Lot: 1

Güncel Fiyat: 1 USD Açılış Fiyatı: 1 USD Tahmini: 400 - 600 USD Lot Sizde Değil Lot Sizde

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E ATFEN YAPILMIŞ PORSELEN KAHVE FİNCANI ve TABAĞI

Epiag D.F. Czechoslovakia üretimi, damgalı. Erken dönem. Orijinal muhafazasında kahve fincanı ve tabağından oluşan takım. Fincan üzerine “Atatürk” tasviri ve “Sarayburnu” görünümü tatbik edilmiş ve “Yeni Türkiye’nin Ulu Kurucusuna Saygı” ifadesi uygulanmıştır. Tabak üzerinde ise Hatay’ın henüz eklenmemiş hali ile “Türkiye Haritası” yer almaktadır. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örnektir. Fincan yükseklik: 5 cm. Tabak çapı: 10 cm.

- USD
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E ATFEN YAPILMIŞ PORSELEN KAHVE FİNCANI ve TABAĞI-Epiag D.F. Czechoslovakia üretimi, damgalı. Erken dönem. Orijinal muhafazasında kahve fincanı ve tabağından oluşan takım. Fincan üzerine “Atatürk” tasviri ve “Sarayburnu” görünümü tatbik edilmiş ve “Yeni Türkiye’nin Ulu Kurucusuna Saygı” ifadesi uygulanmıştır. Tabak üzerinde ise Hatay’ın henüz eklenmemiş hali ile “Türkiye Haritası” yer almaktadır. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örnektir.

Fincan yükseklik: 5 cm.
Tabak çapı: 10 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E ATFEN YAPILMIŞ PORSELEN KAHVE FİNCANI ve TABAĞI-Epiag D.F. Czechoslovakia üretimi, damgalı. Erken dönem. Orijinal muhafazasında kahve fincanı ve tabağından oluşan takım. Fincan üzerine “Atatürk” tasviri ve “Sarayburnu” görünümü tatbik edilmiş ve “Yeni Türkiye’nin Ulu Kurucusuna Saygı” ifadesi uygulanmıştır. Tabak üzerinde ise Hatay’ın henüz eklenmemiş hali ile “Türkiye Haritası” yer almaktadır. Nadir tesadüf edilen koleksiyonluk bir örnektir. Fincan yükseklik: 5 cm. Tabak çapı: 10 cm.

    USDSatıldı
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT ISLAK İMZALI ve İTHAFLI FOTOĞRAF-Kurtuluş Savaşı Kahramanı “İbrahim Süreyya Yiğit”e silah arkadaşı Atatürk tarafından ithaflı ve ıslak imzalı orijinal fotoğraf. Ünik eser, “Atatürk’le 30 Yıl, İbrahim Süreyya Yiğit’in Öyküsü” isimli kitapta yayınlanmıştır.

Provenans: Nuyan Yiğit Eski Koleksiyonu. / T. Koleksiyonu

Ölçüler: 14 x 9 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E AİT ISLAK İMZALI ve İTHAFLI FOTOĞRAF-Kurtuluş Savaşı Kahramanı “İbrahim Süreyya Yiğit”e silah arkadaşı Atatürk tarafından ithaflı ve ıslak imzalı orijinal fotoğraf. Ünik eser, “Atatürk’le 30 Yıl, İbrahim Süreyya Yiğit’in Öyküsü” isimli kitapta yayınlanmıştır. Provenans: Nuyan Yiğit Eski Koleksiyonu. / T. Koleksiyonu Ölçüler: 14 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • MEDİNE MÜDÂFİİ HALASKÂR FAHRETTİN PAŞA TASVİRLİ (EL ÇİZİMİ) MURASSA ALTIN BROŞ -Ölçüler: 4 x 3 cm.
Ağırlık: 8 gr.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    MEDİNE MÜDÂFİİ HALASKÂR FAHRETTİN PAŞA TASVİRLİ (EL ÇİZİMİ) MURASSA ALTIN BROŞ -Ölçüler: 4 x 3 cm. Ağırlık: 8 gr.

    USDSatıldı
  • ENVER PAŞA KUR’AN-I KERİM CÜZÜ-Hicri 1332-1323 tarihli. Osmanlıca “Gazi Arkadaşlarıma, Başkumandan Vekili Enver” ibareli. Enver Paşa matbu imzalı. Matbaa-i Ahmet İhsan Şürekâsı. Enver Paşa'nın üst rütbeli subay gazilere dağıttığı Kuran-ı Kerim Cüzü. Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere görselli. Üzerinde kan izleri mevcut. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 8 x 9 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    ENVER PAŞA KUR’AN-I KERİM CÜZÜ-Hicri 1332-1323 tarihli. Osmanlıca “Gazi Arkadaşlarıma, Başkumandan Vekili Enver” ibareli. Enver Paşa matbu imzalı. Matbaa-i Ahmet İhsan Şürekâsı. Enver Paşa'nın üst rütbeli subay gazilere dağıttığı Kuran-ı Kerim Cüzü. Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere görselli. Üzerinde kan izleri mevcut. Nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 8 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 18.YÜZYIL “NICOLAS-NOËL BOUTET” İMZALI SULTAN III.SELİM HAN TUĞRALI ALTIN KAKMA SULTANİ ÇAKMAKLI TÜFEK-Eserin mekanizma ve namlusu ayrı ayrı Boutet (1761-1833) imzalı. Gümüş bölümler Sultan III.Selim Han (1789-1807) tuğralı, zengin altın vermeyli. Ahşap bölümler Osmanlı Afyon İşi gümüş süslemeli. Osmanlı Hilal ve Sancaklarından oluşan Mızıka-ı Hümayun üslubu armalarla dekorlu. Sultani özelliklerde ve estetikte. Fevkalade kondisyonda. Muhtemelen Napolyon tarafından (Osmanlı’ya) hediye edilmek üzere tasarlattırılmış. Versailles Eyalet Silah Fabrikası Müdürü Boutet, Napolyon tarafından askeri kahramanlara ve yabancı devlet başkanlarına sunulacak silahları tasarlamakla görevli idi.

Silah tarihinin en büyük isimlerinden Boutet’in atölyesinde üretilen silahlardan bazıları, şimdiye kadar tasarlanmış en iyi ateşli silahlar olarak kabul edilir. Eserleri Louvre Müzesi, Victoria & Albert Müzesi, New York Metropolitan Müzesi, Wallace Koleksiyonu, Rusya Leningrad ve Moskova Müzesi'nde sergilenen Boutet’in ele geçmez ve paha biçilmez müzelik şaheseri.

Provenans: Özel Koleksiyon

Müzayede Referans: Christie’s, Exceptional Sale 13 Nisan 2016 Lot: 36 (Çift Pistol) Çekiç Fiyatı: 1.805.000 USD 

Uzunluk: 160 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    FRANSIZ 18.YÜZYIL “NICOLAS-NOËL BOUTET” İMZALI SULTAN III.SELİM HAN TUĞRALI ALTIN KAKMA SULTANİ ÇAKMAKLI TÜFEK-Eserin mekanizma ve namlusu ayrı ayrı Boutet (1761-1833) imzalı. Gümüş bölümler Sultan III.Selim Han (1789-1807) tuğralı, zengin altın vermeyli. Ahşap bölümler Osmanlı Afyon İşi gümüş süslemeli. Osmanlı Hilal ve Sancaklarından oluşan Mızıka-ı Hümayun üslubu armalarla dekorlu. Sultani özelliklerde ve estetikte. Fevkalade kondisyonda. Muhtemelen Napolyon tarafından (Osmanlı’ya) hediye edilmek üzere tasarlattırılmış. Versailles Eyalet Silah Fabrikası Müdürü Boutet, Napolyon tarafından askeri kahramanlara ve yabancı devlet başkanlarına sunulacak silahları tasarlamakla görevli idi. Silah tarihinin en büyük isimlerinden Boutet’in atölyesinde üretilen silahlardan bazıları, şimdiye kadar tasarlanmış en iyi ateşli silahlar olarak kabul edilir. Eserleri Louvre Müzesi, Victoria & Albert Müzesi, New York Metropolitan Müzesi, Wallace Koleksiyonu, Rusya Leningrad ve Moskova Müzesi'nde sergilenen Boutet’in ele geçmez ve paha biçilmez müzelik şaheseri. Provenans: Özel Koleksiyon Müzayede Referans: Christie’s, Exceptional Sale 13 Nisan 2016 Lot: 36 (Çift Pistol) Çekiç Fiyatı: 1.805.000 USD Uzunluk: 160 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ ÇAKMA ABANOZ BARUTLUK-Ölçüler: 13 x 9 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ ÇAKMA ABANOZ BARUTLUK-Ölçüler: 13 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 17./18.YÜZYIL “AMEL-İ ADLİ” USTA İMZALI ALTIN KAKMA MÜZELİK TEBER-Altın kakma ile "Maşallah" ibareli. Benzer örnekleri Topkapı Sarayı Müzesi ve Askeri Müze Koleksiyonu'nda bulunmaktadır.

Ölçüler: 60 x 14 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    OSMANLI 17./18.YÜZYIL “AMEL-İ ADLİ” USTA İMZALI ALTIN KAKMA MÜZELİK TEBER-Altın kakma ile "Maşallah" ibareli. Benzer örnekleri Topkapı Sarayı Müzesi ve Askeri Müze Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Ölçüler: 60 x 14 cm.

    USDSatıldı
  • 18.YÜZYIL ALTIN KAKMA TULWAR-18.Yüzyıl. İslamik. Tanrıların kılıcı olarak tanımlanan ve Babür döneminden beri yaygın olarak kullanılan topuzu, kabzası ve balçakları altın kakma ile stilize geometrik ve bitkisel tezyinatlı Tulwar tipi kılıç. Balçakları her iki yönde dragon formunda, topuzu kubbeli, namlusu ise oluklu. Gatka adlı dövüş sanatında da kullanılan Tulwar, Eski Hint literatürüne göre tanrıların on enstrümanından biri olup iblislere karşı kullanılmaktadır. Ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Uzunluk: 86 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    18.YÜZYIL ALTIN KAKMA TULWAR-18.Yüzyıl. İslamik. Tanrıların kılıcı olarak tanımlanan ve Babür döneminden beri yaygın olarak kullanılan topuzu, kabzası ve balçakları altın kakma ile stilize geometrik ve bitkisel tezyinatlı Tulwar tipi kılıç. Balçakları her iki yönde dragon formunda, topuzu kubbeli, namlusu ise oluklu. Gatka adlı dövüş sanatında da kullanılan Tulwar, Eski Hint literatürüne göre tanrıların on enstrümanından biri olup iblislere karşı kullanılmaktadır. Ele geçmesi zor, yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Provenans: Özel Koleksiyon Uzunluk: 86 cm.

    USDSatıldı
  • ORYANTALİST 19.YÜZYIL SANCAKLI (ALTIN VERMEYLİ) RÖLYEF-“Muharebe”

Ölçüler: 14 x 10 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    ORYANTALİST 19.YÜZYIL SANCAKLI (ALTIN VERMEYLİ) RÖLYEF-“Muharebe” Ölçüler: 14 x 10 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI SULTAN II.MAHMUD HAN DÖNEMİ “EDİRNEKARİ” SARAY İŞİ ALTIN VARAK AY-YILDIZLI AYNA-Ölçüler: 92 x 42 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI SULTAN II.MAHMUD HAN DÖNEMİ “EDİRNEKARİ” SARAY İŞİ ALTIN VARAK AY-YILDIZLI AYNA-Ölçüler: 92 x 42 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI “HIDİV” PRENSES KADRİYE HÜSEYİN’E AİT ALTIN APLİKELİ FİLDİŞİ KUTU-Osmanlı. Hanedan parçası. Fildişi üzerine altın ile “Osmanlı Hıdiv Tacı” ve Eski Türkçe “Kadriye” yazısı uygulanmış. Prenses Kadriye Mısır Hıdivi Hüseyin Kamil Paşa ve Melek Turhan’ın kızıdır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir.

Çap: 4 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    OSMANLI “HIDİV” PRENSES KADRİYE HÜSEYİN’E AİT ALTIN APLİKELİ FİLDİŞİ KUTU-Osmanlı. Hanedan parçası. Fildişi üzerine altın ile “Osmanlı Hıdiv Tacı” ve Eski Türkçe “Kadriye” yazısı uygulanmış. Prenses Kadriye Mısır Hıdivi Hüseyin Kamil Paşa ve Melek Turhan’ın kızıdır. Fevkalade kondisyonda. Ele geçmez gerçek koleksiyonluk eserdir. Çap: 4 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ FİLDİŞİ (İNİSİYALLİ) YELPAZE-Uzunluk: 25 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ FİLDİŞİ (İNİSİYALLİ) YELPAZE-Uzunluk: 25 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “MURASSA” YAKUTLARLA BEZELİ LAPİS SAPLI FİLDİŞİ (OYMA) MÜREBBİYE ÇUBUĞU -Uzunluk: 63 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “MURASSA” YAKUTLARLA BEZELİ LAPİS SAPLI FİLDİŞİ (OYMA) MÜREBBİYE ÇUBUĞU -Uzunluk: 63 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İÇİN “YILDIZ ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMÂYÛNU” ÖZEL ÜRETİMİ KONSOL SAAT-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”

19.Yüzyıl. Osmanlı. Ay-yıldız imalat damgalı. Hicri 1312 tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) için Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimi. Eserin diğer eşi Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda (Envanter No: 34/442) yer almaktadır. Merkezindeki madalyon içerisine Sultan II.Abdülhamid Han tuğrası tatbik edilmiş. Saray için kallavi ebatlarda tasarlanmış. Barok üslubunda, gövdesi girlandlar ile zenginleştirilmiş “Bisquit” (sırsız) porselen konsol saat. Saat haznesi cam kapaklı, kadranı Eski Türkçe rakamlı. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Fevkalade kondisyonda. Diğer eşi Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda bulunan padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez müzelik şaheserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Referans: Eserin diğer eşi “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda Envanter No: 34/442 ile kayıtlıdır.

