Lot: 1

Current Price: 1 USD Starting Bid: 1 USD Estimated: 1.000 - 1.500 USD Losing Winning

OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren müstesna eserin iç bordüründe altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyali yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve pembe renk boyamalı, altın yaldız bezemeli. TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 23 cm.

- USD
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren müstesna eserin iç bordüründe altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyali yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve pembe renk boyamalı, altın yaldız bezemeli. TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 23 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Hanedan parçası, Sultan için özel yapım. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren müstesna eserin iç bordüründe altın ile çekilmiş Sultan II.Abdülhamid Han’ın latin harfleri ile oluşturulmuş “A.H” inisiyali yer almakta. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve pembe renk boyamalı, altın yaldız bezemeli. TBMM Milli Saraylar “150 Yılın Sessiz Tanıkları, Saray Porselenlerinden İzler” adlı kitapta benzer örnekler mevcuttur. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri Dolmabahçe Sarayı Değerli Eşyalar Sergi Salonu’nda sergilenmekte olan ve padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 23 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'IN KIZI AYŞE SULTAN’A AİT “BACCARAT” KARAF-19.Yüzyıl sonu. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren estetik harikası eser, Fransa Kralı 15.Louis’nin Kraliyet emri ile kurulan “Baccarat” tarafından Ayşe Sultan için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Billur renk yüzeyi kesme (grave) tekniği ile çok zengin geometrik dekorlu, merkezdeki madalyon içerisi altın yaldız ile bezenmiş “Hanedan Tacı” ve “Ayşe Sultan” inisiyalli. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir.

Yükseklik: 16.5 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'IN KIZI AYŞE SULTAN’A AİT “BACCARAT” KARAF-19.Yüzyıl sonu. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren estetik harikası eser, Fransa Kralı 15.Louis’nin Kraliyet emri ile kurulan “Baccarat” tarafından Ayşe Sultan için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Billur renk yüzeyi kesme (grave) tekniği ile çok zengin geometrik dekorlu, merkezdeki madalyon içerisi altın yaldız ile bezenmiş “Hanedan Tacı” ve “Ayşe Sultan” inisiyalli. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir. Yükseklik: 16.5 cm.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'IN KIZI AYŞE SULTAN’A AİT “BACCARAT” KRİSTAL TAKIM-19.Yüzyıl sonu. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren estetik harikası tepsi, karaf ve iki kadehten oluşan takım, Fransa Kralı 15.Louis’nin Kraliyet emri ile kurulan “Baccarat” tarafından Ayşe Sultan için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Billur renk yüzeyleri kesme (grave) tekniği ile çok zengin geometrik dekorlu, merkezdeki madalyonlar içerisi altın yaldız ile bezenmiş “Hanedan Tacı” ve “Ayşe Sultan” inisiyalli. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserlerdir.

Tepsi Ölçüsü: 23 x 33 cm.
Karaf Yüksekliği: 34 cm.
Bardak Yüksekliği: 16 cm. (her biri)

    Lot No: 3

    Lot: 3

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN'IN KIZI AYŞE SULTAN’A AİT “BACCARAT” KRİSTAL TAKIM-19.Yüzyıl sonu. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren estetik harikası tepsi, karaf ve iki kadehten oluşan takım, Fransa Kralı 15.Louis’nin Kraliyet emri ile kurulan “Baccarat” tarafından Ayşe Sultan için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Billur renk yüzeyleri kesme (grave) tekniği ile çok zengin geometrik dekorlu, merkezdeki madalyonlar içerisi altın yaldız ile bezenmiş “Hanedan Tacı” ve “Ayşe Sultan” inisiyalli. Fevkalade kondisyonda. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserlerdir. Tepsi Ölçüsü: 23 x 33 cm. Karaf Yüksekliği: 34 cm. Bardak Yüksekliği: 16 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI “ÜÇOKLAR” SANCAĞI-18./19.Yüzyıl. “Üçoklar ve Altın Yay” temalı. Flama tipi direğe takılan ipek saten sancak, sırma saçaklı ve püsküllü. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Oğuz destanına göre sol kolda bulunan 12 Oğuz boyuna “Üçok” adı verilmektedir. Üçoklar, Türk Mitolojisi’nde “yersel boylar”ı (arzi kavimleri) ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Bunlar, Oğuz Han’ın ilk eşinden olan üç oğlu ve onlardan türeyen boylardır. Bunlar Oğuz Boyları’nın 12’sini oluştururlar.

Ölçüler: 80 x 51 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    OSMANLI “ÜÇOKLAR” SANCAĞI-18./19.Yüzyıl. “Üçoklar ve Altın Yay” temalı. Flama tipi direğe takılan ipek saten sancak, sırma saçaklı ve püsküllü. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Oğuz destanına göre sol kolda bulunan 12 Oğuz boyuna “Üçok” adı verilmektedir. Üçoklar, Türk Mitolojisi’nde “yersel boylar”ı (arzi kavimleri) ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Bunlar, Oğuz Han’ın ilk eşinden olan üç oğlu ve onlardan türeyen boylardır. Bunlar Oğuz Boyları’nın 12’sini oluştururlar. Ölçüler: 80 x 51 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “İBRİKLİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Merkezine stilize floral unsurların sarmaladığı ibrik kompozisyonu çalışılmış, siyah konturlü. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk ve nadir bir örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 30 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “İBRİKLİ” TABAK-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, yuvarlak formlu, halka dipli, çukur gövdeli ve dışa dönük kenarlı. Merkezine stilize floral unsurların sarmaladığı ibrik kompozisyonu çalışılmış, siyah konturlü. Eseri çevreleyen kalın bordürü stilize süslemeler ile bezeli, arka kısmı ön yüzdeki tezyinatın devamı niteliğinde dekorlu. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın koleksiyonluk ve nadir bir örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 30 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “GÜMÜŞ APLİKELİ” SÜRAHİ-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, şişkin gövdeli ve platform kaideli. Gövdesi mercan kırmızısının öne çıktığı stilize floral tezyinatlı, siyah konturlü. Osmanlı döneminde eklenmiş gümüş kulbu, taban çemberi ve boyun kısmı kazıma (grave) tekniği ile stilize dekorlu. Taşıma kulbu Rokoko üslubunda tasarlanmış. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın ele geçmez müzelik bir örneğidir. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 26 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI 17.YÜZYIL İZNİK SERAMİK “GÜMÜŞ APLİKELİ” SÜRAHİ-17.Yüzyıl. Osmanlı, İznik. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, şişkin gövdeli ve platform kaideli. Gövdesi mercan kırmızısının öne çıktığı stilize floral tezyinatlı, siyah konturlü. Osmanlı döneminde eklenmiş gümüş kulbu, taban çemberi ve boyun kısmı kazıma (grave) tekniği ile stilize dekorlu. Taşıma kulbu Rokoko üslubunda tasarlanmış. Benzer örnekleri Victoria Albert Museum, British Museum, Atina Benaki Museum ve Sadberk Hanım Müzesi gibi dünyanın önde gelen müzelerinde yer alan İznik Çini Sanatı’nın ele geçmez müzelik bir örneğidir.  Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 26 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ MASİF GÜMÜŞ SAKIZLIK-19.Yüzyıl. Fransız. Gümüş. İmalat (swan) garanti damgalı. Osmanlı Pazarı için yapılmış, tabanı Eski Türkçe “Ali” ibareli ve “18” numaralı. Yüksek platform kaideli, kubbesel kapaklı. Kazıma (grave) tekniği ile Osmanlı zevkine uygun stilize “Rumi” motifler ile bezeli. Fevkalade kondisyonda. Türünün son derece estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 17 x 10 cm.
Ağırlık: 698 gr.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    FRANSIZ 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ MASİF GÜMÜŞ SAKIZLIK-19.Yüzyıl. Fransız. Gümüş. İmalat (swan) garanti damgalı. Osmanlı Pazarı için yapılmış, tabanı Eski Türkçe “Ali” ibareli ve “18” numaralı. Yüksek platform kaideli, kubbesel kapaklı. Kazıma (grave) tekniği ile Osmanlı zevkine uygun stilize “Rumi” motifler ile bezeli. Fevkalade kondisyonda. Türünün son derece estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 17 x 10 cm. Ağırlık: 698 gr.

    USDSold
  • EMİL BRENK İMZALI “OTOMAT” KUŞ KUTUSU -1907 senesinde üretime başlayan Alman sanatçı Emil Brenk’in “Emil’s Heritage” koleksiyonundan. Emil Brenk imalat damgalı, yüzyıl başı 1910’lar. Realist tasarlanmış (otomat) öten kuş kutusunun aynısı Moskova (David Iakobachvili M.C) Museum Collection’da yer almaktadır. Kasası üst düzey kazıma (grave) işçiliği ile Rokoko üslubunda stilize dekorlu, üstten kapaklı, kapağı ayna cilalı, haznesi ajurlu. Ön yüzde yer alan sürgülü anahtarı aktifleştirildiğinde kapağı açılarak kuşu ortaya çıkarmakta, program tamamlandığında ise kuşu ajurlu hazneye tekrar gizleyerek otomatik olarak kapanmakta. Program esnasında renkli tüylere sahip realist kuş hareket ederek döner ve kanat çırpar, gagasını oynatarak gerçekçi kuş cıvıltıları çıkartarak öter. Orijinal kuş formunda tasarlanmış anahtarı ile birlikte. Kusursuz çalışan eser fevkalade kondisyondadır. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Referans: Eserin aynısı, Moskova “Museum COLLECTION” Envanterine “No:2100/DPI” ile kayıtlıdır. (David Iakobachvili M.C) 

Ölçüler: 5 x 10 x 7 cm.
Anahtar Ölçüleri: 4 x 3 cm.
Ağırlık: 482 gr.

*Eserin videosu mevcut olup linki detay bölümündedir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    EMİL BRENK İMZALI “OTOMAT” KUŞ KUTUSU -1907 senesinde üretime başlayan Alman sanatçı Emil Brenk’in “Emil’s Heritage” koleksiyonundan. Emil Brenk imalat damgalı, yüzyıl başı 1910’lar. Realist tasarlanmış (otomat) öten kuş kutusunun aynısı Moskova (David Iakobachvili M.C) Museum Collection’da yer almaktadır. Kasası üst düzey kazıma (grave) işçiliği ile Rokoko üslubunda stilize dekorlu, üstten kapaklı, kapağı ayna cilalı, haznesi ajurlu. Ön yüzde yer alan sürgülü anahtarı aktifleştirildiğinde kapağı açılarak kuşu ortaya çıkarmakta, program tamamlandığında ise kuşu ajurlu hazneye tekrar gizleyerek otomatik olarak kapanmakta. Program esnasında renkli tüylere sahip realist kuş hareket ederek döner ve kanat çırpar, gagasını oynatarak gerçekçi kuş cıvıltıları çıkartarak öter. Orijinal kuş formunda tasarlanmış anahtarı ile birlikte. Kusursuz çalışan eser fevkalade kondisyondadır. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin aynısı, Moskova “Museum COLLECTION” Envanterine “No:2100/DPI” ile kayıtlıdır. (David Iakobachvili M.C) Ölçüler: 5 x 10 x 7 cm. Anahtar Ölçüleri: 4 x 3 cm. Ağırlık: 482 gr. *Eserin videosu mevcut olup linki detay bölümündedir.

    USDSold
  • DÜNYANIN EN KÖKLÜ VE PRESTİJLİ MARKASI KABUL EDİLEN KRALİYET KUYUMCUSU “MELLERIO MELLER” İMZALI (ALTIN KUŞAKLI) GÜMÜŞ TABAKA-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Gümüş ve altın. Mellerio Meller imzalı. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Son derece estetik ve zarif şekilde tasarlanmış müstesna eserin gümüş kasası altından geniş yalın bir kuşak ile çevrili. 1613 yılında Medici Hanedanlığı üyesi Fransa Kraliçesi Marie de Medici’nin desteği ile kurulmuş dünyanın en köklü ve prestijli kuyumculuk firmalarının başında gelen Mellerio, 17.Yüzyıldan itibaren Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda Kral ve Kraliçelerinin hemen hemen tüm taç ve mücevherlerini tasarlamış ve üretmiştir. Mellerio imzası taşıyan eserler Kraliyet koleksiyonları ile Washington Smithsonian Enstitüsü gibi birçok müze koleksiyonunda mevcuttur. Altın madalya sahibi dünyanın en eski ve köklü mücevher firmasının imzasını taşıyan yüksek kıymette, ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir.

Referans: Mellerio dits Meller; le Joaillier des Reines / Vincent Meylan

Referans: Eserin damgası “International Hallmarks on Silver” isimli kitabın 199.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 11 x 8 cm.
Ağırlık: 166 gr.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    DÜNYANIN EN KÖKLÜ VE PRESTİJLİ MARKASI KABUL EDİLEN KRALİYET KUYUMCUSU “MELLERIO MELLER” İMZALI (ALTIN KUŞAKLI) GÜMÜŞ TABAKA-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Gümüş ve altın. Mellerio Meller imzalı. İmalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Son derece estetik ve zarif şekilde tasarlanmış müstesna eserin gümüş kasası altından geniş yalın bir kuşak ile çevrili. 1613 yılında Medici Hanedanlığı üyesi Fransa Kraliçesi Marie de Medici’nin desteği ile kurulmuş dünyanın en köklü ve prestijli kuyumculuk firmalarının başında gelen Mellerio, 17.Yüzyıldan itibaren Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda Kral ve Kraliçelerinin hemen hemen tüm taç ve mücevherlerini tasarlamış ve üretmiştir. Mellerio imzası taşıyan eserler Kraliyet koleksiyonları ile Washington Smithsonian Enstitüsü gibi birçok müze koleksiyonunda mevcuttur. Altın madalya sahibi dünyanın en eski ve köklü mücevher firmasının imzasını taşıyan yüksek kıymette, ele geçmesi zor koleksiyonluk eserdir. Referans: Mellerio dits Meller; le Joaillier des Reines / Vincent Meylan Referans: Eserin damgası “International Hallmarks on Silver” isimli kitabın 199.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 11 x 8 cm. Ağırlık: 166 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “İSVEÇ BAŞBAKANI KARL STAAFF”A İTHAFLI ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız. Turquerie Sanat Akımı’nın etkisinde üretilmiş. Sultan ve Hanım Sultan tasvirli. Hanım Sultan’ın tacı ve kol manşeti “Yakut” taş mıhlı. Eserin yan yüzeyi kazıma (grave) tekniği ile “Statsministern Karl Staaff / Başbakan Karl Staaff” ibareli. K.Staaff (1860-1915) 20.Yüzyıl başında iki dönem başbakanlık yapmıştır. Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Sıvama altın vermeyli. Kadranı Romen rakamlı. Orijinal kurma anahtarı mevcut. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 40 x 32 x 11 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “İSVEÇ BAŞBAKANI KARL STAAFF”A İTHAFLI ALTIN VERMEYLİ BRONZ KONSOL SAAT-19.Yüzyıl. Fransız. Turquerie Sanat Akımı’nın etkisinde üretilmiş. Sultan ve Hanım Sultan tasvirli. Hanım Sultan’ın tacı ve kol manşeti “Yakut” taş mıhlı. Eserin yan yüzeyi kazıma (grave) tekniği ile “Statsministern Karl Staaff / Başbakan Karl Staaff” ibareli. K.Staaff (1860-1915) 20.Yüzyıl başında iki dönem başbakanlık yapmıştır. Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında bronzdan son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Sıvama altın vermeyli. Kadranı Romen rakamlı. Orijinal kurma anahtarı mevcut. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 40 x 32 x 11 cm.

    USDSold
  • KAVALALILAR HANEDANI'NDAN “HIDİV” İSMAİL PAŞA’YA AİT GÜMÜŞLÜ “BOYNUZ” TAKIM-19.Yüzyıl. Saray işi. Hıdiv Hanedan parçası. İngiliz, Queen Victoria imalat ve garanti damgalı. Sultan Abdülaziz Han’dan aldığı fermanla Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk Hıdiv’i olan “İsmail Paşa” inisiyalli ve Hıdiv tacı dekorlu. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren takım kallavi ebatlarda iki bardak ve sürahiden oluşmakta. Müstesna eserlerin gövdesi boynuz, taban ve ağız bölümleri gümüştür. Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın torunu İsmail Paşa’ya ait olması sebebi ile büyük önem arz eden, estetik harikası gerçek koleksiyonluk şaheserlerdir.

Karaf Yüksekliği: 31 cm.
Bardak Yüksekliği: 18 cm. (her biri)
Ağırlık: 1049 gr.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    KAVALALILAR HANEDANI'NDAN “HIDİV” İSMAİL PAŞA’YA AİT GÜMÜŞLÜ “BOYNUZ” TAKIM-19.Yüzyıl. Saray işi. Hıdiv Hanedan parçası. İngiliz, Queen Victoria imalat ve garanti damgalı. Sultan Abdülaziz Han’dan aldığı fermanla Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk Hıdiv’i olan “İsmail Paşa” inisiyalli ve Hıdiv tacı dekorlu. Hanedan’ın yüksek zevkini gözler önüne seren takım kallavi ebatlarda iki bardak ve sürahiden oluşmakta. Müstesna eserlerin gövdesi boynuz, taban ve ağız bölümleri gümüştür. Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın torunu İsmail Paşa’ya ait olması sebebi ile büyük önem arz eden, estetik harikası gerçek koleksiyonluk şaheserlerdir. Karaf Yüksekliği: 31 cm. Bardak Yüksekliği: 18 cm. (her biri) Ağırlık: 1049 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ PORSELEN ÇİFT TABAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Çift. Sultani özelliklerde tasarlanan eserlerin merkezi altın yaldız ile “Mecid Şemsesi”nin sarmaladığı “Ay-Yıldız” motifli. Altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Porselen Sanatı’nın saray menşeili, yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir.

Çap: 23 cm. (her biri)

    Lot No: 12

    Lot: 12

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ PORSELEN ÇİFT TABAK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Çift. Sultani özelliklerde tasarlanan eserlerin merkezi altın yaldız ile “Mecid Şemsesi”nin sarmaladığı “Ay-Yıldız” motifli. Altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Porselen Sanatı’nın saray menşeili, yüksek kıymette koleksiyonluk örnekleridir. Çap: 23 cm. (her biri)

    USDSold
  • MEDRESETÜ’L-HATTÂTÎN TEZHİP HOCASI YENİKÖYLÜ NURİ BEY / MEHMED NURİ URUNAY-Ketebeli. Hicri 1328 tarihli. Ketebesi hattat tarafından “Divan-ı Hümayun Hulefası’ndan Mehmed Nuri” şeklinde atılmış. Merkezde “Allah Rabb-i”, altta “Eleysellâhu bi kâfin abdeh / Allah kuluna kâfi değil mi?” yazmakta. Türk Tezhip Sanatı’nın zirvesi ele geçmez şaheserdir.

Ölçüler: 28 x 22 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    MEDRESETÜ’L-HATTÂTÎN TEZHİP HOCASI YENİKÖYLÜ NURİ BEY / MEHMED NURİ URUNAY-Ketebeli. Hicri 1328 tarihli. Ketebesi hattat tarafından “Divan-ı Hümayun Hulefası’ndan Mehmed Nuri” şeklinde atılmış. Merkezde “Allah Rabb-i”, altta “Eleysellâhu bi kâfin abdeh / Allah kuluna kâfi değil mi?” yazmakta. Türk Tezhip Sanatı’nın zirvesi ele geçmez şaheserdir. Ölçüler: 28 x 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “SANCAK” KUR’AN-I KERİM -18.Yüzyıl. Osmanlı. Sancak boy. Ketebesiz. Nesih hattı ile yazılmış. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Her sayfası 20 satır. Orijinal deri cildinde. Türk Hat Sanatı’nın nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 9 x 6 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI 18.YÜZYIL “SANCAK” KUR’AN-I KERİM -18.Yüzyıl. Osmanlı. Sancak boy. Ketebesiz. Nesih hattı ile yazılmış. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Her sayfası 20 satır. Orijinal deri cildinde. Türk Hat Sanatı’nın nadir ve koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 9 x 6 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “ES-SEYYİD ALİ ES-SURURİ” KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1240-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1240 tarihli, “Es-Seyyid Ali es-Sururî” ketebeli / Babası Hafız es-Saîd el-Bursalızâde. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Hizip gülleri ile bezeli. Her sayfası 15 satır, sure başları altın. Orijinal şemseli deri cildinde. Türk Hat Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 17 x 11 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    OSMANLI “ES-SEYYİD ALİ ES-SURURİ” KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1240-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Hicri 1240 tarihli, “Es-Seyyid Ali es-Sururî” ketebeli / Babası Hafız es-Saîd el-Bursalızâde. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Hizip gülleri ile bezeli. Her sayfası 15 satır, sure başları altın. Orijinal şemseli deri cildinde. Türk Hat Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 17 x 11 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 17.YÜZYIL BAŞI “RULO” SİLSİLENÂME-17.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan III.Mehmed Han (1595-1603) dönemi. Lut Aleyhisselam ile başlayıp Hz.Muhammed ile devam eden silsilenâme Sultan III.Mehmed Han ile neticelenmiş. Tomar formatındaki müstesna eser siyah (is), kırmızı (surh) ve yeşil renk mürekkep ile yazılmış. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 710 x 30 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    OSMANLI 17.YÜZYIL BAŞI “RULO” SİLSİLENÂME-17.Yüzyıl başı. Osmanlı. Sultan III.Mehmed Han (1595-1603) dönemi. Lut Aleyhisselam ile başlayıp Hz.Muhammed ile devam eden silsilenâme Sultan III.Mehmed Han ile neticelenmiş. Tomar formatındaki müstesna eser siyah (is), kırmızı (surh) ve yeşil renk mürekkep ile yazılmış. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan, yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 710 x 30 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ HAT LEVHA-Ketebesiz. Müsenna hattı (aynalı yazı) ile “Bismillâhirrahmânirrahîm / Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla” yazılmış. Altın yaldız tezhipli. Ele geçmez nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 16 x 22 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    OSMANLI 19.YÜZYIL TEKKE İŞİ HAT LEVHA-Ketebesiz. Müsenna hattı (aynalı yazı) ile “Bismillâhirrahmânirrahîm / Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla” yazılmış. Altın yaldız tezhipli. Ele geçmez nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 16 x 22 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL SARAY İŞİ “EDİRNEKÂRİ” MÜZELİK MAHFAZA-Osmanlı. 18.Yüzyıl. Edirnekâri. Saray işi. Müstesna mahfaza ıhlamur ağacından konik formda ve üstten kapaklı olarak tasarlanmış, Osmanlı Rokokosu üslubunda çok renk tempura boya ve altın yaldız kullanılarak dekore edilmiş. Topkapı Sarayı’nın hemen her köşesinde tüm ihtişamıyla göze çarpan Edirnekâri Sanatı’nın yüksek kıymete haiz ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir.

Yükseklik: 16 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    OSMANLI 18.YÜZYIL SARAY İŞİ “EDİRNEKÂRİ” MÜZELİK MAHFAZA-Osmanlı. 18.Yüzyıl. Edirnekâri. Saray işi. Müstesna mahfaza ıhlamur ağacından konik formda ve üstten kapaklı olarak tasarlanmış, Osmanlı Rokokosu üslubunda çok renk tempura boya ve altın yaldız kullanılarak dekore edilmiş. Topkapı Sarayı’nın hemen her köşesinde tüm ihtişamıyla göze çarpan Edirnekâri Sanatı’nın yüksek kıymete haiz ele geçmez koleksiyonluk şaheseridir. Yükseklik: 16 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “TEKKE İŞİ” EDİRNEKÂRİ TAKIM -18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Tekke işi, rahle ve sehpadan oluşan takım. Ihlamur ağacı üzerine üst düzey işçilikle çok renk tempera boya kullanılarak “Rumî” üslubunda imal edilmiş. Topkapı Sarayı’nın hemen her köşesinde tüm ihtişamıyla göze çarpan Edirnekâri Sanatı’nın nadir çıkan koleksiyonluk örnekleridir.

