Lot: 1

Current Price: 1 USD Starting Bid: 1 USD Estimated: 6.000 - 8.000 USD Losing Winning

OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF

19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. “İmparatorluk Mavisi / Royal Blue” renkte. Haliyle. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, “Türk Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş, şal desenli. Yükseklik: 6 cm. Ağırlık: 27 gr.

- USD
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. “İmparatorluk Mavisi / Royal Blue” renkte. Haliyle. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, “Türk Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş, şal desenli. 

Yükseklik: 6 cm.
Ağırlık: 27 gr.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. “İmparatorluk Mavisi / Royal Blue” renkte. Haliyle. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, “Türk Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş, şal desenli. Yükseklik: 6 cm. Ağırlık: 27 gr.

    USDSold
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF -19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur ve telkâri işçilikli. Stilize floral ve geometrik tezyinli, madalyonlar içerisi “Türk Buketi” tasvirleri ile zenginleştirilmiş. 

Yükseklik: 5 cm.
Ağırlık: 17 gr.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF -19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur ve telkâri işçilikli. Stilize floral ve geometrik tezyinli, madalyonlar içerisi “Türk Buketi” tasvirleri ile zenginleştirilmiş. Yükseklik: 5 cm. Ağırlık: 17 gr.

    USDSold
  • OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. Murassa, elmaslar ile bezeli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, madalyonlar içerisi Osmanlı müzik aletlerinden oluşturulmuş “Mızıka-ı Hümâyun” üslubu kompozisyonlar ile zenginleştirilmiş. 

Yükseklik: 6 cm.
Ağırlık: 31 gr.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. Murassa, elmaslar ile bezeli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, madalyonlar içerisi Osmanlı müzik aletlerinden oluşturulmuş “Mızıka-ı Hümâyun” üslubu kompozisyonlar ile zenginleştirilmiş. Yükseklik: 6 cm. Ağırlık: 31 gr.

    USDSold
  • OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF ve FİNCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. Murassa, incilerle bezeli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, “Türk Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş, şal desenli. Murassa, asma yaprakları arasında “Kum İnci”lerinden oluşturulmuş üzüm salkımları ile dekorlu. Rus “Kuznetsov” damgalı porselen fincanı ile birlikte. Kadife kaplı (yeni) muhafazası aplike “Hanedan Taçlı” ve “Sultan II.Abdülhamid Han” inisiyalli.

Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu"nda, görseli ise “Cevher-Jewel” kitabının 142. ve 143.sayfalarında yer almakta.

Referans: Cevher-Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi (Sayfa 142, 143)

Yükseklik: 6 cm.
Ağırlık: 27 gr.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF ve FİNCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. Murassa, incilerle bezeli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, “Türk Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş, şal desenli. Murassa, asma yaprakları arasında “Kum İnci”lerinden oluşturulmuş üzüm salkımları ile dekorlu. Rus “Kuznetsov” damgalı porselen fincanı ile birlikte. Kadife kaplı (yeni) muhafazası aplike “Hanedan Taçlı” ve “Sultan II.Abdülhamid Han” inisiyalli. Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu"nda, görseli ise “Cevher-Jewel” kitabının 142. ve 143.sayfalarında yer almakta. Referans: Cevher-Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi (Sayfa 142, 143) Yükseklik: 6 cm. Ağırlık: 27 gr.

    USDSold
  • OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN ZARF ve FINCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, masif. Murassa, elmaslarla bezeli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede. “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tasarlanmış, ajur işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile tezyinli. Üst seviye işçiliğe sahip, merkezi “palmet” motifleri ile zenginleştirilmiş, kabaralı. Altın yaldız bezemeli porselen fincanı ile birlikte. Osmanlı Hanedanı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, emsalleri saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Cevher-Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi

Yükseklik: 6.5 cm.
Ağırlık: 65 gr.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN ZARF ve FINCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, masif. Murassa, elmaslarla bezeli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede. “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tasarlanmış, ajur işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile tezyinli. Üst seviye işçiliğe sahip, merkezi “palmet” motifleri ile zenginleştirilmiş, kabaralı. Altın yaldız bezemeli porselen fincanı ile birlikte. Osmanlı Hanedanı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, emsalleri saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Cevher-Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi Yükseklik: 6.5 cm. Ağırlık: 65 gr.

    USDSold
  • SULTAN V.MURAD HAN TASVİR-İ HÜMÂYÛN’LU FİNCAN ve TUĞRALI GÜMÜŞ ZARFI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Merkezinde “Sultan V.Murad Han Tasvir-i Hümâyûnu” yer almakta. Kobalt renkte, zengin altın yaldız bezemeli. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili gümüş zarfı ile birlikte. Ajur işçilikli zarfı “Mızıka-ı Hümâyun” üslubunda dekorlu, merkezi “Lir” motifli. Altın vermeyli. 

33.Osmanlı Padişahı ve 112.İslam Halifesi olan Sultan V.Murad Han, Osmanlı tarihi boyunca en az süre (93 gün) yönetimde kalan padişahtır, bu sebeple hakkında esere nadir tesadüf edilmektedir. Osmanlı Hanedanı yüksek zevk ve estetiğinin en özel örneklerinden, emsalleri saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Yükseklik: 5.5 cm.
Ağırlık: 55 gr.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    SULTAN V.MURAD HAN TASVİR-İ HÜMÂYÛN’LU FİNCAN ve TUĞRALI GÜMÜŞ ZARFI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Merkezinde “Sultan V.Murad Han Tasvir-i Hümâyûnu” yer almakta. Kobalt renkte, zengin altın yaldız bezemeli. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili gümüş zarfı ile birlikte. Ajur işçilikli zarfı “Mızıka-ı Hümâyun” üslubunda dekorlu, merkezi “Lir” motifli. Altın vermeyli. 33.Osmanlı Padişahı ve 112.İslam Halifesi olan Sultan V.Murad Han, Osmanlı tarihi boyunca en az süre (93 gün) yönetimde kalan padişahtır, bu sebeple hakkında esere nadir tesadüf edilmektedir. Osmanlı Hanedanı yüksek zevk ve estetiğinin en özel örneklerinden, emsalleri saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Provenans: Özel Koleksiyon Yükseklik: 5.5 cm. Ağırlık: 55 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TASVİR-İ HÜMÂYÛN’LU FİNCAN ve TUĞRALI GÜMÜŞ ZARFI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Merkezinde “Sultan Abdülmecid Han Tasvir-i Hümâyûnu” yer almakta. Kobalt renkte, zengin altın yaldız bezemeli. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili gümüş zarfı ile birlikte. Ajur işçilikli zarfı “Mızıka-ı Hümâyun” üslubunda dekorlu, merkezi “Lir” motifli. Altın vermeyli. 

Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Wilhelm Reuter’ın da tuvaline taşıdığı Sultan Abdülmecid Han’ın kıyafet reformu sonrasında devlette yerleşen yeni kıyafetler içerisinde sırma yakalı ceketi, fesi ve boynunda nişanı ile resmedildiği meşhur tasviri. Osmanlı Hanedanı yüksek zevk ve estetiğinin en özel örneklerinden, emsalleri saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Yükseklik: 5.5 cm.
Ağırlık: 58 gr.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TASVİR-İ HÜMÂYÛN’LU FİNCAN ve TUĞRALI GÜMÜŞ ZARFI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Merkezinde “Sultan Abdülmecid Han Tasvir-i Hümâyûnu” yer almakta. Kobalt renkte, zengin altın yaldız bezemeli. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili gümüş zarfı ile birlikte. Ajur işçilikli zarfı “Mızıka-ı Hümâyun” üslubunda dekorlu, merkezi “Lir” motifli. Altın vermeyli. Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Wilhelm Reuter’ın da tuvaline taşıdığı Sultan Abdülmecid Han’ın kıyafet reformu sonrasında devlette yerleşen yeni kıyafetler içerisinde sırma yakalı ceketi, fesi ve boynunda nişanı ile resmedildiği meşhur tasviri. Osmanlı Hanedanı yüksek zevk ve estetiğinin en özel örneklerinden, emsalleri saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Provenans: Özel Koleksiyon Yükseklik: 5.5 cm. Ağırlık: 58 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TASVİR-İ HÜMÂYÛN / EMPERYAL ÇERÇEVELİ-19.yüzyıl ortası. Osmanlı. Saray işi, 1839-1861. “Sultan Abdülmecid Han Tasvir-i Hümâyûn”, “Hanedan Taçlı” gümüş çerçeve içerisinde. *Saray Ressamı tarafından üst seviye fırça kalitesinde (oval) çalışılmış, karışık teknik. Emperyal gümüş çerçevesi “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, ajur işçilikli, kazıma (grave) tekniği ile stilize tezyinli. Orijinal bombe camlı, teşhir ayaklı. 

*Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Wilhelm Reuter’ın da tuvaline taşıdığı Sultan Abdülmecid Han’ın kıyafet reformu sonrasında devlette yerleşen yeni kıyafetler içerisinde sırma yakalı ceketi, fesi ve boynunda nişanı ile resmedildiği meşhur tasviri.

Referans: Osmanlı Saray Kuyumcuları, 2019 / Garo Kürkman 
Osmanlı Madalyaları ve Nişanları - Ottoman Medals and Orders, 2001 / Metin Erüreten 

Ölçüler: 12.5 x 9 cm.
Ağırlık: 141 gr.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TASVİR-İ HÜMÂYÛN / EMPERYAL ÇERÇEVELİ-19.yüzyıl ortası. Osmanlı. Saray işi, 1839-1861. “Sultan Abdülmecid Han Tasvir-i Hümâyûn”, “Hanedan Taçlı” gümüş çerçeve içerisinde. *Saray Ressamı tarafından üst seviye fırça kalitesinde (oval) çalışılmış, karışık teknik. Emperyal gümüş çerçevesi “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, ajur işçilikli, kazıma (grave) tekniği ile stilize tezyinli. Orijinal bombe camlı, teşhir ayaklı. *Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Wilhelm Reuter’ın da tuvaline taşıdığı Sultan Abdülmecid Han’ın kıyafet reformu sonrasında devlette yerleşen yeni kıyafetler içerisinde sırma yakalı ceketi, fesi ve boynunda nişanı ile resmedildiği meşhur tasviri. Referans: Osmanlı Saray Kuyumcuları, 2019 / Garo Kürkman Osmanlı Madalyaları ve Nişanları - Ottoman Medals and Orders, 2001 / Metin Erüreten Ölçüler: 12.5 x 9 cm. Ağırlık: 141 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI MİNELİ GÜMÜŞ TABAKA-19.Yüzyıl sonu. Viyana. Scheid Georg Adam “G.A.S” imalat damgalı. Gümüş, 900 ayar. Üst seviye mine işçilikli, floral çelenk içerisinde “Sultan II.Abdülhamid Han”ın “el-Gazi” mahlaslı tuğrası yer almakta. Aykırı tasarıma sahip, çok fonksiyonlu. Kavlı, fitil oluklu, kibritlik ve tütün hazneli. Altın vermeyli.

Ölçüler: 95 x 20 x 65 mm.
Ağırlık: 181 gr.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI MİNELİ GÜMÜŞ TABAKA-19.Yüzyıl sonu. Viyana. Scheid Georg Adam “G.A.S” imalat damgalı. Gümüş, 900 ayar. Üst seviye mine işçilikli, floral çelenk içerisinde “Sultan II.Abdülhamid Han”ın “el-Gazi” mahlaslı tuğrası yer almakta. Aykırı tasarıma sahip, çok fonksiyonlu. Kavlı, fitil oluklu, kibritlik ve tütün hazneli. Altın vermeyli. Ölçüler: 95 x 20 x 65 mm. Ağırlık: 181 gr.

    USDSold
  • OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” MİNELİ ÇİFT SAHLEPLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. Murassa, mineli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede gümüşten imal edilmiş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Her biri sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Kobalt renkte, üst seviye çok renk mine tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stilize floral tezyinatlı. Haliyle. Murassa altın, elmaslar ile bezeli “Türk Buketi” formunda tutamaklara sahip. Altın vermeyli. 

Osmanlı Hanedanı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan, emsalleri “Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu”nda sergilenmekte olan ele geçmez müzelik örneklerden.

Referans: Dolmabahçe Sarayı, 2005 / TBMM - Milli Saraylar

Sahleplik Yükseklik: 17 cm. (her biri)
Tabak Çap: 15 cm. (her biri)
Ağırlık: 940 gr.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” MİNELİ ÇİFT SAHLEPLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. Murassa, mineli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede gümüşten imal edilmiş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Her biri sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Kobalt renkte, üst seviye çok renk mine tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stilize floral tezyinatlı. Haliyle. Murassa altın, elmaslar ile bezeli “Türk Buketi” formunda tutamaklara sahip. Altın vermeyli. Osmanlı Hanedanı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan, emsalleri “Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu”nda sergilenmekte olan ele geçmez müzelik örneklerden. Referans: Dolmabahçe Sarayı, 2005 / TBMM - Milli Saraylar Sahleplik Yükseklik: 17 cm. (her biri) Tabak Çap: 15 cm. (her biri) Ağırlık: 940 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. “Basch et Frère, à Paris” imzalı. Saray işi. “Sultan Abdülmecid Han” tuğralı. Sultani özelliklerde, “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, “Royal Blue / İmparatorluk Mavisi” tabir edilen renkte. Madalyonu altınla çekilmiş “Abdülmecid Han bin Mahmud el-muzaffer daima” tuğralı, gövdesi üst seviye fırça kalitesinde çalışılmış “Türk Buketi” kompozisyonlu ve stilize floral tezyinli. Altın yaldız bezemeli.

Benzer örnekleri “Dolmabahçe Sarayı Medhal Salonu” ve “Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu”nda, görselleri ise “Saray Porselenlerinden İzler, TBMM Milli Saraylar” adlı kitapta yer almakta.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Saray Porselenlerinden İzler, 2007 / TBMM - Milli Saraylar

Ölçüler: 45.5 x 20 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. “Basch et Frère, à Paris” imzalı. Saray işi. “Sultan Abdülmecid Han” tuğralı. Sultani özelliklerde, “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, “Royal Blue / İmparatorluk Mavisi” tabir edilen renkte. Madalyonu altınla çekilmiş “Abdülmecid Han bin Mahmud el-muzaffer daima” tuğralı, gövdesi üst seviye fırça kalitesinde çalışılmış “Türk Buketi” kompozisyonlu ve stilize floral tezyinli. Altın yaldız bezemeli. Benzer örnekleri “Dolmabahçe Sarayı Medhal Salonu” ve “Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu”nda, görselleri ise “Saray Porselenlerinden İzler, TBMM Milli Saraylar” adlı kitapta yer almakta. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Saray Porselenlerinden İzler, 2007 / TBMM - Milli Saraylar Ölçüler: 45.5 x 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “YILDIZ” PORSELEN TUĞRALI TABAK-“Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 5” tarihli. “Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” yapımı. Merkezinde altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası ve “el-Gazi” mahlası yer almakta. Yoğun altın yaldız ile tezhip tarzında “Rumî” üslubu tezyinatlı, çevresi halkâr bordürlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Altın konturlu. 

Sarayın Başmüzehhib ve mücellidi olan Ali Ragıp tarafından yapılmış eserin tıpkı benzeri “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda, görseli ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 353. sayfasında yer almakta. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa 116)
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu (Sayfa 353)

Çap: 24 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    OSMANLI “YILDIZ” PORSELEN TUĞRALI TABAK-“Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Ay-Yıldız” imalat damgalı, “Sene 1312 / 5” tarihli. “Ser Mücellid-i Hazreti Şehriyari Ali Râgıb” yapımı. Merkezinde altın ile çekilmiş “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğrası ve “el-Gazi” mahlası yer almakta. Yoğun altın yaldız ile tezhip tarzında “Rumî” üslubu tezyinatlı, çevresi halkâr bordürlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, halka dipli, hafif çukur gövdeli, dışa dönük kenarlı. Altın konturlu. Sarayın Başmüzehhib ve mücellidi olan Ali Ragıp tarafından yapılmış eserin tıpkı benzeri “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda, görseli ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabının 353. sayfasında yer almakta. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ (Sayfa 116) Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu (Sayfa 353) Çap: 24 cm.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI “MEISSEN” PORSELEN TABAK-19.Yüzyıl. Alman. Meissen imalat (Çifte Meç) damgalı. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) tuğralı. Sultani özelliklerde estetik ve kalitede, üst seviye örneklerden. Merkezinde altın ile çekilmiş “Sultan Abdülaziz Han”ın (Abdülaziz Han bin Mahmud el-muzaffer daima) tuğrası yer almakta. Rokoko üslubunda stilize tezyinatlı. Altın konturlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına “zümrüt yeşili” renkte. Altın yaldız bezemeli. 

Sultan Abdülaziz Han için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş, ünik. Belgesel özellikli. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.

Tescil: Eser, “Topkapı Sarayı Müzesi” tarafından tescillidir. Tescile Tabi Taşınır Kültür Varlığı Belge No: 1930

*Eseri satın almak için “Koleksiyoner Belgesi” gerekmez, herkes tarafından satın alınabilir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 18.5 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI “MEISSEN” PORSELEN TABAK-19.Yüzyıl. Alman. Meissen imalat (Çifte Meç) damgalı. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) tuğralı. Sultani özelliklerde estetik ve kalitede, üst seviye örneklerden. Merkezinde altın ile çekilmiş “Sultan Abdülaziz Han”ın (Abdülaziz Han bin Mahmud el-muzaffer daima) tuğrası yer almakta. Rokoko üslubunda stilize tezyinatlı. Altın konturlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına “zümrüt yeşili” renkte. Altın yaldız bezemeli. Sultan Abdülaziz Han için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş, ünik. Belgesel özellikli. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Tescil: Eser, “Topkapı Sarayı Müzesi” tarafından tescillidir. Tescile Tabi Taşınır Kültür Varlığı Belge No: 1930 *Eseri satın almak için “Koleksiyoner Belgesi” gerekmez, herkes tarafından satın alınabilir. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 18.5 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.MAHMUD HAN’A SUNULAN “WORCESTER” PORSELEN TABAK -“The Loan Museum, Sultan’s Pattern Plate, Worcester"

19.Yüzyıl. Osmanlı, Saray işi. 1835’te İngiliz “Royal Worcester” tarafından “Sultan II.Mahmud Han” için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş ve model olarak sunulmuş, tek ve ünik. *“The Loan Museum” ve “Worcester” etiketli, “Sultan’s Pattern Plate, The only one ever made / Sultan’ın model tabağı, sadece bir tane yapılmıştır” ibareli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede. Merkezi, Osmanlı İmparatorluğu'nda Sultan tarafından verilen en yüksek kahramanlık nişanı olan “Hilal Nişanı” tasvirli. Rokoko üslubunda tezyin edilmiş, üst seviye fırça kalitesinde çalışılmış “Türk Buketi” tasvirleri ile dekore edilmiş. Altın konturlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına “royal blue” tabir edilen renkte. Altın yaldız bezemeli.

*Orijinal etiketlerde “The Loan Museum”, “Worcester, Chamberlain 1835. SULTAN’s Pattern Plate, The only one ever made” ve “Gadroon-edge plate, royal blue ground, embellished with gold ornament in relief, centre painted with crest and rim with groups of flowers” ibareleri yer almakta. Koleksiyon değeri yüksek, belgesel özellikli. Padişaha model olarak (tek) yapılmış olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden paha biçilmez ve ele geçmez müzelik şaheserdir.

Tescil: Eser, “Topkapı Sarayı Müzesi” tarafından tescillidir. Tescile Tabi Taşınır Kültür Varlığı Belge No: 1929

*Eseri satın almak için “Koleksiyoner Belgesi” gerekmez, herkes tarafından satın alınabilir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 26.5 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    SULTAN II.MAHMUD HAN’A SUNULAN “WORCESTER” PORSELEN TABAK -“The Loan Museum, Sultan’s Pattern Plate, Worcester" 19.Yüzyıl. Osmanlı, Saray işi. 1835’te İngiliz “Royal Worcester” tarafından “Sultan II.Mahmud Han” için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş ve model olarak sunulmuş, tek ve ünik. *“The Loan Museum” ve “Worcester” etiketli, “Sultan’s Pattern Plate, The only one ever made / Sultan’ın model tabağı, sadece bir tane yapılmıştır” ibareli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede. Merkezi, Osmanlı İmparatorluğu'nda Sultan tarafından verilen en yüksek kahramanlık nişanı olan “Hilal Nişanı” tasvirli. Rokoko üslubunda tezyin edilmiş, üst seviye fırça kalitesinde çalışılmış “Türk Buketi” tasvirleri ile dekore edilmiş. Altın konturlü. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına “royal blue” tabir edilen renkte. Altın yaldız bezemeli. *Orijinal etiketlerde “The Loan Museum”, “Worcester, Chamberlain 1835. SULTAN’s Pattern Plate, The only one ever made” ve “Gadroon-edge plate, royal blue ground, embellished with gold ornament in relief, centre painted with crest and rim with groups of flowers” ibareleri yer almakta. Koleksiyon değeri yüksek, belgesel özellikli. Padişaha model olarak (tek) yapılmış olması sebebi ile büyük önem ve kıymet arz eden paha biçilmez ve ele geçmez müzelik şaheserdir. Tescil: Eser, “Topkapı Sarayı Müzesi” tarafından tescillidir. Tescile Tabi Taşınır Kültür Varlığı Belge No: 1929 *Eseri satın almak için “Koleksiyoner Belgesi” gerekmez, herkes tarafından satın alınabilir. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 26.5 cm.

    USDSold
  •  SULTAN II.MAHMUD HAN MURASSA ALTIN TUĞRA-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima”

19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han Tuğrası, 1808-1839. Altın, elmas kakma. Saray işi üst seviye örneklerden. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede. Kallavi ebatlarda tasarlanmış, arkadan tek iğneli ve askı halkalı. Kenarları zarif “güverse” işçilikli. Bir eşi “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik örneğidir.

Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu
Cevher / Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi
Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular, 2022 / Arsen Yarman

Ölçüler: 63 x 75.5 mm.
Ağırlık: 27 gr.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    SULTAN II.MAHMUD HAN MURASSA ALTIN TUĞRA-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima” 19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han Tuğrası, 1808-1839. Altın, elmas kakma. Saray işi üst seviye örneklerden. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede. Kallavi ebatlarda tasarlanmış, arkadan tek iğneli ve askı halkalı. Kenarları zarif “güverse” işçilikli. Bir eşi “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın ele geçmez nadirlikte ve kıymette müzelik örneğidir. Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu Cevher / Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular, 2022 / Arsen Yarman Ölçüler: 63 x 75.5 mm. Ağırlık: 27 gr.

    USDSold
  • EMPERYAL “ARMA-İ OSMANΔ MURASSA (SORGUÇ) BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğralı, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ayar 90” damgalı. “Arma-i Osmanî / Osmanlı İmparatorluk Arması” formunda tasarlanmış (fes sorgucu) broş. Murassa, altın ve gümüş montür üzeri elmas, yakut ve zümrüt kakma. Sultani özelliklerde, Ermeni usta yapımı. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın yüksek kıymette müzelik şaheserlerindendir.
   
Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu
Cevher / Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi
Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular, 2022 / Arsen Yarman 

Ölçüler: 65 x 56.5 mm.
Ağırlık: 31 gr.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    EMPERYAL “ARMA-İ OSMANΔ MURASSA (SORGUÇ) BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. “Sultan II.Abdülhamid Han” tuğralı, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Ayar 90” damgalı. “Arma-i Osmanî / Osmanlı İmparatorluk Arması” formunda tasarlanmış (fes sorgucu) broş. Murassa, altın ve gümüş montür üzeri elmas, yakut ve zümrüt kakma. Sultani özelliklerde, Ermeni usta yapımı. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın yüksek kıymette müzelik şaheserlerindendir. Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu Cevher / Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi Osmanlı Döneminde Mücevher ve Ermeni Kuyumcular, 2022 / Arsen Yarman Ölçüler: 65 x 56.5 mm. Ağırlık: 31 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “FABERGÉ” ENFİYE KUTUSU-"К.Фаберже / K.Fabergé”

19.Yüzyıl sonu. Rus. Emperyal, “K.Fabergé” ve “St.Petersburg, 56” Zolotnik (Altın) imalat ve garanti damgalı. Akik ve altın, tek parça damarlı akikten (onyx) imal edilmiş, 14 ayar altın ile tezyin edilmiş. Kapak merkezine altın ile “Sultan II.Abdülhamid Han”ın tuğrası (Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima) tatbik edilmiş, altın (iskeletli) çerçeveli ve altın menteşeli. 