Literatür: Eserin diğer eşi “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” isimli kitabın 496. ve 497. sayfalarında yer almaktadır. Ayrıca “Yıldız Albümü” arşivlerinde de fotoğrafları yer almaktadır. 

Ölçüler: 33 x 30 x 23 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İÇİN “YILDIZ ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMÂYÛNU” ÖZEL ÜRETİMİ KONSOL SAAT-“Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” 19.Yüzyıl. Osmanlı. Ay-yıldız imalat damgalı. Hicri 1312 tarihli. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) için Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu özel üretimi. Eserin diğer eşi Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda (Envanter No: 34/442) yer almaktadır. Merkezindeki madalyon içerisine Sultan II.Abdülhamid Han tuğrası tatbik edilmiş. Saray için kallavi ebatlarda tasarlanmış. Barok üslubunda, gövdesi girlandlar ile zenginleştirilmiş “Bisquit” (sırsız) porselen konsol saat. Saat haznesi cam kapaklı, kadranı Eski Türkçe rakamlı. Eserin damga örneği “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 116’da mevcut olup diğer açıklamalar sayfa 63/69’da yer almaktadır. Fevkalade kondisyonda. Diğer eşi Topkapı Sarayı Koleksiyonu’nda bulunan padişaha özel yapılmış olması sebebi ile de ayrıca büyük önem arz eden, ele geçmez müzelik şaheserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Referans: Eserin diğer eşi “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda Envanter No: 34/442 ile kayıtlıdır. Literatür: Eserin diğer eşi “Topkapı Sarayı Müzesi Yıldız Porselenleri” isimli kitabın 496. ve 497. sayfalarında yer almaktadır. Ayrıca “Yıldız Albümü” arşivlerinde de fotoğrafları yer almaktadır. Ölçüler: 33 x 30 x 23 cm.

    USDSatıldı
  • İSVİÇRE (BASEL) 16.YÜZYIL SEBASTIAN MUNSTER İMZALI 1550 YILINDA HEINRICH PETRI TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ “İSTANBUL” HARİTASI / GRAVÜR-“Die Staff Constantinopel / Constantinopel Des Griechischen Keyserthumbs Hauptstatt Im Land Thracia Am Moere Gelegen” by Heinrich Petri, 1550 / SEBASTIAN MUENSTER (1489-1552)

Ölçüler: 31 x 40 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    İSVİÇRE (BASEL) 16.YÜZYIL SEBASTIAN MUNSTER İMZALI 1550 YILINDA HEINRICH PETRI TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ “İSTANBUL” HARİTASI / GRAVÜR-“Die Staff Constantinopel / Constantinopel Des Griechischen Keyserthumbs Hauptstatt Im Land Thracia Am Moere Gelegen” by Heinrich Petri, 1550 / SEBASTIAN MUENSTER (1489-1552) Ölçüler: 31 x 40 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (İKONOGRAFİK) KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Kallavi ebatlarda. Eksiksiz. Ajurlu olarak imal edilmiş eserin tüm yüzeyi kalemişi ve repousse tekniği ile Rokoko üslubunda dekorlu. Müstesna eserin gövdesine 3 adet Meryem Ana’nın bir taht üzerinde kollarında çocuk İsa ile tasvir edildiği “Theotokos’’ ikonaları çalışılmış. İçi hazneli, üç adet gümüş askısı ve askı aparatı mevcut. Askı ve askı aparatları da tuğralı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın İşçilik ve tasarım kalitesi ile ön plana çıkan, görsel yönü yüksek müzelik örneğidir.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 23 cm.
Yükseklik: 33 cm.
Zincir Yüksekliği: 42 cm.
Ağırlık: 796 gr.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ (İKONOGRAFİK) KANDİL-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı, sah ve çeşnili. Kallavi ebatlarda. Eksiksiz. Ajurlu olarak imal edilmiş eserin tüm yüzeyi kalemişi ve repousse tekniği ile Rokoko üslubunda dekorlu. Müstesna eserin gövdesine 3 adet Meryem Ana’nın bir taht üzerinde kollarında çocuk İsa ile tasvir edildiği “Theotokos’’ ikonaları çalışılmış. İçi hazneli, üç adet gümüş askısı ve askı aparatı mevcut. Askı ve askı aparatları da tuğralı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın İşçilik ve tasarım kalitesi ile ön plana çıkan, görsel yönü yüksek müzelik örneğidir. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 23 cm. Yükseklik: 33 cm. Zincir Yüksekliği: 42 cm. Ağırlık: 796 gr.

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA 1892 “IVAN SVESHNIKOV” USTA DAMGALI ÇARLIK İNİSİYALLİ ALTIN VERMEYLİ “EMPERYAL” GÜMÜŞ TABAKA  / 22.V 1893 MELVA-Ölçüler: 9.5 x 6 x 2 cm.
Ağırlık: 159 gr.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA 1892 “IVAN SVESHNIKOV” USTA DAMGALI ÇARLIK İNİSİYALLİ ALTIN VERMEYLİ “EMPERYAL” GÜMÜŞ TABAKA / 22.V 1893 MELVA-Ölçüler: 9.5 x 6 x 2 cm. Ağırlık: 159 gr.

    USDSatıldı
  • ANTİKA BAROK İNCİ (BAROQUE PEARL) YAKUT ve PIRLANTALARLA BEZELİ TASARIM HARİKASI ALTIN BROŞ-Sertifika: GIA / Seri No: 1905115 New York Laboratory / April 11, 1980

Uzunluk: 7.5 cm.
Ağırlık: 20 gr.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    ANTİKA BAROK İNCİ (BAROQUE PEARL) YAKUT ve PIRLANTALARLA BEZELİ TASARIM HARİKASI ALTIN BROŞ-Sertifika: GIA / Seri No: 1905115 New York Laboratory / April 11, 1980 Uzunluk: 7.5 cm. Ağırlık: 20 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI “SARAY İŞİ” VİYANA MİNELİ ZARF -19.Yüzyıl başı. Avusturya, Viyana. Saray işi. Altın vermeyli. Müstesna eserin gövdesine üst seviye çok renk mine tekniği ile üç madalyon içerisinde hayali “İstanbul Boğaziçi” peyzajları resmedilmiş. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 4 cm.
Çap: 5 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI “SARAY İŞİ” VİYANA MİNELİ ZARF -19.Yüzyıl başı. Avusturya, Viyana. Saray işi. Altın vermeyli. Müstesna eserin gövdesine üst seviye çok renk mine tekniği ile üç madalyon içerisinde hayali “İstanbul Boğaziçi” peyzajları resmedilmiş. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 4 cm. Çap: 5 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” İSVİÇRE ALTIN MİNELİ ZARF ve PORSELEN FİNCANI-19.Yüzyıl. İsviçre, Cenevre. Saray işi. Rokoko üslubu tezyinata sahip altın zarfın gövdesine üst seviye çok renk mine tekniği ile üç madalyon içerisinde stilize floral kompozisyonlar resmedilmiş. Orijinal porselen fincanı mevcut. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir.

Yükseklik: 7 cm.
Çap: 6 cm.
Ağırlık: 24 gr.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” İSVİÇRE ALTIN MİNELİ ZARF ve PORSELEN FİNCANI-19.Yüzyıl. İsviçre, Cenevre. Saray işi. Rokoko üslubu tezyinata sahip altın zarfın gövdesine üst seviye çok renk mine tekniği ile üç madalyon içerisinde stilize floral kompozisyonlar resmedilmiş. Orijinal porselen fincanı mevcut. Osmanlı Sarayı Yüksek Erkânı’nın estetik ve zevk anlayışının en güzel örneklerinden. Ele geçmesi zor yüksek kıymette gerçek koleksiyonluk eserdir. Yükseklik: 7 cm. Çap: 6 cm. Ağırlık: 24 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” İSVİÇRE ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ MİNELİ ÇİFT ZARF ve RUS KUZNETSOV FİNCANLARI-19.Yüzyıl. İsviçre. Saray işi. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinatlı. Yüksek kaide üzerinde yer alan gövdesindeki madalyonlara floral kompozisyonlar çalışılmış, etrafı asalet armaları ile zenginleştirilmiş.  Dış yüzeyi ve içi zengin altın vermeyli. Rus Kuznetsov porselen fincanları ile birlikte. Orijinal muhafazası içerisinde. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, türünün son derece estetik ve koleksiyonluk örnekleridir.

Yükseklik: 8 cm.
Çap: 6 cm.
Ağırlık: 68 gr.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SARAY İŞİ” İSVİÇRE ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ MİNELİ ÇİFT ZARF ve RUS KUZNETSOV FİNCANLARI-19.Yüzyıl. İsviçre. Saray işi. Çift. Osmanlı Rokokosu üslubunda tezyinatlı. Yüksek kaide üzerinde yer alan gövdesindeki madalyonlara floral kompozisyonlar çalışılmış, etrafı asalet armaları ile zenginleştirilmiş. Dış yüzeyi ve içi zengin altın vermeyli. Rus Kuznetsov porselen fincanları ile birlikte. Orijinal muhafazası içerisinde. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, türünün son derece estetik ve koleksiyonluk örnekleridir. Yükseklik: 8 cm. Çap: 6 cm. Ağırlık: 68 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ “S.SEILER-CONSPLE” USTA DAMGALI SULTANİ ÖZELLİKLERDE KAPAKLI LÜLE ve ÇUBUĞU-Referans: Tophane Lüleciliği / Hüseyin KOCABAŞ

Uzunluk: 45 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ “S.SEILER-CONSPLE” USTA DAMGALI SULTANİ ÖZELLİKLERDE KAPAKLI LÜLE ve ÇUBUĞU-Referans: Tophane Lüleciliği / Hüseyin KOCABAŞ Uzunluk: 45 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “BOHEM” USTA DAMGALI NARGİLE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Fevkalade tasarıma sahip altın vermeyli bronz seri Osmanlıca usta damgalı. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın Osmanlı zevkine uygun klasik Bohem üslubunda altın yaldız ve çok renk mine ile dekorlanmış zengin işçiliği ve görselliği ile dikkat çeken seçkin bir örneği. Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan fevkalade kondisyona sahip eser dar uzun boyunlu ve şişkin gövdeli şişe, nargile tabağı ve yoğun altın vermeyli Osmanlı seri ile tam takımdır. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk eserdir.

Tabak çapı: 22 cm.
Uzunluk: 42 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    OSMANLI 19.YÜZYIL “BOHEM” USTA DAMGALI NARGİLE TAKIMI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Fevkalade tasarıma sahip altın vermeyli bronz seri Osmanlıca usta damgalı. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın Osmanlı zevkine uygun klasik Bohem üslubunda altın yaldız ve çok renk mine ile dekorlanmış zengin işçiliği ve görselliği ile dikkat çeken seçkin bir örneği. Avrupa’da Osmanlı pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan fevkalade kondisyona sahip eser dar uzun boyunlu ve şişkin gövdeli şişe, nargile tabağı ve yoğun altın vermeyli Osmanlı seri ile tam takımdır. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk eserdir. Tabak çapı: 22 cm. Uzunluk: 42 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “EDİRNEKARİ” ÇARKIFELEK MOTİFLİ TEMPERA ve ALTIN BEZEME (AYNALI) ORTA LEVHASI-Ölçüler: 90 x 37 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    OSMANLI 18.YÜZYIL “EDİRNEKARİ” ÇARKIFELEK MOTİFLİ TEMPERA ve ALTIN BEZEME (AYNALI) ORTA LEVHASI-Ölçüler: 90 x 37 cm.

    USDSatıldı
  • HATEMKÂRÎ SANATININ ZİRVESİ HİCRİ 1321 TARİHLİ “FERÂMERZ” USTA İMZALI ÇİFT KAPAK MÜZELİK MAHFAZA-“Nâzimüddevle hazretinin buyruğu üzere, Bu sanatın üstadı Ferâmerz, 1321”

Ölçüler: 53 x 41 x 6 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    HATEMKÂRÎ SANATININ ZİRVESİ HİCRİ 1321 TARİHLİ “FERÂMERZ” USTA İMZALI ÇİFT KAPAK MÜZELİK MAHFAZA-“Nâzimüddevle hazretinin buyruğu üzere, Bu sanatın üstadı Ferâmerz, 1321” Ölçüler: 53 x 41 x 6 cm.

    USDSatıldı
  • MİHRİ MÜŞFİK HANIM (1886-1954)-Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri pastel boya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:211

Ölçüler: 45 x 33 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    MİHRİ MÜŞFİK HANIM (1886-1954)-Eski Türkçe İmzalı. Kağıt üzeri pastel boya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:211 Ölçüler: 45 x 33 cm.

