie Beaux Arts” Sultan Abdülaziz Han’ın Londra seyahati anısına basılan bronz hatıra madalyonu ve 1855’te Osmanlı İmparatorluğu’nun da katıldığı III.Napoleon tasvirli ve “Ay-yıldız” bayraklı “Paris Ulusal Sergisi”ne ait 2 adet madalyon. Ölçüler: 7 cm. - 6 cm. - 6 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “B.WICKER” İMZALI BRONZ TEPSİ-“Danseuses Orientales”

Ölçüler: 14 x 23 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “B.WICKER” İMZALI BRONZ TEPSİ-“Danseuses Orientales” Ölçüler: 14 x 23 cm.

    USDSold
  • BABÜR 19.YÜZYIL SEYAHAT (HATTAT) YAZI TAKIMI-Mughal. Kemik üzerine hatemkârî işçiliği. Muhafazalı, rıhdan ve mürekkep hazneli, çekmeceli, açılır yazı masalı. Çift kulplu, kilit mekanizmalı.

Ölçüler: 16 x 39 x 29 cm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    BABÜR 19.YÜZYIL SEYAHAT (HATTAT) YAZI TAKIMI-Mughal. Kemik üzerine hatemkârî işçiliği. Muhafazalı, rıhdan ve mürekkep hazneli, çekmeceli, açılır yazı masalı. Çift kulplu, kilit mekanizmalı. Ölçüler: 16 x 39 x 29 cm.

    USDSold
  • TÜRK CİLT SANATI’NIN “MUSTAFA DÜZGÜNMAN” İMZALI KOLEKSİYONLUK ÖRNEĞİ-Eski Türkçe ketebeli. Hicri 1361 tarihli. Rumî üslubu, şemseli. Cilt, cepli kitap kabı. Deri üzerine altın yaldız bezeme.

Ölçüler: 16.5 x 10.5 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    TÜRK CİLT SANATI’NIN “MUSTAFA DÜZGÜNMAN” İMZALI KOLEKSİYONLUK ÖRNEĞİ-Eski Türkçe ketebeli. Hicri 1361 tarihli. Rumî üslubu, şemseli. Cilt, cepli kitap kabı. Deri üzerine altın yaldız bezeme. Ölçüler: 16.5 x 10.5 cm.

    USDSold
  • KEMAL BATANAY (1893-1981)-“Besmele-i Şerif”

Ketebeli. Hicri 1387 tarihli. Celî talik hat levha, altın cetvelli. Dış pervaz tezhibi “Sema Sıdal, 1968” ketebeli. 

Referans: Türk Hattatları / Sayfa:266

Ölçüler: 22 x 52 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    KEMAL BATANAY (1893-1981)-“Besmele-i Şerif” Ketebeli. Hicri 1387 tarihli. Celî talik hat levha, altın cetvelli. Dış pervaz tezhibi “Sema Sıdal, 1968” ketebeli. Referans: Türk Hattatları / Sayfa:266 Ölçüler: 22 x 52 cm.

    USDSold
  • HAFIZ MEHMED SULHÎ EFENDİ / 18.YÜZYIL-"Hilye-i Şerife"

Ketebeli. Hicri 1173 tarihli. Çift taraflı. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile muhakkak, sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Tekke işi, taçlı ahşaba yapıştırılmış.

Ölçüler: 66 x 27 cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    HAFIZ MEHMED SULHÎ EFENDİ / 18.YÜZYIL-"Hilye-i Şerife" Ketebeli. Hicri 1173 tarihli. Çift taraflı. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile muhakkak, sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Tekke işi, taçlı ahşaba yapıştırılmış. Ölçüler: 66 x 27 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ NAMAZGÂH-Tekke işi, ahşap üzerine Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ey misafir; Kıl namazın kıble bu canibdedir, işte leğen işte ibrik işte peşkir iptedir” yazmakta.

Ölçüler: 34 x 23 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ NAMAZGÂH-Tekke işi, ahşap üzerine Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ey misafir; Kıl namazın kıble bu canibdedir, işte leğen işte ibrik işte peşkir iptedir” yazmakta. Ölçüler: 34 x 23 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL DİVAL İŞİ İPEK ATLAS SECCADE-Mihraplı tip. Altın kılaptan kullanılarak yapılmış, sırma saçaklı.

Ölçüler: 154 x 84 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    OSMANLI 19.YÜZYIL DİVAL İŞİ İPEK ATLAS SECCADE-Mihraplı tip. Altın kılaptan kullanılarak yapılmış, sırma saçaklı. Ölçüler: 154 x 84 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL DİVAL İŞİ YASTIK ve KESE-Yastık yüzü Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ayasofya” ibareli ve “Ayasofya” tasvirli, kese ise “Sultan” tuğralı ve “Ay-Yıldız” motifli. Kadife üzerine altın kılaptan kullanılarak yapılmış, sırma saçaklı.

Örtü Ölçüsü: 36 x 36 cm.
Kese Ölçüsü: 20 x 17 cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    OSMANLI 19.YÜZYIL DİVAL İŞİ YASTIK ve KESE-Yastık yüzü Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ayasofya” ibareli ve “Ayasofya” tasvirli, kese ise “Sultan” tuğralı ve “Ay-Yıldız” motifli. Kadife üzerine altın kılaptan kullanılarak yapılmış, sırma saçaklı. Örtü Ölçüsü: 36 x 36 cm. Kese Ölçüsü: 20 x 17 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ EDİRNEKÂRİ ÜSLUBU SANDIK-“Hacı Gulam Zarzade Ümmid” imzalı. Kitabelerinde İsra Suresi 82.ayet “Ve nunezzilu minel kur’âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu’minîne / Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz”, “Ve’l-matlau ale’-serair / Ve sırları bilen” ve Zumer Suresi 51.ayet Vezekkir feinne’z-zikra tenfeu’l-mu’minin / Öğüt ver gerçekten öğüt inananlara fayda verir” yazmakta. Kallavi ebatlarda, haliyle.