Orijinal muhafazası ile birlikte, muhafazası “Nicolas A.Iseotchakos / Arabadji Sokak 11-13. Grand Bazar, STAMBOUL.” ibareli. İmparatorların, çarların ve soylu zenginlerin mücevhercisi “Fabergé” imzalı, emsaline hiçbir koleksiyonda rastlanılmamış estetik harikası ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Provenans: Pierre-Alain Le Brech, Paris

Ölçüler: 16 x 81 x 51 mm.
Ağırlık: 90 gr.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “FABERGÉ” ENFİYE KUTUSU-"К.Фаберже / K.Fabergé” 19.Yüzyıl sonu. Rus. Emperyal, “K.Fabergé” ve “St.Petersburg, 56” Zolotnik (Altın) imalat ve garanti damgalı. Akik ve altın, tek parça damarlı akikten (onyx) imal edilmiş, 14 ayar altın ile tezyin edilmiş. Kapak merkezine altın ile “Sultan II.Abdülhamid Han”ın tuğrası (Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima) tatbik edilmiş, altın (iskeletli) çerçeveli ve altın menteşeli. Orijinal muhafazası ile birlikte, muhafazası “Nicolas A.Iseotchakos / Arabadji Sokak 11-13. Grand Bazar, STAMBOUL.” ibareli. İmparatorların, çarların ve soylu zenginlerin mücevhercisi “Fabergé” imzalı, emsaline hiçbir koleksiyonda rastlanılmamış estetik harikası ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Provenans: Pierre-Alain Le Brech, Paris Ölçüler: 16 x 81 x 51 mm. Ağırlık: 90 gr.

    USDSold
  • SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN MURASSA ALTIN CEP SAATİ-Osmanlı, Saray işi. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) için özel yapım. İsviçre, “Volta, Geneve” imzalı. 18 ayar altın, imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Merkezinde elmaslarla bezenmiş istifli kufi hat ile “Sultan Mehmed Reşad Han”ın lale formlu inisiyali ve “Hanedan Tacı” yer almakta. Bunter case (çift kapak) kasalı, üstten kurmalı, çalarlı. Padişahın önemli kişilere taltif amaçlı verdiği özel saatlerden.

Çap: 51 mm.
Ağırlık: 87 gr.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN MURASSA ALTIN CEP SAATİ-Osmanlı, Saray işi. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) için özel yapım. İsviçre, “Volta, Geneve” imzalı. 18 ayar altın, imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Merkezinde elmaslarla bezenmiş istifli kufi hat ile “Sultan Mehmed Reşad Han”ın lale formlu inisiyali ve “Hanedan Tacı” yer almakta. Bunter case (çift kapak) kasalı, üstten kurmalı, çalarlı. Padişahın önemli kişilere taltif amaçlı verdiği özel saatlerden. Çap: 51 mm. Ağırlık: 87 gr.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ MURASSA ALTIN (TAÇ) GERDANLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın. Murassa, elmas ve yakutlar ile bezeli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede “taç” ve “gerdanlık” olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Müstesna eserin ikinci sahibi Tomris Uyar “Gündökümü” isimli kitabında (2 farklı yerde) bu gerdanlıktan ve hikayesinden bahsetmektedir. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın kitaplara konu olmuş eşsiz bir örneği, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. 

Provenans: Vezir Ahmed Reşad Paşa Ailesi Koleksiyonu (Tomris Uyar tarafından)
Tomris Uyar Eski Koleksiyonu (Celile Girgin Gedik tarafından)
Refia Gedik Eski Koleksiyonu (Süleyman Sırrı Gedik tarafından)

Literatür: Gündökümü, 1976 / Tomris Uyar (Sayfa 15.04 - 25.04)

Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu

Uzunluk: 50 cm.
Ağırlık: 56 gr.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    OSMANLI SARAY İŞİ MURASSA ALTIN (TAÇ) GERDANLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın. Murassa, elmas ve yakutlar ile bezeli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede “taç” ve “gerdanlık” olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Müstesna eserin ikinci sahibi Tomris Uyar “Gündökümü” isimli kitabında (2 farklı yerde) bu gerdanlıktan ve hikayesinden bahsetmektedir. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın kitaplara konu olmuş eşsiz bir örneği, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Provenans: Vezir Ahmed Reşad Paşa Ailesi Koleksiyonu (Tomris Uyar tarafından) Tomris Uyar Eski Koleksiyonu (Celile Girgin Gedik tarafından) Refia Gedik Eski Koleksiyonu (Süleyman Sırrı Gedik tarafından) Literatür: Gündökümü, 1976 / Tomris Uyar (Sayfa 15.04 - 25.04) Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu Uzunluk: 50 cm. Ağırlık: 56 gr.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ MURASSA ALTIN MİNELİ KOLYE-19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Altın, mine işçilikli. Murassa, elmaslar ile bezeli. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın üst seviye örneklerinden. Sultani özelliklerde, estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Kitabe formunda (çift taraflı) tasarlanmış, bir yüzüne kûfi hat ile “Ya Allah”, diğer yüzüne divâni hat ile istifli “Muhammed” lafzı uygulanmış. “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stilize tezyinatlı, zarif grave (kazıma) işçilikli. İmparatorluk mavisi (royal blue), kobalt mavi ve kırmızı renk mine ile dekorlu, haliyle. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu

Kolye Ucu Ölçüler: 5 x 4 cm.
Uzunluk: 76 cm.
Ağırlık: 73 gr.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    OSMANLI SARAY İŞİ MURASSA ALTIN MİNELİ KOLYE-19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Altın, mine işçilikli. Murassa, elmaslar ile bezeli. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın üst seviye örneklerinden. Sultani özelliklerde, estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Kitabe formunda (çift taraflı) tasarlanmış, bir yüzüne kûfi hat ile “Ya Allah”, diğer yüzüne divâni hat ile istifli “Muhammed” lafzı uygulanmış. “Osmanlı Rokokosu” üslubunda stilize tezyinatlı, zarif grave (kazıma) işçilikli. İmparatorluk mavisi (royal blue), kobalt mavi ve kırmızı renk mine ile dekorlu, haliyle. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserdir. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Osmanlı Saray Mücevheri, 2012 / Gül İrepoğlu Kolye Ucu Ölçüler: 5 x 4 cm. Uzunluk: 76 cm. Ağırlık: 73 gr.

    USDSold
  • OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ PARFÜM ŞİŞESİ-19.Yüzyıl. İsviçre (c.1820). Saray işi. Altın, mineli. Murassa, elmas ve yakutlar ile bezeli. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş, çelenk içerisi “A.D” inisiyalli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu. Üst seviye mine işçiliği ile stilize floral tezyinli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Üstten kapaklı, kapağı altın zincirli.

Uzunluk: 9 cm.
Ağırlık: 52 gr.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ PARFÜM ŞİŞESİ-19.Yüzyıl. İsviçre (c.1820). Saray işi. Altın, mineli. Murassa, elmas ve yakutlar ile bezeli. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş, çelenk içerisi “A.D” inisiyalli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu. Üst seviye mine işçiliği ile stilize floral tezyinli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Üstten kapaklı, kapağı altın zincirli. Uzunluk: 9 cm. Ağırlık: 52 gr.

    USDSold
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. Neo-klasik stilde enfiye kutusu olarak tasarlanmış. “Rokoko” üslubunda üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile uygulanmış floral dekorlu. Nadir tesadüf edilen aykırı boy ve tasarımda. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan üst seviye örneklerden.

Ölçüler: 15 x 39 x 67 mm.
Ağırlık: 56 gr.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. Neo-klasik stilde enfiye kutusu olarak tasarlanmış. “Rokoko” üslubunda üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile uygulanmış floral dekorlu. Nadir tesadüf edilen aykırı boy ve tasarımda. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan üst seviye örneklerden. Ölçüler: 15 x 39 x 67 mm. Ağırlık: 56 gr.

    USDSold
  • OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı ve çevresi için özel yapım, Avrupa imalat damgalı. Altın, mineli. Murassa, elmas ve zümrütler ile bezeli. “Rokoko” üslubunda üst seviye mine işçiliği ile kobalt ve yeşil renkte stilize tezyinli, şal desenli. Nadir tesadüf edilen aykırı boy ve tasarımda, kabaralı. Haznesi siperlik kapaklı ve menteşeli. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan üst seviye örneklerden.

Ölçüler: 16.5 x 41.5 x 54 mm.
Ağırlık: 57 gr.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ENFİYE KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı ve çevresi için özel yapım, Avrupa imalat damgalı. Altın, mineli. Murassa, elmas ve zümrütler ile bezeli. “Rokoko” üslubunda üst seviye mine işçiliği ile kobalt ve yeşil renkte stilize tezyinli, şal desenli. Nadir tesadüf edilen aykırı boy ve tasarımda, kabaralı. Haznesi siperlik kapaklı ve menteşeli. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan üst seviye örneklerden. Ölçüler: 16.5 x 41.5 x 54 mm. Ağırlık: 57 gr.

    USDSold
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” MURASSA ASA SAPI-“Au Musée Oriental Constantinople”

18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultani özelliklerde. İmparator taşı olarak da adlandırılan “Ceyt / Jade” (Nefrit) taşından imal edilmiş. Altın kakma tezyinatlı. Murassa, “Lapis Lazuli” taş ile zenginleştirilmiş. Altın bilezikli. “Au Musee Oriental Constantinople” ibareli ve “D.F.” inisiyalli orijinal muhafazası içerisinde.

Uzunluk: 8.5 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    OSMANLI “SARAY İŞİ” MURASSA ASA SAPI-“Au Musée Oriental Constantinople” 18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultani özelliklerde. İmparator taşı olarak da adlandırılan “Ceyt / Jade” (Nefrit) taşından imal edilmiş. Altın kakma tezyinatlı. Murassa, “Lapis Lazuli” taş ile zenginleştirilmiş. Altın bilezikli. “Au Musee Oriental Constantinople” ibareli ve “D.F.” inisiyalli orijinal muhafazası içerisinde. Uzunluk: 8.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” GÜMÜŞ MİNELİ ZARF ve FİNCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur ve grave (kazıma) işçilikli. Stilize floral ve geometrik tezyinli, madalyonlar içerisi “Türk Buketi” tasvirleri ile zenginleştirilmiş. Altın vermeyli. Porselen fincanı altın yaldız bezemeli. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan üst seviye örneklerden.

Yükseklik: 6 cm.
Ağırlık: 34 gr.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    OSMANLI “SARAY İŞİ” GÜMÜŞ MİNELİ ZARF ve FİNCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur ve grave (kazıma) işçilikli. Stilize floral ve geometrik tezyinli, madalyonlar içerisi “Türk Buketi” tasvirleri ile zenginleştirilmiş. Altın vermeyli. Porselen fincanı altın yaldız bezemeli. Osmanlı Saraylısı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan üst seviye örneklerden. Yükseklik: 6 cm. Ağırlık: 34 gr.

    USDSold
  • MUSTAFA NURİ PAŞA (1824-1889)-“Galata Köprüsü ve Şirket-i Hayriye Vapuru”

Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Antika orijinal çerçevesi içerisinde.

Eserin tıpkı benzeri “Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu”nda, görseli ise “Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu” kitabının 55.sayfasında yer almakta.

Provenans: Tevfik Paşa Eski Koleksiyonu, Tevfik Paşa tarafından (Şirket-i Hayriye Vapuru Kaptanı) Aziz Kaptan Ailesi’ne hediye edilmiş. 

Referans: Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu, 2000 / Kıymet Giray (Sayfa 55)

Ölçüler: 80 x 117 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    MUSTAFA NURİ PAŞA (1824-1889)-“Galata Köprüsü ve Şirket-i Hayriye Vapuru” Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Antika orijinal çerçevesi içerisinde. Eserin tıpkı benzeri “Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu”nda, görseli ise “Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu” kitabının 55.sayfasında yer almakta. Provenans: Tevfik Paşa Eski Koleksiyonu, Tevfik Paşa tarafından (Şirket-i Hayriye Vapuru Kaptanı) Aziz Kaptan Ailesi’ne hediye edilmiş. Referans: Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu, 2000 / Kıymet Giray (Sayfa 55) Ölçüler: 80 x 117 cm.

    USDSold
  • AHMED KULLARI (19.YÜZYIL)-“Kâğıthane'de Sandal Sefası, Sünnet Köprüsü ”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Ahmed" imzalı. Hicri 1311 (M.1893) tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Referans: Padişahın Ressam Kulları, 2012 / TBMM Milli Saraylar

Ölçüler: 55 x 65 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    AHMED KULLARI (19.YÜZYIL)-“Kâğıthane'de Sandal Sefası, Sünnet Köprüsü ” Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Ahmed" imzalı. Hicri 1311 (M.1893) tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Padişahın Ressam Kulları, 2012 / TBMM Milli Saraylar Ölçüler: 55 x 65 cm.

    USDSold
  • HALİD NACİ (1875-1927)-“Constantinople”

Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Latin harfleri ile çift imzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 118

Ölçüler: 30 x 20 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    HALİD NACİ (1875-1927)-“Constantinople” Eski Türkçe (Osmanlıca) ve Latin harfleri ile çift imzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 118 Ölçüler: 30 x 20 cm.

    USDSold
  • NAMIK İSMAİL (1890-1935)-“Çanak”

Natürmort. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Literatür: Eser, “Namık İsmail, YKY” kitabının 167.sayfasında yer almaktadır.

Provenans: Eser, Maçka Mezat’ın 30.04.1995 tarihli müzayedesinde “42.600 USD” çekiç fiyatı ile satılmıştır.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 242
Namık İsmail, 1992 / Zeynep Rona - YKY

Ölçüler: 41 x 33 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    NAMIK İSMAİL (1890-1935)-“Çanak” Natürmort. Kontrplak üzeri yağlıboya. Literatür: Eser, “Namık İsmail, YKY” kitabının 167.sayfasında yer almaktadır. Provenans: Eser, Maçka Mezat’ın 30.04.1995 tarihli müzayedesinde “42.600 USD” çekiç fiyatı ile satılmıştır. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 242 Namık İsmail, 1992 / Zeynep Rona - YKY Ölçüler: 41 x 33 cm.

    USDSold
  • NACİ KALMUKOĞLU (1896-1954)-“Mavna İskelesi”

İmzalı. Peyzaj. Mukavva üzeri yağlıboya

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 221

Ölçüler: 22 x 39 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    NACİ KALMUKOĞLU (1896-1954)-“Mavna İskelesi” İmzalı. Peyzaj. Mukavva üzeri yağlıboya Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 221 Ölçüler: 22 x 39 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Osmanlı Kalyonu”

İmzalı. 1889 tarihli. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit / Cilt:5 Sayfa:56

Civanyan (Jivanian) Bir İstanbul Ressamı, 2006 / Mayda Saris
Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404

Ölçüler: 31.5 x 40.5 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“Osmanlı Kalyonu” İmzalı. 1889 tarihli. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt:5 Sayfa:56 Civanyan (Jivanian) Bir İstanbul Ressamı, 2006 / Mayda Saris Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:1 Sayfa:404 Ölçüler: 31.5 x 40.5 cm.

    USDSold
  • IVAN KONSTANTINOVICH AIVAZOVSKY (1817-1900)-“Atelier Aivazovsky”

İmzalı. 1887 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Kanaatimiz; Eserin, kendi adına sanat okulu da bulunan Aivazovsky’nin kendi atölyesinde üretilmiş bir çalışma olduğu yönündedir. Atölyeler, içinde çok sayıda asistanın yer aldığı sanatta hala geçerliliğini koruyan önemli bir dinamik ve en yaygın tercih edilen çalışma yöntemlerinden biridir. Eser, ülkemizin en önemli müzayede evlerinden birinin 06.03.1994 tarihli müzayedesinde “Aivazovsky” olarak satışa sunulmuş ve kataloge olmuştur.

Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve Sultan II.Abdülhamit Han tarafından “Saray Ressamı” olarak himaye edilmiş, dünyada Romantizm Akımı’nın en güçlü temsilcilerinden sayılan Aivazovsky’nin atölyesinden çıkmış eser sağ altta Kiril alfabesi ile “Aivazovsky 1887” şeklinde imzalı ve tarihlidir. Romantizm akımının eğilimlerinden olan Oryantalist yönelime sahip eser, denize olan tutku ile doğanın gücü ve ona karşı verilen mücadelenin sonrasını romantizmin incelikli duygusallığı, sanatçının denizin değişen ruh hallerini yakalamadaki olağanüstü yeteneği ile bize yansıtmaktadır. Eser, denizin değişken yapısını yansıtan hüzünlü hikâyesine karşın, sahile vuran sakin dalgalar, umut, huzur ve keyif veren dengeli, uyumlu bir “Aivazovsky” yorumlamasıdır.

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Aivazovsky, Denizler Şehirler ve Düşler, 2000 / Gianni Caffiero & Ivan Samarine

Ölçüler: 60 x 80 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    IVAN KONSTANTINOVICH AIVAZOVSKY (1817-1900)-“Atelier Aivazovsky” İmzalı. 1887 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Kanaatimiz; Eserin, kendi adına sanat okulu da bulunan Aivazovsky’nin kendi atölyesinde üretilmiş bir çalışma olduğu yönündedir. Atölyeler, içinde çok sayıda asistanın yer aldığı sanatta hala geçerliliğini koruyan önemli bir dinamik ve en yaygın tercih edilen çalışma yöntemlerinden biridir. Eser, ülkemizin en önemli müzayede evlerinden birinin 06.03.1994 tarihli müzayedesinde “Aivazovsky” olarak satışa sunulmuş ve kataloge olmuştur. Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve Sultan II.Abdülhamit Han tarafından “Saray Ressamı” olarak himaye edilmiş, dünyada Romantizm Akımı’nın en güçlü temsilcilerinden sayılan Aivazovsky’nin atölyesinden çıkmış eser sağ altta Kiril alfabesi ile “Aivazovsky 1887” şeklinde imzalı ve tarihlidir. Romantizm akımının eğilimlerinden olan Oryantalist yönelime sahip eser, denize olan tutku ile doğanın gücü ve ona karşı verilen mücadelenin sonrasını romantizmin incelikli duygusallığı, sanatçının denizin değişen ruh hallerini yakalamadaki olağanüstü yeteneği ile bize yansıtmaktadır. Eser, denizin değişken yapısını yansıtan hüzünlü hikâyesine karşın, sahile vuran sakin dalgalar, umut, huzur ve keyif veren dengeli, uyumlu bir “Aivazovsky” yorumlamasıdır. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Aivazovsky, Denizler Şehirler ve Düşler, 2000 / Gianni Caffiero & Ivan Samarine Ölçüler: 60 x 80 cm.

    USDSold
  • LEV FELIKSOVİC LAGORIO (1826-1905)-“Shipping in a Storm”

İmzalı. 1889 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. 

Provenans: Christie's, London / 28.11.2007 - Important Russian Pictures (Lot 270)

Müzayede R.: Sanatçının 1881 tarihli bir eseri “Christie’s, London / 13.06.2007 - Russian Art (Lot 33)” müzayedesinde “2.165.000 USD” çekiç fiyatı ile satılmıştır.

Referans: E.Benezit / Cilt: 6 Sayfa: 381

Ölçüler: 27 x 36.5 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    LEV FELIKSOVİC LAGORIO (1826-1905)-“Shipping in a Storm” İmzalı. 1889 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. Provenans: Christie's, London / 28.11.2007 - Important Russian Pictures (Lot 270) Müzayede R.: Sanatçının 1881 tarihli bir eseri “Christie’s, London / 13.06.2007 - Russian Art (Lot 33)” müzayedesinde “2.165.000 USD” çekiç fiyatı ile satılmıştır. Referans: E.Benezit / Cilt: 6 Sayfa: 381 Ölçüler: 27 x 36.5 cm.

    USDSold
  • ALBERT MILLE (1872-1946)-“Belgrad Ormanı”

İmzalı. Mukavva üzeri yağlıboya. Orijinal antika çerçevesi içerisinde.

Provenans: N. Ailesi Koleksiyonu

Referans: Osmanlı Donanması'nın Seyir Defteri, 2009 / Pera Müzesi (Sayfa 221)

Ölçüler: 19 x 24 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    ALBERT MILLE (1872-1946)-“Belgrad Ormanı” İmzalı. Mukavva üzeri yağlıboya. Orijinal antika çerçevesi içerisinde. Provenans: N. Ailesi Koleksiyonu Referans: Osmanlı Donanması'nın Seyir Defteri, 2009 / Pera Müzesi (Sayfa 221) Ölçüler: 19 x 24 cm.

    USDSold
  • VINCENZO CABIANCA (1827-1902)-“Gruppo di Contadine con Bambini”

İmzalı. 1861 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. “Magazzino Guiseppe Morozzi, Firenze” etiketli orijinal çerçevesi içerisinde. Sanatçının eserleri “Galleria Nazionale d'Arte Moderna, Rome” ve “the Brooklyn Museum” koleksiyonlarında yer almakta.

Müzayede R.: Sanatçının 1866 tarihli bir eseri “Sotheby’s, London / 05.07.2023 - Old Master (Lot 49)” müzayedesinde “990.000 USD” çekiç fiyatı ile satılmıştır.

Provenans: N. Ailesi Koleksiyonu 

Referans: E.Benezit / Cilt: 2 Sayfa: 435

Ölçüler: 94 x 57 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    VINCENZO CABIANCA (1827-1902)-“Gruppo di Contadine con Bambini” İmzalı. 1861 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. “Magazzino Guiseppe Morozzi, Firenze” etiketli orijinal çerçevesi içerisinde. Sanatçının eserleri “Galleria Nazionale d'Arte Moderna, Rome” ve “the Brooklyn Museum” koleksiyonlarında yer almakta. Müzayede R.: Sanatçının 1866 tarihli bir eseri “Sotheby’s, London / 05.07.2023 - Old Master (Lot 49)” müzayedesinde “990.000 USD” çekiç fiyatı ile satılmıştır. Provenans: N. Ailesi Koleksiyonu Referans: E.Benezit / Cilt: 2 Sayfa: 435 Ölçüler: 94 x 57 cm.

    USDSold
  • CONRAD GEIGER (1751-1808)-“Wedding Customs of the Turks”

İmzalı. 1781 tarihli. Ahşap üzeri yağlıboya.

Sanatçı tarafından “Hochzeit Gebrauche der Türken 1781, Conrad Geiger” ibareli ve imzalı.

Referans: E.Benezit / Cilt: 4 Sayfa: 657

Ölçüler: 24.5 x 17 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    CONRAD GEIGER (1751-1808)-“Wedding Customs of the Turks” İmzalı. 1781 tarihli. Ahşap üzeri yağlıboya. Sanatçı tarafından “Hochzeit Gebrauche der Türken 1781, Conrad Geiger” ibareli ve imzalı. Referans: E.Benezit / Cilt: 4 Sayfa: 657 Ölçüler: 24.5 x 17 cm.

    USDSold
  • ADOLPH WEINMANN (1810-1878)-“Silah Satıcısı”

İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya.

Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 676

Provenans: Gros & Delettrez, Paris, France / 11.10.2017, Lot 58

Ölçüler: 25 x 14 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    ADOLPH WEINMANN (1810-1878)-“Silah Satıcısı” İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit / Cilt: 10 Sayfa: 676 Provenans: Gros & Delettrez, Paris, France / 11.10.2017, Lot 58 Ölçüler: 25 x 14 cm.