    USDSatıldı
  • AHMET ZİYA AKBULUT (1869-1938)-‘’Mustafa Râkım Efendi Türbesi’’

İmzalı (arkası) “Ahmed Zia” olarak. Hicri 1325. Duralit üzeri yağlıboya.
Eser, sanatçının oğlu Necmettin Akbulut tarafından “Zümbül efendi türbe ve camisine ait bu resim Pederim Ahmed Ziya tarafından 1325 senesinde yapılmıştır. Ressam Ahmed Ziya’nın oğlu Necmettin Akbulut” şeklinde onaylıdır. Islak imzalı belge tablonun arkasındadır.

Ekspertiz: Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından ekspertiz edilip onaylanmıştır.

Provenans: Akbulut Ailesi Eski Koleksiyonu. Eser, sanatçının oğlu Necmettin Akbulut tarafından tasdiklidir. 

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:92

Ölçüler: 33 x 41 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    AHMET ZİYA AKBULUT (1869-1938)-‘’Mustafa Râkım Efendi Türbesi’’ İmzalı (arkası) “Ahmed Zia” olarak. Hicri 1325. Duralit üzeri yağlıboya. Eser, sanatçının oğlu Necmettin Akbulut tarafından “Zümbül efendi türbe ve camisine ait bu resim Pederim Ahmed Ziya tarafından 1325 senesinde yapılmıştır. Ressam Ahmed Ziya’nın oğlu Necmettin Akbulut” şeklinde onaylıdır. Islak imzalı belge tablonun arkasındadır. Ekspertiz: Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından ekspertiz edilip onaylanmıştır. Provenans: Akbulut Ailesi Eski Koleksiyonu. Eser, sanatçının oğlu Necmettin Akbulut tarafından tasdiklidir. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:92 Ölçüler: 33 x 41 cm.

    USDSatıldı
  • MİM SARIM EFENDİ (1886-1929)-Eski Türkçe ve Latince imzalı. Hicri 1322 tarihli. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 33 x 71 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    MİM SARIM EFENDİ (1886-1929)-Eski Türkçe ve Latince imzalı. Hicri 1322 tarihli. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 33 x 71 cm.

    USDSatıldı
  • FEHMİ BEY -İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 22 x 33 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    FEHMİ BEY -İmzalı. Peyzaj. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçüler: 22 x 33 cm.

    USDSatıldı
  • DİYARBAKIRLI TAHSİN  (1874-1937)-“Adalardan”

İmzalı. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:113

Ölçüler: 37 x 50 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    DİYARBAKIRLI TAHSİN (1874-1937)-“Adalardan” İmzalı. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:113 Ölçüler: 37 x 50 cm.

    USDSatıldı
  • DİYARBAKIRLI TAHSİN  (1874-1937)-“Ada Sahili”

İmzalı. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:113

Ölçüler: 37 x 50 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    DİYARBAKIRLI TAHSİN (1874-1937)-“Ada Sahili” İmzalı. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:113 Ölçüler: 37 x 50 cm.

    USDSatıldı
  • YÜZBAŞI NURİ (d.1868)-“Dalgalar”

Eski Türkçe İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 68

Ölçüler: 27 x 42 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    YÜZBAŞI NURİ (d.1868)-“Dalgalar” Eski Türkçe İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 68 Ölçüler: 27 x 42 cm.

    USDSatıldı
  • YÜZBAŞI NURİ (d. 1868)-Eski Türkçe İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 68

Ölçüler: 50 x 60 cm. 
Çerçeveli: 77 x 87 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    YÜZBAŞI NURİ (d. 1868)-Eski Türkçe İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Sertifika: Eserin, Yüksek Ressam Restoratör Bayram Karşit tarafından verilmiş sertifikası mevcuttur. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 68 Ölçüler: 50 x 60 cm. Çerçeveli: 77 x 87 cm.

    USDSatıldı
  • ŞEFİK BURSALI (1906-1990)-‘’Boğaziçi’ne Bakan Avlu’’

İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 246

Ölçüler: 39 x 47 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    ŞEFİK BURSALI (1906-1990)-‘’Boğaziçi’ne Bakan Avlu’’ İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 246 Ölçüler: 39 x 47 cm.

    USDSatıldı
  • FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Kireçburnu Balıkçısı”

Eski Türkçe İmzalı. Eski Türkçe “24” Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.
Eserin arkasında sanatçı tarafından imzalı sergi etiketi mevcuttur. 

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211

Ölçüler: 60 x 45 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    FUAT SOYHAN (1885-1961)-“Kireçburnu Balıkçısı” Eski Türkçe İmzalı. Eski Türkçe “24” Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Eserin arkasında sanatçı tarafından imzalı sergi etiketi mevcuttur. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 211 Ölçüler: 60 x 45 cm.

    USDSatıldı
  • MEHMET RÛHİ AREL (1880 -1931)-“Zeybek”

Eski Türkçe İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.
Literatüre göre sanatçı tarafından 1923 yılında yapılmıştır.

Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük / Sayfa: 42

Ölçüler: 65 x 54 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    MEHMET RÛHİ AREL (1880 -1931)-“Zeybek” Eski Türkçe İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Literatüre göre sanatçı tarafından 1923 yılında yapılmıştır. Referans: Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlük / Sayfa: 42 Ölçüler: 65 x 54 cm.

    USDSatıldı
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Milli Mücadele Serisi’nden”

Eski Türkçe İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218

Ölçüler: 42 x 63 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Milli Mücadele Serisi’nden” Eski Türkçe İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218 Ölçüler: 42 x 63 cm.

    USDSatıldı
  • HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Milli Mücadele Serisi’nden”

Eski Türkçe İmzalı. 226 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218

Ölçüler: 36 x 51 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    HAYRİ ÇİZEL (1891-1950)-“Milli Mücadele Serisi’nden” Eski Türkçe İmzalı. 226 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:218 Ölçüler: 36 x 51 cm.

    USDSatıldı
  • DR. HİKMET HAMDİ BEY (1872-1931)-‘’Yakamoz’’

Eski Türkçe imzalı. Hicri 1329 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik.

Ölçüler: 30 x 45 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    DR. HİKMET HAMDİ BEY (1872-1931)-‘’Yakamoz’’ Eski Türkçe imzalı. Hicri 1329 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçüler: 30 x 45 cm.

    USDSatıldı
  • BAHRİYELİ İSMAİL HAKKI (1863-1926)-‘’Natürmort’’

Eski Türkçe imzalı. Hicri 1323 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:86

Ölçüler: 25 x 39 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    BAHRİYELİ İSMAİL HAKKI (1863-1926)-‘’Natürmort’’ Eski Türkçe imzalı. Hicri 1323 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:86 Ölçüler: 25 x 39 cm.

    USDSatıldı
  • MEHMET MUAZZEZ ÖZDUYGU (1871-1956)-“Natürmort”

İmzalı. 932 tarihli. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:198

Ölçüler: 49 x 63 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    MEHMET MUAZZEZ ÖZDUYGU (1871-1956)-“Natürmort” İmzalı. 932 tarihli. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:198 Ölçüler: 49 x 63 cm.

    USDSatıldı
  • KUTSAROV-İmzalı. 1919 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 56 x 45 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    KUTSAROV-İmzalı. 1919 Tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 56 x 45 cm.

    USDSatıldı
  • H.M. NARYAN (19.YÜZYIL)-‘’Fenerbahçe”

Ermenice imzalı. 1899 tarihli. Peyzaj. Teneke üzeri yağlıboya.

Referans: Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:2 Sayfa:663

Ölçüler: 36 x 51 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    H.M. NARYAN (19.YÜZYIL)-‘’Fenerbahçe” Ermenice imzalı. 1899 tarihli. Peyzaj. Teneke üzeri yağlıboya. Referans: Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt:2 Sayfa:663 Ölçüler: 36 x 51 cm.

    USDSatıldı
  • Leopold ZILLER (1913-2003)-“Bosphorus”

İmzalı. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 15 x 25 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Leopold ZILLER (1913-2003)-“Bosphorus” İmzalı. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçüler: 15 x 25 cm.

    USDSatıldı
  • JEAN KONİNCKX (19.YÜZYIL)-“Constantinople”

İmzalı. Figüratif peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 17 x 36 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    JEAN KONİNCKX (19.YÜZYIL)-“Constantinople” İmzalı. Figüratif peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçüler: 17 x 36 cm.

    USDSatıldı
  • FERNAND PELEZ DE CORDOVA (1820-1899)-“Café à Constantinople”

İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Eserin arkası “Fernand Pelez de Cordova, Élève de Gérôme” ibareli.

Provenans: DROUOT-RICHELIEU, Paris France / 06.08.2018 / Lot 54

Ölçüler: 30 x 25 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    FERNAND PELEZ DE CORDOVA (1820-1899)-“Café à Constantinople” İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Eserin arkası “Fernand Pelez de Cordova, Élève de Gérôme” ibareli. Provenans: DROUOT-RICHELIEU, Paris France / 06.08.2018 / Lot 54 Ölçüler: 30 x 25 cm.

    USDSatıldı
  • PHILIPPE BELLO (1831-1911)-‘’Bedeviler’’ 

İmzalı. 1905 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik.

Ölçüler: 20 x 30 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    PHILIPPE BELLO (1831-1911)-‘’Bedeviler’’ İmzalı. 1905 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçüler: 20 x 30 cm.

    USDSatıldı
  • JEAN BRINDESI (1826-1888) İMZALI GRAVÜR / 19.YÜZYIL-“Bateau, Kaiq”

Ölçüler: 30 x 40 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    JEAN BRINDESI (1826-1888) İMZALI GRAVÜR / 19.YÜZYIL-“Bateau, Kaiq” Ölçüler: 30 x 40 cm.

    USDSatıldı
  • THOMAS ALLOM (1804-1872) İMZALI GRAVÜR / 19.YÜZYIL-“The Slave Merchant, Constantinople”

Ölçüler: 35 x 25 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    THOMAS ALLOM (1804-1872) İMZALI GRAVÜR / 19.YÜZYIL-“The Slave Merchant, Constantinople” Ölçüler: 35 x 25 cm.

    USDSatıldı
  • JEAN BRINDESI (1826-1888) İMZALI GRAVÜR / 19.YÜZYIL-“Bazar a Constantinople”

Ölçüler: 40 x 30 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    JEAN BRINDESI (1826-1888) İMZALI GRAVÜR / 19.YÜZYIL-“Bazar a Constantinople” Ölçüler: 40 x 30 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “SAĞKOL AĞASI KASIM” İMZALI “MEKKE-İ MÜKERREME” TASVİRİ-Eski Türkçe imzalı. Kağıt üzeri suluboya. 19.Yüzyıl başına tarihlenen ele geçmesi zor müzelik eserdir.

Ölçüler: 63 x 96 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    OSMANLI 19.YÜZYIL “SAĞKOL AĞASI KASIM” İMZALI “MEKKE-İ MÜKERREME” TASVİRİ-Eski Türkçe imzalı. Kağıt üzeri suluboya. 19.Yüzyıl başına tarihlenen ele geçmesi zor müzelik eserdir. Ölçüler: 63 x 96 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “FIRINCIZADE ÖMER ŞEVKİ” KETEBELİ ROKOKO TEZHİPLİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1259-19.Yüzyıl ortası. Osmanlı. Ketebeli (Es Seyyid Ömer Şevki) Hicri 1259 tarihli. 679 sayfa, her sayfası 15 satır. Olağanüstü Rokoko tezhipli. Altın cetvelli, altın duraklı. Orijinal deri cildi ebrulu, kambur sırtlı. Türk Hat Sanatı’nın ele geçmez, yüksek kıymette koleksiyonluk şaheseridir.

Referans: Hattatın, Ankara Milli Kütüphane Koleksiyonu’nda Hicri 1267 tarihli Mushaf-ı Şerifi, Gedik Ahmed Paşa Kütüphanesi’nde ise Hicri 1244 tarihli Silsiletü’z-zeheb adlı eseri bulunmaktadır. 

Ölçüler: 18.5 x 12 x 3 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    OSMANLI 19.YÜZYIL “FIRINCIZADE ÖMER ŞEVKİ” KETEBELİ ROKOKO TEZHİPLİ KUR’AN-I KERİM / HİCRİ 1259-19.Yüzyıl ortası. Osmanlı. Ketebeli (Es Seyyid Ömer Şevki) Hicri 1259 tarihli. 679 sayfa, her sayfası 15 satır. Olağanüstü Rokoko tezhipli. Altın cetvelli, altın duraklı. Orijinal deri cildi ebrulu, kambur sırtlı. Türk Hat Sanatı’nın ele geçmez, yüksek kıymette koleksiyonluk şaheseridir. Referans: Hattatın, Ankara Milli Kütüphane Koleksiyonu’nda Hicri 1267 tarihli Mushaf-ı Şerifi, Gedik Ahmed Paşa Kütüphanesi’nde ise Hicri 1244 tarihli Silsiletü’z-zeheb adlı eseri bulunmaktadır. Ölçüler: 18.5 x 12 x 3 cm.

    USDSatıldı
  • KEMAL BATANAY (1893-1981)-“Zerendut Hat Levha”

Ketebeli; El-Hac Kemal Batanay min telamizi Hulusi, 1385. Hicri 1385 tarihli. 

Talik hatla yazılmış. İbrahim Suresi 12. Ayet. Mealen; Dayanak arayanlar yalnız Allah'a güvenip dayansınlar.

