• Cancel
    Filter
Filter

KOLEKSİYONLUK ESERLER MÜZAYEDESİ | 02

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

  • Category: Mobilya
Lot: 39 » Mobilya

OSMANLI 19.YÜZYIL ESER-İ İSTANBUL SEHPA

19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Merkezi tuğra motifli.

Nargile sehpasının tüm yüzeyi bağ, sedef ve kemik kullanılarak klasik üslupta geometrik dekorlu olarak tasarlanmış. Son derece zarif ve dekoratif bir örnektir.

Yükseklik: 48 cm. Tabla çapı: 43 cm.

Details
Lot: 103 » Mobilya

ÇİN 19.YÜZYIL TEZYİNATLI LAKE SEKRETER-DOLAP

19.Yüzyıl. Çin. Özel tasarım, sanatçı işi. Tezyinatlı, iki parçadan müteşekkil.

Sehpa olarak da kullanılabilecek bazası dikdörtgen yüzeyli bir tabla üzerine dört kabriyole ayaklı. Eserin tüm yüzeyleri siyah lake üzerine marküteri tekniği ile üst seviye sanatsal özellikler içeren tezyinata sahiptir. Eserde natürel renkli ve menevişli sedef, kemik ve fildişi kullanılarak lotus, bahar dalı, tavus ve zümrüd-ü anka kuşları ile doğa betimlemesi tatbik edilmiş olup tezyinat kapak içlerinde de devam etmiştir. Gövde üzerindeki çekmece ve kapaklar bronzlarla güçlendirilmiştir. Olağanüstü işçilik uygulanmış, tasarım harikası sekreter-dolap nadir ve koleksiyonluk bir eserdir.

Ölçüler: 155 x 105 x 37cm.

Details
Lot: 104 » Mobilya

ÇİN 19.YÜZYIL KARAKTERİSTİK KOLEKSİYON TEŞHİR BÜFESİ

19.Yüzyıl. Çin. Özel tasarım. Karakteristik Çin üslubu, iki parçadan müteşekkil.

Eserin tüm yüzeyleri siyah lake üzerine altın vermeyli kalemişi tezyinata sahip aplikelerle zenginleştirilmiştir. Alt gövde merkezi kilit mekanizmalı çift kapaklı mahfazaya sahiptir. Olağanüstü görsellikte, kallavi ebatlarda nadir ve koleksiyonluk bir eserdir.

Ölçüler: 165 x 120 cm.

Derinlik: 43 cm.

Details
Lot: 105 » Mobilya

ÇİN 19.YÜZYIL SARAY İŞİ PARAVAN

19.Yüzyıl. Çin. İpek. 4 kanattan oluşan kasası gül ağacından mamul.

Ölçüler: 180 x 250cm.

Tüm kanatlar üst düzey sanat kalitesinde ipek üzerine çalışılmış stilize floral motifler ile zenginleştirilmiş realist kuş figürlerinden oluşan kompozisyonlardan oluşmakta. Eserin kasası ajurlu olup Çin süsleme bezemeleri ile dekorludur. Çin Tekstil ve Ahşap Sanatı’nın başyapıtı sayılabilecek sanat ve işçilik kalitesine sahip, benzer örnekleri yurtdışı müzayedelerde nadir de olsa tesadüf edilen, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Details
Lot: 106 » Mobilya

FRANSIZ 19.YÜZYIL NAPOLEON III EPOQUE BAHÜ

19.Yüzyıl. Fransız. Napoleon III, 1808-1873 tarih aralığı. Epoque.

Üst düzey marküteri işçiliği ile dekorlu, dikdörtgen formlu, zengin altın vermeyli bronz aplikeler ile zenginleştirilmiş, kapak merkezleri üst düzey sanat kalitesine sahip müzik enstrümanlarından oluşan kompozisyonlar ile tezyinli türünün son derece kıymetli örneklerinden. Tüm yüzeyi marküteri işçiliği ile stilize floral ve geometrik dekorlu olup kenar bordürleri, çerçeveleri ve tüm köşe merkezleri altın yaldız bronz geçmeli. Dört ayaklı, İki kapaklı, gövde içi üç gözlü ve kilitli mekanizmaya sahip, üst tablasında mermeri mevcut. Tamamıyla orijinal, sanat kalitesi ve işçiliği ile göz dolduran, son derece görsel ve dekoratif koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 117 x 124 x 40 cm.

Details
previous
Go to Page: / 1
next