Lot: 1

Current Price: 1 USD Starting Bid: 1 USD Estimated: 8.000 - 10.000 USD Losing Winning

YAKUP CEM (1949)

İmzalı. Deri üzeri karışık teknik. Eserin üst bölümünde tuğra formunda “Bismillahirrahmanirrahim”, merkezinde ise istifli hat ile “Rızkı veren Allah”tır yazılı. Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 60 x 40 cm.

1949 yılında İran’ın Tebriz şehrinde doğdu. Resme olan büyük tutkusu Hacı İslamiyan`ın yanında pekişti. İngiltere’de Oxford, Paris’te Osmanlı’nın Kuruluşunun 700. Yılı etkinlikleri kapsamında, Los Angeles Fullerton’da (California State Art University) ve New York’da sergiler açtı. Hayatta olup da eserleri müzayedelerde satışa sunulan ender sanatçılardan olan Yakup Cem, bir süre Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde öğretim üyeliği de yapmıştır. Sanatçı, son yıllarda çalışmalarını Amerika’da sürdürmektedir.

- USD
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • YAKUP CEM (1949)-İmzalı. Deri üzeri karışık teknik.

Eserin üst bölümünde tuğra formunda “Bismillahirrahmanirrahim”, merkezinde ise istifli hat ile “Rızkı veren Allah”tır yazılı.

Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 60 x 40 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    YAKUP CEM (1949)-İmzalı. Deri üzeri karışık teknik. Eserin üst bölümünde tuğra formunda “Bismillahirrahmanirrahim”, merkezinde ise istifli hat ile “Rızkı veren Allah”tır yazılı. Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 60 x 40 cm.

    USDSold
  • YAKUP CEM (1949)-“Sultan II.Abdülhamid Han”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 36 x 31 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    YAKUP CEM (1949)-“Sultan II.Abdülhamid Han” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 36 x 31 cm.

    USDSold
  • YAKUP CEM (1949)-"Kanûnî Sultan Süleyman Han”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Sanatçı, Sultan Süleyman Han’ı sorgucunda “Yakut” ve “Zümrüt” taşlar, kemer tokasında ise “Firuze” kullanarak tasvir etmiştir. 

Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 36 x 30 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    YAKUP CEM (1949)-"Kanûnî Sultan Süleyman Han” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçı, Sultan Süleyman Han’ı sorgucunda “Yakut” ve “Zümrüt” taşlar, kemer tokasında ise “Firuze” kullanarak tasvir etmiştir. Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 36 x 30 cm.

    USDSold
  • YAKUP CEM (1949)-"Fatih Sultan Mehmed Han”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 41 x 30 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    YAKUP CEM (1949)-"Fatih Sultan Mehmed Han” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının nadir ele geçen yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 41 x 30 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ MURASSA “VALİDE SULTAN” BIÇAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Valide Sultan” ibareli. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Gümüşten imal edilmiş, değerli ve yarı değerli taşlar ile bezenmiş. Bıçağı altın kakma, kını grave (kazıma) tekniği ile tezyin edilmiş. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Estetik harikası ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir.

Uzunluk: 15 cm.
Ağırlık: 35 gr.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ MURASSA “VALİDE SULTAN” BIÇAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Valide Sultan” ibareli. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Gümüşten imal edilmiş, değerli ve yarı değerli taşlar ile bezenmiş. Bıçağı altın kakma, kını grave (kazıma) tekniği ile tezyin edilmiş. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Estetik harikası ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir. Uzunluk: 15 cm. Ağırlık: 35 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ MİNELİ ALTIN ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Altın, mineli. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Müstesna altın kutunun kapak yüzeyine üst seviye işçilik ile çok renk mine tekniği kullanılarak “Topkapı Sarayı Önünde Osmanlı Donanması” konulu muhteşem bir kompozisyon, yan yüzeylere ise sıralı madalyonlar içerisinde “İstanbul Boğazı” tasvirleri ve stilize floral motifler uygulanmış. Eserin kapak yüzeylerinden teki ayrılmış, haliyle. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir.

Ölçüler: 5.5 x 8 cm.
Ağırlık: 71 gr.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ MİNELİ ALTIN ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl başı. İsviçre, c.1820 Cenevre. Altın, mineli. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Müstesna altın kutunun kapak yüzeyine üst seviye işçilik ile çok renk mine tekniği kullanılarak “Topkapı Sarayı Önünde Osmanlı Donanması” konulu muhteşem bir kompozisyon, yan yüzeylere ise sıralı madalyonlar içerisinde “İstanbul Boğazı” tasvirleri ve stilize floral motifler uygulanmış. Eserin kapak yüzeylerinden teki ayrılmış, haliyle. Emsalleri Topkapı Sarayı ve diğer müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir. Ölçüler: 5.5 x 8 cm. Ağırlık: 71 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TREMBLEUSE” ELMAS KAKMA ALTIN BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Trembleuse (titrek) tarzda imal edilmiş. Altın montür üzeri elmas kakma, yakut ve zümrütlerle zenginleştirilmiş. Kallavi ebatlarda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın yüksek kıymette seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu

Ölçüler: 6.5 x 12 cm.
Ağırlık: 37 gr.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TREMBLEUSE” ELMAS KAKMA ALTIN BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Trembleuse (titrek) tarzda imal edilmiş. Altın montür üzeri elmas kakma, yakut ve zümrütlerle zenginleştirilmiş. Kallavi ebatlarda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın yüksek kıymette seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu Ölçüler: 6.5 x 12 cm. Ağırlık: 37 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN KAKMA SALDIRMA -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultani özelliklerde imal edilmiş müstesna eserin sapı (ceyt) yeşim taşından. Kını ve balçağı altın kakma ile yoğun ve stilize tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Estetik harikası, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 23.5 cm.
Ağırlık: 93 gr.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN KAKMA SALDIRMA -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultani özelliklerde imal edilmiş müstesna eserin sapı (ceyt) yeşim taşından. Kını ve balçağı altın kakma ile yoğun ve stilize tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Estetik harikası, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 23.5 cm. Ağırlık: 93 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VICTORIAN” ELMAS KAKMA ALTIN BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Victorian stilinde tasarlanmış. Altın montür üzeri elmas kakma. Kallavi ebatlarda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu

Ölçüler: 6.5 x 10.5 cm.
Ağırlık: 40 gr.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VICTORIAN” ELMAS KAKMA ALTIN BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Victorian stilinde tasarlanmış. Altın montür üzeri elmas kakma. Kallavi ebatlarda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu Ölçüler: 6.5 x 10.5 cm. Ağırlık: 40 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ BRONZ SAAT ve ŞAMDAN TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Sultani özelliklerde ve görsel kalitede. Bronz, sıvama altın vermeyli. Osmanlı sancakları ve silahlarından oluşturulmuş asalet armaları ile dekorlu. Hilallerle zenginleştirilmiş. Kadranı Eski Türkçe rakamlı, damgalı, seri numaralı. Osmanlı'nın asaletini, gücünü ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, tasarım harikası yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Saat Ölçüsü: 53 x 39 x 15 cm.
Şamdan Ölçüsü: 50 x 16 x 16 cm. (her biri)

    Lot No: 10

    Lot: 10

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ BRONZ SAAT ve ŞAMDAN TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Sultani özelliklerde ve görsel kalitede. Bronz, sıvama altın vermeyli. Osmanlı sancakları ve silahlarından oluşturulmuş asalet armaları ile dekorlu. Hilallerle zenginleştirilmiş. Kadranı Eski Türkçe rakamlı, damgalı, seri numaralı. Osmanlı'nın asaletini, gücünü ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, tasarım harikası yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Saat Ölçüsü: 53 x 39 x 15 cm. Şamdan Ölçüsü: 50 x 16 x 16 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK KÖRÜKLÜ FENER-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) tekniği ile stilize tezyinatlı. Kabaralı ve ajurlu yuvarlak gövdeye sahip. Kapaklı, taşıma kulplu, asma kancalı ve bez körüklü, körüğü yenilenmiş. Tek mumluklu haznesi mevcut. Türk Maden Sanatı’nın günümüze kadar eksiksiz ve yüksek kondisyonda ulaşmış seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018

Çap: 27.5 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK KÖRÜKLÜ FENER-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kazıma (grave) ve kabartma (repoussé) tekniği ile stilize tezyinatlı. Kabaralı ve ajurlu yuvarlak gövdeye sahip. Kapaklı, taşıma kulplu, asma kancalı ve bez körüklü, körüğü yenilenmiş. Tek mumluklu haznesi mevcut. Türk Maden Sanatı’nın günümüze kadar eksiksiz ve yüksek kondisyonda ulaşmış seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018 Çap: 27.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK KAPAKLI SAHAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Türk Maden Sanatı’nın yüksek kıymette nadir ve koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018

Ölçüler: 11.5 x 15 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK KAPAKLI SAHAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Türk Maden Sanatı’nın yüksek kıymette nadir ve koleksiyonluk örneğidir. Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018 Ölçüler: 11.5 x 15 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK İBRİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Oval düz tabanlı, şişkin ve basık gövdeli, dar uzun boyunlu, boynu üç boğumlu. Kıvrık uzun imbikli ve kulplu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı kozalak formunda. Kazıma (grave) tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Türk Maden Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018

Ölçüler: 32 x 18 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK İBRİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Oval düz tabanlı, şişkin ve basık gövdeli, dar uzun boyunlu, boynu üç boğumlu. Kıvrık uzun imbikli ve kulplu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı kozalak formunda. Kazıma (grave) tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Türk Maden Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018 Ölçüler: 32 x 18 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “SARAY İŞİ” SEHPA-Altın vermeyli gümüş aplikeli, bordo renk kadife giydirme ahşap kasalı, kabriole 4 ayaklı ve iri aslan pabuçlu. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 41 x 44 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “SARAY İŞİ” SEHPA-Altın vermeyli gümüş aplikeli, bordo renk kadife giydirme ahşap kasalı, kabriole 4 ayaklı ve iri aslan pabuçlu. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 41 x 44 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI “HANKİYAN USTA” DAMGALI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve “Hankiyan” usta damgalı. Merkezi “Osmanlı Saltanat Arması” dekorlu, altın vermeyli. Savat işçiliği ile kazıma (grave) işçiliğinin birlikte kullanıldığı nadir örneklerden.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 98. sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 9 x 5.5 cm.
Ağırlık: 84 gr.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI “HANKİYAN USTA” DAMGALI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve “Hankiyan” usta damgalı. Merkezi “Osmanlı Saltanat Arması” dekorlu, altın vermeyli. Savat işçiliği ile kazıma (grave) işçiliğinin birlikte kullanıldığı nadir örneklerden. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 98. sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 9 x 5.5 cm. Ağırlık: 84 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL VAN İŞİ SAVATLI “BEYLERYAN USTA” DAMGALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve “Beyleryan” usta damgalı. Üst seviye işçiliğe sahip, balıklı tip. Merkezi “Osmanlı Saltanat Arması” dekorlu, girlandlar ile çevrelenmiş. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 96. sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5.5 x 15 cm.
Ağırlık: 184 gr.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    OSMANLI 19.YÜZYIL VAN İŞİ SAVATLI “BEYLERYAN USTA” DAMGALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve “Beyleryan” usta damgalı. Üst seviye işçiliğe sahip, balıklı tip. Merkezi “Osmanlı Saltanat Arması” dekorlu, girlandlar ile çevrelenmiş. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 96. sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5.5 x 15 cm. Ağırlık: 184 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ REPOUSSÉ BUHURDAN -1808-1839 tarih aralığı.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 28 x 19.5 cm.
Ağırlık: 347 gr.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ REPOUSSÉ BUHURDAN -1808-1839 tarih aralığı. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 28 x 19.5 cm. Ağırlık: 347 gr.

    USDSold
  • SULTAN III.SELİM HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN / 18.YÜZYIL-1789-1807 tarih aralığı.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 15 x 12 cm.
Ağırlık: 253 gr.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    SULTAN III.SELİM HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN / 18.YÜZYIL-1789-1807 tarih aralığı. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 15 x 12 cm. Ağırlık: 253 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ USTA DAMGALI BATTAL DİVİT-1808-1839 tarih aralığı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amel-i Vehbî” usta damgalı. Cübbe kolunun içinde yani yende taşınan tip kol diviti, battal boy. Kapağı yakut taş montürlü, altın vermeyli. 

Referans: Eserin, usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 109.sayfasında, tuğrası ise 45.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 3.5 x 27 x 6 cm.
Ağırlık: 445 gr.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ USTA DAMGALI BATTAL DİVİT-1808-1839 tarih aralığı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amel-i Vehbî” usta damgalı. Cübbe kolunun içinde yani yende taşınan tip kol diviti, battal boy. Kapağı yakut taş montürlü, altın vermeyli. Referans: Eserin, usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 109.sayfasında, tuğrası ise 45.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 3.5 x 27 x 6 cm. Ağırlık: 445 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT KURAN OKUMA ÇUBUĞU / HİLAL-Mercan sallantılı, altın vermeyli. 2 adet. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 17 cm. (her biri)
Ağırlık: 23 gr.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT KURAN OKUMA ÇUBUĞU / HİLAL-Mercan sallantılı, altın vermeyli. 2 adet. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 17 cm. (her biri) Ağırlık: 23 gr.

    USDSold
  • İBRAHİM FEHMÎ EFENDİ KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1282-19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1282 (1865) tarihli. “İbrahim Fehmî” ketebeli. Hocası “Es-Seyyid Abdullah”. Büyük boy. Aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi kullanılarak nesih hattı ile yazılmış. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Şemseli, salbekli ve zencirekli deri cildi içerisinde. Cilt sırtı altın yaldız stilize tezyinatlı. İbrahim Fehmi Efendi’nin yazdığı bir Kur’an-ı Kerim “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almaktadır. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 24 x 17 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    İBRAHİM FEHMÎ EFENDİ KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1282-19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1282 (1865) tarihli. “İbrahim Fehmî” ketebeli. Hocası “Es-Seyyid Abdullah”. Büyük boy. Aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi kullanılarak nesih hattı ile yazılmış. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Şemseli, salbekli ve zencirekli deri cildi içerisinde. Cilt sırtı altın yaldız stilize tezyinatlı. İbrahim Fehmi Efendi’nin yazdığı bir Kur’an-ı Kerim “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almaktadır. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 24 x 17 cm.

    USDSold
  • MEHMED HULUSİ KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1238-19.Yüzyıl. Osmanlı. Mehmed Hulusi bin Hasan bin Ahmed ketebeli. Hicri 1238 tarihli. Hocası Ali Hilmi el-Rizevi. Sahibi Molla İsmail Gedikzade Hemşini. Nesih hattı ile yazılmış, her sayfası 15 satır. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Orijinal şemseli deri cildi içerisinde, cilt sırtı altın yaldız ile Ayet-i Kerime yazılı. Eksiksiz, haliyle. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 17 x 12 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    MEHMED HULUSİ KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1238-19.Yüzyıl. Osmanlı. Mehmed Hulusi bin Hasan bin Ahmed ketebeli. Hicri 1238 tarihli. Hocası Ali Hilmi el-Rizevi. Sahibi Molla İsmail Gedikzade Hemşini. Nesih hattı ile yazılmış, her sayfası 15 satır. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Orijinal şemseli deri cildi içerisinde, cilt sırtı altın yaldız ile Ayet-i Kerime yazılı. Eksiksiz, haliyle. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 17 x 12 cm.

    USDSold
  • HİLYE-İ ŞERİFE (19.YÜZYIL)-Hicri 1264 tarihli. Mehmed Emin (Yalovî) talebesi “İbrahim Şevki” ketebeli. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Tekke işi. Mekke-i Mükerreme tasvirli. Aykırı ve estetik tezhipli, altın cetvelli. 

Türk Hat Sanatı’nın en özel ve kıymetli eserleri olan Hilye-i Şerife’ler hem hattatı hem de müzehhibi için şeref duyma vesilesi, sahip olan için ise büyük zenginlik ve kıymettir. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymete sahip aykırı ve nadir bir örneğidir.

Ölçüler: 60 x 44 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    HİLYE-İ ŞERİFE (19.YÜZYIL)-Hicri 1264 tarihli. Mehmed Emin (Yalovî) talebesi “İbrahim Şevki” ketebeli. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Tekke işi. Mekke-i Mükerreme tasvirli. Aykırı ve estetik tezhipli, altın cetvelli. Türk Hat Sanatı’nın en özel ve kıymetli eserleri olan Hilye-i Şerife’ler hem hattatı hem de müzehhibi için şeref duyma vesilesi, sahip olan için ise büyük zenginlik ve kıymettir. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymete sahip aykırı ve nadir bir örneğidir. Ölçüler: 60 x 44 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “YA FETTAH” İBARELİ ALTIN KAKMA HATTAT MAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın kakma, çelik gövdeli. Bronz sap kısmı sülüs müsenna hat (aynalı yazı) ile Esma’ül Hüsna’dan Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ya Fettah” ibareli. Yüzeyi kakma tekniğiyle altın kullanılarak çok zarif stilize floral tezyinatlı. Hattat, müzehhip ve musavvirlerin büyük tabakalar halindeki kâğıtları istenilen kıt’ada düzgün kesebilmeleri için üretilmiş makasların nadir görülen “Ya Fettah” ibareli koleksiyonluk örneğidir.

Uzunluk: 28 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    OSMANLI 19.YÜZYIL “YA FETTAH” İBARELİ ALTIN KAKMA HATTAT MAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın kakma, çelik gövdeli. Bronz sap kısmı sülüs müsenna hat (aynalı yazı) ile Esma’ül Hüsna’dan Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ya Fettah” ibareli. Yüzeyi kakma tekniğiyle altın kullanılarak çok zarif stilize floral tezyinatlı. Hattat, müzehhip ve musavvirlerin büyük tabakalar halindeki kâğıtları istenilen kıt’ada düzgün kesebilmeleri için üretilmiş makasların nadir görülen “Ya Fettah” ibareli koleksiyonluk örneğidir. Uzunluk: 28 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SEDEF KAKMA KUBUR DİVİT-Silindirik formlu, 4 parçadan müteşekkil. Birbirine vidalı tesbit edilmiş mürekkep hokkası, rıhdan ve kalem muhafazasından oluşmakta.

Uzunluk: 33 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    OSMANLI 19.YÜZYIL SEDEF KAKMA KUBUR DİVİT-Silindirik formlu, 4 parçadan müteşekkil. Birbirine vidalı tesbit edilmiş mürekkep hokkası, rıhdan ve kalem muhafazasından oluşmakta. Uzunluk: 33 cm.

    USDSold
  • SAMİ YETİK (1878-1945)-“Portre”

Tuval üzeri yağlıboya. Duralite marufle.

Eserin diğer versiyonu (benzeri) "İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu”nda bulunmaktadır. Benzer 2 örneğin görselleri “Yapı Kredi Yayınları Sami Yetik Kitabı”nın 100 ve 101. sayfalarında yer almaktadır. 

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 839

Ölçüler: 48 x 44.5 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    SAMİ YETİK (1878-1945)-“Portre” Tuval üzeri yağlıboya. Duralite marufle. Eserin diğer versiyonu (benzeri) "İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu”nda bulunmaktadır. Benzer 2 örneğin görselleri “Yapı Kredi Yayınları Sami Yetik Kitabı”nın 100 ve 101. sayfalarında yer almaktadır. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 839 Ölçüler: 48 x 44.5 cm.

    USDSold
  • SAMİ YETİK (1878-1945)-“Belgrad Ormanı”

Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı ve Hicri tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 839

Ölçüler: 28.x 38 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    SAMİ YETİK (1878-1945)-“Belgrad Ormanı” Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı ve Hicri tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 839 Ölçüler: 28.x 38 cm.

    USDSold
  • HALİD NACİ (1875-1927)-“Peyzaj”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Latin harfleri ile çift imzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:118

Ölçüler: 58 x 75 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    HALİD NACİ (1875-1927)-“Peyzaj” Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Latin harfleri ile çift imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:118 Ölçüler: 58 x 75 cm.

    USDSold
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Milli Mücadele Serisi’nden”

Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Sanatçının koleksiyon değeri yüksek nadir ele geçen yapıtlarındandır.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218

Ölçüler: 42 x 63 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Milli Mücadele Serisi’nden” Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının koleksiyon değeri yüksek nadir ele geçen yapıtlarındandır. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218 Ölçüler: 42 x 63 cm.

    USDSold
  • MÜHENDİSHANE-İ BERRÎ-İ HÜMÂYÛN -"Peyzaj”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Mühendishane-İ Berrî-i Hümâyûn” ibareli. Tuval üzeri yağlıboya.
19.Yüzyıl. Osmanlı Resim Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek, zor tesadüf edilen önemli örneklerindendir.

Referans: Padişahın Ressam Kulları, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, İstanbul 2012

Ölçüler: 63 x 85 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    MÜHENDİSHANE-İ BERRÎ-İ HÜMÂYÛN -"Peyzaj” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Mühendishane-İ Berrî-i Hümâyûn” ibareli. Tuval üzeri yağlıboya. 19.Yüzyıl. Osmanlı Resim Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek, zor tesadüf edilen önemli örneklerindendir. Referans: Padişahın Ressam Kulları, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, İstanbul 2012 Ölçüler: 63 x 85 cm.

    USDSold
  • HÜSNÜ TENGÜZ (1876-1950)-“İstanbul Boğazı”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Sanatçının yüksek koleksiyon değerine sahip önemli yapıtlarındandır.

Ölçüler: 80 x 106 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    HÜSNÜ TENGÜZ (1876-1950)-“İstanbul Boğazı” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının yüksek koleksiyon değerine sahip önemli yapıtlarındandır. Ölçüler: 80 x 106 cm.

    USDSold
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Peyzaj”

İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218

Ölçüler: 21.5 x 26.5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Peyzaj” İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218 Ölçüler: 21.5 x 26.5 cm.

    USDSold
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Peyzaj”

İmzalı. Karton üzeri yağlıboya. Duralite marufle.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218

Ölçüler: 16 x 20 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Peyzaj” İmzalı. Karton üzeri yağlıboya. Duralite marufle. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218 Ölçüler: 16 x 20 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“İstanbul Boğaziçi”

İmzalı, Givanian Baptist “G.B” inisiyalli. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56

Referans: Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404

Ölçüler: 51 x 63 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“İstanbul Boğaziçi” İmzalı, Givanian Baptist “G.B” inisiyalli. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56 Referans: Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404 Ölçüler: 51 x 63 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Peyzaj”

İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya.
Sanatçının sıradışı ebatlarda çalıştığı yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56

Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404

Ölçüler: 88.5 x 128.5 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Peyzaj” İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçının sıradışı ebatlarda çalıştığı yüksek kıymete sahip koleksiyonluk eserlerindendir. Provenans: Özel Koleksiyon Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56 Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404 Ölçüler: 88.5 x 128.5 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Natürmort”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Duralite marufle.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56

Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404

Ölçüler: 57.5 x 44.5 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Natürmort” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Duralite marufle. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa: 56 Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404 Ölçüler: 57.5 x 44.5 cm.