    USDSold
  • NOËL DIEVONNÉ FINART (1797-1852)-"Turkish Cavalry in Battle Skirmish"

İmzalı. 1841 tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

Provenans: Christies, London, UK / 04.03.2004 - Lot 432

Referans: E.Benezit / Cilt: 4 Sayfa: 369

Ölçüler: 29 x 46.5 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    NOËL DIEVONNÉ FINART (1797-1852)-"Turkish Cavalry in Battle Skirmish" İmzalı. 1841 tarihli. Kağıt üzeri suluboya. Provenans: Christies, London, UK / 04.03.2004 - Lot 432 Referans: E.Benezit / Cilt: 4 Sayfa: 369 Ölçüler: 29 x 46.5 cm.

    USDSold
  • FLAMAN EKOLÜ (18.YÜZYIL)-"Conquête des Turcs"

18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. Flaman Ekolü, Viyana Kuşatması. 

Ölçüler: 29 x 46 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    FLAMAN EKOLÜ (18.YÜZYIL)-"Conquête des Turcs" 18.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya. Flaman Ekolü, Viyana Kuşatması. Ölçüler: 29 x 46 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SULTANİ ALTIN KAKMA PALA-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) dönemi. Sultani özelliklerde, estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş (pala) kılıç. Altın kakma ile “Esedullâh” üslubu tezyinatlı, Rumî motifler ile zenginleştirilmiş. *Kitabe ve madalyonlar içerisi Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli. Kabzası gergedan boynuzundan. Balçaklı tip, balçağı gümüşten. Gümüş kını “ajur” işçilikli. Osmanlı Rokokosu üslubunda üst seviye uygulanmış stilize tezyinata sahip. Bilezikli ve askı kancalı. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

*Altın kakma ile sülüs hattı kullanılarak bir yüzünde “Nasrun minallâhi ve fethun karîb. Ve beşşiril mü’minîne ya Muhammed / Allah’tan bir yardım ve yakın bir zafer vardır. Müminleri müjdele ya Muhammed” ve “Maşaallah”, diğer yüzünde ise “Rûz-i enâm hâk-i Baban-zâde Esim Sinân bi’t-tayib-i mekân” ve “ Tevekkeltü al Allah” yazılı. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Uzunluk: 87.5 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    OSMANLI SULTANİ ALTIN KAKMA PALA-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) dönemi. Sultani özelliklerde, estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş (pala) kılıç. Altın kakma ile “Esedullâh” üslubu tezyinatlı, Rumî motifler ile zenginleştirilmiş. *Kitabe ve madalyonlar içerisi Eski Türkçe (Osmanlıca) ibareli. Kabzası gergedan boynuzundan. Balçaklı tip, balçağı gümüşten. Gümüş kını “ajur” işçilikli. Osmanlı Rokokosu üslubunda üst seviye uygulanmış stilize tezyinata sahip. Bilezikli ve askı kancalı. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. *Altın kakma ile sülüs hattı kullanılarak bir yüzünde “Nasrun minallâhi ve fethun karîb. Ve beşşiril mü’minîne ya Muhammed / Allah’tan bir yardım ve yakın bir zafer vardır. Müminleri müjdele ya Muhammed” ve “Maşaallah”, diğer yüzünde ise “Rûz-i enâm hâk-i Baban-zâde Esim Sinân bi’t-tayib-i mekân” ve “ Tevekkeltü al Allah” yazılı. Provenans: Özel Koleksiyon Uzunluk: 87.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SULTANİ ALTIN KAKMA (TOMBAK KINLI) HANÇER-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Saray işi. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede tasarlanılarak imal edilmiş. Altın kakma ve tombak işçilikli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyin edilmiş. Kabzası ve bıçağı altın kakma tekniği ile stilize floral ve geometrik dekorlu. Kını tombak işçilikli. Repoussé (kabartma) uygulanmış “Rokoko” tezyinatlı, merkezi her iki yönde “şemse” motifli. Askı kancalı, pabuç kısmı “topuz” formunda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, müzelik eser statüsünde gerçek koleksiyonluk şaheserdir.
  
Tescil: Eser, “Askeri Müze” tarafından tescillidir. Tescile Tabi Taşınır Kültür Varlığı Belge No: 2012/20

*Eseri satın almak için “Koleksiyoner Belgesi” gerekmez, herkes tarafından satın alınabilir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Uzunluk: 37.5 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI SULTANİ ALTIN KAKMA (TOMBAK KINLI) HANÇER-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Saray işi. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede tasarlanılarak imal edilmiş. Altın kakma ve tombak işçilikli. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyin edilmiş. Kabzası ve bıçağı altın kakma tekniği ile stilize floral ve geometrik dekorlu. Kını tombak işçilikli. Repoussé (kabartma) uygulanmış “Rokoko” tezyinatlı, merkezi her iki yönde “şemse” motifli. Askı kancalı, pabuç kısmı “topuz” formunda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, müzelik eser statüsünde gerçek koleksiyonluk şaheserdir. Tescil: Eser, “Askeri Müze” tarafından tescillidir. Tescile Tabi Taşınır Kültür Varlığı Belge No: 2012/20 *Eseri satın almak için “Koleksiyoner Belgesi” gerekmez, herkes tarafından satın alınabilir. Provenans: Özel Koleksiyon Uzunluk: 37.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ SULTANİ HARİTA OKUMA ÇUBUĞU-“Asker-i Hümâyun”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Plaketli, istifli sülüs hat kullanılarak Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Asker-i Hümâyun” ibareli. Sultani özelliklerde, padişahın harita takip ve talimat çubuğu olarak tasarlanmış. Ahşap gövdeli, bronz (ok) uçlu, “topuz” formunda tutamaklı ve “Rumî” üslubu pirinç plaketli. Gövdesi çakma tekniği ile “Ay-Yıldız” motifli, topuzu “Rokoko” üslubu repoussé (kabartma) tekniği ile stilize tezyinli. Altın vermeyli. Tescilli.

Tescil: Eser, “Askeri Müze” tarafından tescillidir. Tescile Tabi Taşınır Kültür Varlığı Belge No: 2012/23

*Eseri satın almak için “Koleksiyoner Belgesi” gerekmez, herkes tarafından satın alınabilir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Uzunluk: 35 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    OSMANLI SARAY İŞİ SULTANİ HARİTA OKUMA ÇUBUĞU-“Asker-i Hümâyun” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Plaketli, istifli sülüs hat kullanılarak Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Asker-i Hümâyun” ibareli. Sultani özelliklerde, padişahın harita takip ve talimat çubuğu olarak tasarlanmış. Ahşap gövdeli, bronz (ok) uçlu, “topuz” formunda tutamaklı ve “Rumî” üslubu pirinç plaketli. Gövdesi çakma tekniği ile “Ay-Yıldız” motifli, topuzu “Rokoko” üslubu repoussé (kabartma) tekniği ile stilize tezyinli. Altın vermeyli. Tescilli. Tescil: Eser, “Askeri Müze” tarafından tescillidir. Tescile Tabi Taşınır Kültür Varlığı Belge No: 2012/23 *Eseri satın almak için “Koleksiyoner Belgesi” gerekmez, herkes tarafından satın alınabilir. Provenans: Özel Koleksiyon Uzunluk: 35 cm.

    USDSold
  • SULTAN III.AHMED HAN “HATT-I HÜMÂYUN”LU FERMAN / HİCRİ 1121-“Şâh Ahmed bin Mehmed Han el-muzaffer daima”

18.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1121 (M.1709) tarihli. Sultan III.Ahmed Han (1703-1730) altın ile el çekme tuğralı, 11 satır. Hatt-ı Hümâyun, Sultan III.Ahmet Han tarafından “mûcibince amel oluna” yazılı. Filigranlı ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divanî ve sülüs hattı ile yazılmış. Altın duraklı. Orijinal tezhipli, altın ile hatayi üslubunda tezyinli.
	
*23 Cemâziyelâhir 1121, Beyrut ve Sayda Beylerbeyin’e hitaben, Lala Mustafa Paşa ve zevcesi Fâtıma Hatun evkafından Şam Sancağında Şuʻarâ ve Limun nâhiyeleri ve civarındaki nâhiyelerde binâ ettirdikleri câmi, imâret, tekke vesâir vakıfların geliri olan senelik 2300 kuruşun vakfa ulaşmadığından, bundan sonra bu akçenin Sayda Vâlileri tarafından tahsil olunup, 702 kuruşunun Şam Hazinesi’ne kaydolunması ve kalan 1598 kuruşun da vakfa teslim edilmesi hakkında.

Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Ölçüler: 65 x 41 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    SULTAN III.AHMED HAN “HATT-I HÜMÂYUN”LU FERMAN / HİCRİ 1121-“Şâh Ahmed bin Mehmed Han el-muzaffer daima” 18.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1121 (M.1709) tarihli. Sultan III.Ahmed Han (1703-1730) altın ile el çekme tuğralı, 11 satır. Hatt-ı Hümâyun, Sultan III.Ahmet Han tarafından “mûcibince amel oluna” yazılı. Filigranlı ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divanî ve sülüs hattı ile yazılmış. Altın duraklı. Orijinal tezhipli, altın ile hatayi üslubunda tezyinli. *23 Cemâziyelâhir 1121, Beyrut ve Sayda Beylerbeyin’e hitaben, Lala Mustafa Paşa ve zevcesi Fâtıma Hatun evkafından Şam Sancağında Şuʻarâ ve Limun nâhiyeleri ve civarındaki nâhiyelerde binâ ettirdikleri câmi, imâret, tekke vesâir vakıfların geliri olan senelik 2300 kuruşun vakfa ulaşmadığından, bundan sonra bu akçenin Sayda Vâlileri tarafından tahsil olunup, 702 kuruşunun Şam Hazinesi’ne kaydolunması ve kalan 1598 kuruşun da vakfa teslim edilmesi hakkında. Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Ölçüler: 65 x 41 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI FERMAN / HİCRİ 1315-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1315 (M.1898) tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) altın ile el çekme tuğralı, 5 satır. Ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divanî hatla yazılmış, Osmanlı Devlet Ricali’ne verilmiş. Altın ile “Rokoko” üslubunda floral ve halkâr tezhipli. 

22 Şevval 1315, I.Rütbe Mecîdî ve II.Rütbe Osmânî Nişanı sahibi Ârif Bey’e vazifesindeki muvaffakiyetten dolayı Rütbe-i ûlâ nişanı verilmesi hakkında.

Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Ölçüler: 81.5 x 56.5 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI FERMAN / HİCRİ 1315-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1315 (M.1898) tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) altın ile el çekme tuğralı, 5 satır. Ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divanî hatla yazılmış, Osmanlı Devlet Ricali’ne verilmiş. Altın ile “Rokoko” üslubunda floral ve halkâr tezhipli. 22 Şevval 1315, I.Rütbe Mecîdî ve II.Rütbe Osmânî Nişanı sahibi Ârif Bey’e vazifesindeki muvaffakiyetten dolayı Rütbe-i ûlâ nişanı verilmesi hakkında. Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Ölçüler: 81.5 x 56.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “EDİRNEKÂRİ” SARAY SANDIĞI-19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Edirnekâri. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, ahşaptan üst düzey oyma işçiliği ile imal edilmiş. Tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak dekore edilmiş. Kallavi ebatlarda. Kabriole ayaklı, üstten kapaklı, çekmeceli ve kilit mekanizmalı. Merkezi “Ay-Yıldız” motifli, kuş figürleri ile zenginleştirilmiş floral kompozisyonlu tezyinata sahip.

Ölçüler: 73 x 131 x 65 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI “EDİRNEKÂRİ” SARAY SANDIĞI-19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Edirnekâri. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Saray işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, ahşaptan üst düzey oyma işçiliği ile imal edilmiş. Tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak dekore edilmiş. Kallavi ebatlarda. Kabriole ayaklı, üstten kapaklı, çekmeceli ve kilit mekanizmalı. Merkezi “Ay-Yıldız” motifli, kuş figürleri ile zenginleştirilmiş floral kompozisyonlu tezyinata sahip. Ölçüler: 73 x 131 x 65 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “EDİRNEKÂRİ” SARAY BEŞİĞİ / 18.YÜZYIL-18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Saray işi. Sultani özelliklerde ve üst seviye işçilik kalitesinde ıhlamur ağacından tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Kallavi ebatlarda. Osmanlı Rokokosu üslubunda tekrarlı “Fleur de Lis” motifleri, girlandlar, şemseler ve akantus yaprakları ile tezyinli. Haliyle. Şehzade ve sultanlar için yapılmış, benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi” koleksiyonunda yer almakta. 

Ölçüler: 61.5 x 103 x 71 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI “EDİRNEKÂRİ” SARAY BEŞİĞİ / 18.YÜZYIL-18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Saray işi. Sultani özelliklerde ve üst seviye işçilik kalitesinde ıhlamur ağacından tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Kallavi ebatlarda. Osmanlı Rokokosu üslubunda tekrarlı “Fleur de Lis” motifleri, girlandlar, şemseler ve akantus yaprakları ile tezyinli. Haliyle. Şehzade ve sultanlar için yapılmış, benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi” koleksiyonunda yer almakta. Ölçüler: 61.5 x 103 x 71 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “EDİRNEKÂRİ” TİMSÂL-I TÂVÛS / 18.YÜZYIL-18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Saray işi. Üst seviye işçilik kalitesinde oyma tekniğiyle tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Barok tarzında iki tavus kuşu figürünün açılmış tek tüyün önünde tasvir edildiği heykel. Kallavi ölçülerde. Tavus Kuşu’nun Türk Kültürü’nde “Cennet Kuşu” olarak nitelendirilmesi ve cenneti sembolize ettiğine inanılması “Osmanlı Sarayları” gibi görkemli yapıların, köşklerin, saltanat kayıklarının dekorasyon ve süslemesinde sıkça kullanılmasına sebep olmuştur. 

Ölçüler: 54 x 62 x 20 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI “EDİRNEKÂRİ” TİMSÂL-I TÂVÛS / 18.YÜZYIL-18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Saray işi. Üst seviye işçilik kalitesinde oyma tekniğiyle tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Barok tarzında iki tavus kuşu figürünün açılmış tek tüyün önünde tasvir edildiği heykel. Kallavi ölçülerde. Tavus Kuşu’nun Türk Kültürü’nde “Cennet Kuşu” olarak nitelendirilmesi ve cenneti sembolize ettiğine inanılması “Osmanlı Sarayları” gibi görkemli yapıların, köşklerin, saltanat kayıklarının dekorasyon ve süslemesinde sıkça kullanılmasına sebep olmuştur. Ölçüler: 54 x 62 x 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ŞAMDAN-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Tesadüf edilmemiş aykırı form ve (kallavi) ebatlarda. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş, alemler, rozetler ve stilize floral tezyinat ile zenginleştirilmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı ve yeşil renk sır akıtmalı. Haliyle. Çan kaideli, taşıma kulplu, üç tablalı ve üç mumluklu. Altın yaldız bezemeli. 

Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan “Çanakkale Seramik Sanatı”nın ele geçmez nadirlikte müzelik örneğidir.

Provenans: N. Ailesi Koleksiyonu

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 68 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ŞAMDAN-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Tesadüf edilmemiş aykırı form ve (kallavi) ebatlarda. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş, alemler, rozetler ve stilize floral tezyinat ile zenginleştirilmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı ve yeşil renk sır akıtmalı. Haliyle. Çan kaideli, taşıma kulplu, üç tablalı ve üç mumluklu. Altın yaldız bezemeli. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan “Çanakkale Seramik Sanatı”nın ele geçmez nadirlikte müzelik örneğidir. Provenans: N. Ailesi Koleksiyonu Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 68 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (DRAGON) SÜRAHİ-"Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli “dragon” formunda, burgu saplı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 44 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (DRAGON) SÜRAHİ-"Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli “dragon” formunda, burgu saplı. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 44 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SURRE-İ HÜMÂYUN DEVESİ FİGÜRÜ-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Aykırı form ve kıymetli renkte, hörgüçlü “Sürre Alayı Devesi”, eyerinde sarıklı  “Akkâm / Surre-i Hümâyun Deve Sürücüsü)” figürü bulunmakta. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Ölçüler: 19 x 21 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SURRE-İ HÜMÂYUN DEVESİ FİGÜRÜ-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Aykırı form ve kıymetli renkte, hörgüçlü “Sürre Alayı Devesi”, eyerinde sarıklı “Akkâm / Surre-i Hümâyun Deve Sürücüsü)” figürü bulunmakta. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Ölçüler: 19 x 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “TOMBAK” LEĞEN-İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. İbrik, leğen ve sabunluk olmak üzere 3 parçadan müteşekkil, tam takım. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Yalın işçilikli, ibrik ve leğeni dilimli formda. Platform kaideli ibriği boğumlu, uzun emzikli ve taşıma kulplu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı “kozalak” formunda. Ajur işçilikli sabunluğu hiç kullanılmamış. Tombağı fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze kusursuz kondisyonda ulaşmış, emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez kolekiyonluk şaheseridir.

Ekpertiz: Eser, Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

İbrik Yükseklik: 31.5 cm.
Leğen Çap: 29 cm.
Sabunluk Çap: 18.5 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    OSMANLI “TOMBAK” LEĞEN-İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. İbrik, leğen ve sabunluk olmak üzere 3 parçadan müteşekkil, tam takım. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Yalın işçilikli, ibrik ve leğeni dilimli formda. Platform kaideli ibriği boğumlu, uzun emzikli ve taşıma kulplu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı “kozalak” formunda. Ajur işçilikli sabunluğu hiç kullanılmamış. Tombağı fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tombak Sanatı’nın günümüze kusursuz kondisyonda ulaşmış, emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette ele geçmez kolekiyonluk şaheseridir. Ekpertiz: Eser, Sn.Güner Liman tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları İbrik Yükseklik: 31.5 cm. Leğen Çap: 29 cm. Sabunluk Çap: 18.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “TOMBAK” BUHURDAN-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, ajur işçilikli. Kazıma (grave), repoussé (kabartma) ve kalemişi tekniği ile klasik üslupta stilize floral tezyinatlı. Kubbesel kapağı menteşeli, kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı yüksek kondisyonda. Sertifikalı.

Sertifika: Eserin, Sn.Güner Liman tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur.

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

Ölçüler: 23 x 18 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    OSMANLI “TOMBAK” BUHURDAN-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, ajur işçilikli. Kazıma (grave), repoussé (kabartma) ve kalemişi tekniği ile klasik üslupta stilize floral tezyinatlı. Kubbesel kapağı menteşeli, kapak tutamağı topuz formunda. Tombağı yüksek kondisyonda. Sertifikalı. Sertifika: Eserin, Sn.Güner Liman tarafından verilmiş “Ekspertiz Raporu” mevcuttur. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları Ölçüler: 23 x 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “TOMBAK” BUHURDAN-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Kubbesel kapağı ajurlu, kapak tutamağı tomurcuk formunda. Kallavi ebatlarda.

Benzer örneği “Sultan II.Abdülhamid Han’ın Türbesi”nde yer almakta. 

Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları

Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    OSMANLI “TOMBAK” BUHURDAN-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Kubbesel kapağı ajurlu, kapak tutamağı tomurcuk formunda. Kallavi ebatlarda. Benzer örneği “Sultan II.Abdülhamid Han’ın Türbesi”nde yer almakta. Referans: Tombak Altından Süzülen Zarafet, 2008 / Yapı Kredi Yayınları Yükseklik: 23 cm.

    USDSold
  • OSMANLI TOPHANE İŞİ “DEVE TÜYÜ” BARDAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Kıymetli ve nadir “deve tüyü” renginde. Lüleci çamurundan imal edilmiş, kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş “lale” ve "sümbül" motifleri ile tezyinli. Altın yaldız bezemeli. Altın zerefşanlı.

Benzer örneği “Tophane Lüleciliği” kitabının 258.sayfasında yer almakta. Osmanlı Tophane Sanatı’nın üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Yükseklik: 10 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    OSMANLI TOPHANE İŞİ “DEVE TÜYÜ” BARDAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Kıymetli ve nadir “deve tüyü” renginde. Lüleci çamurundan imal edilmiş, kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş “lale” ve "sümbül" motifleri ile tezyinli. Altın yaldız bezemeli. Altın zerefşanlı. Benzer örneği “Tophane Lüleciliği” kitabının 258.sayfasında yer almakta. Osmanlı Tophane Sanatı’nın üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Yükseklik: 10 cm.

    USDSold
  • OSMANLI TOPHANE İŞİ ŞEKERLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Hicri 1297 (M.1880) tarihli. "Hüsnü" ve “Hamdi” usta imzalı. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı madalyonlar ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Pedestal kaideli, şişkin gövdeli ve kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı topuz formunda. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Yükseklik: 17.5 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    OSMANLI TOPHANE İŞİ ŞEKERLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Hicri 1297 (M.1880) tarihli. "Hüsnü" ve “Hamdi” usta imzalı. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı madalyonlar ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Pedestal kaideli, şişkin gövdeli ve kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı topuz formunda. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Yükseklik: 17.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI TOPHANE İŞİ SÜTLÜK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. "Hüsnü" usta imzalı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul'da Tophane'de Hendekbaşında Lüleci Hüsnü Efendi, Numara 45" ibareli. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı madalyonlar ve “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, şişkin gövdeli, zarif emzikli ve primitif kulplu. Kapak tutamağı topuz formunda. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    OSMANLI TOPHANE İŞİ SÜTLÜK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. "Hüsnü" usta imzalı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "İstanbul'da Tophane'de Hendekbaşında Lüleci Hüsnü Efendi, Numara 45" ibareli. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı madalyonlar ve “Hilal” motifleri ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, şişkin gövdeli, zarif emzikli ve primitif kulplu. Kapak tutamağı topuz formunda. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Yükseklik: 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI TOPHANE İŞİ DEMLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. "Hamdi" usta imzalı. “Fabrique De Constantinople" ibareli. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı madalyonlar ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, şişkin gövdeli, uzun emzikli ve primitif kulplu. Nadir tesadüf edilen gümüş siperlikli emziğe sahip. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı topuz formunda. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Ölçüler: 13.5 x 12 x 20 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    OSMANLI TOPHANE İŞİ DEMLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. "Hamdi" usta imzalı. “Fabrique De Constantinople" ibareli. Kırmızı renk lüleci çamurundan imal edilmiş, hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Altın ve gümüş bezemeli. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı madalyonlar ile zenginleştirilmiş stilize tezyinatlı. Düz oval dipli, şişkin gövdeli, uzun emzikli ve primitif kulplu. Nadir tesadüf edilen gümüş siperlikli emziğe sahip. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı topuz formunda. Altın yaldız bezemeli. Osmanlı Tophane Sanatı’nın üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Ölçüler: 13.5 x 12 x 20 cm.

    USDSold
  • YILDIZ PORSELEN SARAY İŞİ “HALİD NACİ” İMZALI VAZO-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu"

19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Sene 1312 / 5” tarihli ve “Ay-Yıldız” imalat damgalı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Halid Naci, Hicri 1316” imzalı ve tarihli. Benzer örnekleri “Topkapı Sarayı Müzesi” koleksiyonunda, görselleri ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabında yer almakta.

