Lot: 1

Current Price: 1 USD Starting Bid: 1 USD Estimated: 30.000 - 35.000 USD Losing Winning

OSMANLI 19.YÜZYIL “SALTANAT ALAMETİ” SARAY İŞİ “JOSEPH RAGANTI” İMZALI ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT

19.Yüzyıl. Fransız. Turquerie. Osmanlı Sarayı için özel imalat. Hanedan parçası, Prenses M. eski koleksiyonu. “Joseph Raganti, Paris” üretimi. Damgalı, seri numaralı. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Sıvama altın vermeyli, beyaz mine kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eser, hilallerle zenginleştirilmiş Osmanlı Mızıka-i Hümayun arması formunda müzik aletlerinden ve Osmanlı sancakları ve silahlarından oluşturulmuş asalet armaları ile dekorlu. Kurma anahtarı mevcut. Fevkalade kondisyonda. Hanedan kaynaklı olan eserin benzer örnekleri Saray Koleksiyonları’nda bulunmaktadır. Osmanlının asaletini ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Provenans: Prenses M. (eski) Koleksiyonu Ölçüler: 60 x 40 x 14 cm.

- USD
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SALTANAT ALAMETİ” SARAY İŞİ “JOSEPH RAGANTI” İMZALI ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT -19.Yüzyıl. Fransız. Turquerie. Osmanlı Sarayı için özel imalat. Hanedan parçası, Prenses M. eski koleksiyonu. “Joseph Raganti, Paris” üretimi. Damgalı, seri numaralı. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Sıvama altın vermeyli, beyaz mine kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eser, hilallerle zenginleştirilmiş Osmanlı Mızıka-i Hümayun arması formunda müzik aletlerinden ve Osmanlı sancakları ve silahlarından oluşturulmuş asalet armaları ile dekorlu. Kurma anahtarı mevcut. Fevkalade kondisyonda. Hanedan kaynaklı olan eserin benzer örnekleri Saray Koleksiyonları’nda bulunmaktadır. Osmanlının asaletini ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. 

Provenans: Prenses M. (eski) Koleksiyonu

Ölçüler: 60 x 40 x 14 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SALTANAT ALAMETİ” SARAY İŞİ “JOSEPH RAGANTI” İMZALI ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT -19.Yüzyıl. Fransız. Turquerie. Osmanlı Sarayı için özel imalat. Hanedan parçası, Prenses M. eski koleksiyonu. “Joseph Raganti, Paris” üretimi. Damgalı, seri numaralı. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Sıvama altın vermeyli, beyaz mine kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eser, hilallerle zenginleştirilmiş Osmanlı Mızıka-i Hümayun arması formunda müzik aletlerinden ve Osmanlı sancakları ve silahlarından oluşturulmuş asalet armaları ile dekorlu. Kurma anahtarı mevcut. Fevkalade kondisyonda. Hanedan kaynaklı olan eserin benzer örnekleri Saray Koleksiyonları’nda bulunmaktadır. Osmanlının asaletini ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Provenans: Prenses M. (eski) Koleksiyonu Ölçüler: 60 x 40 x 14 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI MAKAM-I HÜMAYUN SÜMENİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Kallavi ebatlarda, Sultani özelliklerde. Üst seviye işçiliğe, görselliğe ve heybete sahip müstesna eser zengin altınyaldız bezemelidir. Ön yüze Sultan II.Abdülhamid Han’ın tuğrası, arka yüze ise ay-yıldız motifi çalışılmış ve dört kenarı tasarım harikası motifler ile çevrelenmiştir. Simetrik katlanışlı köşebentlerle süslü bordürü stilize floral bir su ile çevrilidir. Hanedanın yüksek zevkini gözler önüne seren, benzer örnekleri saray koleksiyonlarında bulunan, Sultana ait olması sebebiyle de ayrıca büyük önem ve kıymete sahip ele geçmez müzelik şaheserdir.

Ölçüler: 45 x 70 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI MAKAM-I HÜMAYUN SÜMENİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Kallavi ebatlarda, Sultani özelliklerde. Üst seviye işçiliğe, görselliğe ve heybete sahip müstesna eser zengin altınyaldız bezemelidir. Ön yüze Sultan II.Abdülhamid Han’ın tuğrası, arka yüze ise ay-yıldız motifi çalışılmış ve dört kenarı tasarım harikası motifler ile çevrelenmiştir. Simetrik katlanışlı köşebentlerle süslü bordürü stilize floral bir su ile çevrilidir. Hanedanın yüksek zevkini gözler önüne seren, benzer örnekleri saray koleksiyonlarında bulunan, Sultana ait olması sebebiyle de ayrıca büyük önem ve kıymete sahip ele geçmez müzelik şaheserdir. Ölçüler: 45 x 70 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'A AİT MÜZELİK KRİSTAL TAKIM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım billur 6 kadehten oluşan tam takım. Müstesna eserlerin billur renk yüzeyleri merkezde kesme tekniği ile oluşturulmuş Ayyıldızlı Hanedan tacının bulunduğu madalyonlar ile tezyin edilmiş. Madalyonlar altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyallleri ile bezenmiş. Eserlerin ağız çevresi ve tabanları zengin altın yaldız konturludur. Benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmektedir. Fevkalade kondisyonda. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren ve emsalleri müze koleksiyonlarında bulunan estetik harikası, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, müzelik eser statüsünde ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserlerdir.

Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'A AİT MÜZELİK KRİSTAL TAKIM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım billur 6 kadehten oluşan tam takım. Müstesna eserlerin billur renk yüzeyleri merkezde kesme tekniği ile oluşturulmuş Ayyıldızlı Hanedan tacının bulunduğu madalyonlar ile tezyin edilmiş. Madalyonlar altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyallleri ile bezenmiş. Eserlerin ağız çevresi ve tabanları zengin altın yaldız konturludur. Benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmektedir. Fevkalade kondisyonda. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren ve emsalleri müze koleksiyonlarında bulunan estetik harikası, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, müzelik eser statüsünde ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserlerdir. Yükseklik: 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN’A AİT YILDIZ PORSELEN “TÊTE À TÊTE” KAHVE TAKIMI-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “1310 Sene 1338” olarak çift tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu üretimi. Çift, iki adet Türk kahvesi fincanı ve iki tabakdan oluşmakta. Eserlerin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın Eski Türkçe harfler ile oluşturulmuş “A.H” (Ayın-Ha) inisiyali yer almaktadır. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına somon rengi, kabartma desenli ve yoğun altın yaldız bezemeli olarak imal edilmişlerdir. Sultan II. Abdülhamid kahve tiryakiliği ve kendine özgü kahve içme tarzı ile tanınmaktadır. Sultanın kızı Ayşe Osmanoğlu anılarında babasının kahve içme tarzını şöyle anlatmaktadır; “Kahve tepsisi, babamın annesi Tirimüjgan Kadın'ın yadigârı küçük altın bir tepsi olup üzerine gümüş bir cezve ve iki tane porselen beyaz fincan konurdu. Fincanlarda babamın inisiyali (A.H) vardı. Babam birinci fincanı içtikten sonra ikinciyi diğer fincanla içerdi.” Eserlere vurulan damganın benzer örneğine sadece “Milli Saraylar Koleksiyonu’nda Yıldız Porseleni” isimli kitabın 122.sayfasındaki eserde tesadüf edilmiştir. Eserlerin benzer örnekleri, TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez müzelik şaheserlerdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 7 cm.
Tabak Çapı: 14 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN’A AİT YILDIZ PORSELEN “TÊTE À TÊTE” KAHVE TAKIMI-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “1310 Sene 1338” olarak çift tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu üretimi. Çift, iki adet Türk kahvesi fincanı ve iki tabakdan oluşmakta. Eserlerin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın Eski Türkçe harfler ile oluşturulmuş “A.H” (Ayın-Ha) inisiyali yer almaktadır. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına somon rengi, kabartma desenli ve yoğun altın yaldız bezemeli olarak imal edilmişlerdir. Sultan II. Abdülhamid kahve tiryakiliği ve kendine özgü kahve içme tarzı ile tanınmaktadır. Sultanın kızı Ayşe Osmanoğlu anılarında babasının kahve içme tarzını şöyle anlatmaktadır; “Kahve tepsisi, babamın annesi Tirimüjgan Kadın'ın yadigârı küçük altın bir tepsi olup üzerine gümüş bir cezve ve iki tane porselen beyaz fincan konurdu. Fincanlarda babamın inisiyali (A.H) vardı. Babam birinci fincanı içtikten sonra ikinciyi diğer fincanla içerdi.” Eserlere vurulan damganın benzer örneğine sadece “Milli Saraylar Koleksiyonu’nda Yıldız Porseleni” isimli kitabın 122.sayfasındaki eserde tesadüf edilmiştir. Eserlerin benzer örnekleri, TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez müzelik şaheserlerdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 7 cm. Tabak Çapı: 14 cm.

    USDSold
  • LIMOGES 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK-19.Yüzyıl. Fransız. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Limoges (Haviland) imalat damgalı. Müstesna eserin merkezinde altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın Eski Türkçe harfler ile oluşturulmuş “A.H” (Ayın-Ha) inisiyali yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve pembe renk sıraltı boyamalı, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli. TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Çap: 22 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    LIMOGES 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK-19.Yüzyıl. Fransız. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Limoges (Haviland) imalat damgalı. Müstesna eserin merkezinde altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın Eski Türkçe harfler ile oluşturulmuş “A.H” (Ayın-Ha) inisiyali yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve pembe renk sıraltı boyamalı, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli. TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Çap: 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TAKIM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren çorbalık, meyvelik ve iki tabaktan oluşmakta. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyallleri yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli. TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserlerdir.
 
Çorbalık Ölçüler: 17 x 26 cm.
Meyvelik Çap: 23 cm.
Tabak Çap: 22 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TAKIM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren çorbalık, meyvelik ve iki tabaktan oluşmakta. Müstesna eserlerin merkezinde altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyallleri yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli. TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserlerdir. Çorbalık Ölçüler: 17 x 26 cm. Meyvelik Çap: 23 cm. Tabak Çap: 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN “SARAY İŞİ” GÜMÜŞ FES KALIBI-“El-Müstenid bî-tevkifâti'r Rabbaniye el-Meliki'd devleti'l Osmaniye”

19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi. Sultani özelliklerde. Eserin feslik bölümü olan gövde yüzeyinin her iki tarafında kazıma tekniği ile son derece görsel ve estetik çelenkler içerisinde Sultan II.Abdülhamid tuğrası, eserin üst yüzeyinde ise kazıma tekniği ile Osmanlı Devlet Arması çalışılmış. Osmanlı Devlet Arması’nın hilal kısmının içinde Eski Türkçe ile “el-Müstenid bî-tevkifâti'r-Rabbaniye el-Meliki'd-devleti'l-Osmaniye” yazmakta. Mealen; Yardım ve dayanığı Rabbi olan Osmanlı Devleti’nin Meliki. Eser çiçek motifleri zenginleştirilmiş dört ayak üzerindeki kaideye oturmakta. Eserin feslik bölümünü taşıyan kolon ise kazıma tekniği ile dekorlu ve boğumlu. Eserin üzerinde yer yer kazıma tekniği ile çalışılmış stilize floral dekorlu bantlar mevcut. Yüksek sanat kalitesi, görselliği, üzerindeki Sultan tuğrası ve Osmanlı Saltanat Arması’nın işçilik kalitesi göz önüne alındığında eserin saray sanatçıları tarafından yapıldığı anlaşılmakta. Fevkalade kondisyonda. Emsaline zor rastlanılacak nadirlikte koleksiyonluk eserdir. 

Yükseklik: 28 cm.
Çap: 18 cm.
Ağırlık: 1.244 gr.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN “SARAY İŞİ” GÜMÜŞ FES KALIBI-“El-Müstenid bî-tevkifâti'r Rabbaniye el-Meliki'd devleti'l Osmaniye” 19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi. Sultani özelliklerde. Eserin feslik bölümü olan gövde yüzeyinin her iki tarafında kazıma tekniği ile son derece görsel ve estetik çelenkler içerisinde Sultan II.Abdülhamid tuğrası, eserin üst yüzeyinde ise kazıma tekniği ile Osmanlı Devlet Arması çalışılmış. Osmanlı Devlet Arması’nın hilal kısmının içinde Eski Türkçe ile “el-Müstenid bî-tevkifâti'r-Rabbaniye el-Meliki'd-devleti'l-Osmaniye” yazmakta. Mealen; Yardım ve dayanığı Rabbi olan Osmanlı Devleti’nin Meliki. Eser çiçek motifleri zenginleştirilmiş dört ayak üzerindeki kaideye oturmakta. Eserin feslik bölümünü taşıyan kolon ise kazıma tekniği ile dekorlu ve boğumlu. Eserin üzerinde yer yer kazıma tekniği ile çalışılmış stilize floral dekorlu bantlar mevcut. Yüksek sanat kalitesi, görselliği, üzerindeki Sultan tuğrası ve Osmanlı Saltanat Arması’nın işçilik kalitesi göz önüne alındığında eserin saray sanatçıları tarafından yapıldığı anlaşılmakta. Fevkalade kondisyonda. Emsaline zor rastlanılacak nadirlikte koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 28 cm. Çap: 18 cm. Ağırlık: 1.244 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN KAKMA SAVATLI GÜMÜŞ “SULTANİ” PİŞTOV ve HARBİSİ / ESLAH-I RAMİYE -19.Yüzyıl başı. Osmanlı.  Saray işi. Eski Türkçe ile usta damgalı. Saray yüksek erkânından biri için özel olarak tasarlanılarak sultani özelliklerde imal edilmiş. Eslah-ı Ramiye sınıfına giren eser “harbi”si ile birlikte tam takımdır. Sanatçısı tarafından “altın kakma, altın vermey, savat işçiliği, kalemişi, kazıma/grave, kumlama ve repousse teknikleri kullanılarak imal edilmiş ve Osmanlı Rokokosu üslubunda dekore edilmiş. Osmanlı silahları ve sancaklarından oluşan tasarım harikası kompozisyonlara sahip asalet armaları ile bezeli. Mekanizması çakmaklı, namlusu çelik, dipçik topuzu ve harbisi hilal motifli.  Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor müzelik eser statüsünde nadir koleksiyonluk şaheserdir. 