    USDSold
  • NEVZAD HANIM (1899-1974)-“Fal Bakan Güzide”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Osmanlı kadın ressamlardan Nevzad Hanım’ın yüksek kıymette, ele geçmez başyapıt eserlerindendir.

Mihri Müşfik Hanım’ın öğrencisi Nevzad Hanım, Sanayi-i Nefise’den mezun olduktan sonra Şişli Atölyesi’ne devam etmiştir. 1919 Galatasaray Mekteb-i Sultânî ve 1921 Sanayi-i Nefise Sergilerine katılmıştır. Eserleri Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi önemli sanatçılar ile aynı salonda sergilenmiştir.

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 64 x 79 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    NEVZAD HANIM (1899-1974)-“Fal Bakan Güzide” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Osmanlı kadın ressamlardan Nevzad Hanım’ın yüksek kıymette, ele geçmez başyapıt eserlerindendir. Mihri Müşfik Hanım’ın öğrencisi Nevzad Hanım, Sanayi-i Nefise’den mezun olduktan sonra Şişli Atölyesi’ne devam etmiştir. 1919 Galatasaray Mekteb-i Sultânî ve 1921 Sanayi-i Nefise Sergilerine katılmıştır. Eserleri Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi önemli sanatçılar ile aynı salonda sergilenmiştir. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 64 x 79 cm.

    USDSold
  • NEVZAD HANIM (1899-1974)-“Bir Kadın Portresi”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Kağıt üzeri pastel.
Eser, 1921 yılında Sanayi-i Nefise Sergisi’nde yer almış ve büyük beğeni toplamıştır. Osmanlı kadın ressamlardan Nevzad Hanım’a ait yüksek kıymette ele geçmez eserdir.

Mihri Müşfik Hanım’ın öğrencisi Nevzad Hanım, Sanayi-i Nefise’den mezun olduktan sonra Şişli Atölyesi’ne devam etmiştir. 1919 Galatasaray Mekteb-i Sultânî ve 1921 Sanayi-i Nefise Sergilerine katılmıştır. Eserleri Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi önemli sanatçılar ile aynı salonda sergilenmiştir. 

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu 

Ölçüler: 54 x 41 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    NEVZAD HANIM (1899-1974)-“Bir Kadın Portresi” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile imzalı. Kağıt üzeri pastel. Eser, 1921 yılında Sanayi-i Nefise Sergisi’nde yer almış ve büyük beğeni toplamıştır. Osmanlı kadın ressamlardan Nevzad Hanım’a ait yüksek kıymette ele geçmez eserdir. Mihri Müşfik Hanım’ın öğrencisi Nevzad Hanım, Sanayi-i Nefise’den mezun olduktan sonra Şişli Atölyesi’ne devam etmiştir. 1919 Galatasaray Mekteb-i Sultânî ve 1921 Sanayi-i Nefise Sergilerine katılmıştır. Eserleri Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi önemli sanatçılar ile aynı salonda sergilenmiştir. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 54 x 41 cm.

    USDSold
  • OSMANLI KADIN RESSAMLARDAN NEVZAD HANIM’A AİT HATIRA DEFTERİ-Defter içerisinde Nevzad Hanım’ın hocası Mihri Müşfik Hanım’ın, yakın dostu Şerek Akdik, İsmail Hakkı gibi dönemin önemli sanatçılarının, Kadriye, Nimet, Şevki, Behice, Necile, Ahmed gibi dostlarının yazıp imzaladığı sayfalar ve suluboya desen çalışmaları yer almakta. Nevzad Hanım defterin başına kendi el yazısı ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Dünya zekilerin değil çalışkanlarındır” notu düşmüş. Osmanlı kadın ressamlardan Nevzad Hanım’a ait belgesel ve koleksiyon değeri yüksek ele geçmez koleksiyonluk eserdir.  

Mihri Müşfik Hanım’ın öğrencisi Nevzad Hanım, Sanayi-i Nefise’den mezun olduktan sonra Şişli Atölyesi’ne devam etmiştir. 1919 Galatasaray Mekteb-i Sultânî ve 1921 Sanayi-i Nefise Sergilerine katılmıştır. Eserleri Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi önemli sanatçılar ile aynı salonda sergilenmiştir. 

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 19 x 13 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    OSMANLI KADIN RESSAMLARDAN NEVZAD HANIM’A AİT HATIRA DEFTERİ-Defter içerisinde Nevzad Hanım’ın hocası Mihri Müşfik Hanım’ın, yakın dostu Şerek Akdik, İsmail Hakkı gibi dönemin önemli sanatçılarının, Kadriye, Nimet, Şevki, Behice, Necile, Ahmed gibi dostlarının yazıp imzaladığı sayfalar ve suluboya desen çalışmaları yer almakta. Nevzad Hanım defterin başına kendi el yazısı ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Dünya zekilerin değil çalışkanlarındır” notu düşmüş. Osmanlı kadın ressamlardan Nevzad Hanım’a ait belgesel ve koleksiyon değeri yüksek ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Mihri Müşfik Hanım’ın öğrencisi Nevzad Hanım, Sanayi-i Nefise’den mezun olduktan sonra Şişli Atölyesi’ne devam etmiştir. 1919 Galatasaray Mekteb-i Sultânî ve 1921 Sanayi-i Nefise Sergilerine katılmıştır. Eserleri Halife Abdülmecid Efendi, Hüseyin Zekai Paşa, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi önemli sanatçılar ile aynı salonda sergilenmiştir. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 19 x 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK “FİGÜRLÜ” TABAK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulatı. Merkezi geleneksel kıyafetleri içerisinde elinde kanca tutan “Osmanlı Kadını” figürlü. Kaftanlı, kuşaklı, şalvarlı ve hotozlu olarak tasvir edilmiş figürün iki yanı stilize bitkisel tezyinatlı. Çift kuşaklı. Siyah konturlü. Yuvarlak formda, halka kaideli, sığ gövdeli ve dışa dönük düz ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Haliyle. Kütahya Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir.

Provenans: Christie’s, London / UK

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Çap: 15 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK “FİGÜRLÜ” TABAK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulatı. Merkezi geleneksel kıyafetleri içerisinde elinde kanca tutan “Osmanlı Kadını” figürlü. Kaftanlı, kuşaklı, şalvarlı ve hotozlu olarak tasvir edilmiş figürün iki yanı stilize bitkisel tezyinatlı. Çift kuşaklı. Siyah konturlü. Yuvarlak formda, halka kaideli, sığ gövdeli ve dışa dönük düz ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Haliyle. Kütahya Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir. Provenans: Christie’s, London / UK Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Çap: 15 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK “FİGÜRLÜ” TABAK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulatı. Merkezi geleneksel kıyafetleri içerisinde elinde çiçek tutan “Osmanlı Kadını” figürlü. Kaftanlı, kuşaklı, şalvarlı ve hotozlu olarak tasvir edilmiş figürün iki yanı stilize bitkisel tezyinatlı. Çift kuşaklı. Siyah konturlü. Yuvarlak formda, halka kaideli, sığ gövdeli ve dışa dönük düz ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Haliyle. Kütahya Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir.

Provenans: Christie’s, London / UK

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Çap: 15 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK “FİGÜRLÜ” TABAK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulatı. Merkezi geleneksel kıyafetleri içerisinde elinde çiçek tutan “Osmanlı Kadını” figürlü. Kaftanlı, kuşaklı, şalvarlı ve hotozlu olarak tasvir edilmiş figürün iki yanı stilize bitkisel tezyinatlı. Çift kuşaklı. Siyah konturlü. Yuvarlak formda, halka kaideli, sığ gövdeli ve dışa dönük düz ağızlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Haliyle. Kütahya Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir. Provenans: Christie’s, London / UK Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Çap: 15 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK MATARA-18.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulatı. Sıraltına mangan moru, toprak kırmızısı, yeşil ve sarı renkler kullanılarak stilize floral motiflerle bezenmiş. Siyah konturlü. Küresel şişkin gövdeli, kısa dar boyunlu ve dışa dönük emzikli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kütahya Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette nadir koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Ölçüler: 16 x 13.5 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK MATARA-18.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulatı. Sıraltına mangan moru, toprak kırmızısı, yeşil ve sarı renkler kullanılarak stilize floral motiflerle bezenmiş. Siyah konturlü. Küresel şişkin gövdeli, kısa dar boyunlu ve dışa dönük emzikli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kütahya Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette nadir koleksiyonluk örneğidir. Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Ölçüler: 16 x 13.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK ASKI SÜSÜ-18.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulatı. Yumurta formunda tasarlanmış. Gövde üzerinde birbirini takip eden üç adet “Seraphim Meleği” (Tanrı'nın Tahtını korumakla görevli melek) ve aralarında “Ortodoks Haçı” motifleri yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sıraltına mangan moru, yeşil ve sarı renklerde. Siyah konturlü. Kütahya Seramik Sanatı’nın emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Ölçüler: 12 x 9 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK ASKI SÜSÜ-18.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulatı. Yumurta formunda tasarlanmış. Gövde üzerinde birbirini takip eden üç adet “Seraphim Meleği” (Tanrı'nın Tahtını korumakla görevli melek) ve aralarında “Ortodoks Haçı” motifleri yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sıraltına mangan moru, yeşil ve sarı renklerde. Siyah konturlü. Kütahya Seramik Sanatı’nın emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Ölçüler: 12 x 9 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK “MİMARİ ÜSLUP” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi “Topkapı Sarayı”ndan esinlenilmiş mimari yapı tasvirli. Tasvirin merkezi floral, tacı ve iki yanı ise spiral kıvrımlı dalga motifleri ile tezyinli. Çevresi saz üslubu motifler ile zenginleştirilmiş. Tacında iri bir lale motifi yer almakta. Mercan kırmızısı, zümrüt yeşili ve kobalt mavi renklerde. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize floral motifler ile bezeli. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Siyah konturlü. Restoreli. Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 24.5 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK “MİMARİ ÜSLUP” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Merkezi “Topkapı Sarayı”ndan esinlenilmiş mimari yapı tasvirli. Tasvirin merkezi floral, tacı ve iki yanı ise spiral kıvrımlı dalga motifleri ile tezyinli. Çevresi saz üslubu motifler ile zenginleştirilmiş. Tacında iri bir lale motifi yer almakta. Mercan kırmızısı, zümrüt yeşili ve kobalt mavi renklerde. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize floral motifler ile bezeli. Arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Siyah konturlü. Restoreli. Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 24.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “LALE MOTİFLİ” TABAK-Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 24 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “LALE MOTİFLİ” TABAK-Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 24 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 25.5 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 25.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “SAZ ÜSLUBU” TABAK-Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 29 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “SAZ ÜSLUBU” TABAK-Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 29 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby

Çap: 30 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK TABAK-Benzer örnekleri Victoria & Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum, Lisbon Gulbenkian Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Iznik, La Poterie en Turquie Ottomane, 1996 / Nurhan Atasoy, Julian Raby Çap: 30 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK (KOBALT MAVİ) TABAK-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir.

Çap: 25 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI 18.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK (KOBALT MAVİ) TABAK-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir. Çap: 25 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK (MANGAN MORU) TABAK-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir.

Çap: 24 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK (MANGAN MORU) TABAK-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir. Çap: 24 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ROKOKO TEPSİ -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 30 x 45 cm. 
Ağırlık: 929 gr.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ROKOKO TEPSİ -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 30 x 45 cm. Ağırlık: 929 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “MARKAR GÜLYAN” USTA DAMGALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ İBRİK-Ermeni usta ve gümüş (Mısır) garanti damgalı.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 33 x 23 cm. 
Ağırlık: 1219 gr.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    OSMANLI 19.YÜZYIL “MARKAR GÜLYAN” USTA DAMGALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ İBRİK-Ermeni usta ve gümüş (Mısır) garanti damgalı. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 33 x 23 cm. Ağırlık: 1219 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (TABLALI) BUHURDAN TAKIMI / 2 PARÇA-Rokoko üslubunda dekorlu “Buhurdan” ve “Buhur Kabı”, tablalı (tepsili), aykırı ve nadir formda.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 14.5 x 14 cm. (her biri)
Ağırlık: 405 gr.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (TABLALI) BUHURDAN TAKIMI / 2 PARÇA-Rokoko üslubunda dekorlu “Buhurdan” ve “Buhur Kabı”, tablalı (tepsili), aykırı ve nadir formda. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 14.5 x 14 cm. (her biri) Ağırlık: 405 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “KARABET CİZMECİYAN” USTA DAMGALI GÜMÜŞ TAKIM / BUHURDAN ve GÜLABDAN -Ermeni usta ve gümüş (Mısır) garanti damgalı. Rokoko üslubunda dekorlu, “piramitler” tasvirli. Aslan ayaklı.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 94.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 22 x 12 cm. (her biri)
Ağırlık: 937 gr.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    OSMANLI 19.YÜZYIL “KARABET CİZMECİYAN” USTA DAMGALI GÜMÜŞ TAKIM / BUHURDAN ve GÜLABDAN -Ermeni usta ve gümüş (Mısır) garanti damgalı. Rokoko üslubunda dekorlu, “piramitler” tasvirli. Aslan ayaklı. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 94.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 22 x 12 cm. (her biri) Ağırlık: 937 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ROKOKO (ÇİVİ AYAKLI) ÇİFT KAŞIKLIK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 16.5 x 10 cm. (her biri)
Ağırlık: 621 gr.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ROKOKO (ÇİVİ AYAKLI) ÇİFT KAŞIKLIK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 16.5 x 10 cm. (her biri) Ağırlık: 621 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK ve TABAĞI-Osmanlı Saltanat Arması ve Sultan tuğrası dekorlu. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Sahleplik Ölçüsü: 13 x 11 cm. (her biri)
Tabak Çap: 13.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 666 gr.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK ve TABAĞI-Osmanlı Saltanat Arması ve Sultan tuğrası dekorlu. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Sahleplik Ölçüsü: 13 x 11 cm. (her biri) Tabak Çap: 13.5 cm. (her biri) Ağırlık: 666 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (ÇİVİ AYAKLI) BUHURDAN -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 23 x 8 cm. 
Ağırlık: 426 gr.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (ÇİVİ AYAKLI) BUHURDAN -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 23 x 8 cm. Ağırlık: 426 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TRABZON İŞİ” GÜMÜŞ BUHURDAN-Kallavi ebatlarda ve altı minareli cami formunda tasarlanmış. Kapak tutamağı “Ay-Yıldız” formunda. 

Sertifika: Eser, Sn.Garo Kürkman tarafından ekspertiz edilerek sertifikalandırılmıştır.

Ölçüler: 30 x 23 cm.
Ağırlık: 850 gr.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TRABZON İŞİ” GÜMÜŞ BUHURDAN-Kallavi ebatlarda ve altı minareli cami formunda tasarlanmış. Kapak tutamağı “Ay-Yıldız” formunda. Sertifika: Eser, Sn.Garo Kürkman tarafından ekspertiz edilerek sertifikalandırılmıştır. Ölçüler: 30 x 23 cm. Ağırlık: 850 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “RUM İŞİ” KANDİL / 1899-1899 tarihli. Rumca ithaflı. Gümüş askı zincirli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 21 x 14 cm.
Ağırlık: 365 gr.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “RUM İŞİ” KANDİL / 1899-1899 tarihli. Rumca ithaflı. Gümüş askı zincirli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 21 x 14 cm. Ağırlık: 365 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ USTA DAMGALI DİVİT-1808-1839 tarih aralığı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amelehu Hasan Rıza” usta damgalı. Cübbe kolunun içinde yani yende taşınan tip kol diviti. Altın vermeyli.

Referans: Eserin, usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 108.sayfasında, tuğrası ise 45.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 3 x 26 x 5.5 cm.
Ağırlık: 412 gr.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ USTA DAMGALI DİVİT-1808-1839 tarih aralığı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amelehu Hasan Rıza” usta damgalı. Cübbe kolunun içinde yani yende taşınan tip kol diviti. Altın vermeyli. Referans: Eserin, usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 108.sayfasında, tuğrası ise 45.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 3 x 26 x 5.5 cm. Ağırlık: 412 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ USTA DAMGALI DİVİT-1808-1839 tarih aralığı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Lâtif” usta damgalı. Cübbe kolunun içinde yani yende taşınan tip kol diviti. Altın vermeyli.

Referans: Eserin, usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 109.sayfasında, tuğrası ise 45.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 2.5 x 24 x 5 cm.
Ağırlık: 330 gr.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ USTA DAMGALI DİVİT-1808-1839 tarih aralığı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Lâtif” usta damgalı. Cübbe kolunun içinde yani yende taşınan tip kol diviti. Altın vermeyli. Referans: Eserin, usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 109.sayfasında, tuğrası ise 45.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 2.5 x 24 x 5 cm. Ağırlık: 330 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL REPOUSSÉ (CAMİ TASVİRLİ) GÜMÜŞ TESPİH KUTUSU-Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. 

Ölçüler: 5 x 14 x 6 cm.
Ağırlık: 88 gr.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    OSMANLI 18.YÜZYIL REPOUSSÉ (CAMİ TASVİRLİ) GÜMÜŞ TESPİH KUTUSU-Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Ölçüler: 5 x 14 x 6 cm. Ağırlık: 88 gr.

    USDSold
  • OSMANLI TOPHANELİ İSMET USTA YAPIMI 99’LUK “BALİNA DİŞİ” TESPİH-Uzunluk: 61 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    OSMANLI TOPHANELİ İSMET USTA YAPIMI 99’LUK “BALİNA DİŞİ” TESPİH-Uzunluk: 61 cm.

    USDSold
  • OSMANLI TOPHANELİ İSMET USTA YAPIMI 99’LUK GÜMÜŞ KAMÇILI “BOYNUZ” TESPİH-Uzunluk: 67 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    OSMANLI TOPHANELİ İSMET USTA YAPIMI 99’LUK GÜMÜŞ KAMÇILI “BOYNUZ” TESPİH-Uzunluk: 67 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SÜLEYMANİYE KAMÇILI 99’LUK “HEYBELİADA LÜLE TAŞI” TESPİH-Uzunluk: 60 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    OSMANLI SÜLEYMANİYE KAMÇILI 99’LUK “HEYBELİADA LÜLE TAŞI” TESPİH-Uzunluk: 60 cm.

    USDSold
  • OSMANLI ZENNE 99’LUK “TUNUS MERCANI” TESPİH-Uzunluk: 57 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    OSMANLI ZENNE 99’LUK “TUNUS MERCANI” TESPİH-Uzunluk: 57 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE LEVHA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke işi. Naht Sanatı ile yapılmış. “Kadiri Tacı” tasvirli. Tacın üzerinde istifli hat ile “İntisabım sana günden zahir, Meded ya Hazreti Abdülkadir”, etrafında ise “Eyle derman derdime şah-ı velayet aşkına, Kıl terahhum halime, Fahri risalet aşkına” yazılı. Osmanlı Tekke Sanatı’nın Naht Sanatı ile yorumlandığı yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 65 x 54 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE LEVHA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke işi. Naht Sanatı ile yapılmış. “Kadiri Tacı” tasvirli. Tacın üzerinde istifli hat ile “İntisabım sana günden zahir, Meded ya Hazreti Abdülkadir”, etrafında ise “Eyle derman derdime şah-ı velayet aşkına, Kıl terahhum halime, Fahri risalet aşkına” yazılı. Osmanlı Tekke Sanatı’nın Naht Sanatı ile yorumlandığı yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 65 x 54 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ ZERENDUD LEVHA-Hicri 1339 tarihli. Ömer Rüşdî ketebeli. Tekke işi. Siyah zemin üzerine altın ve zırnık boya kullanılarak tatbik edilmiş. Merkezinde müsenna (aynalı) zülfikar kılıcı ve teberden oluşturulmuş “Yâ Ali” lafzı ve teslim taşı, etrafında ise Çeharyâr-i Güzin, Ehl-i Beyt, Dokuz İmam ve Tarikat önderlerinin isimleri ile Serpuşları (Tarikat Taçları) yer almakta. Rumi üslubunda tezhipli. Osmanlı Hat ve Tekke Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez örneğidir.

Ölçüler: 50 x 68 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ ZERENDUD LEVHA-Hicri 1339 tarihli. Ömer Rüşdî ketebeli. Tekke işi. Siyah zemin üzerine altın ve zırnık boya kullanılarak tatbik edilmiş. Merkezinde müsenna (aynalı) zülfikar kılıcı ve teberden oluşturulmuş “Yâ Ali” lafzı ve teslim taşı, etrafında ise Çeharyâr-i Güzin, Ehl-i Beyt, Dokuz İmam ve Tarikat önderlerinin isimleri ile Serpuşları (Tarikat Taçları) yer almakta. Rumi üslubunda tezhipli. Osmanlı Hat ve Tekke Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez örneğidir. Ölçüler: 50 x 68 cm.

    USDSold
  • İSMET EL-MEVLEVÎ (19.YÜZYIL)-“Zerendud Hat Levha”

Hicri 1311 tarihli. İsmet el-Mevlevî ketebeli. Oval siyah zemin üzerine zerendud tekniğiyle (altın) tatbik edilmiş, altın cetvelli.

“Ya Hazreti Şerefzâde Abdullah er-Rûmî (k.s.)”

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Çap: 37 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    İSMET EL-MEVLEVÎ (19.YÜZYIL)-“Zerendud Hat Levha” Hicri 1311 tarihli. İsmet el-Mevlevî ketebeli. Oval siyah zemin üzerine zerendud tekniğiyle (altın) tatbik edilmiş, altın cetvelli. “Ya Hazreti Şerefzâde Abdullah er-Rûmî (k.s.)” Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Çap: 37 cm.

    USDSold
  • HİLYE-İ ŞERİFE -19.Yüzyıl. Ketebesiz. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Çift göbekli. Tezhipli.

Hz.Muhammed‘in dış görünüşünü Hazret-i Ali‘den rivayetle anlatan metnin yer aldığı göbeklerin köşelerinde “Çihâr Yâr” isimleri yer almakta. Türk Hat Sanatı’nın en özel ve kıymetli eserleri olan Hilye-i Şerife’ler hem hattatı hem de müzehhibi için şeref duyma vesilesi, sahip olan için ise büyük zenginlik ve kıymettir. 

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 60 x 40 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    HİLYE-İ ŞERİFE -19.Yüzyıl. Ketebesiz. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Çift göbekli. Tezhipli. Hz.Muhammed‘in dış görünüşünü Hazret-i Ali‘den rivayetle anlatan metnin yer aldığı göbeklerin köşelerinde “Çihâr Yâr” isimleri yer almakta. Türk Hat Sanatı’nın en özel ve kıymetli eserleri olan Hilye-i Şerife’ler hem hattatı hem de müzehhibi için şeref duyma vesilesi, sahip olan için ise büyük zenginlik ve kıymettir. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 60 x 40 cm.