Sehpa Ölçüleri: 30 x 24 cm.
Rahle Ölçüleri: 32 x 12 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    OSMANLI 18.YÜZYIL “TEKKE İŞİ” EDİRNEKÂRİ TAKIM -18.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Tekke işi, rahle ve sehpadan oluşan takım. Ihlamur ağacı üzerine üst düzey işçilikle çok renk tempera boya kullanılarak “Rumî” üslubunda imal edilmiş. Topkapı Sarayı’nın hemen her köşesinde tüm ihtişamıyla göze çarpan Edirnekâri Sanatı’nın nadir çıkan koleksiyonluk örnekleridir. Sehpa Ölçüleri: 30 x 24 cm. Rahle Ölçüleri: 32 x 12 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL HAFIZ MUSTAFA RAKIM KETEBELİ “TEKKE İŞİ” CAMALTI HAT LEVHA / HİCRİ 1223-19. Yüzyıl başı. Osmanlı. Hafız Mustafa Rakım ketebeli. Hicri 1223 tarihli. Tekke işi. Camaltı tekniği ile yapılmış tezhipli eserde istifli hat ile “Ya Hazreti Muhammed Bahaeddin Nakşibendi el Buhari (k.s)” yazılı. Osmanlı Camaltı Sanatı’nın ele geçmez, yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 68 x 56 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    OSMANLI 19.YÜZYIL HAFIZ MUSTAFA RAKIM KETEBELİ “TEKKE İŞİ” CAMALTI HAT LEVHA / HİCRİ 1223-19. Yüzyıl başı. Osmanlı. Hafız Mustafa Rakım ketebeli. Hicri 1223 tarihli. Tekke işi. Camaltı tekniği ile yapılmış tezhipli eserde istifli hat ile “Ya Hazreti Muhammed Bahaeddin Nakşibendi el Buhari (k.s)” yazılı. Osmanlı Camaltı Sanatı’nın ele geçmez, yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 68 x 56 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL MİNELİ GÜMÜŞ HAMAYIL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş, altın vermeyli. Müstesna eser klasik üçgen formunda üstten sürgü kapaklı olarak tasarlanmış ve mine işçiliği ile bezenmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı İslam Kültürü’nün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 4 x 5 cm.
Ağırlık: 37 gr.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    OSMANLI 19.YÜZYIL MİNELİ GÜMÜŞ HAMAYIL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş, altın vermeyli. Müstesna eser klasik üçgen formunda üstten sürgü kapaklı olarak tasarlanmış ve mine işçiliği ile bezenmiş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı İslam Kültürü’nün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 4 x 5 cm. Ağırlık: 37 gr.

    USDSold
  • OSMANLI “SİMLİ” SIKMA KEHRİBAR TESPİH-“Faturan”

Osmanlı. 33’lük. Simli, vişne rengi, yuvarlak kesim. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Uzunluk: 50 cm.
Ağırlık: 118 gr.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    OSMANLI “SİMLİ” SIKMA KEHRİBAR TESPİH-“Faturan” Osmanlı. 33’lük. Simli, vişne rengi, yuvarlak kesim. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 50 cm. Ağırlık: 118 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL HAS KEHRİBAR MURASSA TAKIM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Orijinal muhafazası içerisinde estetik harikası tespih, ağızlık ve enfiye kutusundan oluşan murassa takım. Tespih has kehribar, beyzi kesim, altın kamçılı. Ağızlık (tek parça) has kehribar, altın aplikeli. Enfiye kutusu (tek parça) has kehribar, yakut taşlı, altın aplikeli. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ağızlık Uzunluğu: 16 cm.
Tespih Uzunluğu: 36 cm.
Kutu Ölçüsü 5 x 7 cm.
Ağırlık: 126 gr.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    OSMANLI 19.YÜZYIL HAS KEHRİBAR MURASSA TAKIM-19.Yüzyıl. Osmanlı. Orijinal muhafazası içerisinde estetik harikası tespih, ağızlık ve enfiye kutusundan oluşan murassa takım. Tespih has kehribar, beyzi kesim, altın kamçılı. Ağızlık (tek parça) has kehribar, altın aplikeli. Enfiye kutusu (tek parça) has kehribar, yakut taşlı, altın aplikeli. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ağızlık Uzunluğu: 16 cm. Tespih Uzunluğu: 36 cm. Kutu Ölçüsü 5 x 7 cm. Ağırlık: 126 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ SAPLI “MAVİ OPAL” MÜHÜR-19.Yüzyıl. Osmanlı. Mavi opal, gümüş saplı. Mehmed Necip’e ait şahıs mührü. Hakkâk "Hakkı" imzalı. Hicri 1305 tarihli. Dönerli, üç yüzlü. Müstesna mührün iki yüzüne sırasıyla Eski Türkçe ile “Mustafa bin Mehmed Necip 1305” ve “Necip 1305” kazınmış, bir yüzü ise boş bırakılmıştır. Gümüş sapı Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 4 x 2 cm.
Ağırlık: 9 gr.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ SAPLI “MAVİ OPAL” MÜHÜR-19.Yüzyıl. Osmanlı. Mavi opal, gümüş saplı. Mehmed Necip’e ait şahıs mührü. Hakkâk "Hakkı" imzalı. Hicri 1305 tarihli. Dönerli, üç yüzlü. Müstesna mührün iki yüzüne sırasıyla Eski Türkçe ile “Mustafa bin Mehmed Necip 1305” ve “Necip 1305” kazınmış, bir yüzü ise boş bırakılmıştır. Gümüş sapı Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 4 x 2 cm. Ağırlık: 9 gr.

    USDSold
  • MEHMED ES’AD YESÂRÎ ( ? - 1798)-“Zerendut Levha”

Ketebeli. Zerendut (kalıp) levha. Ketebesi hattat tarafından “Mehmed Esad el-Yesari” şeklinde atılmış. Talik hattı ile yazılmış. Sultan III.Mustafa Han tarafından Sarây-ı Hümâyun Hat Muallimi olarak görevlendirilen hattatın koleksiyonluk eseridir.

“Yâ Erhame’r-Râhimîn / Bütün merhamet edenlerden daha merhametli olan”

Referans: Türk Hattatları, Şevket RADO / Sayfa:182

Ölçüler: 23 x 50 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    MEHMED ES’AD YESÂRÎ ( ? - 1798)-“Zerendut Levha” Ketebeli. Zerendut (kalıp) levha. Ketebesi hattat tarafından “Mehmed Esad el-Yesari” şeklinde atılmış. Talik hattı ile yazılmış. Sultan III.Mustafa Han tarafından Sarây-ı Hümâyun Hat Muallimi olarak görevlendirilen hattatın koleksiyonluk eseridir. “Yâ Erhame’r-Râhimîn / Bütün merhamet edenlerden daha merhametli olan” Referans: Türk Hattatları, Şevket RADO / Sayfa:182 Ölçüler: 23 x 50 cm.

    USDSold
  • ŞEKER AHMET PAŞA (1841-1907)-“Sultan Abdülaziz Han Tuğralı Yıldız Vazo”

Eski Türkçe ve Latin harfleri ile üç (3) imzalı. Natürmort. Mukavva üzerine yağlıboya ve altın yaldız.

1.Eski Türkçe ile “Ahmed Ali” imzası (sağ altta)
2.Eski Türkçe ile “Ahmed” imzası (sol altta)
3.Latin harfleri “Ahmed Aly” imzası (sol altta) 

Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu için Sultan Abdülaziz Han tuğralı vazo çizimi. Sultan Abdülaziz Han’ın yaveri ve Sarayın sanat elçisi Şeker Ahmet Paşa’nın bugüne kadar görülmemiş başyapıtı. Sertifikalı.

Sertifika: Eserin, Sn.Bayram Karşıt tarafından 26.05.2022 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. 

Referans: Benzer tek örnek "Türk Sanatının Büyük Ustaları Şeker Ahmet Paşa" kitabının  89. sayfasında bulunmaktadır. Aynı eser, Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin 28.11.2010 tarihli müzayede kataloğunda Lot:543 olarak yer almıştır. 

Ölçüler: 101 x 72 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    ŞEKER AHMET PAŞA (1841-1907)-“Sultan Abdülaziz Han Tuğralı Yıldız Vazo” Eski Türkçe ve Latin harfleri ile üç (3) imzalı. Natürmort. Mukavva üzerine yağlıboya ve altın yaldız. 1.Eski Türkçe ile “Ahmed Ali” imzası (sağ altta) 2.Eski Türkçe ile “Ahmed” imzası (sol altta) 3.Latin harfleri “Ahmed Aly” imzası (sol altta) Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu için Sultan Abdülaziz Han tuğralı vazo çizimi. Sultan Abdülaziz Han’ın yaveri ve Sarayın sanat elçisi Şeker Ahmet Paşa’nın bugüne kadar görülmemiş başyapıtı. Sertifikalı. Sertifika: Eserin, Sn.Bayram Karşıt tarafından 26.05.2022 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Benzer tek örnek "Türk Sanatının Büyük Ustaları Şeker Ahmet Paşa" kitabının 89. sayfasında bulunmaktadır. Aynı eser, Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin 28.11.2010 tarihli müzayede kataloğunda Lot:543 olarak yer almıştır. Ölçüler: 101 x 72 cm.

    USDSold
  • FENERCİ MEHMED ATÖLYESİ-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima”

19.Yüzyıl başı. 1808-1839 tarih aralığı. Kağıt üzeri suluboya ve guaj boya. Eski Türkçe ile “Sultan Mahmud Efendimizin Eyüpsultan Camii Şerifi’nde Selamlıkta Giysisi” ibareli. Fenerci Mehmed’in eserleri, döneminde Osmanlı Sarayı’na kadar ulaşmış ve Türk Medeniyeti Tarihi bakımından önemli bir kaynak olan ''Mecmûa-i Tesâvîr-i Osmâniyye'' kitabında yer almıştır. Bilinen 3 adet albümü vardır. Bu albümlerden birincisi Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda Envanter No:A.3690 ile kayıtlıdır ve 97 resimden oluşur, ikincisi İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Koleksiyonu’nda Envanter No:9362 ile kayıtlı olup 32 resimden oluşur, 97 resimden oluşan üçüncü ve son albüm ise Rahmi Koç Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Belgesel özellikli. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 24 x 18 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    FENERCİ MEHMED ATÖLYESİ-“Mahmud Han bin Abdülhamid el-muzaffer daima” 19.Yüzyıl başı. 1808-1839 tarih aralığı. Kağıt üzeri suluboya ve guaj boya. Eski Türkçe ile “Sultan Mahmud Efendimizin Eyüpsultan Camii Şerifi’nde Selamlıkta Giysisi” ibareli. Fenerci Mehmed’in eserleri, döneminde Osmanlı Sarayı’na kadar ulaşmış ve Türk Medeniyeti Tarihi bakımından önemli bir kaynak olan ''Mecmûa-i Tesâvîr-i Osmâniyye'' kitabında yer almıştır. Bilinen 3 adet albümü vardır. Bu albümlerden birincisi Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda Envanter No:A.3690 ile kayıtlıdır ve 97 resimden oluşur, ikincisi İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi Koleksiyonu’nda Envanter No:9362 ile kayıtlı olup 32 resimden oluşur, 97 resimden oluşan üçüncü ve son albüm ise Rahmi Koç Koleksiyonu’nda bulunmaktadır. Belgesel özellikli. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 24 x 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SULTANLARININ SOYAĞACI-“Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi”

19.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya, duralite marufle. İmparatorluğun kurucusu Sultan Osman’dan başlayan ve Sultan Abdülmecid Han ile neticelenen, Sultan isimlerinin Osmanlıca ve Latin harfleri ile yazıldığı ve Tasvir-i Hümayun’ların soyağacının dallarına madalyonlar içerisinde ve hanedan silsilesini temsil etmek üzere birbirlerine çelenk dalları ile bağlı şekilde resmedildiği türünün en önemli örneklerinden biridir. Diğer örnekler Topkapı Sarayı, İsveç Gripsholm Sarayı ve Celsing Şatosu Koleksiyonları’nda yer almaktadır.

Literatüre göre; ilk Osmanlı Sultanlarının Soyağacı tablosu, İsveç kralı III.Gustav’ın siparişi ile Paris’te yaptırılmıştır. 1792’de d’Ohsson’un İstanbul’a döndüğünde Sultan III. Selim’e hediye ettiği soy ağacı sarayda büyük bir heyecan yaratmıştır ki, d’Ohsson İstanbul’daki en iyi ressamlara daha küçük boyutta soyağaçları yaptırıp padişah ve devlet erkânına hediye etmiştir. Osmanlı Sultanlarının Soyağacı tabloları saraydan çeşitli devlet erkânına, Avrupalı hükümdarlara ve yabancı temsilcilere sunulmuş, Osmanlı Hanedan imgesinin tüm dünyaya yayılması niyetiyle diplomatik ve propaganda amaçlı kullanılmıştır. Benzer örnekleri müze ve saray koleksiyonlarında bulunan, belgesel özelliği ile ön plana çıkan, ele geçmez bir şaheser ve müzelik bir yapıttır.

Müze Koleksiyonlarında olan örnekler;
Topkapı Sarayı / Türkiye
Gripsholm Sarayı / İsveç
Celsing Şatosu / İsveç

Ölçüler: 101 x 73 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    OSMANLI SULTANLARININ SOYAĞACI-“Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) dönemi” 19.Yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya, duralite marufle. İmparatorluğun kurucusu Sultan Osman’dan başlayan ve Sultan Abdülmecid Han ile neticelenen, Sultan isimlerinin Osmanlıca ve Latin harfleri ile yazıldığı ve Tasvir-i Hümayun’ların soyağacının dallarına madalyonlar içerisinde ve hanedan silsilesini temsil etmek üzere birbirlerine çelenk dalları ile bağlı şekilde resmedildiği türünün en önemli örneklerinden biridir. Diğer örnekler Topkapı Sarayı, İsveç Gripsholm Sarayı ve Celsing Şatosu Koleksiyonları’nda yer almaktadır. Literatüre göre; ilk Osmanlı Sultanlarının Soyağacı tablosu, İsveç kralı III.Gustav’ın siparişi ile Paris’te yaptırılmıştır. 1792’de d’Ohsson’un İstanbul’a döndüğünde Sultan III. Selim’e hediye ettiği soy ağacı sarayda büyük bir heyecan yaratmıştır ki, d’Ohsson İstanbul’daki en iyi ressamlara daha küçük boyutta soyağaçları yaptırıp padişah ve devlet erkânına hediye etmiştir. Osmanlı Sultanlarının Soyağacı tabloları saraydan çeşitli devlet erkânına, Avrupalı hükümdarlara ve yabancı temsilcilere sunulmuş, Osmanlı Hanedan imgesinin tüm dünyaya yayılması niyetiyle diplomatik ve propaganda amaçlı kullanılmıştır. Benzer örnekleri müze ve saray koleksiyonlarında bulunan, belgesel özelliği ile ön plana çıkan, ele geçmez bir şaheser ve müzelik bir yapıttır. Müze Koleksiyonlarında olan örnekler; Topkapı Sarayı / Türkiye Gripsholm Sarayı / İsveç Celsing Şatosu / İsveç Ölçüler: 101 x 73 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “FLAMA” SANCAK-18./19.Yüzyıl. “Hilal ve 7 Yıldız” temalı. Flama tipi direğe takılan ipek saten sancak, sırma saçaklı ve püsküllü. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 88 x 49 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    OSMANLI “FLAMA” SANCAK-18./19.Yüzyıl. “Hilal ve 7 Yıldız” temalı. Flama tipi direğe takılan ipek saten sancak, sırma saçaklı ve püsküllü. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 88 x 49 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SETTARE-İ ŞERİFE / KÂBE PUŞİDESİ -Kitabe: Bu örtünün yapımını Sultan Abdülhamid Han emretti, Mısır Hıdivi Abbas Hilmi tarafından yenilendi, Sene 1317
 
19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1317 tarihli. İslam Halifesi ve Osmanlı Sultanı II.Abdülhamid Han ve Hıdiv Abbas Hilmi Paşa ibareli. Siyah atlas üzerine gümüş ve altın sırma ile dolgu sarma tekniğinde çalışılmış.

Üst bölümde yer alan kitabeye Ahzab Suresi’nin 56 ayeti; “Bismillâhirrahmânirrahîm, İnallâhe ve melâiketehu yusallûne alennebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ / Kuşkusuz Allah ve melekleri, Nebi'ye salat ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na salat edin. Tam bir bağlılıkla salat edin.”, altta yer alan kitabelere ise “Umire bi-Hamdi hâzihi inne Li-sünnetinâ mevlânâ Sultan Abdülhamid Hân” ve “Hâzihi hüdâ inne Li-sünnetinâ fîhi beynenâ Abbas Hilmi Paşa Hidîv-i Mısır, Sene 1317 / Bu örtünün yapımını Sultan Abdülhamid Han emretti, Mısır Hıdivi Abbas Hilmi tarafından yenilendi, Sene 1317” tatbik edilmiş.

Hac zamanında Sürre alaylarıyla birlikte saraydan kutsal topraklara gönderilen örtülerin, Hıdiv Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırlmış fevkalade tasarıma ve görsel etkiye sahip, manevi ve kutsal kıymeti tarifsiz, ele geçmez müzelik örneğidir.

Ölçüler: 206 x 115 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLI 19.YÜZYIL SETTARE-İ ŞERİFE / KÂBE PUŞİDESİ -Kitabe: Bu örtünün yapımını Sultan Abdülhamid Han emretti, Mısır Hıdivi Abbas Hilmi tarafından yenilendi, Sene 1317 19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1317 tarihli. İslam Halifesi ve Osmanlı Sultanı II.Abdülhamid Han ve Hıdiv Abbas Hilmi Paşa ibareli. Siyah atlas üzerine gümüş ve altın sırma ile dolgu sarma tekniğinde çalışılmış. Üst bölümde yer alan kitabeye Ahzab Suresi’nin 56 ayeti; “Bismillâhirrahmânirrahîm, İnallâhe ve melâiketehu yusallûne alennebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ / Kuşkusuz Allah ve melekleri, Nebi'ye salat ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na salat edin. Tam bir bağlılıkla salat edin.”, altta yer alan kitabelere ise “Umire bi-Hamdi hâzihi inne Li-sünnetinâ mevlânâ Sultan Abdülhamid Hân” ve “Hâzihi hüdâ inne Li-sünnetinâ fîhi beynenâ Abbas Hilmi Paşa Hidîv-i Mısır, Sene 1317 / Bu örtünün yapımını Sultan Abdülhamid Han emretti, Mısır Hıdivi Abbas Hilmi tarafından yenilendi, Sene 1317” tatbik edilmiş. Hac zamanında Sürre alaylarıyla birlikte saraydan kutsal topraklara gönderilen örtülerin, Hıdiv Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırlmış fevkalade tasarıma ve görsel etkiye sahip, manevi ve kutsal kıymeti tarifsiz, ele geçmez müzelik örneğidir. Ölçüler: 206 x 115 cm.

    USDSold
  • OSMANLI KÂBE KUŞAĞI-Sultan II.Abdülhamid Han Halifeliği döneminde yapılmış. (1876-1909) Sertifikalı. 

Kâbe kuşakları, her cepheye ikişer parça asılmak üzere sekiz parçadan oluşur. Müstesna eser 8 parçadan oluşan Kâbe Kuşağı’nın 4.parçasıdır. Gümüş ve altın sırma ile dolgu sarma tekniğinde üzerine Ali İmran Suresi’nin 92.ayeti tatbik edilmiştir; “Len tenâlûl birre hattâ tunfikû mimmâ tuhibbûn (tuhibbûne), ve mâ tunfikû min şey’in fe innallâhe bihî alîm(alîmun) / Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir.” Kuşak, döneminde Mekke’den getirildikten sonra deriyle çevrilip üst kısma halkalar dikilmiştir. Manevi ve kutsal kıymeti tarifsiz, paha biçilmez gerçek müzelik şaheserdir.

Sertifika: Eserin, Prof. Dr.Hülya Tezcan tarafından 03.09.2020 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur.

Ölçüler: 85 x 560 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    OSMANLI KÂBE KUŞAĞI-Sultan II.Abdülhamid Han Halifeliği döneminde yapılmış. (1876-1909) Sertifikalı. Kâbe kuşakları, her cepheye ikişer parça asılmak üzere sekiz parçadan oluşur. Müstesna eser 8 parçadan oluşan Kâbe Kuşağı’nın 4.parçasıdır. Gümüş ve altın sırma ile dolgu sarma tekniğinde üzerine Ali İmran Suresi’nin 92.ayeti tatbik edilmiştir; “Len tenâlûl birre hattâ tunfikû mimmâ tuhibbûn (tuhibbûne), ve mâ tunfikû min şey’in fe innallâhe bihî alîm(alîmun) / Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir.” Kuşak, döneminde Mekke’den getirildikten sonra deriyle çevrilip üst kısma halkalar dikilmiştir. Manevi ve kutsal kıymeti tarifsiz, paha biçilmez gerçek müzelik şaheserdir. Sertifika: Eserin, Prof. Dr.Hülya Tezcan tarafından 03.09.2020 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. Ölçüler: 85 x 560 cm.

    USDSold
  • ŞEYH HAMDULLAH (1426-1520)-“Murakka”

15.Yüzyıl. Aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ile nesih hattıyla yazılmış. Ebrulu. 3 yaprak, iki sayfa. Her sayfası 17 satır.  Altın duraklı, altın cetvelli. Hadis-i Şerifler yazılı. Hz.Ebubekir’den naklen Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu” diye başlayan eserde “Hikmet, ahlak, diline sahip olmak, Allah’a hamd ve tespih etmek, Kur’an okumak, iyilik etmeki sabır, ashab ile ilgili konular” yazmakta. Eserin kapağına “Şeyh Merhum’un âlâ mahreçlerindendir” notu düşülmüş. Sertifikalı olan müstesna eser, Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir.

Sertifika: Eserin, Mimar Sinan Üniversitesi Hat Anasanat Dalı Başkanı Dr.Hüseyin GÜNDÜZ tarafından 19.11.2020 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. 

Referans: Türk Hattatları, Şevket RADO / Sayfa:49

Ölçüler: 23 x 48 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    ŞEYH HAMDULLAH (1426-1520)-“Murakka” 15.Yüzyıl. Aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ile nesih hattıyla yazılmış. Ebrulu. 3 yaprak, iki sayfa. Her sayfası 17 satır. Altın duraklı, altın cetvelli. Hadis-i Şerifler yazılı. Hz.Ebubekir’den naklen Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu” diye başlayan eserde “Hikmet, ahlak, diline sahip olmak, Allah’a hamd ve tespih etmek, Kur’an okumak, iyilik etmeki sabır, ashab ile ilgili konular” yazmakta. Eserin kapağına “Şeyh Merhum’un âlâ mahreçlerindendir” notu düşülmüş. Sertifikalı olan müstesna eser, Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez müzelik şaheseridir. Sertifika: Eserin, Mimar Sinan Üniversitesi Hat Anasanat Dalı Başkanı Dr.Hüseyin GÜNDÜZ tarafından 19.11.2020 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Hattatları, Şevket RADO / Sayfa:49 Ölçüler: 23 x 48 cm.

    USDSold
  • OSMANLI “HAFIZ MEHMED VEHBİ EFENDİ” KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1281-19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1281 tarihli, “Hafız Mehmed Vehbi Efendi” ketebeli / Hocası Ebi-İbrahim Edhem Efendi. Sonunda “Hatim” duası mevcut. Üst düzey tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Hizip gülleri ile bezeli. Her sayfası 15 satır, sure başları altın. Son sayfasına “Lale” motifi çalışılmış. Orijinal deri cildinde. Türk Hat Sanatı’nın sanat değeri yüksek koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 20 x 13 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI “HAFIZ MEHMED VEHBİ EFENDİ” KETEBELİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1281-19.Yüzyıl. Osmanlı. Hicri 1281 tarihli, “Hafız Mehmed Vehbi Efendi” ketebeli / Hocası Ebi-İbrahim Edhem Efendi. Sonunda “Hatim” duası mevcut. Üst düzey tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Hizip gülleri ile bezeli. Her sayfası 15 satır, sure başları altın. Son sayfasına “Lale” motifi çalışılmış. Orijinal deri cildinde. Türk Hat Sanatı’nın sanat değeri yüksek koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 20 x 13 cm.

