• Cancel
    Filter
Filter

KOLEKSİYONLUK ESERLER MÜZAYEDESİ | 02

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

  • Category: Saat
Lot: 37 » Saat

SAX MEISSEN BRONZ MONTÜRLÜ VALİDE SULTAN FİGÜRLÜ TURQUERIE SAAT

18.Yüzyıl. Sax Meissen Porselen Valide Sultan figürü başında ikbal başlığı, sırtında kaftanı ile ayakta mandolin çalar şekilde tasvir edilmiştir. Saat "Thuret, Paris" imzalıdır.

Figürün içinde durduğu bronz altlık akantus yaprakları ile süslü olup, iki yandan yükselen dallar ve porselen çiçeklerle bezenmiştir. Rokoko saat haznesi dalların üstünde yer almaktadır. Porselen saat kadranında ‘Thuret, Paris’ yazılıdır. Eserdeki saat ve montürler 19.Yüzyıl’da Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi ile tasarlanarak figüre eklenmiş ve bu kompozisyon oluşturulmuştur. Nadir çıkan, son derece dekoratif ve olağanüstü görsellikte "Turquerie Şaheseri" koleksiyonluk bir eserdir.

Yükseklik: 40 cm.

Details
Lot: 38 » Saat

MAXIMILIAN BORRELL İMZALI 19.YÜZYIL AHŞAP MAHFAZALI SAAT

19.Yüzyıl. İngiliz. 1830-1867 tarih aralığı. İngiliz saat yapımcısı Maximilian Borrel imzalı. Osmanlı Pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş.

Bronz kadranı Eski Türkçe rakamlı. Ahşap kasası her iki yandan ve arkadan transparan olarak tasarlanmış ve cam ile çerçevelenmiş. Her iki yanı içte ajurlu dekora sahip. Dört ayak üzerinde yükselen kasası çok zarif işçilikli. Türünün nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Yükseklik: 40 cm.

Details
Lot: 121 » Saat

SERKISOFF CONSTANTINOPLE GÜMÜŞ CEP SAATİ

“K. Serkisoff & Co. Constantinople”

19.Yüzyıl. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Damgalı, seri numaralı, Billodes.

Beyaz mine kadranı “K. Serkisoff & Co. Constantinople” ibareli ve Eski Türkçe rakamlıdır. Ön ve arka kapak yüzeyi çok ince aznavur/guilloche işçilikli. Fevkalade kondisyonda, koleksiyonluk bir önektir.

Ağırlık: 101 gr.

Details
previous
Go to Page: / 1
next