    USDSold
  • AHMED ZARİFÎ KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1261-19.Yüzyıl. Osmanlı. Seyyid Ahmed Zarifî ketebeli. Hicri 1261 tarihli. Hocası Seyyid Hasan Tahsin. Nesih hattı ile yazılmış, her sayfası 15 satır. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Orijinal deri cildi içerisinde. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 17 x 11 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    AHMED ZARİFÎ KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1261-19.Yüzyıl. Osmanlı. Seyyid Ahmed Zarifî ketebeli. Hicri 1261 tarihli. Hocası Seyyid Hasan Tahsin. Nesih hattı ile yazılmış, her sayfası 15 satır. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Orijinal deri cildi içerisinde. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 17 x 11 cm.

    USDSold
  • KÂTİB-İ SARAY-I SULTÂNÎ ÖMER VASFİ-“Dua Mecmuası”

Hicri 1225 tarihli. Kâtib-i Saray-ı Sultanî Ömer el-Vasfi ketebeli. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Klasik şemseli deri cildi içerisinde.

“Endûrini Hümâyun Kileri Hâssa’sından Süleyman Ratıp Agayan”

Ölçüler: 17 x 11 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    KÂTİB-İ SARAY-I SULTÂNÎ ÖMER VASFİ-“Dua Mecmuası” Hicri 1225 tarihli. Kâtib-i Saray-ı Sultanî Ömer el-Vasfi ketebeli. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Klasik şemseli deri cildi içerisinde. “Endûrini Hümâyun Kileri Hâssa’sından Süleyman Ratıp Agayan” Ölçüler: 17 x 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ BRONZ MÜTTEKA-Uzunluk: 64 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ BRONZ MÜTTEKA-Uzunluk: 64 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ (COCONUT) KEŞKÜL’Ü FUKARA-Hicri 1256 tarihli. Min ba'd Muhammed Ali Eşref ketebeli. Tekke işi. Zincir askılı gövdesine “Besmele-i Şerif”, “Salavat-ı Şerif” ve “Nâdi Ali Duası” tatbik edilmiş. Türünün yüksek kıymette, ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 11 x 26 x 14 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ (COCONUT) KEŞKÜL’Ü FUKARA-Hicri 1256 tarihli. Min ba'd Muhammed Ali Eşref ketebeli. Tekke işi. Zincir askılı gövdesine “Besmele-i Şerif”, “Salavat-ı Şerif” ve “Nâdi Ali Duası” tatbik edilmiş. Türünün yüksek kıymette, ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 11 x 26 x 14 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KANDİL-18.Yüzyıl. Osmanlı. Kallavi ebatlarda demirden imal edilmiş. Ajurlu. Kazıma (grave) tekniği ile stilize dekorlu. Şişkin gövdeli, geniş ağızlı, ağzı dilimli, askı zincirli, asma kancalı. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 33 x 27 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    OSMANLI 18.YÜZYIL KANDİL-18.Yüzyıl. Osmanlı. Kallavi ebatlarda demirden imal edilmiş. Ajurlu. Kazıma (grave) tekniği ile stilize dekorlu. Şişkin gövdeli, geniş ağızlı, ağzı dilimli, askı zincirli, asma kancalı. Nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 33 x 27 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM / MECİDİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım, kurdeleli. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Şemse Ölçüsü: 75 x 75 mm.
Nişan Ölçüsü: 54 x 54 mm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ TAKIM / MECİDİYE NİŞANI ve ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım, kurdeleli. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Takım olarak zor tesadüf edilen yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Şemse Ölçüsü: 75 x 75 mm. Nişan Ölçüsü: 54 x 54 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ ŞEMSESİ / MECİDİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan-ı Mecidî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 98 x 92 mm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ ŞEMSESİ / MECİDİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan-ı Mecidî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 98 x 92 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ ŞEMSESİ / MECİDİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan-ı Mecidî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 81 x 81 mm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ ŞEMSESİ / MECİDİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan-ı Mecidî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan bu tip nişanların merkezinde altın zeminli Sultan tuğrası etrafında ise altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar yer almaktadır. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 81 x 81 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I OSMANÎ ŞEMSESİ / OSMANİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan-ı Osmanî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan İmparatorluğun en yüksek ikinci dereceden nişanı. Gümüş üzerine mine işçilikli, merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 91 x 91 mm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I OSMANÎ ŞEMSESİ / OSMANİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. I.Rütbe. Nişan-ı Osmanî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan İmparatorluğun en yüksek ikinci dereceden nişanı. Gümüş üzerine mine işçilikli, merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 91 x 91 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I OSMANÎ ŞEMSESİ / OSMANİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan-ı Osmanî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan İmparatorluğun en yüksek ikinci dereceden nişanı. Gümüş üzerine mine işçilikli, merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 78 x 78 mm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I OSMANÎ ŞEMSESİ / OSMANİYE NİŞANI ŞEMSESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. II.Rütbe. Nişan-ı Osmanî Şemsesi. Darphane-i Âmire. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan İmparatorluğun en yüksek ikinci dereceden nişanı. Gümüş üzerine mine işçilikli, merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 78 x 78 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I OSMANÎ MİNYATÜRÜ / OSMANİYE NİŞANI MİNYATÜRÜ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Nişan minyatürü, kurdeleli. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Gümüş üzerine mine işçilikli, merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. Orijinal muhafazası ile birlikte. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 15 x 15 mm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I OSMANÎ MİNYATÜRÜ / OSMANİYE NİŞANI MİNYATÜRÜ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Nişan minyatürü, kurdeleli. Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş. Gümüş üzerine mine işçilikli, merkezindeki altın kitabede Eski Türkçe (Osmanlıca) “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazmakta. Orijinal muhafazası ile birlikte. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 15 x 15 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL İFTİHAR NİŞANLI MİNYATÜR MADALYA BARI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Murassa Nişan-ı İftihar, Nişan-ı Mecidî ve Napoleon Nişanı’ndan oluşan 3’lü minyatür madalya barı. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Orijinal muhafazası ile birlikte. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 11 x 11 mm. - 16 x 12 mm. - 12 x 12 mm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    OSMANLI 19.YÜZYIL İFTİHAR NİŞANLI MİNYATÜR MADALYA BARI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Murassa Nişan-ı İftihar, Nişan-ı Mecidî ve Napoleon Nişanı’ndan oluşan 3’lü minyatür madalya barı. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Orijinal muhafazası ile birlikte. Yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 11 x 11 mm. - 16 x 12 mm. - 12 x 12 mm.

    USDSold
  • OSMANLI HARP MADALYASI ve MİNYATÜR MADALYA BARI-Osmanlı. Harp Madalyası ve 5’li minyatür madalya barı. BB&Co imalat damgalı. Gümüş üzerine mine işçilikli. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Madalya Ölçüsü: 55 x 55 mm.
Minyatür Ölçüsü: 85 x 24 mm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    OSMANLI HARP MADALYASI ve MİNYATÜR MADALYA BARI-Osmanlı. Harp Madalyası ve 5’li minyatür madalya barı. BB&Co imalat damgalı. Gümüş üzerine mine işçilikli. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Madalya Ölçüsü: 55 x 55 mm. Minyatür Ölçüsü: 85 x 24 mm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ERTUĞRUL KILICI-Üst düzey. Gümüş, altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Balçağı “Osmanlı Devlet Arması” dekorlu. Bıçağına altın kakma ile çelenk içerisinde tuğra ve Vird (Kelime-i Tevhid) tatbik edilmiş.

Uzunluk: 95 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ERTUĞRUL KILICI-Üst düzey. Gümüş, altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Balçağı “Osmanlı Devlet Arması” dekorlu. Bıçağına altın kakma ile çelenk içerisinde tuğra ve Vird (Kelime-i Tevhid) tatbik edilmiş. Uzunluk: 95 cm.

    USDSold
  • SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI KILIÇ -Bıçağına altın kakma ile Sultan V.Mehmed Reşad Han tuğrası ve “Kelime-i Tevhid” tatbik edilmiş.  Kabzası boynuz, balçağı ve kını alpaka.

Uzunluk: 98 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI KILIÇ -Bıçağına altın kakma ile Sultan V.Mehmed Reşad Han tuğrası ve “Kelime-i Tevhid” tatbik edilmiş. Kabzası boynuz, balçağı ve kını alpaka. Uzunluk: 98 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA TÜFEK-Hicri 1311 tarihli. “Amel-i Refed” usta damgalı. Altın kakma ile sahibi “Hattatzade …Hulusi bin İbrahim Efendi” ibareli. Mekanizması kazıma tekniği ile Rokoko üslubunda tezyinli.

Uzunluk: 98 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA TÜFEK-Hicri 1311 tarihli. “Amel-i Refed” usta damgalı. Altın kakma ile sahibi “Hattatzade …Hulusi bin İbrahim Efendi” ibareli. Mekanizması kazıma tekniği ile Rokoko üslubunda tezyinli. Uzunluk: 98 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÇİFT PİŞTOV-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Emrullah” usta damgalı. Firuze, garnet ve mercanlarla bezeli. Altın vermeyli. Gümüş kakma namlulu, fildişi harbili.

Uzunluk: 55 cm. (her biri)

    Lot No: 87

    Lot: 87

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” ÇİFT PİŞTOV-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Emrullah” usta damgalı. Firuze, garnet ve mercanlarla bezeli. Altın vermeyli. Gümüş kakma namlulu, fildişi harbili. Uzunluk: 55 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1193 tarihli. Gümüş kakma ile ustası “Amel-i Ömer”, sahibi “Mustafa” ibareli. Kitabesinde Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Bıçak elde, Sübhan dilde gerek” yazılı. Fildişi kabzası mercanlarla bezeli, balçağı altın vermeyli. Kını üst düzey repoussé işçiliği ile Rokoko üslubunda dekorlu. 

Uzunluk: 73 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OSMANLI 18.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1193 tarihli. Gümüş kakma ile ustası “Amel-i Ömer”, sahibi “Mustafa” ibareli. Kitabesinde Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Bıçak elde, Sübhan dilde gerek” yazılı. Fildişi kabzası mercanlarla bezeli, balçağı altın vermeyli. Kını üst düzey repoussé işçiliği ile Rokoko üslubunda dekorlu. Uzunluk: 73 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1270 tarihli. Gümüş kakma ile ustası “Salih”, sahibi ve maliki “Muhammed Aga” ibareli. Kitabesinde Eski Türkçe (Osmanlıca) ile beyt yazılı. Fildişi kabzası mercanlarla bezeli, altın vermeyli balçağı yarı değerli taş aplikeli. Kını Rokoko üslubunda tezyinli, Saltanat Armaları ile dekorlu.

Uzunluk: 83 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1270 tarihli. Gümüş kakma ile ustası “Salih”, sahibi ve maliki “Muhammed Aga” ibareli. Kitabesinde Eski Türkçe (Osmanlıca) ile beyt yazılı. Fildişi kabzası mercanlarla bezeli, altın vermeyli balçağı yarı değerli taş aplikeli. Kını Rokoko üslubunda tezyinli, Saltanat Armaları ile dekorlu. Uzunluk: 83 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1272 tarihli. Gümüş kakma ile ustası “Amel-i Mustafa”, sahibi ve maliki “Hüseyin Ağazade” ibareli. Fildişi kabzası mercanlarla bezeli, altın vermeyli balçağı yarı değerli taş aplikeli. Rokoko gümüş kınlı. 

Uzunluk: 78 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1272 tarihli. Gümüş kakma ile ustası “Amel-i Mustafa”, sahibi ve maliki “Hüseyin Ağazade” ibareli. Fildişi kabzası mercanlarla bezeli, altın vermeyli balçağı yarı değerli taş aplikeli. Rokoko gümüş kınlı. Uzunluk: 78 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Mors kabzası mercanlarla bezeli. Repoussé gümüş kını “Cami” ve “Selvi Ağacı” tasvirli, stilize lale motifleri ile tezyinli. Aykırı ebatlarda.

Uzunluk: 68 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Mors kabzası mercanlarla bezeli. Repoussé gümüş kını “Cami” ve “Selvi Ağacı” tasvirli, stilize lale motifleri ile tezyinli. Aykırı ebatlarda. Uzunluk: 68 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ “SULTAN" İBARELİ AT ALINLIĞI ALAMETİ-Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) dönemi.

Ölçüler: 6 x 5 cm.
Ağırlık: 69 gr.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ “SULTAN" İBARELİ AT ALINLIĞI ALAMETİ-Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) dönemi. Ölçüler: 6 x 5 cm. Ağırlık: 69 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TÖRENSEL ZIRH KEMERİ-Kallavi ebatlarda. Kurşun örme, gümüş düğmeli. Yüksek kıymette, ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 12 x 79 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    OSMANLI 18.YÜZYIL TÖRENSEL ZIRH KEMERİ-Kallavi ebatlarda. Kurşun örme, gümüş düğmeli. Yüksek kıymette, ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 12 x 79 cm.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI (HIDİV/MISIR) GÜMÜŞ HANÇER-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 59. sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 43 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI (HIDİV/MISIR) GÜMÜŞ HANÇER-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 59. sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 43 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ HANÇER -Bıçağı altın kakma tezyinatlı.

Uzunluk: 41 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ HANÇER -Bıçağı altın kakma tezyinatlı. Uzunluk: 41 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ “SALTANAT ARMASI” KAVUK ALAMETİ-Ölçüler: 4.5 x 4 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ “SALTANAT ARMASI” KAVUK ALAMETİ-Ölçüler: 4.5 x 4 cm.

    USDSold
  • ARMAND SEGAUD AINE -“Başıbozuk”

İmzalı. 1893 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 69 x 42 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ARMAND SEGAUD AINE -“Başıbozuk” İmzalı. 1893 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 69 x 42 cm.

    USDSold
  • J.MARQUAY -“Bedevi”

İmzalı. 10 Dec 1874 tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

Ölçüler: 46 x 34 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    J.MARQUAY -“Bedevi” İmzalı. 10 Dec 1874 tarihli. Kağıt üzeri suluboya. Ölçüler: 46 x 34 cm.

    USDSold
  • EUGENE LOUIS GINAIN (1818-1886)-“Cavaliers Arabes Acceptant Du Lait Dans Le Désert”

Tuval üzeri yağlıboya. Plaketli, altın varak orijinal çerçevesi içerisinde.

Referans: E.Benezit / Cilt: 5 Sayfa: 8

Ölçüler: 72 x 55 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    EUGENE LOUIS GINAIN (1818-1886)-“Cavaliers Arabes Acceptant Du Lait Dans Le Désert” Tuval üzeri yağlıboya. Plaketli, altın varak orijinal çerçevesi içerisinde. Referans: E.Benezit / Cilt: 5 Sayfa: 8 Ölçüler: 72 x 55 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE 19.YÜZYIL İNGİLİZ PULAT VAZO-Turquerie Sanat Akımı’nın estetik ve görsel yönü yüksek görülmemiş örneklerinden. Kallavi ebatlarda. Dikey dilimli gövde yüzeyindeki madalyonlar yağlıboya ile “Oryantalist” konulu resimler ile tasvirli. Merkezinde ''Osmanlı Asilzade'' portresi yer almakta. Altın yaldız bezemeli. 

Ölçüler: 75 x 29 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    TURQUERIE 19.YÜZYIL İNGİLİZ PULAT VAZO-Turquerie Sanat Akımı’nın estetik ve görsel yönü yüksek görülmemiş örneklerinden. Kallavi ebatlarda. Dikey dilimli gövde yüzeyindeki madalyonlar yağlıboya ile “Oryantalist” konulu resimler ile tasvirli. Merkezinde ''Osmanlı Asilzade'' portresi yer almakta. Altın yaldız bezemeli. Ölçüler: 75 x 29 cm.

    USDSold
  • MÜNİF FEHİM (1899-1983)-“Kıbrıs’ın Fethi”

İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 50 Türk Zaferi Serisi’nden.
Sanatçının koleksiyon değeri yüksek özel eserlerindendir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Literatür: Eserin görseli “Yirminci Asır, 1952 (5.Sayı Cilt:1) Sayfa:36”da yer almaktadır.

Ölçüler: 25 x 34 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    MÜNİF FEHİM (1899-1983)-“Kıbrıs’ın Fethi” İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. 50 Türk Zaferi Serisi’nden. Sanatçının koleksiyon değeri yüksek özel eserlerindendir. Provenans: Özel Koleksiyon Literatür: Eserin görseli “Yirminci Asır, 1952 (5.Sayı Cilt:1) Sayfa:36”da yer almaktadır. Ölçüler: 25 x 34 cm.

    USDSold
  • B. IVANOFF-“Constantinople”

İmzalı. Const-ple ibareli. Kâğıt üzeri suluboya.

Çerçevesi “Arts & Crafts Limited Reference No:6623” etiketli.

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: E.Benezit. Cilt:5 Sayfa:747

Ölçüler: 34 x 24 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    B. IVANOFF-“Constantinople” İmzalı. Const-ple ibareli. Kâğıt üzeri suluboya. Çerçevesi “Arts & Crafts Limited Reference No:6623” etiketli. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: E.Benezit. Cilt:5 Sayfa:747 Ölçüler: 34 x 24 cm.

    USDSold
  • CONTE AMADEO PREZIOSI (1816-1882)-“Osmanlı Tiplemeler”

Kağıt üzeri suluboya. İki adet. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: E.Benezit / Cilt: 8 Sayfa: 488

Ölçüler: 26 x 18 cm. - 24 x 18 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    CONTE AMADEO PREZIOSI (1816-1882)-“Osmanlı Tiplemeler” Kağıt üzeri suluboya. İki adet. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: E.Benezit / Cilt: 8 Sayfa: 488 Ölçüler: 26 x 18 cm. - 24 x 18 cm.

    USDSold
  • CAROLINE FISHER (1862-1944)-“Sultanın Gözdesi”

Kağıt üzeri karışık teknik.
Çerçevesi “J.&G. Biddle” etiketli, Caroline Fisher ibareli.

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 38 x 25 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    CAROLINE FISHER (1862-1944)-“Sultanın Gözdesi” Kağıt üzeri karışık teknik. Çerçevesi “J.&G. Biddle” etiketli, Caroline Fisher ibareli. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 38 x 25 cm.

    USDSold
  • LOUIS HOTTOT (1834-1905)-İmzalı. Bronz. Brown patineli, elle renklendirilmiş.
Oryantalist. Tek mumluklu, haliyle.

Referans: E.Benezit. Cilt:5 / Sayfa:626

Yükseklik: 80 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    LOUIS HOTTOT (1834-1905)-İmzalı. Bronz. Brown patineli, elle renklendirilmiş. Oryantalist. Tek mumluklu, haliyle. Referans: E.Benezit. Cilt:5 / Sayfa:626 Yükseklik: 80 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SEDEF KAKMA EL AYNASI-Ölçüler: 38 x 20 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    OSMANLI 19.YÜZYIL SEDEF KAKMA EL AYNASI-Ölçüler: 38 x 20 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “GÜVERCİN TASVİRLİ” AYNA-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 28 x 24 cm.
Ağırlık: 694 gr. (Ayna dahil)

    Lot No: 107

    Lot: 107

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “GÜVERCİN TASVİRLİ” AYNA-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 28 x 24 cm. Ağırlık: 694 gr. (Ayna dahil)

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SARAY İŞİ EL AYNASI-Sultani madalyon içerisi “N.S” inisiyalli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 30 x 16.5 cm.
Ağırlık: 766 gr. (Ayna dahil)

    Lot No: 108

    Lot: 108

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SARAY İŞİ EL AYNASI-Sultani madalyon içerisi “N.S” inisiyalli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 30 x 16.5 cm. Ağırlık: 766 gr. (Ayna dahil)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “İSTANBUL İŞİ” GÜMÜŞ HAMAM TASI-Çap: 18.5 cm.
Ağırlık: 236 gr.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    OSMANLI 19.YÜZYIL “İSTANBUL İŞİ” GÜMÜŞ HAMAM TASI-Çap: 18.5 cm. Ağırlık: 236 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SEDEF KAKMA ÇİFT NALIN / TAKUNYA-Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 8.5 x 26.5 x 10 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SEDEF KAKMA ÇİFT NALIN / TAKUNYA-Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 8.5 x 26.5 x 10 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ESKİ TÜRKÇE YAZILI 4 ADET SABUN -Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Es-Seyyid Hazım, Kandiye", "Rıza Kapudan ve Mahdumları, Edremid" ve "Garsağ Kemal Zenabili, Haleb" ibareli.

Ölçüler: 5 x 6 x 6 cm. - 5 x 7 x 5 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    OSMANLI 19.YÜZYIL ESKİ TÜRKÇE YAZILI 4 ADET SABUN -Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Es-Seyyid Hazım, Kandiye", "Rıza Kapudan ve Mahdumları, Edremid" ve "Garsağ Kemal Zenabili, Haleb" ibareli. Ölçüler: 5 x 6 x 6 cm. - 5 x 7 x 5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ORİJİNAL MUHAFAZASINDA KAĞIT SABUN -Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Amili Edremid'de Müderriszade Hilmi" ibareli. 

Ölçüler: 6 x 9 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    OSMANLI 19.YÜZYIL ORİJİNAL MUHAFAZASINDA KAĞIT SABUN -Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Amili Edremid'de Müderriszade Hilmi" ibareli. Ölçüler: 6 x 9 cm.

    USDSold
  • OSMANLI ZENNE 33’LÜK “FİLDİŞİ” TESPİH-Uzunluk: 24.5 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    OSMANLI ZENNE 33’LÜK “FİLDİŞİ” TESPİH-Uzunluk: 24.5 cm.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAYIL-Mercan ve akçe sallantılı. Telkari işçilikli, zincirli. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 4 x 7 cm.
Ağırlık: 74 gr.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAYIL-Mercan ve akçe sallantılı. Telkari işçilikli, zincirli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 4 x 7 cm. Ağırlık: 74 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “MERCANLI” SEYAHAT TAKIMI-Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Orijinal muhafazası ile birlikte. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 19.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 123 gr.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “MERCANLI” SEYAHAT TAKIMI-Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 19.5 cm. (her biri) Ağırlık: 123 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL MERCANLARLA BEZELİ GÜMÜŞ ÇİFT ZARF-Ölçüler: 6 x 5 cm. (her biri)
Ağırlık: 137 gr.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    OSMANLI 18.YÜZYIL MERCANLARLA BEZELİ GÜMÜŞ ÇİFT ZARF-Ölçüler: 6 x 5 cm. (her biri) Ağırlık: 137 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “İNCİLİ” DİVAL İŞİ KADİFE ÖRTÜ-Ölçüler: 45 x 45 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “İNCİLİ” DİVAL İŞİ KADİFE ÖRTÜ-Ölçüler: 45 x 45 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI CEPKEN ve YELEK  -Altın kılaptanla dival işi ve zincir işi tekniğinde işlenmiş, pullarla zenginleştirilmiş. Özel çerçeve içerisine alınmış. 