Ölçüler: 25 x 51 x 27 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ EDİRNEKÂRİ ÜSLUBU SANDIK-“Hacı Gulam Zarzade Ümmid” imzalı. Kitabelerinde İsra Suresi 82.ayet “Ve nunezzilu minel kur’âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu’minîne / Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz”, “Ve’l-matlau ale’-serair / Ve sırları bilen” ve Zumer Suresi 51.ayet Vezekkir feinne’z-zikra tenfeu’l-mu’minin / Öğüt ver gerçekten öğüt inananlara fayda verir” yazmakta. Kallavi ebatlarda, haliyle. Ölçüler: 25 x 51 x 27 cm.

    USDSold
  • UYGUR TÜRKLERİ’NE AİT AHŞAP KUR’AN TABLETLERİ-18.Yüzyıl veya öncesi. Uygurca. El oyma baskı kalıp, 2 adet. Kallavi ebatlarda.

Referans: Eski Türklerde Yazı, Kağıt, Kitap ve Kağıt Damgaları / Şinasi Tekin, 1993

Ölçüler: 51 x 15 cm. (her biri)

    Lot No: 193

    Lot: 193

    UYGUR TÜRKLERİ’NE AİT AHŞAP KUR’AN TABLETLERİ-18.Yüzyıl veya öncesi. Uygurca. El oyma baskı kalıp, 2 adet. Kallavi ebatlarda. Referans: Eski Türklerde Yazı, Kağıt, Kitap ve Kağıt Damgaları / Şinasi Tekin, 1993 Ölçüler: 51 x 15 cm. (her biri)

    USDSold
  • MEKKE İŞİ 19.YÜZYIL “BLEU-BLANC” SERAMİK 4 ADET ZEMZEMLİK -Fevkalade kondisyonda, iki adedi orijinal deri kapaklı. 

Uzunluk: 25 cm. - 21 cm. - 20 cm. - 20 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    MEKKE İŞİ 19.YÜZYIL “BLEU-BLANC” SERAMİK 4 ADET ZEMZEMLİK -Fevkalade kondisyonda, iki adedi orijinal deri kapaklı. Uzunluk: 25 cm. - 21 cm. - 20 cm. - 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “KANTAŞI” BEKTAŞÎ MÜHÜR-Tekke işi. Merkezine “Bektaşî Tacı”, etrafına ise istifli hat ile “Ashab-ı Kehf”in isimleri “Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş, Kıtmir” kazınmış. Kallavi ebatlarda.

Ölçüler: 21 x 29 mm.
Ağırlık: 5 gr.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    OSMANLI “KANTAŞI” BEKTAŞÎ MÜHÜR-Tekke işi. Merkezine “Bektaşî Tacı”, etrafına ise istifli hat ile “Ashab-ı Kehf”in isimleri “Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş, Kıtmir” kazınmış. Kallavi ebatlarda. Ölçüler: 21 x 29 mm. Ağırlık: 5 gr.

    USDSold
  • KUDÜS İŞİ 19.YÜZYIL 2 ADET SEDEF RÖLYEF-19.Yüzyıl sonu. Merkezleri “Mescid-i Aksa” ve floral tasvirli, takım.

Ölçüler: 8 x 9 cm. (her biri)

    Lot No: 196

    Lot: 196

    KUDÜS İŞİ 19.YÜZYIL 2 ADET SEDEF RÖLYEF-19.Yüzyıl sonu. Merkezleri “Mescid-i Aksa” ve floral tasvirli, takım. Ölçüler: 8 x 9 cm. (her biri)

    USDSold
  • VİYANA 19.YÜZYIL PORSELEN (AJURLU) ÇİFT TABAK-Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 17.5 cm. (her biri)

    Lot No: 197

    Lot: 197

    VİYANA 19.YÜZYIL PORSELEN (AJURLU) ÇİFT TABAK-Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 17.5 cm. (her biri)

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. Kallavi ebatlarda. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir. 

Referans: Eserin tıpkı benzeri British Museum Koleksiyonu’nda Envanter No: 2001,0704.1 ile yer almaktadır.

Çap: 42 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. Kallavi ebatlarda. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir.  Referans: Eserin tıpkı benzeri British Museum Koleksiyonu’nda Envanter No: 2001,0704.1 ile yer almaktadır. Çap: 42 cm.

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” DAMGALI PORSELEN ÇİFT TABAK-Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. Çift. Kallavi ebatlarda. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir. 

Referans: Eserin tıpkı benzeri British Museum Koleksiyonu’nda Envanter No: 2001,0704.1 ile yer almaktadır.

Çap: 39 cm. (her biri)

    Lot No: 199

    Lot: 199

    RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” DAMGALI PORSELEN ÇİFT TABAK-Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. Çift. Kallavi ebatlarda. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir.  Referans: Eserin tıpkı benzeri British Museum Koleksiyonu’nda Envanter No: 2001,0704.1 ile yer almaktadır. Çap: 39 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ İŞİ” ALTIN BEZEMELİ BİLLUR KASE-Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Ölçüler: 10 x 13.5 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ İŞİ” ALTIN BEZEMELİ BİLLUR KASE-Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 10 x 13.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ “ÜSKÜDAR” ÇATMA-Referans: Osmanlı İmparatorluğu Dönemi Türk İşlemeleri, 1999 / T.C. Kültür Bakanlığı Yayınları

Ölçüler: 54 x 111 cm.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ “ÜSKÜDAR” ÇATMA-Referans: Osmanlı İmparatorluğu Dönemi Türk İşlemeleri, 1999 / T.C. Kültür Bakanlığı Yayınları Ölçüler: 54 x 111 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜREVÎ GÖBEKLİ BAKIR ŞİFA TASI-18.Yüzyıl veya öncesi. Osmanlı, Balkanlar. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Bu tas içre koyub mâ-i kırâtı, Şehâ nuş et bula hayatın cinânı / Okumanın suyunu bu tasın içine koyup, Sağlıkla suyu içip, hayatın cennetlerini bul, ey Şah” ibareli. Aynı yazıya sahip benzer örnek “Şifa Tasları” kitabının 33.sayfasında yayınlanmıştır.