Takım Uzunluk: 62 cm.
Silah Uzunluk: 49 cm.
Harbi Uzunluk: 42 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN KAKMA SAVATLI GÜMÜŞ “SULTANİ” PİŞTOV ve HARBİSİ / ESLAH-I RAMİYE -19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Saray işi. Eski Türkçe ile usta damgalı. Saray yüksek erkânından biri için özel olarak tasarlanılarak sultani özelliklerde imal edilmiş. Eslah-ı Ramiye sınıfına giren eser “harbi”si ile birlikte tam takımdır. Sanatçısı tarafından “altın kakma, altın vermey, savat işçiliği, kalemişi, kazıma/grave, kumlama ve repousse teknikleri kullanılarak imal edilmiş ve Osmanlı Rokokosu üslubunda dekore edilmiş. Osmanlı silahları ve sancaklarından oluşan tasarım harikası kompozisyonlara sahip asalet armaları ile bezeli. Mekanizması çakmaklı, namlusu çelik, dipçik topuzu ve harbisi hilal motifli. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında bulunan, ele geçmesi zor müzelik eser statüsünde nadir koleksiyonluk şaheserdir. Takım Uzunluk: 62 cm. Silah Uzunluk: 49 cm. Harbi Uzunluk: 42 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN TASVİRİ / ALTIN & GÜMÜŞ ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE TASVİR-İ HÜMAYUN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kağıt üzeri karışık teknik. Sultan II.Mahmud Han (1808–1839) tasviri. Orijinal ajurlu on ayar altın aplikeli gümüş çerçevesi içerisinde. Eserde sultan kıyafet reformu sonrasında devlette yerleşen yeni kıyafetler içerisinde resmedilmiş. Ressam Wilhelm Reuter’ın da tuvaline taşıdığı Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda bulunan Sultan II.Mahmud Han’ın meşhur tasviri. Ajurlu gümüş çerçevesi altın çelenklerle zenginleştirilmiş ve Osmanlı ay-yıldızlı bir arma, alt bölümü ise incili bir fiyonkla nihayetlenmiş. Fevkalade bir kompozisyona sahip rumi ve hatayi motiflerle bezeli arka kapağı ajurlu, asma halkalı ve ayak menteşeli. Fevkalade kondisyonda. Şüphesiz saray çevresinden önemli bir ressam ile bir kuyum / gümüş ustasının elinden çıkma, üst seviye sanatsal ve zanaatsal özelliklere sahip, ele geçmesi zor yüksek kıymette müzelik eserdir. 

Resim Ölçüler: 9 x 7 cm.
Çerçeve Ölçüler: 10.5 x 7.5 cm.
Çerçeve Ağırlık: 67 gr.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN TASVİRİ / ALTIN & GÜMÜŞ ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE TASVİR-İ HÜMAYUN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kağıt üzeri karışık teknik. Sultan II.Mahmud Han (1808–1839) tasviri. Orijinal ajurlu on ayar altın aplikeli gümüş çerçevesi içerisinde. Eserde sultan kıyafet reformu sonrasında devlette yerleşen yeni kıyafetler içerisinde resmedilmiş. Ressam Wilhelm Reuter’ın da tuvaline taşıdığı Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda bulunan Sultan II.Mahmud Han’ın meşhur tasviri. Ajurlu gümüş çerçevesi altın çelenklerle zenginleştirilmiş ve Osmanlı ay-yıldızlı bir arma, alt bölümü ise incili bir fiyonkla nihayetlenmiş. Fevkalade bir kompozisyona sahip rumi ve hatayi motiflerle bezeli arka kapağı ajurlu, asma halkalı ve ayak menteşeli. Fevkalade kondisyonda. Şüphesiz saray çevresinden önemli bir ressam ile bir kuyum / gümüş ustasının elinden çıkma, üst seviye sanatsal ve zanaatsal özelliklere sahip, ele geçmesi zor yüksek kıymette müzelik eserdir. Resim Ölçüler: 9 x 7 cm. Çerçeve Ölçüler: 10.5 x 7.5 cm. Çerçeve Ağırlık: 67 gr.

    USDSold
  • TÜM ZAMANLARIN EN ÖNEMLİ SAAT MARKASI “BREGUET” İMZALI SARAY İŞİ SULTANİ ALTIN MİNELİ CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. Breguet. Mine kadranı (saat 6 yönünde) ve iç kapağı “Breguet et Fils” imzalı. Kapağı 24411, iç kapığı 24412 seri numaralı (sıralı), garanti damgalı. Çift altın zarflı, bombe camlı, anahtar kurmalı. Beyaz mine kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eserde “guilloche (aznavur)” ve “champlevé (gömme mine)” iki tip mine tekniği kullanılmış. Altın toz kapağı çok renk stilize Rokoko floral bezemeli, arka kapak ve dış zarf bordürü ise toz kapağının kontrastı renklerle aynı üslupta tezyinli. Merkezi bordo renk aznavur zemin üzeri Osmanlı silah ve sancaklarından oluşturulmuş tasarım harikası bir “Osmanlı Asalet Arması” ile dekorlu. Osmanlı Sarayı yüksek erkânından biri için özel yapılmış olduğu şüphesiz, tüm zamanların dünyada bilinen en önemli saat markası Breguet’nin benzer örnekleri Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda bulunan, ele geçmesi zor müzelik eser statüsündeki şaheseridir.

Çap: 45 mm.
Ağırlık: 61 gr.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    TÜM ZAMANLARIN EN ÖNEMLİ SAAT MARKASI “BREGUET” İMZALI SARAY İŞİ SULTANİ ALTIN MİNELİ CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. Breguet. Mine kadranı (saat 6 yönünde) ve iç kapağı “Breguet et Fils” imzalı. Kapağı 24411, iç kapığı 24412 seri numaralı (sıralı), garanti damgalı. Çift altın zarflı, bombe camlı, anahtar kurmalı. Beyaz mine kadranı Eski Türkçe rakamlı. Müstesna eserde “guilloche (aznavur)” ve “champlevé (gömme mine)” iki tip mine tekniği kullanılmış. Altın toz kapağı çok renk stilize Rokoko floral bezemeli, arka kapak ve dış zarf bordürü ise toz kapağının kontrastı renklerle aynı üslupta tezyinli. Merkezi bordo renk aznavur zemin üzeri Osmanlı silah ve sancaklarından oluşturulmuş tasarım harikası bir “Osmanlı Asalet Arması” ile dekorlu. Osmanlı Sarayı yüksek erkânından biri için özel yapılmış olduğu şüphesiz, tüm zamanların dünyada bilinen en önemli saat markası Breguet’nin benzer örnekleri Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda bulunan, ele geçmesi zor müzelik eser statüsündeki şaheseridir. Çap: 45 mm. Ağırlık: 61 gr.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ “SULTAN VAHDETTİN HAN” MİNELİ GÜMÜŞ KUTU / PRESENTATION BOX-Sultan Vahdettin Han (1918–1922) dönemi. Saray işi. Sultan Vahdettin Han tuğralı, Hicri 1336 tarihli, Eski Türkçe “n25” damgalı. Gümüş, mineli. Üst düzey aznavur/guilloche işçiliği ile tezyinli, çelenklerle bezeli. İç yüzeyi altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Bugüne kadar emsaline rastlanılmamış yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 2.5 cm.
Çap: 7.5 cm.
Ağırlık: 143 gr.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    OSMANLI SARAY İŞİ “SULTAN VAHDETTİN HAN” MİNELİ GÜMÜŞ KUTU / PRESENTATION BOX-Sultan Vahdettin Han (1918–1922) dönemi. Saray işi. Sultan Vahdettin Han tuğralı, Hicri 1336 tarihli, Eski Türkçe “n25” damgalı. Gümüş, mineli. Üst düzey aznavur/guilloche işçiliği ile tezyinli, çelenklerle bezeli. İç yüzeyi altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Bugüne kadar emsaline rastlanılmamış yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 2.5 cm. Çap: 7.5 cm. Ağırlık: 143 gr.

    USDSold
  • İSLAMİK 18.YÜZYIL MURASSA MUKADDES EMANET MUHAFAZASI / SAKAL-I ŞERİF KUTUSU-18.Yüzyıl. Gümüş, damgalı. Murassa. Zümrüt, lal/yakut ve incilerle bezeli, altın vermeyli. Tüm yüzeyler kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile Rokoko üslubunda stilize hatayi motiflerle bezeli. Kapağı bombe, iç yüzeyi altın vermeyli. Dikdörtgen formlu gövdeyi taşıyan dört ayağı kıymetli taş mıhlı. Deri muhafazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. İslam Sanatı’nın en kıymetli örneklerinden sayılan, ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.  

Ölçüler: 4.5 x 8.5 x 4 cm.
Ağırlık: 124 gr.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    İSLAMİK 18.YÜZYIL MURASSA MUKADDES EMANET MUHAFAZASI / SAKAL-I ŞERİF KUTUSU-18.Yüzyıl. Gümüş, damgalı. Murassa. Zümrüt, lal/yakut ve incilerle bezeli, altın vermeyli. Tüm yüzeyler kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile Rokoko üslubunda stilize hatayi motiflerle bezeli. Kapağı bombe, iç yüzeyi altın vermeyli. Dikdörtgen formlu gövdeyi taşıyan dört ayağı kıymetli taş mıhlı. Deri muhafazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. İslam Sanatı’nın en kıymetli örneklerinden sayılan, ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 4.5 x 8.5 x 4 cm. Ağırlık: 124 gr.

    USDSold
  • MUGHAL 19.YÜZYIL MURASSA NEFRİT (CEYT) KUTU-19.Yüzyıl. Mughal (Hint-Türk) üslubunda. İmparator taşı olarak da adlandırılan Nefrit (ceyt) taşından oyma tekniğiyle stilize floral bezemeli, alt zemini penç motifli. Altın konturlu ve değerli taş (zümrüt, lal/yakut) kakmalı. Fevkalade kondisyonda. Nadir tesadüf edilen, yüksek kıymette seçkin ve koleksiyonluk bir örnektir.

Ölçüler: 3 x 8 x 6 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    MUGHAL 19.YÜZYIL MURASSA NEFRİT (CEYT) KUTU-19.Yüzyıl. Mughal (Hint-Türk) üslubunda. İmparator taşı olarak da adlandırılan Nefrit (ceyt) taşından oyma tekniğiyle stilize floral bezemeli, alt zemini penç motifli. Altın konturlu ve değerli taş (zümrüt, lal/yakut) kakmalı. Fevkalade kondisyonda. Nadir tesadüf edilen, yüksek kıymette seçkin ve koleksiyonluk bir örnektir. Ölçüler: 3 x 8 x 6 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “SULTANA / PADİŞAHA METHİYE” YAZILI AJURLU GÜMÜŞ ZARF TAKIMI -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi. Altın vermeyli 6 adet ajurlu zarftan oluşan tam takım. Müstesna eserlerin gövdelerinde testere işi ile boydan boya Eski Türkçe “Sultana / Padişaha Methiye” yazılıdır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor koleksiyonluk eserlerdir.  

Ağırlık: 165 gr.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “SULTANA / PADİŞAHA METHİYE” YAZILI AJURLU GÜMÜŞ ZARF TAKIMI -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi. Altın vermeyli 6 adet ajurlu zarftan oluşan tam takım. Müstesna eserlerin gövdelerinde testere işi ile boydan boya Eski Türkçe “Sultana / Padişaha Methiye” yazılıdır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor koleksiyonluk eserlerdir. Ağırlık: 165 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN’IN EVKAF-I HÜMAYUN MEKTUBU KALEMİ MÜDÜRÜ HASAN HAMİT BEY TASVİRİ ve KARTVİZİTİ-Eski Türkçe imzalı. Hicri 1340 tarihli. Kâğıt üzeri karakalem. Kırmızı mürekkep ile Eski Türkçe Takdim Şerhli. Hasan Hamit Bey portresi. 
Evkaf-ı Hümayun Mektubu Kalemi Müdürü Hasan Hamit Bey’in orijinal şahsi kartviziti ile birlikte.
Orijinal altın vermeyli zarif bronz çerçeve içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Saray erkanından birine ait olması sebebi ile önem arz eden, belgesel değeri yüksek, ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.