Yıldız Atölyeleri Baş Ressamı Halid Naci tarafından üst düzey fırça kalitesinde “Yaz” ve “Kış” peyzajları resmedilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral tezyinatlı, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Platform kaideli “kupa” formunda tasarlanmış. Çift kulplu ve kapaklı, kapağı “kozalak” tutamaklı, tutamağı haliyle. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Altın konturlu. Zengin altın yaldız bezemeli. Türk Porselen Sanatı’nın benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ 
Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu 

Yükseklik: 45 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    YILDIZ PORSELEN SARAY İŞİ “HALİD NACİ” İMZALI VAZO-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu" 19.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han dönemi “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” özel üretimlerinden. “Sene 1312 / 5” tarihli ve “Ay-Yıldız” imalat damgalı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Halid Naci, Hicri 1316” imzalı ve tarihli. Benzer örnekleri “Topkapı Sarayı Müzesi” koleksiyonunda, görselleri ise “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” kitabında yer almakta. Yıldız Atölyeleri Baş Ressamı Halid Naci tarafından üst düzey fırça kalitesinde “Yaz” ve “Kış” peyzajları resmedilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral tezyinatlı, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Platform kaideli “kupa” formunda tasarlanmış. Çift kulplu ve kapaklı, kapağı “kozalak” tutamaklı, tutamağı haliyle. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Altın konturlu. Zengin altın yaldız bezemeli. Türk Porselen Sanatı’nın benzer örnekleri “Saray Koleksiyonları”nda yer alan yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri, 2015 / Hülya Kalyoncu Yükseklik: 45 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SARAYI’NA YAPILMIŞ “ÇİN” PORSELEN ÇİFT ZEMZEMLİK-"Bleu Poudré - Sultan II.Abdülhamid Han Tuğralı"

18.Yüzyıl başı. Çin. Qing Hanedanı, Kangxi (1662-1722) dönemi. Bleu Poudré. Çift, 2 adet. Osmanlı Sarayı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. “Hilal” formlu ağız yapısına sahip porselen (monokrom) gövdeleri platform kaideli ve damla formunda. Altın yaldız ile kafes (örümcek ağı) üslubu floral tezyinatlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili (19.Yüzyıl) Osmanlı Sarayı’nda eklenen gümüş parçalar “Rumî” üslubunda tezyinatlı. Orijinal zincirli.

Benzer örneği Lizbon “Anastacio Gonçalves Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserlerdir.

Provenans: NY Elizabeth / Beverly Hills, ABD
Christie’s, London / 27.04.2017 - Art of the Islamic World, Lot: 172

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 33.5 cm. (her biri)

    Lot No: 59

    Lot: 59

    OSMANLI SARAYI’NA YAPILMIŞ “ÇİN” PORSELEN ÇİFT ZEMZEMLİK-"Bleu Poudré - Sultan II.Abdülhamid Han Tuğralı" 18.Yüzyıl başı. Çin. Qing Hanedanı, Kangxi (1662-1722) dönemi. Bleu Poudré. Çift, 2 adet. Osmanlı Sarayı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. “Hilal” formlu ağız yapısına sahip porselen (monokrom) gövdeleri platform kaideli ve damla formunda. Altın yaldız ile kafes (örümcek ağı) üslubu floral tezyinatlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili (19.Yüzyıl) Osmanlı Sarayı’nda eklenen gümüş parçalar “Rumî” üslubunda tezyinatlı. Orijinal zincirli. Benzer örneği Lizbon “Anastacio Gonçalves Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışını en güzel yansıtan örneklerden, ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk şaheserlerdir. Provenans: NY Elizabeth / Beverly Hills, ABD Christie’s, London / 27.04.2017 - Art of the Islamic World, Lot: 172 Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 33.5 cm. (her biri)

    USDSold
  • ÇİN MİNG DÖNEMİ “BLEU-BLANC” PORSELEN BATTAL KASE-15.Yüzyıl. Çin. Ming Hanedanlığı dönemi. Saray işi, “Bleu-Blanc” porselen. “Zümrüd-ü Anka / Simurg” tasvirleri ile bezeli, figüratif “tabiat” sahneli ve stilize floral tezyinatlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına “kobalt mavi” renkte. Platform kaideli, halka dipli, geniş ve çukur gövdeli. Kallavi ebatlarda.

Benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı'da her zaman güç ve zenginliğin göstergesi olmuş “Çin Porselenleri”nin saraya yapılmış üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir.

Provenans: H.K Koleksiyonu (Provenans mektubu ile birlikte)

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Chinese Ceramics in The Topkapı Saray Museum, 1986 / Regina Krahl 

Ölçüler: 17 x 35 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    ÇİN MİNG DÖNEMİ “BLEU-BLANC” PORSELEN BATTAL KASE-15.Yüzyıl. Çin. Ming Hanedanlığı dönemi. Saray işi, “Bleu-Blanc” porselen. “Zümrüd-ü Anka / Simurg” tasvirleri ile bezeli, figüratif “tabiat” sahneli ve stilize floral tezyinatlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına “kobalt mavi” renkte. Platform kaideli, halka dipli, geniş ve çukur gövdeli. Kallavi ebatlarda. Benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda yer almakta. Osmanlı'da her zaman güç ve zenginliğin göstergesi olmuş “Çin Porselenleri”nin saraya yapılmış üst seviye örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheserdir. Provenans: H.K Koleksiyonu (Provenans mektubu ile birlikte) Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Chinese Ceramics in The Topkapı Saray Museum, 1986 / Regina Krahl Ölçüler: 17 x 35 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ LEĞEN-İBRİK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Saray işi estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. İbrik, sabunluk ve leğen olmak üzere 3 parçadan müteşekkil, tam takım. Üst seviye kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinli, kıymetli ve nadir tesadüf edilen “balık pulu” dekorlu. Kubbesel kapaklı, boynu bilezikli ve uzun emzikli. Sabunluğu ajur işçilikli, kulbu Rokoko “S” kıvrımlı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örneklerindendir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

İbrik Yükseklik: 35 cm.
Sabunluk Çap: 17.5 cm.
Leğen Çap: 37 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ LEĞEN-İBRİK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Saray işi estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. İbrik, sabunluk ve leğen olmak üzere 3 parçadan müteşekkil, tam takım. Üst seviye kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinli, kıymetli ve nadir tesadüf edilen “balık pulu” dekorlu. Kubbesel kapaklı, boynu bilezikli ve uzun emzikli. Sabunluğu ajur işçilikli, kulbu Rokoko “S” kıvrımlı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örneklerindendir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. İbrik Yükseklik: 35 cm. Sabunluk Çap: 17.5 cm. Leğen Çap: 37 cm.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN ve GÜLEBDAN TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. 2 adet, buhurdan ve gülebdan, Sultani özelliklerde ve üst seviye işçilik kalitesinde imal edilmiş. Yalın işçilikli, “Süleymaniye” dilimli. Buhurdanı ajurlu. Kubbesel formda, yayvan ve geniş tablalı, tepelikleri “topuz” formunda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 20 cm. - 22 cm.
Ağırlık: 1164 gr.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN ve GÜLEBDAN TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. 2 adet, buhurdan ve gülebdan, Sultani özelliklerde ve üst seviye işçilik kalitesinde imal edilmiş. Yalın işçilikli, “Süleymaniye” dilimli. Buhurdanı ajurlu. Kubbesel formda, yayvan ve geniş tablalı, tepelikleri “topuz” formunda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik harikası yüksek kıymette ele geçmez örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 20 cm. - 22 cm. Ağırlık: 1164 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, nadir tesadüf edilen “kupa” formunda. Süleymaniye üslubu dilimli, stilize floral motifler ile tezyinli. Kubbesel kapaklı, platform (dörtgen) kaide tabanlı, çift Rokoko “S” kulplu. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 23 cm.
Ağırlık: 587 gr.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış, nadir tesadüf edilen “kupa” formunda. Süleymaniye üslubu dilimli, stilize floral motifler ile tezyinli. Kubbesel kapaklı, platform (dörtgen) kaide tabanlı, çift Rokoko “S” kulplu. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 23 cm. Ağırlık: 587 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SARAY İŞİ MEŞALE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Hazne ve siperlik olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Meşalesi yalın ve dilimli, siperliği repoussé (kabartma) ve grave (kazıma) tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek ele geçmez aykırı bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 37 cm.
Ağırlık: 1502 gr.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SARAY İŞİ MEŞALE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Hazne ve siperlik olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Meşalesi yalın ve dilimli, siperliği repoussé (kabartma) ve grave (kazıma) tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyon değeri yüksek ele geçmez aykırı bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 37 cm. Ağırlık: 1502 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DEVASA KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Sultani özelliklerde ve kallavi (devasa) ebatlarda, Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Ajur işçilikli. Tek hazneli, üç askılı ve askı aparatlı, komple gümüş. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görülmemiş ebatlarda koleksiyon değeri yüksek ele geçmez bir şaheseridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Kandil Ölçüler: 29 x 45 cm.
Askı Yükseklik: 16 cm.
Zincir Uzunluk: 70 cm. (her biri)
Ağırlık: 4888 gr.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DEVASA KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Sultani özelliklerde ve kallavi (devasa) ebatlarda, Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave), kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı. Ajur işçilikli. Tek hazneli, üç askılı ve askı aparatlı, komple gümüş. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın görülmemiş ebatlarda koleksiyon değeri yüksek ele geçmez bir şaheseridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Kandil Ölçüler: 29 x 45 cm. Askı Yükseklik: 16 cm. Zincir Uzunluk: 70 cm. (her biri) Ağırlık: 4888 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Repoussé (kabartma), grave (kazıma) ve kalemişi ve tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kubbesel dilimli kapağı “kuş” figürü aplikeli. Çift “Rokoko” kulplu, kilit mekanizmalı. Osmanlı çeyiz kültürünün önemli bir unsuru olan mücevher kutularının yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örneklerindendir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 28 x 29 x 24 cm.
Ağırlık: 993 gr.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Repoussé (kabartma), grave (kazıma) ve kalemişi ve tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kubbesel dilimli kapağı “kuş” figürü aplikeli. Çift “Rokoko” kulplu, kilit mekanizmalı. Osmanlı çeyiz kültürünün önemli bir unsuru olan mücevher kutularının yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örneklerindendir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 28 x 29 x 24 cm. Ağırlık: 993 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Nadir tesadüf edilen “Balkabağı” formunda tasarlanmış. Osmanlı Rokokosu üslubunda repoussé (kabartma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinli. Düz dipli, bombe kapaklı, şişkin gövdeli. Kilit mekanizmalı, orijinal “Rokoko” anahtarı ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 16 x 19 x 19 cm.
Ağırlık: 537 gr.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Nadir tesadüf edilen “Balkabağı” formunda tasarlanmış. Osmanlı Rokokosu üslubunda repoussé (kabartma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinli. Düz dipli, bombe kapaklı, şişkin gövdeli. Kilit mekanizmalı, orijinal “Rokoko” anahtarı ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 16 x 19 x 19 cm. Ağırlık: 537 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, kapağı “Lir” motifi dekorlu. Repoussé (kabartma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinli. Düz dipli, bombe kapaklı, şişkin gövdeli, yanlardan çift taşıma kulplu. Kilit mekanizmalı, orijinal “Rokoko” anahtarı ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 14 x 21 x 18.5 cm.
Ağırlık: 637 gr.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, kapağı “Lir” motifi dekorlu. Repoussé (kabartma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinli. Düz dipli, bombe kapaklı, şişkin gövdeli, yanlardan çift taşıma kulplu. Kilit mekanizmalı, orijinal “Rokoko” anahtarı ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 14 x 21 x 18.5 cm. Ağırlık: 637 gr.

    USDSold
  • SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda üst seviye kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinli. Oval formda tasarlanmış, yüksek kenarlı, kenarları dilimli ve çift “Rokoko” kulplu. Merkezi çiçek buketleri ile oluşturulmuş “Rokoko” madalyonlu.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 33 x 55 cm.
Ağırlık: 1275 gr.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    SULTAN V.MEHMED REŞAD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda üst seviye kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinli. Oval formda tasarlanmış, yüksek kenarlı, kenarları dilimli ve çift “Rokoko” kulplu. Merkezi çiçek buketleri ile oluşturulmuş “Rokoko” madalyonlu. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 33 x 55 cm. Ağırlık: 1275 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (BATTAL) HAMAM TASI-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Saray işi estetik ve kalitede battal boy hamam tası olarak tasarlanmış, kallavi ölçülerde ve ağırlıkta. Dalgalı ipek aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile “Rokoko” üslubunda dekorlu. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 21.5 cm.
Ağırlık. 600 gr.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (BATTAL) HAMAM TASI-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Saray işi estetik ve kalitede battal boy hamam tası olarak tasarlanmış, kallavi ölçülerde ve ağırlıkta. Dalgalı ipek aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile “Rokoko” üslubunda dekorlu. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 21.5 cm. Ağırlık. 600 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN ve GÜLEBDAN TAKIMI-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adet. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, madalyonlu. Kubbesel kapaklı, “çivi” ayaklı, çift Rokoko “S” kulplu. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 23 cm. (her biri)
Ağırlık: 1045 gr.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN ve GÜLEBDAN TAKIMI-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adet. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, madalyonlu. Kubbesel kapaklı, “çivi” ayaklı, çift Rokoko “S” kulplu. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 23 cm. (her biri) Ağırlık: 1045 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Her biri sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile akantus yapraklarıyla zenginleştirilmiş stilize floral tezyinatlı. Kapak tutamakları iri “Nar” formunda, Rokoko “S” kıvrımlı taşıma kulbu aplike çiçek rozetli. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Sahleplik Yükseklik: 13 cm. (her biri)
Tabak Çap: 12.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 700 gr.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Her biri sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile akantus yapraklarıyla zenginleştirilmiş stilize floral tezyinatlı. Kapak tutamakları iri “Nar” formunda, Rokoko “S” kıvrımlı taşıma kulbu aplike çiçek rozetli. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Sahleplik Yükseklik: 13 cm. (her biri) Tabak Çap: 12.5 cm. (her biri) Ağırlık: 700 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Her biri sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Saray işi estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, “balık pulu” dekorlu. Kulpları Rokoko “S” kıvrımlı, kapakları aplike “kuş” figürü tutamaklı, “Rokoko” madalyonlu.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Sahleplik Yükseklik: 13 cm. (her biri)
Tabak Çap: 12.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 692 gr.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Her biri sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Saray işi estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, “balık pulu” dekorlu. Kulpları Rokoko “S” kıvrımlı, kapakları aplike “kuş” figürü tutamaklı, “Rokoko” madalyonlu. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Sahleplik Yükseklik: 13 cm. (her biri) Tabak Çap: 12.5 cm. (her biri) Ağırlık: 692 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLILIK-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, “çivi ayaklı” tabir edilen tipte. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize floral dekorlu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı “tavus kuşu” formunda. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 23.5 cm.
Ağırlık: 497 gr.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLILIK-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, “çivi ayaklı” tabir edilen tipte. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize floral dekorlu. Kubbesel kapaklı, kapak tutamağı “tavus kuşu” formunda. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 23.5 cm. Ağırlık: 497 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ LOKUMLUK-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, aykırı forma sahip. Aznavur (guilloché) işçiliği ile zengin dekorlu, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kubbesel kapağı çiçek formunda tutamaklı. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 17 cm.
Ağırlık : 402 gr.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ LOKUMLUK-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış, aykırı forma sahip. Aznavur (guilloché) işçiliği ile zengin dekorlu, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kubbesel kapağı çiçek formunda tutamaklı. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 17 cm. Ağırlık : 402 gr.

    USDSold
  • HENRY WEÏSSE (19.YÜZYIL)-“Bust of Harem Beauty”

 İmzalı. Oryantalist Büst. Tutya, patineli.

Yükseklik: 72 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    HENRY WEÏSSE (19.YÜZYIL)-“Bust of Harem Beauty” İmzalı. Oryantalist Büst. Tutya, patineli. Yükseklik: 72 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ SÈVRES “CHARLES LABARRE” İMZALI EMPERYAL (ORMOLU) VAZO-19.Yüzyıl. Fransız. “Sèvres” imalat ve üretim damgalı. “Charles Labarre” sanatçı imzalı.                                         Neo-klasik stil. “İmparatorluk Mavisi” renkte. Kallavi ebatlarda, saray üretimi boyutlarda. Porselen gövdesi üst seviye fırça kalitesinde çalışılmış figüratif (cupid / eros) peyzaj tasvirli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Altın yaldız bezemeli. Ormolu, bronz aplikeli. Bronz platform (kare) kaideli, şişkin yuvarlak 360⁰ döner gövdeli. Kubbesel kapaklı, kapağı bronz “kozalak” tutamaklı. Altın vermeyli.

Fransa’nın Sevres şehrindeki yine bu isimle anılan Fransız Hükümeti’nin himayesindeki kraliyet porselen fabrikasının ürünüdür. Fevkalade kondisyonda, kapağı haliyle. Asaletin ve estetik mükemmelliğin temsilcisi olan Fransız Sèvres atölyelerinin benzer örnekleri müze ve saray koleksiyonlarında yer alan, yüksek kıymete sahip koleksiyonluk şaheserdir.

*Charles Labarre, 1893’te Chicago “The World's Columbian Exhibition”da sergilenen meşhur “Columbus Vazosu”nun sanatçısıdır.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Pottery and Porcelain Marks, 2007 / Miller’s

Ölçüler: 110 x 33 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    FRANSIZ SÈVRES “CHARLES LABARRE” İMZALI EMPERYAL (ORMOLU) VAZO-19.Yüzyıl. Fransız. “Sèvres” imalat ve üretim damgalı. “Charles Labarre” sanatçı imzalı. Neo-klasik stil. “İmparatorluk Mavisi” renkte. Kallavi ebatlarda, saray üretimi boyutlarda. Porselen gövdesi üst seviye fırça kalitesinde çalışılmış figüratif (cupid / eros) peyzaj tasvirli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Altın yaldız bezemeli. Ormolu, bronz aplikeli. Bronz platform (kare) kaideli, şişkin yuvarlak 360⁰ döner gövdeli. Kubbesel kapaklı, kapağı bronz “kozalak” tutamaklı. Altın vermeyli. Fransa’nın Sevres şehrindeki yine bu isimle anılan Fransız Hükümeti’nin himayesindeki kraliyet porselen fabrikasının ürünüdür. Fevkalade kondisyonda, kapağı haliyle. Asaletin ve estetik mükemmelliğin temsilcisi olan Fransız Sèvres atölyelerinin benzer örnekleri müze ve saray koleksiyonlarında yer alan, yüksek kıymete sahip koleksiyonluk şaheserdir. *Charles Labarre, 1893’te Chicago “The World's Columbian Exhibition”da sergilenen meşhur “Columbus Vazosu”nun sanatçısıdır. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Pottery and Porcelain Marks, 2007 / Miller’s Ölçüler: 110 x 33 cm.

    USDSold
  • ALMAN “MEISSEN” PORSELEN KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. Alman. “Meissen” imalat (Çifte Meç) damgalı, seri numaralı. Osmanlı zevkine göre “Rokoko” üslubunda tasarlanılarak imal edilmiş. Kıymetli “Pompadour Pembesi” renkte, stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Kahvedan, sütlük, şekerlik ve altı tabaklı fincan olmak üzere “9” adetten müteşekkil, eksiksiz tam takım. Kulpları Rokoko “S” kıvrımlı. Kapak tutamakları dalında “goncagül” formunda. Altın yaldız bezemeli. Orijinal “Meissen” markalı muhafazası ile birlikte.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ 
Pottery and Porcelain Marks, 2007 / Miller’s

Fincan Ölçüler: 5.5 x 6.5 cm. (her biri)
Tabak Çap: 11 cm.
Kahvedan Yükseklik: 16 cm.
Sütlük ve Şekerlik Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    ALMAN “MEISSEN” PORSELEN KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. Alman. “Meissen” imalat (Çifte Meç) damgalı, seri numaralı. Osmanlı zevkine göre “Rokoko” üslubunda tasarlanılarak imal edilmiş. Kıymetli “Pompadour Pembesi” renkte, stilize floral ve geometrik tezyinatlı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Kahvedan, sütlük, şekerlik ve altı tabaklı fincan olmak üzere “9” adetten müteşekkil, eksiksiz tam takım. Kulpları Rokoko “S” kıvrımlı. Kapak tutamakları dalında “goncagül” formunda. Altın yaldız bezemeli. Orijinal “Meissen” markalı muhafazası ile birlikte. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Pottery and Porcelain Marks, 2007 / Miller’s Fincan Ölçüler: 5.5 x 6.5 cm. (her biri) Tabak Çap: 11 cm. Kahvedan Yükseklik: 16 cm. Sütlük ve Şekerlik Yükseklik: 8 cm.

    USDSold
  • SARAY İŞİ “GROHE” İMZALI BRONZ AYNA-“Gustav Grohe (1829-1906)”

19.Yüzyıl. Saray işi. “Gustav Grohe” imzalı. Bronz. Rokoko stilinde, üst seviye estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Şövale formunda 3 kanatlı makyaj aynası olarak tasarlanmış. Figüratif kompozisyonlu, tabiatta eğlenen  “huri” ve “cupid / eros” figürleri ile tasvirli, stilize floral tezyinatlı. Merkezi ok, yay ve sadakla oluşturulmuş arma ile zenginleştirilmiş. Altın vermeyli. 

Ölçüler: 46 x 32 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    SARAY İŞİ “GROHE” İMZALI BRONZ AYNA-“Gustav Grohe (1829-1906)” 19.Yüzyıl. Saray işi. “Gustav Grohe” imzalı. Bronz. Rokoko stilinde, üst seviye estetik ve işçilik kalitesinde imal edilmiş. Şövale formunda 3 kanatlı makyaj aynası olarak tasarlanmış. Figüratif kompozisyonlu, tabiatta eğlenen “huri” ve “cupid / eros” figürleri ile tasvirli, stilize floral tezyinatlı. Merkezi ok, yay ve sadakla oluşturulmuş arma ile zenginleştirilmiş. Altın vermeyli. Ölçüler: 46 x 32 cm.

    USDSold
  • İSVİÇRE “LE PARC” MURASSA ALTIN MİNELİ CEP SAATİ-19.Yüzyıl. İsviçre. “Le Parc” imzalı. Altın (14k) imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Murassa, elmaslar ile bezeli. Rokoko üslubunda tezyin edilmiş, üst seviye mine tekniği ile çalışılmış. Ön kapağına “Av Sahnesi” konulu figüratif peyzaj, arka kapağına ise floral bir kompozisyon resmedilmiş, haliyle. Çift kapaklı, üstten kurmalı. Elmas kakma. Kadranı “Eski Türkçe / Osmanlıca” rakamlı. 

Çap: 32 mm.
Ağırlık: 22 gr.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    İSVİÇRE “LE PARC” MURASSA ALTIN MİNELİ CEP SAATİ-19.Yüzyıl. İsviçre. “Le Parc” imzalı. Altın (14k) imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Murassa, elmaslar ile bezeli. Rokoko üslubunda tezyin edilmiş, üst seviye mine tekniği ile çalışılmış. Ön kapağına “Av Sahnesi” konulu figüratif peyzaj, arka kapağına ise floral bir kompozisyon resmedilmiş, haliyle. Çift kapaklı, üstten kurmalı. Elmas kakma. Kadranı “Eski Türkçe / Osmanlıca” rakamlı. Çap: 32 mm. Ağırlık: 22 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “BOREL FILS” ALTIN CEP SAATİ-“Art-Nouveau”

İsviçre, Neuchatel. “Borel Fils & Cie” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın, 14 ayar damgalı. Üst seviye mine işçilikli. Art-Nouveau üslubunda figüratif tezyinli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. 15 rubis, spiral “Breguet”. 

Çap: 49.5 mm.
Ağırlık: 83 gr.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    İSVİÇRE “BOREL FILS” ALTIN CEP SAATİ-“Art-Nouveau” İsviçre, Neuchatel. “Borel Fils & Cie” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın, 14 ayar damgalı. Üst seviye mine işçilikli. Art-Nouveau üslubunda figüratif tezyinli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. 15 rubis, spiral “Breguet”. Çap: 49.5 mm. Ağırlık: 83 gr.

    USDSold
  • İNGİLİZ “PIERRE” MURASSA MİNELİ CEP SAATİ-İngiliz. “Pierre” imzalı. İmalat damgalı, seri numaralı. Murassa, elmaslar ile bezeli. Kapağında mine tekniği ile uygulanmış “saraylı hanım” tasviri yer almakta. Kasası grave (kazıma) işçiliği ile stilize floral ve geometrik tezyinli. Rokoko üslubunda tasarlanmış akrep ve yelkovanı elmas kakma. Kadranı çift sıra rakamlı, bombe camlı. Köstekli, orijinal kurma anahtarlı. Altın vermeyli.