Referans: Duanın Sudaki Gizemi Şifa Tasları, Halûk Perk Müzesi Yayınları / 2011 

Çap: 17.5 cm.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜREVÎ GÖBEKLİ BAKIR ŞİFA TASI-18.Yüzyıl veya öncesi. Osmanlı, Balkanlar. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Bu tas içre koyub mâ-i kırâtı, Şehâ nuş et bula hayatın cinânı / Okumanın suyunu bu tasın içine koyup, Sağlıkla suyu içip, hayatın cennetlerini bul, ey Şah” ibareli. Aynı yazıya sahip benzer örnek “Şifa Tasları” kitabının 33.sayfasında yayınlanmıştır. Referans: Duanın Sudaki Gizemi Şifa Tasları, Halûk Perk Müzesi Yayınları / 2011 Çap: 17.5 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “LİTÜRJİK” KÂSE-Platform kaideli, çift kulplu. Sıralı madalyonlar içerisine aziz tasvirleri ve kilise resimleri çalışılmış. Bu ekol eserlerden günümüzde birçok örnek Türkiye dışındaki manastır hazinelerinde muhafaza edilmektedir. Sina Yarımadası, Azize Aikaterina Manastırı, Patmos Adası ve Aynaroz Dağı’ndaki hazineler buna örnektir. Ayrıca 1923’te Lausanne’da imzalanan Nüfus Mübadelesi Anlaşması sonrasında bir grup eser de Yunanistan’a taşınmış ve çoğu Atina’daki Bizans ve Benaki müzeleri arasında dağılmıştır. 

Referans: Sadberk Hanım Müzesi (Parıldayan Hatıralar) Brigitte Pitarakis, Christos Merantzas

Ölçüler: 4 x 16 cm.
Ağırlık: 147 gr.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “LİTÜRJİK” KÂSE-Platform kaideli, çift kulplu. Sıralı madalyonlar içerisine aziz tasvirleri ve kilise resimleri çalışılmış. Bu ekol eserlerden günümüzde birçok örnek Türkiye dışındaki manastır hazinelerinde muhafaza edilmektedir. Sina Yarımadası, Azize Aikaterina Manastırı, Patmos Adası ve Aynaroz Dağı’ndaki hazineler buna örnektir. Ayrıca 1923’te Lausanne’da imzalanan Nüfus Mübadelesi Anlaşması sonrasında bir grup eser de Yunanistan’a taşınmış ve çoğu Atina’daki Bizans ve Benaki müzeleri arasında dağılmıştır. Referans: Sadberk Hanım Müzesi (Parıldayan Hatıralar) Brigitte Pitarakis, Christos Merantzas Ölçüler: 4 x 16 cm. Ağırlık: 147 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “KYRENİTİS” FİGÜRLÜ ÇAMÇAK-Balkanlar. Merkezi, Tanrıça Artemis’in kutsal hayvanı “Kyreneia Geyiği / Kyrenitis”, dış yüzeyi “Hayat Ağacı / Selvi-Servi” ve üzüm salkımları ile tasvirli. Rokoko kulbu kuş figürlü.

Referans: Sadberk Hanım Müzesi (Parıldayan Hatıralar) Brigitte Pitarakis, Christos Merantzas

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 6 x 15 cm.
Ağırlık: 132 gr.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “KYRENİTİS” FİGÜRLÜ ÇAMÇAK-Balkanlar. Merkezi, Tanrıça Artemis’in kutsal hayvanı “Kyreneia Geyiği / Kyrenitis”, dış yüzeyi “Hayat Ağacı / Selvi-Servi” ve üzüm salkımları ile tasvirli. Rokoko kulbu kuş figürlü. Referans: Sadberk Hanım Müzesi (Parıldayan Hatıralar) Brigitte Pitarakis, Christos Merantzas Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6 x 15 cm. Ağırlık: 132 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ERMENİ İŞİ “AHTAMAR KİLİSESİ” TASVİRLİ GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-1860 tarihli. Van Akdamar Adası’nda bulunan Ahtamar Kilisesi (Kutsal Haç Katedrali) ve çevresi tasvirli, içi altın vermeyli.

Ölçüler: 5 x 7.5 cm.
Ağırlık: 57 gr.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    OSMANLI 19.YÜZYIL ERMENİ İŞİ “AHTAMAR KİLİSESİ” TASVİRLİ GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-1860 tarihli. Van Akdamar Adası’nda bulunan Ahtamar Kilisesi (Kutsal Haç Katedrali) ve çevresi tasvirli, içi altın vermeyli. Ölçüler: 5 x 7.5 cm. Ağırlık: 57 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AJURLU” YASTIK AYNASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 23 cm.
Ağırlık: 1008 gr. (Ayna dahil)

    Lot No: 206

    Lot: 206

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AJURLU” YASTIK AYNASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 23 cm. Ağırlık: 1008 gr. (Ayna dahil)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TELKÂRİ GÜMÜŞ ÇİFT ISKATA TAKIMI-Orijinal muhafazası içerisinde. 2 adet, altın yaldızlı bardakları ile.