Çerçeve Ölçüler: 28.5 x 19 cm.
Resim Ölçüler: 13 x 9.5 cm.
Kartvizit Ölçüler: 4.5 x 8.5 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN’IN EVKAF-I HÜMAYUN MEKTUBU KALEMİ MÜDÜRÜ HASAN HAMİT BEY TASVİRİ ve KARTVİZİTİ-Eski Türkçe imzalı. Hicri 1340 tarihli. Kâğıt üzeri karakalem. Kırmızı mürekkep ile Eski Türkçe Takdim Şerhli. Hasan Hamit Bey portresi. Evkaf-ı Hümayun Mektubu Kalemi Müdürü Hasan Hamit Bey’in orijinal şahsi kartviziti ile birlikte. Orijinal altın vermeyli zarif bronz çerçeve içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Saray erkanından birine ait olması sebebi ile önem arz eden, belgesel değeri yüksek, ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir. Çerçeve Ölçüler: 28.5 x 19 cm. Resim Ölçüler: 13 x 9.5 cm. Kartvizit Ölçüler: 4.5 x 8.5 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “ORMOLU” KRİSTAL MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Sultani boyutlarda. Merkezi, altın bezemeli Latin harfleri ile kaligrafik “E.S” (muh.ESMA SULTAN) inisiyalli. Kristal yüzeyler grave tekniği ile oluşturulmuş floral madalyon ve çelenklerle dekorlu. İç zemini minderli. Bronz bölümleri Rokoko üslubunda tasarlanmış, yoğun altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. İhtişamı ile göz dolduran koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 22 x 32 x 21 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “ORMOLU” KRİSTAL MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Sultani boyutlarda. Merkezi, altın bezemeli Latin harfleri ile kaligrafik “E.S” (muh.ESMA SULTAN) inisiyalli. Kristal yüzeyler grave tekniği ile oluşturulmuş floral madalyon ve çelenklerle dekorlu. İç zemini minderli. Bronz bölümleri Rokoko üslubunda tasarlanmış, yoğun altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. İhtişamı ile göz dolduran koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 22 x 32 x 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HATİCE SULTAN’A AİT AJURLU TAÇ-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Merkezdeki madalyon içerisi Sultan V.Murad’ın kızı “H.S” Hatice Sultan inisiyalli. “Zümrüt-ü Anka” tasvirli. Hanedan parçası. Sapına tarak geçirilerek kullanılan eser, ajur tekniği ile rokoko üslubunda tasarlanmış ve Zümrüt-ü Anka kuşları ile zenginleştirilerek kalemişi ve grave/kazıma tekniği ile bezenmiştir. Tüm yüzeyi altın vermeylidir. Hanedana ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden, nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5.5 x 13 cm.
Ağırlık: 18 gr.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HATİCE SULTAN’A AİT AJURLU TAÇ-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Merkezdeki madalyon içerisi Sultan V.Murad’ın kızı “H.S” Hatice Sultan inisiyalli. “Zümrüt-ü Anka” tasvirli. Hanedan parçası. Sapına tarak geçirilerek kullanılan eser, ajur tekniği ile rokoko üslubunda tasarlanmış ve Zümrüt-ü Anka kuşları ile zenginleştirilerek kalemişi ve grave/kazıma tekniği ile bezenmiştir. Tüm yüzeyi altın vermeylidir. Hanedana ait olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden, nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5.5 x 13 cm. Ağırlık: 18 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL HAREM-İ HÜMAYUN KALFASINA AİT SARAY İŞİ ABDEST İBRİĞİ-“Saadetlü Nazlıser Kalfa”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Harem-i Hümayun’dan çıkma kalfa kadın ibriği. Merkezdeki kitabede Eski Türkçe ile “Sahibi Saadetlü Nazlıser Kalfa, Sene 1256” yazmakta. Şişkin gövdeli, geniş tabanlı, dar uzun boyunlu, yüzeyi yalın işçilikli, emzikli ve kulplu. Fevkalade kondisyonda. Saraydan çıkmış olması sebebi ile büyük önem arz eden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 32 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    OSMANLI 19.YÜZYIL HAREM-İ HÜMAYUN KALFASINA AİT SARAY İŞİ ABDEST İBRİĞİ-“Saadetlü Nazlıser Kalfa” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Harem-i Hümayun’dan çıkma kalfa kadın ibriği. Merkezdeki kitabede Eski Türkçe ile “Sahibi Saadetlü Nazlıser Kalfa, Sene 1256” yazmakta. Şişkin gövdeli, geniş tabanlı, dar uzun boyunlu, yüzeyi yalın işçilikli, emzikli ve kulplu. Fevkalade kondisyonda. Saraydan çıkmış olması sebebi ile büyük önem arz eden, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 32 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “MEHMET ZİYA PAŞA”YA AİT ERMENİ USTA YAPIMI MASİF GÜMÜŞ ZARF TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Mehmet Ziya Paşa “M.Z” inisiyalli. Ermeni usta ve 900 ayar garanti damgalı.  Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. 6 adet zarf ve porselen fincanlarından oluşan tam takım. Gümüş zarflar yüksek kaideli, yalın işçilikli ve merkezleri gümüş istif inisiyalli.  Porselen fincanları beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, ağız kısımları mavi renkte konturlu ve zengin altın yaldız bezemeli. Orijinal kutusu içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Tam takım olarak ele geçmesi zor, son derece estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk eserlerdir.

Kutu Ölçüleri: 7.5 x 23.5 x 20 cm.
Ağırlık: 243 gr.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    OSMANLI 19.YÜZYIL “MEHMET ZİYA PAŞA”YA AİT ERMENİ USTA YAPIMI MASİF GÜMÜŞ ZARF TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Mehmet Ziya Paşa “M.Z” inisiyalli. Ermeni usta ve 900 ayar garanti damgalı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. 6 adet zarf ve porselen fincanlarından oluşan tam takım. Gümüş zarflar yüksek kaideli, yalın işçilikli ve merkezleri gümüş istif inisiyalli. Porselen fincanları beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, ağız kısımları mavi renkte konturlu ve zengin altın yaldız bezemeli. Orijinal kutusu içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Tam takım olarak ele geçmesi zor, son derece estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk eserlerdir. Kutu Ölçüleri: 7.5 x 23.5 x 20 cm. Ağırlık: 243 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ELMAS KAKMA “TREMBLEUSE” BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kallavi boyda. Müstesna eser, trembleuse (titrek) şekilde muhtemelen Osmanlı Saray erkânından biri için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Altın montürü elmaslarla bezenmiş ve yakut ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birlikte. İşçilik kalitesi ve ihtişamlı görüntüsü ile Osmanlı Mücevher Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu

Ölçüler: 55 x 96 mm.
Ağırlık: 35 gr.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ELMAS KAKMA “TREMBLEUSE” BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Kallavi boyda. Müstesna eser, trembleuse (titrek) şekilde muhtemelen Osmanlı Saray erkânından biri için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Altın montürü elmaslarla bezenmiş ve yakut ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birlikte. İşçilik kalitesi ve ihtişamlı görüntüsü ile Osmanlı Mücevher Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Osmanlı Saray Mücevheri / Gül İrepoğlu Ölçüler: 55 x 96 mm. Ağırlık: 35 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “KRIKOR MAKOULIAN” İMZALI ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. “K.Makoulian-Constantinople” marka. İmalat damgalı, seri numaralı. 14 ayar altın garanti damgalı. Spiral Breguet, 15 Rubis. Kadranı Eski Türkçe rakamlı ve saniyeli. Altın kasası çift kapaklı, kapak üzerleri kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile rokoko üslubunda stilize floral dekorlu. Orijinal kadife kutusu içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyon değeri yüksek ve nadir bir örnektir.

Çap: 45 mm.
Ağırlık: 66 gr.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    OSMANLI 19.YÜZYIL “KRIKOR MAKOULIAN” İMZALI ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. “K.Makoulian-Constantinople” marka. İmalat damgalı, seri numaralı. 14 ayar altın garanti damgalı. Spiral Breguet, 15 Rubis. Kadranı Eski Türkçe rakamlı ve saniyeli. Altın kasası çift kapaklı, kapak üzerleri kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile rokoko üslubunda stilize floral dekorlu. Orijinal kadife kutusu içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyon değeri yüksek ve nadir bir örnektir. Çap: 45 mm. Ağırlık: 66 gr.

    USDSold
  • ATATÜRK'E AİT MİNYATÜRLÜ BASTON -"Eser tekrar müzayedeye çıktığında arttırım (sistemde korunan) verilmiş son mevcut peyden başlatılacaktır."

*Arthill Müzecilik müzayedeleri TC Kültür Bakanlığı'na yapılan başvuru neticesinde ilgili müzelerin tüm eserleri incelemesi ve onayı sonucu alınan izin ile gerçekleşmektedir. Eserin müzayede satışının ertelenmesi özellikle sosyal medyada eser üzerinden başlatılan anlamsız paylaşım ve saldırılar, bugüne kadar Atatürk ile ilgili sayısız eser satışa çıkmışken önceden başka bir müzayededen alınmış bu eserin Atatürk ile alakalı ilk defa bir eser satılıyormuş gibi bir sürece sokulması, eserin resmi kurumlarda kaydının bulunmadığına dair bilginin farklı algı ile haber olarak servis edilmesi (kaydı olan eser ilgili kurumun envanterinde mevcut olur) neticesinde soruşturma açılması sebebi iledir. Süreç tamamlandığında eserin müzayede yolu ile satışı gerçekleşecektir.

_____________________________________
Eserin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında oluşturulmuş ‘ARTHILL GELECEĞE DOKUN BURS FONU’na aktarılacaktır.

"Türkiye Reisi Gazi Mustafa Kemal, 1931"

Ata'ya İran ile yoğun görüşmelerin yaşandığı 1932 senesinde (23 Ocak Türkiye-İran Sınır Anlaşması / 14 Mart Sınır Güvenliği / 5 Kasım Dostluk Tarafsızlık ve Ekonomik İşbirliği) muhtemelen hediye olarak takdim edilmiş. İran sanatı, üst seviye sanatsal ve zanaatsal özelliklere sahip eserin oyma tekniği ile taç bölümüne  "Atatürk" tasviri ve "Türkiye Reisi Gazi Mustafa Kemal, 1931" ibaresi ile altına başta "Şah Rıza Pehlevi" ile geçmişte o cografyadaki hükümdarlar "Cemşid, Genc-i Hüsrev, Keykavus, Behmen, Selem, Ferudun, Nur, Nevruz, Afrasiyab, Eski Rum, Behram-ı ol, Behram-ı Rum, Behram-ı Sapuru ol, Darayı Simı, İskender-i Kebir, Fibad ol, Darayı Rum, Terdad-ı ol, Erdovanı ol, Ferhadi ol, Mihrdad-ı ol, Ferhad-ı ol, Mihrar -ı Rum, Anoş ol, Dilaşı ol, Azra ol, Firuz, Fetacali Şahı, Ağa Mehmet Han, Ağa, Mehmed Şah, Nasırettin Şah, Ahmed şah, Muzaffereddin Şah, Ahmed Şah” tasvirleri uygulanmıştır. Eserin sapındaki bilezikler ve pabuç kısmı gümüştür. İkonik eserin kondisyonu mükemmel durumdadır.

Provenans: H.T Koleksiyonu
 
Uzunluk: 92 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    ATATÜRK'E AİT MİNYATÜRLÜ BASTON -"Eser tekrar müzayedeye çıktığında arttırım (sistemde korunan) verilmiş son mevcut peyden başlatılacaktır." *Arthill Müzecilik müzayedeleri TC Kültür Bakanlığı'na yapılan başvuru neticesinde ilgili müzelerin tüm eserleri incelemesi ve onayı sonucu alınan izin ile gerçekleşmektedir. Eserin müzayede satışının ertelenmesi özellikle sosyal medyada eser üzerinden başlatılan anlamsız paylaşım ve saldırılar, bugüne kadar Atatürk ile ilgili sayısız eser satışa çıkmışken önceden başka bir müzayededen alınmış bu eserin Atatürk ile alakalı ilk defa bir eser satılıyormuş gibi bir sürece sokulması, eserin resmi kurumlarda kaydının bulunmadığına dair bilginin farklı algı ile haber olarak servis edilmesi (kaydı olan eser ilgili kurumun envanterinde mevcut olur) neticesinde soruşturma açılması sebebi iledir. Süreç tamamlandığında eserin müzayede yolu ile satışı gerçekleşecektir. _____________________________________ Eserin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Türk Eğitim Vakfı (TEV) çatısı altında oluşturulmuş ‘ARTHILL GELECEĞE DOKUN BURS FONU’na aktarılacaktır. "Türkiye Reisi Gazi Mustafa Kemal, 1931" Ata'ya İran ile yoğun görüşmelerin yaşandığı 1932 senesinde (23 Ocak Türkiye-İran Sınır Anlaşması / 14 Mart Sınır Güvenliği / 5 Kasım Dostluk Tarafsızlık ve Ekonomik İşbirliği) muhtemelen hediye olarak takdim edilmiş. İran sanatı, üst seviye sanatsal ve zanaatsal özelliklere sahip eserin oyma tekniği ile taç bölümüne "Atatürk" tasviri ve "Türkiye Reisi Gazi Mustafa Kemal, 1931" ibaresi ile altına başta "Şah Rıza Pehlevi" ile geçmişte o cografyadaki hükümdarlar "Cemşid, Genc-i Hüsrev, Keykavus, Behmen, Selem, Ferudun, Nur, Nevruz, Afrasiyab, Eski Rum, Behram-ı ol, Behram-ı Rum, Behram-ı Sapuru ol, Darayı Simı, İskender-i Kebir, Fibad ol, Darayı Rum, Terdad-ı ol, Erdovanı ol, Ferhadi ol, Mihrdad-ı ol, Ferhad-ı ol, Mihrar -ı Rum, Anoş ol, Dilaşı ol, Azra ol, Firuz, Fetacali Şahı, Ağa Mehmet Han, Ağa, Mehmed Şah, Nasırettin Şah, Ahmed şah, Muzaffereddin Şah, Ahmed Şah” tasvirleri uygulanmıştır. Eserin sapındaki bilezikler ve pabuç kısmı gümüştür. İkonik eserin kondisyonu mükemmel durumdadır. Provenans: H.T Koleksiyonu Uzunluk: 92 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİ “MECLİS-İ MEBUSAN” AZALARINA MAHSUS NİŞAN-Osmanlı. Hicri 1332-1335 tarihli, Meclis-i Mebusan Osmani ibareli. Müstesna eser, Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) zamanında bastırılan Osmanlı devlet nişanlarından biri olup II. Meşrutiyetin ilanından sonra mebuslara Meclis üyesi olduklarının işareti olarak (1.dönemde sadece 125 mebusa) verilmiştir. Gümüş üzerine altın vermeyli ve beyaz minelidir. Kurdelesi ile birlikte orijinal muhafazası içerisinde. Haliyle. Yüksek kıymette, nadir koleksiyonluk eserdir.