    USDSold
  • AYASOFYA-I KEBİR HATÎBİ REÎSÜ’L-HUTEBÂ MÜHRÜ-Osmanlı. Gümüş. Hicri 1342 tarihli. Hakkâk “Fehmi” imzalı. Hafız Mehmed Nazif’in mührü. Hakkâkı tarafından Eski Türkçe ile “Ayasofya-ı Kebir Hatîbi Reîsü'l-Hutebâ es-Seyyid el-Hac Hafız Mehmed Nazif, 1342” kazınmış. Sapı Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 25 x 22 mm.
Ağırlık: 9 gr.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    AYASOFYA-I KEBİR HATÎBİ REÎSÜ’L-HUTEBÂ MÜHRÜ-Osmanlı. Gümüş. Hicri 1342 tarihli. Hakkâk “Fehmi” imzalı. Hafız Mehmed Nazif’in mührü. Hakkâkı tarafından Eski Türkçe ile “Ayasofya-ı Kebir Hatîbi Reîsü'l-Hutebâ es-Seyyid el-Hac Hafız Mehmed Nazif, 1342” kazınmış. Sapı Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 25 x 22 mm. Ağırlık: 9 gr.

    USDSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN’A AİT MURASSA ALTIN EMPERYAL CEP SAATİ-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima (el-Gazi)”

19.Yüzyıl. Osmanlı. İslam Halifesi ve Osmanlı Sultanı II.Abdülhamid Han’ın şahsına özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. 18 ayar altın üzeri elmaslarla bezeli, “Fatio-Junod, Geneve” yapımı, 1305 seri numaralı. Emperyal eserin ön kapağında Sultan’ın Osmanlıca “el-Gazi” mahlaslı inisiyali, arka kapağında ise Latin harfli inisiyali bulunmakta. Altın, mineli ve elmas taşlı kurma kolu ile birlikte. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Müstesna eser paha biçilmez ve ele geçmez gerçek müzelik şaheserdir. 

Provenans: Osmanlı Hanedan Ailesi Koleksiyonu. Eser “Provenans Mektubu” ile teslim edilecektir.

Çap: 47 mm. (tepe dahil 60 mm.)
Kurma Kolu Uzunluk: 25 mm.
Ağırlık: 58 gr.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN’A AİT MURASSA ALTIN EMPERYAL CEP SAATİ-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima (el-Gazi)” 19.Yüzyıl. Osmanlı. İslam Halifesi ve Osmanlı Sultanı II.Abdülhamid Han’ın şahsına özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. 18 ayar altın üzeri elmaslarla bezeli, “Fatio-Junod, Geneve” yapımı, 1305 seri numaralı. Emperyal eserin ön kapağında Sultan’ın Osmanlıca “el-Gazi” mahlaslı inisiyali, arka kapağında ise Latin harfli inisiyali bulunmakta. Altın, mineli ve elmas taşlı kurma kolu ile birlikte. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Müstesna eser paha biçilmez ve ele geçmez gerçek müzelik şaheserdir. Provenans: Osmanlı Hanedan Ailesi Koleksiyonu. Eser “Provenans Mektubu” ile teslim edilecektir. Çap: 47 mm. (tepe dahil 60 mm.) Kurma Kolu Uzunluk: 25 mm. Ağırlık: 58 gr.

    USDSold
  • SULTAN MEHMED REŞAD HAN İNİSİYALLİ EMPERYAL MURASSA ALTIN TABAKA-“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima”

Osmanlı. Hanedan parçası. Sultan V.Mehmed Reşad Han inisiyalli. 1909-1918 tarih aralığı. 12 ayar altın garanti ve usta damgalı. Altın üzeri elmas ve yakutlarla bezeli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize zarif dekorlu. Estetik harikası eserin ön kapağında ve kutusunda Sultanın lale formlu inisiyali kullanılmış. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Muhafaza Ölçüsü: 13 x 13 cm.
Tabaka Ölçüsü: 8 x 7 cm.
Ağırlık: 102 gr.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    SULTAN MEHMED REŞAD HAN İNİSİYALLİ EMPERYAL MURASSA ALTIN TABAKA-“Mehmed Han bin Abdülmecid el-muzaffer daima” Osmanlı. Hanedan parçası. Sultan V.Mehmed Reşad Han inisiyalli. 1909-1918 tarih aralığı. 12 ayar altın garanti ve usta damgalı. Altın üzeri elmas ve yakutlarla bezeli, kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize zarif dekorlu. Estetik harikası eserin ön kapağında ve kutusunda Sultanın lale formlu inisiyali kullanılmış. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Muhafaza Ölçüsü: 13 x 13 cm. Tabaka Ölçüsü: 8 x 7 cm. Ağırlık: 102 gr.

    USDSold
  • OSMANLI NİŞAN FORMLU IŞINSAL ELMAS BROŞ -Osmanlı. Yüzyıl başı. 3.5 karat elmas kakma nişan formunda ışınsal broş. Kolye ucu olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve gösterişli bir örnektir.

Ölçüler: 50 x 55 mm.
Ağırlık: 33 gr.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI NİŞAN FORMLU IŞINSAL ELMAS BROŞ -Osmanlı. Yüzyıl başı. 3.5 karat elmas kakma nişan formunda ışınsal broş. Kolye ucu olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve gösterişli bir örnektir. Ölçüler: 50 x 55 mm. Ağırlık: 33 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ELMAS KAKMA ALTIN “FİYONK” BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın boyutları ve ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken ikonik örneği. İmparatoriçe Eugenie için saraydan yaptırılan ve Nilüfer Sultan Koleksiyonu’na dahil olan broşun benzeri. Fiyonk şeklinde tasarlanmış, iri elmaslarla bezeli, alt kısmı püsküllü. Püskülü mine işçiliği ile bezeli, elmas kakmalı. Osmanlının asaletini ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren yüksek kıymette, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. 

Referans: Eserin benzeri İngiltere Bonham’s Müzayede Evi’nin Ekim 2014 tarihli “Fine Jewellery” müzayedesinde 20.000-30.000 USD. estimate fiyatı ile satışa sunulmuştur.
(Lot:3) Evelyn Maddox Pope Trust Koleksiyonu.

Ölçüler: 50 x 60 mm.
Ağırlık: 29 gr.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ELMAS KAKMA ALTIN “FİYONK” BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın boyutları ve ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken ikonik örneği. İmparatoriçe Eugenie için saraydan yaptırılan ve Nilüfer Sultan Koleksiyonu’na dahil olan broşun benzeri. Fiyonk şeklinde tasarlanmış, iri elmaslarla bezeli, alt kısmı püsküllü. Püskülü mine işçiliği ile bezeli, elmas kakmalı. Osmanlının asaletini ve kudretini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren yüksek kıymette, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin benzeri İngiltere Bonham’s Müzayede Evi’nin Ekim 2014 tarihli “Fine Jewellery” müzayedesinde 20.000-30.000 USD. estimate fiyatı ile satışa sunulmuştur. (Lot:3) Evelyn Maddox Pope Trust Koleksiyonu. Ölçüler: 50 x 60 mm. Ağırlık: 29 gr.

    USDSold
  • RUS İMPARATORLUK ARMASI-19.Yüzyıl. Rus. 1883 senesinde kabul edilen 2.versiyon İmparatorluk Arması. Altın vermeyli. Gümüş aplikeli kadife standı ile birlikte. Ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 13 x 8 cm.
Ağırlık: 43 gr.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    RUS İMPARATORLUK ARMASI-19.Yüzyıl. Rus. 1883 senesinde kabul edilen 2.versiyon İmparatorluk Arması. Altın vermeyli. Gümüş aplikeli kadife standı ile birlikte. Ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 13 x 8 cm. Ağırlık: 43 gr.

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL St.PETERSBURG “GRACHEV” İMZALI MİNELİ GÜMÜŞ KUTU -19.Yüzyıl. Rus. Gümüş. 84 Kokoshnik, St.Petersburg imalat ve “Br.Grachev” usta damgalı. 1866 yılında Gavriil Petrovich Grachev tarafından St. Petersburg'da kurulan atölyenin özel üretimlerinden. Üst seviye mine işçiliği ile stilize dekorlu, altın vermeyli. Kallavi ebatlarda tasarlanmış, üstten kapaklı. Fevkalade kondisyonda. Rus İmparatorluk Sarayı resmi tedarikçisi Grachev imzalı, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 5.5 x 21 x 12 cm.
Ağırlık: 1291 gr.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    RUS 19.YÜZYIL St.PETERSBURG “GRACHEV” İMZALI MİNELİ GÜMÜŞ KUTU -19.Yüzyıl. Rus. Gümüş. 84 Kokoshnik, St.Petersburg imalat ve “Br.Grachev” usta damgalı. 1866 yılında Gavriil Petrovich Grachev tarafından St. Petersburg'da kurulan atölyenin özel üretimlerinden. Üst seviye mine işçiliği ile stilize dekorlu, altın vermeyli. Kallavi ebatlarda tasarlanmış, üstten kapaklı. Fevkalade kondisyonda. Rus İmparatorluk Sarayı resmi tedarikçisi Grachev imzalı, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 5.5 x 21 x 12 cm. Ağırlık: 1291 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “MEHMED CEMİL PAŞA”YA AİT TEPSİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Charles Halphen” imalat damgalı, seri numaralı. Merkezi Eski Türkçe ile “Mehmed Cemil” ibareli. Sultan Abdülaziz Han döneminde Hariciye Nazırlığı ve Paris Sefirliği görevlerinde bulunmuş Mehmed Cemil Paşa’ya ait. Kallavi ebatlarda, çift kulplu. Gümüş kaplama, Rokoko üslubunda zengin dekorlu. Yüksek kıymette, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 47 x 70 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “MEHMED CEMİL PAŞA”YA AİT TEPSİ-19.Yüzyıl. Fransız. “Charles Halphen” imalat damgalı, seri numaralı. Merkezi Eski Türkçe ile “Mehmed Cemil” ibareli. Sultan Abdülaziz Han döneminde Hariciye Nazırlığı ve Paris Sefirliği görevlerinde bulunmuş Mehmed Cemil Paşa’ya ait. Kallavi ebatlarda, çift kulplu. Gümüş kaplama, Rokoko üslubunda zengin dekorlu. Yüksek kıymette, ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 47 x 70 cm.

    USDSold
  • SADRAZAM DAMAT FERİD PAŞA’YA AİT SAVATLI GÜMÜŞ KAMÇI-Osmanlı. Hicri 1335 tarihli, Amel-i Nuri usta imzalı. Eski Türkçe ile “Yadigâr, oğlum Mehmed Ferid’e” şeklinde ithaflı. Sultan Vahdettin Saltanatı’nda sadrazamlık yapan ve Sultanın kızkardeşi Mediha Sultan ile evli olan Sadrazam (Damat) Mehmed Ferid Paşa’ya babasından armağan. Üst düzey savat işçiliği ile stilize geometrik ve floral dekorlu, kazıma (grave) tekniği ile tezyinli, altın vermeyli. Zinciri ve deri kamçısı orijinal. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik anlayışının en güzel örneklerinden, ele geçmez yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Gümüş Uzunluğu: 45 cm.
Kamçı Uzunluğu: 55 cm.
Ağırlık: 125 gr.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    SADRAZAM DAMAT FERİD PAŞA’YA AİT SAVATLI GÜMÜŞ KAMÇI-Osmanlı. Hicri 1335 tarihli, Amel-i Nuri usta imzalı. Eski Türkçe ile “Yadigâr, oğlum Mehmed Ferid’e” şeklinde ithaflı. Sultan Vahdettin Saltanatı’nda sadrazamlık yapan ve Sultanın kızkardeşi Mediha Sultan ile evli olan Sadrazam (Damat) Mehmed Ferid Paşa’ya babasından armağan. Üst düzey savat işçiliği ile stilize geometrik ve floral dekorlu, kazıma (grave) tekniği ile tezyinli, altın vermeyli. Zinciri ve deri kamçısı orijinal. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik anlayışının en güzel örneklerinden, ele geçmez yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Gümüş Uzunluğu: 45 cm. Kamçı Uzunluğu: 55 cm. Ağırlık: 125 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ASKERİ MAHFAZA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili.  Osmanlı Saray Erkânı için Sultani özelliklerde askeri mühimmat mahfazası olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Sultan Abdülmecid Han dönemine özgü üslubun tüm özelliklerini barındırmakta. Altın vermeyli müstesna eserin merkezinde Sultan Abdülmecid Han döneminde yaygın olarak kullanılan güneş motifi “Şemse” bulunmakta. Stilize floral unsurlarla bezeli bantlar ile çevrelenmiş, önden kapaklı, yanlardan askı aparatlı ve vermeyli. İç yüzeyi deri ve kadife kaplı. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir.   

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 7 x 12.5 x 3.5 cm.
Ağırlık: 400 gr.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ASKERİ MAHFAZA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Saray Erkânı için Sultani özelliklerde askeri mühimmat mahfazası olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Sultan Abdülmecid Han dönemine özgü üslubun tüm özelliklerini barındırmakta. Altın vermeyli müstesna eserin merkezinde Sultan Abdülmecid Han döneminde yaygın olarak kullanılan güneş motifi “Şemse” bulunmakta. Stilize floral unsurlarla bezeli bantlar ile çevrelenmiş, önden kapaklı, yanlardan askı aparatlı ve vermeyli. İç yüzeyi deri ve kadife kaplı. Emsalleri müze koleksiyonlarında yer alan, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 7 x 12.5 x 3.5 cm. Ağırlık: 400 gr.

    USDSold
  • OSMANLI HARBİYE NAZIRI ve BAŞKUMANDAN VEKİLİ ENVER PAŞA’ YA ÖZEL YAPILMIŞ “CENK HATIRASI” KALEMTRAŞ-“Başkumandan vekili Enver Paşa Hazretlerine Çanakkale Harbi'nde Mevkii-ı Müstahkemi’nin Cereyan-ı Cenk Hatırası”

Hicri 1332 tarihli. Osmanlı hattat kalemtraşı formunda tasarlanmış müstesna eser, Çanakkale Müstahkem Mevkii Kumandanlığı tarafından Enver Paşa’ya “Cenk Hatırası” olarak Çanakkale Bombardımanı’nda düşmanın attığı top mermisinden özel olarak yapılmış ve takdim edilmiştir. Enver Paşa'nın eşi Naciye Sultan’ın kardeşi Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Koleksiyonu’ndan çıkma Enver Paşa'ya ait kalemtraşın sap ve bıçak kısmında kazıma (grave) tekniğiyle Eski Türkçe ile "Başkumandan vekili Enver Paşa Hazretlerine Çanakkale Harbi'nde Mevkii-ı Müstahkeminin cereyan-ı cenk hatırası. 5 (Rumî 18 Mart) Mart hücumunda düşmanın Dardanos Bataryası'na attığı tahrip danesinden mamuldür. Sene 1332" ibaresi yer almaktadır. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Hanedan üyesi, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin ileri gelenlerinden Harbiye Nazırı Enver Paşa’ya ithaflı, Çanakkale Savaşı'yla ilgili eşsiz bir parça olması sebebiyle de ayrıca önem arz eden ele geçmez müzelik eserdir.

Provenans: Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Koleksiyonu.

Uzunluk: 20 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    OSMANLI HARBİYE NAZIRI ve BAŞKUMANDAN VEKİLİ ENVER PAŞA’ YA ÖZEL YAPILMIŞ “CENK HATIRASI” KALEMTRAŞ-“Başkumandan vekili Enver Paşa Hazretlerine Çanakkale Harbi'nde Mevkii-ı Müstahkemi’nin Cereyan-ı Cenk Hatırası” Hicri 1332 tarihli. Osmanlı hattat kalemtraşı formunda tasarlanmış müstesna eser, Çanakkale Müstahkem Mevkii Kumandanlığı tarafından Enver Paşa’ya “Cenk Hatırası” olarak Çanakkale Bombardımanı’nda düşmanın attığı top mermisinden özel olarak yapılmış ve takdim edilmiştir. Enver Paşa'nın eşi Naciye Sultan’ın kardeşi Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Koleksiyonu’ndan çıkma Enver Paşa'ya ait kalemtraşın sap ve bıçak kısmında kazıma (grave) tekniğiyle Eski Türkçe ile "Başkumandan vekili Enver Paşa Hazretlerine Çanakkale Harbi'nde Mevkii-ı Müstahkeminin cereyan-ı cenk hatırası. 5 (Rumî 18 Mart) Mart hücumunda düşmanın Dardanos Bataryası'na attığı tahrip danesinden mamuldür. Sene 1332" ibaresi yer almaktadır. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Hanedan üyesi, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin ileri gelenlerinden Harbiye Nazırı Enver Paşa’ya ithaflı, Çanakkale Savaşı'yla ilgili eşsiz bir parça olması sebebiyle de ayrıca önem arz eden ele geçmez müzelik eserdir. Provenans: Şehzade Mehmed Şerefeddin Efendi Koleksiyonu. Uzunluk: 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ENVER PAŞA’NIN ANNESİ “AİŞE PERVİN” HANIMA AİT SANÂYİ-İ NEFÎSE TAKIM -19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi, Sanâyi-i Nefîse üretimi. Eserlerin merkezinde istifli hat ile Eski Türkçe “Aişe Pervin” yazmakta. Ayna Hicri 1303, sehpa ise Hicri 1305 tarihli. Estetik harikası eserler klasik üslup siyah zemin üzerine marküteri tekniği ile çalışılmış. Osmanlı Mobilya Sanatı’nın yüksek kıymete sahip, ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.

Ayna Ölçüsü: 45 x 38 cm.
Sehpa Ölçüsü: 62 x 50 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI 19.YÜZYIL ENVER PAŞA’NIN ANNESİ “AİŞE PERVİN” HANIMA AİT SANÂYİ-İ NEFÎSE TAKIM -19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi, Sanâyi-i Nefîse üretimi. Eserlerin merkezinde istifli hat ile Eski Türkçe “Aişe Pervin” yazmakta. Ayna Hicri 1303, sehpa ise Hicri 1305 tarihli. Estetik harikası eserler klasik üslup siyah zemin üzerine marküteri tekniği ile çalışılmış. Osmanlı Mobilya Sanatı’nın yüksek kıymete sahip, ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir. Ayna Ölçüsü: 45 x 38 cm. Sehpa Ölçüsü: 62 x 50 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SALTANAT ARMALI DUVAR HALISI-Osmanlı. Burdur yöresi, büyük boy duvar halısı. Göbeği Osmanlı Saltanat Armalı, arma merkezi “Ay-Yıldız” motifli. Yüksek kondisyonda. Estetik ve görsel açıdan zor tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 123 x 175 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI SALTANAT ARMALI DUVAR HALISI-Osmanlı. Burdur yöresi, büyük boy duvar halısı. Göbeği Osmanlı Saltanat Armalı, arma merkezi “Ay-Yıldız” motifli. Yüksek kondisyonda. Estetik ve görsel açıdan zor tesadüf edilen koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 123 x 175 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ÇİFT SEDİR YASTIĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Battal boy, çift. Bordo renk kadife üzerine altın kılaptanla dival işi tekniğinde uygulanmış, saçaklı. Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral motiflerin sarmaladığı birbirine bakan tavus kuşu tasvirli, merkezi “Ay-Yıldız” motifli. Elde işlenmesi çok zor olan, emek ve sabır isteyen bu eserlerden günümüze iyi kondisyonda ulaşan örnek az sayıdadır. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın son derece estetik ve gösterişli koleksiyonluk örnekleridir.

Ölçüler: 40 x 92 cm. (her biri)

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ÇİFT SEDİR YASTIĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Battal boy, çift. Bordo renk kadife üzerine altın kılaptanla dival işi tekniğinde uygulanmış, saçaklı. Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral motiflerin sarmaladığı birbirine bakan tavus kuşu tasvirli, merkezi “Ay-Yıldız” motifli. Elde işlenmesi çok zor olan, emek ve sabır isteyen bu eserlerden günümüze iyi kondisyonda ulaşan örnek az sayıdadır. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tekstil Sanatı’nın son derece estetik ve gösterişli koleksiyonluk örnekleridir. Ölçüler: 40 x 92 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ MÜCEVHER SANDIĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş. Sultan II.Abdülhamit Han (1876-1909) dönemi. Kallavi ebatlarda. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu aplike gümüş yüzeyler kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile arp, çiçek sepeti ve yaprak motifleri ile tezyinli. Ihlamur ağacı kasası bordo renk kadife kaplı. Kapak içi aynalı, haznesi iki yanda çift göz kapaklı. Taşıma kulplu, kilit mekanizmalı, anahtarı akik taşı kamçılı. Haliyle. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren estetik harikası ele geçmez koleksiyonluk eserdir. 

Ölçüler: 28 x 51 x 26 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ MÜCEVHER SANDIĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş. Sultan II.Abdülhamit Han (1876-1909) dönemi. Kallavi ebatlarda. Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu aplike gümüş yüzeyler kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile arp, çiçek sepeti ve yaprak motifleri ile tezyinli. Ihlamur ağacı kasası bordo renk kadife kaplı. Kapak içi aynalı, haznesi iki yanda çift göz kapaklı. Taşıma kulplu, kilit mekanizmalı, anahtarı akik taşı kamçılı. Haliyle. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren estetik harikası ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 28 x 51 x 26 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI FES-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Fes yüzeyi gümüş sırma ipliklerle stilize floral ve geometrik dekorlu, lale motifleri ile bezeli. Bordo renk alınlığı sallantılı süslemelerle çevrelenmiş. Gümüş sırma püsküllü. Osmanlı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 12 x 18 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” SIRMALI FES-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Fes yüzeyi gümüş sırma ipliklerle stilize floral ve geometrik dekorlu, lale motifleri ile bezeli. Bordo renk alınlığı sallantılı süslemelerle çevrelenmiş. Gümüş sırma püsküllü. Osmanlı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 12 x 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “NİŞAN KARANBOĞOSYAN” USTA DAMGALI HIDİV GÜMÜŞ FES KALIBI-19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. 900 ayar gümüş ve Mısır “Nişan Karanboğosyan” usta damgalı. Fesliği Osmanlıca “DEVLET” ibareli. Kallavi ebatlarda. Realist figüratif kaideye sahip eser üst seviye işçilik ile kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak Sultani özelliklerde imal edilmiş. Figürün taşıdığı meşale üzerinde yükselen kolonu boğumlu, fesliği yalın işçilikli. Fevkalade kondisyonda. Görülmemiş tasarıma sahip, estetik harikası ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 37 x 17 cm.
Ağırlık: 1896 gr.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    OSMANLI 19.YÜZYIL “NİŞAN KARANBOĞOSYAN” USTA DAMGALI HIDİV GÜMÜŞ FES KALIBI-19.Yüzyıl. Osmanlı, Hıdiv. 900 ayar gümüş ve Mısır “Nişan Karanboğosyan” usta damgalı. Fesliği Osmanlıca “DEVLET” ibareli. Kallavi ebatlarda. Realist figüratif kaideye sahip eser üst seviye işçilik ile kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak Sultani özelliklerde imal edilmiş. Figürün taşıdığı meşale üzerinde yükselen kolonu boğumlu, fesliği yalın işçilikli. Fevkalade kondisyonda. Görülmemiş tasarıma sahip, estetik harikası ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 95.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 37 x 17 cm. Ağırlık: 1896 gr.

    USDSold
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-Eski Türkçe imzalı. Peyzaj. Mukavva üzerine yağlı boya.

Sertifika: Eserin, Sn.Bayram Karşıt tarafından 14.06.2022 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur.

Ölçüler: 20 x 34 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-Eski Türkçe imzalı. Peyzaj. Mukavva üzerine yağlı boya. Sertifika: Eserin, Sn.Bayram Karşıt tarafından 14.06.2022 tarihinde verilmiş sertifikası mevcuttur. Ölçüler: 20 x 34 cm.