Çap: 43 mm.
Ağırlık: 71 gr.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    İNGİLİZ “PIERRE” MURASSA MİNELİ CEP SAATİ-İngiliz. “Pierre” imzalı. İmalat damgalı, seri numaralı. Murassa, elmaslar ile bezeli. Kapağında mine tekniği ile uygulanmış “saraylı hanım” tasviri yer almakta. Kasası grave (kazıma) işçiliği ile stilize floral ve geometrik tezyinli. Rokoko üslubunda tasarlanmış akrep ve yelkovanı elmas kakma. Kadranı çift sıra rakamlı, bombe camlı. Köstekli, orijinal kurma anahtarlı. Altın vermeyli. Çap: 43 mm. Ağırlık: 71 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ “CHAPPUİS” MURASSA ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Chappuis à Paris” imzalı. Altın garanti ve imalat damgalı. Murassa, yakut, zümrüt ve firuze taşlar ile bezeli. Guilloché (aznavur) işçilikli, stilize floral tezyinatlı. Üstten kurmalı. Kadranı “Romen” rakamlı. 

Çap: 41 mm.
Ağırlık: 42 gr.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    FRANSIZ “CHAPPUİS” MURASSA ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Chappuis à Paris” imzalı. Altın garanti ve imalat damgalı. Murassa, yakut, zümrüt ve firuze taşlar ile bezeli. Guilloché (aznavur) işçilikli, stilize floral tezyinatlı. Üstten kurmalı. Kadranı “Romen” rakamlı. Çap: 41 mm. Ağırlık: 42 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “BREGUET” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Breguet” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın, 18 ayar damgalı. Mine işçilikli. Rokoko üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Üstten kurmalı, çift kapaklı. Kadranı “Eski Türkçe (Osmanlıca)” rakamlı.

Çap: 34 mm.
Ağırlık: 31 gr.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    İSVİÇRE “BREGUET” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Breguet” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın, 18 ayar damgalı. Mine işçilikli. Rokoko üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Üstten kurmalı, çift kapaklı. Kadranı “Eski Türkçe (Osmanlıca)” rakamlı. Çap: 34 mm. Ağırlık: 31 gr.

    USDSold
  • İNGİLİZ “F.P. MOORE” MURASSA ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. İngiliz. “F.P. Moore & Co, Cornhill London” imzalı. Altın garanti ve imalat damgalı, seri numaralı. “Rokoko” üslubunda stilize tezyinatlı. Murassa, kapak merkezi elmas taşlar ile bezeli. Çift kapaklı, üstten kurmalı. “Rokoko” kadranlı, kadranı “Romen” rakamlı. 

Çap: 46 mm.
Ağırlık: 81 gr.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    İNGİLİZ “F.P. MOORE” MURASSA ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. İngiliz. “F.P. Moore & Co, Cornhill London” imzalı. Altın garanti ve imalat damgalı, seri numaralı. “Rokoko” üslubunda stilize tezyinatlı. Murassa, kapak merkezi elmas taşlar ile bezeli. Çift kapaklı, üstten kurmalı. “Rokoko” kadranlı, kadranı “Romen” rakamlı. Çap: 46 mm. Ağırlık: 81 gr.

    USDSold
  • MEHMET GÜLERYÜZ (1938-2024)-“B.Hüsun, Assos”

İmzalı. 2019 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası “B.Hüsun K. Assos, 72x60 cm 4 Ağustos 2019, Mehmet Güleryüz” ibareli.

Sertifika:  Eserin, sanatçısı tarafından 03.04.2023 tarihinde verilmiş orijinallik sertifikası mevcuttur. Sertifika No: 0264

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 908

Ölçüler: 72 x 60 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    MEHMET GÜLERYÜZ (1938-2024)-“B.Hüsun, Assos” İmzalı. 2019 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası “B.Hüsun K. Assos, 72x60 cm 4 Ağustos 2019, Mehmet Güleryüz” ibareli. Sertifika: Eserin, sanatçısı tarafından 03.04.2023 tarihinde verilmiş orijinallik sertifikası mevcuttur. Sertifika No: 0264 Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 908 Ölçüler: 72 x 60 cm.

    USDSold
  • ERGİN İNAN (d.1943)-“Grotesk Kafa”

İmzalı. 2024 tarihli. Oval formda. Tuval üzeri yağlıboya. 

Sanatçı tarafından “Gönül ışığını can rengi gör, O renk içerisine gizlenen ışıktan geliyor, O da gönüle yerleşmiş aşk güneşinden / Yüzüne yağmur gibi renkler yağmada, Can bahçesi gel diye çağırıp duruyor seni, O ışık dolu renklerle donanmış yüzünü çağırıyor can / İlyas Ergin İnan, 2024” ibareli. 

Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 293

Çap: 100 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    ERGİN İNAN (d.1943)-“Grotesk Kafa” İmzalı. 2024 tarihli. Oval formda. Tuval üzeri yağlıboya. Sanatçı tarafından “Gönül ışığını can rengi gör, O renk içerisine gizlenen ışıktan geliyor, O da gönüle yerleşmiş aşk güneşinden / Yüzüne yağmur gibi renkler yağmada, Can bahçesi gel diye çağırıp duruyor seni, O ışık dolu renklerle donanmış yüzünü çağırıyor can / İlyas Ergin İnan, 2024” ibareli. Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 293 Çap: 100 cm.

    USDSold
  • SELMA GÜRBÜZ (1960-2021)-“Cin ile Peri Serisinden”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 270
Selma Gürbüz “Cin ile Peri”, 2004 / Apel - Ferit Edgü

Ölçüler: 74 x 54 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    SELMA GÜRBÜZ (1960-2021)-“Cin ile Peri Serisinden” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 270 Selma Gürbüz “Cin ile Peri”, 2004 / Apel - Ferit Edgü Ölçüler: 74 x 54 cm.

    USDSold
  • LEYLA GAMSIZ (1921-2010)-“Nü”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 442

Ölçüler: 44 x 82.5 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    LEYLA GAMSIZ (1921-2010)-“Nü” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 442 Ölçüler: 44 x 82.5 cm.

    USDSold
  • ALİ AVNİ ÇELEBİ (1904-1993)-“Natürmort”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Eserin arkasında “1989” tarihli “TEM” sergi etiketi mevcuttur.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 239

Ölçüler: 51 x 42.5 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    ALİ AVNİ ÇELEBİ (1904-1993)-“Natürmort” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Eserin arkasında “1989” tarihli “TEM” sergi etiketi mevcuttur. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 239 Ölçüler: 51 x 42.5 cm.

    USDSold
  • ELİF NACİ (1898-1987)-“Manav”

İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 168

Ölçüler: 33 x 41 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    ELİF NACİ (1898-1987)-“Manav” İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 168 Ölçüler: 33 x 41 cm.

    USDSold
  • ADNAN VARINCA (1918-2014)-“Taş”

İmzalı. 1990 tarihli. Natürmort. Kontrplak üzeri yağlıboya. Arkası sergi etiketli.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 819

Ölçüler: 28 x 36 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    ADNAN VARINCA (1918-2014)-“Taş” İmzalı. 1990 tarihli. Natürmort. Kontrplak üzeri yağlıboya. Arkası sergi etiketli. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 819 Ölçüler: 28 x 36 cm.

    USDSold
  • SALİH URALLI (1908-1984)-“Yıkık Duvarlı Manzara”

İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 788

Ölçüler: 33.5 x 26.5 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    SALİH URALLI (1908-1984)-“Yıkık Duvarlı Manzara” İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 788 Ölçüler: 33.5 x 26.5 cm.

    USDSold
  • İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-“Paris”

İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya. *Paris dönemi.

*İbrahim Safi, Sanayi-i Nefise’deki eğitiminden sonra Avrupa’ya giderek Paris Académie Julian’da eğitim görmüş ve Batı Sanatı’nı yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Sanatçının bu dönemine ait nadir tesadüf edilen koleksiyon değeri yüksek eserlerindendir.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük / Sayfa: 276

Ölçüler: 11 x 21 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-“Paris” İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya. *Paris dönemi. *İbrahim Safi, Sanayi-i Nefise’deki eğitiminden sonra Avrupa’ya giderek Paris Académie Julian’da eğitim görmüş ve Batı Sanatı’nı yakından tanıma fırsatı bulmuştur. Sanatçının bu dönemine ait nadir tesadüf edilen koleksiyon değeri yüksek eserlerindendir. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük / Sayfa: 276 Ölçüler: 11 x 21 cm.

    USDSold
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Fıstık Ağaçları Altında Sohbet”

Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı. Hicri 1328 tarihli. Peyzaj. Kağıt üzeri suluboya.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 30

Ölçüler: 13 x 20 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-“Fıstık Ağaçları Altında Sohbet” Eski Türkçe (Osmanlıca) imzalı. Hicri 1328 tarihli. Peyzaj. Kağıt üzeri suluboya. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa: 30 Ölçüler: 13 x 20 cm.

    USDSold
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“İstanbul Boğaziçi”

İmzalı. Papier-mâché üzeri yağlıboya. Sanatçının koleksiyon değeri yüksek nadir ve aykırı eserlerindendir.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: E.Benezit / Cilt: 5 Sayfa: 56
Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt: 1 Sayfa: 404

Çap: 32 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-“İstanbul Boğaziçi” İmzalı. Papier-mâché üzeri yağlıboya. Sanatçının koleksiyon değeri yüksek nadir ve aykırı eserlerindendir. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: E.Benezit / Cilt: 5 Sayfa: 56 Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt: 1 Sayfa: 404 Çap: 32 cm.

    USDSold
  • RAFET EKİZ (1950-2003) -“Bodrum Serisi”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 200

Ölçüler: 70 x 90 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    RAFET EKİZ (1950-2003) -“Bodrum Serisi” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 200 Ölçüler: 70 x 90 cm.

    USDSold
  • NİYAZİ TOPTOPRAK (d.1950)-İmzalı. 1983 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 38 x 42 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    NİYAZİ TOPTOPRAK (d.1950)-İmzalı. 1983 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 38 x 42 cm.

    USDSold
  • AHMET YEŞİL (d.1954)-İmzalı. 1981 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Ahmet Yeşil, 2000 / Mehmet Ergüven - Bilim S.G.
Sicim - Ressam Ahmet Yeşil, 2019 / Tekin Ertuğ - Alter 

Ölçüler: 35 x 70 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    AHMET YEŞİL (d.1954)-İmzalı. 1981 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Ahmet Yeşil, 2000 / Mehmet Ergüven - Bilim S.G. Sicim - Ressam Ahmet Yeşil, 2019 / Tekin Ertuğ - Alter Ölçüler: 35 x 70 cm.

    USDSold
  • MÜSLÜM TEKE (d.1974)-“İkizler”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası “2024 / İstanbul” ibareli.

Ölçüler: 70 x 40 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    MÜSLÜM TEKE (d.1974)-“İkizler” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası “2024 / İstanbul” ibareli. Ölçüler: 70 x 40 cm.

    USDSold
  • MÜSLÜM TEKE (d.1974)-“Oldurulmayanlar”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası “2024 / İstanbul” ibareli.

Ölçüler: 60 x 60 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    MÜSLÜM TEKE (d.1974)-“Oldurulmayanlar” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası “2024 / İstanbul” ibareli. Ölçüler: 60 x 60 cm.

    USDSold
  • SELMA GÜRBÜZ (1960-2021)-“Femme II”

Islak imzalı. Litografi, 63/75 edisyon numaralı. 

Edition: 63/75 - Galerie Maeght, Paris 2007 

Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 270

Ölçüler: 56 x 42 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    SELMA GÜRBÜZ (1960-2021)-“Femme II” Islak imzalı. Litografi, 63/75 edisyon numaralı. Edition: 63/75 - Galerie Maeght, Paris 2007 Referans: Görsel Sanatçılar Ansiklopedisi / Sayfa: 270 Ölçüler: 56 x 42 cm.

    USDSold
  • BURHAN DOĞANÇAY (1929-2013)-“Duvarlar Serisi”

Islak imzalı. Litografi. Sanatçı tarafından *Tamarind Litografi Atölyesi’nde (Tamarind Lithography Workshop) üretilmiş.

*Doğançay'ın baskı çalışmalarının başlangıcı olan “Tamarind Litografi Atölyesi”nde ürettiği ilk dönem eserlerden, sanatçı bu atölyede “Walls V” portfolyosunda yer alan baskılar da dahil olmak üzere toplam 16 litografi (taş baskı) eser üretmiştir. 

Referans: Burhan Doğançay Retrospektif, 2001 / Eczacıbaşı
Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi (Sayfa 441)

Ölçüler: 75 x 54 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    BURHAN DOĞANÇAY (1929-2013)-“Duvarlar Serisi” Islak imzalı. Litografi. Sanatçı tarafından *Tamarind Litografi Atölyesi’nde (Tamarind Lithography Workshop) üretilmiş. *Doğançay'ın baskı çalışmalarının başlangıcı olan “Tamarind Litografi Atölyesi”nde ürettiği ilk dönem eserlerden, sanatçı bu atölyede “Walls V” portfolyosunda yer alan baskılar da dahil olmak üzere toplam 16 litografi (taş baskı) eser üretmiştir. Referans: Burhan Doğançay Retrospektif, 2001 / Eczacıbaşı Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi (Sayfa 441) Ölçüler: 75 x 54 cm.

    USDSold
  • ARA GÜLER (1928-2018)-“Akşamüstü Kandilli'den Kalkan Bir Boğaziçi Vapuru, 1965”

Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1965 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları
Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı
Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson
Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi

Ölçüler: 65 x 98 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    ARA GÜLER (1928-2018)-“Akşamüstü Kandilli'den Kalkan Bir Boğaziçi Vapuru, 1965” Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1965 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi Ölçüler: 65 x 98 cm.

    USDSold
  • ARA GÜLER (1928-2018)-“Haliçte Kuşlar, 1955”

Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1955 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları
Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı
Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson
Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi

Ölçüler: 67 x 97 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    ARA GÜLER (1928-2018)-“Haliçte Kuşlar, 1955” Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1955 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi Ölçüler: 67 x 97 cm.

    USDSold
  • ARA GÜLER (1928-2018)-“Şehzadebaşı, 1958”

Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1958 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. 

Eser, 2022 yılında “Ara Güler Müzesi”nde gerçekleşen “Muhtelif İstanbul” sergisinde yer almıştır.

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları
Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı
Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson
Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi

Ölçüler: 60 x 60 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    ARA GÜLER (1928-2018)-“Şehzadebaşı, 1958” Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1958 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. Eser, 2022 yılında “Ara Güler Müzesi”nde gerçekleşen “Muhtelif İstanbul” sergisinde yer almıştır. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi Ölçüler: 60 x 60 cm.

    USDSold
  • ARA GÜLER (1928-2018)-“Eski Galata Köprüsünden Turistik Bir Gemi, 1959”

Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1959 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları
Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı
Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson
Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi

Ölçüler: 70 x 46 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    ARA GÜLER (1928-2018)-“Eski Galata Köprüsünden Turistik Bir Gemi, 1959” Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1959 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi Ölçüler: 70 x 46 cm.

    USDSold
  • ARA GÜLER (1928-2018)-“Haliç Sandalcıları, Eski Galata Köprüsü ve Yeni Cami, 1956”

Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1956 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. 

Provenans: Özel Koleksiyon

Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları
Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı
Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson
Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi

Ölçüler: 60 x 39 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    ARA GÜLER (1928-2018)-“Haliç Sandalcıları, Eski Galata Köprüsü ve Yeni Cami, 1956” Islak imzalı. Gofreli ve kaşeli. 1956 tarihli. Kaşesi “Phographed by Ara Guler ©, Beyoglu Galatasaray Tosbagı Sok. 10/7 Istanbul, Turkey” ibareli. Provenans: Özel Koleksiyon Referans: Al İşte İstanbul, 1999 / Yapı Kredi Yayınları Ara Güler, 2011 / Eczacıbaşı Vakfı Ara Güler’s İstanbul, 2012 / Thames & Hudson Hayalimdeki İstanbul, 2024 / PTT - Ara Güler Müzesi Ölçüler: 60 x 39 cm.

    USDSold
  • DÉRİ SÉ'ADET / A.THALASSO & F.ZONARO-“Déri Sé'adet ou Stamboul Porte du Bonheur”

Adolph Thalasso & Fausto Zonaro. L’Edition d’Art. H.Piazza & Cie., Paris
Edition: 74/300 (signé René Kieffer)

1908 Paris basımı. 217 sayfa. 300 adetlik özel baskının 74 numaralı edisyonu. “René Kieffer” imzalı ve etiketli. “René Kieffer” tasarımı, ebrulu ve altın yaldız bezemeli meşin cildi içerisinde. Fausto Zonaro imzalı 49 renkli taşbaskıdan oluşmakta. A.Thalasso’nun İstanbul’u ve İstanbul’un Müslüman Türk yaşamını anlattığı eseri. Fevkalade (sayfaları dahi katlanmamış) kondisyonda.

Referans: Dersaadet Saadet Kapısı İstanbul, Ömer Faruk Şerifoğlu, 2009.

Ölçüler: 23.5 x 17.5 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    DÉRİ SÉ'ADET / A.THALASSO & F.ZONARO-“Déri Sé'adet ou Stamboul Porte du Bonheur” Adolph Thalasso & Fausto Zonaro. L’Edition d’Art. H.Piazza & Cie., Paris Edition: 74/300 (signé René Kieffer) 1908 Paris basımı. 217 sayfa. 300 adetlik özel baskının 74 numaralı edisyonu. “René Kieffer” imzalı ve etiketli. “René Kieffer” tasarımı, ebrulu ve altın yaldız bezemeli meşin cildi içerisinde. Fausto Zonaro imzalı 49 renkli taşbaskıdan oluşmakta. A.Thalasso’nun İstanbul’u ve İstanbul’un Müslüman Türk yaşamını anlattığı eseri. Fevkalade (sayfaları dahi katlanmamış) kondisyonda. Referans: Dersaadet Saadet Kapısı İstanbul, Ömer Faruk Şerifoğlu, 2009. Ölçüler: 23.5 x 17.5 cm.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN (1823-1861)-“Şevket Kulları”

İmzalı, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Şevket Kulları” şeklinde. “Sultan Abdülmecid Han Tasvir-i Hümâyûn”. Sanatçı müdahaleli, fotoğraf üzeri el ile renklendirilmiş. *Sanatçının adının devamında kullandığı “Kulları” ibaresi, eserin saraya sunulduğunu göstermektedir. 

*Osmanlı döneminde “Padişahın Kulları” olarak imzalanarak saraya sunulmuş eserlerin sanatçıları genelde “Asker Ressam” ekolündendir. “Kulları” imzasının takvim anlamında ilk kullanım tarihi “Saray Ressamlığı”nın kurumsal olarak başladığı 1860’lı yıllara tekabül etmekte, bu da eserin bu anlamdaki ilk örneklerden olduğunu göstermektedir. 

Referans: Padişahın Ressam Kulları, 2012 / TBMM Milli Saraylar

Ölçüler: 65 x 44 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN (1823-1861)-“Şevket Kulları” İmzalı, Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Şevket Kulları” şeklinde. “Sultan Abdülmecid Han Tasvir-i Hümâyûn”. Sanatçı müdahaleli, fotoğraf üzeri el ile renklendirilmiş. *Sanatçının adının devamında kullandığı “Kulları” ibaresi, eserin saraya sunulduğunu göstermektedir. *Osmanlı döneminde “Padişahın Kulları” olarak imzalanarak saraya sunulmuş eserlerin sanatçıları genelde “Asker Ressam” ekolündendir. “Kulları” imzasının takvim anlamında ilk kullanım tarihi “Saray Ressamlığı”nın kurumsal olarak başladığı 1860’lı yıllara tekabül etmekte, bu da eserin bu anlamdaki ilk örneklerden olduğunu göstermektedir. Referans: Padişahın Ressam Kulları, 2012 / TBMM Milli Saraylar Ölçüler: 65 x 44 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “MEKKE-İ MÜKERREME” TASVİRİ-"Asâkir-i Mansûre-i Muhammediyye Ressamı Sağ Kolağası Kasım"

19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Sağ Kolağası Kasım” imzalı. Kâğıt üzeri suluboya. 

Asâkir-i Mansûre-i Muhammediyye Sultan II.Mahmud Han tarafından Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasının ardından Osmanlı ordusu bünyesinde kurulan bir ocaktır. Asakir-i Mansure-i Muhammediye ordusunda bir alay, 8'i Sağ, 8'i de Sol olmak üzere 16 Kola ayrıldı. Kol komutanlarına da (Sağ ve Sol) Kolağası rütbesi verildi. Sağ Kolağası rütbesinin Cumhuriyet döneminde karşılığı Kıdemli Ön Yüzbaşıdır.

Ölçüler: 63 x 96 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    OSMANLI “MEKKE-İ MÜKERREME” TASVİRİ-"Asâkir-i Mansûre-i Muhammediyye Ressamı Sağ Kolağası Kasım" 19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Sağ Kolağası Kasım” imzalı. Kâğıt üzeri suluboya. Asâkir-i Mansûre-i Muhammediyye Sultan II.Mahmud Han tarafından Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasının ardından Osmanlı ordusu bünyesinde kurulan bir ocaktır. Asakir-i Mansure-i Muhammediye ordusunda bir alay, 8'i Sağ, 8'i de Sol olmak üzere 16 Kola ayrıldı. Kol komutanlarına da (Sağ ve Sol) Kolağası rütbesi verildi. Sağ Kolağası rütbesinin Cumhuriyet döneminde karşılığı Kıdemli Ön Yüzbaşıdır. Ölçüler: 63 x 96 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ “TILSIMLI” HAT PANO-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Tılsımlı (şifalı) gömlekler ile aynı üslup ve mantıkta yapılmış. Sultani özelliklerde ve görülmemiş devasa ölçülerde. Saray Hattatı tarafından aharlanmış kumaş üzerine camilerde biriken “is”lerden üretilmiş siyah ve lal (kırmızı) mürekkebi kullanılarak sülüs hattı ile yazılmış. *Harf ve sayıların araları altın yaldız ile bezenerek yatay ve dikey kartuşlar içerisine “vefk” uygulanmış. Dini terminolojide “tesirli dua” anlamına gelen vefk, ayet ve duaların kartuşlar içerisindeki bir nevi şifre denklemidir. Altın ile tezhipli, geometrik ve floral motifler ile zenginleştirilmiş. Türk İslam Sanatı’nın görülmemiş müzelik bir örneği, paha biçilmez ve ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir.

*Osmanlı Sarayı’nda bu tip eserler üç, dört yıl gibi uzun bir çalışmanın eseri olarak “Saray Âlimi” (yazılacak olan ayet ve duaların tespiti için), “Saray Müneccimi” (ayın eşref saatlerini ve uğurlu günleri tespit için), “Saray Hattatı” ve “Saray Terzisi” tarafından özel olarak yapılmıştır.