Çap: 80 mm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİ “MECLİS-İ MEBUSAN” AZALARINA MAHSUS NİŞAN-Osmanlı. Hicri 1332-1335 tarihli, Meclis-i Mebusan Osmani ibareli. Müstesna eser, Sultan II.Abdülhamid Han (1876–1909) zamanında bastırılan Osmanlı devlet nişanlarından biri olup II. Meşrutiyetin ilanından sonra mebuslara Meclis üyesi olduklarının işareti olarak (1.dönemde sadece 125 mebusa) verilmiştir. Gümüş üzerine altın vermeyli ve beyaz minelidir. Kurdelesi ile birlikte orijinal muhafazası içerisinde. Haliyle. Yüksek kıymette, nadir koleksiyonluk eserdir. Çap: 80 mm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL 1.DERECE NİŞAN-I MECİDİ TAKIM -19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1268 tarihli, 1.Derece nişan, şemse ve kurdeleden oluşan set. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, tam takım. 1851 senesinde Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmaya başlanan bu nişanların ortasında Sultan tuğrası yer almakta ve etrafında kırmızı mineli kartuşlar üzerinde altın ile Eski Türkçe “Gayret, Hamiyet, Sadakat” sözleri yer almaktadır. 1.Derece Nişan-ı Mecidi Osmanlı İmparatorluğu’nda en az 20 sene hizmet etmiş ve büyük yararlılıklar göstermiş kişilere üstün hizmetlerinden ve kahramanlıklarından dolayı padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılır, nişan sahibinin ölümünde hazineye iade edilirdi. Kaynaklara göre yabancılara verilen nişanlar hariç 1.Derece Mecidi Nişanı'ndan 50 adet imal edilmiştir. Müstesna eser orijinal muhafazası içerisindedir. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ve nadir koleksiyonluk eserdir.

Kutu Ölçüleri: 5.5 x 13.5 x 29.5 cm.
Çap: 90 mm - 60 mm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    OSMANLI 19.YÜZYIL 1.DERECE NİŞAN-I MECİDİ TAKIM -19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1268 tarihli, 1.Derece nişan, şemse ve kurdeleden oluşan set. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, tam takım. 1851 senesinde Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmaya başlanan bu nişanların ortasında Sultan tuğrası yer almakta ve etrafında kırmızı mineli kartuşlar üzerinde altın ile Eski Türkçe “Gayret, Hamiyet, Sadakat” sözleri yer almaktadır. 1.Derece Nişan-ı Mecidi Osmanlı İmparatorluğu’nda en az 20 sene hizmet etmiş ve büyük yararlılıklar göstermiş kişilere üstün hizmetlerinden ve kahramanlıklarından dolayı padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılır, nişan sahibinin ölümünde hazineye iade edilirdi. Kaynaklara göre yabancılara verilen nişanlar hariç 1.Derece Mecidi Nişanı'ndan 50 adet imal edilmiştir. Müstesna eser orijinal muhafazası içerisindedir. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ve nadir koleksiyonluk eserdir. Kutu Ölçüleri: 5.5 x 13.5 x 29.5 cm. Çap: 90 mm - 60 mm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “RENOIR” İMZALI FİLDİŞİ TASVİR-İ HÜMAYUN / I.OSMAN-19.Yüzyıl. Fransız. “Renoir” sanatçı imzalı. Osmanlı Devleti’nin ve Hânedanı’nın kurucusu 1.Osman / Osman Gazi (1302-1324) tasviri. Dönemin önemli (portre) minyatür sanatçılarından Renoir’ın fildişi üzerine çok renk el boyama ile tatbik ettiği eser. Özel yapım fildişi geometrik tertip orijinal el yapımı çerçevesi içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Napolyon ve daha birçok önemli devlet adamı ve asilzadenin minyatür tasvirlerini yapan sanatçının ele geçmez koleksiyonluk yapıtıdır.

Resim Ölçüleri: 8.5 x 6.5 cm.
Çerçeve Ölçüleri: 15 x 13 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “RENOIR” İMZALI FİLDİŞİ TASVİR-İ HÜMAYUN / I.OSMAN-19.Yüzyıl. Fransız. “Renoir” sanatçı imzalı. Osmanlı Devleti’nin ve Hânedanı’nın kurucusu 1.Osman / Osman Gazi (1302-1324) tasviri. Dönemin önemli (portre) minyatür sanatçılarından Renoir’ın fildişi üzerine çok renk el boyama ile tatbik ettiği eser. Özel yapım fildişi geometrik tertip orijinal el yapımı çerçevesi içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Napolyon ve daha birçok önemli devlet adamı ve asilzadenin minyatür tasvirlerini yapan sanatçının ele geçmez koleksiyonluk yapıtıdır. Resim Ölçüleri: 8.5 x 6.5 cm. Çerçeve Ölçüleri: 15 x 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SARAY İŞİ GÜMÜŞ “AZNAVUR” LEĞEN İBRİK TAKIMI -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Saray işi. Osmanlı Saray Erkânı için Sultani özelliklerde ve estetikte sıvama muazzam bir aznavur işçiliği ile dekore edilmiş ve Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış madalyonlar ile zenginleştirilmiş. İbrik, leğen ve sabunluktan oluşan tam takım. Kubbesel sabunluğu yalın işçilikli ve ajurlu, ibrik tutma kulbu ise rokoko “S” kıvrımlı olarak imal edilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın üst seviye özellikleri ile dikkat çeken, ele geçmesi zor koleksiyonluk bir şaheseridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 43 cm.
Leğen Çapı: 37 cm.
Ağırlık: 2.491 gr.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SARAY İŞİ GÜMÜŞ “AZNAVUR” LEĞEN İBRİK TAKIMI -19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Saray işi. Osmanlı Saray Erkânı için Sultani özelliklerde ve estetikte sıvama muazzam bir aznavur işçiliği ile dekore edilmiş ve Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış madalyonlar ile zenginleştirilmiş. İbrik, leğen ve sabunluktan oluşan tam takım. Kubbesel sabunluğu yalın işçilikli ve ajurlu, ibrik tutma kulbu ise rokoko “S” kıvrımlı olarak imal edilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın üst seviye özellikleri ile dikkat çeken, ele geçmesi zor koleksiyonluk bir şaheseridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 43 cm. Leğen Çapı: 37 cm. Ağırlık: 2.491 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI “SULTANİ” GÜMÜŞ BOZALIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839–1861) tuğralı. Saray işi. Osmanlı Saray Erkânı için Sultani özelliklerde imal edilmiş. Sultan Abdülmecid dönemine özgü üslubun tüm özelliklerini barındırmakta. Müstesna eser, Sultan Abdülmecid döneminde yaygın olarak kullanılan güneş motifi “şemse” dekorlu, şemseli zeminler stilize floral ve Osmanlı Rokokosu üslubunda motiflerle çevrili, gövdesi kalem işi ve kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş sıralı Osmanlı Mızıka-i Hümayun arması formunda müzik aletlerinden oluşturulmuş süslemeler ile zenginleştirilmiş. (Mızıka-ı Hümayun, kostümü, donanımı ve örgütlenme şekli itibarı ile Avrupa standartlarında bir ordu olan Asakir-i Mansure-i Muhammediye’nin yapısına uymadığı gerekçesi ile kaldırılan Mehterhane-i Hümayun’un yerine kurulan askeri bandodur.) Yuvarlak düz dipli, yuvarlak şişkin gövdeli, uzun silindirik boyunlu ve yuvarlak vida kapaklı, kapağı aplike dalında tomurcuk tutamaklı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın Mızaka-ı Hümayun armaları ve Mecid Şems’leri ile dekorlanmış, görsel ve estetik yönden ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.
 
Yükseklik:  33.5 cm.
Ağırlık: 801 gr.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI “SULTANİ” GÜMÜŞ BOZALIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839–1861) tuğralı. Saray işi. Osmanlı Saray Erkânı için Sultani özelliklerde imal edilmiş. Sultan Abdülmecid dönemine özgü üslubun tüm özelliklerini barındırmakta. Müstesna eser, Sultan Abdülmecid döneminde yaygın olarak kullanılan güneş motifi “şemse” dekorlu, şemseli zeminler stilize floral ve Osmanlı Rokokosu üslubunda motiflerle çevrili, gövdesi kalem işi ve kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş sıralı Osmanlı Mızıka-i Hümayun arması formunda müzik aletlerinden oluşturulmuş süslemeler ile zenginleştirilmiş. (Mızıka-ı Hümayun, kostümü, donanımı ve örgütlenme şekli itibarı ile Avrupa standartlarında bir ordu olan Asakir-i Mansure-i Muhammediye’nin yapısına uymadığı gerekçesi ile kaldırılan Mehterhane-i Hümayun’un yerine kurulan askeri bandodur.) Yuvarlak düz dipli, yuvarlak şişkin gövdeli, uzun silindirik boyunlu ve yuvarlak vida kapaklı, kapağı aplike dalında tomurcuk tutamaklı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın Mızaka-ı Hümayun armaları ve Mecid Şems’leri ile dekorlanmış, görsel ve estetik yönden ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 33.5 cm. Ağırlık: 801 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ "VANİ USTA" DAMGALI NARGİLE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. “Amel-i Vani” usta damgalı. Van işi. Tam takım. Saray yüksek erkânından biri için Sultani özelliklerde ve estetikte özel olarak tasarlanmış. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren eserin her parçası gümüşten imal edilmiş ve muazzam bir savat işçiliği ile bezenmiştir. Bezemeler kuş figürleri ile zenginleştirilmiş stilize floral motiflerden oluşmaktadır. Bileziği altın vermeyli, üst kısmı şemseli ve ajurludur. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın üst seviye özellikleri ile dikkat çeken, ele geçmesi zor koleksiyonluk şaheseridir. 

Yükseklik: 30 cm.
Ağırlık: 1.036 gr.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ "VANİ USTA" DAMGALI NARGİLE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. “Amel-i Vani” usta damgalı. Van işi. Tam takım. Saray yüksek erkânından biri için Sultani özelliklerde ve estetikte özel olarak tasarlanmış. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren eserin her parçası gümüşten imal edilmiş ve muazzam bir savat işçiliği ile bezenmiştir. Bezemeler kuş figürleri ile zenginleştirilmiş stilize floral motiflerden oluşmaktadır. Bileziği altın vermeyli, üst kısmı şemseli ve ajurludur. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın üst seviye özellikleri ile dikkat çeken, ele geçmesi zor koleksiyonluk şaheseridir. Yükseklik: 30 cm. Ağırlık: 1.036 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ “VAN” KUBUR DİVİT-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe “Van” damgalı. Saray işi. Osmanlı saray erkânı için Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde özel olarak yapılmış. Silindirik formlu ve vidalı 5 parçadan müteşekkil olup birbirine vidalı olarak tesbit edilmiş mürekkep hokkası, rıhdan ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Tüm yüzeyi Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren savat işçiliği ile oluşturulmuş stilize floral motifler arasına uygulanmış İstanbul’un önemli ve tarihi yerlerinin peyzajları ile dekorlu. Kapağında savat işçiliği ile oluşturulmuş “Osmanlı Saltanat Arması” yer almakta. Gövde üzerindeki madalyonlar içerisine sanatçı tarafından “Ayasofya, Kızkulesi, Galata Kulesi, Boğaziçi” gibi Osmanlı İstanbul’unun ikonik yerleri resmedilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez bir şaheseri ve müzelik örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 29.5 cm.
Çap: 34 mm.
Ağırlık: 428 gr.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ “VAN” KUBUR DİVİT-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe “Van” damgalı. Saray işi. Osmanlı saray erkânı için Sultani özelliklerde ve işçilik kalitesinde özel olarak yapılmış. Silindirik formlu ve vidalı 5 parçadan müteşekkil olup birbirine vidalı olarak tesbit edilmiş mürekkep hokkası, rıhdan ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Tüm yüzeyi Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren savat işçiliği ile oluşturulmuş stilize floral motifler arasına uygulanmış İstanbul’un önemli ve tarihi yerlerinin peyzajları ile dekorlu. Kapağında savat işçiliği ile oluşturulmuş “Osmanlı Saltanat Arması” yer almakta. Gövde üzerindeki madalyonlar içerisine sanatçı tarafından “Ayasofya, Kızkulesi, Galata Kulesi, Boğaziçi” gibi Osmanlı İstanbul’unun ikonik yerleri resmedilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez bir şaheseri ve müzelik örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 29.5 cm. Çap: 34 mm. Ağırlık: 428 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI “VEHBİ USTA” YAPIMI GÜMÜŞ KOL DİVİTİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Eski Türkçe “Amel-i Vehbi” usta damgalı. Gümüşten mamul, cübbe kolunun içinde yani yende taşınan kol diviti. Birbirine tesbit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Altın vermeyli, yalın işçilikli, kazıma/kalemişi tekniği ile stilize bitkisel desenli, hokka zemini lale motifli. Hokka kapağı menteşeli, kalemdan kapağı zincir askılıklı, zinciri mevcut. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 109.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 25.5 cm.
Ağırlık: 390 gr.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI “VEHBİ USTA” YAPIMI GÜMÜŞ KOL DİVİTİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Eski Türkçe “Amel-i Vehbi” usta damgalı. Gümüşten mamul, cübbe kolunun içinde yani yende taşınan kol diviti. Birbirine tesbit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Altın vermeyli, yalın işçilikli, kazıma/kalemişi tekniği ile stilize bitkisel desenli, hokka zemini lale motifli. Hokka kapağı menteşeli, kalemdan kapağı zincir askılıklı, zinciri mevcut. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 109.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 25.5 cm. Ağırlık: 390 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ  “MAMULYAN USTA" DAMGALI ASKI TOPU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Eski Türkçe “Mamulyan” usta damgalı. İstanbul işi. Merkezi Eski Türkçe “Aleyke Avnullah” ibareli olup mealen “Allahın nuru üzerine olsun” yazmakta. Sultani eserin gövde üzeri dokuz adet diagonal dilime ayrılmış, dilimler arası repousse/kabartma, grave/kazıma, kalemişi ve kumlama tekniği ile stilize floral motifler ile bezenmiştir. Askı zincirli, ipek püsküllü.  Osmanlı döneminde kubbeli mekanlarda dekoratif olarak ya da zincirlerin taşıdığı kandillerin dengesini sağlamak için imal edilmiş askı topları akustik amaçlı da kullanılmıştır. Fevkalade kondisyonda. Örnekleri Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda bulunan, müzelik eser standardında, ele geçmesi zor, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk şaheserdir. 