Iskata Ölçüsü: 6.5 x 11 cm. (her biri)
Bardak Ölçüsü: 9 x 6.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 246 gr.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    OSMANLI 19.YÜZYIL TELKÂRİ GÜMÜŞ ÇİFT ISKATA TAKIMI-Orijinal muhafazası içerisinde. 2 adet, altın yaldızlı bardakları ile. Iskata Ölçüsü: 6.5 x 11 cm. (her biri) Bardak Ölçüsü: 9 x 6.5 cm. (her biri) Ağırlık: 246 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AJURLU” ISKATA TAKIMI-Orijinal muhafazası içerisinde. 6 adet, bardakları ile tam takım.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Iskata Ölçüsü: 8 x 10 cm. (her biri)
Bardak Ölçüsü: 9 x 6.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 804 gr.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AJURLU” ISKATA TAKIMI-Orijinal muhafazası içerisinde. 6 adet, bardakları ile tam takım. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Iskata Ölçüsü: 8 x 10 cm. (her biri) Bardak Ölçüsü: 9 x 6.5 cm. (her biri) Ağırlık: 804 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ŞERBET BARDAĞI-Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu, altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 14 x 7.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 351 gr.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ŞERBET BARDAĞI-Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu, altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 14 x 7.5 cm. (her biri) Ağırlık: 351 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT FİNCAN ve TABAĞI-Rokoko kulplu iki adet battal fincan ve tabağından oluşan takım. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Tabak Çapı: 11 cm.
Fincan Ölçüsü: 11 x 6.5 cm.
Ağırlık: 219 gr.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT FİNCAN ve TABAĞI-Rokoko kulplu iki adet battal fincan ve tabağından oluşan takım. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Tabak Çapı: 11 cm. Fincan Ölçüsü: 11 x 6.5 cm. Ağırlık: 219 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Orijinal muhafazası içerisinde. 6 adet, üzüm salkımları ile bezeli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Kaşık Uzunluk: 15.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 215 gr.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Orijinal muhafazası içerisinde. 6 adet, üzüm salkımları ile bezeli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Kaşık Uzunluk: 15.5 cm. (her biri) Ağırlık: 215 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL VAN İŞİ GÜMÜŞ “KIRANYAN” İMZALI ÇAY KAŞIĞI TAKIMI-Eski Türkçe ile “Van” ve “Demir Kıranyan” usta damgalı. 6 adet. Sapı ajurlu, altın vermeyli. Orijinal muhafazası içerisinde.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 97.sayfasında yer almaktadır.

Kaşık Uzunluk: 12 cm. (her biri)
Ağırlık: 104 gr.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    OSMANLI 19.YÜZYIL VAN İŞİ GÜMÜŞ “KIRANYAN” İMZALI ÇAY KAŞIĞI TAKIMI-Eski Türkçe ile “Van” ve “Demir Kıranyan” usta damgalı. 6 adet. Sapı ajurlu, altın vermeyli. Orijinal muhafazası içerisinde. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 97.sayfasında yer almaktadır. Kaşık Uzunluk: 12 cm. (her biri) Ağırlık: 104 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ALTIN VERMEYLİ BARDAK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 10 x 8 cm.
Ağırlık: 81 gr.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ALTIN VERMEYLİ BARDAK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 10 x 8 cm. Ağırlık: 81 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ÇİFT ZARF -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 4.5 x 5 cm. (her biri)
Ağırlık: 69 gr.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ÇİFT ZARF -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 4.5 x 5 cm. (her biri) Ağırlık: 69 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ÇİFT ÇEREZLİK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 10.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 147 gr.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ÇİFT ÇEREZLİK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 10.5 cm. (her biri) Ağırlık: 147 gr.

    USDSold
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA TASVİRLİ ve TÜRKİYE HARİTALI “SAVATLI” GÜMÜŞ TABAKA-Usta damgalı. Türkiye Cumhuriyeti haritası tatbik edilmiş, savat tekniği ile “Gazi Khemal Paşa, Turqie Cumhurieti, Abdul Halim Zade Murad Naci, Trebizon 29.8.1928” ibareli. Orijinal muhafazalı.

Ölçüler: 7.5 x 9 cm.
Ağırlık: 145 gr.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA TASVİRLİ ve TÜRKİYE HARİTALI “SAVATLI” GÜMÜŞ TABAKA-Usta damgalı. Türkiye Cumhuriyeti haritası tatbik edilmiş, savat tekniği ile “Gazi Khemal Paşa, Turqie Cumhurieti, Abdul Halim Zade Murad Naci, Trebizon 29.8.1928” ibareli. Orijinal muhafazalı. Ölçüler: 7.5 x 9 cm. Ağırlık: 145 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ZENNE” MUHAFAZA -Merkezine “Osmanlı Saltanat Arması” uygulanmış, deniz kabuğu formunda, altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 6 x 7.5 cm.
Ağırlık: 49 gr.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ZENNE” MUHAFAZA -Merkezine “Osmanlı Saltanat Arması” uygulanmış, deniz kabuğu formunda, altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6 x 7.5 cm. Ağırlık: 49 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL "VAN İŞİ" SAVATLI GÜMÜŞ GELİN TARAĞI-Ermeni usta işi. İmalat damgalı. Orijinal muhafazası içerisinde. Kallavi ebatlarda.

Ölçüler: 7 x 11.5 cm.
Ağırlık: 49 gr.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    OSMANLI 19.YÜZYIL "VAN İŞİ" SAVATLI GÜMÜŞ GELİN TARAĞI-Ermeni usta işi. İmalat damgalı. Orijinal muhafazası içerisinde. Kallavi ebatlarda. Ölçüler: 7 x 11.5 cm. Ağırlık: 49 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ TELKÂRİ GÜMÜŞ GELİN TARAĞI-Orijinal muhafazası içerisinde.

Ölçüler: 10 x 11 cm.
Ağırlık: 73 gr.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ TELKÂRİ GÜMÜŞ GELİN TARAĞI-Orijinal muhafazası içerisinde. Ölçüler: 10 x 11 cm. Ağırlık: 73 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “AFYON İŞİ” SIRMA KEMERLİ ÇİFT NALIN / TAKUNYA-Ölçüler: 11 x 23 x 8.5 cm.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    OSMANLI 19.YÜZYIL “AFYON İŞİ” SIRMA KEMERLİ ÇİFT NALIN / TAKUNYA-Ölçüler: 11 x 23 x 8.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI DERİ ÇİFT ŞEHZADE ÇARIĞI-Uzunluk: 19 cm.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI DERİ ÇİFT ŞEHZADE ÇARIĞI-Uzunluk: 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI ŞEHZADE YELEĞİ-Ölçüler: 29 x 43 cm.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI ŞEHZADE YELEĞİ-Ölçüler: 29 x 43 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SIRMALI DERİ CÜZDAN-Rokoko üslubunda altın ve gümüş kılaptanla işlenmiş, telkâri işçiliği altın vermeyli tokaya sahip. Arka yüzü “Amis / Arkadaşlar” ibareli. 