Provenans: Özel Koleksiyon

Ekspertiz: Prof. Dr. Hülya Tezcan ve Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Referans: Tılsımlı Gömlekler, 2011/ Hülya Tezcan
Gizli İlimler Dünyasında Vefkle İlgili Birkaç Örnek, 2017 / Necat Çetin, Muska Kitabı (Sayfa 163, 164)

Ölçüler: 175 x 175 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    OSMANLI SARAY İŞİ “TILSIMLI” HAT PANO-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Tılsımlı (şifalı) gömlekler ile aynı üslup ve mantıkta yapılmış. Sultani özelliklerde ve görülmemiş devasa ölçülerde. Saray Hattatı tarafından aharlanmış kumaş üzerine camilerde biriken “is”lerden üretilmiş siyah ve lal (kırmızı) mürekkebi kullanılarak sülüs hattı ile yazılmış. *Harf ve sayıların araları altın yaldız ile bezenerek yatay ve dikey kartuşlar içerisine “vefk” uygulanmış. Dini terminolojide “tesirli dua” anlamına gelen vefk, ayet ve duaların kartuşlar içerisindeki bir nevi şifre denklemidir. Altın ile tezhipli, geometrik ve floral motifler ile zenginleştirilmiş. Türk İslam Sanatı’nın görülmemiş müzelik bir örneği, paha biçilmez ve ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir. *Osmanlı Sarayı’nda bu tip eserler üç, dört yıl gibi uzun bir çalışmanın eseri olarak “Saray Âlimi” (yazılacak olan ayet ve duaların tespiti için), “Saray Müneccimi” (ayın eşref saatlerini ve uğurlu günleri tespit için), “Saray Hattatı” ve “Saray Terzisi” tarafından özel olarak yapılmıştır. Provenans: Özel Koleksiyon Ekspertiz: Prof. Dr. Hülya Tezcan ve Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Referans: Tılsımlı Gömlekler, 2011/ Hülya Tezcan Gizli İlimler Dünyasında Vefkle İlgili Birkaç Örnek, 2017 / Necat Çetin, Muska Kitabı (Sayfa 163, 164) Ölçüler: 175 x 175 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “TEKKE İŞİ” ZERENDÛD LEVHA-“Şerif”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke işi. “Şerif” ketebeli. Hicri 1292 tarihli. İstifli sülüs hat ile “Ya Hazret-i Seyyid Sultan Muhyiddin Abdülkadir Geylani” yazılı. Siyah renk zemin üzerine altın ile zerendûd tekniğiyle uygulanmış. Altın cetvelli. 

Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Ölçüler: 33.5 x 34.5 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    OSMANLI “TEKKE İŞİ” ZERENDÛD LEVHA-“Şerif” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke işi. “Şerif” ketebeli. Hicri 1292 tarihli. İstifli sülüs hat ile “Ya Hazret-i Seyyid Sultan Muhyiddin Abdülkadir Geylani” yazılı. Siyah renk zemin üzerine altın ile zerendûd tekniğiyle uygulanmış. Altın cetvelli. Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Ölçüler: 33.5 x 34.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “TEKKE İŞİ” NAHT SANATI LEVHA-“Kadiri Tacı”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke işi. Osmanlı Naht Sanatı ile yapılmış, “Kadiri Tacı” tasvirli. İstifli hat ile tacında “İntisabım sana günden zahir, Meded ya Hazreti Abdülkadir”, etrafında ise “Eyle derman derdime şah-ı velayet aşkına, Kıl terahhum halime, Fahri risalet aşkına” yazılı. Levhadaki floral tezyinat her iki yanda teber, mızrak ve kılıçlar ile zenginleştirilmiş. Orijinal çerçevesi içerisinde.

Ölçüler: 65 x 54 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    OSMANLI “TEKKE İŞİ” NAHT SANATI LEVHA-“Kadiri Tacı” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Tekke işi. Osmanlı Naht Sanatı ile yapılmış, “Kadiri Tacı” tasvirli. İstifli hat ile tacında “İntisabım sana günden zahir, Meded ya Hazreti Abdülkadir”, etrafında ise “Eyle derman derdime şah-ı velayet aşkına, Kıl terahhum halime, Fahri risalet aşkına” yazılı. Levhadaki floral tezyinat her iki yanda teber, mızrak ve kılıçlar ile zenginleştirilmiş. Orijinal çerçevesi içerisinde. Ölçüler: 65 x 54 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ SULTANİ SECCADE-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Mihraplı tip. Sultani özelliklerde, üst seviye işçiliğe ve tasarımsal zenginliğe sahip. Çift renk (bordo ve yeşil) zemin üzerine altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniğinde işlenmiş, “Barok” üslubunda stilize floral tezyinatlı. Merkezi pedestal kaideli armudi bir vazodan yükselerek çıkan ve dağılan bitkisel madalyonlu bezemeye sahip. Kalın bordürlü, cetvelleri su yolları ile zenginleştirilmiş. Sırma saçaklı, astarlı arka yüzeyi duvar panosuna döndürülmüş. Kallavi ölçülerde.

Döneminde de oldukça kıymetli ve nadir olan bu tip seccadeler klasik seccadeler gibi günlük namazlar için kullanılmaz, yılın genelinde duvarda asılı olarak tutulur ve yalnızca bayram namazları için indirilerek kullanılırdı.

Ölçüler: 192 x 114 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    OSMANLI SARAY İŞİ SULTANİ SECCADE-18.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Saray işi. Mihraplı tip. Sultani özelliklerde, üst seviye işçiliğe ve tasarımsal zenginliğe sahip. Çift renk (bordo ve yeşil) zemin üzerine altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniğinde işlenmiş, “Barok” üslubunda stilize floral tezyinatlı. Merkezi pedestal kaideli armudi bir vazodan yükselerek çıkan ve dağılan bitkisel madalyonlu bezemeye sahip. Kalın bordürlü, cetvelleri su yolları ile zenginleştirilmiş. Sırma saçaklı, astarlı arka yüzeyi duvar panosuna döndürülmüş. Kallavi ölçülerde. Döneminde de oldukça kıymetli ve nadir olan bu tip seccadeler klasik seccadeler gibi günlük namazlar için kullanılmaz, yılın genelinde duvarda asılı olarak tutulur ve yalnızca bayram namazları için indirilerek kullanılırdı. Ölçüler: 192 x 114 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ GÜMÜŞ SEHPA-19.Yüzyıl. Osmanlı, İstanbul işi. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. Gümüş. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tasarlanmış. Kallavi ebatlarda. Ahşap kasa üzerine kadife giydirilerek gümüşle kaplanmış. Repoussé (kabartma) tekniği ile stilize floral tezyinatlı, merkezi “Mecid Şemsesi” formunda ışınsal motifli.

Ölçüler: 50.5 x 46 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    OSMANLI SARAY İŞİ GÜMÜŞ SEHPA-19.Yüzyıl. Osmanlı, İstanbul işi. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi. Gümüş. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tasarlanmış. Kallavi ebatlarda. Ahşap kasa üzerine kadife giydirilerek gümüşle kaplanmış. Repoussé (kabartma) tekniği ile stilize floral tezyinatlı, merkezi “Mecid Şemsesi” formunda ışınsal motifli. Ölçüler: 50.5 x 46 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KANDİL-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralı. Ajurlu, tek hazneli. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu. Gövdesi girlandlarla çevrili, stilize akantus yaprakları ile bezeli. Gümüş askılı ve askı aparatlı, her halkası tuğralı.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır.

Kandil Ölçüler: 16 x 13 cm.
Zincir Uzunluk: 48 cm.
Ağırlık: 457 gr.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KANDİL-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralı. Ajurlu, tek hazneli. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu. Gövdesi girlandlarla çevrili, stilize akantus yaprakları ile bezeli. Gümüş askılı ve askı aparatlı, her halkası tuğralı. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 45.sayfasında yer almaktadır. Kandil Ölçüler: 16 x 13 cm. Zincir Uzunluk: 48 cm. Ağırlık: 457 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Süleymaniye üslubu dilimli, stilize floral motifler ile bezeli. Kubbesel kapaklı, floral ayaklı, çift Rokoko “S” kulplu.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 21.5 cm.
Ağırlık: 460 gr.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Süleymaniye üslubu dilimli, stilize floral motifler ile bezeli. Kubbesel kapaklı, floral ayaklı, çift Rokoko “S” kulplu. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 21.5 cm. Ağırlık: 460 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ YAZIHANE (HAT) TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Yazıhane (hat) takımı olarak “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kubbesel kapaklı rıhdan, mürekkeplik, orta hazne ve kalemlikten oluşmakta. Küresel dört ayak üzerinde yer alan tepsisi yüksek kalem standlı. Altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın zor tesadüf edilen aykırı ve seçkin örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 17.5 x 27.5 cm.
Ağırlık: 1034 gr.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ YAZIHANE (HAT) TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Yazıhane (hat) takımı olarak “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Kubbesel kapaklı rıhdan, mürekkeplik, orta hazne ve kalemlikten oluşmakta. Küresel dört ayak üzerinde yer alan tepsisi yüksek kalem standlı. Altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın zor tesadüf edilen aykırı ve seçkin örneklerinden yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 17.5 x 27.5 cm. Ağırlık: 1034 gr.

    USDSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DİVİT-“Amel-i Vehbî”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amel-i Vehbî” usta damgalı. Gümüş. Cübbe kolunun içinde (yende) taşınan kol diviti, birbirine tespit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Yalın işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Altın vermeyli. 

Referans: Eserin tuğrası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında, usta damgası ise 109.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 24 cm.
Ağırlık: 357 gr.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DİVİT-“Amel-i Vehbî” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Amel-i Vehbî” usta damgalı. Gümüş. Cübbe kolunun içinde (yende) taşınan kol diviti, birbirine tespit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Yalın işçilikli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı. Altın vermeyli. Referans: Eserin tuğrası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında, usta damgası ise 109.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 24 cm. Ağırlık: 357 gr.

    USDSold
  • HASAN TAHSİN EFENDİ (1851-1914) -“Sülüs Hat Levha”

Osmanlı. Ketebeli. Hicri 1322 tarihli. Aharlı kağıt üzerine is (siyah) mürekkebi kullanılarak sülüs hattı ile yazılmış, *6 satır. Altın ile stilize “saadet düğümleri” ile bezeli, floral tezhipli. Tezhibi “Müzehhip Abdülhamid” ketebeli, Hicri 1445 tarihli. Altın cetvelli. 

*Levhada 6 satır halinde “Sırr-ı aşkı duydı Yemlîha olub lâl ü hamûş / Konuşmayıp sustu da Yemlîha, aşk sırrını duydu, Mekselînâ oldı hem-râz-ı mezâyâ-yı sürüş / Mekselînâ da onun melek hasletlerine sahip bir sırdaşı oldu, Bâde-i tevhîdi Mislînâ’ya işrâb itdiler / Tevhid (Allah’ın birliğine iman) şarabını Mislînâ’ya içirdiler, Bî-tevakkuf içdi Mernûş u Debernûş Şâzenûş / Mernûş, Debernûş ve Şâzenûş da hiç beklemeden içtiler, Cür’a kalmışdı meğer câm-ı Kefeştetayyuş’dan / Bir yudum kalmış olsa gerek Kefeştatayyuş’un kadehinden geriye ki, Kâse-lîs-i bezm olub Kıtmîr dahi kalmadı boş / Kıtmîr de meclisin çanak yalayıcısı oldu. O da kalmadı boş” yazılı.

Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Ölçüler: 30 x 23 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    HASAN TAHSİN EFENDİ (1851-1914) -“Sülüs Hat Levha” Osmanlı. Ketebeli. Hicri 1322 tarihli. Aharlı kağıt üzerine is (siyah) mürekkebi kullanılarak sülüs hattı ile yazılmış, *6 satır. Altın ile stilize “saadet düğümleri” ile bezeli, floral tezhipli. Tezhibi “Müzehhip Abdülhamid” ketebeli, Hicri 1445 tarihli. Altın cetvelli. *Levhada 6 satır halinde “Sırr-ı aşkı duydı Yemlîha olub lâl ü hamûş / Konuşmayıp sustu da Yemlîha, aşk sırrını duydu, Mekselînâ oldı hem-râz-ı mezâyâ-yı sürüş / Mekselînâ da onun melek hasletlerine sahip bir sırdaşı oldu, Bâde-i tevhîdi Mislînâ’ya işrâb itdiler / Tevhid (Allah’ın birliğine iman) şarabını Mislînâ’ya içirdiler, Bî-tevakkuf içdi Mernûş u Debernûş Şâzenûş / Mernûş, Debernûş ve Şâzenûş da hiç beklemeden içtiler, Cür’a kalmışdı meğer câm-ı Kefeştetayyuş’dan / Bir yudum kalmış olsa gerek Kefeştatayyuş’un kadehinden geriye ki, Kâse-lîs-i bezm olub Kıtmîr dahi kalmadı boş / Kıtmîr de meclisin çanak yalayıcısı oldu. O da kalmadı boş” yazılı. Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Ölçüler: 30 x 23 cm.

    USDSold
  • BÜYÜK DERVİŞ ALİ (ö.1673) -“Sülüs Hat Levha”

17.Yüzyıl. Osmanlı. “El-hakîr Dervîş Ali” ketebeli. Hicri 1070 tarihli. Aharlı kağıt üzerine is (siyah) mürekkebi kullanılarak sülüs hattı ile yazılmış, *6 satır. Altın cetvelli. Battal ebrulu.

*Levhada 6 satır halinde “İzâ a’taşetke keffe’l-liâmi / Kötü kimselerin avcu seni susuz bıraktığında, Kefetke’l-kanâatü şebʻan ve rayyen / Sana tokluk ve suya kandırmak bakımından kanaat yeter, Fe-kün racülen riclühû fi’s-serâ / Sen öyle bir adam ol ki ayakların yerde, Ve hâmetü himmetihî fi’s-süreyyâ / Ama başındaki himmetin ise Süreyya yıldızında olsun, Fe-inne irâkate mâi’l-hayâti / Zira seni hayatta tutan suyu dökmek, Edvene irâkati mâi’l-muhayyâ / Seni utanılacak hâllere düşürecek yüz suyunu dökmekten daha hafiftir” yazılı.

Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Ölçüler: 20 x 15 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    BÜYÜK DERVİŞ ALİ (ö.1673) -“Sülüs Hat Levha” 17.Yüzyıl. Osmanlı. “El-hakîr Dervîş Ali” ketebeli. Hicri 1070 tarihli. Aharlı kağıt üzerine is (siyah) mürekkebi kullanılarak sülüs hattı ile yazılmış, *6 satır. Altın cetvelli. Battal ebrulu. *Levhada 6 satır halinde “İzâ a’taşetke keffe’l-liâmi / Kötü kimselerin avcu seni susuz bıraktığında, Kefetke’l-kanâatü şebʻan ve rayyen / Sana tokluk ve suya kandırmak bakımından kanaat yeter, Fe-kün racülen riclühû fi’s-serâ / Sen öyle bir adam ol ki ayakların yerde, Ve hâmetü himmetihî fi’s-süreyyâ / Ama başındaki himmetin ise Süreyya yıldızında olsun, Fe-inne irâkate mâi’l-hayâti / Zira seni hayatta tutan suyu dökmek, Edvene irâkati mâi’l-muhayyâ / Seni utanılacak hâllere düşürecek yüz suyunu dökmekten daha hafiftir” yazılı. Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Ölçüler: 20 x 15 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ESER-İ İSTANBUL” FERÂŞET KÜREĞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eser-i İstanbul. Ahşap üzerine sedef ve bağa (kaplumbağa kabuğu) kakma. *Ferâşet küreği, mukaddes mekanların temizliğinde vazifeliler (ferraşlar) tarafından usulüne uygun olarak süpürülen toprak ve tozların (Gubâr-ı Şerif) toplandığı faraş. Türk-İslam Kültürü’nün koleksiyon değeri yüksek nadir tesadüf edilen örneklerindendir.

*Ferâşet, Kâbe-i Muazzama ve Hücre-i Saadet başta olmak üzere mübarek mekânların süpürülmesi ve temiz tutulması için kullanılan kelimedir. Ferraş ise Haremeyn-i Şerifeyn’i yani Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’deki mukaddes yerleri temizleyen hizmetliler için kullanılan kelimedir. İslam Halifesi olan Osmanlı Sultanı iradesinde verilen bu görevlere “Hizmet-i Müstevcibü’l-Mefharet” yani iftihar edilecek hizmet denilirdi. 

Uzunluk: 30.5 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    OSMANLI “ESER-İ İSTANBUL” FERÂŞET KÜREĞİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eser-i İstanbul. Ahşap üzerine sedef ve bağa (kaplumbağa kabuğu) kakma. *Ferâşet küreği, mukaddes mekanların temizliğinde vazifeliler (ferraşlar) tarafından usulüne uygun olarak süpürülen toprak ve tozların (Gubâr-ı Şerif) toplandığı faraş. Türk-İslam Kültürü’nün koleksiyon değeri yüksek nadir tesadüf edilen örneklerindendir. *Ferâşet, Kâbe-i Muazzama ve Hücre-i Saadet başta olmak üzere mübarek mekânların süpürülmesi ve temiz tutulması için kullanılan kelimedir. Ferraş ise Haremeyn-i Şerifeyn’i yani Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’deki mukaddes yerleri temizleyen hizmetliler için kullanılan kelimedir. İslam Halifesi olan Osmanlı Sultanı iradesinde verilen bu görevlere “Hizmet-i Müstevcibü’l-Mefharet” yani iftihar edilecek hizmet denilirdi. Uzunluk: 30.5 cm.

    USDSold
  • ARABİ PAŞA’YA AİT “ESER-İ İSTANBUL” AYNA-“Ahmed Arabi (Urâbî) Paşa el-Mısri”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Eser-i İstanbul. “Arabi Paşa (1841-1911)”ya ait. Ahşap üzerine bağa (kaplumbağa kabuğu), sedef ve kemik kakma tekniği ile stilize geometrik tezyinatlı. Orijinal aynalı. Arkası “This old Moorish Glass belonged to Arabi Pasha and was used by him in his sleeping Chamber, it was given to A.M.Braudley. Barrister at law. Who defended him in his trust. It was subsequently given to his friend W.G.Rich at Bradpole, in December 1897” ibareli. Belgesel özellikli.

Eser, Mısır'ın Osmanlı'dan kopmasına neden olan “Arabi Ayaklanması” sonrası, “Arabi Paşa” tarafından Divan-ı Harpte yargılanırken onu savunan avukat dostu “A.M. Braudley”e hediye edilmiş, Aralık 1897’de de “W.G. Rich Koleksiyonu”na geçmiştir. 

Ölçüler: 33.5 x 27 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    ARABİ PAŞA’YA AİT “ESER-İ İSTANBUL” AYNA-“Ahmed Arabi (Urâbî) Paşa el-Mısri” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Eser-i İstanbul. “Arabi Paşa (1841-1911)”ya ait. Ahşap üzerine bağa (kaplumbağa kabuğu), sedef ve kemik kakma tekniği ile stilize geometrik tezyinatlı. Orijinal aynalı. Arkası “This old Moorish Glass belonged to Arabi Pasha and was used by him in his sleeping Chamber, it was given to A.M.Braudley. Barrister at law. Who defended him in his trust. It was subsequently given to his friend W.G.Rich at Bradpole, in December 1897” ibareli. Belgesel özellikli. Eser, Mısır'ın Osmanlı'dan kopmasına neden olan “Arabi Ayaklanması” sonrası, “Arabi Paşa” tarafından Divan-ı Harpte yargılanırken onu savunan avukat dostu “A.M. Braudley”e hediye edilmiş, Aralık 1897’de de “W.G. Rich Koleksiyonu”na geçmiştir. Ölçüler: 33.5 x 27 cm.

    USDSold
  • İNGİLİZ “RALP GOUT” CEP (KOYUN) SAATİ-19.Yüzyıl. İngiliz. “Ralph Gout, London” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Gümüş. Fayton tip, iç içe geçmiş 3 kasalı. Dış kasası “bağa (kaplumbağa kabuğu)”ndan imal edilmiş. Gümüş kasalı, gümüş iskeletli. Kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Üstten kurmalı, bombe camlı. Orijinal kurma anahtarı ile birlikte. 

Çap: 61.5 mm.
Ağırlık: 153 gr.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    İNGİLİZ “RALP GOUT” CEP (KOYUN) SAATİ-19.Yüzyıl. İngiliz. “Ralph Gout, London” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Gümüş. Fayton tip, iç içe geçmiş 3 kasalı. Dış kasası “bağa (kaplumbağa kabuğu)”ndan imal edilmiş. Gümüş kasalı, gümüş iskeletli. Kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı. Üstten kurmalı, bombe camlı. Orijinal kurma anahtarı ile birlikte. Çap: 61.5 mm. Ağırlık: 153 gr.

    USDSold
  • İNGİLİZ “GEORGE PRIOR” CEP (KOYUN) SAATİ-18.Yüzyıl sonu. İngiliz. “George Prior, London” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Gümüş. Fayton tip, iç içe geçmiş 3 kasalı. Dış kasası “bağa (kaplumbağa kabuğu)”ndan imal edilmiş. Gümüş kasalı, gümüş iskeletli. Rokoko üslubunda repoussé (kabartma) tezyinli. Altın vermeyli. Kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı, “Tük Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş. Üstten kurmalı, bombe camlı. Orijinal kurma anahtarı ile birlikte.

Çap: 69 mm.
Ağırlık: 265 gr.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    İNGİLİZ “GEORGE PRIOR” CEP (KOYUN) SAATİ-18.Yüzyıl sonu. İngiliz. “George Prior, London” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Gümüş. Fayton tip, iç içe geçmiş 3 kasalı. Dış kasası “bağa (kaplumbağa kabuğu)”ndan imal edilmiş. Gümüş kasalı, gümüş iskeletli. Rokoko üslubunda repoussé (kabartma) tezyinli. Altın vermeyli. Kadranı Eski Türkçe (Osmanlıca) rakamlı, “Tük Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş. Üstten kurmalı, bombe camlı. Orijinal kurma anahtarı ile birlikte. Çap: 69 mm. Ağırlık: 265 gr.

    USDSold
  • ALİ REFİK PAŞA İNİSİYALLİ “BAĞA” SEYAHAT SAATİ-19.Yüzyıl. İngiliz. Gümüş imalat ve garanti damgalı, Holland Aldwinckle “H.A” usta damgalı. “Ali Refik Paşa” gümüş inisiyalli. Seyahat tipi, üstten taşıma kollu. Bağa (kaplumbağa kabuğu) kasalı, gümüş iskeletli. Mekanizması “French Movement” ibareli, çalarlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Altın vermeyli. 

Ölçüler: 12 x 6.5 x 8 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    ALİ REFİK PAŞA İNİSİYALLİ “BAĞA” SEYAHAT SAATİ-19.Yüzyıl. İngiliz. Gümüş imalat ve garanti damgalı, Holland Aldwinckle “H.A” usta damgalı. “Ali Refik Paşa” gümüş inisiyalli. Seyahat tipi, üstten taşıma kollu. Bağa (kaplumbağa kabuğu) kasalı, gümüş iskeletli. Mekanizması “French Movement” ibareli, çalarlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Altın vermeyli. Ölçüler: 12 x 6.5 x 8 cm.

    USDSold
  • ZEKİYE SULTAN’A AİT TUĞRALI GÜMÜŞ (KİBRİTLİK) MUHAFAZA / HİCAZ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. *Osmanlı “Hicaz” damga merkezi. Gümüş. Zekiye Sultan “Z” inisiyalli, Sultan II.Abdülhamid Han’ın kızı Zekiye Sultan’a ait. Osmanlı Rokokosu üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, merkezi “kalp” motifli. Menteşe kapaklı, geniş hazneli ve kibrit çakma panelli. Altın vermeyli. Orijinal muhafazası ile birlikte.

*Eserin tuğrasında “Reşad” mahlası yerine “Hicaz” ibaresi yer almaktadır, bu da eserin “Hicaz Darphanesi”nde damgalanmış olduğunu göstermektedir.

Referans: Eserin tuğrası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 8 x 4.5 cm.
Ağırlık: 154 gr.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    ZEKİYE SULTAN’A AİT TUĞRALI GÜMÜŞ (KİBRİTLİK) MUHAFAZA / HİCAZ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. *Osmanlı “Hicaz” damga merkezi. Gümüş. Zekiye Sultan “Z” inisiyalli, Sultan II.Abdülhamid Han’ın kızı Zekiye Sultan’a ait. Osmanlı Rokokosu üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, merkezi “kalp” motifli. Menteşe kapaklı, geniş hazneli ve kibrit çakma panelli. Altın vermeyli. Orijinal muhafazası ile birlikte. *Eserin tuğrasında “Reşad” mahlası yerine “Hicaz” ibaresi yer almaktadır, bu da eserin “Hicaz Darphanesi”nde damgalanmış olduğunu göstermektedir. Referans: Eserin tuğrası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 8 x 4.5 cm. Ağırlık: 154 gr.