Referans: Eserin tuğrası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Eserin usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 92.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 18 cm.
Çap: 38 cm.
Ağırlık: 726 gr.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “MAMULYAN USTA" DAMGALI ASKI TOPU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Eski Türkçe “Mamulyan” usta damgalı. İstanbul işi. Merkezi Eski Türkçe “Aleyke Avnullah” ibareli olup mealen “Allahın nuru üzerine olsun” yazmakta. Sultani eserin gövde üzeri dokuz adet diagonal dilime ayrılmış, dilimler arası repousse/kabartma, grave/kazıma, kalemişi ve kumlama tekniği ile stilize floral motifler ile bezenmiştir. Askı zincirli, ipek püsküllü. Osmanlı döneminde kubbeli mekanlarda dekoratif olarak ya da zincirlerin taşıdığı kandillerin dengesini sağlamak için imal edilmiş askı topları akustik amaçlı da kullanılmıştır. Fevkalade kondisyonda. Örnekleri Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda bulunan, müzelik eser standardında, ele geçmesi zor, yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Eserin tuğrası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Eserin usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 92.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 18 cm. Çap: 38 cm. Ağırlık: 726 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN SARAY İŞİ SERVİS / FRUTIERE-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “1310 Sene 1332” olarak çift tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimlerinden. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına çok renk fırça ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Yayvan ve çukur formlu, yüksek ve dilimli kenarlı. Alışılmışın dışında forma ve zengin Rokoko süslemelere sahip eser fevkalade kondisyondadır. Esere vurulan damganın benzer örneğine sadece “Milli Saraylar Koleksiyonu’nda Yıldız Porseleni” isimli kitabın 122.sayfasındaki eserde tesadüf edilmiştir. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk bir şaheseridir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 28 x 42 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN SARAY İŞİ SERVİS / FRUTIERE-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “1310 Sene 1332” olarak çift tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimlerinden. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına çok renk fırça ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Yayvan ve çukur formlu, yüksek ve dilimli kenarlı. Alışılmışın dışında forma ve zengin Rokoko süslemelere sahip eser fevkalade kondisyondadır. Esere vurulan damganın benzer örneğine sadece “Milli Saraylar Koleksiyonu’nda Yıldız Porseleni” isimli kitabın 122.sayfasındaki eserde tesadüf edilmiştir. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk bir şaheseridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 28 x 42 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN ÇİFT SUNUMLUK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “1310 Sene 1332” olarak çift tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu üretimi. Çift. Eserlerin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına su yeşili ve uçuk pembe renkte, kabartma desenli ve ajurlu. Eserlere vurulan damganın benzer örneğine sadece “Milli Saraylar Koleksiyonu’nda Yıldız Porseleni” isimli kitabın 122.sayfasındaki eserde tesadüf edilmiştir. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 8 x 19.5 x 20 cm.  (herbiri)

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN ÇİFT SUNUMLUK-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “1310 Sene 1332” olarak çift tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu üretimi. Çift. Eserlerin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına su yeşili ve uçuk pembe renkte, kabartma desenli ve ajurlu. Eserlere vurulan damganın benzer örneğine sadece “Milli Saraylar Koleksiyonu’nda Yıldız Porseleni” isimli kitabın 122.sayfasındaki eserde tesadüf edilmiştir. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 8 x 19.5 x 20 cm. (herbiri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN KAPAKLI SAHAN-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “Sene 1312/12” tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu üretimi. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Geniş ve çukur formlu, yüksek kapaklı, kenarları dilimli, altın yaldız konturlü. Kapak tutamağı repousse dalında yapraklı gonca gül formunda. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 14 cm.
Çap: 24.5 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    OSMANLI 19.YÜZYIL YILDIZ PORSELEN KAPAKLI SAHAN-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri “Sene 1312/12” tarihli ve Ay-yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu üretimi. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Geniş ve çukur formlu, yüksek kapaklı, kenarları dilimli, altın yaldız konturlü. Kapak tutamağı repousse dalında yapraklı gonca gül formunda. Fevkalade kondisyonda. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan Türk Porselen Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 14 cm. Çap: 24.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ “ŞEMSELİ” BİLLUR BAKLAVA TEPSİSİ-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) Han dönemi. Merkezi kesme tekniği ile oluşturulmuş, Sultan Abdülmecid döneminde yaygın olarak kullanılan güneş motifi “şemse” dekorlu, şemse etrafı Osmanlı Rokokosu üslubunda motiflerle çevrili, yıldızlarla bezeli. Billur gövde kesme tekniği ile sıralı baklava dilimli, zengin altın yaldız ile yoğun ve tekrarlı stilize “Beykoz Gülleri” ile floral desenli. Ağız çevresi altın konturlu. Yayvan ve geniş gövdeli, yüksek kenarlı, aykırı forma ve kallavi ebada sahip. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan, Türk Cam Sanatı’nın günümüze kadar ulaşmış ele geçmez koleksiyonluk bir şaheseridir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Ölçüler: 24.5 x 33 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ “ŞEMSELİ” BİLLUR BAKLAVA TEPSİSİ-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sultan Abdülmecid (1839-1861) Han dönemi. Merkezi kesme tekniği ile oluşturulmuş, Sultan Abdülmecid döneminde yaygın olarak kullanılan güneş motifi “şemse” dekorlu, şemse etrafı Osmanlı Rokokosu üslubunda motiflerle çevrili, yıldızlarla bezeli. Billur gövde kesme tekniği ile sıralı baklava dilimli, zengin altın yaldız ile yoğun ve tekrarlı stilize “Beykoz Gülleri” ile floral desenli. Ağız çevresi altın konturlu. Yayvan ve geniş gövdeli, yüksek kenarlı, aykırı forma ve kallavi ebada sahip. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında bulunan, Türk Cam Sanatı’nın günümüze kadar ulaşmış ele geçmez koleksiyonluk bir şaheseridir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 24.5 x 33 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ BİLLUR “KALLAVİ” BONBONIERE-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur gövde üzeri kesme tekniği ile geometrik tezyinli, baklava dilimli ve içleri zengin altın yaldız ile yoğun ve tekrarlı “Beykoz Gülleri” ve “maydanoz” desenli. Ağız çevresi altın konturlu. Halka dipli, şişkin ve yüksek gövdeli, yüksek kenarlı ve geniş kapaklı. Kapak tutamağı alışılmışın dışında aykırı formda, kallavi ebatlarda ve altın yaldız bezemeli.  Dip kısmında kopartması mevcut. Aykırı forma ve kallavi ebada sahip koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Yükseklik: 24 cm.
Çap: 19 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ BİLLUR “KALLAVİ” BONBONIERE-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur gövde üzeri kesme tekniği ile geometrik tezyinli, baklava dilimli ve içleri zengin altın yaldız ile yoğun ve tekrarlı “Beykoz Gülleri” ve “maydanoz” desenli. Ağız çevresi altın konturlu. Halka dipli, şişkin ve yüksek gövdeli, yüksek kenarlı ve geniş kapaklı. Kapak tutamağı alışılmışın dışında aykırı formda, kallavi ebatlarda ve altın yaldız bezemeli. Dip kısmında kopartması mevcut. Aykırı forma ve kallavi ebada sahip koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Yükseklik: 24 cm. Çap: 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ BİLLUR ÇİFT GÜLEBDAN-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Çift. Billur gövde üzeri kesme tekniği ile geometrik tezyinli,  baklava dilimli ve içleri zengin altın yaldız ile yoğun ve tekrarlı “Beykoz Gülleri” ve “maydanoz” desenli. Dairesel yüksek tabanlı, armudi şişkin ve yüksek gövdeli, uzun boyunlu. Vidalı ve akıtmalı cam tıpaları orijinal.  Dip kısımlarında kopartmaları mevcut. Çift olarak zor tesadüf edilen, türünün nadir ele geçen koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ BİLLUR ÇİFT GÜLEBDAN-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Çift. Billur gövde üzeri kesme tekniği ile geometrik tezyinli, baklava dilimli ve içleri zengin altın yaldız ile yoğun ve tekrarlı “Beykoz Gülleri” ve “maydanoz” desenli. Dairesel yüksek tabanlı, armudi şişkin ve yüksek gövdeli, uzun boyunlu. Vidalı ve akıtmalı cam tıpaları orijinal. Dip kısımlarında kopartmaları mevcut. Çift olarak zor tesadüf edilen, türünün nadir ele geçen koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Yükseklik: 25 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ BİLLUR İBRİK, GÜLEBDAN ve SAHLEPLİK TAKIMI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Üç adet eserden oluşan çeyiz takımı billur gövde üzeri kesme tekniği ile geometrik tezyinli, baklava dilimli ve içleri zengin altın yaldız ile yoğun ve tekrarlı “Beykoz Gülleri” ve “maydanoz” desenli, merkezleri sıvama altın ile sevgi, aşk ifadesi iri “kalp” formlu madalyona sahip. Sahlepliğin kapağı “Mevlevi Sikkesi” formunda. Eserler dairesel tabanlı, şişkin ve yüksek gövdeli, uzun boyunlu ve iri kupludur. Dip kısımlarında kopartmaları mevcut. Takım olarak tesadüf edilmesi zor koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

İbrik Yükseklik: 31 cm.
Gülebdan Yükseklik: 25 cm.
Sahleplik Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ BİLLUR İBRİK, GÜLEBDAN ve SAHLEPLİK TAKIMI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Üç adet eserden oluşan çeyiz takımı billur gövde üzeri kesme tekniği ile geometrik tezyinli, baklava dilimli ve içleri zengin altın yaldız ile yoğun ve tekrarlı “Beykoz Gülleri” ve “maydanoz” desenli, merkezleri sıvama altın ile sevgi, aşk ifadesi iri “kalp” formlu madalyona sahip. Sahlepliğin kapağı “Mevlevi Sikkesi” formunda. Eserler dairesel tabanlı, şişkin ve yüksek gövdeli, uzun boyunlu ve iri kupludur. Dip kısımlarında kopartmaları mevcut. Takım olarak tesadüf edilmesi zor koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU İbrik Yükseklik: 31 cm. Gülebdan Yükseklik: 25 cm. Sahleplik Yükseklik: 18 cm.

    USDSold
  • BOHEM 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ÇİFT BİLLUR SAHLEPLİK-19.Yüzyıl başı. Çift. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın billur renkte ve kallavi ebatlarda şişkin gövdeli, şişkin bombe kapaklı olarak tasarlanmış şaheserleri zengin kesme işçiliği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik tezyinatlı olup klasik Bohem üslubunda dekorludur. Eserlerin kapakları realist dalında çiçek formunda zengin altın vermeyli bronz tutamaklara sahiptir. Eserler şüphesiz Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın fevkalade kondisyona sahip, kusursuz ve çift olarak nadir tesadüf edilen, ihtişamlı görselliği ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir. 

Yükseklik: 17 cm. / 16.5 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    BOHEM 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ÇİFT BİLLUR SAHLEPLİK-19.Yüzyıl başı. Çift. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın billur renkte ve kallavi ebatlarda şişkin gövdeli, şişkin bombe kapaklı olarak tasarlanmış şaheserleri zengin kesme işçiliği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik tezyinatlı olup klasik Bohem üslubunda dekorludur. Eserlerin kapakları realist dalında çiçek formunda zengin altın vermeyli bronz tutamaklara sahiptir. Eserler şüphesiz Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın fevkalade kondisyona sahip, kusursuz ve çift olarak nadir tesadüf edilen, ihtişamlı görselliği ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir. Yükseklik: 17 cm. / 16.5 cm.

    USDSold
  • BOHEM 19.YÜZYIL SARAY İŞİ BİLLUR SAHLEPLİK TAKIMI-19.Yüzyıl başı. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Sahleplik, kapak ve tabaktan oluşan tam takım. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın billur renkte ve kallavi ebatlarda, şişkin gövdeli, şişkin bombe kapaklı ve altı geniş tabaklı olarak tasarlanmış şaheseri klasik Bohem üslubunda kesme tekniği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik tezyinatlıdır. Bronz kapak tutamağı çiçek formunda olup zengin altın vermeylidir. Eser, şüphesiz Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın fevkalade kondisyona sahip, kusursuz ve eksiksiz takım olarak nadir tesadüf edilen, ihtişamlı görselliği ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örneğidir. 