Referans: Türk Hattatları / Sayfa:266

Ölçüler: 30 x 75 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    KEMAL BATANAY (1893-1981)-“Zerendut Hat Levha” Ketebeli; El-Hac Kemal Batanay min telamizi Hulusi, 1385. Hicri 1385 tarihli. Talik hatla yazılmış. İbrahim Suresi 12. Ayet. Mealen; Dayanak arayanlar yalnız Allah'a güvenip dayansınlar. Referans: Türk Hattatları / Sayfa:266 Ölçüler: 30 x 75 cm.

    USDSatıldı
  • MEHMED TEVFİK EFENDİ (19.YÜZYIL)-“Zerendut Hat Levha”

Ketebeli. Celi Sülüs hatla yazılmış. 

Ölçüler: 30 x 60 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    MEHMED TEVFİK EFENDİ (19.YÜZYIL)-“Zerendut Hat Levha” Ketebeli. Celi Sülüs hatla yazılmış. Ölçüler: 30 x 60 cm.

    USDSatıldı
  • KAMİL AKDİK (1861-1941)-“Rabbi Yesir Duası”

Ketebeli. Hicri 1345 tarihli. Meşk. Nesih hatla yazılmış.

Referans: Türk Hattatları / Sayfa:254

Ölçüler: 26 x 30 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    KAMİL AKDİK (1861-1941)-“Rabbi Yesir Duası” Ketebeli. Hicri 1345 tarihli. Meşk. Nesih hatla yazılmış. Referans: Türk Hattatları / Sayfa:254 Ölçüler: 26 x 30 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL TALİK HATLA YAZILMIŞ (EBRULU ve ALTIN CETVELLİ) MEŞK MURAKKA / 18 SAYFA-Ölçüler: 14 x 9 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    OSMANLI 18.YÜZYIL TALİK HATLA YAZILMIŞ (EBRULU ve ALTIN CETVELLİ) MEŞK MURAKKA / 18 SAYFA-Ölçüler: 14 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • 18.YÜZYIL TALİK HATLA YAZILMIŞ (MESNEVİ TARZINDA) TEZHİPLİ ve ALTIN CETVELLİ 3 SAYFA ŞİİR   -Ölçüler: 28 x 17 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    18.YÜZYIL TALİK HATLA YAZILMIŞ (MESNEVİ TARZINDA) TEZHİPLİ ve ALTIN CETVELLİ 3 SAYFA ŞİİR -Ölçüler: 28 x 17 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ÇİÇEKLİ TÜRK EBRUSU-Ölçüler: 25 x 12 cm.
53 x 42 cm. (çerçeveli)

    Lot No: 58

    Lot: 58

    OSMANLI 19.YÜZYIL ÇİÇEKLİ TÜRK EBRUSU-Ölçüler: 25 x 12 cm. 53 x 42 cm. (çerçeveli)

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN (İNCİLİ) KAMÇILI ve DURAKLI 99’LUK “MERCAN” TESPİH -Uzunluk: 44 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ ALTIN (İNCİLİ) KAMÇILI ve DURAKLI 99’LUK “MERCAN” TESPİH -Uzunluk: 44 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ (MERCANLI) KAMÇILI ve DURAKLI 99’LUK “ŞAH MAKSUT” TESPİH-Uzunluk: 46 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ (MERCANLI) KAMÇILI ve DURAKLI 99’LUK “ŞAH MAKSUT” TESPİH-Uzunluk: 46 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KUR’AN-I KERİM KABI-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Gümüş. Mercan habbelerle zenginleştirilmiş 3 adet Osmanlı gümüş para sallantılı. İçerisinde matbu Kur’an-ı Kerim bulunmakta. Repousse/kabartma ve kalemişi tekniği ile ön yüze “Camii”, arka yüze ise selvilerin arasında “Mühr-ü Süleyman” motifi çalışılmış, stilize floral motifler ile zenginleştirilmiş. Gümüş kemer askılı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ele geçmesi zor koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 10 x 13 x 2.5 cm.
Kulp uzunluk: 32 cm.
Ağırlık: 303 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    OSMANLI 19.YÜZYIL GÜMÜŞ KUR’AN-I KERİM KABI-19.Yüzyıl başı. Osmanlı. Gümüş. Mercan habbelerle zenginleştirilmiş 3 adet Osmanlı gümüş para sallantılı. İçerisinde matbu Kur’an-ı Kerim bulunmakta. Repousse/kabartma ve kalemişi tekniği ile ön yüze “Camii”, arka yüze ise selvilerin arasında “Mühr-ü Süleyman” motifi çalışılmış, stilize floral motifler ile zenginleştirilmiş. Gümüş kemer askılı. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın ele geçmesi zor koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 10 x 13 x 2.5 cm. Kulp uzunluk: 32 cm. Ağırlık: 303 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “AMEL-İ HASAN” USTA DAMGALI GÜMÜŞ KOL DİVİTİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı. Eski Türkçe “Amel-i Hasan” usta damgalı. Gümüşten mamul, cübbe kolunun içinde yani yende taşınan kol diviti. Birbirine tesbit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Altın vermeyli, yalın işçilikli, kazıma/kalemişi tekniği ile stilize bitkisel desenli. Hokka kapağı menteşeli, kalemdan kapağı zincir askılıklı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir.

Referans: Eserin usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 108. sayfasında, tuğrası ise 47. sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 27 cm.
Ağırlık: 316 gr.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “AMEL-İ HASAN” USTA DAMGALI GÜMÜŞ KOL DİVİTİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı. Eski Türkçe “Amel-i Hasan” usta damgalı. Gümüşten mamul, cübbe kolunun içinde yani yende taşınan kol diviti. Birbirine tesbit edilmiş mürekkep hokkası ve kalem muhafazasından (kalemdan) oluşmakta. Altın vermeyli, yalın işçilikli, kazıma/kalemişi tekniği ile stilize bitkisel desenli. Hokka kapağı menteşeli, kalemdan kapağı zincir askılıklı. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Gümüş Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Referans: Eserin usta damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 108. sayfasında, tuğrası ise 47. sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 27 cm. Ağırlık: 316 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “USTA DAMGALI” GÜMÜŞ KAKMA BRONZ KOL DİVİTİ-Uzunluk: 28 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    OSMANLI 19.YÜZYIL “USTA DAMGALI” GÜMÜŞ KAKMA BRONZ KOL DİVİTİ-Uzunluk: 28 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL PORSELEN (TEPSİLİ) HATTAT TAKIMI-Tepsi ölçüsü: 36 x 14 cm.
Obje yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    OSMANLI 19.YÜZYIL PORSELEN (TEPSİLİ) HATTAT TAKIMI-Tepsi ölçüsü: 36 x 14 cm. Obje yükseklik: 9 cm.

    USDSatıldı
  • TURQUERIE SANATI “SITZENDORF” PORSELEN OSMANLI BANDO TAKIMI-Osmanlı Pazarı için özel imalat. Alman, Sitzendorf imalat damgalı. Limitli üretim, numaralı. 6 adet geleneksel kıyafetleri içerisinde müzik aleti çalan Osmanlı çocuk figürlerinden oluşan realistik bando takımı. Yoğun altın yaldız bezemeler ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek, koleksiyonluk örneklerdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 16 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    TURQUERIE SANATI “SITZENDORF” PORSELEN OSMANLI BANDO TAKIMI-Osmanlı Pazarı için özel imalat. Alman, Sitzendorf imalat damgalı. Limitli üretim, numaralı. 6 adet geleneksel kıyafetleri içerisinde müzik aleti çalan Osmanlı çocuk figürlerinden oluşan realistik bando takımı. Yoğun altın yaldız bezemeler ile zenginleştirilmiş. Fevkalade kondisyonda. Estetik ve görsel yönü yüksek, koleksiyonluk örneklerdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 16 cm.

    USDSatıldı
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “SAKS” PORSELEN ÇİFT FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi”

19.Yüzyıl. Alman. Damgalı. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu modelden. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. 

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Ölçüler: 24 x 22 x 9 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “SAKS” PORSELEN ÇİFT FİGÜR-“Sultanın Atı ve Seyisi” 19.Yüzyıl. Alman. Damgalı. Johann Joachim Kaendler’in 1700’lerin ortalarında tasarladığı “Sultanın Atı ve Seyisi” konulu modelden. 1721 yılında Osmanlı elçisi yirmisekiz Mehmed Çelebi’nin Paris’e gönderilmesi ile özellikle Fransa’da başlayan ve öteki Avrupa merkezlerine de yayılan Turquerie Sanat Akımı’nın etkisi altında son derece görsel ve estetik şekilde tasarlanılarak imal edilmiş. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Ölçüler: 24 x 22 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ SARAY İŞİ KAPAKLI SAHAN-18.Yüzyıl. Kont Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Çarkıfelek motifli, yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı realist dalında limon formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 13 cm.
Çap: 20 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ SARAY İŞİ KAPAKLI SAHAN-18.Yüzyıl. Kont Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Çarkıfelek motifli, yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı realist dalında limon formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 13 cm. Çap: 20 cm.

    USDSatıldı
  • SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ SARAY İŞİ SAHLEPLİK-18.Yüzyıl. Kont Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Çarkıfelek motifli, yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı realist dalında çiçek formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 14 cm.
Çap: 8 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    SAX MEISSEN 18.YÜZYIL KONT MARCOLINI DÖNEMİ SARAY İŞİ SAHLEPLİK-18.Yüzyıl. Kont Marcolini (1774-1815) dönemi, Meissen imalat damgalı. (Çifte Meç) Eserin damgası “Porselencilik Tarihi” kitabı sayfa 89’da mevcuttur. Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Çarkıfelek motifli, yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı realist dalında çiçek formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 14 cm. Çap: 8 cm.

    USDSatıldı
  • VİYANA 18.YÜZYIL SARAY İŞİ SAHLEPLİK-18.Yüzyıl. Viyana. Damgalı (sepet damga) Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Yoğun altın yaldız bezemeli, krokodil desenli. Kapak tutamağı realist dalında çiçek formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 12 cm.
Çap: 8 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    VİYANA 18.YÜZYIL SARAY İŞİ SAHLEPLİK-18.Yüzyıl. Viyana. Damgalı (sepet damga) Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Yoğun altın yaldız bezemeli, krokodil desenli. Kapak tutamağı realist dalında çiçek formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 12 cm. Çap: 8 cm.

    USDSatıldı
  • SAX 18.YÜZYIL OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ PORSELEN BONBONIÈRE-18.Yüzyıl. Sax. Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Krokodil desenli, yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı realist dalında limon formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, nadir koleksiyonluk eserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 12 cm.
Çap: 10 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SAX 18.YÜZYIL OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ PORSELEN BONBONIÈRE-18.Yüzyıl. Sax. Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Krokodil desenli, yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı realist dalında limon formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren, nadir koleksiyonluk eserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 12 cm. Çap: 10 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELEN (KUPA FORMLU) ŞEKERLİK-19.Yüzyıl. Fransız. Sèvres imalat damgalı. Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Rokoko üslubu tezyinatlı, yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı dalında çiçek formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk şaheserdir.

Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ

Yükseklik: 16 cm.
Çap: 10 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELEN (KUPA FORMLU) ŞEKERLİK-19.Yüzyıl. Fransız. Sèvres imalat damgalı. Osmanlı pazarı için özel olarak tasarlanılarak imal edilmiş. Rokoko üslubu tezyinatlı, yoğun altın yaldız bezemeli. Kapak tutamağı dalında çiçek formunda. Osmanlının yüksek zevkini gözler önüne seren koleksiyonluk şaheserdir. Referans: Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ Yükseklik: 16 cm. Çap: 10 cm.

    USDSatıldı
  • ÇİN MİNG DÖNEMİ (1368-1644) OSMANLI SARAYINA YAPILMIŞ “TOMBAK APLİKELİ” BLEU-BLANC PORSELEN SÜRAHİ-Referans: Eserin damgası “Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ” kitabının 78.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    ÇİN MİNG DÖNEMİ (1368-1644) OSMANLI SARAYINA YAPILMIŞ “TOMBAK APLİKELİ” BLEU-BLANC PORSELEN SÜRAHİ-Referans: Eserin damgası “Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ” kitabının 78.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 23 cm.

    USDSatıldı
  • ÇİN MİNG DÖNEMİ (1368-1644) “TSCHEN-HUA” OSMANLI SARAYINA YAPILMIŞ BLEU-BLANC PORSELEN KÂSE-Referans: Eserin damgası “Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ” kitabının 78.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 7 x 15 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    ÇİN MİNG DÖNEMİ (1368-1644) “TSCHEN-HUA” OSMANLI SARAYINA YAPILMIŞ BLEU-BLANC PORSELEN KÂSE-Referans: Eserin damgası “Porselencilik Tarihi, 1941 / Hüseyin KOCABAŞ” kitabının 78.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 7 x 15 cm.

    USDSatıldı
  • ÇİN 18.YÜZYIL İMPARATOR JIAQING DÖNEMİ OYMA İŞÇİLİKLİ “DUAN TAŞI” AHŞAP PARAVAN -Ölçüler: 46 x 43 x 25 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    ÇİN 18.YÜZYIL İMPARATOR JIAQING DÖNEMİ OYMA İŞÇİLİKLİ “DUAN TAŞI” AHŞAP PARAVAN -Ölçüler: 46 x 43 x 25 cm.