    USDSold
  • OSMANLI HANEDANI’NA AİT KAMİNETOLU GÜMÜŞ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Fransız. Gümüş imalat ve garanti damgalı. Saray işi. Osmanlı Hanedan parçası, “Hanedan Tacı” ve “A” inisiyalli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede tasarlanılarak imal edilmiş. Rokoko üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize geometrik ve floral tezyinatlı. Tam takım, kahvedan, ispirto ocağı ve stand olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Ajur işçilikli. Osmanlı Hanedanı’na ait olması sebebi ile önem arz eden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 18.5 x 8.5 cm.
Ağırlık: 493 gr.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    OSMANLI HANEDANI’NA AİT KAMİNETOLU GÜMÜŞ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Fransız. Gümüş imalat ve garanti damgalı. Saray işi. Osmanlı Hanedan parçası, “Hanedan Tacı” ve “A” inisiyalli. Sultani özelliklerde, estetik ve kalitede tasarlanılarak imal edilmiş. Rokoko üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize geometrik ve floral tezyinatlı. Tam takım, kahvedan, ispirto ocağı ve stand olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. Ajur işçilikli. Osmanlı Hanedanı’na ait olması sebebi ile önem arz eden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 18.5 x 8.5 cm. Ağırlık: 493 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ BİLLUR ŞERBET TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han “A.H” inisiyalli. Billur camdan mamül 1 karaf ve 5 kadehten oluşan takım. Merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyali yer almakta. Altın yaldız bezemeli. 

Benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmektedir. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren ve emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden gerçek koleksiyonluk eserdir.

Referans: Dolmabahçe Sarayı, 2005 / TBMM - Milli Saraylar

Karaf Yükseklik: 17 cm.
Kadeh Yükseklik: 7.5 cm. (her biri)

    Lot No: 130

    Lot: 130

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ BİLLUR ŞERBET TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han “A.H” inisiyalli. Billur camdan mamül 1 karaf ve 5 kadehten oluşan takım. Merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyali yer almakta. Altın yaldız bezemeli. Benzer örnekleri TBMM Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı kitabının 214. sayfasında yer almakta ve Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmektedir. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren ve emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden gerçek koleksiyonluk eserdir. Referans: Dolmabahçe Sarayı, 2005 / TBMM - Milli Saraylar Karaf Yükseklik: 17 cm. Kadeh Yükseklik: 7.5 cm. (her biri)

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Fransız, “A.H & Co, France” imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” atölyeleri üretime başlamadan önceki siparişlerden. Rokoko üslubunda stilize tezyinatlı, merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyali yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve renksiz şeffaf sırlı, haliyle. Altın yaldız bezemeli. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren, emsalleri saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Pottery and Porcelain Marks, 2007 / Miller’s

Çap: 24 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK-19.Yüzyıl. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Fransız, “A.H & Co, France” imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” atölyeleri üretime başlamadan önceki siparişlerden. Rokoko üslubunda stilize tezyinatlı, merkezinde Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyali yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve renksiz şeffaf sırlı, haliyle. Altın yaldız bezemeli. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren, emsalleri saray koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Pottery and Porcelain Marks, 2007 / Miller’s Çap: 24 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ “NAPOLYON BONAPART” PORSELEN TABAK TAKIMI / 8 ADET-19.Yüzyıl. Fransız. Saray işi. “Le Rosey” imalat damgalı, “Le Rosey XI Rue de la Paix, Paris” ibareli. Bonapart (Napoleon) Hanedanlığı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. “Bonapart Hanedan Tacı” ve “Hanedanlık Arması” ile tezyinli. 8 adet, muhtelif form ve ölçülerde. “Sèvres” üretimi porselen üzerine “Le Rosey” imzalı dekora sahip, İmparatorluk yeşili bantlar ile çevrili. Altın yaldız bezemeli. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ
Pottery and Porcelain Marks, 2007 / Miller’s

Çap: 23 cm. (4 adet) - 24.5 cm. (4 adet)

    Lot No: 132

    Lot: 132

    FRANSIZ “NAPOLYON BONAPART” PORSELEN TABAK TAKIMI / 8 ADET-19.Yüzyıl. Fransız. Saray işi. “Le Rosey” imalat damgalı, “Le Rosey XI Rue de la Paix, Paris” ibareli. Bonapart (Napoleon) Hanedanlığı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. “Bonapart Hanedan Tacı” ve “Hanedanlık Arması” ile tezyinli. 8 adet, muhtelif form ve ölçülerde. “Sèvres” üretimi porselen üzerine “Le Rosey” imzalı dekora sahip, İmparatorluk yeşili bantlar ile çevrili. Altın yaldız bezemeli. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Pottery and Porcelain Marks, 2007 / Miller’s Çap: 23 cm. (4 adet) - 24.5 cm. (4 adet)

    USDSold
  • VÂLİDE SULTAN (FİLDİŞİ) TASVİR-İ HÜMAYUN-“Sultan İbrahim Han’ın Baş Eşi (Vâlide) Hatice Turhan Sultan”

19.Yüzyıl. Fildişi üzeri yağlıboya. “Emina Sultana, Præcipva Vxor Hibraim Imperatoris Tvrcarvm / Sultan Emina, Türk İmparatoru İbrahim’in Baş Eşi” ibareli. *Pieter de Jode’un gravüründen fildişi üzerine aktarılmış.

*Eser, “Victoria and Albert Museum” koleksiyonunda (Envanter No: SP.180:241) yer alan, 17.Yüzyıl “Pieter de Jode II” imzalı  gravürün tıpkı benzeridir.

Referans: V&A South Kensington / Prints & Drawings Study Room, Level D (SP.180:241)

Ölçüler: 16.5 x 12.5 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    VÂLİDE SULTAN (FİLDİŞİ) TASVİR-İ HÜMAYUN-“Sultan İbrahim Han’ın Baş Eşi (Vâlide) Hatice Turhan Sultan” 19.Yüzyıl. Fildişi üzeri yağlıboya. “Emina Sultana, Præcipva Vxor Hibraim Imperatoris Tvrcarvm / Sultan Emina, Türk İmparatoru İbrahim’in Baş Eşi” ibareli. *Pieter de Jode’un gravüründen fildişi üzerine aktarılmış. *Eser, “Victoria and Albert Museum” koleksiyonunda (Envanter No: SP.180:241) yer alan, 17.Yüzyıl “Pieter de Jode II” imzalı gravürün tıpkı benzeridir. Referans: V&A South Kensington / Prints & Drawings Study Room, Level D (SP.180:241) Ölçüler: 16.5 x 12.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN ŞEKERLİK ve TABAĞI-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalinden imal edilmiş. Tam takım, şekerlik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. “Beykoz Gülleri” ile stilize tezyinli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Kapağı “armut” formunda meyve tutamaklı, yanlardan zarif çift kulplu. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Şekerlik Ölçüler: 9.5 x 8.5 x 13.5 cm.
Tabak Ölçüler: 13.5 x 17 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN ŞEKERLİK ve TABAĞI-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalinden imal edilmiş. Tam takım, şekerlik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. “Beykoz Gülleri” ile stilize tezyinli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Kapağı “armut” formunda meyve tutamaklı, yanlardan zarif çift kulplu. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Şekerlik Ölçüler: 9.5 x 8.5 x 13.5 cm. Tabak Ölçüler: 13.5 x 17 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN ŞEKERLİK ve TABAĞI-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalinden imal edilmiş. Tam takım, şekerlik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. “Beykoz Gülleri” ile stilize tezyinli, floral motifler ile zenginleştirilmiş. Kapağı “armut” formunda meyve tutamaklı. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Şekerlik Ölçüler: 9 x 6.5 x 9 cm.
Tabak Ölçüler: 10.5 x 13.5 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN ŞEKERLİK ve TABAĞI-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalinden imal edilmiş. Tam takım, şekerlik, kapak ve tabak olmak üzere 3 parçadan müteşekkil. “Beykoz Gülleri” ile stilize tezyinli, floral motifler ile zenginleştirilmiş. Kapağı “armut” formunda meyve tutamaklı. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Şekerlik Ölçüler: 9 x 6.5 x 9 cm. Tabak Ölçüler: 10.5 x 13.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN ŞEKERLİK-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalin camdan imal edilmiş. Şekerlik ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Stilize floral ve geometrik motifler ile tezyinli. Kapağı “armut” formunda meyve tutamaklı. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Ölçüler: 11 x 9 x 12.5 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN ŞEKERLİK-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalin camdan imal edilmiş. Şekerlik ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Stilize floral ve geometrik motifler ile tezyinli. Kapağı “armut” formunda meyve tutamaklı. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 11 x 9 x 12.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN İBRİK-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalinden imal edilmiş. Stilize “Beykoz Gülleri” ile tezyinli, floral ve geometrik motifler ile zenginleştirilmiş. Platform kaideli, şişkin armudi gövdeli, emzikli ve kulplu, orijinal kapaklı. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN İBRİK-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalinden imal edilmiş. Stilize “Beykoz Gülleri” ile tezyinli, floral ve geometrik motifler ile zenginleştirilmiş. Platform kaideli, şişkin armudi gövdeli, emzikli ve kulplu, orijinal kapaklı. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Yükseklik: 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN BONBONNIÈRE-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalinden imal edilmiş. Nadir tesadüf edilen “meyve” formunda. Hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Meyve ve floral motiler ile oluşturulmuş kompozisyonlar ile bezeli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Kapağı “meyve sapı” formunda tutamaklı. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Ölçüler: 14 x 12.5 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    OSMANLI “BEYKOZ” OPALİN BONBONNIÈRE-“Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Opalinden imal edilmiş. Nadir tesadüf edilen “meyve” formunda. Hazne ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Meyve ve floral motiler ile oluşturulmuş kompozisyonlar ile bezeli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Kapağı “meyve sapı” formunda tutamaklı. Altın yaldız bezemeli. Sultan III.Selim Han döneminde Mevlevi Dervişi Mehmet Dede tarafından kurulan “Beykoz Atölyeleri”nin günümüze ulaşmış nadir örneklerinden. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 14 x 12.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF ve PORSELEN FİNCAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli. Stilize floral tezyinatlı, madalyonlar içerisi “Türk Buketi” tasvirleri ile dekorlu. Aykırı ve estetik tasarıma sahip. Haliyle. Altın yaldız bezemeli “Sax” porselen fincanı ile birlikte.

Yükseklik: 6.5 cm.
Ağırlık: 18 gr.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    OSMANLI “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF ve PORSELEN FİNCAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli. Stilize floral tezyinatlı, madalyonlar içerisi “Türk Buketi” tasvirleri ile dekorlu. Aykırı ve estetik tasarıma sahip. Haliyle. Altın yaldız bezemeli “Sax” porselen fincanı ile birlikte. Yükseklik: 6.5 cm. Ağırlık: 18 gr.

    USDSold
  • OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. Murassa, incilerle bezeli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, “Türk Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş. Murassa, asma yaprakları arasında “Kum İnci”lerinden oluşturulmuş üzüm salkımları ile dekorlu. Haliyle. Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nda, görseli ise “Cevher-Jewel” kitabının 142 ve 143.sayfalarında yer almakta.

Referans: Cevher-Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi (Sayfa 142, 143)

Yükseklik: 6 cm.
Ağırlık: 30 gr.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    OSMANLI MURASSA “SARAY İŞİ” ALTIN MİNELİ ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın, mineli. Murassa, incilerle bezeli. “Rokoko” üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli. Üst seviye mine işçiliği ile stilize tezyinli, “Türk Buketi” motifleri ile zenginleştirilmiş. Murassa, asma yaprakları arasında “Kum İnci”lerinden oluşturulmuş üzüm salkımları ile dekorlu. Haliyle. Benzer örneği “Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’nda, görseli ise “Cevher-Jewel” kitabının 142 ve 143.sayfalarında yer almakta. Referans: Cevher-Jewel, 2015 / Sadberk Hanım Müzesi (Sayfa 142, 143) Yükseklik: 6 cm. Ağırlık: 30 gr.

    USDSold
  • OSMANLI “SARAY İŞİ” GÜMÜŞ ZARF TAKIMI / 6 ADET-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Saray işi, 6 adetten oluşan tam takım. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli, repoussé (kabartma) tekniği kullanılarak Osmanlı sancak ve müzik aletlerinden oluşturulmuş “Mızıka-ı Hümayun Arması” üslubunda kompozisyonlar ile tezyinli, stilize floral dekorlu. Altın vermeyli.

Yükseklik: 6 cm. (her biri)
Ağırlık: 210 gr.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    OSMANLI “SARAY İŞİ” GÜMÜŞ ZARF TAKIMI / 6 ADET-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Saray işi, 6 adetten oluşan tam takım. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli, repoussé (kabartma) tekniği kullanılarak Osmanlı sancak ve müzik aletlerinden oluşturulmuş “Mızıka-ı Hümayun Arması” üslubunda kompozisyonlar ile tezyinli, stilize floral dekorlu. Altın vermeyli. Yükseklik: 6 cm. (her biri) Ağırlık: 210 gr.

    USDSold
  • OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ ÇİFT ZARF ve FİNCANLARI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Çift, 2 adet. Üst düzey savat işçiliği ile tezyinli. “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş “Rokoko” üslubu floral madalyonlar ile bezeli, stilize geometrik bir bordür ile çevrili. Porselen fincanları ile birlikte. Orijinal muhafazası içerisinde. 

Yükseklik: 6 cm. (her biri)
Ağırlık: 79 gr.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ ÇİFT ZARF ve FİNCANLARI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Çift, 2 adet. Üst düzey savat işçiliği ile tezyinli. “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş “Rokoko” üslubu floral madalyonlar ile bezeli, stilize geometrik bir bordür ile çevrili. Porselen fincanları ile birlikte. Orijinal muhafazası içerisinde. Yükseklik: 6 cm. (her biri) Ağırlık: 79 gr.

    USDSold
  • OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ ZARF ve FİNCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Üst düzey savat işçiliği ile tezyinli. “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş şemseli madalyonlar ile bezeli, stilize geometrik ve floral tezyinatlı. Porselen fincanı ile birlikte. Orijinal muhafazası içerisinde.

Yükseklik: 5.5 cm.
Ağırlık: 32 gr.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    OSMANLI SAVATLI GÜMÜŞ ZARF ve FİNCANI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Üst düzey savat işçiliği ile tezyinli. “Ay-Yıldız” motifleri ile zenginleştirilmiş şemseli madalyonlar ile bezeli, stilize geometrik ve floral tezyinatlı. Porselen fincanı ile birlikte. Orijinal muhafazası içerisinde. Yükseklik: 5.5 cm. Ağırlık: 32 gr.

    USDSold
  • RUS “IVAN OBREGOV” SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-19.Yüzyıl. Rus. Moskova, “84” Kokoshnik ve “Ivan Obregov - И.O” usta damgalı. Gümüş, üst seviye savat işçilikli. Sultani özelliklere ve kaliteye sahip, aykırı “kalp” formunda tasarlanmış. Osmanlı silah ve sancaklarından oluşan “Mızıka-ı Hümayun” üslubunda asalet armaları ile dekorlu. “Maşallah” ibareli bordüründe talik hattı ile “Güya bir bahar-ı feyz-i efruz, Şemsinden dimağ ya râne, Gele buy-ı Şukufe-i…” şeklinde beyit yazılı. Stilize floral tezyinatlı, üstten menteşe kapaklı. Altın vermeyli. 

Referans: Encyclopedia of World Silver Marks, Miller’s (Sayfa 773)
Russian Gold and Silver, 1981 Trefoil Books / A. von Solodkoff

Ölçüler: 20 x 90 x 80 mm.
Ağırlık: 141 gr.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    RUS “IVAN OBREGOV” SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN KUTUSU-19.Yüzyıl. Rus. Moskova, “84” Kokoshnik ve “Ivan Obregov - И.O” usta damgalı. Gümüş, üst seviye savat işçilikli. Sultani özelliklere ve kaliteye sahip, aykırı “kalp” formunda tasarlanmış. Osmanlı silah ve sancaklarından oluşan “Mızıka-ı Hümayun” üslubunda asalet armaları ile dekorlu. “Maşallah” ibareli bordüründe talik hattı ile “Güya bir bahar-ı feyz-i efruz, Şemsinden dimağ ya râne, Gele buy-ı Şukufe-i…” şeklinde beyit yazılı. Stilize floral tezyinatlı, üstten menteşe kapaklı. Altın vermeyli. Referans: Encyclopedia of World Silver Marks, Miller’s (Sayfa 773) Russian Gold and Silver, 1981 Trefoil Books / A. von Solodkoff Ölçüler: 20 x 90 x 80 mm. Ağırlık: 141 gr.

    USDSold
  • SADRAZAM MEHMED TALAT PAŞA’NIN GÜMÜŞ PURO KUTUSU ve ŞAHSİ SÜMENİ-“Sadrazam-ı Devlet-i Aliye-i Osmaniye”

Mehmed Talat Paşa’nın şahsına ait gümüş puro kutusu ve gümüş aplikeli şahsi sümen. Sadrazam Talat Paşa için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş eserler, imalat ve usta damgalı olup Eski Türkçe (Osmanlıca) ile ibarelidir. 

*Puro Kutusu; Avusturya, gümüş imalat ve usta damgalı. Yalın işçilikli, iç kısmı sedir ağacından. Kapak üzeri kazıma (grave) tekniği kullanılarak “Rika” hattı ile “Sadrazam Devletlü Fehametlü Talat Paşa Hazretleri’ne Viyana'da mukim Osmaniler tarafından Yâdigar” ibareli.

*Şahsi Sümen; İngiliz, “HBA” sanatçı ve gümüş imalat damgalı. Deri, aplike gümüş plakalar ile dekore edilmiş. Merkezi kazıma (grave) tekniğiyle “Kufi” hattı kullanılarak müsenna (aynalı) stilde “Mehmed Talat” ibareli.

Provenans: Mehmed Talat Paşa Aile Koleksiyonu

Sümen Ölçüler: 33 x 25.5 cm.
Kutu Ölçüler: 21 x 14 x 6 cm.
Kutu Ağırlık: 857 gr.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    SADRAZAM MEHMED TALAT PAŞA’NIN GÜMÜŞ PURO KUTUSU ve ŞAHSİ SÜMENİ-“Sadrazam-ı Devlet-i Aliye-i Osmaniye” Mehmed Talat Paşa’nın şahsına ait gümüş puro kutusu ve gümüş aplikeli şahsi sümen. Sadrazam Talat Paşa için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş eserler, imalat ve usta damgalı olup Eski Türkçe (Osmanlıca) ile ibarelidir. *Puro Kutusu; Avusturya, gümüş imalat ve usta damgalı. Yalın işçilikli, iç kısmı sedir ağacından. Kapak üzeri kazıma (grave) tekniği kullanılarak “Rika” hattı ile “Sadrazam Devletlü Fehametlü Talat Paşa Hazretleri’ne Viyana'da mukim Osmaniler tarafından Yâdigar” ibareli. *Şahsi Sümen; İngiliz, “HBA” sanatçı ve gümüş imalat damgalı. Deri, aplike gümüş plakalar ile dekore edilmiş. Merkezi kazıma (grave) tekniğiyle “Kufi” hattı kullanılarak müsenna (aynalı) stilde “Mehmed Talat” ibareli. Provenans: Mehmed Talat Paşa Aile Koleksiyonu Sümen Ölçüler: 33 x 25.5 cm. Kutu Ölçüler: 21 x 14 x 6 cm. Kutu Ağırlık: 857 gr.

    USDSold
  • SADRAZAM MEHMED TALAT PAŞA’YA VERİLMİŞ FERMAN / HİCRİ 1332-“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima”

20.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1332 (M.1914) tarihli. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) el çekme tuğralı, 3 satır. Mehmed Talat Paşa’ya verilmiş. Ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak istifli sülüs, divanî ve rık’a hattı ile yazılmış. Sultan tuğrasının sol tarafı “Tarafımızdan ruhsat verilmiştir”, alt kısmI ise “Mahruse-i İstanbul” ibareli.

30 Ramazan 1332, Osmanlı Devleti ile Yunanistan Hükümeti arasında Adalar meselesi hakkında yapılacak görüşmelerde Dahiliye Nâzırı Talat Bey'in murahhas tayin edilmesi hakkında.

Provenans: Mehmed Talat Paşa Aile Koleksiyonu

Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Ölçüler: 63.5 x 52.5 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    SADRAZAM MEHMED TALAT PAŞA’YA VERİLMİŞ FERMAN / HİCRİ 1332-“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima” 20.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1332 (M.1914) tarihli. Sultan V.Mehmed Reşad Han (1909-1918) el çekme tuğralı, 3 satır. Mehmed Talat Paşa’ya verilmiş. Ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak istifli sülüs, divanî ve rık’a hattı ile yazılmış. Sultan tuğrasının sol tarafı “Tarafımızdan ruhsat verilmiştir”, alt kısmI ise “Mahruse-i İstanbul” ibareli. 30 Ramazan 1332, Osmanlı Devleti ile Yunanistan Hükümeti arasında Adalar meselesi hakkında yapılacak görüşmelerde Dahiliye Nâzırı Talat Bey'in murahhas tayin edilmesi hakkında. Provenans: Mehmed Talat Paşa Aile Koleksiyonu Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Ölçüler: 63.5 x 52.5 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI BERAT-I ŞERİFE / HİCRİ 1241-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima”

19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1241 (M.1826) tarihli. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) altın ile el çekme tuğralı, 19 satır. Ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divanî hatla yazılmış. Altın duraklı. Rûmi ve hatayi üslubunda floral tezyinli, hâlkâr tekniğinde altın tezhipli.

4 Zilhicce 1241, Kastamonu Deveciler Mahallesi’nde Nasrullah Kadı Câmii yakınında bulunan bir dükkânın ve kirasının, caminin mum ve kandillerine, Edîboğlu kızı Hadîce Hatun tarafından vakfedildiği, dükkanın ise Karagüle oğlu Osman bin Mustafa tarafından kullanıldığı, vakfedenin torunu olan Murtaza oğlu Ahmed bin Hüseyin’in mahkemede vakıf dükkanının mütevellîliğini talep ettiği, kayıt ve şahitlerden hak sahibi olduğunun anlaşılması hakkında.

Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Ölçüler: 79 x 42 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    SULTAN II.MAHMUD HAN TUĞRALI BERAT-I ŞERİFE / HİCRİ 1241-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima” 19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1241 (M.1826) tarihli. Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) altın ile el çekme tuğralı, 19 satır. Ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divanî hatla yazılmış. Altın duraklı. Rûmi ve hatayi üslubunda floral tezyinli, hâlkâr tekniğinde altın tezhipli. 4 Zilhicce 1241, Kastamonu Deveciler Mahallesi’nde Nasrullah Kadı Câmii yakınında bulunan bir dükkânın ve kirasının, caminin mum ve kandillerine, Edîboğlu kızı Hadîce Hatun tarafından vakfedildiği, dükkanın ise Karagüle oğlu Osman bin Mustafa tarafından kullanıldığı, vakfedenin torunu olan Murtaza oğlu Ahmed bin Hüseyin’in mahkemede vakıf dükkanının mütevellîliğini talep ettiği, kayıt ve şahitlerden hak sahibi olduğunun anlaşılması hakkında. Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Ölçüler: 79 x 42 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI (HÜKM-İ ŞERÎF) FERMAN / HİCRİ 1324-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

20.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1324 (M.1906) tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) el çekme tuğralı, 8 satır. Ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divani hatla yazılmış. Altın ile tek ve üç benek (çintemâni) duraklı. Altın ile stilize floral tezhipli.