    USDSold
  • ALİ CEMAL BEN’İM (1881-1941)-“Türk Kalyonu”

İmzalı. 1908 tarihli. Ahşap üzeri yağlıboya. Sanatçı eseri “Ali Djemal” şeklinde imzalamış.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 149

Ölçüler: 17 x 35 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    ALİ CEMAL BEN’İM (1881-1941)-“Türk Kalyonu” İmzalı. 1908 tarihli. Ahşap üzeri yağlıboya. Sanatçı eseri “Ali Djemal” şeklinde imzalamış. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 149 Ölçüler: 17 x 35 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Gün Doğumu”

İmzalı. 3 adet, teki imzalı. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 29 x 70 cm. - 34 x 47 cm. - 34 x 53 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Gün Doğumu” İmzalı. 3 adet, teki imzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 29 x 70 cm. - 34 x 47 cm. - 34 x 53 cm.

    USDSold
  • BAHRİYELİ HİKMET BEY (1875 - 1910)-“Peyzaj”

Eski Türkçe imzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 60 x 80 cm.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 111

    Lot No: 54

    Lot: 54

    BAHRİYELİ HİKMET BEY (1875 - 1910)-“Peyzaj” Eski Türkçe imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 60 x 80 cm. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 111

    USDSold
  • MÜLAZIM REŞİD (19.YÜZYIL)-“Hanım Sultan”

Eski Türkçe imzalı. Hicri 1311 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 70 x 58 cm.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 101

    Lot No: 55

    Lot: 55

    MÜLAZIM REŞİD (19.YÜZYIL)-“Hanım Sultan” Eski Türkçe imzalı. Hicri 1311 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 70 x 58 cm. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri, Pertev Boyar 1948 / Sayfa 101

    USDSold
  • Eser Yok

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Eser Yok

    USDSold
  • ORYANTALİST (19.YÜZYIL)-“Saraylı Sultan”

İmzasız. Kağıt üzeri pastel boya.

Ölçüler: 55 x 46 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    ORYANTALİST (19.YÜZYIL)-“Saraylı Sultan” İmzasız. Kağıt üzeri pastel boya. Ölçüler: 55 x 46 cm.

    USDSold
  • NECMEDDİN MOLLA KOCATAŞ ve ZEVCESİ SALİHA RATİBE HANIM-Tuval üzeri yağlıboya. Oval formda çift portre. Dönemin usta bir fırçasının elinden çıktığı şüphesiz, belgesel özellikli, yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

Osmanlı Devleti Adliye Nazırı ve Milletvekili Necmeddin Molla Kocataş (1875-1949), 1929 yılında İstanbul Sarıyer'deki Kocataş Yalısı'nı satın alır. Bu yalı Mustafa Kemal Atatürk dahil Cumhuriyetin birçok ileri gelenlerinin uğrak yeridir. Necmeddin Molla’nın yalının bahçesinde gezinirken rast geldiği kaynak suyu Kocataş Suyu olarak bilinir.

Referans: Kocataş Yalısı Anılarım, Yusuf Mardin

Ölçüler: 57 x 47 cm. - 57 x 46 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    NECMEDDİN MOLLA KOCATAŞ ve ZEVCESİ SALİHA RATİBE HANIM-Tuval üzeri yağlıboya. Oval formda çift portre. Dönemin usta bir fırçasının elinden çıktığı şüphesiz, belgesel özellikli, yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. Osmanlı Devleti Adliye Nazırı ve Milletvekili Necmeddin Molla Kocataş (1875-1949), 1929 yılında İstanbul Sarıyer'deki Kocataş Yalısı'nı satın alır. Bu yalı Mustafa Kemal Atatürk dahil Cumhuriyetin birçok ileri gelenlerinin uğrak yeridir. Necmeddin Molla’nın yalının bahçesinde gezinirken rast geldiği kaynak suyu Kocataş Suyu olarak bilinir. Referans: Kocataş Yalısı Anılarım, Yusuf Mardin Ölçüler: 57 x 47 cm. - 57 x 46 cm.

    USDSold
  • CAROLINE FISHER (1862-1944)-“Sultanın Gözdesi”

Kâğıt üzeri karışık teknik. Çerçevesi “J.&G. Biddle” etiketli, Caroline Fisher ibareli.

Ölçüler: 38 x 25 cm.
60 x 47 cm. (çerçeveli)

    Lot No: 59

    Lot: 59

    CAROLINE FISHER (1862-1944)-“Sultanın Gözdesi” Kâğıt üzeri karışık teknik. Çerçevesi “J.&G. Biddle” etiketli, Caroline Fisher ibareli. Ölçüler: 38 x 25 cm. 60 x 47 cm. (çerçeveli)

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Nü”

Eski Türkçe imzalı. Hicri 21.6.1334 tarihli. Kağıt üzeri pastel boya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 24 x 31 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Nü” Eski Türkçe imzalı. Hicri 21.6.1334 tarihli. Kağıt üzeri pastel boya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 24 x 31 cm.

    USDSold
  • LOUIS HOTTOT (1834-1905)-İmzalı. Bronz, brown patineli. Oryantalist heykel elle renklendirilmiş, tek mumluklu. 

Referans: E.Benezit. Cilt:5 / Sayfa:626

Yükseklik: 80 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    LOUIS HOTTOT (1834-1905)-İmzalı. Bronz, brown patineli. Oryantalist heykel elle renklendirilmiş, tek mumluklu. Referans: E.Benezit. Cilt:5 / Sayfa:626 Yükseklik: 80 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PULAT TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Dolmabahçe Sarayı önünde Saltanat Kayığı konulu. Oval formlu, çift kulplu ve yüksek kenarlı. Yeşil renk zemin üzerine çok renk ile çalışılmış stilize floral süslemeler ile dekorlu, altın yaldız bezemeli. 18.Yüzyılın sonunda Batı’da yapılmaya başlanmış pulat tepsiler, 1851 yılındaki Büyük Dünya Fuarı’nda (The Great Exhibition) ilk defa sergilenmiş ve Osmanlı’nın günlük yaşamının bir parçası olarak Osmanlı Pazarı’nda görülmeye başlanmıştır. İstanbul Galata ve Haliç bölgesinde çoğunluğu Yahudi tüccarlara ait yerel atölyelerde üretilmeye başlanmış bu eserler “sanat” ve “zanaat” arasındaki ince çizgide durarak çok değerli kültür varlıklarımız arasındaki yerini almıştır. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 64 x 47 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    OSMANLI 19.YÜZYIL PULAT TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Dolmabahçe Sarayı önünde Saltanat Kayığı konulu. Oval formlu, çift kulplu ve yüksek kenarlı. Yeşil renk zemin üzerine çok renk ile çalışılmış stilize floral süslemeler ile dekorlu, altın yaldız bezemeli. 18.Yüzyılın sonunda Batı’da yapılmaya başlanmış pulat tepsiler, 1851 yılındaki Büyük Dünya Fuarı’nda (The Great Exhibition) ilk defa sergilenmiş ve Osmanlı’nın günlük yaşamının bir parçası olarak Osmanlı Pazarı’nda görülmeye başlanmıştır. İstanbul Galata ve Haliç bölgesinde çoğunluğu Yahudi tüccarlara ait yerel atölyelerde üretilmeye başlanmış bu eserler “sanat” ve “zanaat” arasındaki ince çizgide durarak çok değerli kültür varlıklarımız arasındaki yerini almıştır. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 64 x 47 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PULAT TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Dolmabahçe Sarayı önünde Saltanat Kayığı konulu. Oval formlu, çift kulplu ve yüksek kenarlı. Kırmızı renk zemin üzerine çok renk ile çalışılmış stilize floral süslemeler ile dekorlu, altın yaldız bezemeli. 18.Yüzyılın sonunda Batı’da yapılmaya başlanmış pulat tepsiler, 1851 yılındaki Büyük Dünya Fuarı’nda (The Great Exhibition) ilk defa sergilenmiş ve Osmanlı’nın günlük yaşamının bir parçası olarak Osmanlı Pazarı’nda görülmeye başlanmıştır. İstanbul Galata ve Haliç bölgesinde çoğunluğu Yahudi tüccarlara ait yerel atölyelerde üretilmeye başlanmış bu eserler “sanat” ve “zanaat” arasındaki ince çizgide durarak çok değerli kültür varlıklarımız arasındaki yerini almıştır. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 64 x 47 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    OSMANLI 19.YÜZYIL PULAT TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Dolmabahçe Sarayı önünde Saltanat Kayığı konulu. Oval formlu, çift kulplu ve yüksek kenarlı. Kırmızı renk zemin üzerine çok renk ile çalışılmış stilize floral süslemeler ile dekorlu, altın yaldız bezemeli. 18.Yüzyılın sonunda Batı’da yapılmaya başlanmış pulat tepsiler, 1851 yılındaki Büyük Dünya Fuarı’nda (The Great Exhibition) ilk defa sergilenmiş ve Osmanlı’nın günlük yaşamının bir parçası olarak Osmanlı Pazarı’nda görülmeye başlanmıştır. İstanbul Galata ve Haliç bölgesinde çoğunluğu Yahudi tüccarlara ait yerel atölyelerde üretilmeye başlanmış bu eserler “sanat” ve “zanaat” arasındaki ince çizgide durarak çok değerli kültür varlıklarımız arasındaki yerini almıştır. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 64 x 47 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ TOMBAK LEĞEN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kazıma (grave) tekniği ile klasik üslupta stilize kabak çiçekleri ile dekorlu. Tombağı dönem kondisyonunda, Haliyle. Türk Maden Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Çap: 30 cm.
Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    OSMANLI 19.YÜZYIL İSTANBUL İŞİ TOMBAK LEĞEN-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kazıma (grave) tekniği ile klasik üslupta stilize kabak çiçekleri ile dekorlu. Tombağı dönem kondisyonunda, Haliyle. Türk Maden Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Çap: 30 cm. Yükseklik: 7 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK İBRİK-18.Yüzyıl başı. Osmanlı. Günümüze ulaşmış nadir erken dönem örneklerden olan eser bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Şişkin gövdeli, geniş tabanlı, yüzeyi yalın işçilikli, tombağı dönem kondisyonunda. Benzerleri müze koleksiyonlarında yer alan Türk Maden Sanatı’nın müzelik eser statüsünde önemli bir örneğidir.

Yükseklik: 30 cm.
Çap: 18 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    OSMANLI 18.YÜZYIL TOMBAK İBRİK-18.Yüzyıl başı. Osmanlı. Günümüze ulaşmış nadir erken dönem örneklerden olan eser bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Şişkin gövdeli, geniş tabanlı, yüzeyi yalın işçilikli, tombağı dönem kondisyonunda. Benzerleri müze koleksiyonlarında yer alan Türk Maden Sanatı’nın müzelik eser statüsünde önemli bir örneğidir. Yükseklik: 30 cm. Çap: 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI TOMBAK “SULTANİ” LEĞEN-İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl sonu, 19.Yüzyıl başı. Osmanlı. İstanbul işi. Kallavi boyutlarda ve Sultani özelliklerde bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak içleri kumlanmış stilize kabak çiçekleri ve floral süslemelerle bezenmiş. İbriği yassı kulplu, uzun emzikli, boynu boğumlu, kubbesel kapaklı, kapağı kozalak tutamaklı. Leğeni geniş tas formunda hazneli, yayvan ağızlı, ağızı stilize bezemeli çember ile çevrili. Sarayda bu tip leğen-ibrikler ayak sehpaları ile kullanılır ve hizmete “ibrik gülamı” ile “ibrikdar” bakardı. Kondisyonu ve ihtişamlı görselliği ile dikkat çeken eser Türk Maden Sanatı’nın en kıymetli örneklerindendir. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir.

Ekspertiz: Eserin, Sn.Güner Liman tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

İbrik Ölçüsü: 36 x 21 cm.
Leğen Ölçüsü: 13 x 41 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    OSMANLI TOMBAK “SULTANİ” LEĞEN-İBRİK TAKIMI-18.Yüzyıl sonu, 19.Yüzyıl başı. Osmanlı. İstanbul işi. Kallavi boyutlarda ve Sultani özelliklerde bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. Kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak içleri kumlanmış stilize kabak çiçekleri ve floral süslemelerle bezenmiş. İbriği yassı kulplu, uzun emzikli, boynu boğumlu, kubbesel kapaklı, kapağı kozalak tutamaklı. Leğeni geniş tas formunda hazneli, yayvan ağızlı, ağızı stilize bezemeli çember ile çevrili. Sarayda bu tip leğen-ibrikler ayak sehpaları ile kullanılır ve hizmete “ibrik gülamı” ile “ibrikdar” bakardı. Kondisyonu ve ihtişamlı görselliği ile dikkat çeken eser Türk Maden Sanatı’nın en kıymetli örneklerindendir. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan, ele geçmez gerçek koleksiyonluk şaheserdir. Ekspertiz: Eserin, Sn.Güner Liman tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. İbrik Ölçüsü: 36 x 21 cm. Leğen Ölçüsü: 13 x 41 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ STİL ÖRTÜSÜ / KAHVE PUŞİDESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Merkezi Sultan tuğrası, etrafı Osmanlı Saltanat Armaları ile bezeli. Saltanat Armaları’nın merkezi güneş motifi “şemse” dekorlu. Sim saçaklı, astarlı. Yüksek sanat değeri ve estetik arz eden nadir koleksiyonluk eserdir.

Çap: 84 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ STİL ÖRTÜSÜ / KAHVE PUŞİDESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Altın kılaptan kullanılarak dival işi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Merkezi Sultan tuğrası, etrafı Osmanlı Saltanat Armaları ile bezeli. Saltanat Armaları’nın merkezi güneş motifi “şemse” dekorlu. Sim saçaklı, astarlı. Yüksek sanat değeri ve estetik arz eden nadir koleksiyonluk eserdir. Çap: 84 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL HOŞAF KAŞIĞI KOLEKSİYONU-19.Yüzyıl. Osmanlı. 9 adetten oluşan koleksiyon. Fildişi, bağa (kaplumbağa kabuğu), boynuz, kemik ve mercan gibi kıymetli ve çeşitli malzemelerden yapılmış. Mercan süslemelerden teki “dragon” tasvirli. Fevkalade kondisyonda. Sahibine göre değer ve sanatsal özellikler taşıyan, yemeğin çeşidine uygun olarak biçim ve boyut farklılıkları gösteren bu tip kaşıklar doğal malzemeden yapılmakta ve hafif içimlerde kullanılmaktaydı, sıcak içimlerde ise ılıklaştırma özelliğine sahipti. Türünün en kıymetli ve estetik örneklerinden seçilmiş özel koleksiyon.

Uzunluklar: 26 cm. - 24 cm.- 22 cm. - 21 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI 19.YÜZYIL HOŞAF KAŞIĞI KOLEKSİYONU-19.Yüzyıl. Osmanlı. 9 adetten oluşan koleksiyon. Fildişi, bağa (kaplumbağa kabuğu), boynuz, kemik ve mercan gibi kıymetli ve çeşitli malzemelerden yapılmış. Mercan süslemelerden teki “dragon” tasvirli. Fevkalade kondisyonda. Sahibine göre değer ve sanatsal özellikler taşıyan, yemeğin çeşidine uygun olarak biçim ve boyut farklılıkları gösteren bu tip kaşıklar doğal malzemeden yapılmakta ve hafif içimlerde kullanılmaktaydı, sıcak içimlerde ise ılıklaştırma özelliğine sahipti. Türünün en kıymetli ve estetik örneklerinden seçilmiş özel koleksiyon. Uzunluklar: 26 cm. - 24 cm.- 22 cm. - 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” ÇİFT FİNCAN ve TABAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Çift. Kırmızı lüleci çamurundan imal edilmiş. Madalyonlar içerisi Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı, altın yaldız bezemeli. Türünün estetik ve koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ

Fincan Ölçüsü: 4 x 7 cm.
Tabak Çap: 9 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” ÇİFT FİNCAN ve TABAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Çift. Kırmızı lüleci çamurundan imal edilmiş. Madalyonlar içerisi Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı, altın yaldız bezemeli. Türünün estetik ve koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Fincan Ölçüsü: 4 x 7 cm. Tabak Çap: 9 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” ÇUBUKLU LÜLE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Usta damgalı, Constantinople ibareli. Merkezi “Çapa”, gövdesi “Ay-Yıldız” motifleri ile bezeli. Kırmızı lüleci çamurundan imal edilmiş, altın ve gümüş yaldız bezemeli. Üç parçadan müteşekkil çubuğu kehribar emzikli. Orijinal deri muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ

Lüle Ölçüsü: 8 cm.
Çubuk Uzunluğu: 18 cm. (her biri)
Açık Uzunluk: 59 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TOPHANE İŞİ” ÇUBUKLU LÜLE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tophane işi. Usta damgalı, Constantinople ibareli. Merkezi “Çapa”, gövdesi “Ay-Yıldız” motifleri ile bezeli. Kırmızı lüleci çamurundan imal edilmiş, altın ve gümüş yaldız bezemeli. Üç parçadan müteşekkil çubuğu kehribar emzikli. Orijinal deri muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tophane Sanatı’nın estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Lüle Ölçüsü: 8 cm. Çubuk Uzunluğu: 18 cm. (her biri) Açık Uzunluk: 59 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “TOPHANE” KAYSERİYE ÇUBUK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultani özelliklerde. Müstesna çubuk takımı Tophane işi lüle, Kayseriye çubuk ve imameden oluşmakta. Tophane işi lülesi “Dev Lüle” tabir edilen boyutlarda. Kırmızı lüleci çamurundan yapılmış, çanağı geniş, iri kabartma dilimli, floral süslemeli, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli. Kehribar imamesi (ağızlık) 3 parçadan müteşekkil. Yıldız taşı bilezikli. Göbeği 22 ayar altın üzerine üst seviye işçilikle pembe, kırmızı ve su yeşili renk mine ile tezyinli. Uzun “Kayseriye” çubuklu. 141 cm.’lik çubuğu en kıymetli ve makbul “Ortaköy Yasemini”nden, boğumlu ve sırma örgülü.

Osmanlı Sarayı’nda tütün özel bir merasimle bu tip çubuk takımları ile içilirdi. Bu düzeni çubukçubaşı / çubuk ağası emrindeki 10 çubukçu ve bir ateşçiyle “adab-ı mahsus” ile idare ederdi. Saraya en kıymetli çubuklar İstanbul Ortaköy’de bu iş için kurulan Yasemin Bahçeleri’nden çok meşakkatli ve uzun uğraşlar sonucu hazırlanır gelirdi. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden olan müstesna eser fevkalade kondisyondadır. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan Osmanlı Tophane Sanatı’nın ele geçmez dev boyutlarda, yüksek kıymete sahip müzelik şaheseridir.

Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ
Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA

Çubuk Uzunluğu: 141 cm.
İmame Ölçüleri: 14 x 3.5 cm.
Lüle Ölçüleri: 6.5 x 12 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “TOPHANE” KAYSERİYE ÇUBUK TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultani özelliklerde. Müstesna çubuk takımı Tophane işi lüle, Kayseriye çubuk ve imameden oluşmakta. Tophane işi lülesi “Dev Lüle” tabir edilen boyutlarda. Kırmızı lüleci çamurundan yapılmış, çanağı geniş, iri kabartma dilimli, floral süslemeli, yoğun ve zengin altın yaldız bezemeli. Kehribar imamesi (ağızlık) 3 parçadan müteşekkil. Yıldız taşı bilezikli. Göbeği 22 ayar altın üzerine üst seviye işçilikle pembe, kırmızı ve su yeşili renk mine ile tezyinli. Uzun “Kayseriye” çubuklu. 141 cm.’lik çubuğu en kıymetli ve makbul “Ortaköy Yasemini”nden, boğumlu ve sırma örgülü. Osmanlı Sarayı’nda tütün özel bir merasimle bu tip çubuk takımları ile içilirdi. Bu düzeni çubukçubaşı / çubuk ağası emrindeki 10 çubukçu ve bir ateşçiyle “adab-ı mahsus” ile idare ederdi. Saraya en kıymetli çubuklar İstanbul Ortaköy’de bu iş için kurulan Yasemin Bahçeleri’nden çok meşakkatli ve uzun uğraşlar sonucu hazırlanır gelirdi. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden olan müstesna eser fevkalade kondisyondadır. Benzer örnekleri müze koleksiyonlarında yer alan Osmanlı Tophane Sanatı’nın ele geçmez dev boyutlarda, yüksek kıymete sahip müzelik şaheseridir. Referans: Tophane Lüleciliği, 1963 / Hüseyin KOCABAŞ Tophane Lüleciliği, 2007 / Prof. Dr. Erdinç BAKLA Çubuk Uzunluğu: 141 cm. İmame Ölçüleri: 14 x 3.5 cm. Lüle Ölçüleri: 6.5 x 12 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “AFYON İŞİ” AĞIZLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Afyon işi. Kehribar uçlu. Merkezi altın kakma “JAC. HOFFMANN” ibareli, gümüş kakma stilize dekorlu. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Türünün estetik tasarıma sahip, nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 11 cm.
Ağırlık: 18 gr.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    OSMANLI 19.YÜZYIL “AFYON İŞİ” AĞIZLIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Afyon işi. Kehribar uçlu. Merkezi altın kakma “JAC. HOFFMANN” ibareli, gümüş kakma stilize dekorlu. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Türünün estetik tasarıma sahip, nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 11 cm. Ağırlık: 18 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN” ERMENİ İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Eski Türkçe ile “Van” ve Ermenice “Գխ” usta damgalı. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Merkezdeki madalyon içerisine görülmemiş üslupta kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak Sultan Abdülmecit tuğralı “Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye” arması tatbik edilmiş. Arka kapağına ise realist floral bir kompozisyon çalışılmış. Tabakanın içi altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette, nadir ele geçen koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgaları "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72. sayfasında (şehir damgası) ve 102. sayfasında (usta damgası) yer almaktadır.

Ölçüler: 1.5 x 6 x 8 cm.
Ağırlık: 90 gr.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN” ERMENİ İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Eski Türkçe ile “Van” ve Ermenice “Գխ” usta damgalı. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Merkezdeki madalyon içerisine görülmemiş üslupta kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak Sultan Abdülmecit tuğralı “Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye” arması tatbik edilmiş. Arka kapağına ise realist floral bir kompozisyon çalışılmış. Tabakanın içi altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette, nadir ele geçen koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgaları "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72. sayfasında (şehir damgası) ve 102. sayfasında (usta damgası) yer almaktadır. Ölçüler: 1.5 x 6 x 8 cm. Ağırlık: 90 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TRABZON İŞİ” GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Trabzon işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda ve mimari formda tasarlanmış. Eserin Rokoko “S” kıvrımlı ayaklar üzerinde yükselen kubbesel kapağı altı minareli cami formunda. Yuvarlak geniş ve yüksek tablalı, yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı. Yüzeyi kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı, Osmanlı Rokokosu üslubunda floral kompozisyonlar ile bezeli. Telkâri işçiliği ile oluşturulmuş hareketli ve dallı lale motiflerinin merkezi zümrüt yeşili taşlar ile zenginleştirilmiş. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve tasarım harikası, nadir koleksiyonluk örneğidir.

Yükseklik: 27 cm.
Çap: 24 cm.
Ağırlık: 772 gr.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TRABZON İŞİ” GÜMÜŞ BUHURDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Trabzon işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda ve mimari formda tasarlanmış. Eserin Rokoko “S” kıvrımlı ayaklar üzerinde yükselen kubbesel kapağı altı minareli cami formunda. Yuvarlak geniş ve yüksek tablalı, yarım küre ateşlikli, menteşe kapaklı. Yüzeyi kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile stilize tezyinatlı, Osmanlı Rokokosu üslubunda floral kompozisyonlar ile bezeli. Telkâri işçiliği ile oluşturulmuş hareketli ve dallı lale motiflerinin merkezi zümrüt yeşili taşlar ile zenginleştirilmiş. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve tasarım harikası, nadir koleksiyonluk örneğidir. Yükseklik: 27 cm. Çap: 24 cm. Ağırlık: 772 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TRABZON İŞİ” GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Trabzon işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Yüzeyi kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak stilize floral ve geometrik motifler ile bezeli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Çap: 23.5 cm.
Ağırlık: 294 gr.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TRABZON İŞİ” GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Trabzon işi. Gümüş. Kallavi ebatlarda. Yüzeyi kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak stilize floral ve geometrik motifler ile bezeli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir. Çap: 23.5 cm. Ağırlık: 294 gr.