Çerçeve Ölçüsü: 123 x 88 cm.
Ceket Ölçüsü: 57 x 47 cm.
Yelek Ölçüsü: 47 x 35 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI CEPKEN ve YELEK -Altın kılaptanla dival işi ve zincir işi tekniğinde işlenmiş, pullarla zenginleştirilmiş. Özel çerçeve içerisine alınmış. Çerçeve Ölçüsü: 123 x 88 cm. Ceket Ölçüsü: 57 x 47 cm. Yelek Ölçüsü: 47 x 35 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI FES-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş sırma ipliklerle stilize floral ve geometrik dekorlu, lale motifleri ile bezeli. Bordo renk alınlığı sallantılı süslemelerle çevrelenmiş. Gümüş sırma püsküllü. Osmanlı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 12 x 18 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI FES-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş sırma ipliklerle stilize floral ve geometrik dekorlu, lale motifleri ile bezeli. Bordo renk alınlığı sallantılı süslemelerle çevrelenmiş. Gümüş sırma püsküllü. Osmanlı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 12 x 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE ve MAHFAZASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş, altın vermeyli. Taç kısmına “Maşallah”, merkezine “Ashab-ı Kehf”, çevresine ise “Def-i Beliyyât” duası tatbik edilmiş. Def-i Beliyyât şifa duasında mealen “Ey lütf u keremi zâil olmayıp dâimî olan Latif! İnen bela ve musîbet hakkında bize lütfet. Ya Rabbi! Sen, kuvvet sahibisin, güçlüsün. Yevm-i halel olan kıyamet gününden ve dünyadaki tehlikeli günlerden bizi kurtar” yazmakta. Kese formlu muhafazası önden kapaklı, merkezi Ay-Yıldız dekorlu, askılı ve gümüş püsküllü. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Kese Ölçüsü: 20 x 15 cm.
Armudiye Ölçüsü: 9 x 7 cm.
Ağırlık: 20 gr.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE ve MAHFAZASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş, altın vermeyli. Taç kısmına “Maşallah”, merkezine “Ashab-ı Kehf”, çevresine ise “Def-i Beliyyât” duası tatbik edilmiş. Def-i Beliyyât şifa duasında mealen “Ey lütf u keremi zâil olmayıp dâimî olan Latif! İnen bela ve musîbet hakkında bize lütfet. Ya Rabbi! Sen, kuvvet sahibisin, güçlüsün. Yevm-i halel olan kıyamet gününden ve dünyadaki tehlikeli günlerden bizi kurtar” yazmakta. Kese formlu muhafazası önden kapaklı, merkezi Ay-Yıldız dekorlu, askılı ve gümüş püsküllü. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir. Kese Ölçüsü: 20 x 15 cm. Armudiye Ölçüsü: 9 x 7 cm. Ağırlık: 20 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ “İNCİLİ” ARMUDİYE -Eserin merkezinde “Sultan II.Mahmud Han” tuğrası yer almaktadır.

Ölçüler: 6.5 x 4.5 cm.
Ağırlık: 13 gr.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ “İNCİLİ” ARMUDİYE -Eserin merkezinde “Sultan II.Mahmud Han” tuğrası yer almaktadır. Ölçüler: 6.5 x 4.5 cm. Ağırlık: 13 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE -Eserin, taç kısmına “Maşallah”, diğer bölümlere ise “Besmele-i Şerif” ve Esma’ül Hüsna'dan “Ya Kafi” ve “Ya Şafi” isimleri tatbik edilmiş.

Ölçüler: 7 x 5.5 cm.
Ağırlık: 9 gr.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE -Eserin, taç kısmına “Maşallah”, diğer bölümlere ise “Besmele-i Şerif” ve Esma’ül Hüsna'dan “Ya Kafi” ve “Ya Şafi” isimleri tatbik edilmiş. Ölçüler: 7 x 5.5 cm. Ağırlık: 9 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “VACHERON CONSTANTIN” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre, Cenevre. İmalat ve 18 ayar altın garanti damgalı, seri numaralı. Türünün yüksek kıymete sahip seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Çap: 30 mm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    İSVİÇRE “VACHERON CONSTANTIN” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre, Cenevre. İmalat ve 18 ayar altın garanti damgalı, seri numaralı. Türünün yüksek kıymete sahip seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Çap: 30 mm.

    USDSold
  • İSVİÇRE 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. İsviçre. İmalat ve 14 ayar altın garanti damgalı. Seri numaralı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Altın kasası çift kapaklı, kapak üzerleri kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile Rokoko üslubunda stilize floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 30 x 80 mm.
Ağırlık: 52 gr.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    İSVİÇRE 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. İsviçre. İmalat ve 14 ayar altın garanti damgalı. Seri numaralı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Altın kasası çift kapaklı, kapak üzerleri kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile Rokoko üslubunda stilize floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 30 x 80 mm. Ağırlık: 52 gr.

    USDSold
  • İNGİLİZ 19.YÜZYIL “ALTIN” SEYAHAT DİKİŞ TAKIMI / ORİJİNAL MUHAFAZASINDA-Kutu Ölçüsü: 13 x 9 cm.
Ağırlık: 43 gr.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    İNGİLİZ 19.YÜZYIL “ALTIN” SEYAHAT DİKİŞ TAKIMI / ORİJİNAL MUHAFAZASINDA-Kutu Ölçüsü: 13 x 9 cm. Ağırlık: 43 gr.

    USDSold
  • ALİ TOY (1960)-“Zerendud Hat Levha”

Ketebeli. Hicri 1419 tarihli. Celi Talik hattı ile “Besmele-i Şerif” yazılı. Kobalt zemin üzerine zerendud tekniğiyle (altın) tatbik edilmiş, altın cetvelli. 

Ölçüler: 48 x 70 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    ALİ TOY (1960)-“Zerendud Hat Levha” Ketebeli. Hicri 1419 tarihli. Celi Talik hattı ile “Besmele-i Şerif” yazılı. Kobalt zemin üzerine zerendud tekniğiyle (altın) tatbik edilmiş, altın cetvelli. Ölçüler: 48 x 70 cm.

    USDSold
  • ÇARŞAMBALI MEHMED ÂRİF BEY (1828-1892)-“İstifli Hat Levha”

Ketebeli. Hicri 1302 tarihli. Celi Talik hattı ile Ayet-i Kerime yazılı. Siyah zemin üzerine zırnık mürekkebi ile tatbik edilmiş, tezhipli. 

Fâtır Suresi 28. Ayet; Allah'tan kulları içinde ancak âlimler korkar.

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 42 x 39 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    ÇARŞAMBALI MEHMED ÂRİF BEY (1828-1892)-“İstifli Hat Levha” Ketebeli. Hicri 1302 tarihli. Celi Talik hattı ile Ayet-i Kerime yazılı. Siyah zemin üzerine zırnık mürekkebi ile tatbik edilmiş, tezhipli. Fâtır Suresi 28. Ayet; Allah'tan kulları içinde ancak âlimler korkar. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 42 x 39 cm.

    USDSold
  • HATTAT MEHMED RIZA -“İstifli Hat Levha”

Hicri 1283 tarihli. Mehmed Rıza ketebeli. Celi sülüs hattı ile “Ya Hazreti Sultan Hacı Bektâş-ı Velî” yazılı. Tezhipli, altın cetvelli.

Ölçüler: 37 x 43 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    HATTAT MEHMED RIZA -“İstifli Hat Levha” Hicri 1283 tarihli. Mehmed Rıza ketebeli. Celi sülüs hattı ile “Ya Hazreti Sultan Hacı Bektâş-ı Velî” yazılı. Tezhipli, altın cetvelli. Ölçüler: 37 x 43 cm.

    USDSold
  • KÂMİL AKDİK (1861-1941)-“Osmanlı Hat Levha”

19.Yüzyıl. Ketebeli. Altın cetvelli.

“Himmet-i merdâne istiğnâ-yi derviş ez ganîst / Mertlik himmeti, dervişin (yoksul) ganîden (zengin)  muhtaçsızlığıdır”

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 18 x 53 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    KÂMİL AKDİK (1861-1941)-“Osmanlı Hat Levha” 19.Yüzyıl. Ketebeli. Altın cetvelli. “Himmet-i merdâne istiğnâ-yi derviş ez ganîst / Mertlik himmeti, dervişin (yoksul) ganîden (zengin) muhtaçsızlığıdır” Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 18 x 53 cm.

    USDSold
  • MEHMET HULÛSÎ-”Hat Levha”

Hicri 1348 tarihli. Mehmed Hulûsî ketebeli. Tezhipli, altın cetvelli. 

Ölçüler: 49 x 84 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    MEHMET HULÛSÎ-”Hat Levha” Hicri 1348 tarihli. Mehmed Hulûsî ketebeli. Tezhipli, altın cetvelli. Ölçüler: 49 x 84 cm.

    USDSold
  • HASAN SIRRI EFENDİ (1836-1907) -“Hadis-i Şerif”

Ketebeli. Hicri 1310 tarihli. Sülüs hattı ile yazılmış. Tezhipli, altın cetvelli.

“Re’sü’l-hikmeti mehâfetullâh / Hikmetin başı Allah korkusudur”

Ölçüler: 33 x 64 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    HASAN SIRRI EFENDİ (1836-1907) -“Hadis-i Şerif” Ketebeli. Hicri 1310 tarihli. Sülüs hattı ile yazılmış. Tezhipli, altın cetvelli. “Re’sü’l-hikmeti mehâfetullâh / Hikmetin başı Allah korkusudur” Ölçüler: 33 x 64 cm.

    USDSold
  • İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1258 tarihli. İcazeti alan “Mustafa es-Sukuti bi-Hafizu’l-Kur’an”. İcazeti veren hocaları “Mehmet Rasim min telamizi” ve “Mehmed Zakir bi-Hafizu’l-Kur’an”. Klasik tezhipli, altın cetvelli. Zerefşanlı.

Ölçüler: 21 x 26 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1258 tarihli. İcazeti alan “Mustafa es-Sukuti bi-Hafizu’l-Kur’an”. İcazeti veren hocaları “Mehmet Rasim min telamizi” ve “Mehmed Zakir bi-Hafizu’l-Kur’an”. Klasik tezhipli, altın cetvelli. Zerefşanlı. Ölçüler: 21 x 26 cm.

    USDSold
  • İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1260 tarihli. İcazeti alan “Mustafa Ayni”. İcazeti veren hocaları “Mustafa İzzet" ve “Muhammed Sadullah”. Klasik tezhipli, altın cetvelli. 

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 24 x 30 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1260 tarihli. İcazeti alan “Mustafa Ayni”. İcazeti veren hocaları “Mustafa İzzet" ve “Muhammed Sadullah”. Klasik tezhipli, altın cetvelli. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 24 x 30 cm.

    USDSold
  • İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1287 tarihli. Hasan Hilmi Efendi ketebeli. Klasik tezhipli, altın cetvelli.

Ölçüler: 26 x 34 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1287 tarihli. Hasan Hilmi Efendi ketebeli. Klasik tezhipli, altın cetvelli. Ölçüler: 26 x 34 cm.

    USDSold
  • MURAKKA İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1303 tarihli. İcazeti alan “Muhammed Arif”. İcazeti veren hocaları “Hüseyin Fevzi” ve “Muhammed el-Hamdi”. Hadis-i Şerif yazılı. Klasik tezhipli. Murakka formunda, sırtı ebrulu.

Ölçüler: 36 x 19 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    MURAKKA İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1303 tarihli. İcazeti alan “Muhammed Arif”. İcazeti veren hocaları “Hüseyin Fevzi” ve “Muhammed el-Hamdi”. Hadis-i Şerif yazılı. Klasik tezhipli. Murakka formunda, sırtı ebrulu. Ölçüler: 36 x 19 cm.

    USDSold
  • MURAKKA İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1309 tarihli. İcazeti alan “Muhammed el-Emin”. İcazeti veren hocaları “El-Hac Hafız Mehmet el-Vehbi” ve “El-Hac Muhammed el- Hamdi”. Hadis-i Şerif yazılı. Rokoko tezhipli. Murakka formunda.

Ölçüler: 38 x 23 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    MURAKKA İCAZETNÂME (19.YÜZYIL)-Hicri 1309 tarihli. İcazeti alan “Muhammed el-Emin”. İcazeti veren hocaları “El-Hac Hafız Mehmet el-Vehbi” ve “El-Hac Muhammed el- Hamdi”. Hadis-i Şerif yazılı. Rokoko tezhipli. Murakka formunda. Ölçüler: 38 x 23 cm.

    USDSold
  • MUSTAFA HALİM ÖZYAZICI (1897-1964)-“Nikâh Akdi”

Hicri 1381 tarihli. Mustafa Halim ketebeli. Tezhipli, altın cetvelli. Besmele-i Şerif ile başlamakta. 2 Mart 1926 tarihinde icra kılınan nikah merasimi hatırası. Katılımcıların imzaları “Fahrettin Zaim, Şerife Saffet Naima, Mehmet Fahri, Asım, Güzide, Fahri Toyun, İsmail Hakkı Kolbay” yer almakta.

Ölçüler: 35 x 42 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    MUSTAFA HALİM ÖZYAZICI (1897-1964)-“Nikâh Akdi” Hicri 1381 tarihli. Mustafa Halim ketebeli. Tezhipli, altın cetvelli. Besmele-i Şerif ile başlamakta. 2 Mart 1926 tarihinde icra kılınan nikah merasimi hatırası. Katılımcıların imzaları “Fahrettin Zaim, Şerife Saffet Naima, Mehmet Fahri, Asım, Güzide, Fahri Toyun, İsmail Hakkı Kolbay” yer almakta. Ölçüler: 35 x 42 cm.

    USDSold
  • KÂMİL AKDİK (1861-1941)-“Hat Levha”

Ketebeli. Hicri 1332 tarihli. 4 satır hat levha. Siyah renk mürekkep ile yazılmış. Müzehhip tarafından hazırlanmış levhaya tatbik edilmiş. Müzehhibi Mustafa Şükrü tarafından “Düyun-ı Umumiye Memurin Şubesi Maaş Kalemi ketebesinden” şeklinde ketebeli. 

“Ol Resûl-i müctebâ hem rahmeten li’l-âlemin. Bende medfûndur deyû eflâke fahr eyler zemîn. Ravzasın edip ziyâret dedi Cibrîl-i Emîn. Hâzihi cennâtu adnin fedhulûhâ hâlidîn / O seçilmiş Rasul alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Yeryüzü, gökyüzüne Resulullah bende defnedildi diye övünmektedir. Ravzasını ziyaret eden Cebrail Aleyhisselam; İşte bu cennetin en yüksek mertebilerinden olan Adn Cenneti’dir, oraya ebedi kalmak üzere giriniz.”

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 47 x 38 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    KÂMİL AKDİK (1861-1941)-“Hat Levha” Ketebeli. Hicri 1332 tarihli. 4 satır hat levha. Siyah renk mürekkep ile yazılmış. Müzehhip tarafından hazırlanmış levhaya tatbik edilmiş. Müzehhibi Mustafa Şükrü tarafından “Düyun-ı Umumiye Memurin Şubesi Maaş Kalemi ketebesinden” şeklinde ketebeli. “Ol Resûl-i müctebâ hem rahmeten li’l-âlemin. Bende medfûndur deyû eflâke fahr eyler zemîn. Ravzasın edip ziyâret dedi Cibrîl-i Emîn. Hâzihi cennâtu adnin fedhulûhâ hâlidîn / O seçilmiş Rasul alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Yeryüzü, gökyüzüne Resulullah bende defnedildi diye övünmektedir. Ravzasını ziyaret eden Cebrail Aleyhisselam; İşte bu cennetin en yüksek mertebilerinden olan Adn Cenneti’dir, oraya ebedi kalmak üzere giriniz.” Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 47 x 38 cm.

    USDSold
  • ÖZBEK ŞEYHİ HEZARFEN İBRAHİM EDHEM EFENDİ-“Murakka”

Hicri 1285 tarihli. İbrahim Edhem eş-Şevki ketebeli. 4.Ordu-ı Hümâyun Jurnal Katib-i Sanisi ibareli. Nesih ve sülüs hattı ile yazılmış 3 sayfa murakka. Altın cetvelli, orijinal paspartusu ebrulu. Ebrusu İbrahim Edhem Efendi tarafından yapılmış.  

Özbekler Tekkesi Şeyhi İbrahim Edhem Efendi'nin hat hocası "Çarşambalı Ârif Efendi"dir. Bazı eserleri Paris Sergisi'nde teşhir edilmiş (1867) ve kendisine madalya verilmiştir. 

Ölçüler: 51 x 32 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    ÖZBEK ŞEYHİ HEZARFEN İBRAHİM EDHEM EFENDİ-“Murakka” Hicri 1285 tarihli. İbrahim Edhem eş-Şevki ketebeli. 4.Ordu-ı Hümâyun Jurnal Katib-i Sanisi ibareli. Nesih ve sülüs hattı ile yazılmış 3 sayfa murakka. Altın cetvelli, orijinal paspartusu ebrulu. Ebrusu İbrahim Edhem Efendi tarafından yapılmış. Özbekler Tekkesi Şeyhi İbrahim Edhem Efendi'nin hat hocası "Çarşambalı Ârif Efendi"dir. Bazı eserleri Paris Sergisi'nde teşhir edilmiş (1867) ve kendisine madalya verilmiştir. Ölçüler: 51 x 32 cm.

    USDSold
  • OSMANLI HAT LEVHA-19.Yüzyıl. Sülüs hattı ile yazılmış, 6 satır. 

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 25 x 22 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    OSMANLI HAT LEVHA-19.Yüzyıl. Sülüs hattı ile yazılmış, 6 satır. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 25 x 22 cm.

    USDSold
  • HAMİD AYTAÇ (1891-1982)-“Talik Kıta”

Ketebeli. Hicri 1393 tarihli. Talik hattı ile yazılmış kıta. 4 satır.

“Ey zâir-i sâhib-nefes, Hubb-ı sivâdan meyli kes, Dünyâda kalmaz hiç kes, Allahü bes bâkî heves”

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 38 x 41 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    HAMİD AYTAÇ (1891-1982)-“Talik Kıta” Ketebeli. Hicri 1393 tarihli. Talik hattı ile yazılmış kıta. 4 satır. “Ey zâir-i sâhib-nefes, Hubb-ı sivâdan meyli kes, Dünyâda kalmaz hiç kes, Allahü bes bâkî heves” Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 38 x 41 cm.

    USDSold
  • HAMİD AYTAÇ (1891-1982)-“Besmele-i Şerif” 

Ketebeli. Hicri 1393 tarihli. Talik hattı ile yazılmış hat levha.

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 68 x 28 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    HAMİD AYTAÇ (1891-1982)-“Besmele-i Şerif” Ketebeli. Hicri 1393 tarihli. Talik hattı ile yazılmış hat levha. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 68 x 28 cm.

    USDSold
  • NEYZEN MEHMED EMİN DEDE / MEHMED EMİN YAZICI-“Kıt’a”

Hicri 1346. Neyzen Mehmed Emin Dede (Mehmed Emin Yazıcı) ketebeli. Zikir ve Hadis-i Şerif içerikli. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış.

Ölçüler: 12 x 22 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    NEYZEN MEHMED EMİN DEDE / MEHMED EMİN YAZICI-“Kıt’a” Hicri 1346. Neyzen Mehmed Emin Dede (Mehmed Emin Yazıcı) ketebeli. Zikir ve Hadis-i Şerif içerikli. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Ölçüler: 12 x 22 cm.

    USDSold
  • KARALAMA MEŞK -Osmanlı. Karalama Meşk. Altın cetvelli, altın duraklı.

Ölçüler: 14 x 21 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    KARALAMA MEŞK -Osmanlı. Karalama Meşk. Altın cetvelli, altın duraklı. Ölçüler: 14 x 21 cm.

    USDSold
  • MEHMED VASFİ EFENDİ (19.YÜZYIL)-“Talik Kıt’a”

Hicri 1310 tarihli. Ketebeli. Talik hattı ile yazılmış. Klasik Rumi üslubunda tezhipli, altın cetvelli.

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 23 x 13 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    MEHMED VASFİ EFENDİ (19.YÜZYIL)-“Talik Kıt’a” Hicri 1310 tarihli. Ketebeli. Talik hattı ile yazılmış. Klasik Rumi üslubunda tezhipli, altın cetvelli. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 23 x 13 cm.

    USDSold
  • HAMDULLAH (18.YÜZYIL)-Hicri 1199 tarihli. “Hamdullah” ketebeli. Talik hattı ile yazılmış kıt’a. Altın cetvelli.

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 21 x 13 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    HAMDULLAH (18.YÜZYIL)-Hicri 1199 tarihli. “Hamdullah” ketebeli. Talik hattı ile yazılmış kıt’a. Altın cetvelli. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 21 x 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI KIT’A-Mehmed Es’ad Yesârî ekolü. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile dört satır talik hatla kaleme alınmış. Altın cetvelli.

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 19 x 12 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    OSMANLI KIT’A-Mehmed Es’ad Yesârî ekolü. Aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ile dört satır talik hatla kaleme alınmış. Altın cetvelli. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 19 x 12 cm.

    USDSold
  • TALİK MEŞK (18.YÜZYIL)-18.Yüzyıl. Talik hattı ile yazılmış meşk, ebrulu.

Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 30 x 18 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    TALİK MEŞK (18.YÜZYIL)-18.Yüzyıl. Talik hattı ile yazılmış meşk, ebrulu. Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Ölçüler: 30 x 18 cm.

    USDSold
  • SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRASI-“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima el-Gazi”

Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı, 1922 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya ve karışık teknik. 

Ölçüler: 30 x 40 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRASI-“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima el-Gazi” Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı, 1922 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya ve karışık teknik. Ölçüler: 30 x 40 cm.

    USDSold
  • OSMANLI KÜTAHYA SERAMİK TABLALI AHŞAP SEHPA-Tabla Ölçüsü: 39 x 29 cm.
Yükseklik: 77 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    OSMANLI KÜTAHYA SERAMİK TABLALI AHŞAP SEHPA-Tabla Ölçüsü: 39 x 29 cm. Yükseklik: 77 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK “HİLMİ USTA” İMZALI TABAK-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Kütahyalı Hilmi Usta" imzalı. Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Çap: 19 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK “HİLMİ USTA” İMZALI TABAK-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Kütahyalı Hilmi Usta" imzalı. Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir. Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Çap: 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK (MANGAN MORU) TABAK-Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Çap: 19 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK (MANGAN MORU) TABAK-Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir. Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Çap: 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK (SİNEKLİ) KULPLU KUPA-Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Ölçüler: 9 x 12 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK (SİNEKLİ) KULPLU KUPA-Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir. Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Ölçüler: 9 x 12 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK 4 ADET FİNCAN-Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Ölçüler: 6 x 7 cm. - 4 x 7 cm. - 4 x 6 cm. - 3.5 x 6 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK 4 ADET FİNCAN-Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Ölçüler: 6 x 7 cm. - 4 x 7 cm. - 4 x 6 cm. - 3.5 x 6 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK (SERAPHİM MELEKLİ) ASKI SÜSÜ -Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Ölçüler: 16 x 11 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK (SERAPHİM MELEKLİ) ASKI SÜSÜ -Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir. Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Ölçüler: 16 x 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK GÜMÜŞ BOYUNLU GÜLABDAN / MAVİ-BEYAZ-Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı

Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi

Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France)

Yükseklik: 20 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK GÜMÜŞ BOYUNLU GÜLABDAN / MAVİ-BEYAZ-Kütahya Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette koleksiyonluk örneğidir. Referans: Yadıgâr-ı Kütahya, 1997 / Vehbi Koç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri, 2005 / Pera Müzesi Splendeurs de la Ceramique Ottomane, 2000 / Vehbi Koç Vakfı (Musée Jacquemart, Paris - Institut de France) Yükseklik: 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL GÜMÜŞ GÜLABDAN-Osmanlı Gümüş Sanatı’nın erken dönem nadir koleksiyonluk örneklerindendir.