    USDSatıldı
  • ÇİN 18.YÜZYIL TS’ING DEVRİ (ASKI KANCALI) BRONZ BUDA  -Ölçüler: 26 x 16 x 5 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    ÇİN 18.YÜZYIL TS’ING DEVRİ (ASKI KANCALI) BRONZ BUDA -Ölçüler: 26 x 16 x 5 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “FRANSIZ EXPORT DAMGALI” GÜMÜŞ KAPAKLI SAHAN-Referans: Eserin Osmanlı damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında, Fransız damgası ise "International Hallmarks on Silver collected by Tardy" kitabının 204. sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 11 x 14 cm.
Ağırlık: 310 gr.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “FRANSIZ EXPORT DAMGALI” GÜMÜŞ KAPAKLI SAHAN-Referans: Eserin Osmanlı damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında, Fransız damgası ise "International Hallmarks on Silver collected by Tardy" kitabının 204. sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 11 x 14 cm. Ağırlık: 310 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 19 cm.
Ağırlık: 281 gr.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 19 cm. Ağırlık: 281 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “DOLMABAHÇE” TASVİRLİ (AJURLU) GÜMÜŞ ZARF TAKIMI ve PORSELEN FİNCANLARI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 5.5 cm.
Çap: 4.5 cm.
Ağırlık: 244 gr.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “DOLMABAHÇE” TASVİRLİ (AJURLU) GÜMÜŞ ZARF TAKIMI ve PORSELEN FİNCANLARI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 5.5 cm. Çap: 4.5 cm. Ağırlık: 244 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ÇUBUK LÜLESİ-Uzunluk: 70 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    OSMANLI 19.YÜZYIL SAVATLI GÜMÜŞ ÇUBUK LÜLESİ-Uzunluk: 70 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ EL AYNASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 26 cm.
Çap: 15 cm.
Ağırlık: 424 gr. (Ayna dahil.)

    Lot No: 80

    Lot: 80

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ EL AYNASI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 26 cm. Çap: 15 cm. Ağırlık: 424 gr. (Ayna dahil.)

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ EL ŞAMDANI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 7 cm.
Çap: 14 cm.
Ağırlık: 184 gr.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ EL ŞAMDANI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 7 cm. Çap: 14 cm. Ağırlık: 184 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI ORİJİNAL MAHFAZASINDA “AZNAVUR İŞİ” İNİSİYALLİ İFTARİYELİK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 7 cm.
Çap: 10 cm.
Ağırlık: 91 gr.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI ORİJİNAL MAHFAZASINDA “AZNAVUR İŞİ” İNİSİYALLİ İFTARİYELİK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 7 cm. Çap: 10 cm. Ağırlık: 91 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ BARDAK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 8 cm.
Çap: 7 cm.
Ağırlık: 65 gr.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ BARDAK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 8 cm. Çap: 7 cm. Ağırlık: 65 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI AZNAVUR İŞİ “ROKOKO MADALYONLU” GÜMÜŞ TAS-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 5.5 x 18.5 cm.
Ağırlık: 264 gr.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI AZNAVUR İŞİ “ROKOKO MADALYONLU” GÜMÜŞ TAS-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 5.5 x 18.5 cm. Ağırlık: 264 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “ROKOKO” ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ AJURLU ÇİFT ZARF ve CEYT FİNCANLARI-Yükseklik: 7 cm.
Çap: 6 cm.
Ağırlık: 53 gr.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    OSMANLI 19.YÜZYIL SARAY İŞİ “ROKOKO” ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ AJURLU ÇİFT ZARF ve CEYT FİNCANLARI-Yükseklik: 7 cm. Çap: 6 cm. Ağırlık: 53 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI ORİJİNAL MAHFAZASINDA (ÇİN PORSELENLİ) GÜMÜŞ “TÊTE À TÊTE” KAHVE FİNCANI TAKIMI / ÇİFT-Tabak çapı: 12 cm.
Yükseklik: 3 cm.
Ağırlık: 136 gr.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI ORİJİNAL MAHFAZASINDA (ÇİN PORSELENLİ) GÜMÜŞ “TÊTE À TÊTE” KAHVE FİNCANI TAKIMI / ÇİFT-Tabak çapı: 12 cm. Yükseklik: 3 cm. Ağırlık: 136 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ MAMA KABI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Çap: 11 cm.
Yükseklik: 5 cm.
Ağırlık: 73 gr.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ MAMA KABI-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Çap: 11 cm. Yükseklik: 5 cm. Ağırlık: 73 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ REÇELLİK-Eserin Kaşığı Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralıdır.

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 10 cm.
Çap: 9 cm.
Ağırlık: 253 gr.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ REÇELLİK-Eserin Kaşığı Sultan II.Mahmud Han (1808-1839) tuğralıdır. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 10 cm. Çap: 9 cm. Ağırlık: 253 gr.

    USDSatıldı
  • RUMÎ 1336 TARİHLİ AYYILDIZ DAMGAYA SAHİP “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 55.sayfasında yer almaktadır.

Uzunluk: 16 cm.
Ağırlık: 196 gr.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    RUMÎ 1336 TARİHLİ AYYILDIZ DAMGAYA SAHİP “AZNAVUR İŞİ” GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 6 ADET-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 55.sayfasında yer almaktadır. Uzunluk: 16 cm. Ağırlık: 196 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI ORİJİNAL MAHFAZASINDA GÜMÜŞ ZEMZEMLİK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Yükseklik: 6 cm.
Çap: 6 cm.
Ağırlık: 29 gr.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI ORİJİNAL MAHFAZASINDA GÜMÜŞ ZEMZEMLİK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Yükseklik: 6 cm. Çap: 6 cm. Ağırlık: 29 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır.

Ölçüler: 7 x 17.5 cm.
Ağırlık: 215 gr.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN (1876-1909) TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabının 47.sayfasında yer almaktadır. Ölçüler: 7 x 17.5 cm. Ağırlık: 215 gr.

    USDSatıldı
  • İSLAMİK 19.YÜZYIL “TUNUS DJERBA” İMALATI “SEKKA” DAMGALI DAVUT YILDIZI MOTİFLİ GÜMÜŞ İANE TABAĞI-Referans: Eserin damgası ‘’ International Hallmarks on Silver collected by Tardy’’ kitabının 404. sayfasında yer almaktadır. 

Çap: 19 cm.
Ağırlık: 152 gr.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    İSLAMİK 19.YÜZYIL “TUNUS DJERBA” İMALATI “SEKKA” DAMGALI DAVUT YILDIZI MOTİFLİ GÜMÜŞ İANE TABAĞI-Referans: Eserin damgası ‘’ International Hallmarks on Silver collected by Tardy’’ kitabının 404. sayfasında yer almaktadır. Çap: 19 cm. Ağırlık: 152 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TASVİRİ / SELIM FARIS EFFENDY -“Album des Souverains Ottomans, Selim Faris Effendy / Constantinople 1885”

Ölçüler: 22 x 16 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TASVİRİ / SELIM FARIS EFFENDY -“Album des Souverains Ottomans, Selim Faris Effendy / Constantinople 1885” Ölçüler: 22 x 16 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 1 ADET İFTİHAR MADALYASI BERATI, 2 ADET İSTİKLAL MADALYASI BERATI VE 2 ADET ŞEHADETNAME’DEN OLUŞAN KOLEKSİYON / 5 ADET-1-İftihar Madalyası Beratı; Hicri 1311 tarihli, Sultan II.Abdülhamid tuğralı, Mehmed Reşad Bey’e verilmiş  

2-İstiklal Madalyası Beratı; Miladi 1928 tarihli, İstanbul, Mülazım Sadrettin Efendi’ye verilmiş

3-İstiklal Madalyası Beratı; Miladi 1926 tarihli, İstanbul, Piyade Kaymakam Niyazi Bey’e verilmiş

4-Şehadetname; Hicri 1314 tarihli, Kuleli Mekatib-i Askeriye, Dramanlı Niyazi Efendi’ye verilmiş 

5-Şehadetname; Hicri 1308 tarihli, Soğukçeşme Mekteb-i Rüşdiyesi, 1.Alay’ın Alay Katibi, Hüsnü Efendi Mahdumu Niyazi Efendi’ye verilmiş 

Ölçüler: 56 x 41 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    OSMANLI 1 ADET İFTİHAR MADALYASI BERATI, 2 ADET İSTİKLAL MADALYASI BERATI VE 2 ADET ŞEHADETNAME’DEN OLUŞAN KOLEKSİYON / 5 ADET-1-İftihar Madalyası Beratı; Hicri 1311 tarihli, Sultan II.Abdülhamid tuğralı, Mehmed Reşad Bey’e verilmiş 2-İstiklal Madalyası Beratı; Miladi 1928 tarihli, İstanbul, Mülazım Sadrettin Efendi’ye verilmiş 3-İstiklal Madalyası Beratı; Miladi 1926 tarihli, İstanbul, Piyade Kaymakam Niyazi Bey’e verilmiş 4-Şehadetname; Hicri 1314 tarihli, Kuleli Mekatib-i Askeriye, Dramanlı Niyazi Efendi’ye verilmiş 5-Şehadetname; Hicri 1308 tarihli, Soğukçeşme Mekteb-i Rüşdiyesi, 1.Alay’ın Alay Katibi, Hüsnü Efendi Mahdumu Niyazi Efendi’ye verilmiş Ölçüler: 56 x 41 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN FERMANI / HİCRİ 1315-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi”

Üçüncü rütbeden Osmani Nişanı sahibi olan Selânik Vilayeti İstinaf Mahkemesi Ceza Reisi Reşâd Bey’e devlete hizmetlerindeki yüksek muvaffakiyetinden dolayı 8 Ramazan 1315 tarihinde Rütbe-i ûlâ sınıf-ı evvel (birinci rütbe birinci sınıf) Osmani Nişanı verildiğine dair. 7 Şevval 1315

Ölçüler: 82 x 50 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN FERMANI / HİCRİ 1315-“Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima el-Gazi” Üçüncü rütbeden Osmani Nişanı sahibi olan Selânik Vilayeti İstinaf Mahkemesi Ceza Reisi Reşâd Bey’e devlete hizmetlerindeki yüksek muvaffakiyetinden dolayı 8 Ramazan 1315 tarihinde Rütbe-i ûlâ sınıf-ı evvel (birinci rütbe birinci sınıf) Osmani Nişanı verildiğine dair. 7 Şevval 1315 Ölçüler: 82 x 50 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN FERAŞET-I ŞERİFE / HİCRİ 1268-“Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima”

Medine’de Mescid-i Nebevi’deki ve Mekke Harem-i Şerifindeki Feraşet hisselerinden, Bâb-ı Âli Tercüme Odası ve Hâcegân-ı Divan-ı Hümayun’dan Celâleddin’in zevcesi Hasibe Nesibe Hanım’a 2 Zilhicce 1267 tarihinde rubu kırât Feraşet-i Şerife’nin verildiğine dair. 9 Muharrem 1268 

Ölçüler: 78 x 56 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN ABDÜLMECİD HAN FERAŞET-I ŞERİFE / HİCRİ 1268-“Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima” Medine’de Mescid-i Nebevi’deki ve Mekke Harem-i Şerifindeki Feraşet hisselerinden, Bâb-ı Âli Tercüme Odası ve Hâcegân-ı Divan-ı Hümayun’dan Celâleddin’in zevcesi Hasibe Nesibe Hanım’a 2 Zilhicce 1267 tarihinde rubu kırât Feraşet-i Şerife’nin verildiğine dair. 9 Muharrem 1268 Ölçüler: 78 x 56 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN ALTINLI ARMUDİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Merkezinde Hicri 1223’de Konstantiniyye’de basılmış Sultan II.Mahmud altını mevcut. Çerçevesi gümüş ve gümüş habbelerle bezeli. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 55 x 40 mm.
Ağırlık: 7 gr.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.MAHMUD HAN ALTINLI ARMUDİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Merkezinde Hicri 1223’de Konstantiniyye’de basılmış Sultan II.Mahmud altını mevcut. Çerçevesi gümüş ve gümüş habbelerle bezeli. Nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 55 x 40 mm. Ağırlık: 7 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN ARMUDİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın. Merkezinde “Ayetel Kürsi” duası yazmakta. Altın habbelerle bezeli, orijinal kurdelası ile birlikte. Nadir koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 80 x 55 mm.
Ağırlık: 13 gr.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN ARMUDİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın. Merkezinde “Ayetel Kürsi” duası yazmakta. Altın habbelerle bezeli, orijinal kurdelası ile birlikte. Nadir koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 80 x 55 mm. Ağırlık: 13 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN (İNCİLİ) ARMUDİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın. İnci ve altından habbelerle bezeli. Kum incilerinden oluşturulmuş kolyesi mevcut. Saray işi. Merkezi “Maşallah” ve “Ya Hafız” ibareli. Çevresi Kuran-ı Kerim’den “Nas” ve “Felak” sureleri ile çevrili. Ebatları ve tasarımsal zenginliği ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 85 x 70 mm.
Ağırlık: 24 gr.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN (İNCİLİ) ARMUDİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın. İnci ve altından habbelerle bezeli. Kum incilerinden oluşturulmuş kolyesi mevcut. Saray işi. Merkezi “Maşallah” ve “Ya Hafız” ibareli. Çevresi Kuran-ı Kerim’den “Nas” ve “Felak” sureleri ile çevrili. Ebatları ve tasarımsal zenginliği ile dikkat çeken koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 85 x 70 mm. Ağırlık: 24 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın vermeyli, gümüş. Merkezi “Maşallah” ve “Celle Celaluhu” ibareli. Çevresi “Ya Latif, Ya Baki” yazılı ve dualar ile çevrili. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir.

