• Cancel
    Filter
Filter

KOLEKSİYONLUK ESERLER MÜZAYEDESİ | 02

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

  • Category: Askeri
Lot: 66 » Askeri

OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) tuğralı. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.

Kın: Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı.Yalın işçilikli, Kalemişi ve kazıma tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu.

Kabza: Mors dişi. Demir bölümleri altın kakma ile stilize dekorlu.

Namlu: Altın kakma ile Saff Suresi’nin 13.ayeti yazılı. Mealen “Yardım ve Zafer Allahtan ve Pek yakın bir Fetih” Altın kakma ile stilize bezemeli.

Uzunluk: 81 cm.

Details
Lot: 67 » Askeri

OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN

19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1224 tarihli. Mahmud Ağa usta yapımı nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Sahibi: Halil Ağa (altın kakma ile)
Ustası: Amel-i Mahmud Ağa (altın kakma ile)

 

Kın: Gümüş. Kabartma/repousse ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral motifler ve Mühr-ü Süleyman motifleri ile bezeli. Çamurluk ucu dragon formunda.

Kabza: Gümüş. Penç motifleri ile bezeli.

Namlu: Merkezi Mühr-ü Süleyman motifli. Her iki yönde altın kakma ile yazıların bulunduğu kartuşlar mevcut. Eski Türkçe mealen “Ya Muhammed ya şefaat” yazılı. Altın kakma ile ustası ve sahibi yazılı.

Uzunluk: 79 cm.

Details
Lot: 68 » Askeri

OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI ALTIN KAKMA YATAĞAN

19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1230 tarihli. El-hac Nuh usta yapımı fevkalade görsellikte, nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Sahibi: Ömer (altın kakma ile)
Ustası: Amel-i El-hac Nuh (altın kakma ile)

 

Kın: Gümüş. Kabartma/repousse, kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile üst düzey Osmanlı Rokokosu üslubunda çok zengin dekorlu. Ağızlık bölümü aykırı şekilde hasır örgü ve telkari tekniği ile örülü, aplike rozetler ile bezeli. Çamurluk ucu dragon formunda ve ejder motifli.

Kabza: Gümüş. Mercanlar ile bezeli.

Namlu: Altın kakma ile Eski Türkçe mealen “Ey gönül bir can içün her cana minnet eyleme, işreti dünya içün Sultana minnet eyleme” ve “ Sabreden zafere ulaşır” yazılı. Diğer yönü altın kakma ile dekorlu. Altın kakma ile ustası ve sahibi yazılı.

Uzunluk: 73 cm.

Details
Lot: 69 » Askeri

OSMANLI 18.YÜZYIL ALTIN KAKMA YATAĞAN

18.Yüzyıl. Osmanlı. Vasıf usta yapımı nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.
Sahibi: Mahmud Ağa (altın kakma ile)
Ustası: Amel-i Vasıf (altın kakma ile)

 

Kabza: Mors dişi. Demir bölüm altın kakma ile stilize motiflerle bezeli.

Namlu: Altın kakma ile Eski Türkçe mealen “Ali gibi delikanlı yoktur gençler arasında, Zülfikardan iyi kılıç yoktur kılıçlar arasında” yazılı. Altın kakma ile ustası ve sahibi yazılı.

Uzunluk: 72 cm.

Details
Lot: 70 » Askeri

OSMANLI 18.YÜZYIL GÜMÜŞ LEVENT HANÇERİ

18.Yüzyıl. Osmanlı. Osmanlı silah ve sancaklarından oluşan armalar ve ejder (dragon) figürleri ile dekorlu, rokoko üslubunda stlize floral tezyinatlı.

Olağanüstü görsellikte, üst düzey işçilik uygulanmış, müzelik eser statüsünde son derece nadir, ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Bıçak: Sırtı ve yüzeyi kazıma tekniği ile Osmanlı motifleri ve balık figürü tezyinli.

Sap: Fildişi. Gümüş ve mercan aplikeli.