Yükseklik: 17 cm.
Ağırlık: 135 gr.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    OSMANLI 18.YÜZYIL GÜMÜŞ GÜLABDAN-Osmanlı Gümüş Sanatı’nın erken dönem nadir koleksiyonluk örneklerindendir. Yükseklik: 17 cm. Ağırlık: 135 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL LİTÜRJİK GÜMÜŞ TAS-Omphalos’unda “Çift başlı Bizans Kartalı” yer almakta.

Çap: 13 cm.
Ağırlık: 81 gr.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    OSMANLI 19.YÜZYIL LİTÜRJİK GÜMÜŞ TAS-Omphalos’unda “Çift başlı Bizans Kartalı” yer almakta. Çap: 13 cm. Ağırlık: 81 gr.

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL “ERMENİ İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ VAFTİZ KEPÇESİ-1878 tarihli. Rus 84 imalat ve gümüş garanti, Tiflis “Egor Ivanovich Blomberg” yapımcı ve “Ermenice” usta damgalı. Kallavi ebatlarda. Kepçesi repoussé işçiliği ile dekorlu. Sap kısmı grave tekniği ile “Ermenice” ithaflı.

Uzunluk: 35 cm.
Ağırlık: 228 gr.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    RUS 19.YÜZYIL “ERMENİ İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ VAFTİZ KEPÇESİ-1878 tarihli. Rus 84 imalat ve gümüş garanti, Tiflis “Egor Ivanovich Blomberg” yapımcı ve “Ermenice” usta damgalı. Kallavi ebatlarda. Kepçesi repoussé işçiliği ile dekorlu. Sap kısmı grave tekniği ile “Ermenice” ithaflı. Uzunluk: 35 cm. Ağırlık: 228 gr.

    USDSold
  • LİTÜRJİK 18.YÜZYIL BAŞI (TÖRENSEL) GÜMÜŞ TABAK-1720 tarihli. İmalat damgalı. 

Ölçüler: 22 x 30 cm.
Ağırlık: 321 gr.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    LİTÜRJİK 18.YÜZYIL BAŞI (TÖRENSEL) GÜMÜŞ TABAK-1720 tarihli. İmalat damgalı. Ölçüler: 22 x 30 cm. Ağırlık: 321 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 7.5 x 8 cm.
Ağırlık: 78 gr.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 7.5 x 8 cm. Ağırlık: 78 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MÜCEVHER SANDIĞI-İmalat ve usta damgalı. Osmanlı Pazarı için imal edilmiş. Anahtarı mevcut, içi yenilenmiş.

Ölçüler: 15 x 30 x 20 cm.
Ağırlık: 2770 gr. (Ahşap kasası dahil)

    Lot No: 162

    Lot: 162

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MÜCEVHER SANDIĞI-İmalat ve usta damgalı. Osmanlı Pazarı için imal edilmiş. Anahtarı mevcut, içi yenilenmiş. Ölçüler: 15 x 30 x 20 cm. Ağırlık: 2770 gr. (Ahşap kasası dahil)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PİŞTOV HARBİSİ-Uzunluk: 48 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    OSMANLI 19.YÜZYIL PİŞTOV HARBİSİ-Uzunluk: 48 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ (KUBBESEL KAPAKLI) NARGİLE SERİ-Uzunluk: 40 cm.
Ağırlık: 435 gr.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ (KUBBESEL KAPAKLI) NARGİLE SERİ-Uzunluk: 40 cm. Ağırlık: 435 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekore edilmiş. 

Ölçüler: 19 x 12 cm.
Ağırlık: 466 gr.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekore edilmiş. Ölçüler: 19 x 12 cm. Ağırlık: 466 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (UZAKDOĞU FİNCANLI) KAHVE TAKIMI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Fincan Ölçüsü: 3 x 7.5 cm. (her biri)
Tabak Çap: 11 cm. (her biri)
Ağırlık: 371 gr.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (UZAKDOĞU FİNCANLI) KAHVE TAKIMI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Fincan Ölçüsü: 3 x 7.5 cm. (her biri) Tabak Çap: 11 cm. (her biri) Ağırlık: 371 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “ODIOT” GÜMÜŞ ROKOKO ÇAY TAKIMI-“Odiot Paris” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın vermeyli.

Çaydanlık Ölçüsü: 18 x 29 x 17 cm.
Şekerlik Ölçüsü: 18 x 22 x 15 cm.
Sütlük Ölçüsü: 15 x 18 x 13 cm.
Ağırlık: 2503 gr.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “ODIOT” GÜMÜŞ ROKOKO ÇAY TAKIMI-“Odiot Paris” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın vermeyli. Çaydanlık Ölçüsü: 18 x 29 x 17 cm. Şekerlik Ölçüsü: 18 x 22 x 15 cm. Sütlük Ölçüsü: 15 x 18 x 13 cm. Ağırlık: 2503 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “BOULLE” KONSOL SAAT-III.Napolyon Dönemi (1852-1870). Muhteşem bronz işçilikli, zengin altın vermeyli . Bağa (kaplumbağa kabuğu) üzeri bronz marküteri. Kadranı Romen rakamlı, makinesi “S.Marti” imzalı, seri numaralı. 

Ölçüler: 77 x 35 x 14 cm.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “BOULLE” KONSOL SAAT-III.Napolyon Dönemi (1852-1870). Muhteşem bronz işçilikli, zengin altın vermeyli . Bağa (kaplumbağa kabuğu) üzeri bronz marküteri. Kadranı Romen rakamlı, makinesi “S.Marti” imzalı, seri numaralı. Ölçüler: 77 x 35 x 14 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ “KANTAŞI” YAZIHANE TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Rokoko üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu sapları kıymetli kan taşından mamül mektup açacağı, kalem ve mühürden oluşan tam set. Altın vermeyli. Mühürleri kazınmamış. Fevkalade kondisyonda. Orijinal meşin muhafazası içerisinde. Türünün yüksek kıymete sahip ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Kalem Uzunluğu: 17 cm.
Mühür Uzunluğu: 9 cm.
Zarf Açacağı Uzunluğu: 21 cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ “KANTAŞI” YAZIHANE TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Rokoko üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu sapları kıymetli kan taşından mamül mektup açacağı, kalem ve mühürden oluşan tam set. Altın vermeyli. Mühürleri kazınmamış. Fevkalade kondisyonda. Orijinal meşin muhafazası içerisinde. Türünün yüksek kıymete sahip ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Kalem Uzunluğu: 17 cm. Mühür Uzunluğu: 9 cm. Zarf Açacağı Uzunluğu: 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL MÜHÜR KOLEKSİYONU / 5 ADET-Gümüş saplı Kantaşı “Süleyman Faik, Hicri 1290”
Gümüş saplı Beykoz “Ya İmam, Hicri 1317”
Gümüş saplı Yıldız Taşı “Estağfurullah”
Gümüş üç yüzlü “Hüseyin Hakkı, Hicri 1316”
Altın vermey saplı Kantaşı “Şaban, Hicri 1301”

Ölçüler: 40 x 20 mm. - 36 x 15 mm. - 34 x 17 mm. - 28 x 22 mm. - 27 x 17 mm.
Ağırlık: 15 gr. - 4 gr. - 7 gr. - 6 gr. - 5 gr.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    OSMANLI 19.YÜZYIL MÜHÜR KOLEKSİYONU / 5 ADET-Gümüş saplı Kantaşı “Süleyman Faik, Hicri 1290” Gümüş saplı Beykoz “Ya İmam, Hicri 1317” Gümüş saplı Yıldız Taşı “Estağfurullah” Gümüş üç yüzlü “Hüseyin Hakkı, Hicri 1316” Altın vermey saplı Kantaşı “Şaban, Hicri 1301” Ölçüler: 40 x 20 mm. - 36 x 15 mm. - 34 x 17 mm. - 28 x 22 mm. - 27 x 17 mm. Ağırlık: 15 gr. - 4 gr. - 7 gr. - 6 gr. - 5 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL "MİNERVA" GÜMÜŞ HOKKA TAKIMI -“Tête de Minerve” damgalı.

Ölçüler: 13 x 23 x 15 cm.
Ağırlık: 443 gr.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    FRANSIZ 19.YÜZYIL "MİNERVA" GÜMÜŞ HOKKA TAKIMI -“Tête de Minerve” damgalı. Ölçüler: 13 x 23 x 15 cm. Ağırlık: 443 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PORSELEN HOKKA TAKIMI-Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu

Tabak Ölçüsü: 24 x 13 cm.
Ölçüler: 7 x 8 cm. - 5.5 x 5 cm. - 6 x 7 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    OSMANLI 19.YÜZYIL PORSELEN HOKKA TAKIMI-Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Tabak Ölçüsü: 24 x 13 cm. Ölçüler: 7 x 8 cm. - 5.5 x 5 cm. - 6 x 7 cm.

    USDSold
  • SAX 19.YÜZYIL PORSELEN BONBONNIÈRE ve TABAĞI-19.Yüzyıl. Sax. Osmanlı Pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Lahana formunda, yoğun altın yaldız bezemeli. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Tabak Çapı: 18 cm.
Bonboniere Ölçüsü: 14 x 11 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    SAX 19.YÜZYIL PORSELEN BONBONNIÈRE ve TABAĞI-19.Yüzyıl. Sax. Osmanlı Pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Lahana formunda, yoğun altın yaldız bezemeli. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Tabak Çapı: 18 cm. Bonboniere Ölçüsü: 14 x 11 cm.

    USDSold
  • VİYANA 18.YÜZYIL “SAX” PORSELEN KAPAKLI SAHAN ve TABAĞI -18.Yüzyıl. Viyana. Damgalı (mavi sepet damga). Osmanlı Pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Kapaklı sahan ve büyük boy tabaktan oluşan takım. Krokodil desenli, kapak tutamağı limon formunda. Yoğun altın yaldız bezemeli, haliyle. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Tabak Çapı: 27 cm.
Sahan Ölçüsü: 17 x 21 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    VİYANA 18.YÜZYIL “SAX” PORSELEN KAPAKLI SAHAN ve TABAĞI -18.Yüzyıl. Viyana. Damgalı (mavi sepet damga). Osmanlı Pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Kapaklı sahan ve büyük boy tabaktan oluşan takım. Krokodil desenli, kapak tutamağı limon formunda. Yoğun altın yaldız bezemeli, haliyle. Osmanlı'nın yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Tabak Çapı: 27 cm. Sahan Ölçüsü: 17 x 21 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN ÇİFT FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi”

19.Yüzyıl başı. Turquerie. Meissen imalat damgalı, model numaralı. Çift. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı. 1721 yılında Osmanlı Elçisi Yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Realist üslupta otantik kıyafetler içinde tasvir edilmiş seyislerin başı serpuşludur. Haliyle. Fevkalade görsellikte nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserlerdir.

Ölçüler: 26 x 22 x 11 cm. -  24 x 22 x 11 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN ÇİFT FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi” 19.Yüzyıl başı. Turquerie. Meissen imalat damgalı, model numaralı. Çift. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı. 1721 yılında Osmanlı Elçisi Yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Realist üslupta otantik kıyafetler içinde tasvir edilmiş seyislerin başı serpuşludur. Haliyle. Fevkalade görsellikte nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserlerdir. Ölçüler: 26 x 22 x 11 cm. - 24 x 22 x 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Mekanizması seri numaralı. Siyah lake ahşap kasalı, bronz aplikeli, sarkaçlı. Zengin altın vermeyli. Kallavi ebatlarda. İhtişamlı ve estetik görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 65 x 33 x 14 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    OSMANLI 19.YÜZYIL KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız, Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Mekanizması seri numaralı. Siyah lake ahşap kasalı, bronz aplikeli, sarkaçlı. Zengin altın vermeyli. Kallavi ebatlarda. İhtişamlı ve estetik görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 65 x 33 x 14 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL EDİRNEKÂRİ KAVUKLUK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Ihlamur ağacından Osmanlı Rokokosu üslubunda oyma tekniğiyle ajurlu olarak imal edilmiş. Gövde, kavuk rafı ve şahnişten müteşekkil. Yoğun altın yaldız ve tempera ile boyanmış, çark-ı felek motifli. Üst ve şahniş altı penç motifleri ile teyzin edilmiş. Topkapı Sarayı’nın hemen her köşesinde tüm ihtişamıyla göze çarpan Edirnekâri Sanatı’nın yüksek kıymette, zarif ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Provenans: Mehmet İbrahim Hilmi Bozcaadalı Koleksiyonu

Ölçüler: 90 x 35 x 34 cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    OSMANLI 18.YÜZYIL EDİRNEKÂRİ KAVUKLUK-18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Ihlamur ağacından Osmanlı Rokokosu üslubunda oyma tekniğiyle ajurlu olarak imal edilmiş. Gövde, kavuk rafı ve şahnişten müteşekkil. Yoğun altın yaldız ve tempera ile boyanmış, çark-ı felek motifli. Üst ve şahniş altı penç motifleri ile teyzin edilmiş. Topkapı Sarayı’nın hemen her köşesinde tüm ihtişamıyla göze çarpan Edirnekâri Sanatı’nın yüksek kıymette, zarif ve koleksiyonluk bir örneğidir. Provenans: Mehmet İbrahim Hilmi Bozcaadalı Koleksiyonu Ölçüler: 90 x 35 x 34 cm.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN DÖNEMİ “SARAY İŞİ” TOMBAK SEHPA-Arma-i Osmanî ve Mızıka-ı Hümâyun üslubunda silah ve müzik aletlerinden oluşturulmuş “Asalet Armaları” ile dekorlu. Tombağı hiç kalmamış. Ahşap kasalı, Kabriyole 4 ayaklı.

Ölçüler: 38 x 34 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN DÖNEMİ “SARAY İŞİ” TOMBAK SEHPA-Arma-i Osmanî ve Mızıka-ı Hümâyun üslubunda silah ve müzik aletlerinden oluşturulmuş “Asalet Armaları” ile dekorlu. Tombağı hiç kalmamış. Ahşap kasalı, Kabriyole 4 ayaklı. Ölçüler: 38 x 34 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ “ÜSKÜDAR” ÇATMA -Referans: Çatma ve Kemha, 2007 Hülya Bilgi / Sadberk Hanım Müzesi

Osmanlı İmparatorluğu Dönemi Türk İşlemeleri, 1999 / T.C. Kültür Bakanlığı Yayınları

Ölçüler: 57 x 120 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ “ÜSKÜDAR” ÇATMA -Referans: Çatma ve Kemha, 2007 Hülya Bilgi / Sadberk Hanım Müzesi Osmanlı İmparatorluğu Dönemi Türk İşlemeleri, 1999 / T.C. Kültür Bakanlığı Yayınları Ölçüler: 57 x 120 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL AFYON İŞİ ÇİFT SEHPA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Afyon işi. Çift. Gümüş işçilikli, üç ayaklı, sekizgen tablalı. Tüm yüzeyler tenzil işi gümüş teller kullanılarak Osmanlı rokokosu üslubunda “S” kıvrımlı motifler ile zenginleştirilmiş asma yaprakları ile dekorlu. 

Ölçüler: 66 x 26 cm. (her biri)

    Lot No: 180

    Lot: 180

    OSMANLI 19.YÜZYIL AFYON İŞİ ÇİFT SEHPA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Afyon işi. Çift. Gümüş işçilikli, üç ayaklı, sekizgen tablalı. Tüm yüzeyler tenzil işi gümüş teller kullanılarak Osmanlı rokokosu üslubunda “S” kıvrımlı motifler ile zenginleştirilmiş asma yaprakları ile dekorlu. Ölçüler: 66 x 26 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “ALTIN KILAPTAN” İPEK SATEN ÖRTÜ-Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçüler: 192 x 160 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “ALTIN KILAPTAN” İPEK SATEN ÖRTÜ-Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 192 x 160 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “ŞİŞLİ” BEY ASASI-Hicri 1321 tarihli. Yatağanlı Süleyman usta imzalı. Şişi gümüş kakma. Sapı gümüş, altın vermeyli.
Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “La feta illa Ali la Seyfe illa Zülfikar / Zülfikar'dan başka kılıç, Ali'den başka yiğit yoktur” ve Ashab-ı Kehf’in isimleri “Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve Kıtmir” yazılı. 

Referans: Aynı ustaya ait benzer eser ARTHILL 14.Müzayede de (14.04.2021) yer almıştır. Lot 54: "Osmanlı 19.Yüzyıl Müzelik Bektaşi Şişli Şeyh Asası".

Uzunluk: 93 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    OSMANLI 19.YÜZYIL “ŞİŞLİ” BEY ASASI-Hicri 1321 tarihli. Yatağanlı Süleyman usta imzalı. Şişi gümüş kakma. Sapı gümüş, altın vermeyli. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “La feta illa Ali la Seyfe illa Zülfikar / Zülfikar'dan başka kılıç, Ali'den başka yiğit yoktur” ve Ashab-ı Kehf’in isimleri “Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve Kıtmir” yazılı. Referans: Aynı ustaya ait benzer eser ARTHILL 14.Müzayede de (14.04.2021) yer almıştır. Lot 54: "Osmanlı 19.Yüzyıl Müzelik Bektaşi Şişli Şeyh Asası". Uzunluk: 93 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı eser sahan kapağından dönüştürülmüş. Türk Maden Sanatı’nın yüksek kondisyonda koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018

Ölçüler: 9.5 x 18 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı eser sahan kapağından dönüştürülmüş. Türk Maden Sanatı’nın yüksek kondisyonda koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018 Ölçüler: 9.5 x 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK SAKIZLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Dairesel yüksek halka tabanlı, silindirik gövdeli, yuvarlak ağızlı ve menteşeli kubbe kapaklı, kapak tutamağı tomurcuk formunda. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018

Ölçüler: 12 x 8 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK SAKIZLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Dairesel yüksek halka tabanlı, silindirik gövdeli, yuvarlak ağızlı ve menteşeli kubbe kapaklı, kapak tutamağı tomurcuk formunda. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018 Ölçüler: 12 x 8 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK GÜLABDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Dairesel halka tabanlı, silindirik gövdeli ve uzun boyunlu. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018

Uzunluk: 18 cm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK GÜLABDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Dairesel halka tabanlı, silindirik gövdeli ve uzun boyunlu. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tombak - Altından Süzülen Zarafet / Yapı Kredi Yayınları, 2018 Uzunluk: 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN ve GÜMÜŞ SIRMALI ALINLIK-Asma aparatları mevcut.

Ölçüler: 74 x 134 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN ve GÜMÜŞ SIRMALI ALINLIK-Asma aparatları mevcut. Ölçüler: 74 x 134 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL MİHRAPLI TİP “DİVAL İŞİ” KADİFE SECCADE-Bordo renk kadife üzerine altın kılaptanla dival işi tekniğinde Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral motiflerle bezeli. Sırma saçaklı, astarlı.

Ölçüler: 130 x 80 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    OSMANLI 19.YÜZYIL MİHRAPLI TİP “DİVAL İŞİ” KADİFE SECCADE-Bordo renk kadife üzerine altın kılaptanla dival işi tekniğinde Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral motiflerle bezeli. Sırma saçaklı, astarlı. Ölçüler: 130 x 80 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “HIDİV HANEDANLIK ARMALI” ÇİFT BRONZ KAPI TOKMAĞI-Ölçüler: 8 x 6.5 cm. (her biri)

    Lot No: 188

    Lot: 188

    OSMANLI 19.YÜZYIL “HIDİV HANEDANLIK ARMALI” ÇİFT BRONZ KAPI TOKMAĞI-Ölçüler: 8 x 6.5 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI SADRAZAMI GAZİ AHMET MUHTAR PAŞA’YA İTHAFLI ve İMZALI 3 CİLT DICTIONNAIRE -İskenderiye 1903 tarihli. 3 cilt, 2744 sayfa. “Ay-Yıldız”lı özel ciltleri içerisinde. Majesteleri Hıdiv Abbas Hilmi Paşa’ya methiye ile başlayan Fransızca - Arapça Sözlük. F.Mızrahi tarafından basılmış. 

Osmanlı Sadrazamı Gazi Ahmet Muhtar Paşa’ya “à Son Excellence Ghazi A. Mokhtar Pacha Haut Commissaire Impérial Ottoman en Egypte par l’auteur Mohamad El Naggary, Le Caire 20 Avrril 1907” şeklinde eserin yazarı İskenderiye Mahkemesi Yargıcı Mohammad El-Naggary Bey tarafından (el yazısı ile) ithaflı ve imzalı. Fevkalade kondisyonda. 

Ölçüler: 31 x 23 cm. (her biri)

    Lot No: 189

    Lot: 189

    OSMANLI SADRAZAMI GAZİ AHMET MUHTAR PAŞA’YA İTHAFLI ve İMZALI 3 CİLT DICTIONNAIRE -İskenderiye 1903 tarihli. 3 cilt, 2744 sayfa. “Ay-Yıldız”lı özel ciltleri içerisinde. Majesteleri Hıdiv Abbas Hilmi Paşa’ya methiye ile başlayan Fransızca - Arapça Sözlük. F.Mızrahi tarafından basılmış. Osmanlı Sadrazamı Gazi Ahmet Muhtar Paşa’ya “à Son Excellence Ghazi A. Mokhtar Pacha Haut Commissaire Impérial Ottoman en Egypte par l’auteur Mohamad El Naggary, Le Caire 20 Avrril 1907” şeklinde eserin yazarı İskenderiye Mahkemesi Yargıcı Mohammad El-Naggary Bey tarafından (el yazısı ile) ithaflı ve imzalı. Fevkalade kondisyonda. Ölçüler: 31 x 23 cm. (her biri)

    USDSold
  • BARTLETT ve PURSER GRAVÜRLERİ İLE ÜNLÜ JOHN CARNE SEYAHATNAMESİ / 3 CİLT-“Syria, The Holy Land, Asia Minor 1836 / Fisher, Son & Co.”

19.Yüzyıl. İngiliz seyyah John Carne’ın (1789-1844), W.H. Bartlett (1809-1854) ve William Purser (1785-1856) gravürleri ile hazırladığı 1836 tarihli 3 cilt haritalı seyahatname.