Yükseklik:17 cm.
Tabak Çapı: 16 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    BOHEM 19.YÜZYIL SARAY İŞİ BİLLUR SAHLEPLİK TAKIMI-19.Yüzyıl başı. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Sahleplik, kapak ve tabaktan oluşan tam takım. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın billur renkte ve kallavi ebatlarda, şişkin gövdeli, şişkin bombe kapaklı ve altı geniş tabaklı olarak tasarlanmış şaheseri klasik Bohem üslubunda kesme tekniği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik tezyinatlıdır. Bronz kapak tutamağı çiçek formunda olup zengin altın vermeylidir. Eser, şüphesiz Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın fevkalade kondisyona sahip, kusursuz ve eksiksiz takım olarak nadir tesadüf edilen, ihtişamlı görselliği ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örneğidir. Yükseklik:17 cm. Tabak Çapı: 16 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” KAHVE TEPSİSİ -18.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan I.Abdülhamid Han (1774-1789) tuğralı. Oval yüksek kenarlı olarak tasarlanmış kahve tepsisi, kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın dönemi açısından zor tesadüf edilen, estetik yönü yüksek ve zarif koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 44.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 23.5 x 29.5 cm.
Ağırlık: 463 gr.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI 18.YÜZYIL SULTAN I.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” KAHVE TEPSİSİ -18.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan I.Abdülhamid Han (1774-1789) tuğralı. Oval yüksek kenarlı olarak tasarlanmış kahve tepsisi, kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın dönemi açısından zor tesadüf edilen, estetik yönü yüksek ve zarif koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 44.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 23.5 x 29.5 cm. Ağırlık: 463 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “YALIN” İKRAM TAKIMI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çay servisi ve şekerlik olmak üzere iki parçadan oluşan ikram takımı. Yalın işçilikli gövde ve kapak içleri yoğun altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış yüksek ayaklara ve kulplara sahip. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 14 cm.
Ağırlık: 824 gr.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “YALIN” İKRAM TAKIMI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çay servisi ve şekerlik olmak üzere iki parçadan oluşan ikram takımı. Yalın işçilikli gövde ve kapak içleri yoğun altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış yüksek ayaklara ve kulplara sahip. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 14 cm. Ağırlık: 824 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Oval yüksek kenarlı olarak tasarlanmış tepsi kalemişi, kazıma/grave ve repousse tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek ve zarif koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının   47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 34.5 cm.
Ağırlık: 647 gr.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Oval yüksek kenarlı olarak tasarlanmış tepsi kalemişi, kazıma/grave ve repousse tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek ve zarif koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 34.5 cm. Ağırlık: 647 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. İç yüzeyleri altın vermeyli iki adet kaşıklık ve bir adet kapaklı tatlılıktan müteşekkil tam takım. Tüm yüzeyleri kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Kubbesel kapağı tavus kuşu formunda zarif bir tutamak ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 22 cm.
Ağırlık: 1.313 gr.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. İç yüzeyleri altın vermeyli iki adet kaşıklık ve bir adet kapaklı tatlılıktan müteşekkil tam takım. Tüm yüzeyleri kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Kubbesel kapağı tavus kuşu formunda zarif bir tutamak ile neticelendirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 22 cm. Ağırlık: 1.313 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLAZİZ HAN (1861-1876) TUĞRALI (VAN) GÜMÜŞ AZNAVUR HAMAM TASI -19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) “Van” tuğralı. Gövde üzerinde bulunan Rokoko madalyon içerisi “H.A” inisiyalli. Eserin merkezi ve dış yüzeyi aznavur işçiliği ile çok zarif dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Nadir tuğraya sahip koleksiyonluk eserdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 21 cm.
Ağırlık: 427 gr.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLAZİZ HAN (1861-1876) TUĞRALI (VAN) GÜMÜŞ AZNAVUR HAMAM TASI -19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) “Van” tuğralı. Gövde üzerinde bulunan Rokoko madalyon içerisi “H.A” inisiyalli. Eserin merkezi ve dış yüzeyi aznavur işçiliği ile çok zarif dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Nadir tuğraya sahip koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Çap: 21 cm. Ağırlık: 427 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR” ÇİFT SAHLEPLİK-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Eserler sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere üç parçadan oluşmakta. Eserlerin tüm parçalarının yüzeyi aznavur/guilloche tekniği ve kalemişi, kazıma/grave tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tezyinatlı. Sahleplik iç yüzeyleri yoğun altın vermeyli. Kapak tutamakları kuş figürlü, ağaç dalları formundaki sapları ise üzüm salkımları ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 13.5 cm.
Tabak çapı: 12.5 cm.
Toplam ağırlık:  664 gr.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR” ÇİFT SAHLEPLİK-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Eserler sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere üç parçadan oluşmakta. Eserlerin tüm parçalarının yüzeyi aznavur/guilloche tekniği ve kalemişi, kazıma/grave tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tezyinatlı. Sahleplik iç yüzeyleri yoğun altın vermeyli. Kapak tutamakları kuş figürlü, ağaç dalları formundaki sapları ise üzüm salkımları ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 13.5 cm. Tabak çapı: 12.5 cm. Toplam ağırlık: 664 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR” KÖRÜKLÜ SEYAHAT BARDAĞI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. “G.P” inisiyalli. (G….Paşa) İstanbul işi. Saray yüksek erkanından biri için yapıldığı şüphesiz, zor tesadüf edilen yandan açılan körüklü tip seyahat bardağı. İç yüzeyi altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu müstesna eserde aznavur işçiliği ile kazıma/grave ve kalemişi tekniği kullanılmış. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın en nadir örneklerinden. Ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.  

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 7.5 cm.
Açık Yükseklik: 8 cm.
Kapalı Yükseklik: 3.5 cm.
Ağırlık: 161 gr.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “AZNAVUR” KÖRÜKLÜ SEYAHAT BARDAĞI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. “G.P” inisiyalli. (G….Paşa) İstanbul işi. Saray yüksek erkanından biri için yapıldığı şüphesiz, zor tesadüf edilen yandan açılan körüklü tip seyahat bardağı. İç yüzeyi altın vermeyli. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu müstesna eserde aznavur işçiliği ile kazıma/grave ve kalemişi tekniği kullanılmış. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın en nadir örneklerinden. Ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 7.5 cm. Açık Yükseklik: 8 cm. Kapalı Yükseklik: 3.5 cm. Ağırlık: 161 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “KULA” İŞİ SÜVARİ PAŞASINA AİT "MEİMAR USTA" DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-19.Yüzyıl Osmanlı. “Kula” ve “Meimar” usta damgalı. “M.S” inisiyalli. Gümüş. Üst düzey savat işçiliği ile “Osmanlı Süvari Paşası” için özel olarak tasarlanılarak yapılmış. Bir yüzünde Sultan tuğrası, floral motiflerin sarmaladığı çatılmış tüfek, süngü, tabanca, kılıç, borazan, at kuyruğu, at eyeri ve at nalı ile oluşturulmuş tasarım harikası bir arma, diğer yüzünde ise at kuşamları ve stilize floral motiflerin sarmaladığı at tasviri ile sahibinin inisiyali bulunmaktadır. Üstten kapaklı, iç yüzeyi ve mekanizma düğmesi altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Bugüne kadar eşine rastlanılmamış, savat işçiliğinin zirvesi, koleksiyon değeri yüksek nadir bir eserdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 71.sayfasında yer almaktadır. Eserin usta damgası ile ilgili damga örnekleri ise "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 94.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 17 mm.
Ölçüler. 9 x 6 cm.
Ağırlık: 97 gr.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI 19.YÜZYIL “KULA” İŞİ SÜVARİ PAŞASINA AİT "MEİMAR USTA" DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA-19.Yüzyıl Osmanlı. “Kula” ve “Meimar” usta damgalı. “M.S” inisiyalli. Gümüş. Üst düzey savat işçiliği ile “Osmanlı Süvari Paşası” için özel olarak tasarlanılarak yapılmış. Bir yüzünde Sultan tuğrası, floral motiflerin sarmaladığı çatılmış tüfek, süngü, tabanca, kılıç, borazan, at kuyruğu, at eyeri ve at nalı ile oluşturulmuş tasarım harikası bir arma, diğer yüzünde ise at kuşamları ve stilize floral motiflerin sarmaladığı at tasviri ile sahibinin inisiyali bulunmaktadır. Üstten kapaklı, iç yüzeyi ve mekanizma düğmesi altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Bugüne kadar eşine rastlanılmamış, savat işçiliğinin zirvesi, koleksiyon değeri yüksek nadir bir eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 71.sayfasında yer almaktadır. Eserin usta damgası ile ilgili damga örnekleri ise "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 94.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 17 mm. Ölçüler. 9 x 6 cm. Ağırlık: 97 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ İSTANBUL BEYEFENDİSİ BAKIM SETİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Osmanlı saray erkânından biri için özel yapım. Merkezi Sultan tuğrası formunda “Besmele-i Şerif”, diğer yüzü ise sahibinin baş harfleri “S.A” inisiyalli. Savat işçiliği ile çok zarif Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Bıyık tarağı başta olmak üzere dört aparattan müteşekkil, cepte taşınmak üzere tasarlanmış, askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 7.5 x 2.5 cm.
Ağırlık: 34 gr.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ İSTANBUL BEYEFENDİSİ BAKIM SETİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Osmanlı saray erkânından biri için özel yapım. Merkezi Sultan tuğrası formunda “Besmele-i Şerif”, diğer yüzü ise sahibinin baş harfleri “S.A” inisiyalli. Savat işçiliği ile çok zarif Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Bıyık tarağı başta olmak üzere dört aparattan müteşekkil, cepte taşınmak üzere tasarlanmış, askı kancalı. Fevkalade kondisyonda. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 7.5 x 2.5 cm. Ağırlık: 34 gr.

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ MADENİ PARA MUHAFAZASI-19.Yüzyıl. Rus. 84 imalat, “CK” usta damgalı. Merkezdeki madalyon içerisinde kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş sahibinin inisiyali “P.İ” yer almakta. Her iki yöndeki kartuşlarda Kiril Alfabesi ile “Kara günler için paranı sakla” ibaresi mevcut. Savat işçiliği ile stilize floral motifli olan muhafaza 3 farklı boy madeni para için tasarlanmış yaylı haznelere sahip. Fevkalade kondisyonda. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 7.5 x 3.5 cm.
Ağırlık: 47 gr.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    RUS 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ MADENİ PARA MUHAFAZASI-19.Yüzyıl. Rus. 84 imalat, “CK” usta damgalı. Merkezdeki madalyon içerisinde kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş sahibinin inisiyali “P.İ” yer almakta. Her iki yöndeki kartuşlarda Kiril Alfabesi ile “Kara günler için paranı sakla” ibaresi mevcut. Savat işçiliği ile stilize floral motifli olan muhafaza 3 farklı boy madeni para için tasarlanmış yaylı haznelere sahip. Fevkalade kondisyonda. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 7.5 x 3.5 cm. Ağırlık: 47 gr.

    USDSold
  • KAZASKER MUSTAFA İZZET EFENDİ (1801-1876)-“Kelime-i Tevhid”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Ketebeli. Hicri 1281 tarihli. Saray işi olan müstesna işleme hat levha siyah kadife kumaş üzerine altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniğinde oluşturulmuş ve esere üstadın “Kelime-i Tevhid” hattı nakşedilmiştir. Fevkalade kondisyonda, orijinal altın varak çerçevesi içerisinde. Eser gerek uygulama kalitesi ve sanatsal özellikleri, gerek kondisyonu ve temizliği ile son derece özenle hazırlanmış Kazasker Mustafa İzzet Efendi’nin en nadide uyarlamalarından biri olup Türk Hat ve Tekstil Sanatı’nın birlikte harmanlandığı ele geçmez bir yapıttır.

Ölçüler: 45 x 85 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    KAZASKER MUSTAFA İZZET EFENDİ (1801-1876)-“Kelime-i Tevhid” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Ketebeli. Hicri 1281 tarihli. Saray işi olan müstesna işleme hat levha siyah kadife kumaş üzerine altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniğinde oluşturulmuş ve esere üstadın “Kelime-i Tevhid” hattı nakşedilmiştir. Fevkalade kondisyonda, orijinal altın varak çerçevesi içerisinde. Eser gerek uygulama kalitesi ve sanatsal özellikleri, gerek kondisyonu ve temizliği ile son derece özenle hazırlanmış Kazasker Mustafa İzzet Efendi’nin en nadide uyarlamalarından biri olup Türk Hat ve Tekstil Sanatı’nın birlikte harmanlandığı ele geçmez bir yapıttır. Ölçüler: 45 x 85 cm.

    USDSold
  • BOHEM 19.YÜZYIL SARAY İŞİ BİLLUR ASKI TOPU -19.Yüzyıl başı. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın Saray için özel üretimi. Billur renkte, kallavi ebatlarda ve askı kancalı. Bronz askı kancası stilize floral dekorlu ve sıvama altın vermeyli. Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın fevkalade kondisyona sahip nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir.