Ölçüler: 10 x 14 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    OSMANLI 19.YÜZYIL SIRMALI DERİ CÜZDAN-Rokoko üslubunda altın ve gümüş kılaptanla işlenmiş, telkâri işçiliği altın vermeyli tokaya sahip. Arka yüzü “Amis / Arkadaşlar” ibareli. Ölçüler: 10 x 14 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” İNCİLİ BOHÇA-Osmanlı Rokokosu üslubunda kadife üzerine altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniğinde imal edilmiş, incilerle zenginleştirilmiş.

Ölçüler: 82 x 82 cm.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” İNCİLİ BOHÇA-Osmanlı Rokokosu üslubunda kadife üzerine altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniğinde imal edilmiş, incilerle zenginleştirilmiş. Ölçüler: 82 x 82 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL DİVAL İŞİ YATAK ÖRTÜSÜ-Osmanlı Rokokosu üslubunda kadife üzerine altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniğinde imal edilmiş.

Ölçüler: 190 x 150 cm.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    OSMANLI 19.YÜZYIL DİVAL İŞİ YATAK ÖRTÜSÜ-Osmanlı Rokokosu üslubunda kadife üzerine altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniğinde imal edilmiş. Ölçüler: 190 x 150 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL PORSELEN ÇİFT VAZO-İmalat damgalı. Platform kaideli, el boyama zengin dekorlu. Yoğun altın yaldız bezemeli.

Ölçüler: 33 x 14 cm. (her biri)

    Lot No: 226

    Lot: 226

    FRANSIZ 19.YÜZYIL PORSELEN ÇİFT VAZO-İmalat damgalı. Platform kaideli, el boyama zengin dekorlu. Yoğun altın yaldız bezemeli. Ölçüler: 33 x 14 cm. (her biri)

    USDSold
  • ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-İmalat damgalı, model numaralı. Altın yaldız bezemeli.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 11 x 11 x 7 cm.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-İmalat damgalı, model numaralı. Altın yaldız bezemeli. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 11 x 11 x 7 cm.

    USDSold
  • ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN “CUPİD / EROS” FİGÜRÜ-İmalat damgalı. Altın yaldız bezemeli.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 17 x 9 cm.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN “CUPİD / EROS” FİGÜRÜ-İmalat damgalı. Altın yaldız bezemeli. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 17 x 9 cm.

    USDSold
  • ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-Paul Scheurich tasarımı. İmalat damgalı, model numaralı.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 14 x 9 cm.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-Paul Scheurich tasarımı. İmalat damgalı, model numaralı. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 14 x 9 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “L.P.JARY” ORMOLU PORSELEN SAAT-1878 tarihli. İmalat damgalı, seri numaralı. Altın vermeyli, altın yaldız bezemeli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı.

Ölçüler: 38 x 21 x 12 cm.

    Lot No: 230

    Lot: 230

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “L.P.JARY” ORMOLU PORSELEN SAAT-1878 tarihli. İmalat damgalı, seri numaralı. Altın vermeyli, altın yaldız bezemeli. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Ölçüler: 38 x 21 x 12 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL LAKE MÜCEVHER KUTUSU-Altın vermeyli. Bronz ayaklı, üstten kapaklı. Kallavi ebatlarda, kilit mekanizmalı.

Ölçüler: 18 x 24 x 19 cm.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    FRANSIZ 19.YÜZYIL LAKE MÜCEVHER KUTUSU-Altın vermeyli. Bronz ayaklı, üstten kapaklı. Kallavi ebatlarda, kilit mekanizmalı. Ölçüler: 18 x 24 x 19 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-“Tête de Minerve” imalat ve garanti damgalı. Altın vermeyli.

Ölçüler: 2 x 8 x 4.5 cm.
Ağırlık: 86 gr.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-“Tête de Minerve” imalat ve garanti damgalı. Altın vermeyli. Ölçüler: 2 x 8 x 4.5 cm. Ağırlık: 86 gr.

    USDSold
  • AVUSTURYA 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1872 Avusturya “Viyana” imalat, garanti ve “TD” Thomas Dub (1839-89) usta damgalı. Altın vermeyli.

Ölçüler: 2 x 8.5 x 4.5 cm.
Ağırlık: 78 gr.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    AVUSTURYA 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-1872 Avusturya “Viyana” imalat, garanti ve “TD” Thomas Dub (1839-89) usta damgalı. Altın vermeyli. Ölçüler: 2 x 8.5 x 4.5 cm. Ağırlık: 78 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe ile “Van” ayar ve garanti, Latin harfleri ile “PXM” usta damgalı. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 10 x 7.5 cm.
Ağırlık: 136 gr.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe ile “Van” ayar ve garanti, Latin harfleri ile “PXM” usta damgalı. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 10 x 7.5 cm. Ağırlık: 136 gr.

    USDSold
  • ALMAN 19.YÜZYIL “BİHLMEYER” İMZALI SAVATLI GÜMÜŞ ALTIN APLİKELİ TABAKA-İmalat, garanti ve patent “D.R.G.M / Deutsches Reich Gebrauchsmuster” ve “B.C / Bihlmeyer & Co” yapımcı damgalı, seri numaralı. Altın aplike “H.M” inisiyalli, altın vermeyli. 

Ölçüler: 9 x 5 cm.
Ağırlık: 66 gr.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    ALMAN 19.YÜZYIL “BİHLMEYER” İMZALI SAVATLI GÜMÜŞ ALTIN APLİKELİ TABAKA-İmalat, garanti ve patent “D.R.G.M / Deutsches Reich Gebrauchsmuster” ve “B.C / Bihlmeyer & Co” yapımcı damgalı, seri numaralı. Altın aplike “H.M” inisiyalli, altın vermeyli. Ölçüler: 9 x 5 cm. Ağırlık: 66 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “BOHEM” BİLLUR BONBONNIÈRE -Osmanlı Pazarı için özel imalat. Altın vermeyli bronz tutamaklı. Kallavi ebatlarda.