Ölçüler: 28 x 22 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    BARTLETT ve PURSER GRAVÜRLERİ İLE ÜNLÜ JOHN CARNE SEYAHATNAMESİ / 3 CİLT-“Syria, The Holy Land, Asia Minor 1836 / Fisher, Son & Co.” 19.Yüzyıl. İngiliz seyyah John Carne’ın (1789-1844), W.H. Bartlett (1809-1854) ve William Purser (1785-1856) gravürleri ile hazırladığı 1836 tarihli 3 cilt haritalı seyahatname. Ölçüler: 28 x 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI VÜCÛD-I BEŞER (KATMANLI) ANATOMİ KİTABI-“Vücûd-ı Beşer ve Aza-i Dahiliye ve Hariciyeleri ve Onların Vazifeleri Kitabı”

Hicri 1329 tarihli. Arşak Garoyan Matbaası. Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Fransızca. Karton kapaklı, katmanlı (3D boyutlu) 

Ölçüler: 30 x 20 cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    OSMANLI VÜCÛD-I BEŞER (KATMANLI) ANATOMİ KİTABI-“Vücûd-ı Beşer ve Aza-i Dahiliye ve Hariciyeleri ve Onların Vazifeleri Kitabı” Hicri 1329 tarihli. Arşak Garoyan Matbaası. Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Fransızca. Karton kapaklı, katmanlı (3D boyutlu) Ölçüler: 30 x 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI (EL ÇEKME) FERMAN-Konstantiniyye’de verilmiş. Murassa Osmânî ve Mecîdî Nişanları ile İmtiyaz Nişanı sâhibi Serasker Vezir Rızâ Paşa’ya hitaben, Yâverân-ı Padişah’tan Kolağası Nazîf Bey’e güzel hizmetinden dolayı terfi ile Binbaşılık rütbesi verildiğine dair. 12 Rebîulevvel 1325.

Ölçüler: 82 x 57 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI (EL ÇEKME) FERMAN-Konstantiniyye’de verilmiş. Murassa Osmânî ve Mecîdî Nişanları ile İmtiyaz Nişanı sâhibi Serasker Vezir Rızâ Paşa’ya hitaben, Yâverân-ı Padişah’tan Kolağası Nazîf Bey’e güzel hizmetinden dolayı terfi ile Binbaşılık rütbesi verildiğine dair. 12 Rebîulevvel 1325. Ölçüler: 82 x 57 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ / MECİDİYE NİŞANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. IV.Rütbe. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Merkezinde yer alan altın zeminli Sultan tuğrasının etrafı altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar ile çevrili. Orijinal muhafazası ile birlikte. 

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 55 x 55 mm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ / MECİDİYE NİŞANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. IV.Rütbe. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Merkezinde yer alan altın zeminli Sultan tuğrasının etrafı altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar ile çevrili. Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 55 x 55 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ / MECİDİYE NİŞANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. V.Rütbe. Darphane-i Âmire. Gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Merkezinde yer alan Sultan tuğrasının etrafı altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar ile çevrili. Orijinal muhafazası ile birlikte. 

Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten

Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem

Ölçüler: 55 x 55 mm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    OSMANLI 19.YÜZYIL NİŞAN-I MECİDÎ / MECİDİYE NİŞANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. V.Rütbe. Darphane-i Âmire. Gümüş üzerine mine işçilikli. Sultan Abdülmecid Han döneminde (Hicri 1268) ihdas edilmiş. Merkezinde yer alan Sultan tuğrasının etrafı altın ile Eski Türkçe (Osmanlıca) “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılı kırmızı mineli kartuşlar ile çevrili. Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Osmanlı Madalya ve Nişanları, 2001 / Metin Üreten Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, Osmanlı Bankası 2004 / Edhem Eldem Ölçüler: 55 x 55 mm.

    USDSold
  • OSMANLI (CEZAYİR) 19.YÜZYIL BORU TİPİ NAMLULU TÜFEK-Usta damgalı. Gümüş aplikeli. Kemik rozet ve mercanlarla bezeli.
Cezayir, 1847'ye kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun vilayetleri arasında gösterilmiştir. 

Uzunluk: 185 cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    OSMANLI (CEZAYİR) 19.YÜZYIL BORU TİPİ NAMLULU TÜFEK-Usta damgalı. Gümüş aplikeli. Kemik rozet ve mercanlarla bezeli. Cezayir, 1847'ye kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun vilayetleri arasında gösterilmiştir. Uzunluk: 185 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL BALKANLAR “KİRPİ MODELİ” ÇİFT PİŞTOV ve KUBURU-Hicri 1185 tarihli. Usta damgalı. Altın vermeyli gümüş giydirme. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Namlusu altın kakma ile stilize tezyinli. Orijinal sırmalı deri kuburu ile birlikte.

Uzunluk: 52 cm. (her biri)
Kubur Ölçüsü: 27 x 22 cm.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    OSMANLI 18.YÜZYIL BALKANLAR “KİRPİ MODELİ” ÇİFT PİŞTOV ve KUBURU-Hicri 1185 tarihli. Usta damgalı. Altın vermeyli gümüş giydirme. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Namlusu altın kakma ile stilize tezyinli. Orijinal sırmalı deri kuburu ile birlikte. Uzunluk: 52 cm. (her biri) Kubur Ölçüsü: 27 x 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN KAKMA BARUT ÖLÇER / BARUTLUK-Uzunluk: 15 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI ALTIN KAKMA BARUT ÖLÇER / BARUTLUK-Uzunluk: 15 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA MORS KABZALI KAMA-Altın kakma ile Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli. 

Uzunluk: 64 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN KAKMA MORS KABZALI KAMA-Altın kakma ile Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli. Uzunluk: 64 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ BOYNUZ KABZALI HANÇER-Uzunluk: 40 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ BOYNUZ KABZALI HANÇER-Uzunluk: 40 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ PAZUBENT-Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu, merkezine kutsal mekan tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal deri kemerli. Kallavi ebatlarda.

Ölçüler: 6 x 8 cm.
Ağırlık: 97 gr.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ PAZUBENT-Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu, merkezine kutsal mekan tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal deri kemerli. Kallavi ebatlarda. Ölçüler: 6 x 8 cm. Ağırlık: 97 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ İTHAFLI TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve Ermenice “M.B” usta damgalı. “Vefik Güldağ, 19.6.1907” şeklinde ithaflı. Merkezi “Osmanlı Saltanat Arması” dekorlu, altın vermeyli. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 100. sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 6 x 10 cm.
Ağırlık: 126 gr.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ İTHAFLI TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve Ermenice “M.B” usta damgalı. “Vefik Güldağ, 19.6.1907” şeklinde ithaflı. Merkezi “Osmanlı Saltanat Arması” dekorlu, altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 100. sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6 x 10 cm. Ağırlık: 126 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve Ermenice “K.M” usta damgalı. Merkezi “Osmanlı Saltanat Arması” dekorlu, stilize tezyinli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72. sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5.5 x 9.5 cm.
Ağırlık: 101 gr.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve Ermenice “K.M” usta damgalı. Merkezi “Osmanlı Saltanat Arması” dekorlu, stilize tezyinli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72. sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5.5 x 9.5 cm. Ağırlık: 101 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI “HANKİYAN USTA” DAMGALI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve “Hankiyan” usta damgalı. Mektup zarfı şeklinde tasarlanmış. Savat işçiliği ile  “15.1.905” tarihi, “Van” ibaresi, “Osmanlı Saltanat Arması” ve “Osmanlı Pulu” tatbik edilmiş. Altın vermeyli. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 98. sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 6.5 x 8.5 cm.
Ağırlık: 89 gr.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI “HANKİYAN USTA” DAMGALI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve “Hankiyan” usta damgalı. Mektup zarfı şeklinde tasarlanmış. Savat işçiliği ile “15.1.905” tarihi, “Van” ibaresi, “Osmanlı Saltanat Arması” ve “Osmanlı Pulu” tatbik edilmiş. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 98. sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6.5 x 8.5 cm. Ağırlık: 89 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ŞEYH (POSTNİŞ) TABAKASI-Recep 1315 Hicri tarihli. “Şeyh Muhtâr Efendi” ibareli. Şeyh Ahmed Muhtâr Efendi (1820-1901) Hasırîzâde Dergâhı şeyhi ve tekkenin dördüncü postnişidir. 

Ölçüler: 6 x 8.5 cm.
Ağırlık: 75 gr.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ŞEYH (POSTNİŞ) TABAKASI-Recep 1315 Hicri tarihli. “Şeyh Muhtâr Efendi” ibareli. Şeyh Ahmed Muhtâr Efendi (1820-1901) Hasırîzâde Dergâhı şeyhi ve tekkenin dördüncü postnişidir. Ölçüler: 6 x 8.5 cm. Ağırlık: 75 gr.

    USDSold
  • SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “İTHAFLI” HATIRA TABAK-“Muallim Neşet Osman Bey’e 1330-1331 Seferberlik Hatırası” ibareli. Osmanlı Sertabip Muallim Binbaşı Neşet Osman Bey’e talebeleri tarafından takdim edilmiş.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 25 cm.
Ağırlık: 540 gr.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “İTHAFLI” HATIRA TABAK-“Muallim Neşet Osman Bey’e 1330-1331 Seferberlik Hatırası” ibareli. Osmanlı Sertabip Muallim Binbaşı Neşet Osman Bey’e talebeleri tarafından takdim edilmiş. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 25 cm. Ağırlık: 540 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “SARAY İŞİ” BAHARATLIK-Hicri 1290 tarihli. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ceddi Behic” ibareli. Çift hazneli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 13 x 15 x 5.5 cm.
Ağırlık: 244 gr.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “SARAY İŞİ” BAHARATLIK-Hicri 1290 tarihli. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ceddi Behic” ibareli. Çift hazneli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 13 x 15 x 5.5 cm. Ağırlık: 244 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SİGARALIK-İnisiyalli, aykırı formda. 2 adet.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 4.5 x 6.5 x 15 cm.
Ağırlık: 176 gr.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SİGARALIK-İnisiyalli, aykırı formda. 2 adet. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 4.5 x 6.5 x 15 cm. Ağırlık: 176 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “TÊTE À TÊTE” KAHVE TAKIMI / ÇİFT-Aykırı formda, altın vermeyli. Fransız porselen fincanlı. Orijinal muhafazası ile birlikte. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Fincan Ölçüsü: 4 x 8 cm. (her biri)
Tabak Çap: 10.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 295 gr.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “TÊTE À TÊTE” KAHVE TAKIMI / ÇİFT-Aykırı formda, altın vermeyli. Fransız porselen fincanlı. Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Fincan Ölçüsü: 4 x 8 cm. (her biri) Tabak Çap: 10.5 cm. (her biri) Ağırlık: 295 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZEMZEM TAKIMI / 6 ADET-Orijinal muhafazası ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 6 x 5.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 91 gr.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZEMZEM TAKIMI / 6 ADET-Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6 x 5.5 cm. (her biri) Ağırlık: 91 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (BARDAK) KUPA TAKIMI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 8 x 7 cm.
Ağırlık: 334 gr.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (BARDAK) KUPA TAKIMI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 8 x 7 cm. Ağırlık: 334 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” KÖRÜKLÜ SEYAHAT BARDAĞI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 9.5 x 7.5 cm.
Ağırlık: 99 gr.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” KÖRÜKLÜ SEYAHAT BARDAĞI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 9.5 x 7.5 cm. Ağırlık: 99 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ALTIN VERMEYLİ ÇİFT BARDAK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 10 x 8 cm. (her biri)
Ağırlık: 171 gr.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ALTIN VERMEYLİ ÇİFT BARDAK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 10 x 8 cm. (her biri) Ağırlık: 171 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ÇİFT KADEH-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 14 x 7 cm. (her biri)
Ağırlık: 330 gr.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ÇİFT KADEH-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 14 x 7 cm. (her biri) Ağırlık: 330 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ÇİFT ÇEREZLİK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 10.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 147 gr.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” ÇİFT ÇEREZLİK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 10.5 cm. (her biri) Ağırlık: 147 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” HAMAM TASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 20.5 cm.
Ağırlık: 306 gr.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” HAMAM TASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 20.5 cm. Ağırlık: 306 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SARAY İŞİ ROKOKO OVAL AYNA-Arma-i Osmanî üslubunda Osmanlı silahlarından oluşturulmuş “Asalet Arması” ile dekorlu, orijinal aynalı.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 25 cm.
Ağırlık: 907 gr. (Ayna dahil)

    Lot No: 216

    Lot: 216

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SARAY İŞİ ROKOKO OVAL AYNA-Arma-i Osmanî üslubunda Osmanlı silahlarından oluşturulmuş “Asalet Arması” ile dekorlu, orijinal aynalı. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Çap: 25 cm. Ağırlık: 907 gr. (Ayna dahil)

    USDSold
  • OSMANLI “DİVANHANE ÇİVİSİ” ELMAS KAKMA ALTIN YÜZÜK-Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Çap: 18 mm.
Ağırlık: 6 gr.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    OSMANLI “DİVANHANE ÇİVİSİ” ELMAS KAKMA ALTIN YÜZÜK-Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Çap: 18 mm. Ağırlık: 6 gr.

    USDSold
  • OSMANLI GEÇ DÖNEM ELMAS KAKMA BİLEKLİK-Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu 

Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu

Ölçüler: 60 x 25 mm.
Ağırlık: 8 gr.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    OSMANLI GEÇ DÖNEM ELMAS KAKMA BİLEKLİK-Provenans: Osmanlı Kadın Ressamlardan Nevzat Hanım Aile Koleksiyonu Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu Ölçüler: 60 x 25 mm. Ağırlık: 8 gr.

    USDSold
  • OSMANLI GEÇ DÖNEM ELMAS KAKMA ALTIN KOLYE UCU-Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu

Ölçüler: 50 x 30 mm.
Ağırlık: 13 gr.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    OSMANLI GEÇ DÖNEM ELMAS KAKMA ALTIN KOLYE UCU-Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu Ölçüler: 50 x 30 mm. Ağırlık: 13 gr.

    USDSold
  • RUS EKOLÜ (19.YÜZYIL)-“Portre”

Tuval üzeri yağlıboya. 
Rus Resim Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek etkileyici bir örneğidir.

Ölçüler: 68 x 55 cm.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    RUS EKOLÜ (19.YÜZYIL)-“Portre” Tuval üzeri yağlıboya. Rus Resim Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek etkileyici bir örneğidir. Ölçüler: 68 x 55 cm.

    USDSold
  • JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ-“Turkse Janissariër”

18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 83 x 58 cm.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ-“Turkse Janissariër” 18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 83 x 58 cm.

    USDSold
  • A….MANN (19.YÜZYIL)-“Osmanlı Portresi”

İmzalı. 1826 tarihli. İmza okunamadı. Duralit üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 37 x 30 cm.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    A….MANN (19.YÜZYIL)-“Osmanlı Portresi” İmzalı. 1826 tarihli. İmza okunamadı. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçüler: 37 x 30 cm.

    USDSold
  • FELIX WYGRZYWALSKI (1875-1944)-“Çölde İbadet”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Provenans: Christie's London, United Kingdom / 21.11.2002 - Lot: 190

Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 819

Ölçüler: 50 x 75 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    FELIX WYGRZYWALSKI (1875-1944)-“Çölde İbadet” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Provenans: Christie's London, United Kingdom / 21.11.2002 - Lot: 190 Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 819 Ölçüler: 50 x 75 cm.

    USDSold
  • ARMAND LYNEN (1849-1932)-“İmparatorun Şehre Girişi”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 38 x 55 cm.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    ARMAND LYNEN (1849-1932)-“İmparatorun Şehre Girişi” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 38 x 55 cm.

    USDSold
  • LOUIS LOTTIER (1815-1892)-“Constantinople”

İmzalı. Peyzaj. Ahşap üzeri yağlıboya. 

Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 367

Ölçüler: 23 x 35 cm.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    LOUIS LOTTIER (1815-1892)-“Constantinople” İmzalı. Peyzaj. Ahşap üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 367 Ölçüler: 23 x 35 cm.

    USDSold
  • JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ-“Sultan ve Maiyeti’nin Av Sahnesi-I”

18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 49.5 x 69.5 cm.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ-“Sultan ve Maiyeti’nin Av Sahnesi-I” 18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 49.5 x 69.5 cm.

    USDSold
  • JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ-“Sultan ve Maiyeti’nin Av Sahnesi-II”

18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 49.5 x 69.5 cm.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    JEAN-BAPTİSTE VANMOUR EKOLÜ-“Sultan ve Maiyeti’nin Av Sahnesi-II” 18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 49.5 x 69.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI EMPRESYONİST (19.YÜZYIL)-Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı, imzası okunamadı. Kontrplak üzeri yağlıboya. 
Arkası Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Müslim Efendi Yadigarı” ibareli. 

Ölçüler: 25 x 30 cm.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    OSMANLI EMPRESYONİST (19.YÜZYIL)-Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı, imzası okunamadı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Arkası Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Müslim Efendi Yadigarı” ibareli. Ölçüler: 25 x 30 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK BÜST ŞEKERLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile yapılmış eser kırmızı hamurlu, şeffaf parlak sırlı, çok renk süslemeli ve sıraltına koyu kahve renktedir. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın en nadir örneklerinden olan koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 12 x 9 x 9.5 cm.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK BÜST ŞEKERLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile yapılmış eser kırmızı hamurlu, şeffaf parlak sırlı, çok renk süslemeli ve sıraltına koyu kahve renktedir. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın en nadir örneklerinden olan koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 12 x 9 x 9.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK BATTAL BOZALIK-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 47 x 19 cm.

    Lot No: 230

    Lot: 230

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK BATTAL BOZALIK-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 47 x 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK “SİMİT” MATARA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Detaylar zemine hamur yapıştırma tekniği ile belirlenmiş. Halka gövdesinde kabartma rozetler mevcut. Taşıma kulplu. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 128.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 28 x 21 cm.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK “SİMİT” MATARA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Detaylar zemine hamur yapıştırma tekniği ile belirlenmiş. Halka gövdesinde kabartma rozetler mevcut. Taşıma kulplu. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 128.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 28 x 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK HÖRGÜÇLÜ DEVE FİGÜRÜ (KAP)-Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır.

Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 141.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 17 x 19 x 7 cm.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK HÖRGÜÇLÜ DEVE FİGÜRÜ (KAP)-Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Referans: Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi, Türk Çini ve Seramikleri” isimli kitabın 141.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 17 x 19 x 7 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK KALEMLİKLİ HOKKA-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 17 x 12.5 x 8 cm.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK KALEMLİKLİ HOKKA-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 17 x 12.5 x 8 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK ASLAN KAFASI ŞEKERLİK-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 8 x 7.5 x 9 cm.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK ASLAN KAFASI ŞEKERLİK-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 8 x 7.5 x 9 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK (TESTİ) SÜRAHİ-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 41 x 25 cm.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK (TESTİ) SÜRAHİ-Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 41 x 25 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile ithalatçı damgalı, model numaralı. Kapak tutamağı dalında gül formunda ve bronz menteşeli. Porselen yüzeyi zengin altın yaldız bezemeli. Kallavi ebatlarda.

Ölçüler: 42 x 21 cm.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    OSMANLI 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile ithalatçı damgalı, model numaralı. Kapak tutamağı dalında gül formunda ve bronz menteşeli. Porselen yüzeyi zengin altın yaldız bezemeli. Kallavi ebatlarda. Ölçüler: 42 x 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kapak tutamağı gonca formunda ve bronz menteşeli. Kartuşlara ayrılmış porselen yüzeyi el boyaması çok renk stilize floral dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Kallavi ebatlarda.

Ölçüler: 45 x 20 cm.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    OSMANLI 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kapak tutamağı gonca formunda ve bronz menteşeli. Kartuşlara ayrılmış porselen yüzeyi el boyaması çok renk stilize floral dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Kallavi ebatlarda. Ölçüler: 45 x 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “URANYUM CAM” NARGİLE ŞİŞESİ ve BONCUK İŞİ HORTUMU-Ölçüler: 26 x 11 cm.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    OSMANLI 19.YÜZYIL “URANYUM CAM” NARGİLE ŞİŞESİ ve BONCUK İŞİ HORTUMU-Ölçüler: 26 x 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BİLLUR SAHLEPLİK -19.Yüzyıl. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Aplike altın vermey bronz tutamaklı.

Sahleplik Ölçüsü: 7 x 20 cm.
Tabak Çap: 15.5 cm.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    OSMANLI 19.YÜZYIL BİLLUR SAHLEPLİK -19.Yüzyıl. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Aplike altın vermey bronz tutamaklı. Sahleplik Ölçüsü: 7 x 20 cm. Tabak Çap: 15.5 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ “LALIQUE” İMZALI SUNUMLUK-Fransız. Lalique imzalı. Tavuskuşları ile dekorlu, kallavi ebatlarda.

Çap: 39 cm.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    FRANSIZ “LALIQUE” İMZALI SUNUMLUK-Fransız. Lalique imzalı. Tavuskuşları ile dekorlu, kallavi ebatlarda. Çap: 39 cm.

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” PORSELEN TABAK-Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. No:930 model numaralı. Stilize floral motifler ile bezeli. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir.

Çap: 37 cm.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” PORSELEN TABAK-Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. No:930 model numaralı. Stilize floral motifler ile bezeli. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir. Çap: 37 cm.

    USDSold
  • ADOLF HAMANN 19.YÜZYIL “DRESDEN” ÇİFT PORSELEN VAZO-19.Yüzyıl. Dresden. Adolf Hamann (Dresden) imalat damgalı. Çift. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 103’te yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli, altın yaldız bezemeli. 1866’da Hamann tarafından Dresden’de kurulan atölyenin son derece dekoratif, zengin dekorasyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 32 cm. (her biri)

    Lot No: 242

    Lot: 242

    ADOLF HAMANN 19.YÜZYIL “DRESDEN” ÇİFT PORSELEN VAZO-19.Yüzyıl. Dresden. Adolf Hamann (Dresden) imalat damgalı. Çift. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 103’te yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli, altın yaldız bezemeli. 1866’da Hamann tarafından Dresden’de kurulan atölyenin son derece dekoratif, zengin dekorasyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 32 cm. (her biri)

    USDSold
  • İTALYAN “MAZZETTI” TASARIMI GÜMÜŞ BONBONNIÈRE -İmalat damgalı. Malahit tutamaklı, altın vermeyli. Kallavi ebatlarda. Özel muhafazası ile birlikte.

Ölçüler: 27 x 16 cm.
Tabak Çap: 20.5 cm.
Ağırlık: 1254 gr.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    İTALYAN “MAZZETTI” TASARIMI GÜMÜŞ BONBONNIÈRE -İmalat damgalı. Malahit tutamaklı, altın vermeyli. Kallavi ebatlarda. Özel muhafazası ile birlikte. Ölçüler: 27 x 16 cm. Tabak Çap: 20.5 cm. Ağırlık: 1254 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “MİNERVA” SAVATLI GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-“Tête de Minerve” damgalı. Altın vermeyli. 