Ölçüler: 65 x 45 mm.
Ağırlık: 9 gr.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    OSMANLI 19.YÜZYIL ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ARMUDİYE-19.Yüzyıl. Osmanlı. Altın vermeyli, gümüş. Merkezi “Maşallah” ve “Celle Celaluhu” ibareli. Çevresi “Ya Latif, Ya Baki” yazılı ve dualar ile çevrili. Nadir çıkan koleksiyonluk eserdir. Ölçüler: 65 x 45 mm. Ağırlık: 9 gr.

    USDSatıldı
  • ABRAHAM BRUEGHEL (1631-1697)-İmzalı. Natürmort. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal antika altın varak çerçevesi içerisinde.
17.Yüzyıl Flaman Barok Ressam Brueghel’in başyapıtlarından, ele geçmez müzelik şaheserdir. 

Provenans: Özel Koleksiyon. (Bilgiler alıcı ile paylaşılacaktır)

Referans: E. Benezit Cilt: 1 / Sayfa, 245

Müzayede Referans: Christie's, Important Old Master Paintings 08.12.2005 Lot: 44 (Natürmort) Çekiç Fiyatı: 418.000 USD

Ölçüler: 95 x 120 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    ABRAHAM BRUEGHEL (1631-1697)-İmzalı. Natürmort. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal antika altın varak çerçevesi içerisinde. 17.Yüzyıl Flaman Barok Ressam Brueghel’in başyapıtlarından, ele geçmez müzelik şaheserdir. Provenans: Özel Koleksiyon. (Bilgiler alıcı ile paylaşılacaktır) Referans: E. Benezit Cilt: 1 / Sayfa, 245 Müzayede Referans: Christie's, Important Old Master Paintings 08.12.2005 Lot: 44 (Natürmort) Çekiç Fiyatı: 418.000 USD Ölçüler: 95 x 120 cm.

    USDSatıldı
  • YAKUP CEM (d.1949)-İmzalı. Abalon sedef (deniz kulağı) üzeri yağlıboya. 

Ölçüler: 14 x 10 x 3 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    YAKUP CEM (d.1949)-İmzalı. Abalon sedef (deniz kulağı) üzeri yağlıboya. Ölçüler: 14 x 10 x 3 cm.

    USDSatıldı
  • YAKUP CEM (d.1949)-İmzalı. Abalon sedef (deniz kulağı) üzeri yağlıboya. 

Ölçüler: 14 x 9 x 3 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    YAKUP CEM (d.1949)-İmzalı. Abalon sedef (deniz kulağı) üzeri yağlıboya. Ölçüler: 14 x 9 x 3 cm.

    USDSatıldı
  • W. SHUTT-“Oryantalist”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 51 x 61 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    W. SHUTT-“Oryantalist” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 51 x 61 cm.

    USDSatıldı
  • WINIFRED HOWE (d.1880)-“Natürmort”

İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 40 x 50 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    WINIFRED HOWE (d.1880)-“Natürmort” İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 40 x 50 cm.

    USDSatıldı
  • GIUSEPPE BOTTERO (1911-2004)-“Natürmort”

İmzalı. April 79 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Eserin arkasında sanatçı tarafından imzalı sergi etiketi mevcuttur.

Ölçüler: 67 x 67 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    GIUSEPPE BOTTERO (1911-2004)-“Natürmort” İmzalı. April 79 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Eserin arkasında sanatçı tarafından imzalı sergi etiketi mevcuttur. Ölçüler: 67 x 67 cm.

    USDSatıldı
  • RUPEN SEROPIAN (1875-1917)-İmzalı. Portre. Kontrplak üzeri yağlıboya.

Referans: Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt: 2 Sayfa: 752

Ölçüler: 50 x 36 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    RUPEN SEROPIAN (1875-1917)-İmzalı. Portre. Kontrplak üzeri yağlıboya. Referans: Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermeni Ressamlar, Garo Kürkman / Cilt: 2 Sayfa: 752 Ölçüler: 50 x 36 cm.

    USDSatıldı
  • ORYANTALİST (19.YÜZYIL)	-İmzalı. İmzası okunamadı. Figüratif peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya.  

Ölçüler: 33 x 23 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    ORYANTALİST (19.YÜZYIL) -İmzalı. İmzası okunamadı. Figüratif peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçüler: 33 x 23 cm.

    USDSatıldı
  • GAVRİLOV (19.YÜZYIL)-İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçüler: 53 x 27 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    GAVRİLOV (19.YÜZYIL)-İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçüler: 53 x 27 cm.

    USDSatıldı
  • YÜZBAŞI KEMAL (1872-1930)-İmzalı. 1911 tarihli. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:102

Ölçüler: 38 x 55 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    YÜZBAŞI KEMAL (1872-1930)-İmzalı. 1911 tarihli. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa:102 Ölçüler: 38 x 55 cm.

    USDSatıldı
  • PERTEV BOYAR (1897-1981)-‘’Şile’de Gün Batımı’’

İmzalı. 1969 tarihli. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya.

Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 175

Ölçüler: 39 x 45 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    PERTEV BOYAR (1897-1981)-‘’Şile’de Gün Batımı’’ İmzalı. 1969 tarihli. Peyzaj. Duralit üzeri yağlıboya. Referans: Türk Ressamları Hayatları ve Eserleri / Sayfa: 175 Ölçüler: 39 x 45 cm.

    USDSatıldı
  • FERİDUN SARAÇOĞLU (1924-2013)-“Yalıköy Kaşıklı Yalı”

İmzalı. 1989 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Eserin arkası sanatçı tarafından “Yalıköy Kaşıklı Yalı yıkılmadan önce” ibareli.

Ölçüler: 51 x 66 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    FERİDUN SARAÇOĞLU (1924-2013)-“Yalıköy Kaşıklı Yalı” İmzalı. 1989 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Eserin arkası sanatçı tarafından “Yalıköy Kaşıklı Yalı yıkılmadan önce” ibareli. Ölçüler: 51 x 66 cm.

    USDSatıldı
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL ROKOKO ÜSLUBU ALTIN VERMEYLİ RÖLYEF-“Köle Satıcısı”

Ölçüler: 14 x 10 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL ROKOKO ÜSLUBU ALTIN VERMEYLİ RÖLYEF-“Köle Satıcısı” Ölçüler: 14 x 10 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “BORSÉ” İMZALI ORİJİNAL PLAKETLİ BRONZ HEYKEL -“Charmeuse de Serpents par Borsé” 

Uzunluk: 85 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “BORSÉ” İMZALI ORİJİNAL PLAKETLİ BRONZ HEYKEL -“Charmeuse de Serpents par Borsé” Uzunluk: 85 cm.

    USDSatıldı
  • VİYANA 19.YÜZYIL “ORYANTALİST” ABANOZ KAİDELİ BRONZ FİGÜR -Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    VİYANA 19.YÜZYIL “ORYANTALİST” ABANOZ KAİDELİ BRONZ FİGÜR -Yükseklik: 18 cm.

    USDSatıldı
  • VİYANA 19.YÜZYIL “ORYANTALİST” ÇİFT TERRA-COTTA BÜST-Yükseklik: 40 cm. (her biri)

    Lot No: 116

    Lot: 116

    VİYANA 19.YÜZYIL “ORYANTALİST” ÇİFT TERRA-COTTA BÜST-Yükseklik: 40 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “LOUIS GUAY” İMZALI KALLAVİ EBATLARDA (ORYANTALİST) SERAMİK DUVAR TABAĞI-Çap: 43 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “LOUIS GUAY” İMZALI KALLAVİ EBATLARDA (ORYANTALİST) SERAMİK DUVAR TABAĞI-Çap: 43 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ “BOHEM” 19.YÜZYIL BAŞI SAHLEPLİK -19.Yüzyıl başı. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Sahleplik ve tabaktan oluşan “Yakuti” renkte takım. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın şişkin gövdeli ve altı tabaklı olarak tasarlanmış kallavi ebatlardaki örneği. Klasik Bohem üslubunda kesme tekniği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik unsurlarla tasarlanmış ve yüzeyi çok renk stilize floral motiflerle bezenmiş ve altın yaldız bezemeler ile zenginleştirilmiş. Eser, şüphesiz Avrupa’da Osmanlı Pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. 

Yükseklik: 10 cm.
Çap: 10 cm.
Tabak Çapı: 14 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    FRANSIZ “BOHEM” 19.YÜZYIL BAŞI SAHLEPLİK -19.Yüzyıl başı. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Sahleplik ve tabaktan oluşan “Yakuti” renkte takım. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın şişkin gövdeli ve altı tabaklı olarak tasarlanmış kallavi ebatlardaki örneği. Klasik Bohem üslubunda kesme tekniği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik unsurlarla tasarlanmış ve yüzeyi çok renk stilize floral motiflerle bezenmiş ve altın yaldız bezemeler ile zenginleştirilmiş. Eser, şüphesiz Avrupa’da Osmanlı Pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Yükseklik: 10 cm. Çap: 10 cm. Tabak Çapı: 14 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ “BOHEM” 19.YÜZYIL BAŞI SAHLEPLİK -19.Yüzyıl başı. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Sahleplik ve tabaktan oluşan “İmparatorluk Mavisi” renginde takım. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın şişkin gövdeli ve altı tabaklı olarak tasarlanmış kallavi ebatlardaki örneği. Klasik Bohem üslubunda kesme tekniği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik unsurlarla tasarlanmış ve yüzeyi çok renk stilize floral motiflerle bezenmiş ve altın yaldız bezemeler ile zenginleştirilmiş. Eser, şüphesiz Avrupa’da Osmanlı Pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. 

Yükseklik: 10 cm.
Çap: 10 cm.
Tabak Çapı: 14 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    FRANSIZ “BOHEM” 19.YÜZYIL BAŞI SAHLEPLİK -19.Yüzyıl başı. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Sahleplik ve tabaktan oluşan “İmparatorluk Mavisi” renginde takım. Osmanlı İmparatorluğunun üst düzey yaşamı içinde oldukça popüler olan Bohem Cam Sanatı’nın şişkin gövdeli ve altı tabaklı olarak tasarlanmış kallavi ebatlardaki örneği. Klasik Bohem üslubunda kesme tekniği ile Osmanlı zevkine uygun olarak stilize geometrik unsurlarla tasarlanmış ve yüzeyi çok renk stilize floral motiflerle bezenmiş ve altın yaldız bezemeler ile zenginleştirilmiş. Eser, şüphesiz Avrupa’da Osmanlı Pazarı için Türk beğenisine uygun olarak yapılan ve “Türk Camı” diye adlandırılan ürünlerin ve Osmanlı İmparatorluğu’nun camcılık girişimlerinde oldukça önemli izler bırakmış olan Bohemya Cam Sanatı’nın koleksiyonluk bir örneğidir. Yükseklik: 10 cm. Çap: 10 cm. Tabak Çapı: 14 cm.

    USDSatıldı
  • BOHEMYA “ÇEŞM-İ BÜLBÜL” GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Bohemya mamulatı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Bardak, sürahi ve tabaktan oluşan tam takım. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyonluk bir örnektir. 

Yükseklik: 21 cm.
Tabak Çapı: 20 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    BOHEMYA “ÇEŞM-İ BÜLBÜL” GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Bohemya mamulatı. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Bardak, sürahi ve tabaktan oluşan tam takım. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyonluk bir örnektir. Yükseklik: 21 cm. Tabak Çapı: 20 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ TAŞ OPALİN GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Bardak, sürahi ve tabaktan oluşan tam takım. Çok renk ile üst düzey stilize floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyonluk bir örnektir. 

Yükseklik: 19 cm.
Tabak Çapı: 19 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    FRANSIZ TAŞ OPALİN GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Bardak, sürahi ve tabaktan oluşan tam takım. Çok renk ile üst düzey stilize floral tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyonluk bir örnektir. Yükseklik: 19 cm. Tabak Çapı: 19 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ OPALİN GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Bardak, sürahi ve tabaktan oluşan tam takım. Zengin altın yaldız bezemeli ve çok renk tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyonluk bir örnektir. 

Yükseklik: 22 cm.
Tabak Çapı: 19 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    FRANSIZ OPALİN GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Bardak, sürahi ve tabaktan oluşan tam takım. Zengin altın yaldız bezemeli ve çok renk tezyinatlı. Fevkalade kondisyonda. Koleksiyonluk bir örnektir. Yükseklik: 22 cm. Tabak Çapı: 19 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ “KARLIKLI” GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Bardak, sürahi, tabak ve karlıktan oluşan tam takım. Kobalt renkte, zengin altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Karlıklı olarak zor tesadüf edilen koleksiyonluk bir örnektir. 

Yükseklik: 24 cm.
Tabak Çapı: 19 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    FRANSIZ “KARLIKLI” GECE SÜRAHİSİ TAKIMI-19.Yüzyıl sonu. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Bardak, sürahi, tabak ve karlıktan oluşan tam takım. Kobalt renkte, zengin altın yaldız bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Karlıklı olarak zor tesadüf edilen koleksiyonluk bir örnektir. Yükseklik: 24 cm. Tabak Çapı: 19 cm.