Ölçüler: 23 x 19 cm.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    OSMANLI 19.YÜZYIL “BOHEM” BİLLUR BONBONNIÈRE -Osmanlı Pazarı için özel imalat. Altın vermeyli bronz tutamaklı. Kallavi ebatlarda. Ölçüler: 23 x 19 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL AZNAVUR İŞİ “MİNERVA” GÜMÜŞ KRİSTAL SUNUMLUK- “Tête de Minerve” damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Çift kulplu, tabaklı ve kapaklı. Merkezdeki madalyon içerisi inisiyalli.

Tabak Çapı: 18 cm.
Şekerlik Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    FRANSIZ 19.YÜZYIL AZNAVUR İŞİ “MİNERVA” GÜMÜŞ KRİSTAL SUNUMLUK- “Tête de Minerve” damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Çift kulplu, tabaklı ve kapaklı. Merkezdeki madalyon içerisi inisiyalli. Tabak Çapı: 18 cm. Şekerlik Yükseklik: 18 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “MİNERVA” GÜMÜŞ URANYUM CAM SUNUM TAKIMI-“Tête de Minerve” gümüş imalat damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. 3 parçadan müteşekkil. Uranyum fıstıki renk camdan imal edilmiş. Altın yaldız bezemeli.

Havyarlık Ölçüsü: 15 x 11 cm.
Sunumluk Ölçüsü: 9 x 7 cm. (her biri)

    Lot No: 238

    Lot: 238

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “MİNERVA” GÜMÜŞ URANYUM CAM SUNUM TAKIMI-“Tête de Minerve” gümüş imalat damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. 3 parçadan müteşekkil. Uranyum fıstıki renk camdan imal edilmiş. Altın yaldız bezemeli. Havyarlık Ölçüsü: 15 x 11 cm. Sunumluk Ölçüsü: 9 x 7 cm. (her biri)

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “PORCELAIN de PARIS” HOKKA-Altın yaldız bezemeli, altın vermey bronz aplikeli. Tek mürekkep hokkalıklı.

Ölçüler: 12 x 15 cm.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “PORCELAIN de PARIS” HOKKA-Altın yaldız bezemeli, altın vermey bronz aplikeli. Tek mürekkep hokkalıklı. Ölçüler: 12 x 15 cm.

    USDSold
  • ALMAN 18.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-“Fountain Lovers”

Johann Joachim Kaendler tasarımı. İmalat damgalı, model numaralı.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 25 x 20 x 17 cm.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    ALMAN 18.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-“Fountain Lovers” Johann Joachim Kaendler tasarımı. İmalat damgalı, model numaralı. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 25 x 20 x 17 cm.

    USDSold
  • ALMAN 18.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN ÇİFT FİGÜR-İmalat damgalı. Platform kaideli, iki adet. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun (1684-1721) eserlerindeki figürlerden ilham alınarak realist üslupta imal edilmiş. Altın yaldız bezemeli.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 28 x 12 cm. - 27 x 12 cm.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    ALMAN 18.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN ÇİFT FİGÜR-İmalat damgalı. Platform kaideli, iki adet. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun (1684-1721) eserlerindeki figürlerden ilham alınarak realist üslupta imal edilmiş. Altın yaldız bezemeli. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 28 x 12 cm. - 27 x 12 cm.

    USDSold
  • RAHMİ PEHLİVANLI (1926-1992)-“İstanbul Boğazı”

İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 594

Ölçüler: 35 x 50 cm.

    Lot No: 242

    Lot: 242

    RAHMİ PEHLİVANLI (1926-1992)-“İstanbul Boğazı” İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 594 Ölçüler: 35 x 50 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Mudanya Sahili”

Eski Türkçe İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 37 x 50 cm.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Mudanya Sahili” Eski Türkçe İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 37 x 50 cm.

    USDSold
  • SÜRURİ TAYLAN (1891 - 1947)-“Peyzaj”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük / Sayfa:734

Ölçüler: 27 x 46 cm.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    SÜRURİ TAYLAN (1891 - 1947)-“Peyzaj” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük / Sayfa:734 Ölçüler: 27 x 46 cm.

    USDSold
  • TAHSİN (PİALLİ)-“Türk Kruvazörü”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçüler: 55 x 69 cm.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    TAHSİN (PİALLİ)-“Türk Kruvazörü” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 55 x 69 cm.

    USDSold
  • AHMET FAZIL AKSOY (d.1949)-“Piyerloti”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 57 x 70 cm.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    AHMET FAZIL AKSOY (d.1949)-“Piyerloti” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 57 x 70 cm.

    USDSold
  • SAMİ LİM (1905-1986)-İmzalı. 1958 tarihli. Natürmort. Tuval üzeri yağlıboya.

Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 448

Ölçüler: 46 x 65 cm.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    SAMİ LİM (1905-1986)-İmzalı. 1958 tarihli. Natürmort. Tuval üzeri yağlıboya. Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 448 Ölçüler: 46 x 65 cm.

    USDSold
  • SABİT GÖKER-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 65 x 50 cm.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    SABİT GÖKER-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 65 x 50 cm.

    USDSold
  • SABİT GÖKER-“Prenses Adaları”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 31 x 50 cm.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    SABİT GÖKER-“Prenses Adaları” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 31 x 50 cm.

    USDSold
  • VAHİT ARMAĞAN-“Constantinople”

İmzalı. Kağıt üzeri suluboya.

Ölçüler:  26 x 42 cm.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    VAHİT ARMAĞAN-“Constantinople” İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. Ölçüler: 26 x 42 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 1 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli ajurlu porselen sunum, altın yaldız bezemeli.