Ölçüler: 5 x 9 cm.
Ağırlık: 118 gr.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “MİNERVA” SAVATLI GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-“Tête de Minerve” damgalı. Altın vermeyli. Ölçüler: 5 x 9 cm. Ağırlık: 118 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve Ermenice “K.Ç” usta damgalı. Merkezi “Van” ibareli ve “Van Kalesi” tasvirli, altın vermeyli. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 99. sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5.5 x 9.5 cm.
Ağırlık: 106 gr.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Van” ve Ermenice “K.Ç” usta damgalı. Merkezi “Van” ibareli ve “Van Kalesi” tasvirli, altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 99. sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5.5 x 9.5 cm. Ağırlık: 106 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ “AYASOFYA TASVİRLİ” BALIKLI ÇAMÇAK-Eserde yer alan madalyonlar içerisine  "Ayasofya", "Aya İrini" ve "Yeni Camii" tasvir edilmiştir. 

Ölçüler: 3 x 8 cm.
Ağırlık: 53 gr.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ “AYASOFYA TASVİRLİ” BALIKLI ÇAMÇAK-Eserde yer alan madalyonlar içerisine "Ayasofya", "Aya İrini" ve "Yeni Camii" tasvir edilmiştir. Ölçüler: 3 x 8 cm. Ağırlık: 53 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ERMENİ İŞİ REPOUSSÉ KAHVEDAN-Ermeni usta damgalı. İstanbul İşi. İnisiyalli. Rokoko üslubunda dekore edilmiş.

Ölçüler: 21 x 14 cm.
Ağırlık: 383 gr.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    OSMANLI 19.YÜZYIL ERMENİ İŞİ REPOUSSÉ KAHVEDAN-Ermeni usta damgalı. İstanbul İşi. İnisiyalli. Rokoko üslubunda dekore edilmiş. Ölçüler: 21 x 14 cm. Ağırlık: 383 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (UZAKDOĞU FİNCANLI) KAHVE TAKIMI / 6 ADET-Orijinal muhafazası ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Fincan Ölçüsü: 3.5 x 7.5 cm. (her biri)
Tabak Çap: 11 cm. (her biri)
Ağırlık: 297 gr.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (UZAKDOĞU FİNCANLI) KAHVE TAKIMI / 6 ADET-Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Fincan Ölçüsü: 3.5 x 7.5 cm. (her biri) Tabak Çap: 11 cm. (her biri) Ağırlık: 297 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (UZAKDOĞU FİNCANLI) KAHVE TAKIMI / 6 ADET-Orijinal muhafazası ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Fincan Ölçüsü: 5.5 x 8.5 cm. (her biri)
Tabak Çap: 13 cm. (her biri)
Ağırlık: 223 gr.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (UZAKDOĞU FİNCANLI) KAHVE TAKIMI / 6 ADET-Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Fincan Ölçüsü: 5.5 x 8.5 cm. (her biri) Tabak Çap: 13 cm. (her biri) Ağırlık: 223 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (AJURLU) ISKATA TAKIMI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 10.5 x 10.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 805 gr.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (AJURLU) ISKATA TAKIMI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 10.5 x 10.5 cm. (her biri) Ağırlık: 805 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ REPOUSSÉ MÜCEVHER KUTUSU-Kallavi ebatlarda, çift kulplu. Anahtarı mevcut.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 20 x 25 x 17 cm.
Ağırlık: 573 gr.

    Lot No: 251

    Lot: 251

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ REPOUSSÉ MÜCEVHER KUTUSU-Kallavi ebatlarda, çift kulplu. Anahtarı mevcut. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 20 x 25 x 17 cm. Ağırlık: 573 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “BALIK PULU TEZYİNLİ” HAMAM TASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 21.5 cm.
Ağırlık: 510 gr.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “BALIK PULU TEZYİNLİ” HAMAM TASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 21.5 cm. Ağırlık: 510 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 20.5 cm.
Ağırlık: 368 gr.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 20.5 cm. Ağırlık: 368 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ALTIN VERMEYLİ ÇİFT KADEH-Çelenkler içerisinde Osmanlı Saltanat Arması ve Sultan tuğrası dekorlu.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 15.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 340 gr.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ALTIN VERMEYLİ ÇİFT KADEH-Çelenkler içerisinde Osmanlı Saltanat Arması ve Sultan tuğrası dekorlu. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 15.5 cm. (her biri) Ağırlık: 340 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (ALTIN VERMEYLİ) ÇİFT ISKATA-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 14 x 10.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 158 gr.

    Lot No: 255

    Lot: 255

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (ALTIN VERMEYLİ) ÇİFT ISKATA-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 14 x 10.5 cm. (her biri) Ağırlık: 158 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ISKATA-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 6 x 11 cm. (her biri)
Ağırlık: 101 gr.

    Lot No: 256

    Lot: 256

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ISKATA-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6 x 11 cm. (her biri) Ağırlık: 101 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” KÖRÜKLÜ SEYAHAT BARDAĞI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 8.5 x 7 cm. 
Ağırlık: 58 gr.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” KÖRÜKLÜ SEYAHAT BARDAĞI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 8.5 x 7 cm. Ağırlık: 58 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KUPA-Orijinal muhafazası ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. 

Ölçüler: 6.5 x 5.5 cm. 
Ağırlık: 31 gr.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KUPA-Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 6.5 x 5.5 cm. Ağırlık: 31 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 12 ADET-Orijinal muhafazası ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 16 cm. (her biri)
Ağırlık: 406 gr.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR İŞİ” TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 12 ADET-Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 16 cm. (her biri) Ağırlık: 406 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “ESKİ TÜRKÇE İTHAFLI” GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Ölçüler: 7 x 14 cm.
Ağırlık: 151 gr.

    Lot No: 260

    Lot: 260

    OSMANLI 19.YÜZYIL “ESKİ TÜRKÇE İTHAFLI” GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Ölçüler: 7 x 14 cm. Ağırlık: 151 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ (MAHFAZA) OBJE-Yükseklik: 11 cm.
Ağırlık: 154 gr.

    Lot No: 261

    Lot: 261

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ (MAHFAZA) OBJE-Yükseklik: 11 cm. Ağırlık: 154 gr.

    USDSold
  • MEHMET ALİ LAGA (1878-1947)-“Peyzaj”

İmzalı. Kağıt üzeri suluboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:441

Ölçüler: 14 x 24 cm.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    MEHMET ALİ LAGA (1878-1947)-“Peyzaj” İmzalı. Kağıt üzeri suluboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:441 Ölçüler: 14 x 24 cm.

    USDSold
  • MEHMET ALİ LAGA EKOLÜ / 2 ADET -“Peyzaj”

İmzasız. Ahşap üzeri yağlıboya. İki adet.

Ölçüler: 16 x 24 cm. (her biri)

    Lot No: 263

    Lot: 263

    MEHMET ALİ LAGA EKOLÜ / 2 ADET -“Peyzaj” İmzasız. Ahşap üzeri yağlıboya. İki adet. Ölçüler: 16 x 24 cm. (her biri)

    USDSold
  • PERTEV BOYAR (1897-1981)-"Şile’de Gün Batımı’’

İmzalı. 1969 tarihli. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 175

Ölçüler: 39 x 45 cm.

    Lot No: 264

    Lot: 264

    PERTEV BOYAR (1897-1981)-"Şile’de Gün Batımı’’ İmzalı. 1969 tarihli. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 175 Ölçüler: 39 x 45 cm.

    USDSold
  • NECDET KALAY (1932-1986)-“Peyzaj”

İmzalı. 1973 tarihli. Ahşap panel üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 375

Ölçüler: 51 x 101 cm.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    NECDET KALAY (1932-1986)-“Peyzaj” İmzalı. 1973 tarihli. Ahşap panel üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 375 Ölçüler: 51 x 101 cm.

    USDSold
  • NECDET KALAY (1932-1986)-“Natürmort”

İmzalı. 1990 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 375

Ölçüler: 48 x 29 cm.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    NECDET KALAY (1932-1986)-“Natürmort” İmzalı. 1990 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 375 Ölçüler: 48 x 29 cm.

    USDSold
  • CİHAT BURAK (1915-1994)-İmzalı. 03.05.1984 Tarihli. Karton üzeri karışık teknik. Duralite marufle.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 103

Ölçüler: 34 x 49 cm.

    Lot No: 267

    Lot: 267

    CİHAT BURAK (1915-1994)-İmzalı. 03.05.1984 Tarihli. Karton üzeri karışık teknik. Duralite marufle. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 103 Ölçüler: 34 x 49 cm.

    USDSold
  • ALİ AVNİ ÇELEBİ (1904-1993)-“Portre”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 239

Ölçüler: 39.5 x 29.5 cm.

    Lot No: 268

    Lot: 268

    ALİ AVNİ ÇELEBİ (1904-1993)-“Portre” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 239 Ölçüler: 39.5 x 29.5 cm.

    USDSold
  • HAMİT GÖRELE (1900-1980)-“Necip Fazıl Kısakürek”

İmzalı. Portre. Kağıt üzeri karakalem.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:225

Ölçüler: 27 x 18 cm.

    Lot No: 269

    Lot: 269

    HAMİT GÖRELE (1900-1980)-“Necip Fazıl Kısakürek” İmzalı. Portre. Kağıt üzeri karakalem. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:225 Ölçüler: 27 x 18 cm.

    USDSold
  • ZÜHTÜ MÜRİDOĞLU (1906-1992)-“Desen”

Kağıt üzeri karakalem. Eserin arkasında onay yazısı mevcuttur.

Ölçüler: 45 x 28 cm.

    Lot No: 270

    Lot: 270

    ZÜHTÜ MÜRİDOĞLU (1906-1992)-“Desen” Kağıt üzeri karakalem. Eserin arkasında onay yazısı mevcuttur. Ölçüler: 45 x 28 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Karpuz Satıcıları”

Tuval üzeri yağlıboya.

Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 50 x 37 cm.

    Lot No: 271

    Lot: 271

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Karpuz Satıcıları” Tuval üzeri yağlıboya. Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 50 x 37 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Kuşlar”

İmzalı. Çift. Çuval üzeri yağlıboya.

Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 70 x 60 cm. (her biri)

    Lot No: 272

    Lot: 272

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Kuşlar” İmzalı. Çift. Çuval üzeri yağlıboya. Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 70 x 60 cm. (her biri)

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-
“Kediler”

İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 35 x 50 cm.

    Lot No: 273

    Lot: 273

    FUAT SOYHAN (1885-1961)- “Kediler” İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 35 x 50 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN İMZALI TABLO ve SANATÇININ MODEL KULLANDIĞI ANTİKA SERAMİK OBJE-Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Tablo Ölçüsü: 30 x 40 cm.
Vazo Ölçüsü: 21 x 11 cm.

    Lot No: 274

    Lot: 274

    FUAT SOYHAN İMZALI TABLO ve SANATÇININ MODEL KULLANDIĞI ANTİKA SERAMİK OBJE-Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Tablo Ölçüsü: 30 x 40 cm. Vazo Ölçüsü: 21 x 11 cm.

    USDSold
  • RESSAM FUAT SOYHAN’IN ŞAHSİ MÜHRÜ-Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu

Ölçüler: 22 x 16 mm.

    Lot No: 275

    Lot: 275

    RESSAM FUAT SOYHAN’IN ŞAHSİ MÜHRÜ-Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu Ölçüler: 22 x 16 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 2 ADET (MATBU) BERAT-I ŞERİFE-1.Sultan II.Abdülhamid Han altın tuğralı. 21 Cemâziyelâhir 1310.
Haremeyn Evkâfından İstanbul’da Ayasofya Câmii yanındaki Sultan Mahmud Han vakıflarından almak üzere günlük iki mükemmel aş ve günlük iki çıkın fodula ve iki buçuk akçe hissenin yarım hissesinin üçte birinin sahibi Cihât Kalemi İkinci Mümeyyizi Fahri bin Feyzullah’ın el çekmesiyle bu hissenin Üsküdar’da Debbâğlar Mahallesi sakinlerinden Tabîb Ahmed Sûdî bin İsmail’e verildiğine dair. 

2.Sultan V.Mehmed Reşâd Han altın tuğralı. 14 Receb 1327.
İstanbul’da Sultan Süleyman Han imâretinden almak üzere günlük 2 çıkın ve aylık 10 kıta ve yine ayrıca günlük aşıyla iki buçuk çıkın ki toplam günlük 4 çıkın ve aylık 10 kıta fodulanın sahibi Hüsne Neyyire binti İsmail Hanım’ın hissesinden el çekmesiyle bunun Kasımpaşa’nın Câmi-i Kebîr Mahallesinde Tahsin Efendi’nin annesi Hatice binti İbrahim Hanım’a verildiğine dair. 

Ölçüler: 77 x 56 cm. - 81 x 57 cm.

    Lot No: 276

    Lot: 276

    OSMANLI 2 ADET (MATBU) BERAT-I ŞERİFE-1.Sultan II.Abdülhamid Han altın tuğralı. 21 Cemâziyelâhir 1310. Haremeyn Evkâfından İstanbul’da Ayasofya Câmii yanındaki Sultan Mahmud Han vakıflarından almak üzere günlük iki mükemmel aş ve günlük iki çıkın fodula ve iki buçuk akçe hissenin yarım hissesinin üçte birinin sahibi Cihât Kalemi İkinci Mümeyyizi Fahri bin Feyzullah’ın el çekmesiyle bu hissenin Üsküdar’da Debbâğlar Mahallesi sakinlerinden Tabîb Ahmed Sûdî bin İsmail’e verildiğine dair. 2.Sultan V.Mehmed Reşâd Han altın tuğralı. 14 Receb 1327. İstanbul’da Sultan Süleyman Han imâretinden almak üzere günlük 2 çıkın ve aylık 10 kıta ve yine ayrıca günlük aşıyla iki buçuk çıkın ki toplam günlük 4 çıkın ve aylık 10 kıta fodulanın sahibi Hüsne Neyyire binti İsmail Hanım’ın hissesinden el çekmesiyle bunun Kasımpaşa’nın Câmi-i Kebîr Mahallesinde Tahsin Efendi’nin annesi Hatice binti İbrahim Hanım’a verildiğine dair. Ölçüler: 77 x 56 cm. - 81 x 57 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 2 ADET (MATBU) BERAT-I ŞERİFE-1.Sultan II.Abdülhamid Han altın tuğralı. 22 Şevval 1309.
Evkâf-ı Hümâyûn’dan İstanbul Bahçekapı yanındaki Sultan Abdülmecid imâreti’nden almak üzere günlük bir çıkın fodulanın sahibi Şerîfe Afîfe Hanım’ın kendi rızasıyla hissesinden el çekmesi üzerine bu hissenin Yıldız civârında Hammâmî Muhyiddin Mahallesi sâkinlerinden Fâtıma Nedîme binti Abdülkerîm Hanım’a verildiğine dair. 

2.Sultan V.Mehmed Reşâd Han altın tuğralı. 29 Cemâziyelâhir 1327.
Haremeyn Evkâfından Üsküdar’da Sultan Ahmed’in vâlidesi merhûmenin Cedîd Vâlide Sultan imâretinden almak üzere aylık 42 parça fodulanın sahibi Suâd Hanım’ın rızâsıyla hissesinden el çekmesi üzerine bu hissenin Üsküdar’da Hamza Fakîh Mahallesi’nde Abdi Efendi sokağında 8 numaralı evde sâkin Hatice Hidâyet binti Abdullah Hanım’a verildiğine dair. 

Ölçüler: 82 x 27.5 cm. - 82 x 28 cm.

    Lot No: 277

    Lot: 277

    OSMANLI 2 ADET (MATBU) BERAT-I ŞERİFE-1.Sultan II.Abdülhamid Han altın tuğralı. 22 Şevval 1309. Evkâf-ı Hümâyûn’dan İstanbul Bahçekapı yanındaki Sultan Abdülmecid imâreti’nden almak üzere günlük bir çıkın fodulanın sahibi Şerîfe Afîfe Hanım’ın kendi rızasıyla hissesinden el çekmesi üzerine bu hissenin Yıldız civârında Hammâmî Muhyiddin Mahallesi sâkinlerinden Fâtıma Nedîme binti Abdülkerîm Hanım’a verildiğine dair. 2.Sultan V.Mehmed Reşâd Han altın tuğralı. 29 Cemâziyelâhir 1327. Haremeyn Evkâfından Üsküdar’da Sultan Ahmed’in vâlidesi merhûmenin Cedîd Vâlide Sultan imâretinden almak üzere aylık 42 parça fodulanın sahibi Suâd Hanım’ın rızâsıyla hissesinden el çekmesi üzerine bu hissenin Üsküdar’da Hamza Fakîh Mahallesi’nde Abdi Efendi sokağında 8 numaralı evde sâkin Hatice Hidâyet binti Abdullah Hanım’a verildiğine dair. Ölçüler: 82 x 27.5 cm. - 82 x 28 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 2 ADET (MATBU) BERAT-I ŞERİFE-1.Sultan Abdülaziz Han altın tuğralı. 18 Rebîulevvel 1283.
Haremeyn vakıflarından Üsküdar’da Mihrimâh Vâlide Sultân imâretinden almak üzere günlük iki buçuk hisse aşın sahibi Tavâşî Hasan Ağa Mahallesi Bekçisi İbrahim Bahâeddin bin Ahmed’in kendi rızasıyla hissesinden el çekmesiyle bunun Bandırma Tekkesi şeyhi Şeyh Mehmed Gâlib bin Abdurrahim’e verildiğine dair. 

2.Sultan II.Abdülhamid altın tuğralı. 3 Şevval 1311.
Maiyet-i seniyye emir çavuşlarından Mehmed Nazîf Efendi’ye görülen güzel hizmetinden ötürü Mecîdî Nişânı’nın 5. Rütbesinden nişan verildiğini dair. 

Ölçüler: 80 x 27 cm. - 57 x 38 cm.

    Lot No: 278

    Lot: 278

    OSMANLI 2 ADET (MATBU) BERAT-I ŞERİFE-1.Sultan Abdülaziz Han altın tuğralı. 18 Rebîulevvel 1283. Haremeyn vakıflarından Üsküdar’da Mihrimâh Vâlide Sultân imâretinden almak üzere günlük iki buçuk hisse aşın sahibi Tavâşî Hasan Ağa Mahallesi Bekçisi İbrahim Bahâeddin bin Ahmed’in kendi rızasıyla hissesinden el çekmesiyle bunun Bandırma Tekkesi şeyhi Şeyh Mehmed Gâlib bin Abdurrahim’e verildiğine dair. 2.Sultan II.Abdülhamid altın tuğralı. 3 Şevval 1311. Maiyet-i seniyye emir çavuşlarından Mehmed Nazîf Efendi’ye görülen güzel hizmetinden ötürü Mecîdî Nişânı’nın 5. Rütbesinden nişan verildiğini dair. Ölçüler: 80 x 27 cm. - 57 x 38 cm.

    USDSold
  • OSMANLI DONANMA-I İANE MADALYASI SETİ ve NİZAMNAME SURETİ -Normal ve Zenne tipte 2 adet “Donanma-ı İane Madalyası” takım ve “Donanma-ı İane Madalyası Nizamnamesi Sureti”. Sultan V.Mehmed Reşat Han tuğralı, Hicri 1331 tarihinde “Matbaa-ı Hayriye ve Şürekası”nda tertip olunmuş. 

Çap: 24 mm. - 16 mm.

    Lot No: 279

    Lot: 279

    OSMANLI DONANMA-I İANE MADALYASI SETİ ve NİZAMNAME SURETİ -Normal ve Zenne tipte 2 adet “Donanma-ı İane Madalyası” takım ve “Donanma-ı İane Madalyası Nizamnamesi Sureti”. Sultan V.Mehmed Reşat Han tuğralı, Hicri 1331 tarihinde “Matbaa-ı Hayriye ve Şürekası”nda tertip olunmuş. Çap: 24 mm. - 16 mm.

    USDSold
  • OSMANLI DONANMA-I İANE MADALYASI ve CEMİYETİ ROZETİ-Osmanlı "Donanma-ı İane Madalyası" ve "Donanma-ı İane Cemiyeti Rozeti"nden oluşan set. Gümüş üzerine mine işçilikli.

Çap: 25 mm. - 19 mm.

    Lot No: 280

    Lot: 280

    OSMANLI DONANMA-I İANE MADALYASI ve CEMİYETİ ROZETİ-Osmanlı "Donanma-ı İane Madalyası" ve "Donanma-ı İane Cemiyeti Rozeti"nden oluşan set. Gümüş üzerine mine işçilikli. Çap: 25 mm. - 19 mm.

    USDSold
  • OSMANLI İLK DÖNEM HİLAL-İ AHMER MADALYASI-“Osmanlı Mecruhin ve Mardayı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti Madalyası”

Hilal-i Ahmer, ilk olarak 11 Haziran 1868’de “Osmanlı Mecruhin ve Mardayı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti” adıyla kurulmuştur.

Referans: Kızılay Madalya ve Nişanları, Celil Ender, 2011 / Sayfa: 30

Ölçüler: 40 x 40 mm.

    Lot No: 281

    Lot: 281

    OSMANLI İLK DÖNEM HİLAL-İ AHMER MADALYASI-“Osmanlı Mecruhin ve Mardayı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti Madalyası” Hilal-i Ahmer, ilk olarak 11 Haziran 1868’de “Osmanlı Mecruhin ve Mardayı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti” adıyla kurulmuştur. Referans: Kızılay Madalya ve Nişanları, Celil Ender, 2011 / Sayfa: 30 Ölçüler: 40 x 40 mm.

    USDSold
  • OSMANLI HİLAL-İ AHMER MADALYA ve PAZUBANT-Pazubant üzeri “Societé du Croissant Rouge Ottoman / Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti, 30 Temmuz 1331” ibareli.

Pazubant Ölçüsü: 10.5 x 41 cm.
Madalya Çap: 30 mm.

    Lot No: 282

    Lot: 282

    OSMANLI HİLAL-İ AHMER MADALYA ve PAZUBANT-Pazubant üzeri “Societé du Croissant Rouge Ottoman / Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti, 30 Temmuz 1331” ibareli. Pazubant Ölçüsü: 10.5 x 41 cm. Madalya Çap: 30 mm.

    USDSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ MADALYA GRUBU / 4 ADET-1.Hilal-i Ahmer Madalyası, 1912.
2.Camiyi Nusret İskodra Madalyası, 1831.
3.İmtiyaz Madalyası, 1882.
4.Akka Madalyası, 1840.

Çap: 28 mm. - 27 mm. - 30 mm. - 30 mm.

    Lot No: 283

    Lot: 283

    OSMANLI GÜMÜŞ MADALYA GRUBU / 4 ADET-1.Hilal-i Ahmer Madalyası, 1912. 2.Camiyi Nusret İskodra Madalyası, 1831. 3.İmtiyaz Madalyası, 1882. 4.Akka Madalyası, 1840. Çap: 28 mm. - 27 mm. - 30 mm. - 30 mm.

    USDSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ MADALYA GRUBU / 4 ADET-1.İstiklal Madalyası, H.1336.
2.İftihar Madalyası, 1853.
3.Yunan Harbi Madalyası, 1897
4.Liyakat Madalyası, 1890.

Çap: 40 x 35 mm. - 31 mm. - 24 mm. - 24 mm.

    Lot No: 284

    Lot: 284

    OSMANLI GÜMÜŞ MADALYA GRUBU / 4 ADET-1.İstiklal Madalyası, H.1336. 2.İftihar Madalyası, 1853. 3.Yunan Harbi Madalyası, 1897 4.Liyakat Madalyası, 1890. Çap: 40 x 35 mm. - 31 mm. - 24 mm. - 24 mm.

    USDSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ MADALYA GRUBU / 3 ADET-1.Sanayi İftihar Madalyası, H.1332
2.Kırım Harbi Madalyası, M.1855
3.Girit Madalyası, H.1285

Çap: 37 mm. - 36 mm. - 36 mm.

    Lot No: 285

    Lot: 285

    OSMANLI GÜMÜŞ MADALYA GRUBU / 3 ADET-1.Sanayi İftihar Madalyası, H.1332 2.Kırım Harbi Madalyası, M.1855 3.Girit Madalyası, H.1285 Çap: 37 mm. - 36 mm. - 36 mm.

    USDSold
  • OSMANLI HARP MADALYASI GRUBU / 3 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han döneminde (Hicri 1333) ihdas edilmiş. 3 adet.

Çap: 53 mm. (her biri)

    Lot No: 286

    Lot: 286

    OSMANLI HARP MADALYASI GRUBU / 3 ADET-Sultan V.Mehmed Reşad Han döneminde (Hicri 1333) ihdas edilmiş. 3 adet. Çap: 53 mm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI TOPÇU MERASİM KILICI-Hicri 1333 tarihli. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Mehmed Selahaddin” ibareli. D-Guard tip. Gergedan kabzalı bıçağı “Allah Bizimledir” yazılı.

Uzunluk: 55 cm.

    Lot No: 287

    Lot: 287

    OSMANLI TOPÇU MERASİM KILICI-Hicri 1333 tarihli. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Mehmed Selahaddin” ibareli. D-Guard tip. Gergedan kabzalı bıçağı “Allah Bizimledir” yazılı. Uzunluk: 55 cm.

    USDSold
  • ENVER PAŞA KUR’AN-I KERİM CÜZÜ -Hicri 1332-1323 tarihli. Osmanlıca “Gazi Arkadaşlarıma, Başkumandan Vekili Enver” ibareli. Enver Paşa matbu imzalı. Enver Paşa'nın üst rütbeli subay gazilere dağıttığı “Matbaa-i Ahmet İhsan Şürekâsı” Kuran-ı Kerim Cüzü. Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere görselli. Orijinal muhafaza ve kılıfı ile birlikte.

Ölçüler: 8 x 11 cm.

    Lot No: 288

    Lot: 288

    ENVER PAŞA KUR’AN-I KERİM CÜZÜ -Hicri 1332-1323 tarihli. Osmanlıca “Gazi Arkadaşlarıma, Başkumandan Vekili Enver” ibareli. Enver Paşa matbu imzalı. Enver Paşa'nın üst rütbeli subay gazilere dağıttığı “Matbaa-i Ahmet İhsan Şürekâsı” Kuran-ı Kerim Cüzü. Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere görselli. Orijinal muhafaza ve kılıfı ile birlikte. Ölçüler: 8 x 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ SANCAK KURAN MUHAFAZI-Merkezine İhlas Suresi’nin ilk ayeti (Kul huvallâhu ehad / De ki, O Allah birdir) tatbik edilmiş. Çift fişeklikli. 

Ölçüler: 8 x 10 cm.
Ağırlık: 90 gr.

    Lot No: 289

    Lot: 289

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ SANCAK KURAN MUHAFAZI-Merkezine İhlas Suresi’nin ilk ayeti (Kul huvallâhu ehad / De ki, O Allah birdir) tatbik edilmiş. Çift fişeklikli. Ölçüler: 8 x 10 cm. Ağırlık: 90 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-Savat tekniği ile ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise cami tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincir askılı.

Ölçüler: 6.5 x 8 cm.
Ağırlık: 150 gr.

    Lot No: 290

    Lot: 290

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-Savat tekniği ile ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise cami tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincir askılı. Ölçüler: 6.5 x 8 cm. Ağırlık: 150 gr.

    USDSold
  • OSMANLI MADALYON GRUBU / 6 ADET-1.Abdülaziz Londra Seyahati, 1867.

2.Osmanlı Avusturya-Macaristan Antlaşması, 1693.

3.Paris Expo Osmanlı Sergi Katılımı, 1855. (2 Adet)

4.Ahıska Muharebesi Osmanlı-Rus Savaşı, 1828. (2 Adet)

Çap: 65 mm. - 70 mm. - 60 mm. - 65 mm. - 60 mm. - 70 mm.

    Lot No: 291

    Lot: 291

    OSMANLI MADALYON GRUBU / 6 ADET-1.Abdülaziz Londra Seyahati, 1867. 2.Osmanlı Avusturya-Macaristan Antlaşması, 1693. 3.Paris Expo Osmanlı Sergi Katılımı, 1855. (2 Adet) 4.Ahıska Muharebesi Osmanlı-Rus Savaşı, 1828. (2 Adet) Çap: 65 mm. - 70 mm. - 60 mm. - 65 mm. - 60 mm. - 70 mm.

    USDSold
  • OSMANLI MADALYON GRUBU / 9 ADET-1.Abdülmecid tasvirli, Osmanlı-İngiltere-Fransa Antlaşması, 1854. (3 Adet)

2.Azmi Ahmed Efendi tasvirli Osmanlı Berlin Elçiliği, 1791. (3 Adet)

3.Kanuni tasvirli, Turki Kaiser, 1600'ler. (2 Adet)

4.Osmanlı Avusturya işgali, 1600'ler.

Çap: 36 mm. - 36 mm. - 36 mm. - 31 mm. - 31 mm. - 31 mm. - 27 mm. - 27 mm. - 27 mm.

    Lot No: 292

    Lot: 292

    OSMANLI MADALYON GRUBU / 9 ADET-1.Abdülmecid tasvirli, Osmanlı-İngiltere-Fransa Antlaşması, 1854. (3 Adet) 2.Azmi Ahmed Efendi tasvirli Osmanlı Berlin Elçiliği, 1791. (3 Adet) 3.Kanuni tasvirli, Turki Kaiser, 1600'ler. (2 Adet) 4.Osmanlı Avusturya işgali, 1600'ler. Çap: 36 mm. - 36 mm. - 36 mm. - 31 mm. - 31 mm. - 31 mm. - 27 mm. - 27 mm. - 27 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL REPOUSSÉ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1274 tarihli. Gümüş kakma ile ustası “Amel-i Hüseyin”, sahibi “Ömer” ibareli, Mühr-ü Süleyman motifli. Fildişi kabzalı, pirinç kınlı. Altın vermeyli, balçağı yarı değerli taş aplikeli. 

Uzunluk: 83 cm.

    Lot No: 293

    Lot: 293

    OSMANLI 19.YÜZYIL REPOUSSÉ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1274 tarihli. Gümüş kakma ile ustası “Amel-i Hüseyin”, sahibi “Ömer” ibareli, Mühr-ü Süleyman motifli. Fildişi kabzalı, pirinç kınlı. Altın vermeyli, balçağı yarı değerli taş aplikeli. Uzunluk: 83 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL YALIN KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1230 tarihli. Tuğra formunda gümüş kakma ile ustası “Amel-i Hasan”, sahibi “Ali” ibareli. Mors kabzası mercanlarla bezeli. Yalın işçilikli pirinç kınlı. Altın vermeyli balçağı yarı değerli taş aplikeli.

Uzunluk: 73 cm.

    Lot No: 294

    Lot: 294

    OSMANLI 19.YÜZYIL YALIN KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Hicri 1230 tarihli. Tuğra formunda gümüş kakma ile ustası “Amel-i Hasan”, sahibi “Ali” ibareli. Mors kabzası mercanlarla bezeli. Yalın işçilikli pirinç kınlı. Altın vermeyli balçağı yarı değerli taş aplikeli. Uzunluk: 73 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL DERİ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Kitabesi Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli. Fildişi kabzası mercanlarla bezeli. Altın vermeyli balçağı yarı değerli taş aplikeli.

Uzunluk: 77 cm.

    Lot No: 295

    Lot: 295

    OSMANLI 19.YÜZYIL DERİ KINLI FİLKULAK YATAĞAN-Kitabesi Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli. Fildişi kabzası mercanlarla bezeli. Altın vermeyli balçağı yarı değerli taş aplikeli. Uzunluk: 77 cm.

    USDSold
  • GREK 19.YÜZYIL “BİZANS KARTALI” TASVİRLİ PİŞTOV-Çift başlı Bizans Kartalı ve stilize suratlar ile tezyin edilmiş. 

Uzunluk: 35 cm.

    Lot No: 296

    Lot: 296

    GREK 19.YÜZYIL “BİZANS KARTALI” TASVİRLİ PİŞTOV-Çift başlı Bizans Kartalı ve stilize suratlar ile tezyin edilmiş. Uzunluk: 35 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KAMÇI-Latin harfleri ile sahibi “Alim Aga” ibareli.

Uzunluk: 48 cm.

    Lot No: 297

    Lot: 297

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ KAMÇI-Latin harfleri ile sahibi “Alim Aga” ibareli. Uzunluk: 48 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SİVAS VİLAYETİ “ZİRAAT ve SANAT SERGİSİ” İPEK HATIRA MENDİLİ-19 Ağustos 1319 tarihli. Viyana’da üretilmiş, literatüre göre üç adeti günümüze kadar ulaşabilmiş. 

Ölçüler: 45 x 44 cm.

    Lot No: 298

    Lot: 298

    OSMANLI SİVAS VİLAYETİ “ZİRAAT ve SANAT SERGİSİ” İPEK HATIRA MENDİLİ-19 Ağustos 1319 tarihli. Viyana’da üretilmiş, literatüre göre üç adeti günümüze kadar ulaşabilmiş. Ölçüler: 45 x 44 cm.

    USDSold
  • OSMANLI KIBRIS “ÜSERÂ-I OSMANİYE” İPEK HATIRA MENDİLİ-1919 tarihli. Osmanoğlu Zekeriya, Rodos. Kıbrıs Mağosa Tutsak Kampı.

Kıbrıs, Mağosa Tarihi Tahliyesi. 16.Fırka, 1 Nakliye Taburu’nun 153 no’lu Kolunda Sıhhıye Onbaşısı Osmanoğlu Zekeriya.

Ölçüler: 44 x 44 cm.

    Lot No: 299

    Lot: 299

    OSMANLI KIBRIS “ÜSERÂ-I OSMANİYE” İPEK HATIRA MENDİLİ-1919 tarihli. Osmanoğlu Zekeriya, Rodos. Kıbrıs Mağosa Tutsak Kampı. Kıbrıs, Mağosa Tarihi Tahliyesi. 16.Fırka, 1 Nakliye Taburu’nun 153 no’lu Kolunda Sıhhıye Onbaşısı Osmanoğlu Zekeriya. Ölçüler: 44 x 44 cm.

    USDSold
  • OSMANLI "İANE SERGİSİ YADİGÂRI” İPEK HATIRA MENDİLİ-"Osmanlı Şehid Evladı ve Malül Askere Yardım Sergisi"

Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu.

Ölçüler: 40 x 40 cm.

    Lot No: 300

    Lot: 300

    OSMANLI "İANE SERGİSİ YADİGÂRI” İPEK HATIRA MENDİLİ-"Osmanlı Şehid Evladı ve Malül Askere Yardım Sergisi" Provenans: Ressam Fuat Soyhan Aile Koleksiyonu. Ölçüler: 40 x 40 cm.

    USDSold
  • OSMANLI MADALYON GRUBU / 8 ADET-1.Sultan Abdülmecid Han Ziyareti Anısına, 1854.

2.Osmanlı-Avusturya İşgali Anısına, 1683. (2 Adet)

3.Osmanlı-İngiltere Antlaşması, 1856. (2 Adet)

4.Osmanlı-Rus Antlaşması, II.Nikolay dönemi.

5.Osmanlı-Sardinia Antlaşması, 1855.

6.Osmanlı İttifak, 1914.

Çap: 50 mm. - 40 mm. - 40 mm. - 38 mm. - 34 mm. - 34 mm. - 32 mm. - 31 mm.

    Lot No: 301

    Lot: 301

    OSMANLI MADALYON GRUBU / 8 ADET-1.Sultan Abdülmecid Han Ziyareti Anısına, 1854. 2.Osmanlı-Avusturya İşgali Anısına, 1683. (2 Adet) 3.Osmanlı-İngiltere Antlaşması, 1856. (2 Adet) 4.Osmanlı-Rus Antlaşması, II.Nikolay dönemi. 5.Osmanlı-Sardinia Antlaşması, 1855. 6.Osmanlı İttifak, 1914. Çap: 50 mm. - 40 mm. - 40 mm. - 38 mm. - 34 mm. - 34 mm. - 32 mm. - 31 mm.

    USDSold
  • OSMANLI MADALYON GRUBU / 4 ADET-1.Aynalıkavak Antlaşması Ayasofya tasvirli, 1779.

2.İttifak Plaket, 1914.

3.Enver Paşa Plaket, 1913.

4.Viribus Unitis / "Birimiz Hepimiz için ibareli". 1914.

Ölçüler: 70 x 65 mm. - 70 x 45 mm. - 65 x 35 mm. - 60 mm.

    Lot No: 302

    Lot: 302

    OSMANLI MADALYON GRUBU / 4 ADET-1.Aynalıkavak Antlaşması Ayasofya tasvirli, 1779. 2.İttifak Plaket, 1914. 3.Enver Paşa Plaket, 1913. 4.Viribus Unitis / "Birimiz Hepimiz için ibareli". 1914. Ölçüler: 70 x 65 mm. - 70 x 45 mm. - 65 x 35 mm. - 60 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MADALYON ve ROZET GRUBU / 6 ADET-Çap: 45 mm. - 33 mm. - 33 mm. - 30 mm. - 25 mm. - 23 mm.

    Lot No: 303

    Lot: 303

    OSMANLI "İTTİFAK" MADALYON ve ROZET GRUBU / 6 ADET-Çap: 45 mm. - 33 mm. - 33 mm. - 30 mm. - 25 mm. - 23 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MADALYA GRUBU / 4 ADET-Osmanlı "İttifak" Havacı temalı.

Ölçüler: 44 x 51 mm. - 17 x 77 mm. - 30 mm. - 50 x 64 mm.

    Lot No: 304

    Lot: 304

    OSMANLI "İTTİFAK" MADALYA GRUBU / 4 ADET-Osmanlı "İttifak" Havacı temalı. Ölçüler: 44 x 51 mm. - 17 x 77 mm. - 30 mm. - 50 x 64 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 26 mm. - 30 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 24 mm. - 27 mm. - 30 mm. - 29 mm.

    Lot No: 305

    Lot: 305

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 26 mm. - 30 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 24 mm. - 27 mm. - 30 mm. - 29 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 20 mm. - 18 mm. - 20 mm. - 21 mm. - 24 mm. - 24 mm. - 17 mm. - 27 mm.

    Lot No: 306

    Lot: 306

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 20 mm. - 18 mm. - 20 mm. - 21 mm. - 24 mm. - 24 mm. - 17 mm. - 27 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 10 ADET-Çap: 20 mm. - 10 mm. - 15 mm. - 19 mm. - 10 mm. - 29 mm. - 13 mm. - 15 mm.

    Lot No: 307

    Lot: 307

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 10 ADET-Çap: 20 mm. - 10 mm. - 15 mm. - 19 mm. - 10 mm. - 29 mm. - 13 mm. - 15 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 9 ADET-Çap: 20 mm. - 13 mm. - 12 mm. - 12 mm. - 12 mm. - 19 mm. - 16 mm. - 18 mm. - 18 mm. - 20 mm.

    Lot No: 308

    Lot: 308

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 9 ADET-Çap: 20 mm. - 13 mm. - 12 mm. - 12 mm. - 12 mm. - 19 mm. - 16 mm. - 18 mm. - 18 mm. - 20 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 24 mm. - 25 mm. - 25 mm. - 28 mm. - 21 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 19 mm.

    Lot No: 309

    Lot: 309

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 24 mm. - 25 mm. - 25 mm. - 28 mm. - 21 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 19 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 33 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 25 mm. - 28 mm. - 24 mm. - 24 mm. - 19 mm.

    Lot No: 310

    Lot: 310

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 33 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 25 mm. - 28 mm. - 24 mm. - 24 mm. - 19 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 33 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 30 mm. - 28 mm. - 25 mm. - 27 mm. - 28 mm.

    Lot No: 311

    Lot: 311

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 33 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 30 mm. - 28 mm. - 25 mm. - 27 mm. - 28 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 37 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 31 mm. - 35 mm. - 20 mm. - 21 mm. - 31 mm.

    Lot No: 312

    Lot: 312

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 37 mm. - 26 mm. - 30 mm. - 31 mm. - 35 mm. - 20 mm. - 21 mm. - 31 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 24 mm. - 29 mm. - 29 mm. - 20 mm. - 27 mm. - 22 mm. - 22 mm. - 20 mm.

    Lot No: 313

    Lot: 313

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 8 ADET-Çap: 24 mm. - 29 mm. - 29 mm. - 20 mm. - 27 mm. - 22 mm. - 22 mm. - 20 mm.

    USDSold
  • OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 6 ADET-Çap: 33 mm. - 22 mm. - 33 mm. - 25 mm. - 24 mm. - 23 mm.

    Lot No: 314

    Lot: 314

    OSMANLI "İTTİFAK" MİNELİ ROZET GRUBU / 6 ADET-Çap: 33 mm. - 22 mm. - 33 mm. - 25 mm. - 24 mm. - 23 mm.

    USDSold
  • OSMANLI ROZET GRUBU / 6 ADET-1.Sultan V.Mehmed Reşad Han dönemi. "İttifak" rozet. (5 Adet)

2.Enver Paşa temalı "Çanakkale Geçilmez" ibareli rozet.

Ölçüler: 35 x 23 mm. - 28 x 40 mm. - 38 x 31 mm. - 32 x 32 mm. - 37 x 29 mm. - 42 x 34 mm.

    Lot No: 315

    Lot: 315

    OSMANLI ROZET GRUBU / 6 ADET-1.Sultan V.Mehmed Reşad Han dönemi. "İttifak" rozet. (5 Adet) 2.Enver Paşa temalı "Çanakkale Geçilmez" ibareli rozet. Ölçüler: 35 x 23 mm. - 28 x 40 mm. - 38 x 31 mm. - 32 x 32 mm. - 37 x 29 mm. - 42 x 34 mm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” HAVAN-Sultan V.Mehmed Reşad Han ve diğer ittifak liderleri tasvirli. Kallavi ebatlarda. İmalat damgalı. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 16 x 17 cm.

    Lot No: 316

    Lot: 316

    OSMANLI “İTTİFAK” HAVAN-Sultan V.Mehmed Reşad Han ve diğer ittifak liderleri tasvirli. Kallavi ebatlarda. İmalat damgalı. Nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 16 x 17 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” KÜLLÜK ve SÜTLÜK-Sultan V.Mehmed Reşad Han ve diğer ittifak liderleri tasvirli. “Royal Austria” imalat damgalı, model numaralı. Zengin altın yaldız bezemeli porselen küllük ve sütlük. Nadir örneklerdir. 

Sütlük Ölçüsü: 10 x 13 cm.
Küllük Ölçüsü: 11.5 x 16 cm.

    Lot No: 317

    Lot: 317

    OSMANLI “İTTİFAK” KÜLLÜK ve SÜTLÜK-Sultan V.Mehmed Reşad Han ve diğer ittifak liderleri tasvirli. “Royal Austria” imalat damgalı, model numaralı. Zengin altın yaldız bezemeli porselen küllük ve sütlük. Nadir örneklerdir. Sütlük Ölçüsü: 10 x 13 cm. Küllük Ölçüsü: 11.5 x 16 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” AJURLU SUNUM ve VAZO-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli porselen (ajurlu) sunum ve ittifak liderleri temalı vazo. Altın yaldız bezemeli. Koleksiyonluk ve seçkin örneklerdir.

Vazo Yükseklik: 18 cm.
Sunumluk Ölçüsü: 12 x 12 cm.

    Lot No: 318

    Lot: 318

    OSMANLI “İTTİFAK” AJURLU SUNUM ve VAZO-Sultan V.Mehmed Reşad Han tasvirli porselen (ajurlu) sunum ve ittifak liderleri temalı vazo. Altın yaldız bezemeli. Koleksiyonluk ve seçkin örneklerdir. Vazo Yükseklik: 18 cm. Sunumluk Ölçüsü: 12 x 12 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” 5 ADET PORSELEN PİPO-Osmanlı “Ay-yıldız” bayraklı fevkalade tasarıma sahip porselen pipo grubu. Metal kapaklı, altın yaldız bezemeli. 

Uzunluk: 16 cm. (her biri)

    Lot No: 319

    Lot: 319

    OSMANLI “İTTİFAK” 5 ADET PORSELEN PİPO-Osmanlı “Ay-yıldız” bayraklı fevkalade tasarıma sahip porselen pipo grubu. Metal kapaklı, altın yaldız bezemeli. Uzunluk: 16 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI “İTTİFAK” ÇİFT PORSELEN AJURLU SUNUM ve VAZO -Sultan V.Mehmed Reşad Han ve diğer ittifak liderleri tasvirli. 1908-1912 imalat damgalı. Altın yaldız bezemeli.

Vazo Yükseklik: 18 cm.
Sunumluk Ölçüsü: 17 x 28 cm.

    Lot No: 320

    Lot: 320

    OSMANLI “İTTİFAK” ÇİFT PORSELEN AJURLU SUNUM ve VAZO -Sultan V.Mehmed Reşad Han ve diğer ittifak liderleri tasvirli. 1908-1912 imalat damgalı. Altın yaldız bezemeli. Vazo Yükseklik: 18 cm. Sunumluk Ölçüsü: 17 x 28 cm.

    USDSold
  • OSMANLI MEŞRUTİYET DÖNEMİ ÇİFT CAM BARDAK-Sultan Mehmed Reşad Han dönemi. Meşrutiyet Sancaklı ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Yadigâr” ibareli iki adet cam bardak. Türünün nadir ele geçen koleksiyonluk örnekleridir. 

Yükseklik: 12 cm. - 11 cm.

    Lot No: 321

    Lot: 321

    OSMANLI MEŞRUTİYET DÖNEMİ ÇİFT CAM BARDAK-Sultan Mehmed Reşad Han dönemi. Meşrutiyet Sancaklı ve Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Yadigâr” ibareli iki adet cam bardak. Türünün nadir ele geçen koleksiyonluk örnekleridir. Yükseklik: 12 cm. - 11 cm.

    USDSold