• Cancel
    Filter
Filter

MÜZELİK ve KOLEKSİYONLUK ESERLER MÜZAYEDESİ | 27

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +90 538 833 1391 no'lu telefondan randevu oluşturabilir, The RITZ-CARLTON Residence'daki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde o günkü "TC Merkez Bankası" döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI, veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler konusunun en değerli uzman ve otoriteleri tarafından ekspertiz edilmekte, ayrıca Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türbeler Müzesi, Vakıflar ve Askeri Müze uzmanları tarafından incelenerek onaylanmaktadır.

  • Category: Gümüş
Lot: 8 » Gümüş

AVUSTURYA 19.YÜZYIL MURASSA GÜMÜŞ MAHFAZA

“Hermann Ratzersdorfer”

19.Yüzyıl. Avusturya, Viyana. Gümüş imalat ve garanti damgalı, “Hermann Ratzersdorfer” usta imzalı. Murassa, firuze ve yarı değerli (kök yakut) taşlar ile bezeli, zengin altın vermeyli. Rokoko üslubunda repoussé (kabartma), grave (kazıma) ve kalemişi teknikleri kullanılarak imal edilmiş stilize dekorlu basık ve şişkin dilimli gövde ile kubbemsi kapaktan oluşmakta. Yüksek kıymette ele geçmesi zor, estetik harikası koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 5 x 7 cm.
Ağırlık: 47 gr.

Hermann Ratzersdorfer 1817'de doğdu. 14 Aralık 1843'te usta bir gümüşçü olarak kendi markasını yarattı. İki yıl sonra, 1845 Viyana Ticaret Fuarı'nda eserlerini sergiledi. 1851 Londra Sergisi'nde "Rokoko Galanterie Waaren" ürünlerini sergiledi ve madalya kazandı. 1855 Paris Sergisi'nde de madalya kazandı. Hermann Ratzersdorfer usta bir gümüşçü, kuyumcu, emaye ustası ve kaya kristali heykeltıraşı olarak öne çıktı. 1873 Viyana Dünya Sergisi'nde kendisine onur diploması verildi.

Details
Lot: 110 » Gümüş

SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MEVLEVİ TAS

“Es Sultan daima, Maşallah, Yadigar-ı İstanbul”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı. (1876-1909) Sultan II.Abdülhamid Han’a ithafen yapılmış “takatuka” formlu eserin merkezinde bulunan iri penç motifinin etrafında Eski Türkçe ile “Es Sultan daima - Maşallah - Yadigar-ı İstanbul” yazmakta. Repoussé (kabartma), kazıma (grave), kalemişi, kumlama ve dalga aznavur (guilloché) teknikleri bir arada kullanılarak imal edilmiş. Dışa bakan ağzı kalemişi stilize penç motifli bir suyolu ile çevrili. Müstesna eserde Mevlevîlerin bir araya gelip Semâ gününde (Mukabele Günü) “Semahane”de yaptıkları “Semâ Zikri / Mukabele” ayrıntılı şekilde ustalıkla canlandırılmış. Sahip oldukları her hareket ve nüansın tasavvufî düşüncelerden izler taşıdığı figürlerin arası “Hayat Ağacı Sembolizmi” ile tezyin edilmiş. Selamlayan ve Mevlana’nın makamı kabul edilen postun üzerinde oturan şeyh efendi sarığı ile, semazenler ise başlarına giydikleri “sikke”, üstlerine giydikleri nefsi simgeleyen “hırka”ları ile kusursuzca tasvir edilmişler. Semazenler sırası ile baş keserken yani selamlarken, Kudümzenbaşı’nın Devr-i Veledî’nin bittiğini ikaz eden vuruşları ile sessizce başları önlerinde beklerken, ellerini çapraz bir şekilde omuzlarında “1” rakamını temsil edecek şekilde bağlarken ki bu Allah'ın birliğine şahadet etmeleridir, kollarını iki yana açarak sağdan sola dönerken yani evreni kalbiyle kucaklarken tasvir edilmişler. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın belgesel önem taşıyan, yüksek kıymette ele geçmez müzelik örneğidir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 15 cm.
Ağırlık: 120 gr.

Details
previous
Go to Page: / 2
next