    USDSatıldı
  • Lot No: 124

    Lot: 124

    USDSatıldı
  • Lot No: 125

    Lot: 125

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK FİNCAN ve TABAĞI-Provenans: Momtaz Islamic Art, London

Yükseklik: 4.5 cm.
Tabak çapı: 11.5 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK FİNCAN ve TABAĞI-Provenans: Momtaz Islamic Art, London Yükseklik: 4.5 cm. Tabak çapı: 11.5 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK (PLATFORM KAİDELİ) ÇUKUR TABAK-Çap: 15 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK (PLATFORM KAİDELİ) ÇUKUR TABAK-Çap: 15 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SÜRAHİ-18.Yüzyıl. Osmanlı. Kütahya mamulatı. Son derece aykırı ve nadir görülen formda. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, düz halka tabanlı, şişkin gövdeli, gövde yüzeyi turkuaz renk konturlar ve stilize bitkisel motifler ile dekore edilmiş. İri taşıma kulplu ve kübik form emziğe sahip. Kütahya Seramik Sanatı’nın erken dönem ele geçmez müzelik bir örneğidir.

Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SÜRAHİ-18.Yüzyıl. Osmanlı. Kütahya mamulatı. Son derece aykırı ve nadir görülen formda. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, düz halka tabanlı, şişkin gövdeli, gövde yüzeyi turkuaz renk konturlar ve stilize bitkisel motifler ile dekore edilmiş. İri taşıma kulplu ve kübik form emziğe sahip. Kütahya Seramik Sanatı’nın erken dönem ele geçmez müzelik bir örneğidir. Yükseklik: 21 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK TURKUAZ KÂSE-Çap: 16 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    OSMANLI 18.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK TURKUAZ KÂSE-Çap: 16 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK ZEMZEMLİK ve KÂSESİ-Zemzemlik Yükseklik: 5 cm.
Kase Yükseklik: 6 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    OSMANLI 19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK ZEMZEMLİK ve KÂSESİ-Zemzemlik Yükseklik: 5 cm. Kase Yükseklik: 6 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 20.YÜZYIL BAŞI ÇANAKKALE SERAMİK “SAVAŞ GEMİSİ” KAİDELİ VAZO-Ölçüler: 13 x 17 x 9 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    OSMANLI 20.YÜZYIL BAŞI ÇANAKKALE SERAMİK “SAVAŞ GEMİSİ” KAİDELİ VAZO-Ölçüler: 13 x 17 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİNDE SARAYDAN HEDİYE EDİLEN (OPALİN) KUTSAL “HIRKA-İ SAADET SUYU” SÜRAHİSİ / ORİJİNAL DERİ KAPAKLI-Sultan II.Abdülhamid Han döneminde Hırka-i Saadet törenlerinde Hırka-i Saadet’in yıkanmasıyla elde edilen ve kutsal kabul edilen su, münakkaş ve sade cam sürahilerle önemli mevkideki kişilere mevkisine göre saraydan hediye edilirdi.

Referans: Eserin benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda bulunmaktadır. Envanter No: TSM 21/763

Literatür: Hırka-i Saadet Teşkilatı, Törenleri ve Kutsal Emanetleriyle Hırka-i Saadet Dairesi / Sevgi Ağca

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    OSMANLI 19.YÜZYIL SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİNDE SARAYDAN HEDİYE EDİLEN (OPALİN) KUTSAL “HIRKA-İ SAADET SUYU” SÜRAHİSİ / ORİJİNAL DERİ KAPAKLI-Sultan II.Abdülhamid Han döneminde Hırka-i Saadet törenlerinde Hırka-i Saadet’in yıkanmasıyla elde edilen ve kutsal kabul edilen su, münakkaş ve sade cam sürahilerle önemli mevkideki kişilere mevkisine göre saraydan hediye edilirdi. Referans: Eserin benzer örneği “Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu”nda bulunmaktadır. Envanter No: TSM 21/763 Literatür: Hırka-i Saadet Teşkilatı, Törenleri ve Kutsal Emanetleriyle Hırka-i Saadet Dairesi / Sevgi Ağca Yükseklik: 18 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ OPALİN ALTIN BEZEME “MAYDANOZLU” KÂSE-Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Ölçüler: 5.5 x 12 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ OPALİN ALTIN BEZEME “MAYDANOZLU” KÂSE-Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 5.5 x 12 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ 5 ADET BİLLUR PARFÜM ŞİŞESİ -19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu ve yoğun altın yaldız bezemeli 5 adet parfüm şişesi. Eserlerden 3 adedi orijinal kapaklıdır.  

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Uzunluk: 12 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ 5 ADET BİLLUR PARFÜM ŞİŞESİ -19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu ve yoğun altın yaldız bezemeli 5 adet parfüm şişesi. Eserlerden 3 adedi orijinal kapaklıdır. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Uzunluk: 12 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ 3 ADET BİLLUR PARFÜM ŞİŞESİ -19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu ve yoğun altın yaldız bezemeli 3 adet parfüm şişesi. Eserlerden teki kapaklı, teki de çok renk mine ile dekorludur.

Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU

Ölçüler: 18.5  cm. - 17.5 cm. - 14 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    OSMANLI 19.YÜZYIL BEYKOZ 3 ADET BİLLUR PARFÜM ŞİŞESİ -19. Yüzyıl. Osmanlı. Beykoz mamulâtı. Billur camdan mamul kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu ve yoğun altın yaldız bezemeli 3 adet parfüm şişesi. Eserlerden teki kapaklı, teki de çok renk mine ile dekorludur. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 18.5 cm. - 17.5 cm. - 14 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL İPEK ÜZERİNE İŞLENMİŞ MEVLEVİ DESTARLI PANO-“Ya Hazreti Mevlana”

Ölçüler: 46 x 61 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    OSMANLI 19.YÜZYIL İPEK ÜZERİNE İŞLENMİŞ MEVLEVİ DESTARLI PANO-“Ya Hazreti Mevlana” Ölçüler: 46 x 61 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “MEVLEVİ” MİNELİ KOLYE UCU-“Medet Ya Hazreti Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî"

Ölçüler: 35 x 24 mm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    OSMANLI 19.YÜZYIL “MEVLEVİ” MİNELİ KOLYE UCU-“Medet Ya Hazreti Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî" Ölçüler: 35 x 24 mm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “MEVLEVİ” GÜMÜŞ İĞNE-“Ya Hazreti Sultan Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî"

Ölçüler: 52 x 35 mm.
Ağırlık: 3 gr.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    OSMANLI 19.YÜZYIL “MEVLEVİ” GÜMÜŞ İĞNE-“Ya Hazreti Sultan Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî" Ölçüler: 52 x 35 mm. Ağırlık: 3 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “MEVLEVİ” GÜMÜŞ MÜHÜR / HİCRİ 1332-“Sadiye, 1332”

Ölçüler: 27 x 13 mm.
Ağırlık: 8 gr.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    OSMANLI 19.YÜZYIL “MEVLEVİ” GÜMÜŞ MÜHÜR / HİCRİ 1332-“Sadiye, 1332” Ölçüler: 27 x 13 mm. Ağırlık: 8 gr.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “TEKKE İŞİ” AHŞAP MEVLEVİ DESTAR-I ŞERİFİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Kallavi ebatlarda. Mevlevi Destar-ı Şerifi olarak Mevlevihane’de asılması için ahşaptan yapılmış. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tekke Sanatı’nın farklı ve nadir, yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir.

Ölçüler: 41 x 29 x 17 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    OSMANLI 19.YÜZYIL “TEKKE İŞİ” AHŞAP MEVLEVİ DESTAR-I ŞERİFİ-19.Yüzyıl. Osmanlı. Kallavi ebatlarda. Mevlevi Destar-ı Şerifi olarak Mevlevihane’de asılması için ahşaptan yapılmış. Fevkalade kondisyonda. Osmanlı Tekke Sanatı’nın farklı ve nadir, yüksek kıymette koleksiyonluk bir örneğidir. Ölçüler: 41 x 29 x 17 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI TEKKE İŞİ GÜMÜŞ KAMÇILI 500’LÜK “ÇEK KATALİN” ZİKİR TESPİHİ-Uzunluk: 228 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    OSMANLI TEKKE İŞİ GÜMÜŞ KAMÇILI 500’LÜK “ÇEK KATALİN” ZİKİR TESPİHİ-Uzunluk: 228 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SONU SEDEF ve KEMİK KAKMA (BÜYÜK BOY) RAHLE-Ölçüler: 90 x 24 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    OSMANLI 19.YÜZYIL SONU SEDEF ve KEMİK KAKMA (BÜYÜK BOY) RAHLE-Ölçüler: 90 x 24 cm.

    USDSatıldı
  • İSLAMİK 18.YÜZYIL “HATEMKÂRΔ ZENNE TİP RAHLE-Ölçüler: 48 x 17 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    İSLAMİK 18.YÜZYIL “HATEMKÂRΔ ZENNE TİP RAHLE-Ölçüler: 48 x 17 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL “ESER-İ İSTANBUL” SEDEF, KEMİK ve BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) KAKMA AHŞAP MARKÜTERİ SEHPA-Çap: 51 cm.
Yükseklik: 52 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    OSMANLI 19.YÜZYIL “ESER-İ İSTANBUL” SEDEF, KEMİK ve BAĞA (KAPLUMBAĞA KABUĞU) KAKMA AHŞAP MARKÜTERİ SEHPA-Çap: 51 cm. Yükseklik: 52 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 18.YÜZYIL “SEDEF KAKMA” ÇİFT KULPLU AHŞAP SANDIK-Ölçüler: 36 x 69 x 37 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    OSMANLI 18.YÜZYIL “SEDEF KAKMA” ÇİFT KULPLU AHŞAP SANDIK-Ölçüler: 36 x 69 x 37 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL İPEK ÜZERİNE İŞLENMİŞ HAT LEVHA-1.satır; "Umurun Hakka tefviz et haris-i intikam olma"
2.satır; "Cenâb-ı Hâkim-i mutlak ne işlerse adalettir"

Ölçüler: 55 x 72 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    OSMANLI 19.YÜZYIL İPEK ÜZERİNE İŞLENMİŞ HAT LEVHA-1.satır; "Umurun Hakka tefviz et haris-i intikam olma" 2.satır; "Cenâb-ı Hâkim-i mutlak ne işlerse adalettir" Ölçüler: 55 x 72 cm.

    USDSatıldı
  • TOPUZUN HALİL USTA 99’LUK “SIRÇALI KUKA” TESPİH-Uzunluk: 54 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    TOPUZUN HALİL USTA 99’LUK “SIRÇALI KUKA” TESPİH-Uzunluk: 54 cm.

    USDSatıldı
  • TOPHANELİ İSMET GÜMÜŞ KAMÇILI 99’LUK “KUKA” TESPİH -Uzunluk: 59 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    TOPHANELİ İSMET GÜMÜŞ KAMÇILI 99’LUK “KUKA” TESPİH -Uzunluk: 59 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ ESKİ TÜRKÇE “LUKA” USTA DAMGALI BÜYÜK BOY ÇUBUKLU LÜLE-Uzunluk: 25 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ ESKİ TÜRKÇE “LUKA” USTA DAMGALI BÜYÜK BOY ÇUBUKLU LÜLE-Uzunluk: 25 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ “B.FUCHES-CONSTANTINOPLE” USTA DAMGALI ZENNE TİP ÇUBUKLU LÜLE-Uzunluk: 11 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    OSMANLI 19.YÜZYIL TOPHANE İŞİ “B.FUCHES-CONSTANTINOPLE” USTA DAMGALI ZENNE TİP ÇUBUKLU LÜLE-Uzunluk: 11 cm.

    USDSatıldı
  • İTALYAN 19.YÜZYIL “ROBOLLY" İMZALI "ROMA 1890" TARİHLİ ELLE RENKLENDİRİLMİŞ (DİNİ-ASKERİ KOSTÜM) GRAVÜR ALBÜMÜ-“Costumei Religiosi e Militari Della Corte Pontifica”

Ölçüler: 12 x 9 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    İTALYAN 19.YÜZYIL “ROBOLLY" İMZALI "ROMA 1890" TARİHLİ ELLE RENKLENDİRİLMİŞ (DİNİ-ASKERİ KOSTÜM) GRAVÜR ALBÜMÜ-“Costumei Religiosi e Militari Della Corte Pontifica” Ölçüler: 12 x 9 cm.

    USDSatıldı
  • TOBIAS CONRAD LOTTER (1717-1777) -“Novissimum Astronomia, Geographia, Ac Gnomonica Compendium”

18.Yüzyıl. T.C.Lotter tarafından hazırlanmış gravür, elle renklendirilmiş. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir.

Ölçüler: 57 x 69 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    TOBIAS CONRAD LOTTER (1717-1777) -“Novissimum Astronomia, Geographia, Ac Gnomonica Compendium” 18.Yüzyıl. T.C.Lotter tarafından hazırlanmış gravür, elle renklendirilmiş. Türünün nadir çıkan koleksiyonluk örneğidir. Ölçüler: 57 x 69 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL ORİJİNAL FİLDİŞİ ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE (SANATÇI İMZALI) FİLDİŞİ ÜZERİNE ÇALIŞILMIŞ KRALİÇE TASVİRİ MİNYATÜR -Ölçüler: 13 x 11 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    FRANSIZ 19.YÜZYIL ORİJİNAL FİLDİŞİ ÇERÇEVESİ İÇERİSİNDE (SANATÇI İMZALI) FİLDİŞİ ÜZERİNE ÇALIŞILMIŞ KRALİÇE TASVİRİ MİNYATÜR -Ölçüler: 13 x 11 cm.