Yükseklik: 25 cm.
Çap: 15.5 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    BOHEM 19.YÜZYIL SARAY İŞİ BİLLUR ASKI TOPU -19.Yüzyıl başı. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın Saray için özel üretimi. Billur renkte, kallavi ebatlarda ve askı kancalı. Bronz askı kancası stilize floral dekorlu ve sıvama altın vermeyli. Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın fevkalade kondisyona sahip nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir. Yükseklik: 25 cm. Çap: 15.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ OPALİN “MEVLEVİ SİKKELİ” BOZALIK-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sütbeyaz opalinden mamul. Kupa formlu eserin gövde yüzeyi altın yaldız bezemeler ile çalışılmış çiçek motifleri ile klasik Beykoz üslubunda dekorlu olup merkezi sevgi, aşk ifadesi iri “kalp” formlu madalyona sahip. Ağız çevresi altın konturlu, geniş dairesel kaideli, boğumlu şişkin ve yüksek gövdeli, iki bükme kulplu, kubbe kapaklı, kapak tutamağı “Mevlevi Sikkesi” formunda.  Dip kısmında kopartması mevcut. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ OPALİN “MEVLEVİ SİKKELİ” BOZALIK-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Sütbeyaz opalinden mamul. Kupa formlu eserin gövde yüzeyi altın yaldız bezemeler ile çalışılmış çiçek motifleri ile klasik Beykoz üslubunda dekorlu olup merkezi sevgi, aşk ifadesi iri “kalp” formlu madalyona sahip. Ağız çevresi altın konturlu, geniş dairesel kaideli, boğumlu şişkin ve yüksek gövdeli, iki bükme kulplu, kubbe kapaklı, kapak tutamağı “Mevlevi Sikkesi” formunda. Dip kısmında kopartması mevcut. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Yükseklik: 24 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK SAKIZLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Dairesel yüksek halka tabanlı, silindirik gövdeli, yuvarlak ağızlı ve menteşeli kubbe kapaklı, kapak tutamağı tomurcuk formunda.  Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize kabak çiçekleri ile floral tezyinatlı. Tombağı yüksek kondisyonda günümüze ulaşmış Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Yükseklik: 12 cm.
Ağız Çapı: 7.5 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK SAKIZLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Dairesel yüksek halka tabanlı, silindirik gövdeli, yuvarlak ağızlı ve menteşeli kubbe kapaklı, kapak tutamağı tomurcuk formunda. Kalemişi ve kazıma/grave tekniği ile stilize kabak çiçekleri ile floral tezyinatlı. Tombağı yüksek kondisyonda günümüze ulaşmış Türk Maden Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Yükseklik: 12 cm. Ağız Çapı: 7.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ “SULTANİ” TOMBAK TAS-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile Sultani özelliklerde kazıma/grave, kalemişi ve kumlama teknikleri kullanılarak imal edilmiş, yayvan yuvarlak formlu, geniş tabanlı ve dilimli yüksek kenarlı olarak tasarlanmıştır. Eser kakma işçiliği ile dilimlenerek şişirilmiş ve bordürü Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize bir su ile çevrelenmiş ve merkezinde yer alan omphalos’una yapraklarla bezeli gonca formunda floral münhani bir rozet motifi tezyin edilmiştir. Formu, işçilik kalitesi ve İstanbul işi olması sebebi ile eserin saray veya yakın çevresine yapılmış olduğu anlaşılmaktadır. Tombak kondisyonu çok iyi durumdadır. Türk Maden Sanatı’nın günümüze ulaşmış nadir ve en kıymetli örneklerinden sayılan, ele geçmez müzelik şaheserdir.

Ekspertiz: Sn.Güner Liman tarafından sertifikalıdır. Eser, ekspertiz raporu ile birlikte teslim edilecektir.

Çap: 19 cm.
Yükseklik: 6 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    OSMANLI 18.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ “SULTANİ” TOMBAK TAS-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile Sultani özelliklerde kazıma/grave, kalemişi ve kumlama teknikleri kullanılarak imal edilmiş, yayvan yuvarlak formlu, geniş tabanlı ve dilimli yüksek kenarlı olarak tasarlanmıştır. Eser kakma işçiliği ile dilimlenerek şişirilmiş ve bordürü Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize bir su ile çevrelenmiş ve merkezinde yer alan omphalos’una yapraklarla bezeli gonca formunda floral münhani bir rozet motifi tezyin edilmiştir. Formu, işçilik kalitesi ve İstanbul işi olması sebebi ile eserin saray veya yakın çevresine yapılmış olduğu anlaşılmaktadır. Tombak kondisyonu çok iyi durumdadır. Türk Maden Sanatı’nın günümüze ulaşmış nadir ve en kıymetli örneklerinden sayılan, ele geçmez müzelik şaheserdir. Ekspertiz: Sn.Güner Liman tarafından sertifikalıdır. Eser, ekspertiz raporu ile birlikte teslim edilecektir. Çap: 19 cm. Yükseklik: 6 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL TURQUERIE SULTAN FİGÜRLÜ ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız. Seri numaralı. Turquerie. Osmanlı pazarı için özel imalat. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Rokoko üslubunda, sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlının yüksek zevkini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler:  56 x 35 x 13 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    FRANSIZ 19.YÜZYIL TURQUERIE SULTAN FİGÜRLÜ ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız. Seri numaralı. Turquerie. Osmanlı pazarı için özel imalat. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Rokoko üslubunda, sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlının yüksek zevkini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 56 x 35 x 13 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL TURQUERIE HANIM SULTAN FİGÜRLÜ “REDON” ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız. Turquerie. Osmanlı pazarı için özel imalat. “Redon, New Orleans” üretimi. Seri numaralı. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı, kaidesi girlandlarla bezeli ve “Zümrüd-ü Anka” tasvirli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlının yüksek zevkini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 48 x 33 x 13 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    FRANSIZ 19.YÜZYIL TURQUERIE HANIM SULTAN FİGÜRLÜ “REDON” ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız. Turquerie. Osmanlı pazarı için özel imalat. “Redon, New Orleans” üretimi. Seri numaralı. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı, kaidesi girlandlarla bezeli ve “Zümrüd-ü Anka” tasvirli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlının yüksek zevkini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 48 x 33 x 13 cm.

    USDSold
  • İNGİLİZ 19.YÜZYIL VICTORIAN DÖNEMİ “ELKINGTON” İMZALI ORYANTALİST GÜMÜŞ CENTERPIECE-19.Yüzyıl. İngiliz. “Elkington & Co” imzalı. Birmingham damgalı. (1859 senesinde vurulan damga) Gümüş. Victorian dönemi. Devasa boyutlarda. Altın vermeyli, tablası aynalı. Üst düzey bir heykeltraşın elinden çıkmış kalite ve görsellikte. 1860’larda Kraliçe Victoria tarafından Amiral George Tyron’a hediye edilen meşhur “Elkington & Co” üretimi eser ile benzer özelliklerde. Victorian döneminin tüm ihtişam ve heybetini gözler önüne seren, bugüne kadar emsaline rastlanılmamış paha biçilmez nadirlikte ve özelliklerde bir başyapıttır.  

Yükseklik: 82 cm.
Çap: 64 cm.

Toplam Ağırlık: 27.000 gr. 
Heykel Ağırlık: 9.550 gr.
Tabla Ağırlık: 17.450 gr. (ayna dahil)

    Lot No: 58

    Lot: 58

    İNGİLİZ 19.YÜZYIL VICTORIAN DÖNEMİ “ELKINGTON” İMZALI ORYANTALİST GÜMÜŞ CENTERPIECE-19.Yüzyıl. İngiliz. “Elkington & Co” imzalı. Birmingham damgalı. (1859 senesinde vurulan damga) Gümüş. Victorian dönemi. Devasa boyutlarda. Altın vermeyli, tablası aynalı. Üst düzey bir heykeltraşın elinden çıkmış kalite ve görsellikte. 1860’larda Kraliçe Victoria tarafından Amiral George Tyron’a hediye edilen meşhur “Elkington & Co” üretimi eser ile benzer özelliklerde. Victorian döneminin tüm ihtişam ve heybetini gözler önüne seren, bugüne kadar emsaline rastlanılmamış paha biçilmez nadirlikte ve özelliklerde bir başyapıttır. Yükseklik: 82 cm. Çap: 64 cm. Toplam Ağırlık: 27.000 gr. Heykel Ağırlık: 9.550 gr. Tabla Ağırlık: 17.450 gr. (ayna dahil)

    USDSold
  • TURQUERIE VİYANA 19.YÜZYIL “F.BERG” İMZALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-“Sultanın Gözdesi”

19.Yüzyıl. Viyana. F.Berg sanatçı imzalı, Viyana “Sepet” damgalı. Mühürlü. Turquerie. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında yapılmış. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 105’de mevcuttur. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, kenarları hafif çukur. Kallavi ebatlarda. Osmanlı Sarayı ve çevresine döneminde Meissen ile birlikte en fazla sipariş edilen yüksek kıymetteki porselenlerden. Çerçeve içine alınmış. Fevkalade kondisyonda. Üst seviye fırça kalitesine sahip, estetik ve görsel yönü muhteşem koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 50 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    TURQUERIE VİYANA 19.YÜZYIL “F.BERG” İMZALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-“Sultanın Gözdesi” 19.Yüzyıl. Viyana. F.Berg sanatçı imzalı, Viyana “Sepet” damgalı. Mühürlü. Turquerie. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında yapılmış. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 105’de mevcuttur. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, kenarları hafif çukur. Kallavi ebatlarda. Osmanlı Sarayı ve çevresine döneminde Meissen ile birlikte en fazla sipariş edilen yüksek kıymetteki porselenlerden. Çerçeve içine alınmış. Fevkalade kondisyonda. Üst seviye fırça kalitesine sahip, estetik ve görsel yönü muhteşem koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 50 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi”

19.Yüzyıl başı. Meissen imalat damgalı ve model numaralı. Turquerie. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu eser. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, kaidesi repousse çiçekli dallar ile zenginleştirilmiş. Otantik kıyafetler içindeki Sultanın Seyisinin başı serpuşludur. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Fevkalade görsellikte ve kondisyonda, nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 26 x 25 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi” 19.Yüzyıl başı. Meissen imalat damgalı ve model numaralı. Turquerie. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu eser. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, kaidesi repousse çiçekli dallar ile zenginleştirilmiş. Otantik kıyafetler içindeki Sultanın Seyisinin başı serpuşludur. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Fevkalade görsellikte ve kondisyonda, nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 26 x 25 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE 18.YÜZYIL “ORYANTALİST” TABLO-“Sultanın Atı ve Seyisi”

Anonim. Tuval üzeri yağlıboya. Eser "Szépművészeti Múzeum, Budapest" mühürlüdür.

1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve 18.Yüzyıl boyunca öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında tuvale aktarılmış, önemli bir sanatçının fırçasından çıktığı şüphesiz, Oryantalist Sanat Akımı’nın koleksiyonluk bir yapıtıdır.

Ölçüler: 53 x 66 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    TURQUERIE 18.YÜZYIL “ORYANTALİST” TABLO-“Sultanın Atı ve Seyisi” Anonim. Tuval üzeri yağlıboya. Eser "Szépművészeti Múzeum, Budapest" mühürlüdür. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve 18.Yüzyıl boyunca öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında tuvale aktarılmış, önemli bir sanatçının fırçasından çıktığı şüphesiz, Oryantalist Sanat Akımı’nın koleksiyonluk bir yapıtıdır. Ölçüler: 53 x 66 cm.

    USDSold
  • PHILIPPE BELLO (1831-1911)-“Kervan”

İmzalı. Oryantalist. Arkası “Max Fruchtermann, Constantinople” etiketli. Kâğıt üzeri suluboya.

Osmanlı Sanayi-i Nefise Mektebi’nin suluboya bölümünü kurarak bölüm başkanı olan sanatçının nadir ele geçen koleksiyonluk çalışmalarından.

Ölçüler: 28 x 16 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    PHILIPPE BELLO (1831-1911)-“Kervan” İmzalı. Oryantalist. Arkası “Max Fruchtermann, Constantinople” etiketli. Kâğıt üzeri suluboya. Osmanlı Sanayi-i Nefise Mektebi’nin suluboya bölümünü kurarak bölüm başkanı olan sanatçının nadir ele geçen koleksiyonluk çalışmalarından. Ölçüler: 28 x 16 cm.

    USDSold
  • WILLIAM HENRY BARTLETT (1809-1854)-“Constantinople”

İnisiyalli, “BT” şeklinde. Kâğıt üzeri suluboya. 

Miss J.Pardoe imzalı “The Beauties of the Bosphorus” isimli İstanbul hakkındaki kitabın tüm İstanbul resimlerini (87 resim) yapan önemli sanatçının belgesel özellik ve değer taşıyan, Osmanlı tiplemeleri ile desteklediği, panaromik eski İstanbul görünümü. 

Ölçüler: 33 x 58 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    WILLIAM HENRY BARTLETT (1809-1854)-“Constantinople” İnisiyalli, “BT” şeklinde. Kâğıt üzeri suluboya. Miss J.Pardoe imzalı “The Beauties of the Bosphorus” isimli İstanbul hakkındaki kitabın tüm İstanbul resimlerini (87 resim) yapan önemli sanatçının belgesel özellik ve değer taşıyan, Osmanlı tiplemeleri ile desteklediği, panaromik eski İstanbul görünümü. Ölçüler: 33 x 58 cm.

    USDSold
  • BACHMANN / 19.YÜZYIL-“Costantinople”

İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak, plaketli çerçevesi içerisinde.

Ölçüler: 24 x 33 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    BACHMANN / 19.YÜZYIL-“Costantinople” İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak, plaketli çerçevesi içerisinde. Ölçüler: 24 x 33 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Beykoz Fabrika-i Hümayunları”

İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde.

Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa 56

Ölçüler: 35 x 61 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Beykoz Fabrika-i Hümayunları” İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde. Referans: E.Benezit Cilt:5 Sayfa 56 Ölçüler: 35 x 61 cm.

    USDSold
  • RESSAM SUAD BEY-Eski Türkçe imzalı. Hicri 1325 tarihli. Interieur. Tuval üzeri yağlıboya.

Osmanlı Resim Sanatı'nın ele geçmez nadirlikte ve kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 22 x 28 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    RESSAM SUAD BEY-Eski Türkçe imzalı. Hicri 1325 tarihli. Interieur. Tuval üzeri yağlıboya. Osmanlı Resim Sanatı'nın ele geçmez nadirlikte ve kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 22 x 28 cm.