    USDSold
  • Lot No: 76

    Lot: 76

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) tuğralı, Mısır imalat damgalı. Kusursuz yalın işçiliğe sahip eser halka dipli, şişkin armudi gövdeli, kuplu, imbikli ve kubbesel kapaklı olarak tasarlanmış. Rokoko kulbu floral unsurlar ile zenginleştirilmiş, ağız çevresi estetik bir bordür ile çevrelenmiş. Dip kısmı kazıma (grave) tekniği ile Osmanlıca “218-1” şeklinde numaralandırılmış. Türünün seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. 

Yükseklik: 21 cm.
Ağırlık: 447 gr.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) tuğralı, Mısır imalat damgalı. Kusursuz yalın işçiliğe sahip eser halka dipli, şişkin armudi gövdeli, kuplu, imbikli ve kubbesel kapaklı olarak tasarlanmış. Rokoko kulbu floral unsurlar ile zenginleştirilmiş, ağız çevresi estetik bir bordür ile çevrelenmiş. Dip kısmı kazıma (grave) tekniği ile Osmanlıca “218-1” şeklinde numaralandırılmış. Türünün seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 21 cm. Ağırlık: 447 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AJURLU GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Oval yüksek kenarlı ve çift kulplu olarak tasarlanmış, ajurlu. Bordürü kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kumlama tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının   47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 30 x 46 cm.
Ağırlık: 735 gr.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AJURLU GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Oval yüksek kenarlı ve çift kulplu olarak tasarlanmış, ajurlu. Bordürü kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kumlama tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 30 x 46 cm. Ağırlık: 735 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Aznavur (guilloché) işçiliği ile dekorlu, merkezi Rokoko üslubunda madalyonlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 18 cm.
Ağırlık: 239 gr.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Aznavur (guilloché) işçiliği ile dekorlu, merkezi Rokoko üslubunda madalyonlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 18 cm. Ağırlık: 239 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT GELİN NALINI-19.Yüzyıl ortası. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, İzmir ibareli. (İzmir damga merkezi) Ahşap iskelet üzeri silme gümüş aplike takunyaların yüzeyi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral motifler ile bezeli, kemerleri “Ay-Yıldız” motifli. Osmanlı Kültürü’nde önemli bir yer tutan “Gelin Hamamı”nda giyilen ikonik eserler, Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece nadir tesadüf edilen, yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 115.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5 x 22 x 6 cm.
Ağırlık: 751 gr.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT GELİN NALINI-19.Yüzyıl ortası. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, İzmir ibareli. (İzmir damga merkezi) Ahşap iskelet üzeri silme gümüş aplike takunyaların yüzeyi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize floral motifler ile bezeli, kemerleri “Ay-Yıldız” motifli. Osmanlı Kültürü’nde önemli bir yer tutan “Gelin Hamamı”nda giyilen ikonik eserler, Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece nadir tesadüf edilen, yüksek kıymete sahip koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 115.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5 x 22 x 6 cm. Ağırlık: 751 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ "REPOUSSÉ" TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1908) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile bordürü çiçek sepetleri ve asma yaprakları ile merkezi ise üzüm, çilek, nar gibi çeşitli realist meyve kompozisyonları ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Üst düzey işçilik kalitesi ve kompozisyon uygulamaları ile göz dolduran eser Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir.

Çap: 19 cm.
Ağırlık: 270 gr.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ "REPOUSSÉ" TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1908) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile bordürü çiçek sepetleri ve asma yaprakları ile merkezi ise üzüm, çilek, nar gibi çeşitli realist meyve kompozisyonları ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Üst düzey işçilik kalitesi ve kompozisyon uygulamaları ile göz dolduran eser Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Çap: 19 cm. Ağırlık: 270 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KÂSE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Merkezi “Babil’in Asma Bahçeleri” temalı, ağız çevresi tekrarlı “Afiyet olsun” ibareli. Kabartma (repoussé) tekniği ile stilize üzüm salkımları ve asma yaprakları ile dekorlu. Üzüm, Türk kültür ve mitolojisinde bereket, kan, can, güzellik, aşk ve sağlığın sembolüdür. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve görsel yönü yüksek, ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. 

Çap: 13 cm.
Ağırlık: 88 gr.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KÂSE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Merkezi “Babil’in Asma Bahçeleri” temalı, ağız çevresi tekrarlı “Afiyet olsun” ibareli. Kabartma (repoussé) tekniği ile stilize üzüm salkımları ve asma yaprakları ile dekorlu. Üzüm, Türk kültür ve mitolojisinde bereket, kan, can, güzellik, aşk ve sağlığın sembolüdür. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik ve görsel yönü yüksek, ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Çap: 13 cm. Ağırlık: 88 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SUNUM TABAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Müstesna eserin bordürü kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize Osmanlı Çileği (Arnavutköy Çileği) salkımları, merkezi ise realist figürlü peyzaj tasviri ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 16 x 23 cm.
Ağırlık: 142 gr.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SUNUM TABAĞI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Müstesna eserin bordürü kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize Osmanlı Çileği (Arnavutköy Çileği) salkımları, merkezi ise realist figürlü peyzaj tasviri ile dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 16 x 23 cm. Ağırlık: 142 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ EL AYNASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Yaprak şeklinde tasarlanmış, sapı “M.H” inisiyalli. Tüm yüzeyi kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak stilize floral tezyinatlı, merkezi çiçek sepeti motifli, aynası orijinal. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönden dikkat çekici ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. 

Ölçüler: 34 x 18 cm.
Ağırlık: 698 gr. (Ayna dahil.)

    Lot No: 84

    Lot: 84

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ EL AYNASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Yaprak şeklinde tasarlanmış, sapı “M.H” inisiyalli. Tüm yüzeyi kabartma (repoussé), kazıma (grave) ve kalemişi teknikleri kullanılarak stilize floral tezyinatlı, merkezi çiçek sepeti motifli, aynası orijinal. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönden dikkat çekici ve koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 34 x 18 cm. Ağırlık: 698 gr. (Ayna dahil.)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ŞEMSİYE SAPI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Son derece estetik şekilde tasarlanmış müstesna eserin tüm yüzeyi stilize floral motifler ve sarmallarla bezeli, sap kısmı ajurlu ve altın vermeyli. Nadir tesadüf edilen Hanım Sultan şemsiye sapı, Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Uzunluk: 24 cm.
Ağırlık: 81 gr.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ŞEMSİYE SAPI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Son derece estetik şekilde tasarlanmış müstesna eserin tüm yüzeyi stilize floral motifler ve sarmallarla bezeli, sap kısmı ajurlu ve altın vermeyli. Nadir tesadüf edilen Hanım Sultan şemsiye sapı, Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Uzunluk: 24 cm. Ağırlık: 81 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN” İŞİ USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise realist floral bir kompozisyon çalışılmış. Altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette, nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 1.5 x 9 x 6 cm.
Ağırlık: 114 gr.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN” İŞİ USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise realist floral bir kompozisyon çalışılmış. Altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette, nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 1.5 x 9 x 6 cm. Ağırlık: 114 gr.

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-19.Yüzyıl. Rus. Gümüş. 84 ve “PJS” usta damgalı. Savat işçiliği ile eserin ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise stilize floral motifler çalışılmış. Estetik ve işçilik yönü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örnektir.

Ölçüler: 1.5 x 10 x 7 cm.
Ağırlık: 165 gr.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    RUS 19.YÜZYIL USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-19.Yüzyıl. Rus. Gümüş. 84 ve “PJS” usta damgalı. Savat işçiliği ile eserin ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise stilize floral motifler çalışılmış. Estetik ve işçilik yönü ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örnektir. Ölçüler: 1.5 x 10 x 7 cm. Ağırlık: 165 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ERMENİ İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-“Sivastia Aziz Nişan Manastırı”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Ermeni işi. Üst düzey savat işçiliği ile sıralı madalyonlar içerisine “Sivas Aziz Nişan Manastırı” tasvirleri çalışılmış, Ermenice “Surp Nişan Manastırı” ibareleri ile zenginleştirilmiş. Minyatür boyda, stilize floral motifler ile bezeli. Çan gövdeli, merkezinde hareketli balık figürü yer almakta. Rokoko kulplu, kulbu kuş figürü aplikeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ölçüleri ve sahip olduğu belgesel tasvirler itibari ile yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 3 x 6 cm.
Ağırlık: 39 gr.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OSMANLI 19.YÜZYIL ERMENİ İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-“Sivastia Aziz Nişan Manastırı” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Ermeni işi. Üst düzey savat işçiliği ile sıralı madalyonlar içerisine “Sivas Aziz Nişan Manastırı” tasvirleri çalışılmış, Ermenice “Surp Nişan Manastırı” ibareleri ile zenginleştirilmiş. Minyatür boyda, stilize floral motifler ile bezeli. Çan gövdeli, merkezinde hareketli balık figürü yer almakta. Rokoko kulplu, kulbu kuş figürü aplikeli. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ölçüleri ve sahip olduğu belgesel tasvirler itibari ile yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 3 x 6 cm. Ağırlık: 39 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Eserin ön yüzüne “Arma-i Osmaniye”, diğer yüzüne ise camii tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincir askılı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı İslam Kültürü’nün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 6.5 x 8.5 cm.
Ağırlık: 171 gr.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Eserin ön yüzüne “Arma-i Osmaniye”, diğer yüzüne ise camii tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincir askılı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı İslam Kültürü’nün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 6.5 x 8.5 cm. Ağırlık: 171 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise camii tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincir askılı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı İslam Kültürü’nün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 6.5 x 8 cm.
Zincir Uzunluğu: 66 cm.
Ağırlık: 147 gr.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise camii tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincir askılı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı İslam Kültürü’nün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 6.5 x 8 cm. Zincir Uzunluğu: 66 cm. Ağırlık: 147 gr.

    USDSold
  • HİLYE-İ ŞERİFE-Ketebesiz. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Üst düzey “Rokoko” tezhipli. Baş makamında Besmele-i Şerif, göbek bölümünde 10 satır Hz.Muhammed‘in dış görünüşünü Hazret-i Ali‘den rivayetle anlatan metin, göbek bölümünün köşelerinde “Çihâr Yâr” isimleri (dört halife Hz.Ebubekir, Hz.Ömer, Hz.Osman ve Hz.Ali), etek bölümünde ise 4 satır hilye metni yazılmıştır. Türk Hat Sanatı’nın en özel ve kıymetli eserleri olan Hilye-i Şerife’ler hem hattatı hem de müzehhibi için şeref duyma vesilesi, sahip olan için ise büyük zenginlik ve kıymettir. Eser gerek yazı kalitesi gerek üst düzey tezyinatı ile son derece özenle hazırlanmış, Türk Hat Sanatı’nın ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 50 x 31 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    HİLYE-İ ŞERİFE-Ketebesiz. Sülüs ve nesih hattı ile yazılmış. Üst düzey “Rokoko” tezhipli. Baş makamında Besmele-i Şerif, göbek bölümünde 10 satır Hz.Muhammed‘in dış görünüşünü Hazret-i Ali‘den rivayetle anlatan metin, göbek bölümünün köşelerinde “Çihâr Yâr” isimleri (dört halife Hz.Ebubekir, Hz.Ömer, Hz.Osman ve Hz.Ali), etek bölümünde ise 4 satır hilye metni yazılmıştır. Türk Hat Sanatı’nın en özel ve kıymetli eserleri olan Hilye-i Şerife’ler hem hattatı hem de müzehhibi için şeref duyma vesilesi, sahip olan için ise büyük zenginlik ve kıymettir. Eser gerek yazı kalitesi gerek üst düzey tezyinatı ile son derece özenle hazırlanmış, Türk Hat Sanatı’nın ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 50 x 31 cm.

    USDSold
  • ALÎ RÂSİM EFENDİ (Ölüm H.1312)-“Zerendut Levha”

Ketebeli. Hicri 1283 tarihli. Ketebesi hattat tarafından “Alî Râsim” şeklinde atılmış. Klasik üslup altın tezhipli zerendut hat levha.
“İnnallahe Cemîlün Yühıbbül Cemâl / Allah güzeldir; güzel olanı, güzel yapılanı sever" (Hadîs-i Şerif)

Ölçüler: 42 x 76 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    ALÎ RÂSİM EFENDİ (Ölüm H.1312)-“Zerendut Levha” Ketebeli. Hicri 1283 tarihli. Ketebesi hattat tarafından “Alî Râsim” şeklinde atılmış. Klasik üslup altın tezhipli zerendut hat levha. “İnnallahe Cemîlün Yühıbbül Cemâl / Allah güzeldir; güzel olanı, güzel yapılanı sever" (Hadîs-i Şerif) Ölçüler: 42 x 76 cm.

    USDSold
  • MEHMED ŞEVKİ EFENDİ (1829-1887)-“Zerendut Levha”

Ketebeli. Hicri 1266 tarihli. Ketebesi hattat tarafından “Seyyid Mehmed Şevki” şeklinde atılmış. Klasik üslup altın tezhipli zerendut hat levha.

“Fa’lem ennehû lâ ilâhe illallâh, Muhammedün Rasûlullâhi / İyi bil ki Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed (as) onun resulüdür” 

Referans: Türk Hattatları, Şevket RADO

Ölçüler: 58 x 56 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    MEHMED ŞEVKİ EFENDİ (1829-1887)-“Zerendut Levha” Ketebeli. Hicri 1266 tarihli. Ketebesi hattat tarafından “Seyyid Mehmed Şevki” şeklinde atılmış. Klasik üslup altın tezhipli zerendut hat levha. “Fa’lem ennehû lâ ilâhe illallâh, Muhammedün Rasûlullâhi / İyi bil ki Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed (as) onun resulüdür” Referans: Türk Hattatları, Şevket RADO Ölçüler: 58 x 56 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL EDİRNEKÂRİ “SERPUŞLU” ÇİFT LEVHA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Çift. Ihlamur ağacı üzerine Osmanlı Rokokosu üslubunda üst düzey oyma işçiliği ile koyu Edirne yeşili tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Eserlerin taç bölümünde yer alan serpuşlar birbirinden farklı olarak uygulanmış. Merkezde yer alan istifli “Maşallah”lar içerisine “Allah” ve “Muhammed” lafzı tatbik edilmiş. Restoreli. En güzel örneklerine Sultan III.Murad Han döneminde rastladığımız, ahşap ve hat sanatının harmanlanarak birlikte yorumlandığı estetik harikası koleksiyonluk eserlerdir.

Ölçüler: 67 x 65 cm. (her biri)

    Lot No: 94

    Lot: 94

    OSMANLI 19.YÜZYIL EDİRNEKÂRİ “SERPUŞLU” ÇİFT LEVHA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Edirnekâri. Çift. Ihlamur ağacı üzerine Osmanlı Rokokosu üslubunda üst düzey oyma işçiliği ile koyu Edirne yeşili tempera boya ve zengin altın yaldız kullanılarak imal edilmiş. Eserlerin taç bölümünde yer alan serpuşlar birbirinden farklı olarak uygulanmış. Merkezde yer alan istifli “Maşallah”lar içerisine “Allah” ve “Muhammed” lafzı tatbik edilmiş. Restoreli. En güzel örneklerine Sultan III.Murad Han döneminde rastladığımız, ahşap ve hat sanatının harmanlanarak birlikte yorumlandığı estetik harikası koleksiyonluk eserlerdir. Ölçüler: 67 x 65 cm. (her biri)

    USDSold
  • OSMANLI “MEHMED İBN-İ İBRAHİM” KETEBELİ “SANCAK” KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1295-“Mekke-i Mükerreme’de yazılmış”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Sancak boy. Hicri 1295 tarihli, “El hac Abdullah ibn-i Mehmed ibn-i İbrahim” ketebeli. Mekke-i Mükerreme’de nesih hattı ile yazılmış. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Hizip gülleri ile bezeli. Her sayfası 15 satır, sure başları altın. Orijinal deri cildinde ve orijinal deri kılıfı ile birlikte. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette nadir koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 10 x 7 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    OSMANLI “MEHMED İBN-İ İBRAHİM” KETEBELİ “SANCAK” KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1295-“Mekke-i Mükerreme’de yazılmış” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Sancak boy. Hicri 1295 tarihli, “El hac Abdullah ibn-i Mehmed ibn-i İbrahim” ketebeli. Mekke-i Mükerreme’de nesih hattı ile yazılmış. Klasik tezhipli, altın cetvelli, altın duraklı. Hizip gülleri ile bezeli. Her sayfası 15 satır, sure başları altın. Orijinal deri cildinde ve orijinal deri kılıfı ile birlikte. Türk Hat Sanatı’nın yüksek kıymette nadir koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 10 x 7 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ESER-İ İSTANBUL SEDEF KAKMA ÇİFT SEHPA-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Çift. Sedef kakma tekniği ile stilize “Rumi” motiflerle bezeli. Tablası “Mühr-ü Süleyman” motifli, kufi hattı ile “Maşallah” ibareli. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk örneklerdir.

Yükseklik: 50 cm.
Çap: 33 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OSMANLI 19.YÜZYIL ESER-İ İSTANBUL SEDEF KAKMA ÇİFT SEHPA-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Çift. Sedef kakma tekniği ile stilize “Rumi” motiflerle bezeli. Tablası “Mühr-ü Süleyman” motifli, kufi hattı ile “Maşallah” ibareli. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek koleksiyonluk örneklerdir. Yükseklik: 50 cm. Çap: 33 cm.

    USDSold
  • HİNT 18.YÜZYIL DEVASA BOYUTLARDA “MİNYATÜR” TABLO-18.Yüzyıl. Hint. Devasa boyutlarda, minyatür (bez) kâğıdı üzerine yapılmış. Sultanı merkeze alan saray hayatının konu edildiği figüratif eser üst seviye fırça kalitesinde minyatür tekniği ile çok renk çalışılmış, altın yaldız bezemelerle zenginleştirilmiş. Stilize floral bir bordür ile çevrili, altın cetvelli. Fevkalade kondisyonda. Hint Saray Kültürünü realist üslupta detaylı olarak yansıtması açısından belgesel özellikli, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 115 x 175 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    HİNT 18.YÜZYIL DEVASA BOYUTLARDA “MİNYATÜR” TABLO-18.Yüzyıl. Hint. Devasa boyutlarda, minyatür (bez) kâğıdı üzerine yapılmış. Sultanı merkeze alan saray hayatının konu edildiği figüratif eser üst seviye fırça kalitesinde minyatür tekniği ile çok renk çalışılmış, altın yaldız bezemelerle zenginleştirilmiş. Stilize floral bir bordür ile çevrili, altın cetvelli. Fevkalade kondisyonda. Hint Saray Kültürünü realist üslupta detaylı olarak yansıtması açısından belgesel özellikli, yüksek kıymette ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 115 x 175 cm.

    USDSold
  • BIBLIORUM CONCORDANTIAE / 17.YÜZYIL-“Coloniae Agrippinae”

17.Yüzyıl. 1684 tarihli. “Balthasarum ab Egmond & Socios” imzalı.  VVLGATAE Editionis. Latince. Dini içerikli, indeksli. Orijinal meşin cildi içerisinde, cilt içi ebrulu, sayfa sırtları altın yaldızlı. Gravürlü. Yüksek kondisyona sahip koleksiyonluk eserdir.

Provenans: Sluiskil Bibliotheek, 1684

Ölçüler: 7 x 22 x 14 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    BIBLIORUM CONCORDANTIAE / 17.YÜZYIL-“Coloniae Agrippinae” 17.Yüzyıl. 1684 tarihli. “Balthasarum ab Egmond & Socios” imzalı. VVLGATAE Editionis. Latince. Dini içerikli, indeksli. Orijinal meşin cildi içerisinde, cilt içi ebrulu, sayfa sırtları altın yaldızlı. Gravürlü. Yüksek kondisyona sahip koleksiyonluk eserdir. Provenans: Sluiskil Bibliotheek, 1684 Ölçüler: 7 x 22 x 14 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “RUM İŞİ” GÜMÜŞ KANDİL-19 Yüzyıl. Osmanlı. Rum işi. Gümüş. Ajurlu olarak imal edilmiş. Yüzeyi kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Ağız bordürü Tanrı’nın tahtını korumakla görevli “Serafim” melekleri ile çevrili, askı aparatları dragon formunda. Haliyle. Fevkalade işçilik ve tasarım kalitesine sahip, nadir çıkan koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 10 cm.
Çap: 13 cm.
Ağırlık: 126 gr.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    OSMANLI 19.YÜZYIL “RUM İŞİ” GÜMÜŞ KANDİL-19 Yüzyıl. Osmanlı. Rum işi. Gümüş. Ajurlu olarak imal edilmiş. Yüzeyi kabartma (repoussé) ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu. Ağız bordürü Tanrı’nın tahtını korumakla görevli “Serafim” melekleri ile çevrili, askı aparatları dragon formunda. Haliyle. Fevkalade işçilik ve tasarım kalitesine sahip, nadir çıkan koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 10 cm. Çap: 13 cm. Ağırlık: 126 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” ERMENİ USTA YAPIMI (MUSEVİ) KADEH TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Van işi. 84 imalat ve Eski Türkçe ile Ermeni usta (Cevizdan ?) damgalı. 6 adetten oluşan kusursuz tam takım. Eserlerin tüm yüzeyi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, madalyonlar içerisi 7 kollu şamdan Menorah, Davut Yıldızı ve bitkisel kompozisyonlarla dekorlu, İbranice yazılar ile bezeli. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir.

Yükseklik: 16 cm. (her biri)
Çap: 7 cm. (her biri)
Ağırlık: 1165 gr.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN İŞİ” ERMENİ USTA YAPIMI (MUSEVİ) KADEH TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Van işi. 84 imalat ve Eski Türkçe ile Ermeni usta (Cevizdan ?) damgalı. 6 adetten oluşan kusursuz tam takım. Eserlerin tüm yüzeyi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize floral tezyinatlı, madalyonlar içerisi 7 kollu şamdan Menorah, Davut Yıldızı ve bitkisel kompozisyonlarla dekorlu, İbranice yazılar ile bezeli. Altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserlerdir. Yükseklik: 16 cm. (her biri) Çap: 7 cm. (her biri) Ağırlık: 1165 gr.

    USDSold
  • TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi”

19.Yüzyıl başı. Meissen imalat damgalı ve model numaralı. Turquerie. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu eser. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı. Otantik kıyafetler içindeki Sultanın Seyisinin başı serpuşludur. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Fevkalade görsellikte, haliyle, nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 24 x 22 x 11 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi” 19.Yüzyıl başı. Meissen imalat damgalı ve model numaralı. Turquerie. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu eser. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı. Otantik kıyafetler içindeki Sultanın Seyisinin başı serpuşludur. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Fevkalade görsellikte, haliyle, nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 24 x 22 x 11 cm.

    USDSold
  • TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi”

19.Yüzyıl başı. Meissen imalat damgalı ve model numaralı. Turquerie. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu eser. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, kaidesi kabartma (repoussé) çiçekli dallar ile zenginleştirilmiş. Otantik kıyafetler içindeki Sultanın Seyisinin başı serpuşludur. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Fevkalade görsellikte, haliyle, nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 26 x 22 x 11 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    TURQUERIE 19.YÜZYIL “MEISSEN” PORSELEN FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi” 19.Yüzyıl başı. Meissen imalat damgalı ve model numaralı. Turquerie. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu eser. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve çok renk sıraltı boyamalı, kaidesi kabartma (repoussé) çiçekli dallar ile zenginleştirilmiş. Otantik kıyafetler içindeki Sultanın Seyisinin başı serpuşludur. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Fevkalade görsellikte, haliyle, nadir damgaya sahip koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 26 x 22 x 11 cm.