    USDSatıldı
  • ORYANTALİST “GOFRELİ” ALTIN BEZEME MUAZZAM PASPARTU İÇERİSİNDE (DÖNEM BASKI) ÇALIŞMA-Ölçüler: 34 x 25 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    ORYANTALİST “GOFRELİ” ALTIN BEZEME MUAZZAM PASPARTU İÇERİSİNDE (DÖNEM BASKI) ÇALIŞMA-Ölçüler: 34 x 25 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SONU ORİJİNAL MAHFAZASINDA GÜMÜŞ TEZYİNATLI “ROKOKO ÜSLUBU” FİLDİŞİ MİNYATÜR ÇANTA ve DUA KİTABI-Ölçüler: 10.5 x 8 cm. - 6 x 4.5 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SONU ORİJİNAL MAHFAZASINDA GÜMÜŞ TEZYİNATLI “ROKOKO ÜSLUBU” FİLDİŞİ MİNYATÜR ÇANTA ve DUA KİTABI-Ölçüler: 10.5 x 8 cm. - 6 x 4.5 cm.

    USDSatıldı
  • İSPANYOL 19.YÜZYIL “TOLEDO” ALTIN KAKMA SİGARA TABAKASI-Ölçüler: 8.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    İSPANYOL 19.YÜZYIL “TOLEDO” ALTIN KAKMA SİGARA TABAKASI-Ölçüler: 8.5 x 7.5 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “BOTTINI” İMZALI BRONZ (ALTIN VERMEYLİ) AMPİR KUTU-“Madame Recamier”

Ölçüler: 6.5 x 15 x 11 cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “BOTTINI” İMZALI BRONZ (ALTIN VERMEYLİ) AMPİR KUTU-“Madame Recamier” Ölçüler: 6.5 x 15 x 11 cm.

    USDSatıldı
  • HRİSTİYAN 19.YÜZYIL İKONOGRAFİK KUTSAL EŞYA MUHAFAZASI -Ölçüler: 15 x 7 x 4 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    HRİSTİYAN 19.YÜZYIL İKONOGRAFİK KUTSAL EŞYA MUHAFAZASI -Ölçüler: 15 x 7 x 4 cm.

    USDSatıldı
  • RUS KAFKAS 19.YÜZYIL (USTA DAMGALI) SAVATLI GÜMÜŞ EKSİKSİZ KEMER-Ölçüler: 77 x 5 cm.
Ağırlık: 101 gr. (Kemer dahil.)

    Lot No: 159

    Lot: 159

    RUS KAFKAS 19.YÜZYIL (USTA DAMGALI) SAVATLI GÜMÜŞ EKSİKSİZ KEMER-Ölçüler: 77 x 5 cm. Ağırlık: 101 gr. (Kemer dahil.)

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA “ILYA SOROKIN” USTA DAMGALI (ALTIN VERMEYLİ) REPOUSSÉ GÜMÜŞ TABAKA -Ölçüler: 8.5 x 11 cm.
Ağırlık: 185 gr.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA “ILYA SOROKIN” USTA DAMGALI (ALTIN VERMEYLİ) REPOUSSÉ GÜMÜŞ TABAKA -Ölçüler: 8.5 x 11 cm. Ağırlık: 185 gr.

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA “IVAN KONSTANTINOV” USTA DAMGALI (ALTIN VERMEYLİ) REPOUSSÉ İTHAFLI GÜMÜŞ TABAKA -Ölçüler: 8 x 12 cm.
Ağırlık: 218 gr.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA “IVAN KONSTANTINOV” USTA DAMGALI (ALTIN VERMEYLİ) REPOUSSÉ İTHAFLI GÜMÜŞ TABAKA -Ölçüler: 8 x 12 cm. Ağırlık: 218 gr.

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA “LOZINSKY” USTA DAMGALI (ALTIN VERMEYLİ) SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA -Ölçüler: 7 x 11 cm.
Ağırlık: 136 gr.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA “LOZINSKY” USTA DAMGALI (ALTIN VERMEYLİ) SAVATLI GÜMÜŞ TABAKA -Ölçüler: 7 x 11 cm. Ağırlık: 136 gr.

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL St.PETERSBURG “MOROZOV” USTA DAMGALI (İNİSİYALLİ) ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ŞEKERLİK-Ölçüler: 14.5 x 17 cm.
Ağırlık: 470 gr.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    RUS 19.YÜZYIL St.PETERSBURG “MOROZOV” USTA DAMGALI (İNİSİYALLİ) ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ ŞEKERLİK-Ölçüler: 14.5 x 17 cm. Ağırlık: 470 gr.

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA “IVAN KHLEBNIKOV” USTA DAMGALI GÜMÜŞ ŞAHESER SUNUMLUK-Ölçüler: 10 x 23 cm.
Ağırlık: 516 gr.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    RUS 19.YÜZYIL MOSKOVA “IVAN KHLEBNIKOV” USTA DAMGALI GÜMÜŞ ŞAHESER SUNUMLUK-Ölçüler: 10 x 23 cm. Ağırlık: 516 gr.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL CHRISTOFLE “İNİSİYALLİ” AZNAVUR İŞİ (TEREYAĞLIKLI) TAM TAKIM BREAKFAST SET -Çaydanlık: 20 cm. (yükseklik) 
Tepsi: 46 x 59 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    FRANSIZ 19.YÜZYIL CHRISTOFLE “İNİSİYALLİ” AZNAVUR İŞİ (TEREYAĞLIKLI) TAM TAKIM BREAKFAST SET -Çaydanlık: 20 cm. (yükseklik) Tepsi: 46 x 59 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL CHRISTOFLE (YALIN) ÇAY TAKIMI-Çaydanlık: 25 cm. (yükseklik) 
Tepsi: 40 x 52 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    FRANSIZ 19.YÜZYIL CHRISTOFLE (YALIN) ÇAY TAKIMI-Çaydanlık: 25 cm. (yükseklik) Tepsi: 40 x 52 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ “CHRISTOFLE” AMPİR STİLİ (MALMAISON SERİSİ) SAUCIÈRE / GRAVY BOAT-Ölçüler: 14 x 23 x 15 cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    FRANSIZ “CHRISTOFLE” AMPİR STİLİ (MALMAISON SERİSİ) SAUCIÈRE / GRAVY BOAT-Ölçüler: 14 x 23 x 15 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL” CHRISTOFLE” ALTIN VERMEYLİ (ORİJİNAL İNİSİYALLİ MAHFAZASINDA) TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 12 ADET-Kaşık Uzunluk: 12 cm. (her biri)

    Lot No: 168

    Lot: 168

    FRANSIZ 19.YÜZYIL” CHRISTOFLE” ALTIN VERMEYLİ (ORİJİNAL İNİSİYALLİ MAHFAZASINDA) TATLI KAŞIĞI TAKIMI / 12 ADET-Kaşık Uzunluk: 12 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • RUS 19.YÜZYIL USTA DAMGALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI -Kaşık Uzunluk: 14.5 cm. (her biri)
Ağırlık: 103 gr.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    RUS 19.YÜZYIL USTA DAMGALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI -Kaşık Uzunluk: 14.5 cm. (her biri) Ağırlık: 103 gr.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL MİTOLOJİK TEMALI ALTIN VERMEY “ORMOLU” MERMER KUTU-Ölçüler: 10 x 10.5 cm.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    FRANSIZ 19.YÜZYIL MİTOLOJİK TEMALI ALTIN VERMEY “ORMOLU” MERMER KUTU-Ölçüler: 10 x 10.5 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELEN BRONZLU VAZO -19.Yüzyıl. Fransız. Sèvres imalat damgalı. Neo-klasik stil. Yoğun altın vermeyli, zengin bronz aplikeli, kapağı bronz kozalak tutamaklı. El çizimi realist saray yaşamı konulu kompozisyon ve peyzajlarla dekorlu. Haliyle. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örneğidir.

Yükseklik: 36 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    FRANSIZ 19.YÜZYIL SÈVRES PORSELEN BRONZLU VAZO -19.Yüzyıl. Fransız. Sèvres imalat damgalı. Neo-klasik stil. Yoğun altın vermeyli, zengin bronz aplikeli, kapağı bronz kozalak tutamaklı. El çizimi realist saray yaşamı konulu kompozisyon ve peyzajlarla dekorlu. Haliyle. Türünün seçkin ve koleksiyonluk örneğidir. Yükseklik: 36 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ LIMOGES 19.YÜZYIL “JEAN POUYAT” DAMGALI “SOLIS” SANATÇI İMZALI ALTIN YALDIZ BEZEMELİ DUVAR TABAĞI-Çap: 24 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    FRANSIZ LIMOGES 19.YÜZYIL “JEAN POUYAT” DAMGALI “SOLIS” SANATÇI İMZALI ALTIN YALDIZ BEZEMELİ DUVAR TABAĞI-Çap: 24 cm.

    USDSatıldı
  • İNGİLİZ “ROYAL DOULTON” MARKA “BUCKINGHAM” SERİSİ ORİJİNAL MAHFAZASINDA ALTIN YALDIZ BEZEME PORSELEN KAHVE TAKIMI / 6 ADET-Tabak Çap: 13 cm.
Fincan Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    İNGİLİZ “ROYAL DOULTON” MARKA “BUCKINGHAM” SERİSİ ORİJİNAL MAHFAZASINDA ALTIN YALDIZ BEZEME PORSELEN KAHVE TAKIMI / 6 ADET-Tabak Çap: 13 cm. Fincan Yükseklik: 7 cm.

    USDSatıldı
  • ART-NOUVEAU “A.BUTILIEZ” İMZALI ASİT İNDİRGEME VE CAMEO TEKNİĞİ CAM VAZO-Yükseklik: 20 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    ART-NOUVEAU “A.BUTILIEZ” İMZALI ASİT İNDİRGEME VE CAMEO TEKNİĞİ CAM VAZO-Yükseklik: 20 cm.

    USDSatıldı
  • ART-NOUVEAU “SLIAZ” İMZALI ASİT İNDİRGEME VE CAMEO TEKNİĞİ CAM VAZO-Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    ART-NOUVEAU “SLIAZ” İMZALI ASİT İNDİRGEME VE CAMEO TEKNİĞİ CAM VAZO-Yükseklik: 23 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL BOHEM KRİSTAL İÇKİ TAKIMI / 1 KARAF, 12 KADEH-Karaf Yükseklik: 39 cm.
Kadeh Yükseklik: 17 cm. / 16 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    FRANSIZ 19.YÜZYIL BOHEM KRİSTAL İÇKİ TAKIMI / 1 KARAF, 12 KADEH-Karaf Yükseklik: 39 cm. Kadeh Yükseklik: 17 cm. / 16 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ ALTIN YALDIZ BEZEMELİ ÇİFT KAPAKLI SAHAN-Ölçüler: 15 x 23 cm. (her biri)

    Lot No: 177

    Lot: 177

    FRANSIZ 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ ALTIN YALDIZ BEZEMELİ ÇİFT KAPAKLI SAHAN-Ölçüler: 15 x 23 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • İSVİÇRE “SUISSE LANGENTHAL” DAMGALI “ATELIER ALMA LUZERN” ÜRETİMİ (OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ) AY-YILDIZ PORSELEN TAKIM / 6 ADET-Tabak Çap: 12 cm.
Fincan Yükseklik: 4.5 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    İSVİÇRE “SUISSE LANGENTHAL” DAMGALI “ATELIER ALMA LUZERN” ÜRETİMİ (OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ) AY-YILDIZ PORSELEN TAKIM / 6 ADET-Tabak Çap: 12 cm. Fincan Yükseklik: 4.5 cm.

    USDSatıldı
  • FRANSIZ 19.YÜZYIL “PORCELAIN DE PARIS” HANIM SULTAN FİGÜRÜ / TISANIÈRE-19. Yüzyıl. Fransız. Porcelain de Paris. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Tisanière özellikli, yoğun altın yaldız dekorlu. Türünün koleksiyonluk örneğidir.

Yükseklik: 29 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    FRANSIZ 19.YÜZYIL “PORCELAIN DE PARIS” HANIM SULTAN FİGÜRÜ / TISANIÈRE-19. Yüzyıl. Fransız. Porcelain de Paris. Osmanlı Pazarı için özel imalat. Tisanière özellikli, yoğun altın yaldız dekorlu. Türünün koleksiyonluk örneğidir. Yükseklik: 29 cm.

    USDSatıldı
  • TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “BISCUIT” SULTAN ve HANIM SULTAN MUMLUKLU ÇİFT FİGÜR-Yükseklik: 20 cm. (her biri)

    Lot No: 180

    Lot: 180

    TURQUERIE SANATI 19.YÜZYIL “BISCUIT” SULTAN ve HANIM SULTAN MUMLUKLU ÇİFT FİGÜR-Yükseklik: 20 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK “RUMİ ÜSLUBU” ÇİFT VAZO -Yükseklik: 39 cm. (her biri)

    Lot No: 181

    Lot: 181

    OSMANLI 19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK “RUMİ ÜSLUBU” ÇİFT VAZO -Yükseklik: 39 cm. (her biri)

    USDSatıldı
  • OSMANLI 19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK (KALLAVİ EBATLARDA) TANKARD -Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    OSMANLI 19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK (KALLAVİ EBATLARDA) TANKARD -Yükseklik: 24 cm.

    USDSatıldı
  • OSMANLI 20.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK “AZİM ÇİNİ” İMZALI RUMİ ÜSLUBU (BESMELE YAZILI) DUVAR TABAĞI-Çap: 30 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    OSMANLI 20.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK “AZİM ÇİNİ” İMZALI RUMİ ÜSLUBU (BESMELE YAZILI) DUVAR TABAĞI-Çap: 30 cm.

    USDSatıldı