    USDSold
  • ALİ CEMAL BEN’İM (1881-1941)-Eski Türkçe imzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Osmanlı dönemi asker ressamlardan olan Bahriyeli Ben’im, teğmen rütbesiyle mezun olduğu Mühendishane-i Bahrî-i Hümayun’dan sonra girdiği Sanayi-i Nefise Mektebi’nden 1906’da birincilikle mezun olmuştur. 1.Dünya Savaşı öncesinde bahriye yüzbaşılığından emekli olan Ben’im, 1. Dünya Savaşı yıllarında Sami Yetik, İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Namık İsmail, Avni Lifij, Ali Sami Boyar ile birlikte Şişli’de Harbiye Nazırı Enver Paşa tarafından kurulan atölyede (Şişli Atölyesi) Viyana ve Berlin sergileri için resimler yapan önemli sanatçılarımızdandır. Eserleri İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Askeri Müze, İstanbul Deniz Müzesi, Ankara Cumhuriyet Müzesi, Cumhuriyet Gazetesi arşivi ve yerli yabancı önemli koleksiyonlarda mevcuttur.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 149

Ölçüler: 49.5 x 38.5 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    ALİ CEMAL BEN’İM (1881-1941)-Eski Türkçe imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Osmanlı dönemi asker ressamlardan olan Bahriyeli Ben’im, teğmen rütbesiyle mezun olduğu Mühendishane-i Bahrî-i Hümayun’dan sonra girdiği Sanayi-i Nefise Mektebi’nden 1906’da birincilikle mezun olmuştur. 1.Dünya Savaşı öncesinde bahriye yüzbaşılığından emekli olan Ben’im, 1. Dünya Savaşı yıllarında Sami Yetik, İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Namık İsmail, Avni Lifij, Ali Sami Boyar ile birlikte Şişli’de Harbiye Nazırı Enver Paşa tarafından kurulan atölyede (Şişli Atölyesi) Viyana ve Berlin sergileri için resimler yapan önemli sanatçılarımızdandır. Eserleri İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Askeri Müze, İstanbul Deniz Müzesi, Ankara Cumhuriyet Müzesi, Cumhuriyet Gazetesi arşivi ve yerli yabancı önemli koleksiyonlarda mevcuttur. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 149 Ölçüler: 49.5 x 38.5 cm.

    USDSold
  • GUISEPPE MARUSI (19.Yüzyıl) -“Sultanın Gözdeleri ve Harem Ağası”

İmzalı. Oryantalist (İtalyan) İthaflı, Montana 1895 tarihli (tuvalin arkası) Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçüler: 32 x 65 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    GUISEPPE MARUSI (19.Yüzyıl) -“Sultanın Gözdeleri ve Harem Ağası” İmzalı. Oryantalist (İtalyan) İthaflı, Montana 1895 tarihli (tuvalin arkası) Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 32 x 65 cm.

    USDSold
  • CESARE DELL’ACQUA (1821-1905)-“Cesare Félix Georges Acqua Dell” 

İmzalı. Sanatçı tarafından ithaflı. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak ajurlu çerçevesi içerisinde.

Sanatçının Müzayede Satış Rekoru;
2007 / Bonhams (86 x 66 cm) Çekiç fiyatı: 1.674.000 USD.
2018 / Sotheby's “The Orientalist Sale” (92.5x71 cm) Çekiç fiyatı: 461.000 USD.

Ölçüler: 31.5 x 19 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    CESARE DELL’ACQUA (1821-1905)-“Cesare Félix Georges Acqua Dell” İmzalı. Sanatçı tarafından ithaflı. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak ajurlu çerçevesi içerisinde. Sanatçının Müzayede Satış Rekoru; 2007 / Bonhams (86 x 66 cm) Çekiç fiyatı: 1.674.000 USD. 2018 / Sotheby's “The Orientalist Sale” (92.5x71 cm) Çekiç fiyatı: 461.000 USD. Ölçüler: 31.5 x 19 cm.

    USDSold
  • FERDINAND JOSEPH GUELDRY (1858-1945)-İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak plaketli çerçevesi içerisinde.

Sanatçının Müzayede Satış Rekoru;
2017 / Bonhams (50 x 65 cm) Çekiç fiyatı: 120.000 USD.

Referans: E.Benezit. Cilt:5 Sayfa:265

Ölçüler: 25.5 x 34 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    FERDINAND JOSEPH GUELDRY (1858-1945)-İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak plaketli çerçevesi içerisinde. Sanatçının Müzayede Satış Rekoru; 2017 / Bonhams (50 x 65 cm) Çekiç fiyatı: 120.000 USD. Referans: E.Benezit. Cilt:5 Sayfa:265 Ölçüler: 25.5 x 34 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ “EMİLE GALLÉ” İMZALI ART-NOUVEAU VAZO -Fransız. 19.Yüzyıl sonu. Gallé imzalı. Düz dairesel tabanlı, yukarıya doğru genişleyen iri ve şişkin gövdeli, dar boyunlu, dışa açılan yuvarlak geniş ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri çok renk tropik çiçekler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Art Nouveau Sanat Akımı’nın dekoratif sanatlar alanındaki en önemli temsilcisi Emile Gallé’nin koleksiyonluk şaheserlerinden.

Yükseklik: 40 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    FRANSIZ “EMİLE GALLÉ” İMZALI ART-NOUVEAU VAZO -Fransız. 19.Yüzyıl sonu. Gallé imzalı. Düz dairesel tabanlı, yukarıya doğru genişleyen iri ve şişkin gövdeli, dar boyunlu, dışa açılan yuvarlak geniş ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri çok renk tropik çiçekler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Art Nouveau Sanat Akımı’nın dekoratif sanatlar alanındaki en önemli temsilcisi Emile Gallé’nin koleksiyonluk şaheserlerinden. Yükseklik: 40 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ “EMİLE GALLÉ” İMZALI ART-NOUVEAU VAZO -Fransız. 19.Yüzyıl sonu. Gallé imzalı. Düz dairesel geniş tabanlı, boru formunda yüksek ince uzun gövdeli, yuvarlak ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri çok renk tropik çiçekler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Art Nouveau Sanat Akımı’nın dekoratif sanatlar alanındaki en önemli temsilcisi Emile Gallé’nin koleksiyonluk şaheserlerinden.

Yükseklik: 66 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    FRANSIZ “EMİLE GALLÉ” İMZALI ART-NOUVEAU VAZO -Fransız. 19.Yüzyıl sonu. Gallé imzalı. Düz dairesel geniş tabanlı, boru formunda yüksek ince uzun gövdeli, yuvarlak ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri çok renk tropik çiçekler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Art Nouveau Sanat Akımı’nın dekoratif sanatlar alanındaki en önemli temsilcisi Emile Gallé’nin koleksiyonluk şaheserlerinden. Yükseklik: 66 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ “EMİLE GALLÉ” İMZALI ART-NOUVEAU VAZO -Fransız. 19.Yüzyıl sonu. Gallé imzalı. Düz dairesel yayvan ve geniş tabanlı, yukarıya doğru genişleyen uzun gövdeli, dar boyunlu, yuvarlak ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri çok renk tropik çiçekler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Art Nouveau Sanat Akımı’nın dekoratif sanatlar alanındaki en önemli temsilcisi Emile Gallé’nin koleksiyonluk şaheserlerinden.

Yükseklik: 43 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    FRANSIZ “EMİLE GALLÉ” İMZALI ART-NOUVEAU VAZO -Fransız. 19.Yüzyıl sonu. Gallé imzalı. Düz dairesel yayvan ve geniş tabanlı, yukarıya doğru genişleyen uzun gövdeli, dar boyunlu, yuvarlak ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri çok renk tropik çiçekler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Art Nouveau Sanat Akımı’nın dekoratif sanatlar alanındaki en önemli temsilcisi Emile Gallé’nin koleksiyonluk şaheserlerinden. Yükseklik: 43 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ “EMİLE GALLÉ” İMZALI ART-NOUVEAU VAZO -Fransız. 19.Yüzyıl sonu. Gallé imzalı. Düz dairesel boğumlu ve geniş tabanlı, halkalı şişkin gövdesi yukarıya doğru daralan ince uzun boyunlu, yuvarlak ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri çok renk tropik çiçekler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Art Nouveau Sanat Akımı’nın dekoratif sanatlar alanındaki en önemli temsilcisi Emile Gallé’nin koleksiyonluk şaheserlerinden.

Yükseklik: 45 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    FRANSIZ “EMİLE GALLÉ” İMZALI ART-NOUVEAU VAZO -Fransız. 19.Yüzyıl sonu. Gallé imzalı. Düz dairesel boğumlu ve geniş tabanlı, halkalı şişkin gövdesi yukarıya doğru daralan ince uzun boyunlu, yuvarlak ağızlı. Asit indirgeme ve cameo tekniğinde imal edilmiş, çift katmanlı. Degrade zemin üzeri çok renk tropik çiçekler ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Art Nouveau Sanat Akımı’nın dekoratif sanatlar alanındaki en önemli temsilcisi Emile Gallé’nin koleksiyonluk şaheserlerinden. Yükseklik: 45 cm.

    USDSold
  • BACCARAT 19.YÜZYIL YUNAN KRALI I.KONSTANTİN’E AİT BİLLUR İÇKİ TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Fransa Kralı 15.Louis’nin kraliyet emri ile 1765 yılında kurulan dünyanın en ünlü kristal markası Baccarat tarafından Yunan Kralı I.Konstantin için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş karaf ve kadehten oluşan takım. Billur eserlerin merkezinde kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş Kraliyet Tacı ve Kral I.Konstantin’in inisiyali yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor koleksiyonluk eserlerdir.

Karaf Yüksekliği: 27.5 cm.
Kadeh Yüksekliği: 12.5 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    BACCARAT 19.YÜZYIL YUNAN KRALI I.KONSTANTİN’E AİT BİLLUR İÇKİ TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Fransa Kralı 15.Louis’nin kraliyet emri ile 1765 yılında kurulan dünyanın en ünlü kristal markası Baccarat tarafından Yunan Kralı I.Konstantin için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş karaf ve kadehten oluşan takım. Billur eserlerin merkezinde kazıma/grave tekniği ile oluşturulmuş Kraliyet Tacı ve Kral I.Konstantin’in inisiyali yer almakta. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor koleksiyonluk eserlerdir. Karaf Yüksekliği: 27.5 cm. Kadeh Yüksekliği: 12.5 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “ORYANTAL” SÈVRES PORSELENLİ “BOXELL” ALTIN VERMEYLİ BRONZ (ORMOLU) ŞÖMİNE SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Boxell, Brighton” üretimi. Oryantal. Sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı, altın varak ahşap kaideli. Oryantalist üslupta figüratif yaşam sahneleri ve peyzajlar ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek, nadir koleksiyonluk eserdir. 

Yükseklik: 47 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “ORYANTAL” SÈVRES PORSELENLİ “BOXELL” ALTIN VERMEYLİ BRONZ (ORMOLU) ŞÖMİNE SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Boxell, Brighton” üretimi. Oryantal. Sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı, altın varak ahşap kaideli. Oryantalist üslupta figüratif yaşam sahneleri ve peyzajlar ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek, nadir koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 47 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELENLİ “MOUREY” ALTIN VERMEYLİ BRONZ (ORMOLU) ŞÖMİNE SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Phillipe H. Mourey” üretimi. XVI.Louis stili. Sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı. Figüratif saray yaşam sahneleri ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek, nadir koleksiyonluk eserdir. 

Yükseklik: 41 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELENLİ “MOUREY” ALTIN VERMEYLİ BRONZ (ORMOLU) ŞÖMİNE SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Phillipe H. Mourey” üretimi. XVI.Louis stili. Sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı. Figüratif saray yaşam sahneleri ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek, nadir koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 41 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELENLİ “MOUREY” ALTIN VERMEYLİ BRONZ (ORMOLU) ŞÖMİNE SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Phillipe H. Mourey” üretimi. XVI.Louis stili. Sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı. Figüratif saray yaşam sahneleri ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek, nadir koleksiyonluk eserdir. 

Yükseklik: 42 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELENLİ “MOUREY” ALTIN VERMEYLİ BRONZ (ORMOLU) ŞÖMİNE SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Phillipe H. Mourey” üretimi. XVI.Louis stili. Sıvama altın vermeyli, kadranı romen rakamlı. Figüratif saray yaşam sahneleri ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek, nadir koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 42 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ BRONZ “KÖRÜKLÜ” HOKKA TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. “A.N” imalatçı damgalı. Kallavi ebatlarda. Bronz, sıvama altın vermeyli. Olağanüstü bronz işçiliği ile üzüm salkımları, dal ve sarmaşıklarla yoğun şekilde dekore edilmiş eserin merkezinde “Kyrenia Geyiği” ve yırtıcı hayvanlar yer almakta. Altın bezemeli porselen hokka haznesi körüklü. Son derece ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken türünün koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 20 x 33 x 28 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    FRANSIZ 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ BRONZ “KÖRÜKLÜ” HOKKA TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. “A.N” imalatçı damgalı. Kallavi ebatlarda. Bronz, sıvama altın vermeyli. Olağanüstü bronz işçiliği ile üzüm salkımları, dal ve sarmaşıklarla yoğun şekilde dekore edilmiş eserin merkezinde “Kyrenia Geyiği” ve yırtıcı hayvanlar yer almakta. Altın bezemeli porselen hokka haznesi körüklü. Son derece ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken türünün koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 20 x 33 x 28 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL MİNELİ YAZI TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. “G” imalatçı damgalı. Rokoko stilinde. Altın vermeyli. Bronz üzeri mine işçiliği ile stilize floral dekorlu, girlandlarla bezeli, boncuklardan oluşan sularla çevrili.  Tek hokkalıklı, (porselen hokka haznesi mevcut) ve kalem standlıdır, sedef kalemi ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Üst seviye mine işçiliği uygulanmış estetik harikası koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 11 x 18 x 13 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    FRANSIZ 19.YÜZYIL MİNELİ YAZI TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. “G” imalatçı damgalı. Rokoko stilinde. Altın vermeyli. Bronz üzeri mine işçiliği ile stilize floral dekorlu, girlandlarla bezeli, boncuklardan oluşan sularla çevrili. Tek hokkalıklı, (porselen hokka haznesi mevcut) ve kalem standlıdır, sedef kalemi ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Üst seviye mine işçiliği uygulanmış estetik harikası koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 11 x 18 x 13 cm.

    USDSold