Kın: Gümüş. Askı kancalı. Pabuç kısmı balık pulu dekorlu ve ejder (dragon) figürü finalli. Ağız kısmı sarmal dekorlu.

Tüm yüzeyi kabartma/repousse ve kazıma/grave tekniği ile görülmemiş görsellikte ve kalitede boş yer kalmayacak şekilde Osmanlı silahları ve sancaklarından oluşan kompozisyonlara sahip asalet armaları, ejder (dragon) motifleri ve frizlerle dekorlu.

Uzunluk: 41 cm.

Details
Lot: 71 » Askeri

OSMANLI ALTIN KAKMA ÇİFT TUĞRALI KUBUR PİŞTOVU ve KUBURU

18./19.Yüzyıl. Osmanlı. Üst düzey zengin işçiliğe sahip, çift olarak kuburu ile birlikte tam takım zor tesadüf edilen, müzelik eser statüsünde nadir koleksiyonluk şaheserdir.

Mekanizma: Çakmaklı. Altın kakma ile stilize bitkisel tezyinatlı, Kalp motifli.

Namlu: Çelik. Altın kakma ile Osmanlı rokokosu üslubunda tezyinatlı, geometrik dekorlu, Kalp ve tuğra motifli. Arpacık bölümü gümüş, kabartma/repousse ve kazıma/grave tekniği ile Osmanlı silahlarından oluşan asalet arması ile dekorlu.

Tetik siperi: Kazıma/grave tekniği ile sikke ve Ay-yıldız motifli.

Gövde: Ahşap. Aplike gümüş Osmanlı silahlarından oluşan asalet arması ve Osmanlı Rokokosu ile dekorlu.

Dipçik: Gümüş, Kabartma/repousse ve kazıma/grave tekniği ile topuz merkezinde arma, çevresinde hilaller ile dekorlu.

Kubur/Kılıf: Deri. Gümüş sırma ile Osmanlı rokokosu üslubunda stilize floral motiflerle dekorlu, merkezine tuğra işlenmiş, kemerli.

Uzunluk: 45 cm.

Details
Lot: 72 » Askeri

OSMANLI BALKANLAR 19.YÜZYIL KİRPİ MODELİ ÇİFT PİŞTOV ve KUBURU

19.Yüzyıl. Osmanlı, Balkanlar. Çift, kirpi modeli. Orijinal kuburu ile birlikte.

Mekanizması çakmaklı ve stilize dekorlu, namlusu çelikten ve yalın gövdeli. Gümüş arpacık bölümü ile gümüş dipçiği ve topuz kısmı ile tetik siperi kabartma/repousse ve kazıma/grave tekniği ile çok yoğun stilize floral dekorlu. Mahfazası (kuburu) deriden imal edilmiş ve silahlara uygun şekilde tel sırma ile stilize dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Üst düzey zengin işçiliğe ve görselliğe sahip, çift ve kuburlu olmaları sebebi ile nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserlerdir.

Uzunluk: 50 cm.

Details
Lot: 73 » Askeri

OSMANLI SAVATLI BATTAL BOY KAFKAS KAMA

19.Yüzyıl sonu. Usta işi. Battal boy.

Uzunluk: 67 cm.

Kın kısmı ve bileziği gümüş üzeri yoğun savat işçiliği ile stilize floral ve geometrik dekorludur. Sap kısmı ise gümüş çift kubbeli olup boynuzdan mamuldür. Kondisyonu ve ebadı dolayısıyla koleksiyonluk bir örnektir.

Details
Lot: 74 » Askeri

OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KINLI HANÇER

19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş kınlı ve gümüş saplı.

Kın ve sap üzeri repousse/kabartma ve kalemişi tekniği ile stilize geometrik ve floral tezyinatlı, bıçak kısmı grave/kazıma tekniği ile geometrik dekorlu. Benzer örneği Askeri Müze Koleksiyonu’nda olup, “Askeri Müze Koleksiyonları” isimli kitabın 67. Sayfasında bulunmaktadır. Fevkalade kondisyonda, koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 57 cm.

Details
previous
Go to Page: / 1
next