Ölçüler: 12 x 12 cm.

    Lot No: 251

    Lot: 251

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 1 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli ajurlu porselen sunum, altın yaldız bezemeli. Ölçüler: 12 x 12 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 3 ADET-Ay-yıldız bayraklı (1914-15) porselen kahve takımı. Kahvedan, sütlük ve kupadan oluşmakta, altın yaldız bezemeli.

Çaydanlık Ölçüsü: 18 x 15 cm.
Sütlük Ölçüsü: 9 x 8.5 cm.
Fincan Ölçüsü: 7.5 x 9 cm.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 3 ADET-Ay-yıldız bayraklı (1914-15) porselen kahve takımı. Kahvedan, sütlük ve kupadan oluşmakta, altın yaldız bezemeli. Çaydanlık Ölçüsü: 18 x 15 cm. Sütlük Ölçüsü: 9 x 8.5 cm. Fincan Ölçüsü: 7.5 x 9 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 3 ADET-Ay-yıldız bayraklı porselen pipo, metal kapaklı, altın yaldız bezemeli.

Uzunluk: 16 cm. (her biri)

    Lot No: 253

    Lot: 253

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 3 ADET-Ay-yıldız bayraklı porselen pipo, metal kapaklı, altın yaldız bezemeli. Uzunluk: 16 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 8 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han ve farklı tasvirlerin bulunduğu 7 adet “Cenk Sigarası” ve orijinal paketi.

Sigara Uzunluk: 9 cm. (her biri)
Sigara Paket Uzunluk: 11 x 8 cm.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 8 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han ve farklı tasvirlerin bulunduğu 7 adet “Cenk Sigarası” ve orijinal paketi. Sigara Uzunluk: 9 cm. (her biri) Sigara Paket Uzunluk: 11 x 8 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 6 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli madalya ve kutusu, “İstanbul Haliç’te Zeplin” konulu görsel bulunan (1914-16) akordiyon ve kutusu ile 4 adet propaganda amaçlı obje. Gümüş muhafazalı, kutusu ithaflı ve tarihli.

Madalya Çap: 5 cm. (her biri)
Çerçeve Ölçüsü: 5 x 3 cm. (her biri)

    Lot No: 255

    Lot: 255

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 6 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli madalya ve kutusu, “İstanbul Haliç’te Zeplin” konulu görsel bulunan (1914-16) akordiyon ve kutusu ile 4 adet propaganda amaçlı obje. Gümüş muhafazalı, kutusu ithaflı ve tarihli. Madalya Çap: 5 cm. (her biri) Çerçeve Ölçüsü: 5 x 3 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 2 ADET-Hicaz Demiryolu anısına (1916) Alman proje şirketi tarafından kallavi ebatlarda yaptırılmış “Ay-yıldız”lı (1 numaralı) kumbara tren ve Tarsus Tüneli (1915) açılış madalyası.

Kumbara Ölçüsü: 12 x 41 cm.
Madalya Çap: 4.5 cm.

    Lot No: 256

    Lot: 256

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 2 ADET-Hicaz Demiryolu anısına (1916) Alman proje şirketi tarafından kallavi ebatlarda yaptırılmış “Ay-yıldız”lı (1 numaralı) kumbara tren ve Tarsus Tüneli (1915) açılış madalyası. Kumbara Ölçüsü: 12 x 41 cm. Madalya Çap: 4.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 1 ADET-1914-1916 tarihli. Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli, “Ay-yıldız” ittifak bayraklı ve baretli. Kallavi ebatlarda, çerçeve formunda kabartma (repoussé) tekniği ile yapılmış, son derece nadir bir örnektir. 

Ölçüler: 34 x 26 cm.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 1 ADET-1914-1916 tarihli. Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli, “Ay-yıldız” ittifak bayraklı ve baretli. Kallavi ebatlarda, çerçeve formunda kabartma (repoussé) tekniği ile yapılmış, son derece nadir bir örnektir. Ölçüler: 34 x 26 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / ÇİFT-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli. 1908-1912 imalat damgalı. Altın yaldız bezemeli 2 adet porselen sunum, ajurlu. 

Ölçüler: 17 x 29 cm. (her biri)

    Lot No: 258

    Lot: 258

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / ÇİFT-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli. 1908-1912 imalat damgalı. Altın yaldız bezemeli 2 adet porselen sunum, ajurlu. Ölçüler: 17 x 29 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 4 ADET-1854 tarihli Sultan Abdülmecid Han tasvirli 3 adet madalyon ile 1855 tarihli King of Sardinia Victor Emmanuel tasvirli ve “Ay-yıldız” bayraklı 1 adet madalyon.

Ölçüler: 5 cm. - 4 cm. - 3.5 cm. - 3.5 cm.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 4 ADET-1854 tarihli Sultan Abdülmecid Han tasvirli 3 adet madalyon ile 1855 tarihli King of Sardinia Victor Emmanuel tasvirli ve “Ay-yıldız” bayraklı 1 adet madalyon. Ölçüler: 5 cm. - 4 cm. - 3.5 cm. - 3.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” ve 18.YÜZYIL MADALYON KOLEKSİYONU / 5 ADET-1791 Azmi Ahmed Efendi tasvirli Osmanlı Berlin Elçiliği, 1 adet

1700’ler Turcki Keiser ibareli Avusturya İşgali anısına, 1 adet

1914-1916 Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli ve ittifak konulu, 3 adet   

Ölçüler: 3 cm. - 2.5 cm. - 2 cm. - 2 cm. - 1.5 x 2 cm.