    USDSold
  • SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ PORSELEN LALEDAN-18.Yüzyıl. Kont Camillo Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserlerin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Pembe renkte, krokodil desenli, realist çiçek buketleri ile stilize floral motiflerle dekorlu, yoğun altın yaldız bezemeli. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 11.5 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ PORSELEN LALEDAN-18.Yüzyıl. Kont Camillo Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserlerin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Pembe renkte, krokodil desenli, realist çiçek buketleri ile stilize floral motiflerle dekorlu, yoğun altın yaldız bezemeli. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 11.5 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk stilize floral ve geometrik motifler ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı dalında gül formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 39 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    FRANSIZ 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk stilize floral ve geometrik motifler ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı dalında gül formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 39 cm.

    USDSold
  • SAX 19.YÜZYIL PORSELEN BONBONIÈRE ve TABAĞI-19.Yüzyıl. Sax. Osmanlı Pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Lahana formunda, yoğun altın yaldız bezemeli. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Tabak Çapı: 18 cm.
Şekerlik Ölçüsü: 14 x 11 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    SAX 19.YÜZYIL PORSELEN BONBONIÈRE ve TABAĞI-19.Yüzyıl. Sax. Osmanlı Pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Lahana formunda, yoğun altın yaldız bezemeli. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Tabak Çapı: 18 cm. Şekerlik Ölçüsü: 14 x 11 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” PORSELEN KAPAKLI SAHAN-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Osmanlı zevkine uygun realist çiçek buketleri ile dekorlu. Kapak tutamağı tomurcuk formunda. Fevkalade kondisyonda. Zor tesadüf edilen, estetik harikası koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 14 x 22 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” PORSELEN KAPAKLI SAHAN-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Sarayı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Osmanlı zevkine uygun realist çiçek buketleri ile dekorlu. Kapak tutamağı tomurcuk formunda. Fevkalade kondisyonda. Zor tesadüf edilen, estetik harikası koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 14 x 22 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Kobalt renkte. Merkezi el boyaması çok renk floral bir kompozisyon ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı kuş formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 38 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    FRANSIZ 19.YÜZYIL PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Kobalt renkte. Merkezi el boyaması çok renk floral bir kompozisyon ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı kuş formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 38 cm.

    USDSold
  • DRESDEN 19.YÜZYIL “ADOLF HAMANN” ÇİFT PORSELEN VAZO-19.Yüzyıl. Dresden. Adolf Hamann (Dresden) imalat damgalı. Çift. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 103’te yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli, altın yaldız bezemeli, haliyle. 1866’da Hamann tarafından Dresden’de kurulan atölyenin son derece dekoratif, zengin dekorasyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 32 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    DRESDEN 19.YÜZYIL “ADOLF HAMANN” ÇİFT PORSELEN VAZO-19.Yüzyıl. Dresden. Adolf Hamann (Dresden) imalat damgalı. Çift. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 103’te yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli, altın yaldız bezemeli, haliyle. 1866’da Hamann tarafından Dresden’de kurulan atölyenin son derece dekoratif, zengin dekorasyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 32 cm.

    USDSold
  • VİYANA 19.YÜZYIL PORSELEN ÇİFT VAZO-19.Yüzyıl. Avusturya. Viyana imalat damgalı. (mavi sepet damga) Çift. Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabının 105.sayfasında yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli. Yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı çelenk formunda. Son derece estetik ve dekoratif, nadir koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 28 cm. (her biri)

    Lot No: 109

    Lot: 109

    VİYANA 19.YÜZYIL PORSELEN ÇİFT VAZO-19.Yüzyıl. Avusturya. Viyana imalat damgalı. (mavi sepet damga) Çift. Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabının 105.sayfasında yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli. Yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı çelenk formunda. Son derece estetik ve dekoratif, nadir koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 28 cm. (her biri)

    USDSold
  • ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” ÇİFT PORSELEN MİNYATÜR VAZO-19.Yüzyıl. Alman. Meissen imalat damgalı. Çift. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli, yoğun altın yaldız bezemeli. Minyatür boyda, kapaklı, çift kulplu. Fevkalade kondisyonda. Ebatları ve zengin dekorasyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk eserlerdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 8 cm. (her biri)

    Lot No: 110

    Lot: 110

    ALMAN 19.YÜZYIL “MEISSEN” ÇİFT PORSELEN MİNYATÜR VAZO-19.Yüzyıl. Alman. Meissen imalat damgalı. Çift. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da yer almaktadır. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, realist floral kompozisyonlar ve motiflerle bezeli, yoğun altın yaldız bezemeli. Minyatür boyda, kapaklı, çift kulplu. Fevkalade kondisyonda. Ebatları ve zengin dekorasyonu ile dikkat çeken koleksiyonluk eserlerdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 8 cm. (her biri)

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” PORSELEN TABAK-Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. No:930 model numaralı. Stilize floral motifler ile bezeli. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir. 

Çap: 37 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    RUS 19.YÜZYIL “GARDNER” PORSELEN TABAK-Rus. 19.Yüzyıl. “Gardner Moskova” imalat damgalı. Oryantal pazar için özel üretilmiş, ibareli. No:930 model numaralı. Stilize floral motifler ile bezeli. 1741-1917 tarihleri arasında “Emperyal Rus Porselen Fabrikası” tarafından kullanılan “Chyper” imalat mührüne sahip. Çarlık dönemi Rusya’da porselen imalatı 1917 ihtilaline kadar devam etmiştir. Rus porselenlerinin sayı bakımından günümüze az intikal etmesinin sebebi ihtilal sonrası birçoğunun kırılarak yok edilmesindendir. Fevkalade kondisyonda. Nadir ele geçen koleksiyonluk eserdir. Çap: 37 cm.

    USDSold
  • ALMAN 19.YÜZYIL “CARL TIELSCH” İMZALI PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Carl Tielsch imalat damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk kuş figürleri ve stilize floral motifler ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı dalında gül formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 39 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    ALMAN 19.YÜZYIL “CARL TIELSCH” İMZALI PORSELEN AŞURELİK-19.Yüzyıl. Fransız. Carl Tielsch imalat damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Kallavi ebatlarda. Tüm yüzeyi el boyaması çok renk kuş figürleri ve stilize floral motifler ile dekorlu, zengin altın yaldız bezemeli. Dar uzun boyunlu, gaga ağızlı, kapak tutamağı dalında gül formunda. Bronz menteşeli. Görsel ve estetik yönü yüksek koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 39 cm.

    USDSold
  • ÇEKYA 19.YÜZYIL "SCHLAGGENWALD" ÇUBUKLU PORSELEN LÜLE-19.Yüzyıl. Usta damgalı, model seri numaralı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Özel ağızlıklı çubuğu ile birlikte. Stilize geometrik ve floral dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.

Uzunluk: 47 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    ÇEKYA 19.YÜZYIL "SCHLAGGENWALD" ÇUBUKLU PORSELEN LÜLE-19.Yüzyıl. Usta damgalı, model seri numaralı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Özel ağızlıklı çubuğu ile birlikte. Stilize geometrik ve floral dekorlu. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir. Uzunluk: 47 cm.

    USDSold
  • ÇİN 18.YÜZYIL BLEU-BLANC FİNCAN ve TABAĞI-18.Yüzyıl. Çin. İmalat damgalı. Rokoko üslubu tasarlanmış gümüş geçmeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına kobalt mavi renkte dikine kartuşlar içerisinde stilize floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Estetik harikası ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Fincan Ölçüsü: 9 x 11 cm.
Tabak Çapı: 13 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    ÇİN 18.YÜZYIL BLEU-BLANC FİNCAN ve TABAĞI-18.Yüzyıl. Çin. İmalat damgalı. Rokoko üslubu tasarlanmış gümüş geçmeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, sıraltına kobalt mavi renkte dikine kartuşlar içerisinde stilize floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Estetik harikası ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Fincan Ölçüsü: 9 x 11 cm. Tabak Çapı: 13 cm.

    USDSold
  • ÇİN MİNG DÖNEMİ “BLEU-BLANC” PORSELEN TABAK-17.Yüzyıl. Çin. Ming Hanedanı. Sıraltı kobalt mavi renkte stilize dekorlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Duvar asma aparatları ile. Osmanlı'da her zaman güç ve zenginliğin göstergesi olmuş Çin porselenlerinin, benzerleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Çap: 25 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    ÇİN MİNG DÖNEMİ “BLEU-BLANC” PORSELEN TABAK-17.Yüzyıl. Çin. Ming Hanedanı. Sıraltı kobalt mavi renkte stilize dekorlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı. Duvar asma aparatları ile. Osmanlı'da her zaman güç ve zenginliğin göstergesi olmuş Çin porselenlerinin, benzerleri müze koleksiyonlarında yer alan koleksiyonluk örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Çap: 25 cm.

    USDSold
  • ÇİN 18.YÜZYIL KANGXI DÖNEMİ BLEU-BLANC ŞİŞE-18.Yüzyıl. Çin. Qing Hanedanı, Kangxi (1662-1722) dönemi. Osmanlı pazarı için özel imalat. Eser halka dipli, şişkin gövdeli ve dar uzun boyunludur. Sır altı kobalt mavi stilize kelebek motifleri ile bezeli. Fevkalade kondisyonda. Formu ve süsleme üslubu itibariyle türünün az rastlanır koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    ÇİN 18.YÜZYIL KANGXI DÖNEMİ BLEU-BLANC ŞİŞE-18.Yüzyıl. Çin. Qing Hanedanı, Kangxi (1662-1722) dönemi. Osmanlı pazarı için özel imalat. Eser halka dipli, şişkin gövdeli ve dar uzun boyunludur. Sır altı kobalt mavi stilize kelebek motifleri ile bezeli. Fevkalade kondisyonda. Formu ve süsleme üslubu itibariyle türünün az rastlanır koleksiyonluk örneğidir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 21 cm.

    USDSold
  • ÇİN 18.YÜZYIL MİNELİ ZEMZEM TAKIMI-Çin. 18.Yüzyıl sonu. İslam Pazarı için bakır üzerine üst seviye mine işçiliğiyle imal edilmiş. İbrik ve 6 adet tabaklı fincandan oluşan tam takım. Stilize uygulanmış geometrik ve floral motiflerin arası kuş ve kelebek figürleri ile bezeli. Fevkalade kondisyonda. Tam takım olarak zor tesadüf edilen, yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir.

İbrik Yükseklik: 24 cm.
Fincan Ölçüsü: 4 x 7 cm.
Tabak Çapı: 13 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    ÇİN 18.YÜZYIL MİNELİ ZEMZEM TAKIMI-Çin. 18.Yüzyıl sonu. İslam Pazarı için bakır üzerine üst seviye mine işçiliğiyle imal edilmiş. İbrik ve 6 adet tabaklı fincandan oluşan tam takım. Stilize uygulanmış geometrik ve floral motiflerin arası kuş ve kelebek figürleri ile bezeli. Fevkalade kondisyonda. Tam takım olarak zor tesadüf edilen, yüksek kıymette koleksiyonluk eserlerdir. İbrik Yükseklik: 24 cm. Fincan Ölçüsü: 4 x 7 cm. Tabak Çapı: 13 cm.

    USDSold
  • BONAPARTE HANEDANI’NA ÖZEL YAPILMIŞ SARAY İŞİ “CHRISTOFLE” SUNUM-19. Yüzyıl. Fransız. Saray işi, Hanedan’a özel yapım. Christofle imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Müstesna eserin iki parçasına kazıma (grave) tekniği ile inisiyalli “Fransa İmparatorluk Arması” çalışılmış. Kapak tutamağı “Fransa İmparatorluk Kartalı” formunda. Yoğun altın vermeyli. Kallavi boyda tasarlanmış, geniş iç hacimli, floral unsurlar ile oluşturulmuş yüksek ayaklı ve çift kulplu. Kral Louis Philippe ile Orleans Ailesi’nin resmi üreticisi olan ve III.Napolyon'un desteği ile Tuileries Sarayı ve Maximilien Chapultepec Sarayı ile Osmanlı Sarayı’na özel siparişler yapan Christofle’ın özel üretimlerinden. Hanedan’a yapılmış olması sebebi ile büyük önem arz eden, Christofle şaheseri yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 32 x 33 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    BONAPARTE HANEDANI’NA ÖZEL YAPILMIŞ SARAY İŞİ “CHRISTOFLE” SUNUM-19. Yüzyıl. Fransız. Saray işi, Hanedan’a özel yapım. Christofle imalat ve garanti damgalı, seri numaralı. Müstesna eserin iki parçasına kazıma (grave) tekniği ile inisiyalli “Fransa İmparatorluk Arması” çalışılmış. Kapak tutamağı “Fransa İmparatorluk Kartalı” formunda. Yoğun altın vermeyli. Kallavi boyda tasarlanmış, geniş iç hacimli, floral unsurlar ile oluşturulmuş yüksek ayaklı ve çift kulplu. Kral Louis Philippe ile Orleans Ailesi’nin resmi üreticisi olan ve III.Napolyon'un desteği ile Tuileries Sarayı ve Maximilien Chapultepec Sarayı ile Osmanlı Sarayı’na özel siparişler yapan Christofle’ın özel üretimlerinden. Hanedan’a yapılmış olması sebebi ile büyük önem arz eden, Christofle şaheseri yüksek kıymette ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 32 x 33 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “BOHEM” GÜMÜŞ GİYDİRME KRİSTAL TAKIM-19.Yüzyıl. Fransız. Bohem. Saray işi kalitede tepsi, şekerlik, sürahi ve karaftan oluşan tam takım. Üst seviye işçilikle uygulanmış yoğun gümüş kakma stilize floral ve geometrik motiflerle bezeli. Merkezde yer alan Rokoko madalyon içerisi inisiyalli. Fevkalade kondisyonda. Estetik harikası ele geçmez koleksiyonluk eserdir. 

Tabak Çapı: 27 x 37 cm.
Sürahi Yüksekliği: 33 cm.
Karaf Yüksekliği: 21 cm.
Şekerlik Yüksekliği: 19 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “BOHEM” GÜMÜŞ GİYDİRME KRİSTAL TAKIM-19.Yüzyıl. Fransız. Bohem. Saray işi kalitede tepsi, şekerlik, sürahi ve karaftan oluşan tam takım. Üst seviye işçilikle uygulanmış yoğun gümüş kakma stilize floral ve geometrik motiflerle bezeli. Merkezde yer alan Rokoko madalyon içerisi inisiyalli. Fevkalade kondisyonda. Estetik harikası ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Tabak Çapı: 27 x 37 cm. Sürahi Yüksekliği: 33 cm. Karaf Yüksekliği: 21 cm. Şekerlik Yüksekliği: 19 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “MİNERVA” GÜMÜŞ GEÇME SUNUMLUK-19.Yüzyıl. Fransız. “Tête de Minerve” damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Aznavur (guilloché) işçiliği. Çift kulplu, tabaklı ve kapaklı. Merkezdeki madalyon içerisi inisiyalli. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Tabak Çapı: 18 cm.
Şekerlik Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “MİNERVA” GÜMÜŞ GEÇME SUNUMLUK-19.Yüzyıl. Fransız. “Tête de Minerve” damgalı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Aznavur (guilloché) işçiliği. Çift kulplu, tabaklı ve kapaklı. Merkezdeki madalyon içerisi inisiyalli. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Tabak Çapı: 18 cm. Şekerlik Yükseklik: 18 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “TUZZIOLI” İMZALI KUTU-19.Yüzyıl. Fransız. Kallavi ebatlarda. Altın vermeyli. Kapak üzeri gravür tekniği ile realist saray yaşamı konulu resim çalışmalı. Gövdesi girlandlarla bezeli, stilize floral tezyinatlı. Üstten kapaklı ve kilit mekanizmalı, içi kadife kaplı. Türünün koleksiyonluk ve seçkin bir örneğidir.

Ölçüler: 10 x 33 x 13 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “TUZZIOLI” İMZALI KUTU-19.Yüzyıl. Fransız. Kallavi ebatlarda. Altın vermeyli. Kapak üzeri gravür tekniği ile realist saray yaşamı konulu resim çalışmalı. Gövdesi girlandlarla bezeli, stilize floral tezyinatlı. Üstten kapaklı ve kilit mekanizmalı, içi kadife kaplı. Türünün koleksiyonluk ve seçkin bir örneğidir. Ölçüler: 10 x 33 x 13 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “LOUIS BARYE” İMZALI BRONZ HOKKA TAKIMI-“Turkish Horse”

19.Yüzyıl. Fransız. Louis Barye (1796-1875) imzalı. Bronz, brown patineli. Kallavi ebatlarda. Olağanüstü bronz işçiliğe sahip eserin merkezinde “Türk Atı” yer almakta. Hokkası çift, cam hazneli. Fevkalade kondisyonda. Son derece ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir.
 
Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:622

Ölçüler: 27 x 38 x 16 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “LOUIS BARYE” İMZALI BRONZ HOKKA TAKIMI-“Turkish Horse” 19.Yüzyıl. Fransız. Louis Barye (1796-1875) imzalı. Bronz, brown patineli. Kallavi ebatlarda. Olağanüstü bronz işçiliğe sahip eserin merkezinde “Türk Atı” yer almakta. Hokkası çift, cam hazneli. Fevkalade kondisyonda. Son derece ihtişamlı görüntüsü ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir. Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:622 Ölçüler: 27 x 38 x 16 cm.

    USDSold
  • THOMAS FRANÇOIS CARTIER (1879-1943)-“Panter”

İmzalı. Bronz, altın patineli.

Referans: E.Benezit. Cilt:2 / Sayfa:567

Ölçüler: 28 x 46 x 14 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    THOMAS FRANÇOIS CARTIER (1879-1943)-“Panter” İmzalı. Bronz, altın patineli. Referans: E.Benezit. Cilt:2 / Sayfa:567 Ölçüler: 28 x 46 x 14 cm.

    USDSold
  • CAMİLLE AİMÉ WOLF (1837-1911)-“Natürmort”

İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 28 x 42 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    CAMİLLE AİMÉ WOLF (1837-1911)-“Natürmort” İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya. Ölçüler: 28 x 42 cm.

    USDSold
  • ERNEST HONNORAT (19.YÜZYIL)-“Natürmort”

İmzalı. 1891 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 33 x 40 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    ERNEST HONNORAT (19.YÜZYIL)-“Natürmort” İmzalı. 1891 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 33 x 40 cm.

    USDSold
  • EDWARD HOYER (19.YÜZYIL)-“Constantinople”

İmzalı. 1870 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 30.5 x 40.5 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    EDWARD HOYER (19.YÜZYIL)-“Constantinople” İmzalı. 1870 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 30.5 x 40.5 cm.

    USDSold
  • Lot No: 127

    Lot: 127

    USDSold
  • ADOLPHE BACHMANN / 19.YÜZYIL-“Constantinople”

İmzalı. Peyzaj. Metal üzeri yağlıboya. 

Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:376

Ölçüler: 24 x 32 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    ADOLPHE BACHMANN / 19.YÜZYIL-“Constantinople” İmzalı. Peyzaj. Metal üzeri yağlıboya. Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:376 Ölçüler: 24 x 32 cm.

    USDSold
  • ADOLPHE BACHMANN / 19.YÜZYIL-“Constantinople”

İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak plaketli çerçevesi içerisinde.

Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:376

Ölçüler: 23 x 32 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    ADOLPHE BACHMANN / 19.YÜZYIL-“Constantinople” İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak plaketli çerçevesi içerisinde. Referans: E.Benezit. Cilt:1 / Sayfa:376 Ölçüler: 23 x 32 cm.

    USDSold
  • L.GLUZEL (19.YÜZYIL)-"Constantinople"

İmzalı. “D’après Ziem” ibareli. Duralit üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 17 x 25 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    L.GLUZEL (19.YÜZYIL)-"Constantinople" İmzalı. “D’après Ziem” ibareli. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçüler: 17 x 25 cm.

    USDSold
  • EMILE GODCHAUX (1860-1938)-“Osmanlı Sahili”

İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde.
Referans: E.Benezit / Cilt:5 Sayfa:76

Ölçüler: 65 x 46 cm.
90 x 72 cm. (çerçeveli)

    Lot No: 131

    Lot: 131

    EMILE GODCHAUX (1860-1938)-“Osmanlı Sahili” İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde. Referans: E.Benezit / Cilt:5 Sayfa:76 Ölçüler: 65 x 46 cm. 90 x 72 cm. (çerçeveli)

    USDSold
  • AIVAZOVSKY EKOLÜ (19.YÜZYIL)-“Sahilde Osmanlı Tüccarlar”

İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 58 x 71 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    AIVAZOVSKY EKOLÜ (19.YÜZYIL)-“Sahilde Osmanlı Tüccarlar” İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 58 x 71 cm.

    USDSold
  • ADOLPHE BACHMANN EKOLÜ-A.B. inisiyalli (Adolphe Bachmann olabilir) Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 21 x 40 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    ADOLPHE BACHMANN EKOLÜ-A.B. inisiyalli (Adolphe Bachmann olabilir) Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 21 x 40 cm.

    USDSold
  • ARMAND LYNEN (1849-1932)-“İmparatorun Şehre Girişi”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 38 x 55 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    ARMAND LYNEN (1849-1932)-“İmparatorun Şehre Girişi” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 38 x 55 cm.

    USDSold
  • F.ZHAINIAN-İmzalı. 1903 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçüler: 46 x 35 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    F.ZHAINIAN-İmzalı. 1903 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 46 x 35 cm.

    USDSold
  • ORYANTALİST (19.YÜZYIL)-“Başıbozuk”

İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 41 x 22 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    ORYANTALİST (19.YÜZYIL)-“Başıbozuk” İmzasız. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 41 x 22 cm.

    USDSold
  • J.MARQUAY (19.YÜZYIL)-“Bedevi”

İmzalı. 10 Dec 1874 tarihli. Kağıt üzeri suluboya.

Ölçüler: 46 x 34 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    J.MARQUAY (19.YÜZYIL)-“Bedevi” İmzalı. 10 Dec 1874 tarihli. Kağıt üzeri suluboya. Ölçüler: 46 x 34 cm.

    USDSold
  • P.DETANGER (19.YÜZYIL)-“Portre”

İmzalı. 1892 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 65 x 54 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    P.DETANGER (19.YÜZYIL)-“Portre” İmzalı. 1892 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 65 x 54 cm.

    USDSold
  • MICHEL REVOL (19.YÜZYIL)-“Portre”

İmzalı. 1890 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 76 x 55 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    MICHEL REVOL (19.YÜZYIL)-“Portre” İmzalı. 1890 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 76 x 55 cm.

    USDSold
  • NOTRE DAME KATEDRALİ (19.YÜZYIL)-“Enteriyör”

İmzalı. İmza okunamadı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 35 x 27 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    NOTRE DAME KATEDRALİ (19.YÜZYIL)-“Enteriyör” İmzalı. İmza okunamadı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 35 x 27 cm.

    USDSold
  • B. IVANOFF (19.YÜZYIL)-“Sultan III.Ahmed Çeşmesi”

İmzalı. Constantinople ibareli. Kâğıt üzeri suluboya. Çerçevesi “Arts & Crafts Limited Reference No:6623” etiketli.

Referans: E.Benezit. Cilt:5 Sayfa:747

Ölçüler: 34 x 24 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    B. IVANOFF (19.YÜZYIL)-“Sultan III.Ahmed Çeşmesi” İmzalı. Constantinople ibareli. Kâğıt üzeri suluboya. Çerçevesi “Arts & Crafts Limited Reference No:6623” etiketli. Referans: E.Benezit. Cilt:5 Sayfa:747 Ölçüler: 34 x 24 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇEŞM-İ BÜLBÜL ASKI TOPU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Billur renkte, beyaz sarmallarla çeşm-i bülbül tekniğinde camdan imal edilmiş. Kallavi ebatlarda, askı kancalı, zincirli. Askı kancası altın vermeyli. Osmanlı döneminde kubbeli mekanlarda dekoratif olarak ya da zincirlerin taşıdığı kandillerin dengesini sağlamak için imal edilmiş askı topları akustik amaçlı da kullanılmıştır. Haliyle. Türünün nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir.