10 Şevvâl 1324, Cideli Hâlid Bey’in 3 numaralı Kapısuyu Limanı’nda sahibi olduğu 4 tonilatoluk kayığını odun ticaretinden Âsitâneli Şerîf Hasan Efendi’ye sattığına ve bu kayığa da Yorgi Nikefor isimli kişiyi kaptan tayin ettiğine dair limanlarda göstermek üzere eline sened-i bahrîsinin verildiğini bildiren hükm-i şerîf.

Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır.

Ölçüler: 81.5 x 27.5 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI (HÜKM-İ ŞERÎF) FERMAN / HİCRİ 1324-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” 20.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1324 (M.1906) tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) el çekme tuğralı, 8 satır. Ferman kâğıdı üzerine is mürekkebi kullanılarak divani hatla yazılmış. Altın ile tek ve üç benek (çintemâni) duraklı. Altın ile stilize floral tezhipli. 10 Şevvâl 1324, Cideli Hâlid Bey’in 3 numaralı Kapısuyu Limanı’nda sahibi olduğu 4 tonilatoluk kayığını odun ticaretinden Âsitâneli Şerîf Hasan Efendi’ye sattığına ve bu kayığa da Yorgi Nikefor isimli kişiyi kaptan tayin ettiğine dair limanlarda göstermek üzere eline sened-i bahrîsinin verildiğini bildiren hükm-i şerîf. Ekspertiz: MSGSÜ, Doç.Dr. Hüseyin Gündüz tarafından ekspertiz edilerek onaylanmıştır. Ölçüler: 81.5 x 27.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ESER-İ İSTANBUL” DUVAR TABAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Eser-i İstanbul” damgalı. Sultan Abdülmecid Han (1845-1875) dönemi. Çevresi ajurlu, yüzeyi hasır örme işçilikli, merkezinde münhani bir rozet bulunmakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sıraltına beyaz renkte. 19.Yüzyıl ortalarında 30 yıl gibi kısa bir süre imalat yapan atölyenin koleksiyon değeri yüksek, nadir tesadüf edilen kıymetli üretimlerinden.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 19 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    OSMANLI “ESER-İ İSTANBUL” DUVAR TABAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Eser-i İstanbul” damgalı. Sultan Abdülmecid Han (1845-1875) dönemi. Çevresi ajurlu, yüzeyi hasır örme işçilikli, merkezinde münhani bir rozet bulunmakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sıraltına beyaz renkte. 19.Yüzyıl ortalarında 30 yıl gibi kısa bir süre imalat yapan atölyenin koleksiyon değeri yüksek, nadir tesadüf edilen kıymetli üretimlerinden. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ERKEN DÖNEM VAZO-“Kale-i Sultaniye”

17.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Erken dönem. Kallavi ebatlarda ve kıymetli renkte. Konik formda, boynu boğumlu ve dar ağızlı olarak tasarlanmış. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Kobalt renkte stilize floral tezyinatlı. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer almakta.

Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın erken dönem örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 25.5 cm. 
Çap: 10 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ERKEN DÖNEM VAZO-“Kale-i Sultaniye” 17.Yüzyıl sonu. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Erken dönem. Kallavi ebatlarda ve kıymetli renkte. Konik formda, boynu boğumlu ve dar ağızlı olarak tasarlanmış. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Kobalt renkte stilize floral tezyinatlı. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer almakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın erken dönem örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 25.5 cm. Çap: 10 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ERKEN DÖNEM KASE-“Kale-i Sultaniye”

18.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Erken dönem. Kallavi ebatlarda ve kıymetli renkte. Platform kaideli, çukur ve derin formda tasarlanmış. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Mercan kırmızısı renginde stilize floral tezyinatlı, siyah konturlü. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer almakta.

Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın erken dönem örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 14 cm.
Çap: 19 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ERKEN DÖNEM KASE-“Kale-i Sultaniye” 18.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Erken dönem. Kallavi ebatlarda ve kıymetli renkte. Platform kaideli, çukur ve derin formda tasarlanmış. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Mercan kırmızısı renginde stilize floral tezyinatlı, siyah konturlü. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer almakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın erken dönem örneklerinden, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 14 cm. Çap: 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ÇİFT SÜRAHİ / 2 ADET-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Çift, 2 adetten oluşan takım. Nadir ve kıymetli renkte. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 36 cm. - 39 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ÇİFT SÜRAHİ / 2 ADET-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Çift, 2 adetten oluşan takım. Nadir ve kıymetli renkte. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 36 cm. - 39 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (MATARA) SİRKELİK-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Simit formunda (halka gövdeli) tasarlanmış, imbikli ve taşıma kulplu. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 29 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (MATARA) SİRKELİK-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Simit formunda (halka gövdeli) tasarlanmış, imbikli ve taşıma kulplu. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 29 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ASLAN FİGÜRLÜ (SİGARALIKLI) ŞEKERLİK -“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Aykırı form ve kıymetli renkte. Mumluklu kapağı “aslan” figürlü, platform kaidesi “sigaralık” yuvalı. Kapak ve hazne olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 20 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ASLAN FİGÜRLÜ (SİGARALIKLI) ŞEKERLİK -“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Aykırı form ve kıymetli renkte. Mumluklu kapağı “aslan” figürlü, platform kaidesi “sigaralık” yuvalı. Kapak ve hazne olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ASLAN FİGÜRÜ-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Ölçüler: 23 x 21 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK ASLAN FİGÜRÜ-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Ölçüler: 23 x 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (MATARA) SİRKELİK-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Simit formunda (halka gövdeli) tasarlanmış, imbikli ve taşıma kulplu. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (MATARA) SİRKELİK-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Simit formunda (halka gövdeli) tasarlanmış, imbikli ve taşıma kulplu. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 25 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SÜRAHİ-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 33 cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SÜRAHİ-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 33 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SÜRAHİ-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 35 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SÜRAHİ-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Nadir ve kıymetli renkte. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 35 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK DEVE FİGÜRLÜ (SİGARALIKLI) ŞEKERLİK -“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Aykırı form ve kıymetli renkte. Mumluklu kapağı “deve” figürlü, platform kaidesi “sigaralık” yuvalı. Kapak ve hazne olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 21.5 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK DEVE FİGÜRLÜ (SİGARALIKLI) ŞEKERLİK -“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Aykırı form ve kıymetli renkte. Mumluklu kapağı “deve” figürlü, platform kaidesi “sigaralık” yuvalı. Kapak ve hazne olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 21.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK HOKKA-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Kallavi ebatlarda. Aykırı form ve kıymetli renkte. Rıhdan ve çift mürekkeplik olmak üzere “3 “hazneli. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Ölçüler: 14 x 19 x 19 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK HOKKA-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Kallavi ebatlarda. Aykırı form ve kıymetli renkte. Rıhdan ve çift mürekkeplik olmak üzere “3 “hazneli. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Ölçüler: 14 x 19 x 19 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (MATARA) SİRKELİK-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Simit formunda (halka gövdeli) tasarlanmış, imbikli ve taşıma kulplu. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 22 cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (MATARA) SİRKELİK-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Simit formunda (halka gövdeli) tasarlanmış, imbikli ve taşıma kulplu. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SÜRAHİ-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 35 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SÜRAHİ-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 35 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SÜRAHİ-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 36 cm. - 39 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK SÜRAHİ-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 36 cm. - 39 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (MATARA) SİRKELİK-“Kale-i Sultaniye”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Simit formunda (halka gövdeli) tasarlanmış, imbikli ve taşıma kulplu. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı.

Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta.
 
Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi
Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney
Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü

Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    OSMANLI “ÇANAKKALE” SERAMİK (MATARA) SİRKELİK-“Kale-i Sultaniye” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Çanakkale, Kale-i Sultaniye. Simit formunda (halka gövdeli) tasarlanmış, imbikli ve taşıma kulplu. Barbutin tekniği ile dekore edilmiş, detaylar zemine hamur yapıştırma tekniğiyle kabartma olarak belirlenmiş. Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı. Benzer örnekleri “Atina Benaki Museum”, “Sadberk Hanım Müzesi”, “Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi” ve “Ankara Etnografya Müzesi” koleksiyonlarında yer almakta. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, 1991 / Sadberk Hanım Müzesi Türk Devri Çanakkale Seramikleri, 1971 / Gönül Öney Çanakkale Seramikleri, 1996 / Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yükseklik: 24 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “LİTÜRJİK” GÜMÜŞ TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Kuşağı tekrarlı "Fâl tasehun, Fâl Husse / Merak etme, Kötü şans" ibareli. Repoussé (kabartma), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Asma yaprakları ve üzüm salkımları ile dekorlu, omphalos’unda ağaçlı “tabiat” motifi yer almakta.

Litürjik, bu tip eserlerin formu ve bezemesi kökenini 14. ve 15. yüzyıla kadar geriye götürebileceğimiz Balkanlar’daki eski bir geleneği takip etmektedir. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyon değeri yüksek örneklerindendir.

Referans: Parıldayan Hatıralar, 2006 / Brigitte Pitarakis, Christos Merantzas - Sadberk Hanım Müzesi  

Çap: 13 cm.
Ağırlık: 89 gr.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    OSMANLI “LİTÜRJİK” GÜMÜŞ TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Kuşağı tekrarlı "Fâl tasehun, Fâl Husse / Merak etme, Kötü şans" ibareli. Repoussé (kabartma), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Asma yaprakları ve üzüm salkımları ile dekorlu, omphalos’unda ağaçlı “tabiat” motifi yer almakta. Litürjik, bu tip eserlerin formu ve bezemesi kökenini 14. ve 15. yüzyıla kadar geriye götürebileceğimiz Balkanlar’daki eski bir geleneği takip etmektedir. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın nadir tesadüf edilen koleksiyon değeri yüksek örneklerindendir. Referans: Parıldayan Hatıralar, 2006 / Brigitte Pitarakis, Christos Merantzas - Sadberk Hanım Müzesi Çap: 13 cm. Ağırlık: 89 gr.

    USDSold
  • OSMANLI “İSTANBUL İŞİ” GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Müzeyyen" ibareli. “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tasarlanmış. Kallavi ebatlarda, diagonal kartuşlu ve dilimli tasarıma sahip. Üst seviye repoussé (kabartma), grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinatlı, merkezde yer alan omphalos’u “Hilal” motifli. 

Çap: 23 cm.
Ağırlık: 517 gr.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    OSMANLI “İSTANBUL İŞİ” GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Gümüş. Eski Türkçe (Osmanlıca) ile "Müzeyyen" ibareli. “Osmanlı Rokokosu” üslubunda tasarlanmış. Kallavi ebatlarda, diagonal kartuşlu ve dilimli tasarıma sahip. Üst seviye repoussé (kabartma), grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize floral ve geometrik tezyinatlı, merkezde yer alan omphalos’u “Hilal” motifli. Çap: 23 cm. Ağırlık: 517 gr.

    USDSold
  • OSMANLI “HIDİV” GÜMÜŞ ÇİFT KAPAKLI SAHAN / 2 ADET-“Yusuf Zavi”

19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. "Yusuf Zavi" usta damgalı, *tuğra formunda. Hıdiv, (Mısır) damgalı. Çift, 2 adet. Kallavi ebatlarda, sahan ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Yalın işçilikli, kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş bordürler ile çevrili. Geniş ve yayvan hazneli, yüksek kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı dalında “goncagül” formunda, altın vermeyli.

*Nadir tesadüf edilen kıymetli (tuğra formunda) damgaya sahip koleksiyon değeri yüksek eserlerdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 13 x 23.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 1944 gr.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    OSMANLI “HIDİV” GÜMÜŞ ÇİFT KAPAKLI SAHAN / 2 ADET-“Yusuf Zavi” 19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. "Yusuf Zavi" usta damgalı, *tuğra formunda. Hıdiv, (Mısır) damgalı. Çift, 2 adet. Kallavi ebatlarda, sahan ve kapak olmak üzere 2 parçadan müteşekkil. Yalın işçilikli, kazıma (grave) tekniği ile oluşturulmuş bordürler ile çevrili. Geniş ve yayvan hazneli, yüksek kubbesel kapaklı. Kapak tutamağı dalında “goncagül” formunda, altın vermeyli. *Nadir tesadüf edilen kıymetli (tuğra formunda) damgaya sahip koleksiyon değeri yüksek eserlerdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 13 x 23.5 cm. (her biri) Ağırlık: 1944 gr.

    USDSold
  • SULTAN VAHDETTİN HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ÇEREZLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Vahdettin Han (1918-1922) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adet. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli, “balık pulu” dekorlu, “Rokoko” madalyonlu. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 48.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 17.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 434 gr.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    SULTAN VAHDETTİN HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ÇEREZLİK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Vahdettin Han (1918-1922) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adet. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli, “balık pulu” dekorlu, “Rokoko” madalyonlu. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 48.sayfasında yer almaktadır. Çap: 17.5 cm. (her biri) Ağırlık: 434 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT İFTARİYELİK-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift. Aykırı forma sahip, platform tabanlı ve hafif çukur gövdeli. Aznavur (guilloché) işçiliği ile stilize tezyinatlı.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 10.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 191 gr.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT İFTARİYELİK-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift. Aykırı forma sahip, platform tabanlı ve hafif çukur gövdeli. Aznavur (guilloché) işçiliği ile stilize tezyinatlı. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 10.5 cm. (her biri) Ağırlık: 191 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK TAKIMI / 6 ADET-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. 6 adetten oluşan tam takım. Dalgalı ve düz aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile geometrik ve floral dekorlu, merkezi mektup formlu madalyon ile zenginleştirilmiş. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 8 x 7 cm. (her biri)
Ağırlık: 403 gr.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK TAKIMI / 6 ADET-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. 6 adetten oluşan tam takım. Dalgalı ve düz aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile geometrik ve floral dekorlu, merkezi mektup formlu madalyon ile zenginleştirilmiş. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 8 x 7 cm. (her biri) Ağırlık: 403 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT KADEH-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile “Rokoko” üslubunda dekorlu. Altın vermeyli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 14 x 7 cm. (her biri)
Ağırlık: 330 gr.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT KADEH-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile “Rokoko” üslubunda dekorlu. Altın vermeyli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 14 x 7 cm. (her biri) Ağırlık: 330 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT BARDAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Nadir tesadüf edilen “ayran bardağı” olarak geniş ağızlı ve hacimli formda tasarlanmış. Dalgalı aznavur (guilloché) işçiliği ile stilize tezyinli. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 10 x 8 cm. (her biri)
Ağırlık: 161 gr.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT BARDAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. Nadir tesadüf edilen “ayran bardağı” olarak geniş ağızlı ve hacimli formda tasarlanmış. Dalgalı aznavur (guilloché) işçiliği ile stilize tezyinli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 10 x 8 cm. (her biri) Ağırlık: 161 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT BARDAK-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. İpek aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile “Rokoko” üslubunda dekorlu. Altın vermeyli. Orijinal muhafazası ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 8.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 165 gr.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT BARDAK-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Çift, 2 adetten oluşan takım. İpek aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile “Rokoko” üslubunda dekorlu. Altın vermeyli. Orijinal muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 8.5 cm. (her biri) Ağırlık: 165 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISKATA TAKIMI / 6 ADET-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. 6 adetten oluşan tam takım. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile zarif dekorlu. Geometrik tezyinatlı cam bardakları ve muhafazası ile birlikte.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Iskata Ölçüler: 8 x 10 cm. (her biri)
Bardak Ölçüler: 9 x 6.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 804 gr.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISKATA TAKIMI / 6 ADET-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. 6 adetten oluşan tam takım. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Ajur işçilikli, kalemişi ve kazıma (grave) tekniği ile zarif dekorlu. Geometrik tezyinatlı cam bardakları ve muhafazası ile birlikte. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Iskata Ölçüler: 8 x 10 cm. (her biri) Bardak Ölçüler: 9 x 6.5 cm. (her biri) Ağırlık: 804 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ CEVİZ KIRACAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Masif, yalın işçilikli. Ceviz (Istakoz) kıracağı olarak tasarlanmış, çift hazneli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ve ele geçmez koleksiyonluk örneklerindendir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 13.5 cm.
Ağırlık: 145 gr.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ CEVİZ KIRACAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Masif, yalın işçilikli. Ceviz (Istakoz) kıracağı olarak tasarlanmış, çift hazneli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın aykırı ve ele geçmez koleksiyonluk örneklerindendir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 13.5 cm. Ağırlık: 145 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TAS-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 18 cm.
Ağırlık: 244 gr.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TAS-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 18 cm. Ağırlık: 244 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TAS-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Aykırı form ve ebatlarda. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 20.5 cm.
Ağırlık: 383 gr.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TAS-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Aykırı form ve ebatlarda. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 20.5 cm. Ağırlık: 383 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TAS-“Aznavur İşi”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 18.3 cm.
Ağırlık: 237 gr.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TAS-“Aznavur İşi” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 18.3 cm. Ağırlık: 237 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇOCUK TASI-"Aznavur İşi"

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli. Nadir tesadüf edilen boyutta, çocuk tası olarak tasarlanmış. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 12.6 cm.
Ağırlık: 149 gr.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇOCUK TASI-"Aznavur İşi" 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah damgalı ve çeşnili. Gümüş. Aznavur (guilloché) işçiliği ile tezyinli. Nadir tesadüf edilen boyutta, çocuk tası olarak tasarlanmış. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 12.6 cm. Ağırlık: 149 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “VACHERON CONSTANTIN” PLATİN CEP SAATİ-“Vacheron & Constantin, Genève” 

İsviçre, Cenevre. “Vacheron & Constantin” imzalı. Platin. Smokin tip, platinyum kasalı. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Orijinal “Vacheron Constantin” muhafazası ile birlikte.

Çap: 43 mm.
Ağırlık: 51 gr.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    İSVİÇRE “VACHERON CONSTANTIN” PLATİN CEP SAATİ-“Vacheron & Constantin, Genève” İsviçre, Cenevre. “Vacheron & Constantin” imzalı. Platin. Smokin tip, platinyum kasalı. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Orijinal “Vacheron Constantin” muhafazası ile birlikte. Çap: 43 mm. Ağırlık: 51 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “PATEK PHILLIPE” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Patek Philippe & Cie, Geneve” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,18 ayar damgalı. Arka kapağı grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile inisiyalli, iç kapağı “A.K”den ithaflı.  Üstten kurmalı. Akrep ve yelkovanı Rokoko üslubunda tasarlanmış, saniyeli.

Çap: 48.5 mm.
Ağırlık: 89 gr.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    İSVİÇRE “PATEK PHILLIPE” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Patek Philippe & Cie, Geneve” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,18 ayar damgalı. Arka kapağı grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile inisiyalli, iç kapağı “A.K”den ithaflı. Üstten kurmalı. Akrep ve yelkovanı Rokoko üslubunda tasarlanmış, saniyeli. Çap: 48.5 mm. Ağırlık: 89 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “PATEK PHILIPPE” ALTIN (KOLYE) SAAT-İsviçre. “Patek Philippe & Cie, Geneve” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,18 ayar damgalı. Zenne boy, kolye halkalı. Rokoko üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli, inisiyalli. Orijinal muhafazası ile birlikte.

Çap: 27.5 mm.
Ağırlık: 20 gr.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    İSVİÇRE “PATEK PHILIPPE” ALTIN (KOLYE) SAAT-İsviçre. “Patek Philippe & Cie, Geneve” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,18 ayar damgalı. Zenne boy, kolye halkalı. Rokoko üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli, inisiyalli. Orijinal muhafazası ile birlikte. Çap: 27.5 mm. Ağırlık: 20 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “OMEGA” ALTIN CEP SAATİ-“Grand Prix Paris 1900”

İsviçre. “Omega” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,14 ayar damgalı. “Grand Prix Paris 1900” ibareli. Kadranı “Eski Türkçe / Osmanlıca” rakamlı.

Çap: 46.5 mm.
Ağırlık: 74 gr.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    İSVİÇRE “OMEGA” ALTIN CEP SAATİ-“Grand Prix Paris 1900” İsviçre. “Omega” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,14 ayar damgalı. “Grand Prix Paris 1900” ibareli. Kadranı “Eski Türkçe / Osmanlıca” rakamlı. Çap: 46.5 mm. Ağırlık: 74 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “BOREL FILS” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Borel Fils & Cie” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın, 14 ayar damgalı. Guilloché (aznavur) işçilikli. Üstten kurmalı, kronometreli ve saniye kadranlı. 20 rubis, Chronographe.

Çap: 55.2 mm.
Ağırlık: 108 gr.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    İSVİÇRE “BOREL FILS” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Borel Fils & Cie” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın, 14 ayar damgalı. Guilloché (aznavur) işçilikli. Üstten kurmalı, kronometreli ve saniye kadranlı. 20 rubis, Chronographe. Çap: 55.2 mm. Ağırlık: 108 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “ANCRE” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Ancre” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın, 14 ayar damgalı. Üst seviye uygulanmış “Rokoko” üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. “Remontoir Ancre de Precision” ibareli.

Çap: 40.5 mm.
Ağırlık: 48 gr.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    İSVİÇRE “ANCRE” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Ancre” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın, 14 ayar damgalı. Üst seviye uygulanmış “Rokoko” üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. “Remontoir Ancre de Precision” ibareli. Çap: 40.5 mm. Ağırlık: 48 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “OMEGA” ALTIN CEP SAATİ-“Grand Prix Paris 1900”

İsviçre. “Omega” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,18 ayar damgalı. Üst seviye uygulanmış “Rokoko” üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Eski Türkçe (Osmanlıca)” rakamlı. “Grand Prix Paris 1900” ibareli.

Çap: 50.5 mm.
Ağırlık: 93 gr.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    İSVİÇRE “OMEGA” ALTIN CEP SAATİ-“Grand Prix Paris 1900” İsviçre. “Omega” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,18 ayar damgalı. Üst seviye uygulanmış “Rokoko” üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Eski Türkçe (Osmanlıca)” rakamlı. “Grand Prix Paris 1900” ibareli. Çap: 50.5 mm. Ağırlık: 93 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “PAUL MOSER” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Paul Moser” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,14 ayar damgalı. Üst seviye uygulanmış “Rokoko” üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Kapağında yer alan madalyonu “H.M” inisiyalli.

Çap: 50.5 mm.
Ağırlık: 69 gr.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    İSVİÇRE “PAUL MOSER” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Paul Moser” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,14 ayar damgalı. Üst seviye uygulanmış “Rokoko” üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli, girlandlar ile zenginleştirilmiş. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. Kapağında yer alan madalyonu “H.M” inisiyalli. Çap: 50.5 mm. Ağırlık: 69 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “OMEGA” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Omega” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,14 ayar damgalı. Üst seviye uygulanmış “Rokoko” üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Mine işçilikli.

Çap: 49 mm.
Ağırlık: 64 gr.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    İSVİÇRE “OMEGA” ALTIN CEP SAATİ-İsviçre. “Omega” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,14 ayar damgalı. Üst seviye uygulanmış “Rokoko” üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinli. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Mine işçilikli. Çap: 49 mm. Ağırlık: 64 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE “LONGINES” ALTIN CEP SAATİ-“Grand Prix Paris 1900”

İsviçre. “Longines” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,14 ayar damgalı. Guilloché (aznavur) işçilikli, Rokoko üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile tezyinli. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. “Grand Prix Paris 1900” ibareli.

Çap: 55.5 mm.
Ağırlık: 134 gr.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    İSVİÇRE “LONGINES” ALTIN CEP SAATİ-“Grand Prix Paris 1900” İsviçre. “Longines” imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Altın,14 ayar damgalı. Guilloché (aznavur) işçilikli, Rokoko üslubunda grave (kazıma) ve kalemişi tekniği ile tezyinli. Üstten kurmalı, saniye kadranlı. Kadranı “Romen” rakamlı. “Grand Prix Paris 1900” ibareli. Çap: 55.5 mm. Ağırlık: 134 gr.

    USDSold