    Lot No: 260

    Lot: 260

    OSMANLI “İTTİFAK” ve 18.YÜZYIL MADALYON KOLEKSİYONU / 5 ADET-1791 Azmi Ahmed Efendi tasvirli Osmanlı Berlin Elçiliği, 1 adet 1700’ler Turcki Keiser ibareli Avusturya İşgali anısına, 1 adet 1914-1916 Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli ve ittifak konulu, 3 adet Ölçüler: 3 cm. - 2.5 cm. - 2 cm. - 2 cm. - 1.5 x 2 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” ve ENVER PAŞA KOLEKSİYONU / 6 ADET-Enver Paşa konulu Eski Türkçe plaket, 1 adet

Enver, Talat ve Cemal Paşa tasvirli Çanakkale Eski Türkçe rozet, 1 adet

Ay-yıldız’lı İttifak konulu altın vermeyli ve mineli farklı boyda rozet, 3 adet

Ay-yıldız’lı İttifak konulu plaket, 1 adet

Ölçüler: 7 x 4 cm. - 6 x 3 cm. - 3 x 4 cm. - 2 x 2 cm. - 3 x 3 cm. - 3 x 3 cm.

    Lot No: 261

    Lot: 261

    OSMANLI “İTTİFAK” ve ENVER PAŞA KOLEKSİYONU / 6 ADET-Enver Paşa konulu Eski Türkçe plaket, 1 adet Enver, Talat ve Cemal Paşa tasvirli Çanakkale Eski Türkçe rozet, 1 adet Ay-yıldız’lı İttifak konulu altın vermeyli ve mineli farklı boyda rozet, 3 adet Ay-yıldız’lı İttifak konulu plaket, 1 adet Ölçüler: 7 x 4 cm. - 6 x 3 cm. - 3 x 4 cm. - 2 x 2 cm. - 3 x 3 cm. - 3 x 3 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 6 ADET-Ay-yıldız bayraklı mineli rozet grubu.

Ölçüler: 1 x 3 cm. - 1 x 3 cm. - 2 x 4 cm. - 2 x 5 cm. - 1 x 3 cm. - 1 x 3 cm.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 6 ADET-Ay-yıldız bayraklı mineli rozet grubu. Ölçüler: 1 x 3 cm. - 1 x 3 cm. - 2 x 4 cm. - 2 x 5 cm. - 1 x 3 cm. - 1 x 3 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 9 ADET-Sultan Mehmed Reşad Han tasvirli ve Ay-yıldız’lı rozet grubu.

Rozet Ölçüsü: 2 cm. (3 adet)
Rozet Ölçüsü: 4 x 4 cm. (2 adet)
Rozet Ölçüsü: 2 x 4 cm. (3 adet)
Rozet Ölçüsü: 1 x 4 cm.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 9 ADET-Sultan Mehmed Reşad Han tasvirli ve Ay-yıldız’lı rozet grubu. Rozet Ölçüsü: 2 cm. (3 adet) Rozet Ölçüsü: 4 x 4 cm. (2 adet) Rozet Ölçüsü: 2 x 4 cm. (3 adet) Rozet Ölçüsü: 1 x 4 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” ve DONANMA-I HUMÂYÛN KOLEKSİYONU / 6 ADET-19.Yüzyıl Osmanlı Donanma-ı Humâyûn altın vermeyli mineli rozet, 2 adet 

İttifak konulu Ay-yıldız bayraklı “Dre Bund” bahriyeli kafa bandı, 1 adet

İttifak konulu Ay-yıldız’lı “Ölüm ve Zorluk” ibareli mineli bahriye rozet, 2 adet 

1916 Balkan Ekspresi Ay-yıldız’lı mineli rozet, 1 adet 

Ölçüler: 2 x 2 cm. - 1 x 3 cm. - 3 x 2 cm. - 3 x 2 cm. - 3 x 1 cm.

    Lot No: 264

    Lot: 264

    OSMANLI “İTTİFAK” ve DONANMA-I HUMÂYÛN KOLEKSİYONU / 6 ADET-19.Yüzyıl Osmanlı Donanma-ı Humâyûn altın vermeyli mineli rozet, 2 adet İttifak konulu Ay-yıldız bayraklı “Dre Bund” bahriyeli kafa bandı, 1 adet İttifak konulu Ay-yıldız’lı “Ölüm ve Zorluk” ibareli mineli bahriye rozet, 2 adet 1916 Balkan Ekspresi Ay-yıldız’lı mineli rozet, 1 adet Ölçüler: 2 x 2 cm. - 1 x 3 cm. - 3 x 2 cm. - 3 x 2 cm. - 3 x 1 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 5 ADET-Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli pilot ve İttifak konulu Ay-yıldızlı altın vermeyli havacı brövesi, 2 adet

1914-1915 Sultan Reşad Han tasvirli kurdelalı subay brövesi madalyon, 2 adet

Osmanlı Sultan Reşad Han tuğralı ve Eski Türkçe ibareli (haliyle) altın vermeyli mineli, 1 adet

Ölçüler: 15 x 3 cm. - 3 x 3 cm. - 3 x 3 cm. - 4 x 5 cm. - 5 x 6 cm.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 5 ADET-Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli pilot ve İttifak konulu Ay-yıldızlı altın vermeyli havacı brövesi, 2 adet 1914-1915 Sultan Reşad Han tasvirli kurdelalı subay brövesi madalyon, 2 adet Osmanlı Sultan Reşad Han tuğralı ve Eski Türkçe ibareli (haliyle) altın vermeyli mineli, 1 adet Ölçüler: 15 x 3 cm. - 3 x 3 cm. - 3 x 3 cm. - 4 x 5 cm. - 5 x 6 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 5 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli ve Ay-yıldız bayraklı, farklı işçilik ve tasarıma sahip 5 adet ittifak yüzüğünden oluşan grup. 1914-1916 tarihli, 3 adedi mineli, 2 adedi orijinal kutulu. 

Çap: 3 cm. - 2 cm. - 2 cm. - 2 cm. - 2 cm.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    OSMANLI “İTTİFAK” KOLEKSİYONU / 5 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli ve Ay-yıldız bayraklı, farklı işçilik ve tasarıma sahip 5 adet ittifak yüzüğünden oluşan grup. 1914-1916 tarihli, 3 adedi mineli, 2 adedi orijinal kutulu. Çap: 3 cm. - 2 cm. - 2 cm. - 2 cm. - 2 cm.

    USDSold