Çap: 13 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇEŞM-İ BÜLBÜL ASKI TOPU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Billur renkte, beyaz sarmallarla çeşm-i bülbül tekniğinde camdan imal edilmiş. Kallavi ebatlarda, askı kancalı, zincirli. Askı kancası altın vermeyli. Osmanlı döneminde kubbeli mekanlarda dekoratif olarak ya da zincirlerin taşıdığı kandillerin dengesini sağlamak için imal edilmiş askı topları akustik amaçlı da kullanılmıştır. Haliyle. Türünün nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örneğidir. Çap: 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR BOZALIK-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Kupa formlu billur gövde üzeri zengin altın yaldız ile girlandlı “Beykoz Gülleri” ile bezeli. Geniş dairesel kaideli, boğumlu şişkin ve yüksek gövdeli, bükme kulplu. Ağız çevresi altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    OSMANLI 19.YÜZYIL “BEYKOZ” BİLLUR BOZALIK-19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Kupa formlu billur gövde üzeri zengin altın yaldız ile girlandlı “Beykoz Gülleri” ile bezeli. Geniş dairesel kaideli, boğumlu şişkin ve yüksek gövdeli, bükme kulplu. Ağız çevresi altın konturlu. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk bir örneğidir. Yükseklik: 23 cm.

    USDSold
  • OSMANLI ABANOZ ITRİYAT KUTUSU-Osmanlı. Hicri 1332 tarihli. Kapak üzeri Eski Türkçe ile “Beni Râm-ı Mülcend Karhane-i Itır. 1332” ibareli. Stilize floral ve geometrik motiflerle bezeli abanoz mahfaza üstten kapaklı, kapak içi aynalı, aynası altın yaldız çerçeveli ve şişe hazneli olarak tasarlanmış, kilit mekanizmalı. Altın yaldız bezemeli dört adet koku şişesi ile birlikte. Ele geçmez nadir koleksiyonluk eserdir.

Kutu Ölçüsü: 11 x 13 x 10 cm.
Parfümlük Yüksekliği: 6.5 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    OSMANLI ABANOZ ITRİYAT KUTUSU-Osmanlı. Hicri 1332 tarihli. Kapak üzeri Eski Türkçe ile “Beni Râm-ı Mülcend Karhane-i Itır. 1332” ibareli. Stilize floral ve geometrik motiflerle bezeli abanoz mahfaza üstten kapaklı, kapak içi aynalı, aynası altın yaldız çerçeveli ve şişe hazneli olarak tasarlanmış, kilit mekanizmalı. Altın yaldız bezemeli dört adet koku şişesi ile birlikte. Ele geçmez nadir koleksiyonluk eserdir. Kutu Ölçüsü: 11 x 13 x 10 cm. Parfümlük Yüksekliği: 6.5 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BİLLUR NARGİLE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Billur renkte, altın konturlu. Nargile şişesi, nargile tabağı, nargile seri ve Tophane işi lüleden oluşan tam takım. Beykoz gülleri ve altın yaldız bezemeler ile dekorlu yüzeyler cam boncuklar ile zenginleştirilmiş. Tophane işi lülesi tepelikli, tepeliği sallantılı habbeler ile dekorlu. Tam takım olarak zor tesadüf edilen nadir koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 50 cm.
Tabak Çapı: 23 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    OSMANLI 19.YÜZYIL BİLLUR NARGİLE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Billur renkte, altın konturlu. Nargile şişesi, nargile tabağı, nargile seri ve Tophane işi lüleden oluşan tam takım. Beykoz gülleri ve altın yaldız bezemeler ile dekorlu yüzeyler cam boncuklar ile zenginleştirilmiş. Tophane işi lülesi tepelikli, tepeliği sallantılı habbeler ile dekorlu. Tam takım olarak zor tesadüf edilen nadir koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 50 cm. Tabak Çapı: 23 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK TABLALI NARGİLE SEHPASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Nargile sehpası olarak ahşaptan tasarlanmış, yeşil renk tempera boya ile boyanmış, kafesli Selçuk stili. Kütahya Seramik tablası “Rumi” ve “Hatayi” motiflerle bezeli. Fevkalade kondisyonda. Tasarım harikası ele geçmez koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 30 cm.
Çap: 40 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK TABLALI NARGİLE SEHPASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Nargile sehpası olarak ahşaptan tasarlanmış, yeşil renk tempera boya ile boyanmış, kafesli Selçuk stili. Kütahya Seramik tablası “Rumi” ve “Hatayi” motiflerle bezeli. Fevkalade kondisyonda. Tasarım harikası ele geçmez koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 30 cm. Çap: 40 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA “AKUSTİK” ASKI TOPU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulâtı. Rumi ve hatayi motiflerle bezeli. Kallavi ebatlarda. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, siyah konturlu. Benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan Kütahya Seramik Sanatı’nın koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell

Ölçüler: 17 x 13 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA “AKUSTİK” ASKI TOPU-19.Yüzyıl. Osmanlı. Üst seviye Kütahya mamulâtı. Rumi ve hatayi motiflerle bezeli. Kallavi ebatlarda. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, siyah konturlu. Benzer örnekleri müze ve özel koleksiyonlarda yer alan Kütahya Seramik Sanatı’nın koleksiyonluk örneğidir. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell Ölçüler: 17 x 13 cm.

    USDSold
  • OSMANLI KÜTAHYA SERAMİK ÇİFT AKUSTİK TOP-Osmanlı. Yüzyıl başı Kütahya mamulâtı. Stilize floral motiflerle bezeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, siyah konturlu. Kütahya Seramik Sanatı’nın nadir çıkan koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell

Ölçüler: 15 x 10 cm. - 14 x 8 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    OSMANLI KÜTAHYA SERAMİK ÇİFT AKUSTİK TOP-Osmanlı. Yüzyıl başı Kütahya mamulâtı. Stilize floral motiflerle bezeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, siyah konturlu. Kütahya Seramik Sanatı’nın nadir çıkan koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Türk Çini ve Seramikleri, Sadberk Hanım Müzesi 1991 / John Carswell Ölçüler: 15 x 10 cm. - 14 x 8 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK TABLALI ÇİFT SEHPA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift. Nargile sehpası boyutlarında ahşaptan tasarlanmış. Kütahya Seramik tablası “Rumi” ve “Hatayi” motiflerle bezeli. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir.

Yükseklik: 47 cm.
Çap: 29 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    OSMANLI 19.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK TABLALI ÇİFT SEHPA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Çift. Nargile sehpası boyutlarında ahşaptan tasarlanmış. Kütahya Seramik tablası “Rumi” ve “Hatayi” motiflerle bezeli. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir. Yükseklik: 47 cm. Çap: 29 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK GECE SÜRAHİSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile yapılmış. Kırmızı hamurlu, şeffaf parlak sırlı, altın yaldız süslemeli ve sır altına koyu kahve renkte. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın koleksiyonluk örneğidir.

Yükseklik: 32 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK GECE SÜRAHİSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Barbutin tekniği ile yapılmış. Kırmızı hamurlu, şeffaf parlak sırlı, altın yaldız süslemeli ve sır altına koyu kahve renkte. Benzer örnekleri Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi Koleksiyonu’nda bulunmakta. Türk Seramik Sanatı’na ilginç formları ve kimi zaman aşırılığa kaçan süslemeleriyle desen ve form bakımından yenilikler getirmiş olan Çanakkale Seramik Sanatı’nın koleksiyonluk örneğidir. Yükseklik: 32 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL İZMİR İŞİ “P.TASSI & G.MANOUSSO” USTA DAMGALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı, İzmir işi. Gümüş. Usta damgalı. İnisiyalli tam takım, P.Tassi damgalı iki tatlılık ve bir dıştan askılı kaşıklık ile G.Manousso usta damgalı altı kaşık ve beş adet çataldan müteşekkil. Eserin damgaları, Osmanlı Gümüş Damgaları kitabının 93.sayfasında yer almaktadır. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé) ve kalemişi tezyinatlı. Ajurlu gövdesi ikonografik ve mitolojik figürler ile bezeli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek, tam takım olarak ele geçmesi zor, koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman Sayfa: 93 

Yükseklik: 23 cm.
Ağırlık: 1.465 gr.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    OSMANLI 19.YÜZYIL İZMİR İŞİ “P.TASSI & G.MANOUSSO” USTA DAMGALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı, İzmir işi. Gümüş. Usta damgalı. İnisiyalli tam takım, P.Tassi damgalı iki tatlılık ve bir dıştan askılı kaşıklık ile G.Manousso usta damgalı altı kaşık ve beş adet çataldan müteşekkil. Eserin damgaları, Osmanlı Gümüş Damgaları kitabının 93.sayfasında yer almaktadır. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé) ve kalemişi tezyinatlı. Ajurlu gövdesi ikonografik ve mitolojik figürler ile bezeli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik ve görsel yönü yüksek, tam takım olarak ele geçmesi zor, koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman Sayfa: 93 Yükseklik: 23 cm. Ağırlık: 1.465 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yüksek kenarlı olarak tasarlanmış tepsi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Çift kulplu, masif kulplar floral unsurlarla oluşturulmuş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, kalem işçiliği ile dikkat çeken koleksiyonluk örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 31 x 53 cm.
Ağırlık: 1427 gr.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” TEPSİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yüksek kenarlı olarak tasarlanmış tepsi kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinli. Çift kulplu, masif kulplar floral unsurlarla oluşturulmuş. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek, kalem işçiliği ile dikkat çeken koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 31 x 53 cm. Ağırlık: 1427 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHAN-*Eserin alt sahanları geç devirde sonradan eklenmiş.

19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Yüksek kubbemsi kapaklı, kapak tutamağı dalında yapraklı gül formunda. Kabartma (repoussé), kazıma (grave), kalemişi ve kumlama teknikleri kullanılarak Osmanlı silahlarından ve müzik aletlerinden oluşan asalet armaları ile dekorlu, stilize floral unsurlarla bezeli. (Sahanları geç devirde sonradan eklenmiş) Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir. 

Çap: 14.5 cm.
Ağırlık: 732 gr.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT SAHAN-*Eserin alt sahanları geç devirde sonradan eklenmiş. 19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı. Yüksek kubbemsi kapaklı, kapak tutamağı dalında yapraklı gül formunda. Kabartma (repoussé), kazıma (grave), kalemişi ve kumlama teknikleri kullanılarak Osmanlı silahlarından ve müzik aletlerinden oluşan asalet armaları ile dekorlu, stilize floral unsurlarla bezeli. (Sahanları geç devirde sonradan eklenmiş) Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir. Çap: 14.5 cm. Ağırlık: 732 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ISKATA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak tasarlanmış, altın vermeyli. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği kullanılarak stilize floral motifler ve “Ay-Yıldız”lar ile zenginleştirilmiş Osmanlı Saltanat Arması ve Sultan tuğrası kompozisyonlarına sahip. Yüksek platform kaideli ve kulplu. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 12 x 11 cm.
Ağırlık: 321 gr.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ISKATA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak tasarlanmış, altın vermeyli. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği kullanılarak stilize floral motifler ve “Ay-Yıldız”lar ile zenginleştirilmiş Osmanlı Saltanat Arması ve Sultan tuğrası kompozisyonlarına sahip. Yüksek platform kaideli ve kulplu. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 12 x 11 cm. Ağırlık: 321 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “TÊTE À TÊTE” KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Rokoko kulplu, platform kaideli ve geniş ağızlı iki kahve fincanı ve iki tabaktan oluşan tam takım. Yalın yüzeyleri kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş stilize floral dekorlu. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik, takım olarak nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. 

Tabak Çapı: 11 cm.
Fincan Ölçüsü: 11 x 6.5 cm.
Ağırlık: 219 gr.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “TÊTE À TÊTE” KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Rokoko kulplu, platform kaideli ve geniş ağızlı iki kahve fincanı ve iki tabaktan oluşan tam takım. Yalın yüzeyleri kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş stilize floral dekorlu. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın son derece estetik, takım olarak nadir tesadüf edilen koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Tabak Çapı: 11 cm. Fincan Ölçüsü: 11 x 6.5 cm. Ağırlık: 219 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “MERCANLI” ÇİFT KAŞIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış müstesna eserlerin sap kısımları etrafı altın vermeyli mercanlar ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk örneklerdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 19.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 123 gr.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “MERCANLI” ÇİFT KAŞIK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış müstesna eserlerin sap kısımları etrafı altın vermeyli mercanlar ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Orijinal muhafazası ile birlikte. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk örneklerdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 19.5 cm. (her biri) Ağırlık: 123 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KEMER-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Oval tokası floral çerçeve içinde kuş tasvirli, kemeri ise örme ve beş boy deliklidir. Türünün aykırı ve nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 5 x 85 cm.
Ağırlık: 226 gr.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KEMER-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Oval tokası floral çerçeve içinde kuş tasvirli, kemeri ise örme ve beş boy deliklidir. Türünün aykırı ve nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 5 x 85 cm. Ağırlık: 226 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE ve MAHFAZASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş, altın vermeyli. Müstesna eserin taç kısmına “Maşallah” ibaresi, merkezine “Ashab-ı Kehf”, çevresine ise “Def-i Beliyyât” duası tatbik edilmiş. Def-i Beliyyât şifa duasında mealen “Ey lütf u keremi zâil olmayıp dâimî olan Latif! İnen bela ve musîbet hakkında bize lütfet. Ya Rabbi! Sen, kuvvet sahibisin, güçlüsün. Yevm-i halel olan kıyamet gününden ve dünyadaki tehlikeli günlerden bizi kurtar” yazmakta. Kese formlu muhafazası önden kapaklı, merkezi Ay-Yıldız dekorlu, askılı ve gümüş püsküllü. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Kese Ölçüsü: 20 x 15 cm.
Armudiye Ölçüsü: 9 x 7 cm.
Ağırlık: 20 gr.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE ve MAHFAZASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş, altın vermeyli. Müstesna eserin taç kısmına “Maşallah” ibaresi, merkezine “Ashab-ı Kehf”, çevresine ise “Def-i Beliyyât” duası tatbik edilmiş. Def-i Beliyyât şifa duasında mealen “Ey lütf u keremi zâil olmayıp dâimî olan Latif! İnen bela ve musîbet hakkında bize lütfet. Ya Rabbi! Sen, kuvvet sahibisin, güçlüsün. Yevm-i halel olan kıyamet gününden ve dünyadaki tehlikeli günlerden bizi kurtar” yazmakta. Kese formlu muhafazası önden kapaklı, merkezi Ay-Yıldız dekorlu, askılı ve gümüş püsküllü. Fevkalade kondisyonda. Nadir koleksiyonluk eserdir. Kese Ölçüsü: 20 x 15 cm. Armudiye Ölçüsü: 9 x 7 cm. Ağırlık: 20 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” HANIM SULTAN FESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş sırmalı meşin fesin yüzeyi stilize motiflerle dekorlu. Tepelikli, çene ipli, estetik gümüş sırma sallantılar ile çevrili. Osmanlı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 16 x 18 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” HANIM SULTAN FESİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Saray işi. Gümüş sırmalı meşin fesin yüzeyi stilize motiflerle dekorlu. Tepelikli, çene ipli, estetik gümüş sırma sallantılar ile çevrili. Osmanlı’nın yüksek zevkini gözler önüne seren nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 16 x 18 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SIRMALI TABANCA KILIFI ve MAHFAZA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tabanca kılıfı ve mühimmat muhafazasından oluşan takım. Deriden imal edilmiş, altın suyuna batırılmış gümüş tel sırma işçiliği ile stilize floral motiflerle bezenmiş. Kilit mekanizmalı, kemer aparatlı. Fevkalade kondisyonda. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk takımdır.

Tabancı Kılıfı: Ölçüsü 12 x 24 cm.
Mahfaza Ölçüsü: 7 x 10 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    OSMANLI 19.YÜZYIL SIRMALI TABANCA KILIFI ve MAHFAZA-19.Yüzyıl. Osmanlı. Tabanca kılıfı ve mühimmat muhafazasından oluşan takım. Deriden imal edilmiş, altın suyuna batırılmış gümüş tel sırma işçiliği ile stilize floral motiflerle bezenmiş. Kilit mekanizmalı, kemer aparatlı. Fevkalade kondisyonda. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk takımdır. Tabancı Kılıfı: Ölçüsü 12 x 24 cm. Mahfaza Ölçüsü: 7 x 10 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN GÜMÜŞ YUNAN MUHAREBESİ MADALYASI ve BERATI-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Hicri 1319 tarihli. Liman dairesinde müstahdem Kâmil Efendi’ye verilmiş gümüş “Yunan Muharebesi Madalyası” ve beratı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) altın (matbu) tuğralı. Divani hat ile is (siyah) mürekkebi kullanılarak yazılmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örneğidir.

Referans: İftihar ve İmtiyaz / Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, 2004
Osmanlı Fermanları / T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, 2003

Berat Ölçüsü: 56 x 28 cm.
Madalya Ölçüsü: 7.5 x 3 cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    OSMANLI SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN GÜMÜŞ YUNAN MUHAREBESİ MADALYASI ve BERATI-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Hicri 1319 tarihli. Liman dairesinde müstahdem Kâmil Efendi’ye verilmiş gümüş “Yunan Muharebesi Madalyası” ve beratı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) altın (matbu) tuğralı. Divani hat ile is (siyah) mürekkebi kullanılarak yazılmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örneğidir. Referans: İftihar ve İmtiyaz / Osmanlı Nişan ve Madalyaları Tarihi, 2004 Osmanlı Fermanları / T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, 2003 Berat Ölçüsü: 56 x 28 cm. Madalya Ölçüsü: 7.5 x 3 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MÜHÜR-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Süleyman Kamil’e ait. Hakkâk “Azmi” imzalı. Hicri 1288 tarihli. Büyük boy. Sapı Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Müstesna mührün merkezine Eski Türkçe ile “Süleyman Kamil 1288, Azmi”, etrafına ise “Ya Rab tevfikini ihsan et, Adil Muhammedle bekam et, Merciimiz babu’l-Hüdâdır, Lütfu inayetle muvaffak et” kazınmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 4.5 x 3.5 x 4 cm.
Ağırlık: 38 gr.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MÜHÜR-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Süleyman Kamil’e ait. Hakkâk “Azmi” imzalı. Hicri 1288 tarihli. Büyük boy. Sapı Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Müstesna mührün merkezine Eski Türkçe ile “Süleyman Kamil 1288, Azmi”, etrafına ise “Ya Rab tevfikini ihsan et, Adil Muhammedle bekam et, Merciimiz babu’l-Hüdâdır, Lütfu inayetle muvaffak et” kazınmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 4.5 x 3.5 x 4 cm. Ağırlık: 38 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MÜHÜR-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. İsmail Müştak’a ait şahıs mührü. Hakkâk “Vefa” imzalı. Hicri 1298 ve 1326 tarihli. Dönerli, üç yüzlü. Müstesna mührün üç yüzüne sırasıyla Eski Türkçe ile “İsmail Müştak 1298, Vefa”, “İsmail 1326, Vefa” ve “Müştak 1326, Vefa” kazınmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 4 x 2 cm.
Ağırlık: 17 gr.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ MÜHÜR-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. İsmail Müştak’a ait şahıs mührü. Hakkâk “Vefa” imzalı. Hicri 1298 ve 1326 tarihli. Dönerli, üç yüzlü. Müstesna mührün üç yüzüne sırasıyla Eski Türkçe ile “İsmail Müştak 1298, Vefa”, “İsmail 1326, Vefa” ve “Müştak 1326, Vefa” kazınmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 4 x 2 cm. Ağırlık: 17 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ SAPLI “OPAL” MÜHÜR-19.Yüzyıl. Osmanlı. Opal, gümüş saplı. Mehmed Tâhir’e ait şahıs mührü. Hakkâk “Azmi” imzalı. Hicri 1306 tarihli. Dönerli, üç yüzlü. Müstesna mührün üç yüzüne sırasıyla Eski Türkçe ile “Es-Seyyid Mehmed Tâhir 1306, Azmi”, “Mehmed bin Mehmed Tâhir 1306, Azmi” ve “Tâhir 1306, Azmi” kazınmış. Gümüş sapı Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 4 x 2 cm.
Ağırlık: 11 gr.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ SAPLI “OPAL” MÜHÜR-19.Yüzyıl. Osmanlı. Opal, gümüş saplı. Mehmed Tâhir’e ait şahıs mührü. Hakkâk “Azmi” imzalı. Hicri 1306 tarihli. Dönerli, üç yüzlü. Müstesna mührün üç yüzüne sırasıyla Eski Türkçe ile “Es-Seyyid Mehmed Tâhir 1306, Azmi”, “Mehmed bin Mehmed Tâhir 1306, Azmi” ve “Tâhir 1306, Azmi” kazınmış. Gümüş sapı Osmanlı Rokokosu üslubunda tasarlanmış. Fevkalade kondisyonda. Türünün ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 4 x 2 cm. Ağırlık: 11 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “KANTAŞI” ALTIN VERMEYLİ YAZIHANE TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Orijinal meşin muhafazası içerisinde, sapları kıymetli kan taşından mamül mektup açacağı, kalem ve mühürden oluşan set. Rokoko üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu. Mühürleri kazınmamış. Fevkalade kondisyonda. Türünün yüksek kıymete haiz ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir.

Kalem Uzunluğu: 17 cm.
Mühür Uzunluğu: 9 cm.
Zarf Açacağı Uzunluğu: 21 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “KANTAŞI” ALTIN VERMEYLİ YAZIHANE TAKIMI-19.Yüzyıl. Fransız. Orijinal meşin muhafazası içerisinde, sapları kıymetli kan taşından mamül mektup açacağı, kalem ve mühürden oluşan set. Rokoko üslubunda kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu. Mühürleri kazınmamış. Fevkalade kondisyonda. Türünün yüksek kıymete haiz ele geçmez koleksiyonluk örnekleridir. Kalem Uzunluğu: 17 cm. Mühür Uzunluğu: 9 cm. Zarf Açacağı Uzunluğu: 21 cm.

    USDSold
  • OSMANLI SIKMA KEHRİBAR TESPİH-“Faturan”

Osmanlı. 33’lük. Vişne rengi, beyzi kesim. İmame takımı tepelikli, eksiksiz. Fevkalade kondisyonda. Çekimlik, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.  

Uzunluk: 33 cm.
Ağırlık: 14 gr.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    OSMANLI SIKMA KEHRİBAR TESPİH-“Faturan” Osmanlı. 33’lük. Vişne rengi, beyzi kesim. İmame takımı tepelikli, eksiksiz. Fevkalade kondisyonda. Çekimlik, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 33 cm. Ağırlık: 14 gr.

    USDSold
  • İSVİÇRE 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. İsviçre. İmalat ve 14 ayar altın garanti damgalı. Seri numaralı. Osmanlı Pazarı için yapılmış. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Altın kasası çift kapaklı, kapak üzerleri kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile rokoko üslubunda stilize floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda.

Ölçüler: 30 x 80 mm.
Ağırlık: 52 gr.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    İSVİÇRE 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ ALTIN CEP SAATİ-19.Yüzyıl. İsviçre. İmalat ve 14 ayar altın garanti damgalı. Seri numaralı. Osmanlı Pazarı için yapılmış. Kadranı Eski Türkçe rakamlı. Altın kasası çift kapaklı, kapak üzerleri kazıma/grave ve kalemişi tekniği ile rokoko üslubunda stilize floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Ölçüler: 30 x 80 mm. Ağırlık: 52 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ELMAS KAKMA ALTIN BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın, elmas kakma. Alt kısmı hareketli olarak tasarlanmış. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın estetik bir örneğidir.

Ölçüler: 4.5 x 4 cm.
Ağırlık: 9 gr.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    OSMANLI 19.YÜZYIL ELMAS KAKMA ALTIN BROŞ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın, elmas kakma. Alt kısmı hareketli olarak tasarlanmış. Osmanlı Mücevher Sanatı’nın estetik bir örneğidir. Ölçüler: 4.5 x 4 cm. Ağırlık: 9 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL ELMAS KAKMA ZÜMRÜT YÜZÜK-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Merkezi zümrüt taşlı, elmas kakma beyaz altın montürlü yüzük. Toplam 1.50 ct. Son derece estetik ve asil tasarıma sahip koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 3 x 1.5 x 1.5 cm.
Ağırlık: 8 gr.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    FRANSIZ 19.YÜZYIL ELMAS KAKMA ZÜMRÜT YÜZÜK-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Merkezi zümrüt taşlı, elmas kakma beyaz altın montürlü yüzük. Toplam 1.50 ct. Son derece estetik ve asil tasarıma sahip koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 3 x 1.5 x 1.5 cm. Ağırlık: 8 gr.

    USDSold
  • ESKİ DÖNEM MÜHÜRLÜ MAHFAZA İÇERİSİNDE PIRLANTA | 0.25 ct. -Yuvarlak kesim 0.25 karat pırlanta, pleksiglas muhafaza içerisinde mühürlenerek sertifike edilmiştir. Zor tesadüf edilen koleksiyonluk örnektir.

Sertifika: International Gemmological Institute
Report No: D1408

Shape: Brilliant
Weight: 0.25 ct.
Colour Grade: Rare White + ( F )
Clarity Grade: VVS1

Ölçüler: 7.5 x 7.5 x 2.5 cm.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    ESKİ DÖNEM MÜHÜRLÜ MAHFAZA İÇERİSİNDE PIRLANTA | 0.25 ct. -Yuvarlak kesim 0.25 karat pırlanta, pleksiglas muhafaza içerisinde mühürlenerek sertifike edilmiştir. Zor tesadüf edilen koleksiyonluk örnektir. Sertifika: International Gemmological Institute Report No: D1408 Shape: Brilliant Weight: 0.25 ct. Colour Grade: Rare White + ( F ) Clarity Grade: VVS1 Ölçüler: 7.5 x 7.5 x 2.5 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL BRONZ AMPİR EL AYNASI-19.Yüzyıl. Fransız. Ampir stili. Bronzdan mamul, patineli. Merkezi mitolojik büst tasvirli. Orijinal aynası bizoteli. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan, estetik tasarıma sahip koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 26 x 11 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    FRANSIZ 19.YÜZYIL BRONZ AMPİR EL AYNASI-19.Yüzyıl. Fransız. Ampir stili. Bronzdan mamul, patineli. Merkezi mitolojik büst tasvirli. Orijinal aynası bizoteli. Fevkalade kondisyonda. Türünün nadir çıkan, estetik tasarıma sahip koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 26 x 11 cm.

    USDSold
  • İNGİLİZ “TURQUERIE” TARİHİ YARIMADA TASVİRLİ MAHFAZA-İngiliz. Turquerie Sanat Akımı’nın etkisinde deve kemiğinden imal edilmiş ve elle renklendirilmiş. Minyatür boyda. Gövdesine panaromik “İstanbul” manzarası çalışılmış. Muhafazası ile birlikte. Müstesna eser gerçek bir vitrin objesi ve ele geçmez bir örnektir. 

Ölçüler: 5 x 3.5 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    İNGİLİZ “TURQUERIE” TARİHİ YARIMADA TASVİRLİ MAHFAZA-İngiliz. Turquerie Sanat Akımı’nın etkisinde deve kemiğinden imal edilmiş ve elle renklendirilmiş. Minyatür boyda. Gövdesine panaromik “İstanbul” manzarası çalışılmış. Muhafazası ile birlikte. Müstesna eser gerçek bir vitrin objesi ve ele geçmez bir örnektir. Ölçüler: 5 x 3.5 cm.

    USDSold
  • ANTOINE IGNACE MELLING (1763-1831)-“Vue de Kadı-Kieui”

Melling imzalı. Kadıköy görünümü konulu battal boy gravür. Fevkalade kondisyonda. Ebatları ve kondisyonu açısından nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 64 x 104 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    ANTOINE IGNACE MELLING (1763-1831)-“Vue de Kadı-Kieui” Melling imzalı. Kadıköy görünümü konulu battal boy gravür. Fevkalade kondisyonda. Ebatları ve kondisyonu açısından nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 64 x 104 cm.

    USDSold
  • SCHLUCK MÜLLER-“Natürmort”

İmzalı. 27 tarihli. Constantinople ibareli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 58 x 79 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    SCHLUCK MÜLLER-“Natürmort” İmzalı. 27 tarihli. Constantinople ibareli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 58 x 79 cm.

    USDSold
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Bıldırcınlar”

İmzalı. 1941 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası sanatçı tarafından etiketli.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:127

Ölçüler: 50 x 62 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Bıldırcınlar” İmzalı. 1941 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Arkası sanatçı tarafından etiketli. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedisi / Sayfa:127 Ölçüler: 50 x 62 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Camii İçi”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 61 x 45 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Camii İçi” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 61 x 45 cm.

    USDSold
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Üç Şerefeli Camii / Edirne”

Duralit üzeri yağlıboya. Eserin arkasında sergi etiketi mevcuttur.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 51 x 43 cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Üç Şerefeli Camii / Edirne” Duralit üzeri yağlıboya. Eserin arkasında sergi etiketi mevcuttur. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 51 x 43 cm.

    USDSold
  • PIERO FORNASETTI (1913-1988)-“Minareti”

P.Fornasetti tasarımı. Ahşap kasalı kontrplak üzeri serigrafi tekniği. Neiman-Marcus ödüllü sanatçının, Metropolitan Müzesi Koleksiyonu’nda “Architettura” isimli çalışması (Envanter No: 1997.460.2ab) ile kayıtlı, Victorian & Albert Müzesi Koleksiyonu’nda 15 adet eseri (Envanter No: W.21&:2, 3-1983 / C.12:1, 2-2001 / C.62-1985 / C.67-1985 / C.61&A-1985 / C.64-1985 / C.70-1985 / C.66-1985 / C.71-1985 / C.69&A-1985 / C.65-1985 / C.318, A, B-1983 / C.68&A-1985 / C.63-1985 / CIRC.903-1967) ile kayıtlı, British Museum Koleksiyonu’nda ise 4 adet eseri (Envanter No: 2005,1030.18.1 / 2005,1030.18.2 / 2005,1030.18.3 / 2005,1030.18.4) ile kayıtlıdır.

Ölçüler: 100 x 100 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    PIERO FORNASETTI (1913-1988)-“Minareti” P.Fornasetti tasarımı. Ahşap kasalı kontrplak üzeri serigrafi tekniği. Neiman-Marcus ödüllü sanatçının, Metropolitan Müzesi Koleksiyonu’nda “Architettura” isimli çalışması (Envanter No: 1997.460.2ab) ile kayıtlı, Victorian & Albert Müzesi Koleksiyonu’nda 15 adet eseri (Envanter No: W.21&:2, 3-1983 / C.12:1, 2-2001 / C.62-1985 / C.67-1985 / C.61&A-1985 / C.64-1985 / C.70-1985 / C.66-1985 / C.71-1985 / C.69&A-1985 / C.65-1985 / C.318, A, B-1983 / C.68&A-1985 / C.63-1985 / CIRC.903-1967) ile kayıtlı, British Museum Koleksiyonu’nda ise 4 adet eseri (Envanter No: 2005,1030.18.1 / 2005,1030.18.2 / 2005,1030.18.3 / 2005,1030.18.4) ile kayıtlıdır. Ölçüler: 100 x 100 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 18.YÜZYIL BRONZ KANDİL-18.Yüzyıl. Osmanlı. Kallavi ebatlarda bronz ve bakırdan imal edilmiş. Ajurlu, kazıma (grave) tekniği ile stilize dekorlu. Şişkin gövdeli, geniş ağızlı, ağzı dilimli, askı zincirli, asma kancalı. Ebatları ile dikkat çekici türünün nadir görülen koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 33 x 27 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    OSMANLI 18.YÜZYIL BRONZ KANDİL-18.Yüzyıl. Osmanlı. Kallavi ebatlarda bronz ve bakırdan imal edilmiş. Ajurlu, kazıma (grave) tekniği ile stilize dekorlu. Şişkin gövdeli, geniş ağızlı, ağzı dilimli, askı zincirli, asma kancalı. Ebatları ile dikkat çekici türünün nadir görülen koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 33 x 27 cm.

    USDSold
  • FRANSIZ “ART-NOUVEAU” GAZ LAMBASI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Art-Nouveau. Mekanizması “R.Ditmar, Wien” üretimi. Ajurlu kaidesi bronz, yoğun altın vermeyli. Cam haznesi stilize üzüm salkımları ve asma yaprakları ile bezeli. Art-Nouveau Sanat Akımı’nın tüm karakteristik özelliklerine sahip koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 49 cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    FRANSIZ “ART-NOUVEAU” GAZ LAMBASI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Art-Nouveau. Mekanizması “R.Ditmar, Wien” üretimi. Ajurlu kaidesi bronz, yoğun altın vermeyli. Cam haznesi stilize üzüm salkımları ve asma yaprakları ile bezeli. Art-Nouveau Sanat Akımı’nın tüm karakteristik özelliklerine sahip koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 49 cm.

    USDSold
  • VİYANA 19.YÜZYIL “ORYANTALİST” BRONZ FİGÜR-19.Yüzyıl sonu. Viyana. Bronz. Oryantalist antika satıcısı konulu çok renk patineye sahip figür. Türünün estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 29 x 20 x 15 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    VİYANA 19.YÜZYIL “ORYANTALİST” BRONZ FİGÜR-19.Yüzyıl sonu. Viyana. Bronz. Oryantalist antika satıcısı konulu çok renk patineye sahip figür. Türünün estetik ve koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 29 x 20 x 15 cm.

    USDSold
  • İSLAMİK 19.YÜZYIL LAKE HAT KUTUSU-19.Yüzyıl. Papier-Maché tekniği ile yapılmış, üstten kapaklı. Klasik üslup stilize tezyinatlı, yoğun altın yaldız bezemeli. Kemikten yapılmış ajurlu hazneye sahip kalemi ile birlikte. Türünün koleksiyonluk örneğidir.

Kutu Ölçüsü: 5.5 x 26 x 6 cm.
Zarf Açacağı Uzunluğu: 20 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    İSLAMİK 19.YÜZYIL LAKE HAT KUTUSU-19.Yüzyıl. Papier-Maché tekniği ile yapılmış, üstten kapaklı. Klasik üslup stilize tezyinatlı, yoğun altın yaldız bezemeli. Kemikten yapılmış ajurlu hazneye sahip kalemi ile birlikte. Türünün koleksiyonluk örneğidir. Kutu Ölçüsü: 5.5 x 26 x 6 cm. Zarf Açacağı Uzunluğu: 20 cm.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” DUVAR AYNASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé) tekniği ile stilize floral motiflerle bezeli, arkası kadife kaplı, duvar asma aparatlı. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.  

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 35 x 23 cm.
Ağırlık: 655 gr. (Ayna dahil.)

    Lot No: 183

    Lot: 183

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “ROKOKO” DUVAR AYNASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülaziz Han (1861-1876) tuğralı, sah ve çeşnili. Osmanlı Rokokosu üslubunda kabartma (repoussé) tekniği ile stilize floral motiflerle bezeli, arkası kadife kaplı, duvar asma aparatlı. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 35 x 23 cm. Ağırlık: 655 gr. (Ayna dahil.)

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Aznavur (guilloché) işçiliği ile dekorlu, merkezi Rokoko üslubunda madalyonlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 18 cm.
Ağırlık: 239 gr.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ TAS-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Aznavur (guilloché) işçiliği ile dekorlu, merkezi Rokoko üslubunda madalyonlu. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönü yüksek koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 18 cm. Ağırlık: 239 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “EJDERLİ” ÇAMÇAK-19. Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili. Sap kısmı iki adet ejder figüründen oluşturulmuş. Yüzeyi yalın işçilikli, ağız çevresi stilize Osmanlı Rokokosu üslubunda bir bantla çevrili. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönden dikkat çekici ve aykırı bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5.5 x 15.5 cm.
Ağırlık: 184 gr.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ “EJDERLİ” ÇAMÇAK-19. Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan Abdülmecid Han (1839-1861) tuğralı, sah ve çeşnili. Sap kısmı iki adet ejder figüründen oluşturulmuş. Yüzeyi yalın işçilikli, ağız çevresi stilize Osmanlı Rokokosu üslubunda bir bantla çevrili. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın estetik yönden dikkat çekici ve aykırı bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 46.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5.5 x 15.5 cm. Ağırlık: 184 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KÖSTEK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu koleksiyonluk bir örnektir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 58 cm.
Ağırlık: 129 gr.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KÖSTEK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile dekorlu koleksiyonluk bir örnektir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 58 cm. Ağırlık: 129 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise camii tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincir askılı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı İslam Kültürü’nün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 6.5 x 8 cm.
Ağırlık: 150 gr.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Savat tekniği ile Osmanlı Rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Ön yüzüne “Osmanlı Saltanat Arması”, diğer yüzüne ise camii tasviri çalışılmış. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincir askılı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı İslam Kültürü’nün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 6.5 x 8 cm. Ağırlık: 150 gr.

    USDSold
  • RUS "KHLEBNIKOV" TASARIMI SAVATLI GÜMÜŞ ŞEKERLİK-19.Yüzyıl sonu. Rus. Gümüş. 84 Kokoshnik imalat ve “Ivan Petrovich Khlebnikov” usta damgalı. Merkezi kazıma (grave) tekniği ile ithaflı ve “Tiflis 1914” yazılı. Savat (niello) işçiliği ile stilize floral tezyinatlı. İri habbe ayaklı, geniş çukur gövdeli, taşıma saplı, sapı Kiril Alfabesi ile “Kafkas” ibareli. Türünün ele geçmez koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 14 x 12 cm.
Ağırlık: 233 gr.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    RUS "KHLEBNIKOV" TASARIMI SAVATLI GÜMÜŞ ŞEKERLİK-19.Yüzyıl sonu. Rus. Gümüş. 84 Kokoshnik imalat ve “Ivan Petrovich Khlebnikov” usta damgalı. Merkezi kazıma (grave) tekniği ile ithaflı ve “Tiflis 1914” yazılı. Savat (niello) işçiliği ile stilize floral tezyinatlı. İri habbe ayaklı, geniş çukur gövdeli, taşıma saplı, sapı Kiril Alfabesi ile “Kafkas” ibareli. Türünün ele geçmez koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 14 x 12 cm. Ağırlık: 233 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN” İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ KÖSTEK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe ile “Van” damgalı. Müstesna eserin ara bağlantılarına savat işçiliği ile “Sultan II.Abdülhamid Han Tuğrası” ve “Van Kalesi” tasvirleri çalışılmış. Orijinal uzun zincirli, askı süslü. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 110 cm.
Ağırlık: 220 gr.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    OSMANLI 19.YÜZYIL “VAN” İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ KÖSTEK-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe ile “Van” damgalı. Müstesna eserin ara bağlantılarına savat işçiliği ile “Sultan II.Abdülhamid Han Tuğrası” ve “Van Kalesi” tasvirleri çalışılmış. Orijinal uzun zincirli, askı süslü. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmesi zor yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 72.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 110 cm. Ağırlık: 220 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “AJURLU” GÜMÜŞ ÇİFT ZARF ve FİNCANLARI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. (Tête à Tête) Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak imal edilmiş. Osmanlı İmparatorluk Arması (Arma-i Osmanî) ve Sultan tuğrası dekorlu. Kuznetsov Rus porselen fincanları stilize floral dekorlu ve altın bezemeli. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk örnekleridir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 4 x 5.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 48 gr.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI “AJURLU” GÜMÜŞ ÇİFT ZARF ve FİNCANLARI-19. Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Çift. (Tête à Tête) Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak imal edilmiş. Osmanlı İmparatorluk Arması (Arma-i Osmanî) ve Sultan tuğrası dekorlu. Kuznetsov Rus porselen fincanları stilize floral dekorlu ve altın bezemeli. Orijinal mahfazası ile birlikte. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk örnekleridir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 4 x 5.5 cm. (her biri) Ağırlık: 48 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “ORİJİNAL MAHFAZASINDA” AZNAVUR İŞİ GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 12 ADET  -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 16 cm. (her biri)
Ağırlık: 406 gr.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “ORİJİNAL MAHFAZASINDA” AZNAVUR İŞİ GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 12 ADET -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 16 cm. (her biri) Ağırlık: 406 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “ORİJİNAL MAHFAZASINDA” AZNAVUR İŞİ GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 6 ADET  -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 16 cm. (her biri)
Ağırlık: 212 gr.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “ORİJİNAL MAHFAZASINDA” AZNAVUR İŞİ GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 6 ADET -Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 16 cm. (her biri) Ağırlık: 212 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞEKER MAŞASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile zarif dekorlu olarak tasarlanmış ve aslan pençeleri ile neticelendirilmiş. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir. 

Uzunluk: 16 cm.
Ağırlık: 79 gr.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞEKER MAŞASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Gümüş. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile zarif dekorlu olarak tasarlanmış ve aslan pençeleri ile neticelendirilmiş. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir. Uzunluk: 16 cm. Ağırlık: 79 gr.

    USDSold
  • RUS “St.PETERSBURG” SAVATLI GÜMÜŞ SEYAHAT TAKIMI-Rus. Gümüş. 875 Kokoshnik, St.Petersburg imalat ve “СЧБ”usta damgalı. Üç farklı boyda tasarlanmış, üst düzey savat (niello) işçiliği kullanılarak stilize çiçek ve meyve motifleri ile bezenmiş. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir.

Uzunluk: 21 cm. - 16 cm. - 14 cm.
Ağırlık: 158 gr.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    RUS “St.PETERSBURG” SAVATLI GÜMÜŞ SEYAHAT TAKIMI-Rus. Gümüş. 875 Kokoshnik, St.Petersburg imalat ve “СЧБ”usta damgalı. Üç farklı boyda tasarlanmış, üst düzey savat (niello) işçiliği kullanılarak stilize çiçek ve meyve motifleri ile bezenmiş. Orijinal muhafazası içerisinde. Fevkalade kondisyonda. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örnekleridir. Uzunluk: 21 cm. - 16 cm. - 14 cm. Ağırlık: 158 gr.

    USDSold
  • RUS 19.YÜZYIL “BOGOMOLOV” İMZALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19.Yüzyıl. Rus. Gümüş. “Fedor Iakovlevich Bogomolov” usta damgalı. Ön yüzü kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize zarif dekorlu ve inisiyalli. Arka yüzü ise savat işçiliği ile krokodil desenli. Altın vermeyli. Estetik ve işçilik kalitesi ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örnektir.

Ölçüler: 8 x 9 cm.
Ağırlık: 127 gr.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    RUS 19.YÜZYIL “BOGOMOLOV” İMZALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19.Yüzyıl. Rus. Gümüş. “Fedor Iakovlevich Bogomolov” usta damgalı. Ön yüzü kazıma (grave) ve kalemişi tekniği ile stilize zarif dekorlu ve inisiyalli. Arka yüzü ise savat işçiliği ile krokodil desenli. Altın vermeyli. Estetik ve işçilik kalitesi ile dikkat çeken koleksiyonluk bir örnektir. Ölçüler: 8 x 9 cm. Ağırlık: 127 gr.

    USDSold
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “H.HAKİ” USTA DAMGALI “VAN” İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe “Van” ve Ermenice “H.Haki” usta damgalı. İnisiyalli. Eserin ön ve arka kapağı stilize floral motiflerle bezeli, iç yüzeyi altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette, nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 98. sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler:  8.5 x 8 cm.
Ağırlık: 137 gr.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    OSMANLI 19.YÜZYIL “H.HAKİ” USTA DAMGALI “VAN” İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Eski Türkçe “Van” ve Ermenice “H.Haki” usta damgalı. İnisiyalli. Eserin ön ve arka kapağı stilize floral motiflerle bezeli, iç yüzeyi altın vermeyli. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın yüksek kıymette, nadir ele geçen koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 98. sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 8.5 x 8 cm. Ağırlık: 137 gr.

    USDSold
  • İNGİLİZ 19.YÜZYIL “TÊTE À TÊTE” GÜMÜŞ KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. İngiliz. İmalat, garanti ve usta damgalı. Estetik tasarıma sahip geniş ağızlı iki kahve fincanı ve tabaklarından oluşan tam takım, Rokoko kulplu. Kazıma (grave) tekniği ile stilize floral dekorlu, altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Türünün son derece estetik ve koleksiyonluk örnekleridir.

Tabak Çapı: 10 cm. (her biri)
Fincan Ölçüsü: 4.5 x 7.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 110 gr.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    İNGİLİZ 19.YÜZYIL “TÊTE À TÊTE” GÜMÜŞ KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl. İngiliz. İmalat, garanti ve usta damgalı. Estetik tasarıma sahip geniş ağızlı iki kahve fincanı ve tabaklarından oluşan tam takım, Rokoko kulplu. Kazıma (grave) tekniği ile stilize floral dekorlu, altın vermeyli. Fevkalade kondisyonda. Türünün son derece estetik ve koleksiyonluk örnekleridir. Tabak Çapı: 10 cm. (her biri) Fincan Ölçüsü: 4.5 x 7.5 cm. (her biri) Ağırlık: 110 gr.

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “JEAN POUYAT” İMZALI “TÊTE À TÊTE” LIMOGES KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. “Jean Pouyat, Limoges” imalat damgalı. Çift. Porselen fincan ve tabakların üzeri stilize floral motifli, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Türünün estetik ve koleksiyonluk örnekleridir.

Tabak Çapı: 13 cm. (her biri)
Fincan Ölçüsü: 7 x 8 cm. (her biri)

    Lot No: 198

    Lot: 198

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “JEAN POUYAT” İMZALI “TÊTE À TÊTE” LIMOGES KAHVE TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. “Jean Pouyat, Limoges” imalat damgalı. Çift. Porselen fincan ve tabakların üzeri stilize floral motifli, altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Türünün estetik ve koleksiyonluk örnekleridir. Tabak Çapı: 13 cm. (her biri) Fincan Ölçüsü: 7 x 8 cm. (her biri)

    USDSold
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “HENOF” İMZALI ROKOKO PORSELEN KONSOL SAAT-19. Yüzyıl. Fransız. “Henof” sanatçı imzalı. “M.Freres Le Mans” mekanizmalı. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Bronz kadranı Roma rakamlı. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, altın yaldız bezemeli. Estetik harikası seçkin ve koleksiyonluk bir eserdir.

Ölçüler: 40 x 27 x 12 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “HENOF” İMZALI ROKOKO PORSELEN KONSOL SAAT-19. Yüzyıl. Fransız. “Henof” sanatçı imzalı. “M.Freres Le Mans” mekanizmalı. Rokoko üslubunda tasarlanmış. Bronz kadranı Roma rakamlı. Ünlü ressam Jean-Antoine Watteau’nun eserlerinden ilham alınmış gerçek yaşam sahneleri ile dekorlu, altın yaldız bezemeli. Estetik harikası seçkin ve koleksiyonluk bir eserdir. Ölçüler: 40 x 27 x 12 cm.

    USDSold
  • İNGİLİZ 19.YÜZYIL “COLDSTONE KILN” PORSELEN HOKKA TAKIMI-19.Yüzyıl. İngiliz. "Coldstone Kiln" imalat damgalı. Rokoko üslubunda çok renk stilize floral motifler ile bezeli, zengin altın yaldız bezemeli. Çift mürekkep hazneli, hazneleri kapaklı. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönden dikkat çekici koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 7 x 20 x 16 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    İNGİLİZ 19.YÜZYIL “COLDSTONE KILN” PORSELEN HOKKA TAKIMI-19.Yüzyıl. İngiliz. "Coldstone Kiln" imalat damgalı. Rokoko üslubunda çok renk stilize floral motifler ile bezeli, zengin altın yaldız bezemeli. Çift mürekkep hazneli, hazneleri kapaklı. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönden dikkat çekici koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 7 x 20 x 16 cm.

    USDSold